Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΚΑ

Recommended Posts

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΨΑΧΝΩ ΣΤΟ INTERNET ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΝ ΕΧΕΤΕ.ΣΤΟ SITE ΤΟΥ ΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΕΣΕΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΩΟΡΡΗΞΙΑΣ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΝΕΙ Η ΟΧΙ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ.ΕΧΩ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ 4 ΚΥΚΛΟΥΣ ΠΡΙΝ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕ ΕΝΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΚΟΣΤΙΖΑΝ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 500 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ.ΟΠΟΤΕ ΕΙΠΑ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΩ ΜΗΠΩΣ ΟΝΤΩΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΝΤΑΙ.ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ (ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ SITE ΤΟΥ ΙΚΑ)ΠΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΣΠΕΡΜΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ,ΜΙΑ ΣΑΛΠΙΓΓΟΓΡΑΦΙΑ,ΕΝΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΥΠΕΡΗΧΟ ΚΑΙ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΤΙΣ ΕΝΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΣ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΟΝΟ;ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΡΟΔΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΕΓΚΑΙΡΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΕΧΩ ΤΙΣ ΕΝΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ;ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.ΟΝΤΩΣ ΤΙΣ ΧΟΡΗΓΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕ ΠΑΣ ΓΙΑ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ;ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ .

Για τη συνταγογράφηση των φαρμάκων για εξωσωματική γονιμοποίηση:

Τίθενται ως προϋποθέσεις για τις γυναίκες που μπορούν να προσφύγουν στη συγκεκριμένη μέθοδο η ηλικία από 23-45 ετών και η ύπαρξη έγγαμου βίου.

Η ασφαλισμένη θα πρέπει να έχει έγκριση από την Ειδική Επιτροπή γυναικολόγων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την ένταξή της σε πρόγραμμα εξωσωματικής γονομοποίησης.

Τα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα που απαιτούνται θα πρέπει να περιλαμβάνονται στον Κατάλογο Συνταγογραφούμενων Ιδιοσκευασμάτων (εκτός εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του αναντικατάστατου) και να αναγράφονται σε συνταγές του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Ειδικά τα φάρμακα με FSH δράση (φολιτροπίνες ή ουροφολιτροπίνη) θα αναγράφονται σε ανώτατη συνολικά ποσότητα τις 5.000 IU ανά προσπάθεια, εκτός εάν αιτιολογείται επαρκώς από το θεράπονταα γιατρό αυξημένη δοσολογία (σχετική γνωμάτευση θα επισυνάπτεται στη συνταγή).

Εάν η επιτροπή εξωσωματικής κρίνει από την εξέταση των παραστατικών ότι πρέπει να γίνει διέγερση ωοθηκών ή και ενδομητρική σπερματέγχυση έχει το δικαίωμα να ζητήσει να γίνουν έως 4 προσπάθειες διέγερσης ωοθηκών ή και ενδομητρικής σπερματέγχυσης.

Οι συνταγές θα ελέγχονται ως προς την τήρηση των ως άνω προϋποθέσεων και θα θεωρούνται από ελεγκτή γιατρό της Μονάδας Υγείας ή ελεγκτή γιατρό του Ογκολογικού Νοσοκομείου ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ο οποίος θα ελέγχει και τη σχετική καταχώρηση στο βιβλιάριο υγείας.

Οι συνταγές θα εκτελούνται σε φαρμακείο του Ιδρύματος και συγκεκριμένα:

α) στο Φαρμακείο του Ογκολογικού Νοσοκομείου ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (6ο Νοσοκομείο) για τις ασφαλισμένες της περιοχής Αττικής.

β) στο Φαρμακείο του Β' Νοσοκομείου ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Θεσσαλονίκης "Η Παναγία" για τις ασφαλισμένες του Νομού Θεσσαλονίκης και

γ) στο Κεντρικό Φαρμακείο του Ιδρύματος για τις ασφαλισμένες της υπόλοιπης Ελλάδας.

Επειδή ανάλογη φαρμακευτική αγωγή χορηγείται και για την πρόκληση ωορρηξίας (σε ανωορρηκτικούς κύκλους) χωρίς να συνοδεύεται από εξωσωματική γονιμοποίηση, η ανώτερη δοσολογία στην περίπτωση αυτή είναι 2.500 ΙU r-FSH ή 3.000 ουροφολλιτροπίνης, εκτός αν αιτιολογείται από το γιατρό η ανάγκη αυξημένης δοσολογίας, οπότε οι μονάδες αυξάνονται κατά 500 ανά περίπτωση και θα εκτελούνται στα προαναφερόμενα φαρμακεία ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Στα φαρμακεία του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα επανελέγχεται, με μηχανογραφική ή χειρογραφική καταχώρηση των συνταγών κατά ασφαλισμένη, η ποσότητα των χορηγουμένων φαρμάκων και το σύνολο των προσπαθειών.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΓΕΙΑ ΣΟΥ MARDIO! ΚΑΙ ΓΩ ΑΠΟ ΡΟΔΟ ΕΙΜΑΙ!!! ΠΑΣ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Η ΣΕ ΙΔΩΤΙΚΟ ΕΞΩ. ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΠΕΡΜΑΤΕΧΓΥΣΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΞΕΚΙΝΑΩ ΓΙΑ ΕΞΩΣΟΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΙΚΑ. ΣΤΕΙΛΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΥΝΗΜΑ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΑΝ ΘΕΣ. ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ!

Επιτροπές το ΙΚΑ έχει παντου. Θα ρωτησετε στο υποκαταστημα που ανοίκετε, αν περνατε σε αυτό ή σε κάποιο άλλο. Ας εχετε μαζί και τα χαρτια του γιατρού, επειδή χρειάζεται να κάνετε αίτηση πρώτα για να περάσετε και καμια φορά κάνουν και 1 μήνα για περάσεις αν είναι να κάνετε επιτόπου την αίτηση. Καλή επιτυχια εύχομαι!

κοριτσακια,,μηπως καποια γνωριζεται το ιδιο θεμα για το ΤΕΒΕ τωρα λεγεται ΟΑΕΕ? μπορει να ειναι το ιδιο απλα μαλλον πληρωνοθμε 25% ολης της τημης... πολυ ενδιαφερον...

Γεια σας,

Ο γυναικολόγος του ΙΚΑ μπορεί να συνταγογραφήσει τα φάρμακα της εξωσωματικής ως φάρμακα πρόκλησης ωορηξίας για σπερματέγχηση. Σε αυτή τη περίπτωση δεν χρειάζεται να περάσεις από επιτροπή. Χρειάζεται να έχεις καλή σαλπιγγογραφία, και μέτριο σπερμοδιάγραμμα καθώς επίσης και υπερηχογράφημα. Συνήθως όλα αυτά σου τα κανονίζει το κέντρο εξωσωματικής. Με αυτό το τρόπο ο γυναικολόγος του ΙΚΑ μπορεί να σου συνταγογραφήσει για τουλάχιστον 2 φορές. Αυτό που βασικά κερδίζεις αν περάσεις από την επιτροπή του ΙΚΑ είναι και το επίδομα των 350 ευρώ ανά προσπάθεια πέρα από τα φάρμακα. Μόνο η ταλαιπωρία όμως αλλά και η καθυστέρηση λόγω της γραφειοκρατίας δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο.

• 2 months later...

mardio καλησπερα τελικα τι εκανεσ με το ικα?? εβγαλεσ καμια ακρη?? εχω αρχισει να το ψαχνω στο ιντερνετ και εχω μπερδευτει με αυτα που ζητανε. εχεισ να μου δωσεισ καμια πληροφορια??

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Εσύ σε τι στάδιο είσαι;; Έχεις ξεκινήσει διέγερση;
    • Ναι ναι το εχω καταλαβει πως εσυ δεν βαζεις ταμπέλες! Κυριως για τον σύζυγο το ειπα κ πως πρεπει να τογ το περασεις!! Κ εμενα ετσι ειναι συνηθως μιλαμε κ την επομενη μερα η μετα απο λιγες ωρες αφου τα επεξεργαστει ολα ηρεμει!! Εμενα δυστυχως δεν με βοηθησε με τις ενεσεις αλλα να σου πω προτιμω την "ανεξαρτησια" μ! Επειδή επρεπε να γινουν αυστηρα την ιδια ωρα κλπ δεν μπορουσα εντελει να πιεζομαι αν θα ειναι σπιτι κλπ... μ ειχε πει πως θα μ τις κανει εκεινος αλλα μετα οταν ηρθε η ωρα μ ειπε πως δεν μπορεί να με τρυπησει!!! Χαχααχαααχα!! Αλλα εκει πηρα την αποφαση πως θα τις κανω μονη μ κ οπως ειπα κ παραπάνω στη δικη μας περιπτωση εντελει ηταν το ιδανικο..μετα την πρωτη π το σκεφτομουν 5 λεπτα πλεον τρυπιεμαι χωρις σκεψη!!! περασα στο επομενο level!!  Χαχααχχα 🤣 αλλα κ παλι ειναι πολυ γλυκο ν τρυφερο π εστω με αυτο τον τροπο θελει να συμμετεχει στην ολη διαδικασια.. ❤️
    • Μα για αυτό το είπα! Επειδή ακριβώς έχεις πάρει και εσύ εξωτερική μαία.. ειλικρινά νοιωθω ότι θα πήγαινα σα πρόβατο στη σφαγή χωρίς αυτές... Πωπω 38η!!! Εντάξει καλά είσαι και εσύ..!! 🤣🤣🤣🤣 Άρα φεεεεεεέτα...!! Έχω χρόνο ακόμα!!! 😝🤣🤣🤣 Τουλάχιστον πήρες βαλίτσα.. εγώ τώρα πήρα τραπεζαρία και φωτιστικά οροφής για το σαλόνι.. ακολουθεί το στεγνωτηριο και ο αφυγραντήρας εντός της εβδομάδας 🤣🤣🤣 κοσμαρα σου λέω!! Μόνο καρότσι, λίκνο και μερικά ρουχαλακια έχουμε πάρει.. 🙄 εντάξει μας έχουν δώσει και πολλά βέβαια.. το λίκνο που έχεις δε βγαίνει το ύφασμα να μπει πλυντήριο;
    • Κ εμένα η μαία με έχει βοηθήσει! Μου έκαναν τόσο καλό τα μαθήματα...  Εγώ περιμένω τη βαλίτσα τη Δευτέρα να μου έρθει,  οπότε θα αρχίσω να ετοιμάζω 🤣 Ααα καλά... το λίκνο το έχω στη μάνα μου κ πρέπει να το πάρω για καθάρισμα 😂😂😂  Μπαίνω 38η την Τετάρτη εεεε 
    • ❤️❤️❤️❤️❤️ Σ' ευχαριστώ κοριτσάκι μου!! Αμήν να πάνε όλα κατ'ευχήν..!! 🤞🤞🤞 Εδώ θα είμαστε!  Και ευτυχώς που λες ότι δεν έχεις ετοιμάσει ούτε εσύ βαλίτσα γιατί νοιωθω κοσμαρα.... Τίποτα δεν έχω κάνει.. πλησιάζει ο καιρός και δεν λέω να το χωνέψω..😅 τώρα σκέψου πήραμε το λίκνο..😳
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...