Μετάβαση σε περιεχόμενο

Τα σαραντίσατε τα μωρά σας ???????????????


Recommended Posts

Πέρυσι τον Αύγουστο, γέννησα την κουκλάρα μου !!!!!!!!!!!!!!!.

Γυρίζοντας σπίτι απο το μαιευτήριο, με είχαν ήδη πείσει (η μητέρα μου περισσότερο), πως πρέπει να σαραντίσει το μωρό αν θέλω να πάνε όλα καλά γενικότερα...

Κι εγώ επειδή είχα ανασφάλειες κτλ σαράντισα κανονικά...

Βέβαια τήρησα και κάποιες άλλες "βλακείες" στις οποίες δεν πιστεύω...

Πχ λένε πως μέχρι να σαραντίσει το μωρό, δεν πρέπει να έχεις ρούχα του απλωμένα έξω την νύχτα...

Όταν ξεχνούσα κανένα φορμάκι της έξω την νύχτα, η μπέμπα έκλαιγε συνεχώς.

Όταν το θυμόμουν και τα μάζευα, η μικρή ήταν τέλεια...

Τώρα που σε λίγες ημέρες γεννάω, δεν ξέρω αν πρέπει και αν θέλω να ακολουθήσω αυτή την παράδοση.

Σε άλλες χώρες δηλαδή που δεν σαραντίζουν τα μωρά τους παθαίνουν κάτι ???

Να πιστεύω σε όλο αυτό ???

Εσείς σαραντίσατε ???

Πιστεύετε πως έχει σημασία ???

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!!

ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ....

ΤΟ ΜΩΡΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΒΓΑΛΑ ΤΙΣ40 ΜΕΡΕΣ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑΤΙ ΦΕΝΝΗΣΑ ΧΕΙΜΩΝΑ Κ ΕΙΧΕ ΚΡΥΟ.ΕΓΩ ΕΒΓΑΙΝΑ...ΑΝ Κ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΒΡΑΔΥ,ΕΓΩ ΕΒΓΑΙΝΑ Κ ΔΕΝ ΕΠΑΘΑ ΤΙΠΟΤΑ...

ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ...ΕΓΩ ΤΑ ΕΙΧΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΣΤΕΓΝΩΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΒΡΕΧΕ:dry:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κι εμείς για σαράντα μέρες δε βγήκαμε απ' το σπίτι κι ας είχα γεννήσει Ιούνιο!! Άλλοι λένε ότι δε κάνει από άποψη υγιεινής..ότι είναι δηλαδή πιο εύκολο τις πρώτες μέρες να κολλήσουν κάτι η μητέρα και το μωρό αν έρθουν σε επαφή με άλλους ανθρώπους. Άλλοι πάλι λένε ότι αν βγείς έξω πρίν το σαραντισμό μπορεί να σε πιάσει το κακό το μάτι και να πάθει κάτι η μητέρα ή το μωρό....

Τώρα τι να σου πω...δε ξέρω κατά πόσο ισχύουν όλα αυτά..αλλά ίσως έχουν κάποια βάση..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΝΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ! Αν διαβάσεις και ενημερωθείς από κανόνες της εκκλησίας το 40ήμερο η λεχώνα και το μωρό πρέπει ν'πέχουν...Αν βέβαια τα πιστεύεις, γιατί άλλοι τα θεωρούν λεπτομέρεις και χαζομάρες!

Για τα ρούχα είναι προλήψεις, δεν τα πιστεύω!

Επίσης προς ενημέρωση των πάντων ακόμη, υπάρχει ευχή της λεχώνας στις 3 ημέρες, ή μόλις εξέλθεις από το μαιευτήριο και αμέσως μετά κάποιος άλλος το μωρό το συνοδεύει στην εκκλησία 7 ημέρες για ονοματοδοσία, όπου διαβάζονται όλο ευχές κατά βασκανίας αλλά και πολλές άλλες! Έπειτα ακολουθεί ο σαραντισμός και η βάφτιση και μετά ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΣ, Η ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!

ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟν ΧΡΙΣΤΟ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εμείς σαραντίσαμε υπό την έννοια οτι πήγαμε στην εκκλησία στις 40 μέρες και πήραμε την ευχή.

Δεν μείναμε κλεισμένες μέσα, Αυγουστιάτικα!!!

όσο για τα ρούχα και εγώ δεν τα πιστεύω, αλλά καλού κακού τα μάζευα γιατί με είχε φοβίσει η γιαγιά μου.

Ε και στην τελική ο φόβος φυλάει τα έρημα! χεχε

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Geia sas kai apo emena!

Egw gennhsa sthn Germania thn koroula mou ton perasmeno

Oktwvrio.Thn 4 mera pou eimastan akoma sto nosokomeio thn

evala sto karotsaki kai vgikame volta ston khpo.Meta thn

deyterh evdomada pou hrthame spiti eimastan sxedon kathe

mera eksw gia pswnia-kafedaki pantou.To mwro mou den arrswstise

pote tou.Oute mia myxoula! Vevaia stis 40 meres thn phra kai

phgame sthn ekklhsia gia thn eyxh.Alla oxi mesa den ekatsa.:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γέννησα το μπεμπούλη μου 8/5 και επειδή ο καιρός ήταν καλός τον έβγαλα έξω σε 23 μέρες,με πολυ προσοχή βέβαια.Από τότε σχεδών κάθε μέρα πάμε βόλτα και το απολαμβάνει.Τώρα που ο καιρος είναι καλός δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να μείνει το μωράκι μέσα για σαράντα μέρες.Ο παιδίατρος μου είχε πει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΘΕΩΡΩ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΝΑ ΚΛΕΙΣΤΕΙΣ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ 40 ΜΕΡΕΣ!!ΓΙΑΤΙ;;ΕΓΩ ΒΓΗΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ ΤΟ ΕΒΓΑΛΑ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 1 ΜΗΝΑ.ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΠΑΘΑΜΕ ΚΑΤΙ ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ.ΣΤΙΣ 20 ΜΕΡΕΣ ΕΦΕΡΑ ΠΑΠΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΕΥΧΟΥΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 40 ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΤΑ ΘΕΩΡΩ ΠΡΟΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπερα,

εγω τον Θανο τον γεννησα Ιουνιο.Βγηκαμε βολτιτσα στις 10 μερες(δεν μπορουσα νωριτερα λογω καισαρικης...ποναγα:( ).Απλωνα ρουχα μερα νυχτα γιατι ειχε ελαφρια παλλινδρομηση κ εβαζα καθε 2 μερες πλυντηριο.Δεν επαθε τιποτα(εννοειται:) )

Τον μικρο, τον γεννησα Μαρτιο, εμεινε 2 μερες στην μενν κ πηγαινα κ νυχτα κ τον εβλεπα (8μιση το βραδυ).Βολτα βγηκε στις 15 μερες γιατι εκανε κρυο.Και ειδικα οταν ειναι δευτερο παιδακι, το πρωτο δεν φταιει σε τιποτα να κλειστει η να το πακεταρω στη γιαγια γιατι εμενα μου ηρθε να κατσω σπιτι.

Δεν τον πηγαινα εννοειται σε κλειστους χωρους κ η πρωτη επαφη με παιδακι ηταν οταν εκανε το πρωτο εμβολιο.Ως τοτε, μονο κουνιες για τον Θανο.

Επαναλαμβανω, ηταν ανοιξη κ καλοκαιρι, αν γεννουσα χειμωνα ισως θα ηταν λιγο διαφορετικα.

Το μονο που επαθε στις 30 μερες ηταν γαστρεντεριτιδα που μας την εφερε ο μπαμπας απο το γραφειο, κολλωντας πρωτα τον Θανουλη, μετα τον μπεμπη κ στο τελος εμενα(καλο μου εκανε,εχασα 3 κιλα).ΔΗΛΑΔΑ ΕΜΕΝΑ ΜΕΣΑ Η ΕΒΓΑΙΝΑ ΕΞΩ, ΤΗΝ ΙΩΣΗ ΤΗΝ ΚΟΛΛΗΣΑ, να πω δηλ κ στον μπαμπα να μην παει γραφειο για 40 μερες?

Τα ρουχα του, δεν τα απλωνα εξω γιατι τα εβαζα στο στεγνωτηριο.(γι αυτο δεν εχω ακουσει κατι...ισως γιατι δεν ειχαν στεγνωτηρια τα παλια τα χρονια:) ).

Στην εκκλησια πηγαμε για ευχη, το εχω ξαναπει εδω μεσα,ο παπας ηταν πολυ της αρπαχτης, με ξεπεταξε σε 5 λεπτακια, κ πηγα γιατι ηθελα να παω.Οπως δηλαδη παω Χριστουγεννα κ Πασχα.

Τωρα αν το λεει η εκκλησια η οχι ειναι ΑΝΑΦΕΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ σας να το πιστευετε, απολυτα σεβαστο.Επισης η εκκλησια λεει κ οχι στις προγαμιαιες σχεσεις.Ποσες απο εμας, εχουμε φορεσει λευκο νυφικο, κ δεν ειχαμε καμια προγαμιαια σχεση??

Το ξερω οτι καποιες δεν συμφωνειτε μαζι μου.Το σεβομαι,αλλα ας μας εξηγησει καποιος υπευθυνος γιατι δεν κανει να βγαινουν εξω οι λεχωνες.Εκτος αν υπαρχει ιατρικος λογος.Μονο εκει το καταλαβαινω.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πάντως εμένα και ιατρικά μου εξήγησε ο γιατρός ότι η λεχώνα είναι ευπαθής σε διάφορα και μάλιστα στο δεκαπλάσιο...

Ο καθένας πράττει ό,τι πιστεύει!

Άσχετα από την Εκκλησία, εμένα μου αρέσει ν' ακολουθώ και τα λεγόμενα των γιαγιάδων...Βέβαια κάποια μου φαίνονται υπερβολικά και με τις γνώσεις που διαθέτω εννοώ ότι ήταν της εποχής...

Όσο για τις προγαμιαίες σχέσεις, θίγεις ένα θέμα που και μέσα στους κόλπους της εκκλησίας υπάρχει διχασμός...

Οι κανόνες ρητά είναι ενάντια αλλά οφείλει η εκκλησία να είναι σε αρμονία με τον σύγχρονο κόσμο σε αρκετά αμφιταλαντευόμενα θέματα...

Ιδιαίτερα έχω γράψει στο παρελθόν, αναφορικά με θέματα βιοηθικής όπου υπάρχει τεράστια συζήτηση και πάμπολλες απόψεις...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

πω πω ανοιξατε ενα πολυ ωραιο θεμα και θεμα βασικα για τσακωμο μεταξυ πολλων μαμαδων.

προσωπικα ποτε δεν ηθελα να παρω θεση σε τετοια θεματα οταν ανοιγονταν μπροστα μου. αυτο που παντα ελεγα ηταν οτι ο καθενας κανει αυτο που πιστευει γιατι αλλοι ειναι περισσοτερο θρησκευομενοι και αλλοι δεν θα πω λιγοτερο αλλα θα πω περισσοτερο μαθηματικοι. απο ιατρικης αποψης εαν δεν συντρεχει ιατρικος λογως λενε οι περισσοτεροι γιατροι μπορεις να βγεις και απο την επομενη μερα (δηλαδη εαν ειναι καταχειμωνο και γεννησεις - τι θα κανεις - θα καλοκαιριασει για να βγεις; ή αν σου δωσουν εξητηριο τον δεκεμβρη - αν γεννας - κατα τις 6 που εχει νυχτωσει τι θα πεις - θα μου το φανε το διαβολια αρα θα μεινω μεσα μεχρι να ξημερωσει;) ενω αλλοι παλι το προγραμματιζουν νωριτερα - ειδοποιουν τους δικους τους οτι δεν θελουν επισκεψεις ή δεν πλενουν τα ρουχα βραδυ ή φερνουν παπα στο σπιτι αν καποιος ερθει ή ειναι να ερθει απογευμα. κανεναν δεν κατηγορω και δεν με νοιαζει πραγματικα τι κανει ο καθενας και τι πιστευει και ουτε θα επρεπε να νοιαζει κανεναν.

αυτο που δεν αντεχω και με εκνευριζει ειναι η κριτικη. εγω προσωπικα δεν τα πιστευω καθολου τα θρησκευτικα τετοια - γιατι δεν μου τα εμαθε κανεις - ουτε οι παπουδες μου τα ειχαν οποτε δεν σκοπευω να τηρησω και τιποτα απο αυτα (και πρεπει να πω οτι η μητερα μου προερχεται απο σοι με θειο παπα - ουτε αυτος τα κραταγε στα εγγονια του).

αυτο που μου σπαει τα νευρα σε μια συζητηση τετοιου περιεχομενου ειναι - οτι δεν θα πει καποιος απλα τι γνωμη του - εγω θα κανω αυτο π.χ. δεν θα βγω για 40 μερες καθολου φοβαμαι μην παθει κατι το παιδι μου ή μην ερθει κανεις δεν δεχομαστε επισκεψεις , οτι πιστευει μπας περιπτωση , αλλα θα σου πει: τι θα βγεις την πρωτη βδομαδα;δεν θα τα αγαπας τα παιδια σου τοτε γιατι θελεις να πεθανουν απο τον διαβολο που θα μπει μεσα τους.

απο εκεινη την μερα - γιατι δεν τσακωθηκα - ειπα καλα κανε εσυ οτι πιστευεις γιατι θα ειχαμε γινει κω..ος διαφορετικα και υποσχεθηκα στον εαυτο μου να μην ξανακουβεντιασω με οποιοδηποτε για τετοιου ειδους θεματα.

σορυ για την πολυλογια - θα ελεγα κι αλλα , αλλα σιγουα θα βαρεθηκατε να διαβαζετε.

φιλια σε ολες καντε οτι πιστευετε χωρις να σας επηρεαζει κανεις. για εμενα ειναι απαραδεκτο ο οποιοσδηποτε - εκτος αν ειναι ο αντρας σου - να εμπλεκετε σε τετοιες αποφασεις. ουτε ο ιδιος ο γιατρος - ακομα κι αυτος να συμβουλεψει πρεπει και οχι να φοβησει.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω τον μπεμπη μου τον ειχα στην εντατικη ενα μηνα και πηγαινα πρωι και απογευμα να τον βλεπω ειχα παρει μια ευχη απο τον παπα αλλα και ευχη να μην επαιρνα παλι δεν θα πηγαινα στο μωρο μου????

οταν εφερα τον μπεμπη στο σπιτι ηθελε 2 βδομαδες για να σαραντισει ειπα να μεινουμε μεσα να μαθουμε ο ενας τον αλλο να βρουμε τους ρυθμους μας αλλα ηταν αυγουστος και εγω ενιωθα τρομερη μοναξια κλεισμενη μεσα στο σπιτι οπτε τον επαιρνα τον μπεμπη και εκανα βολτες δεν μπορουσα να μεινω μεσα δεν το αντεχα εδω δεν αντεξα 2 βδομαδες θα αντεχα σαραντα μερες?? απαπα με την καταθλιψη που ειχα θα ηθελα σουιτα στο δαφνι

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Επίσης "λένε" μέχρι να σαραντίσει το μωρό, να μην έρχεται σπίτι γυναίκα με περίοδο...

Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, παλιά πίστευα αρκετά σε όλα αυτά.

Τώρα αν με ρωτήσεις, θα σου πώ πως είναι βλακείες για να παιδεύεται ο κόσμος.

Στην μικρή μου, τήρησα σχεδόν όλα όσα λένε οι παλαιοί...

Τώρα στον μπέμπη πρέπει να φανώ πιο έξυπνη και να κάνω αυτό που νιώθω σαν μητέρα.

Επίσης δεν θέλω να μεγαλώσω τα παιδιά μου με τέτοιες βλακείες γιατί θα καταντήσουν κομπλεξικά κτλ.

Θέλω απλά να σκέφτονται μόνα τους χωρίς προλήψεις και παραδόσεις.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω οταν ηταν 10 ημερων την ανεβασα οδικως θεσσαλονικη για την κηδεια της μαμας μου και απο τοτε ειμασταν συνεχεια βολτες με το καροτσι. επισης τοτε ηρθαν σπιτι και την ειδαν ολες οι φιλες μου απο θεσσαλονικη... εγω δεν τα πιστευω αυτα και αν δεν ηταν η πεθερα μου στη μεση ουτε στην εκκλησια δεν θα την πηγαινα

θεωρω οτι ο σαραντισμος υπηρχε παλια για λογους υγειας που ισως πλεον απλα να τηρειται ενεκα εθιμοτυπιας. σιγουρα τις πρωτες μερες μαμα και παιδι ειναι πιο ευαλωτα, εξαντλημενα και επισης πολλες μανουλες εδω μεσα τραβανε το διαολο τους γιατι καποιοι ανεγκεφαλοι πηγαν σπιτι τους ενω ηταν αρρωστοι και κολησαν το παιδακι.

εγω ομως ρωταω: αν αυτο γινοταν στους 3 μηνες παλι το ιδιο δε θα ηταν?

κοινως καλο ειναι να προσεχουμε την υγεια των παιδιων μας και τη δικια μας αλλα μεχρι ενος σημειου ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕΓΩ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟ ΤΗΡΗΣΑ ΑΠΟ ΦΟΒΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ..ΣΑΡΑΝΤΑ ΜΕΡΕΣ ΔΕ ΒΓΗΚΕ ΕΞΩ Ο ΜΠΕΜΠΗΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΒΓΗΚΑ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΠΡΩΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ ΤΑ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ...

ΤΟ ΜΩΡΟ ΒΓΗΚΕ ΣΤΙΣ 39 ΜΕΡΕΣ(ΠΗΡΑΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ) ΚΑΙ ΠΗΓΑΣΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙ Ο ΠΕΘΕΡΟΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ..ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΤΑ ΜΑΖΕΥΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ΔΥΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ...ΜΗ ΤΟ ΨΑΧΝΕΤΕ...ΕΓΩ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΕΠΡΙΖΕ Η ΓΙΑΓΙΑ Η ΜΑΜΑ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΜΟΥ...!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΟΙΤΑΞΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΑΡΑΝΤΑ ΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΛΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΒΓΗΚΑΜΕ 3 ΦΟΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ...ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΨΩΝΙΑ ΠΑΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΘΑ ΤΡΕΛΛΑΘΩ ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ.ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ 20 ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΠΑΡΩ ΕΥΧΗ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...