Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κορίτσια γειά σας ... έχω αρκετό καιρό να σας δω διότι είμαστε στο εξοχικό και δεν έχουμε ιντερνετ.

Έβαλα αυτό το θέμα στο ποστ μου γιατί είναι κάτι το οποίο με έχει προβληματίσει πάρα πολύ.

Διστυχώς από την πρώτη μου ξαδέρφη η οποία δουλεύει στο μαρκετινγκ της εταιρείας που έβγαλε το φάμρακο για την νέα γρίπη έμαθα ότι από τον Σεπτέμβριο περιμένουν πανδημία στην Ελλάδα. Με απλά λόγια το 35% του πληθισμού μας θα νοσίσει !!!

Η χώρα μας μάλλον θα τεθεί σε βαθμό 6 (που σημαίνει κλείσιμο σχολείων κλπ κλπ)

Έχω εγχωθεί πάρα πολύ, η δουλειά μου είναι τέτοια που καθημερίνά βλέπω δεκάδες άτομα κυρίως παιδιά (καθηγήτρια πληροφορικής) και η μικρή μου θα είναι μόνο 5 μηνών τον Σεπτέμβριο.

Σκέφτομαι το εμβόλιο αλλά θηλάζω.

Αν αποθηκεύσω γάλα μου έτσι και αλλιώς η μικρή θα ξεκινήσει κρέμες τον Σεπτέμβρη και κάνω το εμβόλιο ... μετά από πόσο καιρό θα μπορώ να την θηλάσω ξανα?

Φοβάμαι κορίτσια πάρα πολύ.

Συγνώμη για το μεγάλο ποστ

Δημοσίευση

Χρυσούλα μου άσε... Έχω σκάσει κι εγώ!

Μέχρι και το 53% του πληθυσμού ενδεχομένως να νοσήσει άκουσα εγώ.. Νομίζω από δηλώσεις του Αβραμόπουλου. Ενδέχεται να μην ανοίξουν τα σχολεία, να κλείσουν επιχειρήσεις, ενώ στην αρχή είπε ο Υπουργός ότι θα διατεθούν 4.000.000 εμβόλια για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού τώρα τελευταία άκουσα στις ειδήσεις για 8.000.000. Θα εμβολιαστούν παιδιά από 1 έτους και πάνω, νέοι μέχρι 30 ετών, ηλικιωμένοι, άνθρωποι με ήδη επιβαρυμένη υγεία... Αχ Θεε μου.. Πως θα στείλω το Μαράκι μου σταθμό από τον Σεπτέμβρη?

Τώρα για την απορία σου δε γνωρίζω να σου απαντήσω.. Πάντως εσύ αγόρασε καταψύκτη και ξεκίνα! :cheer:

Φιλάκια στην νεραϊδούλα σου!

Δημοσίευση

Θεωρω οτι αυτο εχει ανυσηχησει τους παντες και κυριως τις μαμαδες .Ακουσα και εγω τον Αβραμοπουλο αλλα και καποιον επιδημιολογο ο οποιος ανφερε οτι τον οκτωμβρη θα ερθει το εμβολιο και θα ξεκινσουν οι εμβολιασμοι κανονιακ σε ολους πρωτα στα παιδια καιμετα στις ευπαθεις ομαδες.Εδω ομως θα ηθελα αν σημειωσω αυτο που ειαν οτι ηδη καποια απο τα συμπτωματα εχουν ιαθει τελειως .Δεν νομιζω να φτασουμε σε αυτο στο σημειο να κεισουν τα σχολεια και όλες οι επειχηρησεις θελω να εχω θετικη σκεψη .Συτη τη στιγμη ακουω φτερνισμα απο το μικρο ακι τρελλενομαι θα βλεπουμε πυρετο 38,39 καιμενω το αντιμετωπιζαμε με αντιπυρρετικα θα μας τρελλαινουν . Αρρωστησε μια φιλη με αμυγδαλιτιδα και μεχρι αν μαθουμε τη ηταν τρελλαθηκαμε .Αυτο που λενε ειναι σχοκαστικη καθαριοτητα .Εδω θα ηθελα να ρωτησω καποιες κοπελες που ηταν αντιθετες με τα εμβολια που τα θεωρουν επειχηρηση και οτι μπορει αν κανουν κακο(ολα τα εμβολια εχουν παρενεργειες ) τι θα κανουν σε αυτη τη περιπτωση ; θα αφησουν τα πραγματα στη τυχη τους;

Εγω προσωπικα περιμενω το εμβοιο το οποιο θα εχει δοκιμαστει και μαλιστα θα ειναι σε δυο δοσεις.

Δημοσίευση

Aχ κοριτσια κι εγω φοβαμαι πολυ με αυτα που αουω!Ερχομαι και σε επαφη με τουριστες λογω της δουλειας μου και φοβαμαι πολυ για το γιο μου αλλα και για το μωρακι μου!Ξερετε αν κανουν το εμβολιο στις εγκυες;Αν γινει ετσι οπως τα λενε τι θα κανω;Θα κατσω σπιτι μεχρι να γεννησω;!

Δημοσίευση

ΕΓΩ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΟΥΛΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ.

ΕΓΩ ΓΕΝΙΚΩΣ ΔΕΝ ΧΑΜΠΑΡΙΑΖΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΑΝΧΩΝΕΙ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΩ ΚΑΙ ΕΧΩ

ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΟΥΛΑ ΕΓΩ ΟΥΤΕ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!!

ΕΙΝΑΙ 14 ΜΗΝΩΝ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ:blush:

Δημοσίευση

Κορίτσια εσεις που τα παιδάκια σας είναι πάνω απο 1 έτους θα πάτε να κάνετε το εμβόλιο και τέλος εμείς που τα δικά μας είναι μωράκια ακόμα τι θα κάνουμε???

Ειλικρινά έχω προβληματιστεί απίστεφτα δεν ξέρω τι να κάνω με την δουλειά μου ... και δεν γινεται να μην πάω γιατί τα έξοδα τρέχουν (και όπως ξέρετε οι περισσότερες no work no money για εμένα)

Δημοσίευση

Συναγερμός για τον εμβολιασμό των παιδιών

15 Ιουλίου 2009, 10:41

Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι το εμβόλιο για τη νέα γρίπη δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε παιδιά, καθώς δεν έχουν γίνει ακόμα μελέτες σε αυτή την ευαίσθητη ομάδα του πληθυσμού.

Οι κλινικές μελέτες των εμβολίων που βρίσκονται σε εξέλιξη αφορούν μόνο ενηλίκους και έτσι τα παιδιά μένουν «στον αέρα» όσον αφορά τη θωράκιση απέναντι στον ιό Η1Ν1.

Συγκεκριμένα, οι μελέτες σε παιδιά δεν έχουν καν ξεκινήσει και έτσι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2009. Ωστόσο, σε περίπτωση που υπάρξει μετάλλαξη τα δεδομένα αλλάζουν και η κάθε χώρα θα μπορεί να αποφασίσει αν θα χορηγήσει το εμβόλιο και σε παιδιά, ακόμη και αν δεν υπάρχουν ασφαλή επιστημονικά δεδομένα.

Την ώρα πάντως που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δηλώνει πως ο νέος ιός Α είναι ασυγκράτητος, οι αρμόδιοι φορείς της χώρας μας (δηλαδή, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας) προσπαθούν μέσω οδηγιών και συστάσεων να περιορίσουν όσο το δυνατόν την μετάδοση στην κοινότητα. Είναι ενδεικτικό πως το τελευταίο διάστημα, το ΚΕΕΛΠΝΟ σε συνεργασία με τους λοιμωξιολόγους έχει εκδώσει φυλλάδια με οδηγίες που αφορούν στους κανόνες υγιεινής που οφείλουν να λαμβάνουν οι ταξιδιώτες, οι ξενοδόχοι, οι κατασκηνωτές (μικροί και μεγάλοι), καθώς και οι πολίτες που σκοπεύουν να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις, όπου πιθανότητα να σημειωθεί συνωστισμός (όπως είναι οι συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις ακόμη και δεξιώσεις γάμων).

Οσον αφορά τα εμβόλια, ο υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε ότι θα είναι έτοιμα από το τέλος Σεπτεμβρίου και πως η Ελλάδα είναι μία από τις πρώτες χώρες που θα τα προμηθευτεί.

Την ίδια ώρα οι επιστημονικές έρευνες φέρνουν αποκαρδιωτικά στοιχεία στο φως της δημοσιότητας.

Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο ιός μπορεί να εισέλθει βαθιά στους πνεύμονες αυξάνοντας τον κίνδυνο πνευμονίας. Προβληματισμό δημιουργεί επίσης το γεγονός ότι

η νέα γρίπη έχει τεράστιες ομοιότητες με την ισπανική γρίπη, η οποία είχε σκοτώσει το 1918 εκατομμύρια ανθρώπους.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά τα δεδομένα, τo υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο να διατάξει την αναστολή μαθημάτων σε όποια σχολεία οποιασδήποτε βαθμίδας εκδηλωθούν κρούσματα της νέας γρίπης ή και σε όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων της χώρας εάν χρειαστεί, ακόμα και με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς.

Σύγχυση για την πανδημία

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επιβεβαίωσε 94.512 κρούσματα παγκοσμίως και 429 θανάτους από τη νέα γρίπη, η οποία τον περασμένο μήνα ανακηρύχθηκε σε πανδημία.

Αυτοί όμως οι αριθμοί αντιπροσωπεύουν ένα μόνο κομμάτι των πραγματικών κρουσμάτων- τα Αμερικανικά Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών υποστηρίζουν ότι τουλάχιστον ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν μολυνθεί και ότι ο ιός μεταδίδεται ανεξέλεγκτα.

Οι περισσότερες χώρες υποβάλλουν τώρα σε εξετάσεις μόνο ένα δείγμα ασθενών και πολλοί από εκείνους που μολύνονται δεν νοσούν βαριά ώστε να αναζητήσουν ιατρική φροντίδα, ούτε καν να εξεταστούν.

Στη Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση, αναφέρεται ότι η αναλογία των θανατηφόρων κρουσμάτων αυτή τη στιγμή- ο αριθμός των θανάτων από τη νέα γρίπη διαιρούμενος από τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων- είναι μόλις 0.5%, ανάλογος δηλαδή με τον ρυθμό θανάτου από την εποχική γρίπη, που στοιχίζει κάθε χρόνο τη ζωή σε 250.000 με 500.000 ανθρώπους παγκοσμίως. Ωστόσο, σε αντίθεση με την εποχική γρίπη, η νέα γρίπη (Η1Ν1) εμφανίζεται με βαριά μορφή σε προηγουμένως υγιείς νέους ενήλικες και παιδιά.

Πηγη: http://www.protothema.gr/content.php?id=38799

Δημοσίευση

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ ΕΧΩ ΑΓΧΩΘΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΕΓΩ...ΕΧΩ ΕΝΑ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ ΑΓΟΡΑΚΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΡΟΥΛΗΣ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ!ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ!Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΜΟΥ!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Τόσο όμορφο το Χαρά! Και η αλήθεια είναι ότι και εγώ κάπως κολλάω με ημερομηνίες και γιορτές! Εγώ έμαθα ότι είμαι έγκυος του Σταυρου και μου έχει χαραχθεί. Όνομα εμείς μάλλον βρήκαμε αλλά κάπως αποφεύγω να το κλείσω πριν γεννηθεί. Είπα θα του το δώσουμε αφού έρθει. Στον πρώτο δεν είχα τέτοια κολλήματα. Τώρα με έπιασε να είμαι προληπτική. 
    • Εύκολο να το λέω απ έξω αλλά πραγματικά νομίζω ότι δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι. Αφου ο γιατρός σου είναι ήρεμος όλα πάνε καλά. Κάνε τον επαναληπτικό έλεγχο σου και θα ηρεμισεις ακόμα παραπάνω. 
    • Γεια σας κορίτσια και από μένα! Τι όμορφα που κάνετε όλες προετοιμασία. Με βάλατε στο ρυθμό, καθώς ακόμα δεν ξεκίνησα! Αγχώθηκα βέβαια τώρα αν θα προλάβω. 😂   Εμεις πήραμε νέο καρότσι, γιατί το παλιό μας αποτελειώθηκε μετά από 2,5 χρόνια καθημερινής χρήσης σε κάμπους και βουνά. Κατά τα άλλα πρέπει να δω τι έχω από τον πρώτο μου γιο, αν και ήρθε χειμώνα και να τα πλύνω και τακτοποιήσω. Και να κάνω και βαλίτσα μέσα στον Απρίλη. Εχω και εγώ πονάκια χαμηλά και πίεση. Εχει γυρίσει και το μωρό από όσο είδαμε στο υπέρηχο. Με χτυπάει συνέχεια στα πλευρά και στο πάνω μέρος της κοιλιάς. Και νιώθω και συσπάσεις, ειδικά τα βράδια. Πια με ζορίζει να σηκώνω αγκαλιά τον μεγάλο μου, αλλά προσπαθώ να το. Παίρνω έστω καθιστή. Δεν θέλω να νιώσει ότι τον αποφεύγω. Κατα τα άλλα εγώ είχα μια ελιά στο στήθος και σήμερα να μου φάνηκε ότι έγινε πιο σκούρα. Ήταν κόκκινη και σαν να καφετισε. Σκέφτηκα μήπως είναι από εγκυμοσύνη αλλά με έπιασε ένα τρομερό άγχος και δεν μπορώ να ηρεμισω. Και όσο αγχώνομαι τόσο κλωτσάει και ο μικρός νιώθω.  
    • Καλά αποτελέσματα κορίτσι μου στην αυχενική σου, να πάνε όλα καλά!!!
    • Χαχαχα κι εγώ δεν τον άφηνα ούτε καν να πλησιάσει τα χέρια του εκεί εκείνη την περίοδο 😂 εύχομαι να φέρνουν καλά νέα τα πιο έντονα συμπτώματα αυτό το μήνα 🤞
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...