Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κοριτσια θελω να κανω βιβλιο ευχων στη μικρουλα μου τη μερα της βαφτισης αλλα δε νθα κανω τραπεζι μετα...θα ηθελα να μου πειτε ιδεες πως να το στησω και γενικα τι πρεπει να κανω γιατι ειμαι και ψιλοασχετη...:blush::unsure:

Δημοσίευση

Καλησπέρα tinky.

Έβλεπα προχθες (εαν δεν κανω λαθος) φωτογραφίες απο μια βαπτιση μιας μικρούλας του mammyland.

Όπου μεσα στην εκκλησια υπηρχε ενα ομορφο λευκο τραπεζι στολισμενο σε ροζ- λευκες αποχρωσεις και πανω του πηρχε το βιβλιο των ευχων.

Εαν πάλι η βαπτιση της μικρουλας σου γινει σε εξωτερικο χώρο, μπορεις να το διακοσμήσεις πολυ περισσότερο (με μικρα κουβαδακια με βασιλικο και ενα ωραιο καφασακι με πολυχρωμα γλειφιτζουρια- ή με ζαχαρωτα (εγω θα κανω αυτο, ελπίζω δλδ εαν τα καταφερω με τη ξυλουργικη :silly: ))

Δημοσίευση

Ευχαριστώ πολύ κοριτσια!:kiss:

Οποτε δηλαδη λετε οτι ειναι καλλιτερα στο τελος αφου παρουν τις μπομπονιερες? Αλλά εκει μετα δεν θα γινεται συνοστισμός? Ενω στην αρχη πριν μπει καποιος για κερακι στην εκκλησια θα βλεπει στην πορτα το τραπεζακι με το βιβλιο και θα ειναι πιο χαλαρα, αφου δεν θα πεσουν ολοι μαζι....τουλαχιστον ετσι το φανταζομαι....και κατι αλλο θελω να σας ρωτησω: θα πρεπει να υπαρχει στημενος εκει καποιος ή δεν χρειαζεται? ρωταω γιατι σκεφτομαι να παρω διαφορα χρωματιστα στυλο με χρυσοσκονη (με τετοια θα γραψω τα ονοματα στις προσκλησεις)για να γραφει ο κοσμος στο βιβλιο...σιγουρα θα ειναι και ξενος κοσμος και φοβαμαι τις...απωλειες :blink::S

Ισως ειναι τραβηγμενο αυτο που λεω αλλα καλλιτερα να προσεχουμε για να μην εχουμε παρατραγουδα....:blink::dry:

Το τραπεζακι λεω να το στολισω με τουλια φουξια και κιτρινοκαι να παω στα lidl να παρω ζαχαρωτα κα ιακραμελες που εχουν σε τεραστια ποικιλια!! Λεω να τα βαλω σε καλαθακια που εχω απο διαφορα (παντα τα κραταω ως και απο λουλουδια που μου εφεραν στο μαιευτηριο!!!) και να τα στολισω με λουλουδακια και κορδελιτσες!!! εχω και διακοσμητικα μανταλακια σε καρδουλες και αστερακια...νομιζω οτι θα βγει ωραιο και οικονομικο...

Σας ευχαριστώ κα ιπάλι για τη βοηθεια και τις ιδεες σας!!!:kiss: :kiss: :woohoo: :woohoo:

Δημοσίευση

σαν ιδεα ακουγεται πολυ ωραια! αν εχεις κάποιον/ α που θα μοιράζει τις μπουμπουνίερες δε χρειάζεται να έχεις και κάποιον στο βιβλίο, απλά αυτοί που θα τις μοιράζουν ας παροτρύνουν τον κόσμο να γράψει και στο βιβλίο.

Δίπλα στα κερια δε ξέρω αν θα είναι εφικτό γιατι 1ον μπορει να μη σ αφησει ο παπας, 2ον πολλοί μπορεί να το προσπεράσουν νομίζοντας οτι είναι κάτι για την εκκλησία εκτος αν κανει μπαμ με το στολισμο

αντε με το καλο και ελπιζω να τη φχαριστηθεί τη βουτια!!! :woohoo:

Δημοσίευση

Φραπεδια μου (να'χα μια τωρα!)σε ευχαριστώ για τα καλα σου λογια....ομως παρεξηγησες αυτο που εγραψα! Δεν εννοουσα να βαλω το τραπεζακι διπλα στα κερια...εννουσα εξω απο την εκκλησια στην εισοδο πριν αρχισει το μυστηριο, μπαινοντας να αναψουν κερακι....μαλλον δεν το διατυπωσα εγω σωστα! :P

Δημοσίευση

Μου αρέσει η ιδέα για το βιβλίο των ευχών και ίσως όταν κ εγώ αποκτήσω παιδάκια να το πραγματοποιήσω.Πιστεύω πως όλα τα νεαρά άτομα και κυρίως γυναίκες θα γράψουν.Σίγουρα θα βρεις ένα τραπεζάκι να το διακοσμήσεις όπως θέλεις εσύ ίσως θα ήταν καλή ιδέα μετά την βάπτιση για να γραφτούν και οι εντυπώσεις όλων.

Προτίμησε ένα τραπεζομάντιλο με όμορφα παιδικά σχέδια και αν είναι δυνατόν με τρύπες.Με χρωματιστές κορδέλες δέσε μερικά από τα πολύχρωμα στυλό που έχεις και που δεν θέλεις να χαθούν.Δεν νομίζω να καθήσει κανείς να ξεδέσει το στυλό!

Σε γυάλινα βάζα βάλε ζαχαρωτά,καραμέλες,γλειφυτζούρια και ότι άλλο σκεφτείς.

Καλό θα ήταν κατά την γνώμη μου,να βάλεις ένα άτομο εκεί(ίσως μια δεσποινίδα ξαδέρφη σου ή φίλη σου)ώστε να μην χαθεί ο έλεγχος και όλα τα μωρά να μην πέσουν με τα μούτρα στα ζαχαρωτά ώστε να φτάσουν για όλους.

Μπορείς ακόμη να κλείσεις με σελοφάν μια καραμέλα,ένα ζαχαρωτό,ένα γλειφιτζούρι,μικρές λιχουδίες διάφορες για να κρατήσεις ζωντανό το ενδιαφέρον των μικρών και να μην πηγαινοέρχονται πάνω κάτω στις γυάλες!

Πολλά φιλάκια!!!!!!

Δημοσίευση

καλησπέρα και από μένα! Με το καλό η βάπτιση!'

Λοιπόν πριν από λίγες μέρες βάφτιζε μια φίλη μου και της έφτιαξα το βιβλίο ευχών για τη μικρή.

Πήρα ένα τετράδιο με χοντρό εξώφυλλο και λευκές σελίδες και το έντισα. Πρώτα κόλλησα ένα βελουτέ ροζ και από πάνω ένα κομμάτι φούξια τούλι από παλιά μπομπονιέρα που ήταν σαν δαντέλα.( Από μέσα για να μην φαίνονται τα κολλήματα κολλάς μία σελίδα του τετραδίου).

Από πάνω κόλλησα μια πεταλούδα απο τα jumbo ,διάφορα αποξηραμένα λουλούδια (pot pouri) και διάφορα στολίδια. Τον στυλό τον έδεσα με κορδέλα και την κόλλησα στην τελευταία σελίδα του βιβλίου.

Στην εκκλησία είχαμε βάλει ένα τραπέζι με ένα ασπρο τραπεζομάντηλο ,πάνω το βιβλίο και δίπλα ένα μπολ που είχα φτιάξει από γύψο ,στολισμένο με ροζ τούλι και φούξια κορδέλα γεμάτο γλειφιτζούρια.

Το τραπέζι ήταν δίπλα στις μπομπονιέρες , απλά όταν άρχισε η βάφτιση πήγα και έγραψα πρώτη και το άφησα ανοιχτό για να το βλέπει ο κόσμος. Επίσης όσοι ήταν στις μπομπονιέρες τους έλεγαν και για το βιβλίο!

Στο γιο μου , που θα γίνει αρχές Αυγούστου θα βάλω τα ζαχαρωτά σε ένα καράβι καλαμένιο που χρησιμεύει για φρουτιέρα και μαζί με το στυλό θα βάλω και λίγους μαρκαδόρους για να κάνουν καμιά ζωγραφιά τα παιδιά!!

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση

Επίσης στο βιβλίο αργότερα μπορείς να κολλήσεις τις καρτούλες από τα δώρα που θα λάβετε. Έτσι ακόμα κι αν κάποιοι δεν γράψουν να έχεις την κάρτα τους και να θυμάσαι ότι ήρθαν στη βάπτιση του παιδιού σου!

Δημοσίευση

Είναι πάρα πολύ ωραία ιδέα!! Και εγώ θα έλεγα να το βάλεις δίπλα στις μπομπονιέρες, και κάποιος να είναι εκεί και να παροτρύνει τον κόσμο να γράψουν μια ευχή για το μωράκι, γιατί πολλοί δεν το ξέρουν! Κι εμάς στο γάμο μας, λίγοι μας έγραψαν κι οι παλιότεροι που έγραψαν έγραφαν μαλ@κίες!! Άσε τα θυμάμαι...και... :angry:

Δημοσίευση

βρε κοριτσια αμα το βαλει διπλα στις μπουμπουνιερες μολις παει να γραψει καποιος θα γινεται συνοστισμος δεν θα προχωραει ο κοσμος γρηγορα θα κολησουν ασε που καποιοι θα βαρεθουν να περιμενουν να γραψουν γιατι ειδη θα εχουν φαει ουρα για να χαιρετησουν και να παρουν μπουμπουνιερες, καλο θα ηταν η γνωμη μου να βαλεις ενα τραπεζακι εξω στην εισοδο οσο περιμενει ο κοσμος να ερθετε και να αρχισει το μυστηριο να πηγαινουν να γραφουν η καπου αλλου δεν ξερω τωρα κατι αλλο να προτεινω αλλα διπλα στην ουρα με τον κοσμο να εχει φαει ωρα να χαιρετησει και τον συνοστισμο θα γραψουν πολυ λιγοι

Δημοσίευση

Κοιτούσα χτες στο internet για μια φίλη ιδέες για στολισμό βάφτισης κ γάμου και είδα κάτι πραγματικά πολύ πρωτότυπο.. Δεντράκι ευχών!!! Απίστευτα ωραίο!!! Ένα δεντράκι μόνο με τα κλαδάκια και πιασμένα πάνω κορδελάκια άσπρα ροζ , μαζί με τις καρτούλες των καλεσμένων. Φαντάζομαι ότι μαζί με την μπουμπουνιέρα θα έδιναν από μια καρτούλα άσπρη με κορδελάκι για να την κρεμάσουν ή θα ήταν ήδη κάτω από το δεντράκι με στυλό. Θα ψάξω να βρω τη φώτο να σας τη δείξω.

Δημοσίευση

Καλημερα κοριτσια!! Ευχαριστώ γιατις ιδεες κα τις συμβουλες σας!!! Θα μου φανουν πολύ χρησιμες...:kiss::kiss:

Θα ηθελα να ρωτησω και κατι αλλο: εχω ενα τραπεζακι που κλεινει στο μπαλκονι οτι πρεπει για τη περισταση. Εγω μπορω να παω αυτο στη εκκλησια ή θα μου δωσουν απο εκει? και αν δεν εχουν? πειραζει να παω εξαρχης το δικό μου? :huh:

Δημοσίευση

καλημέρα! Ρώτησε στην εκκλησία αν διαθέτουν τραπεζάκι , διαφορετικά πάρε το δικό σου ! Με ένα τραπεζομάντηλο θα είναι μια χαρά. Να ξέρεις ότι υπάρχουν κάποια χάρτινα χρωματιστά τραπεζομάντηλα ειδικά για πάρτυ σχετικά μεγάλα και μπορούν ανα σε βολέψουν για την περίσταση. Θα έχει κάποιο κεντρικό θέμα ο στολισμός?

Δημοσίευση

βέβαια την κάνεις την δουλειά σου αν υπάρχει και αλλού το κίτρινο χρώμα στην βάπτιση. Με ένα μακρύ κομμάτι τούλι φτιάχνεις ένα μεγάλο φιόγκο και αφήνεις από αριστερά και δεξιά τούλι σαν γιρλάντα. Όπως είναι στρωμένο το τραπεζομάντηλο , πιάνεις με παραμάνες την μία άκρη από τη μία και την άλλη από την άλλη πλευρά και έτσι ο φιόγκος θα πέφτει σχεδόν στο κέντρο του τραπεζιού , Μπορείς να κρεμάσεις και μια κούκλα νεράιδα που πουλάει στα jumbo. Στέλνω ένα σχέδιο για το τραπέζι!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Συνήθως λένε ότι στα δεύτερα η κοιλιά είναι μεγαλύτερη. Εμείς καλά τα πάμε. Έχει πολύ πλάκα γιατί είναι παπαγάλος. Μιλάει πάρα πολύ σε σημείο που κάνουμε συζήτηση. Ρωτάς κ απαντάει τα πάντα. Έχει κόλλημα με την καθαριότητα, δεν του αρέσει με τίποτα να κάνει παζλ παρα μόνο να τα πετάει. Τον έβαλα να κάνουμε μπισκότα κ έκλαιγε από το ζυμάρι γιατί λέρωσε τα χέρια του. Δεν μπορούμε να αφήσουμε μπουκάλι με νερό για τα ξεβιδωνει. Στη δουλειά είμαι σπαστό 8ωρο, οπότε τον βλέπω το πρωί, το μεσημέρι κ το απόγευμα κ με βολεύει αυτό το πρόγραμμα, γιατί τον βλέπω όλη τη μέρα! Με το καλό να έρθει και η δεύτερη κόρη!!! Να σας ζήσει η Αργυρώ σας!!!
    • Ναι να το ξεκινήσετε χωρίς πίεση κλασικά με υπομονή.. τα ξέρεις.. θέλει χρόνο και εξάσκηση να συνηθίσει και να μάθει το καλαμάκι.. Ναι ισχύει ότι είναι προτιμότερο, για εμένα λόγο ορμονών που έχει το αγελαδινό.. σκέψου το αγελαδινό είναι για να μεγαλώσει το μοσχαράκι σε αγελάδα.. πόσες ορμόνες έχει για να μεγαλώσει αυτό το ζώο το μωρό του.. γενικότερα προσπαθώ να αποφεύγω τα αγελαδινα και σε γιαούρτι/τυριά.. όπου μπορώ περισσότερο βέβαια.. Ναι εννοείται ότι είναι και το στυλ της κάθε οικογένειας! Για αυτό κιόλας λέω ότι για εμένα το ιδανικό είναι εκεί κάπου στις 10-10:30.. γιατί αυτή θέλει να με ακουμπάει κιόλας και δεν μπορώ να με φανταστώ να κάθομαι στο κρεβάτι αγαλματάκια ακίνητα αμίλητα και αγέλαστα από τις 7-7:30 πχ 😂😂 Και σου κοιμάται και αρκετές ώρες!! Μωρέ μπράβο το παιδί!! Φτου φτου φτου!! Όχι εμένα σου λέω, πόσες ώρες είναι.. 7 ώρες το βράδυ και 2 ώρες το μεσημέρι.. εκεί δηλαδή συνολικά περίπου 9-9:30 ώρες/24ωρο, τέλος.. και πάνω μου κολλημένη πάντα αγκαλίτσα, αλλιώς δεν.. το κυριότερο είναι ότι δεν το χωράει κάν ο νους μου το πως σου ξανακοιμαται..🤯 όχι μόνο εσένα δηλαδή, που διαβάζω λέτε αφυπνίσεις.. εμάς οι "αφυπνίσεις" της συνοδεύονται από 4-5 ώρες τουλάχιστον, όρθια στο πόδι να "χοροπηδάει"..🥴 Μωρέ και εμάς κάπου εκεί 2 μηνών περίπου στον ύπνο ζούσαμε την ουτοπία.. το παιδί κοιμόταν σερί από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6-6:30 το πρωί σερί.. και ανά 3ωρο κοιμόταν ένα 2:30ωρο τουλάχιστον.. σου μιλάω για ουτοπία.. 🥹 πόσο μου λείπει.. 6 μηνών έγινε το πρώτο μεγάλο sleep regression με το άλμα.. καταφέραμε με πολύ κόπο πολύ αργά και με πισογυρισματα φυσικά να κοιμάται κάπου 11:30-12 το βράδυ.. κράτησε 1-1,5 μήνα περίπου Σεπτέμβρη - Οκτώβρη και με το που μπήκε ο Νοέμβρης με την αλλαγή της ώρας όμως σχεδόν άμεσα σε 1-2 μέρες από την αλλαγή της ώρας, γμθκε ο Δίας όμως.. και από τότε παλεύουμε πάλι να το φέρουμε σιγά σιγά.. και πολλές φορές μας φέρνει στα όρια μας δηλαδή.. τίποτα, υπομονή μόνο.. αφού το διάβαζα στον άντρα μου που γράφεις για τον ύπνο και δεν το πίστευε σκέψου.. μου λέει δεν το κοιμίζει όλη μέρα; Και τι ώρα σηκώνεται το πρωί από τις 4; 🤣🤣 Είναι και στο παιδί καταλαβαίνω.. μιας φίλης μου ο πρώτος γιός της ήταν το όνειρο θερινής νυκτός κάθε μαμάς στον ύπνο από την γέννηση.. λες και δεν υπήρχε παιδί στο σπίτι.. ο δεύτερος τής έχει αλλάξει τα φώτα!! 😅😅 Ίδιος με την δικιά μου από τις περιγραφές της.. 🫣🤭
    • Κορίτσια λ,Μ έστειλε σήμερα τα αποτελέσματα..απορώ πώς...92 157 105..όμως από φέτος Μ είπε άλλαξαν τα όρια κ εκεί που ήταν 160 ή 180 την πρώτη ώρα έγινε 140 κ είμαι πάνω από τα όρια στη μια μέτρηση..τα έχω στείλει στον γιατρό..δεν απάντησε κάτι..αν δεν απαντήσει κάτι,θα περιμένω την Παρασκευή να Μ πει στο ραντεβού...
    • Σχετικά με τον ύπνο τι να σου πω... Κάπως ο ίδιος μας υπέδειξε αυτο το ωράριο. Δλδ από 2/3 μηνών κάναμε πάντα τη ρουτίνα του μπάνιου κάπου 7/8μμ και μετά γλαρωνε, θήλαζε και κοιμόταν το μεγαλύτερο stretch ύπνου (4-5 ώρες και καμιά φορά και 6 ώρες σερί). Οπότε το τηρήσαμε έκτοτε και χτίσαμε τις ρουτίνες γύρω απ' αυτο το ωράριο του νυχτερινού ύπνου. Ειδικά απ' όταν ξεκίνησε βρεφικό αυτό το ωράριο όχι απλά εδραιώθηκε αλλά απ' τις 6.30μμ είναι ήδη κουρασμένος φουλ, κι αν χάσουμε το παράθυρο μπάνιο-γαλα-νανι θα πέσει το ταβάνι να μας πλακώσει απ' τις κραυγές του 😂😂  Κάνει και 2 ημερήσιους ακόμα (πρωί περίπου 30/45λεπτα και μεσημέρι 1/2ωρες), από τον 15ο/18ο μήνα θα αφαιρέσουμε σταδιακά τον πρωινό και θα μείνει ο μεσημεριανος μόνο που τον κάνει ούτως ή άλλως στο σχολείο.  Σε γενικές γραμμές η βραδινή του ρουτίνα είναι η εξής (το έγραψα και πρόσφατα σε άλλη ενότητα, κάνω αντιγραφή εδώ): 5.30/6μμ (βραδινό) - 6/6.30μμ τα φώτα και οι φωνές στο σπίτι χαμηλώνουν/κατεβάζουμε παντζούρια, μπάνιο + μασαζάκι (δε βάζουμε σαπούνια καθε μέρα, απλά σε ζεστό νερό να ηρεμεί και να παίζει) - 7μμ μπιμπερό στο σαλόνι, όχι στο κρε΄βατι του + ιστοριούλα - 7/730μμ στο κρεβάτι για ύπνο.  Από εκεί και πέρα, συνήθως κάνει 2 αφυπνίσεις, μια στις 00:00/01:00 και μετά 03:00/04:00. Ξυπνάει 6/6:30 για πρωί 🫠 ιδανικά θα ήθελα να ξυπνάει 7/7.30 αλλά όσες φορές και να προσπαθήσαμε να καθυστερήσουμε τον βραδινό ύπνο έβγαζε τρομερή γκρίνια, ήταν υπέρ κουρασμένος και υπέρ νευριασμένος που μετά κάναμε αμάν να τον κοιμίσουμε, Ενώ άμα μένουμε πιστοί στο πρόγραμμα του πλέον τον ακουμπάμε στο κρεβάτι του, κάνουμε πατ πατ στο πωπουδακι μαξ 5 λεπτά και γεια σας. Οπότε καταλαβαίνεις ότι δύσκολα να ξεβολευτουμε κι εμείς 😂😂😂  Πάντως έχει να κάνει και με το στυλ ζωής της κάθε οικογένειας ρε συ - έχουμε κι εμείς φιλικό ζευγάρι που βάζουν τον μικρό τους το νωρίτερο 11μμ γτ έτσι τους βολεύει επειδή μετά ξυπνάει 9 το πρωί. Εμείς ούτως ή άλλως ξεκινάμε δουλειά 8πμ και κοιμόμαστε κι οι ίδιοι νωρίς, οπότε λειτουργεί όπως έχει. 
    • Εγω βάζω από αρκετά νωρίς το λαδάκι της  weleda κ είμαι πολύ ευχαριστημένη. Όχι τόσο για ραγαδες γιατί είχα ηδη απο προηγούμενες εγκυμοσύνες, όμως ενυδατώνει εξαιρετικά το δέρμα κ αφήνει ωραία αίσθηση 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...