Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλημέρα κοριτσάκια μου!

Είμαι 9 1/2 εβδομάδων και τα ξημερώματα που σηκώθηκα να παω για πιπί μου, οταν σκουπίστηκα είδα λίγο αίμα...έντονο καθαρό ανοιχτό κόκκινο :(:( Φοβήθηκα πολύ, ξάπλωσα πάλι μην τυχόν και ήταν κάτι σοβαρό.

Το πρωι που ξαναπήγα ήταν πεντακάθαρο. και πριν λίγο πάλι καθαρό....

Πηρα τον γιατρό μου τηλέφωνο αλλά είχε τοκετό.... και θα τον πάρω αργοτερα... :(

Ξέρετε να μου πείτε γιατί είδα αίμα;;;;;;;; Φοβάμαι πολύ....

Δημοσίευση

maryloo kalimera.den mpwro na se boithisw ala tha sou pw oti to ixa pathi kai egw ayto.mipws ekanes kamia apotimi kinisi;mipws sikoses barws;min anisixeis den einai kati sobarw efoson den ponas.ala na miliseis me ton iatro soy aytos tha se boithisi kai tha sou pei ti na kaneis.emena pantos me ebalan mesa gia 5imeres me opo.sou efxome ta kalitera kai ksanadokimase na epikinoniseis ksana me ton iatro soy mi to prospenas etsi apla.egw bobame poli ama blepw aima exw akoysi tosa.(den thelw na se tromaksw)ante parimenw nea.anipomonw.mi koyrazese min kaneis tipota mexrei na miliseis me ton iatro sou.

Δημοσίευση

Δεν ήταν τίποτα σοβαρό, συμβαίνει αυτό στην εγκυμοσύνη κι εγώ το είχα πάθει στην 8η εβδομάδα. Σκουπίστηκα ένα πρωί και είδα κατακόκκινο καθαρό αίμα στο χαρτί. Μετά δεν υπήρξε συνέχεια. Μου είπε ο γιατρός μου ότι ήταν κάποιος μικροτραυματισμός ή στην ουροδόχο ή στη μήτρα. Αν δεν υπάρχει έντονος πόνος δεν είναι αποβολή και αν δεν υπάρχει συνεχής ροή δεν είναι καν αποκόλληση. Μείνε για λίγο ξάπλα μέχρι να μιλήσεις με το γιατρό σου αλλά χωρίς να ανησυχείς.

Δημοσίευση

Αχ με ανακουφήσατε λίγο.....

ούτε πόνο νιώθω ούτε ξαναείδα αίμα..... αλλά απορώ γιατί το έπαθα.

Δεν κουράστηκα χθες, δεν σήκωσα βάρος.... προσπαθώ να θυμηθώ αν έκανα κάτι απότομο αλλά δεν μου έρχεται κάτι στο μυαλο..

Παρεπιπτόντως παίρνω το utrogestan 3 φορές την μέρα από την αρχή της εγκυμοσύνης μου.

Τώρα ξαναπήρα τον γιατρό αλλά η κοπέλα που απάντησε το τηλέφωνο είπε οτι ακόμα δεν τελείωσε...

Εγώ τώρα θα πάω στη δουλειά και θα τον ξαναπάρω από εκει....

Θα φροντήσω να πάρω το πόστο του ταμείου έτσι ώστε να είμαι καθιστή...

Θα σας ενημερώσω το μεσημέρι...

Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσίευση

Επαθα ακριβώς το ίδιο τη Κυριακή που μας πέρασε (είμαι επτά εβδομάδων), πήρα το γιατρό και μου είπε να μείνω ξάπλα για καμιά ωρίτσα και να μην ανησυχώ. Οντως, μετά από αυτό είχα μόνο καφετί υγρό και τίποτα άλλο. Δεν σου κρύβω όμως ότι μας κοπήκανε τα πόδια και για αυτό το λόγο πήγα χτές για έξτρα υπέρηχο μία εβδομάδα πρίν τον προγραμματισμένο μου. Ολα καλά, το μωράκι μου ήταν μιά χαρά κι η καρδούλα του χτυπούσε ωραιότατα. Μου είπαν ότι αίμα μπορεί να παρουσιαστεί κάποιες φορές το πρώτο τρίμηνο και να μην σημαίνει τίποτα απολύτως. Είμαι σίγουρη ότι αυτό συνέβη και σε εσένα. Να μας πείς τα νέα σου, εεε?

Δημοσίευση

Καλησπέρα κούκλες μου....

μίλησα με τον γιατρό και μου είπε να πάω να με δει. Κάναμε ενδοκολπικό υπέρηχο και διαπίστωσε μια μικρή αποκόλληση... :(

μου είπε πλήρη ακινησία για 2-3 μέρες και μου αύξησε την δόση του utrogestan.

Έχω στεναχωρηθεί πολύ..... φοβάμαι μην γίνει κάτι κακό.....

Το μωράκι μου παρόλα αυτά αναπτύσεται φυσιολογικά και είναι μια χαρά!!! Αυτό είναι που με παρηγορεί και θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για αυτό το κουτσούνι....

Πάω στο κρεβατάκι μου και θα τα ξαναπούμε από Δευτέρα... που θα σηκωθώ κιόλας. Για κάθε νεότερο θα σας ενημερώσω.

Φιλιά σε όλες και ευχαριστώ πολύ!

Δημοσίευση

maryloo μην φοβασαι, και η συνηφαδα μου ειχε παθει ακριβως το ιδιο με εσενα στην αρχη της εγκυμοσηνης της. για 2 βδομαδες πηρε αδεια απο την δουλεια για να ειναι ξαπλα και νομιζω συνολικα καθισε 2 μηνες αλλα αυτο κυριως για μην φοβαται και να ειναι ησυχη. σου προτεινω για παν ενδεχομενο αμα μπορεις να σου γραψουν για καμια βδομαδα στο ικα να καθησεις. και μετα να σε ξαναδει ο γιατρος σου και βλεπεις.αν μεινεις ηρεμη και ξαπλα θα σου περασει και ολα καλα!

απλα αυτες τις μερες πες ή στον αντρα σου ή στην μητερα σου να σου κανουν δουλειες στο σπιτι για να μην κουραζεσαι, ειναι καλυτερα.

  • 3 months later...
Δημοσίευση

Κοριτσια καλημερα. Ειμαι νεα στο φορουμ και σας γραφω γιατι κατι τετοιο μου συνεβη και σε μενα. Ειμαι στην 6η εβδομάδα και ειχα αιμορραγια (κατακοκκινο αιμα). Πηγα για υπερηχο και μου ειπαν οτι και τα δυο μωρα ειναι καλα και μαλιστα ακουσαμε και καρδουλες. Η γιατρος μου ειπε να κατσω στο κρεββατι και οτι ειναι συχνο σε διδυμη κυηση να υπαρχει αιμα γιατι τα εμβρυα ψαχνουν να βρουν τη θεση τους και να πιαστουν. Ξερει καμια που οφείλεται αυτο το αίμα; Εχει καποια παρόμοια εμπειρία;

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Πλάκα κάνεις τώρα ;;; Εγώ είπα πως είναι μια χαρά μολις την είδα στην μια ώρα η καμπύλη 157 και εγώ έτσι ήξερα 180 πως  είναι 🤦‍♂️ πωπω  στειλε μας τι θα σου πει ο γιατρός .. τι 140; Να γελάσω ή να κλάψω δεν ξέρω.. πόση γλυκόζη έκανες ξέρεις ; 75 ή 100 ;
    • Συνήθως λένε ότι στα δεύτερα η κοιλιά είναι μεγαλύτερη. Εμείς καλά τα πάμε. Έχει πολύ πλάκα γιατί είναι παπαγάλος. Μιλάει πάρα πολύ σε σημείο που κάνουμε συζήτηση. Ρωτάς κ απαντάει τα πάντα. Έχει κόλλημα με την καθαριότητα, δεν του αρέσει με τίποτα να κάνει παζλ παρα μόνο να τα πετάει. Τον έβαλα να κάνουμε μπισκότα κ έκλαιγε από το ζυμάρι γιατί λέρωσε τα χέρια του. Δεν μπορούμε να αφήσουμε μπουκάλι με νερό για τα ξεβιδωνει. Στη δουλειά είμαι σπαστό 8ωρο, οπότε τον βλέπω το πρωί, το μεσημέρι κ το απόγευμα κ με βολεύει αυτό το πρόγραμμα, γιατί τον βλέπω όλη τη μέρα! Με το καλό να έρθει και η δεύτερη κόρη!!! Να σας ζήσει η Αργυρώ σας!!!
    • Ναι να το ξεκινήσετε χωρίς πίεση κλασικά με υπομονή.. τα ξέρεις.. θέλει χρόνο και εξάσκηση να συνηθίσει και να μάθει το καλαμάκι.. Ναι ισχύει ότι είναι προτιμότερο, για εμένα λόγο ορμονών που έχει το αγελαδινό.. σκέψου το αγελαδινό είναι για να μεγαλώσει το μοσχαράκι σε αγελάδα.. πόσες ορμόνες έχει για να μεγαλώσει αυτό το ζώο το μωρό του.. γενικότερα προσπαθώ να αποφεύγω τα αγελαδινα και σε γιαούρτι/τυριά.. όπου μπορώ περισσότερο βέβαια.. Ναι εννοείται ότι είναι και το στυλ της κάθε οικογένειας! Για αυτό κιόλας λέω ότι για εμένα το ιδανικό είναι εκεί κάπου στις 10-10:30.. γιατί αυτή θέλει να με ακουμπάει κιόλας και δεν μπορώ να με φανταστώ να κάθομαι στο κρεβάτι αγαλματάκια ακίνητα αμίλητα και αγέλαστα από τις 7-7:30 πχ 😂😂 Και σου κοιμάται και αρκετές ώρες!! Μωρέ μπράβο το παιδί!! Φτου φτου φτου!! Όχι εμένα σου λέω, πόσες ώρες είναι.. 7 ώρες το βράδυ και 2 ώρες το μεσημέρι.. εκεί δηλαδή συνολικά περίπου 9-9:30 ώρες/24ωρο, τέλος.. και πάνω μου κολλημένη πάντα αγκαλίτσα, αλλιώς δεν.. το κυριότερο είναι ότι δεν το χωράει κάν ο νους μου το πως σου ξανακοιμαται..🤯 όχι μόνο εσένα δηλαδή, που διαβάζω λέτε αφυπνίσεις.. εμάς οι "αφυπνίσεις" της συνοδεύονται από 4-5 ώρες τουλάχιστον, όρθια στο πόδι να "χοροπηδάει"..🥴 Μωρέ και εμάς κάπου εκεί 2 μηνών περίπου στον ύπνο ζούσαμε την ουτοπία.. το παιδί κοιμόταν σερί από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6-6:30 το πρωί σερί.. και ανά 3ωρο κοιμόταν ένα 2:30ωρο τουλάχιστον.. σου μιλάω για ουτοπία.. 🥹 πόσο μου λείπει.. 6 μηνών έγινε το πρώτο μεγάλο sleep regression με το άλμα.. καταφέραμε με πολύ κόπο πολύ αργά και με πισογυρισματα φυσικά να κοιμάται κάπου 11:30-12 το βράδυ.. κράτησε 1-1,5 μήνα περίπου Σεπτέμβρη - Οκτώβρη και με το που μπήκε ο Νοέμβρης με την αλλαγή της ώρας όμως σχεδόν άμεσα σε 1-2 μέρες από την αλλαγή της ώρας, γμθκε ο Δίας όμως.. και από τότε παλεύουμε πάλι να το φέρουμε σιγά σιγά.. και πολλές φορές μας φέρνει στα όρια μας δηλαδή.. τίποτα, υπομονή μόνο.. αφού το διάβαζα στον άντρα μου που γράφεις για τον ύπνο και δεν το πίστευε σκέψου.. μου λέει δεν το κοιμίζει όλη μέρα; Και τι ώρα σηκώνεται το πρωί από τις 4; 🤣🤣 Είναι και στο παιδί καταλαβαίνω.. μιας φίλης μου ο πρώτος γιός της ήταν το όνειρο θερινής νυκτός κάθε μαμάς στον ύπνο από την γέννηση.. λες και δεν υπήρχε παιδί στο σπίτι.. ο δεύτερος τής έχει αλλάξει τα φώτα!! 😅😅 Ίδιος με την δικιά μου από τις περιγραφές της.. 🫣🤭
    • Κορίτσια λ,Μ έστειλε σήμερα τα αποτελέσματα..απορώ πώς...92 157 105..όμως από φέτος Μ είπε άλλαξαν τα όρια κ εκεί που ήταν 160 ή 180 την πρώτη ώρα έγινε 140 κ είμαι πάνω από τα όρια στη μια μέτρηση..τα έχω στείλει στον γιατρό..δεν απάντησε κάτι..αν δεν απαντήσει κάτι,θα περιμένω την Παρασκευή να Μ πει στο ραντεβού...
    • Σχετικά με τον ύπνο τι να σου πω... Κάπως ο ίδιος μας υπέδειξε αυτο το ωράριο. Δλδ από 2/3 μηνών κάναμε πάντα τη ρουτίνα του μπάνιου κάπου 7/8μμ και μετά γλαρωνε, θήλαζε και κοιμόταν το μεγαλύτερο stretch ύπνου (4-5 ώρες και καμιά φορά και 6 ώρες σερί). Οπότε το τηρήσαμε έκτοτε και χτίσαμε τις ρουτίνες γύρω απ' αυτο το ωράριο του νυχτερινού ύπνου. Ειδικά απ' όταν ξεκίνησε βρεφικό αυτό το ωράριο όχι απλά εδραιώθηκε αλλά απ' τις 6.30μμ είναι ήδη κουρασμένος φουλ, κι αν χάσουμε το παράθυρο μπάνιο-γαλα-νανι θα πέσει το ταβάνι να μας πλακώσει απ' τις κραυγές του 😂😂  Κάνει και 2 ημερήσιους ακόμα (πρωί περίπου 30/45λεπτα και μεσημέρι 1/2ωρες), από τον 15ο/18ο μήνα θα αφαιρέσουμε σταδιακά τον πρωινό και θα μείνει ο μεσημεριανος μόνο που τον κάνει ούτως ή άλλως στο σχολείο.  Σε γενικές γραμμές η βραδινή του ρουτίνα είναι η εξής (το έγραψα και πρόσφατα σε άλλη ενότητα, κάνω αντιγραφή εδώ): 5.30/6μμ (βραδινό) - 6/6.30μμ τα φώτα και οι φωνές στο σπίτι χαμηλώνουν/κατεβάζουμε παντζούρια, μπάνιο + μασαζάκι (δε βάζουμε σαπούνια καθε μέρα, απλά σε ζεστό νερό να ηρεμεί και να παίζει) - 7μμ μπιμπερό στο σαλόνι, όχι στο κρε΄βατι του + ιστοριούλα - 7/730μμ στο κρεβάτι για ύπνο.  Από εκεί και πέρα, συνήθως κάνει 2 αφυπνίσεις, μια στις 00:00/01:00 και μετά 03:00/04:00. Ξυπνάει 6/6:30 για πρωί 🫠 ιδανικά θα ήθελα να ξυπνάει 7/7.30 αλλά όσες φορές και να προσπαθήσαμε να καθυστερήσουμε τον βραδινό ύπνο έβγαζε τρομερή γκρίνια, ήταν υπέρ κουρασμένος και υπέρ νευριασμένος που μετά κάναμε αμάν να τον κοιμίσουμε, Ενώ άμα μένουμε πιστοί στο πρόγραμμα του πλέον τον ακουμπάμε στο κρεβάτι του, κάνουμε πατ πατ στο πωπουδακι μαξ 5 λεπτά και γεια σας. Οπότε καταλαβαίνεις ότι δύσκολα να ξεβολευτουμε κι εμείς 😂😂😂  Πάντως έχει να κάνει και με το στυλ ζωής της κάθε οικογένειας ρε συ - έχουμε κι εμείς φιλικό ζευγάρι που βάζουν τον μικρό τους το νωρίτερο 11μμ γτ έτσι τους βολεύει επειδή μετά ξυπνάει 9 το πρωί. Εμείς ούτως ή άλλως ξεκινάμε δουλειά 8πμ και κοιμόμαστε κι οι ίδιοι νωρίς, οπότε λειτουργεί όπως έχει. 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...