Μετάβαση σε περιεχόμενο

Το 1ο τρίμηνο είναι ΤΟΣΟ αγχωτικό?


Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια! Οπως ήδη ξέρετε, μετά από ΠΟΛΛΕΣ προσπάθειες, είμαι στην έκτη εβδομάδα της εγκυμοσύνης μου, ακούσαμε και καρδούλα, όλα καλά. Πείτε μου κάτι φιλενάδες μου: υπάρχει τρόπος να αποβάλλω το άγχος που με τυραννάει? Εκανα τον υπέρηχο, όλα καλά, και μετά από δυό μέρες πάλι άγχος..Σκέφτομαι συνέχεια είναι καλά το μωράκι μου? Εχει συμβεί τίποτα που δεν πήρα είδηση? Γιατί σταμάτησαν οι ανακατωσούρες? Γιατί άλλες μέρες έχω υγρά και άλλες όχι? Εχω τεράστιες εναλλαγές διάθεσης και δεν μπορώ να ηρεμήσω. Ελπίζω όταν φουσκώσει η κοιλίτσα να ηρεμήσω κάπως, τί λέτε? Εχετε καμία συμβουλή να με καθησυχάσετε (και μαζί και τον άντρα μου που με βλέπει έτσι και ανησυχεί κι αυτός!)?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Η συμβουλή μου είναι μία :

Bγάλε κάθε αρνητική σκέψη από το μυαλουδάκι σου αφού όλα πάνε ΄τοσο καλά!!!

Όσα περιγράφεις είναι φυσιολογικότατα και τα συμπτώματα αλλάζουν και είναι ποικίλα...

Δεν είναι απαραίτητο πχ. να έχεις αναγούλες!!!!

Χαλάρωσε και απόλαυσε την αξέχαστη αυτή διαδρομή και το δώρο ζωής που κουβαλάς!!

Το μωράκι σου νιώθει τα συναισθήματα σου...

Η ανασφάλεια , ο φόβος και η ανησυχία δεν το βοηθάνε να ηρεμήσει και να αισθανθεί σιγουριά....

Με το καλό και με ένα γερό μωρό.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ADRINAN..EIMAI STHN 8 H ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΩ ΚΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ..ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΧΩ ΑΝΑΓΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΕΝ ΕΧΩ..ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ ..ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ? ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΕΧΩ ΕΝΑΛΑΓΕΣ ..ΑΠΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΑΛΛΙΝΔΡΟΜΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΑΡΩ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΜΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΟΛΟΥ..ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΒΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΓΧΟΔΗΣ,ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ,ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΝΕΥΡΙΚΗ..ΑΝΑΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ..ΟΣΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ..ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ..ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΒΙΩΝΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΟΜΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΠΑΝΙΚΟΣ!

ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΑΙ ΗΡΕΜΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

mhn skefteste etsi koritsia h egumoshnh einai h pio oraia periodos ths gunaikas vgalte ka8e kakh skepsh apo to mualo sas kai apolauste ka8e ths stigmh.

na mhn fovaste kai 8a pane ola kala!!! ego se ligo teleiono kai apo thn mia exo xara pou 8a paro agalitsa to koritsaki mou kai apo thn allh skeutomai oti 8a teleiosei auth h oraia periodos ths zohs mou pou thn eixa mesa sthn koilia mou!!

8ETIKH SKEPSH PANTA KAI OLA 8A PANE KALA!!

euxomai ta kalutera!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Adriani μου, κατ'αρχήν σου εύχομαι να έχεις μια τέλεια εγκυμοσύνη και ένα ακόμα πιο τέλειο μπεμπάκι στα χέρια σου!!

Όσον αφορά το θέμα του άγχους, εξαρτάται πιστεύω και από το χαρακτήρα της κάθε γυναίκας αλλά σίγουρα για τις καινούριες εγκυούλες το βάρος είναι πιο μεγάλο. Δεν ξέρεις τι να περιμένεις, ακούς δεξιά αριστερά τόσα πράγματα και αν δεν συμπίπτουν με τα δικά σου νομίζεις πως κάτι δεν πάει καλά!!

Όχι κοριτσάκι μου, να έχεις στο μυαλό σου πως κάθε γυναίκα έχει διαφορετικά συμπτώματα γι' αυτό και καλύτερα να μην ακούς και πολλά πολλά απο τριγύρω γιατί ίσως τότε αγχώνεσαι περισσότερο.

Τα λέω σ'εσένα βέβαια για να τ' ακούω εγώ, που είμαι στη 15η εβδομάδα και αν γινόταν να πηγαίνω για υπέρηχο μέρα παρά μέρα... θα το έκανα! Επειδή είμαι πολύ εγχώδης εκ φύσεως δεν νομίζω ότι θα πάψω να ανησυχώ μέχρι να γεννήσω, ακόμα κι αν κάθε φορά που κάνω εξετάσεις ή υπερήχους είναι όλα άψογα.

Κουράγιο λοιπόn, συμφωνώ με την κοπέλα που σου είπε να σκέφτεσαι ΜΟΝΟ θετικα, γιατί όλες μας αυτό πρέπει να κάνουμε τελικά, και όλα θα πάνε καλά!!

Good luck sweetheart!! :kiss:

dev361pr___.png

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΓΧΩΤΙΚΟ. ΗΡΕΜΕΙΣ ΛΙΓΟ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΝΙΩΘΕΙΣ. ΚΙ

ΑΥΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΡΘΟΥΝ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΑΓΧΩΝΕΣΕ. ΚΙ ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΤΟΣΟ ΑΓΧΟΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑ ΑΝΑ 15 ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΥΠΕΡΗΧΟ. ΚΑΝΕ ΥΠΟΜΟΝΗ. ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΑ ΣΟΥ...:P ΘΑ ΑΓΧΩΝΕΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΖΩΗ ΣΟΥ!!:) ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!:kiss: :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ναι... λοιπόν!! Welcome to the club!!! Έτσι ημουν κι εγώ στην αρχή!! Τρελό άγχος! Δεν είχα συμπτώματα, ναυτίες και τέτοια! Το μόνο που άλλαζε, ήταν η διάθεση, νεύρα, θλίψη, χαρά... Πολλά!! Περίμενα πως και πως να πάω στον γιατρό να το δω, είναι καλά;; Μεγαλώνει όπως πρέπει;; Όλα αυτά συνέχεια!! Μέχρι που άρχισα να τον νιώθω.. κι ησύχαζα κάθε φορά που κουνιόταν!! Υπομονή.. Ηρέμησε κι απόλαυσε την εγκυμοσύνη!! Είναι πολύ όμορφη περίοδος στην ζωή μιας γυναίκας!! Καλή συνέχεια..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσάκι κάπως έτσι είναι τα πράγματα στην αρχή κ είναι απόλυτα φυσιολογικό..Προσπάθησε όσο μπορείς να είσαι χαλαρή κ ήρεμη κ σκέψου οτι το άγχος μόνο κακό σου κάνει κ είναι κρίμα γιατι είναι μια τόσο όμορφη περίοδος που μόνο να την απολαμβάνουμε πρέπει..Είναι το προσωπικό μας θαύμα!!!

Θυμάμαι κ εμένα μέχρι να κλείσω τον 3ο μήνα,κάθε φορά που πήγαινα τουαλέτα καρδιοχτυπούσα μή τυχόν σκουπιστώ κ δω τίποτα "ύποπτο"!

Όλα όμως πήγανε τέλεια,αυτή τη στιγμή μετράω ώρες για τον ερχομό της μικρούλας μας!!

Εύχομαι το ίδιο όμορφα να κυλήσει κ η δική σου εγκυμοσύνη..

Φιλάκια πολλά,κ απλά να σε προσέχεις..!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ανδριανη καλησπερα και απο μενα .Εγω μπηκα στον τριτο μηνα .Δεν ειναι και τοσο αγχωτικο το πρωτο τριμηνο απλα θελει λιγο προσοχη.Εφοσον ολα πανε καλα στην εγκυμοσυνη σου μην ανησυχεις και μην αγχωνεσαι.Καθε γυναικα εχει διαφορετικη εγκυμοσυνη και διαφορετικα συμπτωματα ..Ευχομαι ολα να πανε καλα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λοιπόν φιλενάδες, διαβάζοντας και τα σχόλια των πιό έμπειρων από εσάς συμπεραίνω ότι το άγχος μόνο κακό μπορεί να κάνει και σ'εμάς αλλά πάνω απ'όλα στο μωράκι μας οπότε..ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΑΓΧΟΣ. Σας έχω μάρτυρες ότι θα βάλω τα δυνατά μου να μην σκέφτομαι τίποτα το αρνητικό..να είμαι χαμογελαστή και σε καλή διάθεση και να περιμένω μόνο τα καλύτερα! Σας ευχαριστώ γιατί για άλλη μία φορά στέκεστε δίπλα μου σαν αληθινές φίλες, είστε υπέροχες!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω ημουν παντα της γνωμης οτι οσο πιο πολυ αγχωνομαστε τοσο πιο πολυ προκαταβαλουμε τον εαυτο μας να συμβει κατι.

χαραλωσε (που λεμε και στη θεσσαλονικη) δε πρεπει σωνει και καλα να παει κατι στραβα... παρακολουθα με ενδιαφερον τις αλλαγες που γινονται στο σωμα σου, βγες εξω γελασε διασκεδασε και περνα καλα... η καλη ψυχολογια εχει την καλυτερη επιδραση σε σενα, στην εγκυμοσυνη και στο παιδι σου ... κανε οτι εκανες και πριν μεινεις εγκυος, δεν εισαι αρρωστη... εισαι πια μελλουσα μανουλαααααα :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΑ ΣΑΛΟΝΙΚΙΑ!!!ΟΧΙ ΑΓΧΟΣ!!!ΝΑ ΣΑΙ ΧΑΛΑΡΗ !!!ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑ ΣΤΟΝ ΟΓΔΟΟ ΧΟΡΟΠΗΔΑΩ!!!!ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΑ ΝΑ ΒΟΥΝ ΚΑΛΩς ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΝΙΝΑΚΙ ΣΟΥ !!!ΜΑΚΙΑΑΑΑΑΑ!!!:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια σου και απο μενα ανδιανή. θα συμφωνήσω με όλες της κοπέλες. θα δείς οτι το κάθε τρίμηνο έχει το δικό του άγχος αλλα πρέπει να έχουμε θετική σκέψη παρ΄΄α το άγχος , που τι να κάνεις; είναι αναπόφευκτο δεν μπορείς και να το αποβάλλεις τελείως.

το πρώτο τρίμηνο λές θα το κρατήσω , είναι καλά , μήπως συμβεί ή συμβαίνει κάτι;

το δεύτερο κάνεις όλες αυτές τις εξετάσεις για τα σύνδρομα και έχεις εκείνο το άγχος να βγούν όλες καλές οι εξετασούλες.

το τρίτο λές ωραία όλα κυλάνε καλά μια χαρά με το παιδί μήπως όμως συμβεί κάτι και γεννήσω νωρίτερα;

άσε σου λέω κι εγώ έτσι τα παίζω κυρίως όταν αλλάζω τρίμηνο και έχω κάποια συμπτώματα που δεν τα είχα πριν.

οπότε 9 μήνες είναι : τι θα κάνουν θα περάσουν.!!!:P

φιλια πολλα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...