Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Χτες πάθαμε την δεύτερη μας ωτίτιδα μέσα σε έναν μήνα. Ο μικρός τελευταία έπιανε το αυτάκι του όποτε θήλαζε δεξιά και χτες έβγαλε υγρό. Τον πήγαμε σηκωτό στην παιδίατρο και είχαμε ρήξη τυμπάνου. Αποτέλεσμα αντιβίωση για 10 ημέρες. Ρε παιδιά λέω να κάνουμε ένα Club για μαμάδες που έχουν παιδιά με ωτίτιδα. Απ’ ότι κατάλαβα ο μικρός μου θα κάνει συχνά και θα ήθελα εμπειρίες από μαμάδες και πώς το αντιμετωπίζουν.

Η παιδίατρος είπε βάση των εξετάσεων που κάναμε στην πρώτη ωτίτιδα ότι ο μικρός κάνει αλλεργική ρυνήτιδα γι’ αυτό και θα κάνει ωτίτιδες. Help δεν αντέχω άλλο…τόσα φάρμακα από τόσο μικρούλη, το λυπάμαι. Αλλά αυτός πέρα βρέχει κοιμάται τρώει σαν να μην έχει τίποτα.

Δημοσίευση

Α και συ στο club?

Πριν 3 εβδομαδες περασαμε την πρωτη μας και πηραμε αντιβιωση για 7 μερες...

Μακαρι να μην το ξαναπερασουμε!

Φροντιζε να κρατας τη μυτουλα του μωρου πανατ καθαρη!

Θα ειναι αγκαλια με τον φυσιολογικο ορο!

Εγω τωρα ποια βαζω σταγονες στη μπεμπα πριν απο καθε γευμα και 2 φορες της τραβαω τις μυξουλες με αναρροφητηρα!

Στο μπανιο τωρα πια προσεχω να μην μπαινει νερο στα αυτια της βαζοντας βαμβακι με λαδακι!

Οσο για το γαλα που λεει η καντινου δεν ξερω αν στεκει γιατι οταν εχουν ωτιτιδα τα μικρα δεν κανει να μπουν υγρα στο αυτακι τους!

περαστικα σας!

Αλλο κακο να μη σας βρει...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Να παραθέσω και μια κομικοτραγικη κατάσταση, που από τη μια πολύ την ευχαριστήθηκα..  Πήγα να ζητήσω βοήθεια από τη μαία της βραδινής βάρδιας (αυτή τη κοκκινομαλλα που λέω) και μου είπε ευθαρσώς "όχι δεν είναι δική μου δουλειά να το κάνω να μάθετε να το αλλάζετε μόνη σας το παιδί σας" (που δεν έκανε τίποτα εκείνη τη στιγμή ρε καθόταν στο γραφειακι που έχουν!!) πάω εγώ καταφέρνω κουτσά στραβά να καθαρίσω το παιδί αλλά το παιδί εχεζε ασταμάτητα.. μου λέρωσε ότι ρουχαλακια είχα πάρει μαζί μου για να το ντύσω, τις πετσέτες.. όλα!.. και πάω μέχρι το γραφειακι με το παιδί γυμνό στο χέρι μου να χεζει ρουκέτες καθόλη τη διαδρομή μέχρι το γραφειακι στο διάδρομο κτλ..🤣🤣🤣 και της λέω τώρα θα μπορούσατε να με βοηθήσετε να κρατήσετε το παιδί μέχρι να πάω στο δωμάτιο να φέρω άλλα ρουχαλακια για το παιδί ή θέλετε να το κάνω και αυτό μόνη μου;! Εμφανώς αγανακτισμένη βέβαια εγώ τότε έτοιμη να βάλω τα κλάματα.. εκεί να δείτε το σόκ και τα μούτρα της όταν συνειδητοποίησε το χάος που είχε προκαλέσει το παιδάκι μου σε όλο το διάδρομο που θα έπρεπε να καθαρίσει αυτή γιατί το βράδυ δεν υπάρχουν καθαρίστριες..😆😆😆 τώρα τα σκέφτομαι και πολύ το χάρηκα το καλό μου το καμάρι!! Instant karma που λέμε το νοιώθω..🤣🤣
    • Δυστυχώς.. εκ των υστέρων αν με ρωτάς χίλιες φορές να έπαιρνα ένα δάνειο ή να πούλαγα κανά νεφρό για να γεννήσω με τον ιδιώτη γιατρό μου... Από συζητήσεις και δια του περιβάλλοντος μου αλλά και μέσα από τα φόρουμ.. η καισαρική είναι σχεδόν μονόδρομος στα δημόσια νοσοκομεία πλέον..😢 πέραν αυτού και η συμπεριφορά ορισμένων είναι ανεπίτρεπτη αν όχι και απάνθρωπη που ντροπή τους να δουλεύουν σε φορείς υγείας που όσο και να πεις απαιτείται και μια ευαισθησία παραπάνω... Anyway.. Παραθέτω και την δική μου εμπειρία όπως την έγραψα τότε όταν την έζησα και το έγραψα στα κορίτσια με τα χριστουγεννιάτικα μωράκια..    
    • @Sia A @RAM21  σας ευχαριστώ πολυ κορίτσια μου!!! 🙏🙏 Ναι εφτασα επιτέλους στην ετ και δεν φαντάζεσαι πόσο θέλω να ειναι αυτή η μία κ μοναδική... Αν κ εχω αρχίσει να φοβάμαι γιατί δεν θα έλεγα πως έχω και ιδιαίτερα συμπτώματα ξέρω βέβαια από πολλές κοπέλες εδώ οτι μικρή σημασία έχουν...  @Sia A μου πως εισαι εσυ κορίτσι μου ανασυντασεστε για την επόμενη φορά;  Με το καλο να κάνεις ότι θεωρείτε απαραίτητο  να ελεγθει για να εισαι πιο ήσυχη. Και όλα να πάνε κατ ευχήν.🙏
    • Καλησπέρα!  Ναι το "ξιπασμενη" το είπα γιατί είναι και γραπτός λόγος, παρεξηγείται εύκολα.. και δεν ήθελα να φαίνομαι επιδειξιας να το πω..;!; Anyway! Ναι συμφωνώ στο ότι δεν πρέπει να αγχωνόμαστε για το αν μπορούμε να εισάγουμε στο παιδί καμουτ ή φυσαλίδες ή αγριογούρουνο.. και εγώ πχ στη λίστα που έχω γράφει πχ παπάγια.. ε δεν μπορώ να βρω, δεν θα κάτσω να σκάσω, θα δώσω κάτι άλλο.. ή βίσονα.. εμείς εδώ δεν το έχουμε στην Ελλάδα οπότε που θα το βρω να το δώσω και να ήθελα..;! Έδωσα βουβάλι αντ'αυτου.. έχει και αστακό.. ε εντάξει τώρα μη χέσω κιόλας δεν θα δώσω 123€/κιλό για να φάει το παιδί αστακό όταν δεν έχω φάει εγώ ποτέ καλά καλά στη ζωή μου που θα το θυμάμαι κιόλας μετά...! 🤭 Αλλά τώρα τρόφιμα που υπάρχουν στην ελληνική αγορά και μπορώ να τα βρω φυσικά σε έστω σχετικά προσιτές τιμές για την δική μας τσέπη, ναι θα το πάρω να το δώσω στο παιδί και ας μην είναι στην καθημερινή διατροφή την δικιά μας ή ας μην το έχω δοκιμάσει εγώ ποτέ.. στα υπόλοιπα δηλαδή που λες διαφωνώ γενικότερα ως mindset και του πως θέλω εγώ φυσικά να μεγαλώσω το παιδί μου.. δεν θεωρώ δηλαδή επειδή εμείς ως οικογένεια έχουμε τις φχψ συνήθειες, για τον όποιο λόγο χωρίς κριτική γιατί άνθρωποι είμαστε, ή τα όποια likes και dislikes διατροφικά ή και μη ότι θα το επιβάλλω στο παιδί.. το παιδί κατά τη δική μου άποψη πάντα, είναι μια διαφορετική οντότητα από εμάς, με τα δικά του θέλω και τα δικά του likes και dislikes.. εγώ είμαι εκεί για να του δώσω τα εφόδια και να του γνωρίσω τον κόσμο και αυτό να μπορέσει να ανακαλύψει τον εαυτό του σιγά σιγά μέσα από αυτό το κόσμο.. ακόμα και βιγκαν πχ να ήμουν δεν θεωρώ ότι πρέπει να επιβάλλω στο παιδί να είναι βιγκαν.. μπορώ φυσικά να του εξηγήσω κάποια στιγμή γιατί είμαι βιγκαν και να ελπισω ότι το παιδί θα ακολουθήσει αυτό που εγώ θεωρώ σωστό, αλλά δεν θεωρώ σωστό γενικότερα να μη δώσω κρέας στο παιδί επειδή εγώ επέλεξα να είμαι βιγκαν.. ή αν εγώ την έβγαζα μόνο με τοστακια ή junk όλη μέρα δεν σημαίνει ότι θα έπρεπε και το παιδί να τρώει μόνο τοστ ή junk.. ή αν εμένα πχ δεν μου αρέσει το μήλο ή τα μακαρόνια κτλ δεν σημαίνει ότι δεν θα το προσφέρω στο παιδί να το γνωρίσει.. και αντίστοιχα σε άλλες γεύσεις που αναφέρεις.. πχ κινέζικο ή μεξικάνικο ή ινδικό κτλ.. εννοείτε ότι θα τα εισάγω στο παιδί να γνωρίσει άλλες γεύσεις και άλλες κουλτούρες άλλες μυρωδιές.. δεν σημαίνει ότι θα το έχουμε στη διατροφή μας σε καθημερινή βάση αλλά σίγουρα θέλω να αποκτήσει δική του αντίληψη για το τι θέλει να τρώει τι του αρέσει και τι όχι κλπ... Και αυτή είναι η άποψη μου όχι μόνο για τις διατροφικές συνήθειες αλλά γενικότερα δηλαδή πχ αν εγώ είμαι σπιτόγατος και δεν θέλω να βγαίνω πολλές βόλτες, ε δεν μπορώ να επιβάλλω στο παιδί να είναι μόνιμα κλεισμένο στο σπίτι.. εγώ ως γονιός οφείλω στο παιδί μου να βγω από το comfort zone μου και να γνωρίσω τον κόσμο στο παιδί μου.. ή σε οποιοδήποτε άλλο θέμα όπως η θρησκεία και πάει λέγοντας.. σου φέρνω διάφορα παραδείγματα τώρα για να εξηγήσω εγώ πως το σκέφτομαι και πως πιστεύω εγώ ότι πρέπει να μεγαλώσει το δικό μου παιδί..  Κάθε άποψη σεβαστή φυσικά.. δεν σημαίνει ότι είμαι σωστή ή λάθος..
    • Τέλεια! Πολύ ωραία τα νέα σου, @melitiniღ!! Όσο για τα εμβόλια, να μη φοβάσαι, γιατί είναι για το καλό του μωρού. Στην πρώτη εγκυμοσύνη είχα κάνει το rsv στο τρίτο τρίμηνο αν θυμάμαι καλά (του κοκκύτη δεν είναι αυτό; ΄΄Η κάνω λάθος;) Την επόμενη φορά που θα πάμε, θα ρωτήσω και γω τον γιατρό για της γρίπης, γιατί τώρα και με τον μικρό στον παιδικό είναι δύσκολα τα πράγματα. Από τα μέσα Σεπτέμβρη που ξεκινήσαμε, μόνο μία βδομάδα έμεινε απόλυτα καθαρός από μύξα και βήχα. Και μαζί με κείνον παίρνει και μένα παραμάζωμα! Οπότε πρέπει να οπλιστούμε και για μετά, να πάρει και το μωρό από την κοιλιά αντισώματα, γιατί έρχεται σε περίοδο που οι ιώσεις είναι στο φουλ. Για τον αντιτετανικό δεν γνωρίζω κάτι, να σου πω την αλήθεια. 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...