Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΦΑΣΚΙΩΜΑ

Recommended Posts

Χτες το βραδύ ανέβηκε η πεθερά μου για καφέ- δεν πολυανεβάινουν για να πώ την αλήθεια φτου φτου παρόλο που μας χωρίζει ένας όροφος, εκείνη την ώρα εγώ προσπαθούσα να κοιμίσω το μωρό – δεν κοιμάται με τίποτα και είναι πολύ ζωηρός. Πήρε που λέτε κάτι πανιά μεγάλα που πήρα από το ΙΚΕΑ με τα οποία τον σκεπάζω τώρα που έχει ζέστη και τον τύλιξε σαν ντολμαδάκι – όχι πολύ σφιχτά ευτυχώς. Που λέτε το μικρό κοιμήθηκε σε χρόνο dt και επί ένα 4ωρο- ποτέ δεν το κάνει αυτό!!! Μου είπε ότι τα μωρά όταν τα φασκιώνεις όχι πολύ σφιχτά ίσα ίσα να μην ξετυλίγονται, κοιμούνται πιο ήσυχα και ήρεμα. Εσείς τα φασκιώνετε ;;;;;;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ δεν το φασκιώνω. Και φανταζόμουν ότι αυτό είναι πλέον ξεπερασμένο στις μέρες μας. Παρόλα αυτά πολύ θα ήθελα να μάθω πως γίνεται και αν έχει αυτά τα αποτελέσματα και στο δικό μου μωρό .... τότε ... πες μας που είναι η πεθερά σου να έρθουμε να την επισκευτούμε .... για ένα μάθημα "φασκιώματος" χαχα... Πολλα φιλάκια !

Να σου πω την αλήθεια εγώ το έκανα στο δεύτερό μου παιδί που ήταν πολύ ανήσυχο και όλο κούναγε χέρια πόδια με αποτέλεσμα να μην κοιμάτε.

Τον τύλιγα με μια πανούλα, ησύχαζε και κοιμώταν μόνος του. Σαν μέθοδος είναι ξεπερασμένη αλλά και αποτελεσματική!;) Δεν το βρίσκω κακό να το κάνεις...

Επίσης ήθελα να αναφέρω πως και ειδικοί υποστιρήζουν πως με τον τρόπο αυτό τα μωρά ηρεμούν γιατί νιώθουν την σφικτή αγκαλιά της μαμάς και σε πολλά μωρά αρέσει.

Καλημέρα και από εμένα!!!

Καλά Cesilia , έπαθα πλάκα...Σοβαρά κοιμήθηκέ?

Καλά μου το έλεγε η μαία μου οτι αισθάνονται ασφάλεια και ηρεμούν.

Μου είχε πει επι λέξη:΄΄εγώ λατρεύω το φάσκιωμα , δοκίμασέ το!΄΄

Αλλά το θεώρησα ξεπερασμένο τότε..... B)

Τώρα σαν να είναι αργά ε? Γίναμε 13 μηνών.:lol:

Στο επόμενο , σίγουρα!!!!!!!!

Kai gw exw akousei oti to faskioma exei epanelthei.Oxi bebaia opws me tylige h mana mou palia toso sfixta.H mana moy mou leei xaraktiristika se esfiga toso poly poy otan sou ta evgaza eixes synithisei kai den mporouses xwris faskioma.Egw den to faskiono giati den kserw h pethera mou to eixe faskiosei oatn htan poly mwro kai pragmati koimithike kalytera.

Genika moy eipe h maia moy oti exoyn epanelhei kapioi paradosiakoi tropoi panw sto magalwma toy paidiou.

καλημερα!μεγαλο θεμα ανοιξες :laugh:

λενε οτι το φασκιωμα κανει τα μωρα να νιωθουν ασφαλεια,οτι επειδη δεν εχουν ελεγχο τις κινησης τους (χερια,ποδια) το φασκιωμα τα βοηθα να ηρεμουν.Απ την αλλη λενε οτι τα περιοριζει. Εγω τον φασκιωνα ελαφρια οταν θηλαζα,και τις πρωτες μερες στον βραδυνο υπνο.Ηρεμουσε ειναι η αληθεια.Το σταματησα αν θυμαμαι καλα στο 2μηνο. Αν φασκιωνεις το μωρο για ωρες καλο ειναι να του κανεις μασαζ που και που μεσα στη μερα γιατι περιοριζονται οι κινησεις του πολυ.

Giolanda έγραψε:

Εγώ δεν το φασκιώνω. Και φανταζόμουν ότι αυτό είναι πλέον ξεπερασμένο στις μέρες μας. Παρόλα αυτά πολύ θα ήθελα να μάθω πως γίνεται και αν έχει αυτά τα αποτελέσματα και στο δικό μου μωρό .... τότε ... πες μας που είναι η πεθερά σου να έρθουμε να την επισκευτούμε .... για ένα μάθημα "φασκιώματος" χαχα... Πολλα φιλάκια !

:laugh: αυτη η πεθερα θα μας σωσει!

to faskioma ontos exei epanelthei omos oxi me ton tropo pou to kanane palia. Oi gofoi kai ta podia den prepei na einai sfixta kai na periorizonte para mono ta xerakia.

Mia fili amerikana mou eixe dosei ena DVD happiest baby in the block kai edeixne diafores texnikes oste na iremi to mwro. Mia apo autes itane kai to fasioma...efw deixnei pos akribos pos ginete.

http://www.youtube.com/watch?v=G6KnVPUd ... re=related

Pantos enas logos pou pisteuw kai agapw ta slings einai giati tuligei omorfa to mwro eno tautoxrona niwthei thn asfaleia ths agkalias tin mamas, kathos kai tin murodia kai ton xtupo ths kardias ths....

pantos an dokimasete ton parapano tropo faskiomatos epilexte mia para polu lepti ufasmatini pana..

Ακριβώς έτσι τον είχε τυλιγμένο. Και όχι πολύ σφιχτά τα χεριά τυλιγμένα και τα πόδια πιο χαλαρά. Ίσα ισα να νιώθει ασφάλεια όπως λέτε. Πάντως και τώρα που τον κρατάω αγκαλιά είναι ήρεμος όσο ποτέ. Γιατί είχα κουραστεί απίστευτα- με την καλή έννοια πάντα. Την ψυχή μου έβγαζε μέχρι να κοιμηθεί!!! Φυσικά μου είπε μη τυχών και με τέτοια ζεστή τον έχω όλη μέρα φασκιωμένο. Αφού φάει ρευτει και παίξει λίγο για να κοιμηθεί και μόνο όσο κοιμάται, γιατί θα μουδιάσουν τα χεράκια και τα ποδαράκι του.

Τα πανάκια του ΙΚΕΑ είναι κάτι πολύ λεπτά σετ των 3 σχεδόν αραχνοΰφαντα και βόλεψαν. Τα πήρα για να τον σκεπάζω και μετατραπήκαν σε φασκιές χαχαχα

Kalhspera kai apo emena ontos auto gia to faskioma to exo akousei kai ego .....Tha to ekana kai ego ston diko mou sigoura an eixe problhma ston na koimhthei ...alla emeis exoume problhma sto na kratiomaste ksinioi akomh kai otan ton taizo koimate kai otan ton ksipnao bazei ena klama...afhste...xa...xa....

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Geia sas koritsia.Gennhsa prin 2 evdomades me to pou mpika ston 8o kai ta didymakia mou einai sth thermokoitida.Xtes evgalan to agoraki k to evalan se ena anoixto kouti plastiko.To eixan tyligmeno sa ntolmadaki opws eipe k mia kopela :P

Rwthsa gt to kanoun auto k ondws mou eipan pws hremei to mwro etsi!Pws noiwthei oti to exoun agkalitsa :)

και εγω το εχω ακουσει αυτο

οτι νιωθουν την ασφαλεια που ενιωθαν στη μητρα

το εχω προσπαθησει αλλα δεν τα καταφερα

δεν της αρεσε καθολου θελει να εχει ελευθερα και χερια και ποδια

ειδικα τα χερια ποτε δεν τα ηθελε σκεπασμενα

ισως να το εκανα και λαθος τι να πω

της το εκανα πολυ χαραλα οχι σφιχτα

και μετα το αφησα προσπαθησα μια φορα και δεν τα καταφερα και τα παρατησα ειναι 2,5 μηνων

ισως ειναι και στο παιδι

παντως λενε οτι στον υπνο τους ισως να τιναχτουν και να ξυπνησουν αλλα αν ειναι λιγο τυλιγμενα δεν ξυπνανε γιατι δεν τρομαζουν απο το τιναγμα

οποτε μαλλον ισχυει αυτο

τωρα δεν το προσπαθω εμαθε ετσι να κοιμαται και κανει και ζεστη

στο επομενο!!!!!!!!!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• δεν πειράζει...ας το παιρνεις μαζι σου ..δεν ειναι κακό... είναι λιγο πιο κουραστικό βέβαια...αλλα και τι να κάνεις 🤷 και εγω που έχω τις γιαγιάδες στα 20λεπτα δεν έχω βοήθεια μην νομίζεις...η μόνη βοήθεια που έχω ειναι ότι μου μαγειρεύει η πεθερά και πάω και παίρνω φαγητό κάθε μέρα 🤷 απο την αρχή δεν με βοήθησαν.. μόνο την πρώτη εβδομάδα ερχόταν συνέχεια.. και η αλήθεια ειναι οτι το εχω παράπονο 🫣 @Elkναι ναι μικρή είμαι! η αλήθεια είναι ήθελα πολύ να γίνω μανούλα! και τα κατάφερα δόξα το Θεό! βεβαια ηθελα πέντε παιδιά...(οσα ειμαστε και εμεις) αλλά μετά απο αυτα που βλέπω με τον μπέμπη..δυσκολα να κάνω 5😂
    • Δυστυχώς οι γονείς μου είναι μακριά από εδώ που μένω...Ο μόνος που μπορεί να μας βοηθήσει είναι ο πεθερός μου ή να παίρνω το μωρό μαζί μου 🫤
    • Μμμ δύσκολο. Κ εγώ στο πρώτο παιδί που ήμουν αναπληρώτρια επέστρεψα στις 63 μέρες, αλλά μου την κρατούσαν οι γιαγιάδες. Επίσης μέχρι τις 1,30 το πολύ ακούν σπίτι. Τώρα που έγινα μόνιμη θα γυρίσω τον Σεπτέμβριο στη δουλειά. Είμαι δασκαλα όπως κατάλαβες. Εσύ δεν έχεις κάποιον να σε βοηθήσει?
    • Όχι,όχι. Από τις 20 μέρες πίνει ξένο. Κ μένα καλά μου είπε ο γιατρός ότι είναι οπότε δεν αγχώνομαι. 
    • Γίνεται αυτό; Το να το κάνεις σπίτι δεν προυποθέτει ότι ξέρεις και πότε θα πας μαιευτήριο; Ή είναι κάτι τόσο γρήγορο που με το που αρχίσουν οι συσπάσεις, κάνεις κατευθείαν τη διαδικασία; 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...