Μετάβαση σε περιεχόμενο

αποριες και προβληματισμοί :μπορείτε να βοηθήσετε?


Recommended Posts

καλημερα κορίτσια μου. Η μπέμπα μου σε δυο μερούλες γίνεται 2 μηνών και ως πρωτομάνα μ έπιασαν πάλι αγχη-απορίες-προβληματισμοί. ευχαριστω εκ των προτέρων για τα φώτα σας !

1) Ειχα ποστάρει και παλιοτερα θεμα για το βαρος.τελικα διαβάζοντας και τις δικές σας αποψεις,αποφάσισα να μην δωσω συμπληρωμα και να συνεχισω τον αποκλειστικο θηλασμο. εξαλλου της αρεσει και φαινεται να το απολαμβανει !:cheer: παρ αυτα πειτε μου και τη γνωμη σας : γεννηθηκε 27 απριλη 3110 βγηκε 2900 1 Μαη και τωρα δυο μηνες μετα ειναι 4250..καλα ειναι?? και κατι αλλο : ειναι καλο που κανει τόοοοσες πολλες φορες κακάκια την ημέρα? δεν την προλαβαινω μιλαμε? τις περισσοτερες φορες τα κανει την ώρα που τρώει ( ταυτοχρονα δεν μπορω να καταλαβω πως τα καταφερνουν..:blink: ) αλλά και μετα καμια ωρα απ το θηλασμο..δηλαδη σχεδον καθε 1 - 2 ωρες? δεν βγαζει την τρελλη ποσοτητα οπως καταλαβαινετε αν και υπαρχουν φορες που τα χει κανει χαλια ολαα αλλα τοσες πολλες φορες ειναι φυσιολογικο βρε κοριτσια ?

2) λεμε να παμε διακοπες στο Αλεποχωρι,κοντα στα Μεγαρα.εκει εχουν εξοχικο τα πεθερικα μου, ολα οκ κοντα στην Αθηνα,καθαρος αερας και θαλασσιτσα αλλα στο σπιτι θα υπαρχει επισης ενας σκυλος ( της πεθερας που την εχει χρονια ) και ενας παπαγαλος ( τον ειχα παρει εγω τρομαρα μου και στην εγκυμοσυνη τον ειχα δωσει στην πεθερα και εκει εμεινε ). ο σκυλος εχει κοντη τριχα και δεν πολυμαδαει αλλα οταν τιναζεται η οπου κατσει, η τριχα δεν φευγει με τπτ...οσο για τον παπαγαλο, μαδαει καργα...οσο και να πεις οτι δεν θα ναι κοντα η δεν θα τη γλειφει το σκυλακι φοβαμαι μηπως πειραξουν τη μικρουλα μου..απ την αλλη μην παρεξηγηθω με την πεθερα...τι να κάνω?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

marga μου μην αγχώνεσαι τόσο κορίτσι μου.

1) Για το θέμα βάρους και κιλών, μπορείς να συμβουλεύεσαι και το βιβλιάριο που έχει της καμπύλες ανάλογα με τους μήνες για να δείς αν είναι στα όρια. Επίσης έχεις και τον παιδίατρο που κάθε μήνα θα σου λέει αν πρέπει να πάρει και άλλο βάρος ή όχι. Όσο για τα κακάκια, συνήθως τα μωράκια που θηλάζουν αποκλειστικά, ενεργούνται πιό συχνά, λόγω του γάλακτος. Μην σε ανησυχεί ούτε αυτό.

2) Ρώτα τον παιδίατρο πάλι για το θέμα των κατοικιδίων, και αν σου πεί μακρία το παιδί, παρακάλεσε με ευγενικό τρόπο την πεθερά σου, ή βάλε τον άντρα σου να το κάνει, να τα απομακρίνεται, για την υγεία του παιδιού. Αν πάλι εκείνη δεν το κάνει, τί να πώ? Ή μην πάτε, ή πηγαίνετε και κλείσε το παιδί σε ένα δωμάτιο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΜΑΡΓΚΑ ΜΟΥ ΣΕ ΕΙΧΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ! ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗΣΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΔΩΣΕΙΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ! ΤΑ ΚΙΛΑ ΑΠ'ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ 5 ΜΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΥΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ. ΑΡΑ ΒΡΗΣΚΕΣΑΙ ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ! ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ! ΕΓΩ ΒΟΒΑΜΑΙ! ΤΙΣ ΤΡΙΧΕΣ ΑΥΤΕΣ! ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΙΣ ΣΚΥΛΟ ΚΑΙ ΞΕΡΩ! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΟΥ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΗ. ΤΙΣ ΤΡΙΧΕΣ ΜΩΡΕ ΦΟΒΑΜΑΙ! ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

marga ποσα γευματα κανετε την ημέρα ? Ποση ωρα καθεται το μωρο στο στηθος ? Ποσε πανες βρέχει ? τα κακάκια τι χρωμα εχουν ? Το βράδυ ξυπνάει ?

Το βάρος ειναι λιγο οριακό γιαυτο και σε ρωταω μηπως μπορουμε να διορθωσουμε καποια πράγματα . Τα πολλά κακάκια δεν ειναι προβλημα , το χρωμα τους μας ενδιαφέρει...

Στην ηλικία που ειναι το μωρο σου δεν υπάρχει κανενα θεμα με το κατοικίδιο . Φροντισε αν ανησυχεις απλα να μην ερχονται σε επαφή .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

marga καλημερα!

α) εισαι τυχερη που το μπεμπακι σου εχει κανονικες κενωσεις.Αλλα ταλαιπωρουνται πολυ.

Τις πολλες κενωσεις και αυτες που γινονται αμεσως μετα το φαγητο ή και κατα τη διαρκεια καλο θα ηταν να τις αναφερεις στον παιδιατρο.Καμια φορα κανουν κολλιτιδες τα μωρα σαν αντιδραση στην τροφη.Μπορει κατι που τρως (αφου θηλαζεις αποκλειστικα) να την ενοχλει. Τα λιγα κακα,το χρωμα (οπως ειπε κ η Lala) και η οσμη εχουν σημασια.Αν μυριζουν ασχημα -καταλαβες τι εννοω,οχι οπως συνηθως πιο εντονα κ ασχημα ,αν ειναι μικρα κ σφιχτα. Σημειωσε σε ενα χαρτι τις κενωσεις μιας μερας και πες στον παιδιατρο .Ολα αυτα τα λεμε,οσο κι αν μας φαινονται εμας χωρις σημασια μπορει να εχουν μεγαλη σημασια.Ακομη και μια ιωση επηρεαζει τις κενωσεις.

β)για τα ζωακια δεν ξερω να σου πω.Εγω παλι θα ρωταγα.Αν τα ρουχακια της και οι πιπιλες ήοτι ερχεται σε επαφη με το μωρο να μην ειναι εκτεθιμενα

γιατι οι τριχες του σκυλου μπορει να κολλησουν πανω.

καλα να περασετε!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Marga mou kalimera agapi mou...

Kai na sou zisei to mwraki agapi mou...

Me ta kilakia mia xara ta paei min fwvasai...

Kai me ta kakakia episeis na les eisai tuxeri,,,

Epidi uparxoun alla mwrakia pou pwnane poli kai den mporoun na kanoun kakakia...

Oso gia ta zwakia tha ta evaza eksw etsi na min kontepsoun sto mwraki...

Epidi wpos eipen i Bebadomama mas...

Kai exei dikaiw...

Wmos rwta kai ton paidiatro sas...

Filia...

kai kales diakopoulles...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

AAA etsi gia na min pareksigithw,,,

Latreuw ta zwakia,,,

Wmos den ta thelw konta ta mwrakia mou...

Egw exw ena skulaki eksw stin auli...

Kai exoume kounelakia episeis...

Kai ta kounelakia den ta exoume tin kaliva tous ta exei o antras mou ksapolita sto xwrafi mas dipla...Diladi gupnane apo kei kai apo dw...

Exoume psarakia,,,

Pou ola ta mwrakia latreuoun ta PSARAKIA...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λοιπόν LaLa μου για να δούμε...ξυπναει κατα τις 6 μετα 9 μετα κατα τις 12, μετα κατα τις 2,30, υστερα 4,30-5 μετα 7, 9 το βράδυ και απο κει μέχρι τις 12-12.30 θελει ανα μιαμιση με δυο ωρες, υποθετω για να εξισσοροπησει τα γευματα που χανει κοιμομενη 6 ωρες το βραδυ...αρα ειμαστε γυρω στα 8 γευματα. Τωρα το ποση ωρα, διαφερει, τα πρωινα συνηθως το ξεπεταει γρηγορα και στο 10λεπτο η τεταρτο το εχει αφησει η εχει κοιμηθει πανω στο στηθος και εκει δεν την ξυπνας με τπτ..τωρα για τις πανες που βρεχει δεν ειμαι σιγουρη γιατι οι περισσοτερες απ αυτες που αλλαζω (γυρω στις 7 την ημερα) ειναι με κακακια δεν μπορω να ξεχωρισω παντα αν εχει και τσισα. δηλαδη κανα δυο να ειναι μονο τσισακια. επισης πολλες φορες κανει τσισα με το που την αλλαζω και την βαζω στην αλαξιερα για να την ντυσω. εχει τυχει πολλες φορες...να υπολογιζουμε κ αυτα τα τσισακια μαλλον ε? το χρωμα τελος ειναι κιτρινο-μουσταρδι-πρασινωπο..α! και επισης ειναι υδαρη, ωρες ωρες νομιζω οτι εχει διαρροια...αυτα !

ειδα και τους πινακες στο βιβλιαριο, οντως ειναι λιγο οριακο το βαρος και στεναχωριεμαι αλλα δεν θελω και να της δωσω ξενο ρε γμτ...το κανα μια δυο φορες και μετα το μετανιωσα..ας πιει απο μενα οσο εχω, που θα το ξαναβρει αυτο το γαλα??

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αυτοι οι πινακες στο βιβλιαριο ειναι παμπαλαιοι.Μην ασχολεισαι τοσο με αυτο.Ρωτησες τον παιδιατρο? Οι συχνες κενωσεις ειναι λογικες αφου θηλαζεις.Τωρα για το σκουρο χρωμα καλο θα ηταν να ρωτησεις τον γιατρο του παιδιου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...