Μετάβαση σε περιεχόμενο

συσπάσεις μήτρας και τράχηλος: πώς είναι;

Recommended Posts

Βρε κορίτσια , έχω μια απορία εδω και καμια βδομάδα. όποια ξέρει και το έχει νιώσει ας μου πει περίπου πως είναι μια σύσπαση μήτρας και εαν ο τράχηλος κάνει διαστολή πως θα το καταλάβουμε για να τηλεφωνήσουμε στο γιατρό;

εδω και τεσσερις - πέντε μέρες νοιώθω τον ενα μικρό μου να κλωτσάει και την κλωτσιά την καταλαβαίνω πάρα πολύ χαμηλά κοντά στην ουροδοχο για να καταλάβετε. κάποιες φορές η μήτρα έχει σφύξει πάρα πολύ για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρω buscopan. θα ρωτήσω βέβαια και τον γιατρό αλλά εαν έχετε να μου πείτε κι εσείς την εμπειρία σας θα με βοηθήσετε.

ευχαριστώ πολύ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 59
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

K ΕΓΩ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ-ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ ΤΙΠΟΤΑ-ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΟΙ ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟΙ ΠΟΝΟΙ...ΑΠ ΟΣΟ ΞΕΡΩ-ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ Κ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΣΤΙΓΜΗ Κ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ!!!

ΠΕΡΙΜΕΝΩ Κ ΕΓΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ!

ΦΙΛΙΑ

πήγα τελικά στο γιατρό σήμερα. για όσες ενδιαφέρονται μου είπε οτι οταν σφύγγει πολύ η κοιλιά τότε είναι σύσπαση της μήτρας. εγω απο σήμερα αρχίζω τα prepar μου είπε βέβαια και 1 μήνα καθησιό στο κρεββάτι. δεν το βλέπω βέβαια αλλα θα προσέχω πολύ περισσότερο από πριν. και αυτό που μοιάζει με κλωτσιά χαμηλά μπορεί να είναι σύσπαση. την διαστολή δεν μπορούμε εμεις να την καταλάβουμε γι αυτο εαν νιώθουμε περίπου 10 φορές την ημέρα να σφυγγει η κοιλίτσα τότε χρειάζρται εισαγωγή για ορό στο νοσοκομείο. μέχρι 5 φορές δεν είναι ανυσηχητικό αλλά θέλει προσοχή.

ελπίζω να σας φανουν χρήσιμες οι συμβουλές του γιατρούλη μου.

θελει οντως πολυ προσοχη και πολυ ξεκουραση

εγω ειχα ξεκινησει απο την 30 εβδομαδα με συσπασεις και επερνα τα prepar.

τι μου θυμισες τωρα!~!!

ολη μερα ξαπλα στον καναπε και καθε λιγο στη κλινικη να μπαινω στον καρδιοτοκογραφο να μετραμε τις συσπασεις.

ολα θα πανε καλα, απλα αν τις νιωθεις συχνα μη τις περνας αψηφιστα.

το γιατρο τηλεφωνο και στο νοσοκομειο

και ξαπλα ξαπλα ξαπλα

εχεις 2 αγορακια αν καταλαβα καλα

σε ποια εβδομαδα εισαι?

εφη μου στην 25η ειμαι και ναι εχω 2 αγοράκια. προσπαθώ πάντως να μην αγχώνομαι γιατι ο γιατρός μου είναι τελείως 'τρομοκράτης'. που και που λέω να βγαίνω και για καμια βολτα γιατι θα παθω εγκεφαλικο μέσα στο σπίτι. και τα μωρα ειναι πολυ παλαβά δεν καθονται σε ηρεμια οπότε τώρα δεν ξέρω να ξεχωρίσω ποτε είναι τεντώματα και πότε σύσπαση γιατί η αισθηση απο οτι καταλαβα ειναι περιπου η ιδια.

τελικά εσύ πως τα πήγες; πόσων εβδ γέννησες;

εγω δε τη γλιτωσα

μπηκα στη κλινικη με ορο στα μισα της 32 εβδομαδας και γεννησα την 35

και επειδη περασα αυτες τις μερες μεσα κλεισμενη σε ενα δωματιο νοσοκομειου σου λεω απο πειρα οτι καλυτερα σπιτι σου

να σε πηγαινει ο αντρας σου καμια βολτα με το αυτοκινητο μη περπατας πολυ

μην αγχωνεσαι απλα να προσεχεις

ξεκουρασου τωρα που μπορεις γιατι μετα εχει πολυ τρεξιμο

εμεις τωρα μπαινουμε σε προγραμμα σιγα σιγα

ευχαριστω πολύ εφη μου , ναι εχειςικιο σιγουρα καλυτερα σπιτι παρα νοσοκομειο. ασε που τα δικα μου ειναι ακομα πολυ μικρουλια κριμα ειναι να μπουν να μουν θερμο/δα εαν συμβει κατι.

να χαιρεσαι την κορουλα σου και οτι συμβουλη εχεις δεκτη.

φιλια πολλα

γεια σας μελλουσες μανουλες!

εγω γεννησα πριν 3μιση μηνες ενα κοριτσακι,με prepar την κρατουσα να μη βγει πριν την ωρα της!

απο κουραση εκανα 5-6 συσπασεις το λεπτο!

ο γιατρος τα παιξε ,κοντευα λεει να γεννησω!κ γω νομιζα πως κινηται το μωρο!

εβγαζε μεχρι κ καρουμπαλο η κοιλια μου κ γω νομιζα οτι ηταν το μωρο!

Το επαθα απο τον 6 σχεδον μηνα! επαιρνα πρωι βραδυ απο 1

θελει μεγαλη προσοχη,ξεκουραση βασικα

επισης δεν ξερω αν σου ειπε ο γιατρος οτι φερνουν ταχυπαλμια

εμενα δεν ετυχε να μου φερουν παρα μονο λιγο τρεμουλο καθως κ μια φορα που κοβοντας φρουτο κοντεψα να κοψω το δαχτυλο απο την τρεμουλα!

Να ναι καλα αυτοι που τα ανακαλυψαν!

Σας ευχομαι με το καλο να υποδεχθειτε τα μωρακια σας κ καλη ξεκουραση!!:)

Μαρκερ δεν θελω να σε τρομοκαρατησω αλλα επειδη λες να πας καμια βολτα..

θα σου πω οτι ειχα ενα μωρακι συσπασεις και γεννησα στην 27η εβδομαδα

Η ξαπλα σωζει Ακου τον γιατρο Δεν θα χασεις

Κανε υπομονη να περασει ο εκτος και μετα βλεπεις..ειναι υπουλος μηνας

Αχ & εγώ βρε κορίτσια έχω πετρωματάκια στην κοιλιά & πραγματικά δεν μπορώ να ξεχωρίσω πότε είναι το παιδί & πότε σύσπαση... :dry:

Αφού αν το χαιδέψω λίγο εξαφανίζεται..:blink:

Εμένα μου είπε ξεκούραση κτλ ,μου είπε να σταματήσω τη δουλειά & ήδη από Τρίτη δεν ξαναπήγα..:huh:

Οχι ότι είμαι τελείως στο κρεβάτι αλλά σίγουρα ξεκουράζομαι πολύ περισσότερο από πριν..

Εγώ πρέπει να προσέχω γιατί μειώθηκε κιάλλο ο τράχηλος έφτασε 2,3 εκ που απαιτεί πολύ προσοχή.. γιαυτό μου έδωσε & ενεσούλες κορτιζόνης ,τουλάχιστον να προλάβουμε να σχηματιστούν τα πνευμονάκια του.:(

Πάντως για μπάνια που τον ρώτησα μου είπε ότι καλύτερα να τα αποφύγω :( & ήταν ευκαιρία να πηγαίνω καθημερινές πρωί που δεν θα είχε & κόσμο.. Είπε ότι: σιγά θα κάνεις του χρόνου μπάνια με το μώρο , κάνε τώρα λίγη υπομονή ,1 καλοκαίρι είναι θα είναι περάσει..:ohmy:

Εγώ που όποτε έβρισκα ευκαιρία έμπαινα στη θάλασσα!! Τελείωνα τα μπάνια τέλος Οκτωβρίου & ξεκινήσα Μάρτιο!! :woohoo: Πως θα τα καταφέρω??:unsure: Ολα για το καλό του μωρού...;)

σας ευχαριστω βρε κορίτσια όλες. το μόνο κακό είναι οτι από την ώρα που μου το ειπε όλα μου φαίνονται περίεργα. εγω να τις μετράω τις συσπάσεις αλλά πότε είναι σύσπαση και πότε τα μπεμπέκια μου - μην βγάλω και τα ματάκια μου μόνη μου και κλειστώ στο νοσοκομείο χωρίς λόγο. λογικά αν σφύγγει όλη η κοιλιά και πετρώνει είναι η σύσπαση και όχι αν φουσκώνει η μια μερια , ας είναι και σφυχτό.

να φανταστώ δηλαδή!!!!!!

τι να πώ. αν πω να πάω ενα διήμερο μέχρι το αίγιο - απο αθήνα - θα είναι πολύ βαρύ. ο γιατρός μου είπε να μην πάω αλλα δεν είμαι και του θανατά. μάλλον δεν θα παμε όμως - ο αντρας μου είναι ανένδοτος.

madojohn :huh: αφού έχεις διαστολή εσυ , καλύτερα που σου έδωσε και τις ενεσούλες για καλό και για κακό και τουλάχιστον έχεις μπεί στον 7ο - έχει πάρει βάρος το μωράκι σου; πόσο είναι τώρα; αντε μην ανησυχείς ολα καλά θα πάνε και να δεις θα γεννηθεί στην ώρα του - μπορεί αυτά να βιάζονται πολλέ φορές αλλά γι'αυτο υπάρχουν οι γιατρούλιδες και τα φαρμακάκια για να το αποφεύγουμε.

εγω κοριτσια οταν εκανα συσπαση ενιωθα τη κοιλια μου ετοιμη να σκασει και μια τρομαρη πιεση στο στηθος μου κοβοταν η ανασα

οταν πηγα στη κλινικη τελεταια φορα στη 32 εβδομαδα και με κρατησαν ειχα 80% συσπασεις κοντευαν να σπασουν τα νερα.

επινα τα prepar καθε 4 ωρες αλλα δεν με πιαναν και με βαλαν στον ορο.

γιαυτο λεω να μη το περνατε αψηφιστα

εγω καθομουν κυρια και περιμενα να ερθει ο ο αντρας μου να με παει στη κλινικη

αν πηγαινα νωριτερα μπορει και να ηταν αλλιως

Marker μου σε βρίσκω πολύ χαλαρή και δε θα έπρεπε...

Αν σου είπε ο γιατρός να μείνεις στο κρεβάτι... να το κάνεις!!!

Έχεις και διδυμάκια...

Θα σου πω μια ιστορία, όχι για να σε φοβίσω αλλά να σε κάνω να καταλάβεις τα λόγια του γιατρού σου!

Μία κοπέλα είχε δει λίγο αίμα και πήγε στη γιατρό.

Η γιατρός της είπε να μείνει στο κρεβάτι...

Εκείνη, όμως, προτίμησε να πάει εκδρομούλα...

Την επόμενη μέρα ξαναπήγε στη γιατρό με αίμα και κάνανε περίδεση τραχύλου...

Συνέχιζε να μην ακούει τις συμβουλές για ξεκούραση μέχρι που έχασε το μωτράκι της στην 22η βδομάδα...

Καλή μου, μείνε στο σπιτάκι σου και ξεκουράσου!

Το καταλαβαίνω οτι είναι δύσκολο... αλλά είναι για το καλό των μωρών σου!

Συγνώμη αν ήμουν απότομη...

Μαρκερ πριν ελαχιστες βδομαδες ενιωθα ακριβως οπως εσυ!!!

Λοιπον,στην αρχη του 5ου ενιωσα κατι διαφορετικο απο τις γνωστες κινησεις του μωρου...Ηταν συσπασεις!Κρατησαν μονο 2-3 μερες!

Στην αρχη του 6ου αρχισα να τις νιωθω πιο εντονα.Πετρωνε ολη η κοιλια και

χαμηλα και ενιωθα μια ενταση-μουδιασμα-σπρωξιμο προς τα κατω :unsure:

Περιπου 3-4 την μερα.Πηγα στη γιατρο και μου εδωσε πρεπαρ(μισο ανα 8ωρο) και φυσικα μου προτεινε ξεκουραση!Εγω νομιζα πως με το 1ο χαπι θα ειμαι οκ!Απο εκεινη τη μερα κ μετα ειχα τρελλαθει!!!Εκανα τις χειροτερες σκεψεις,φοβομουν...Ολη μερα μετρουσα κ σημειωνα συσπασεις!!!Εκανα καρδιοτοκογραφο για να ηρεμισω(υποτιθεται).Ουτε μια!

Μου λεει κ η μαια αυτο που ειπες.Πως μεχρι 10 τη μερα ειναι οκ..Μετα ειναι ανησυχητικο!

Γυρναω σπιτι και εννοειται πως το μυαλο μου κολλημενο εκει!!!Να μετραω και να περιμενω την επομενη συσπαση!!!!Σαν παλαβη!!!Εκεινη τη μερα ξεπερασα τις 10!!!!

Παιρνω κλαιγοντας τη γιατρο(μπουχουουουου :blink: ) και μου λεει: Ξεκολλα Αναστασια!Σε ειδα κ εγω και η μαια κ καρδιοτοκ.Ηρεμισε γιατι απ'το αγχος σου τις προκαλεις!

Προληπτικα αυξησα το πρεπαρ(μισο ανα 6ωρο) και ωσαν κατα φαντασιαν ασθενης...Ηρεμησα!Ξεκουραζομουν,κοιμομουν τα μεσημερια,δεν σηκωνα τιποτα.

Πλεον νιωθω μονο ελαχιστα πετρωματακια-χωρις αυτο το σπρωξιμο προς τα κατω!Αφου αν δεν πιασω την κοιλια δεν το καταλαβαινω καν~!

Θελω λοιπον να πω μ'αυτο το μεγαλο ποστ οτι..Ναι μεν ειναι σοβαρο και πρεπει να ακουμε και να παρακολουθουμε το σωμα μας ΑΛΛΑ....

Χαλαρα κοριτσια!Το αγχος και η κουραση μπορει να κανουν μεγαλυτερο κακο! ;)

Επισης συμφωνω πως οσες νιωθετε συσπασεις πρεπει να ξεχασετε εκδρομουλες,πολυωρες βολτες,δουλειες κλπ!!Τουλαχιστον μεχρι νεοτερας!

Marker geia sou :)

Auto to sfyksimo sth koilitsa pou noiwtheis einai 100% syspash.

Na prosexeis poly k na to les sto giatro sou opote exeis.Epishs na tou dieukrinizeis an htan dynath syspash k megalhs diarkeias.

Otan hmoun sto maieuthrio ston kardiotokografo prin gennhsw k evlepa sto mhxanhma pws oi syspaseis mou htan terasties se megethos(eftanan to 10 k to 12) k entash den enoiwtha pono apla mia mikrh dysforeia...se kapoies faseis omws enoiwtha th koilia mou kyriolektika sa mpaloni pou paei na spasei!

Meta mou eipe k mia kopela pou eixe hdh gennhsei pws eixe syspaseis pou eftanan to 8 (dld poio mikres aptis dikes mou) k sfadaze sto pono,ourliaze sa trelh!

To eipa sto giatro k eipe pws h kathe gynaika antilamvanetai diaforetika tous ponous autous.Mia mporei na ourliazei se mikrh syspash k allh na mh katalavainei pono se megalh!K emeina me anoixto stoma :P

Opote na enhmerwneis to giatro sou akoma k gia to paramikro pou noiwtheis.

efi21 έγραψε:

εγω κοριτσια οταν εκανα συσπαση ενιωθα τη κοιλια μου ετοιμη να σκασει και μια τρομαρη πιεση στο στηθος μου κοβοταν η ανασα

οταν πηγα στη κλινικη τελεταια φορα στη 32 εβδομαδα και με κρατησαν ειχα 80% συσπασεις κοντευαν να σπασουν τα νερα.

επινα τα prepar καθε 4 ωρες αλλα δεν με πιαναν και με βαλαν στον ορο.

γιαυτο λεω να μη το περνατε αψηφιστα

εγω καθομουν κυρια και περιμενα να ερθει ο ο αντρας μου να με παει στη κλινικη

αν πηγαινα νωριτερα μπορει και να ηταν αλλιως

Akrivws ta idia perasa k gw Efi!!!

Ta idia enoiwtha.Prin me paroun sto xeirourgeio eixa k 1 diastolh.An me afhnan tha gennousa monh mou !

σας ευχαριστω βρε κοριτσια.

να σαι καλα αναστασια μου χαλαρωσα λιγακι γιατι πριν απο λιγο πηρα και buscopan , νομιζω οτι ενιωσα πονακια. μεχρι την επομενη φορα που 8α παω στο γιατρο πφοβλέπω να εχω πάθει ενα μικρο εγκεφαλικο αλλα αφου το εχεις περασει κι εσυ κατι παραπανω ξέρεις.

κοριστια μου δεν λεω να ειμαστε λελειως χαλαρες αλλα τουλαχιστον για μενα επειδη μου γινεται εμμονη δεν θελω να υπερβαλω.

να τωρα που σας μιλαω απο το πρωι πρέπει να εχω μετρησει ειδη 3 σφυξιματα και πριν λιγο ψαχνόμουν αν χανω υγρα. οπότε λεω να μην το σκεφτομαι και πολυ πολυ, να βγαινω που και που για καμια βολτιτσα να ξεχνιεμαι γιατι αν καθομαι και ολη την μερα μονη μου μεσα στο σπιτι σιγουρα θα γεννησω απο την αγωνια μου.

αχ βρε ελενα το μονο που ευχομαι και σκεφτομαι ειναι τουλαχιστον να κλεισω αυτον τον ριμαδοεκτο να ηρεμησω λιγο. καλα να σε ρωτησω εγω πολλες φορες εχω ενα γρομπαλι σφυχτο μονο απο την μια μερια. και παλι συσπαση ειναι;

Re agaph to kserw oti psilotrelainesai mesa sto spiti.Egw pou den eixa katalavei oti exw syspaseis hmoun synexeia se spitia filwn k sta magazia gia psonia gia ta mwra.Otan omws enoiwsa ta mwra na gyrnane sth koilia mou sa plynthrio epatha plaka k phra amesws to giatro k mou eipe amesws nosokomeio gia kardiotokografo.Kati de phgaine kala.

Koritsia dystyxws de pianoun se olous ta xapia k oi oroi.Se emena toulaxiston den epiase tpt!Mou anevazan synexeia th roh tou orou gia 5 hmeres k tpt.Etrema sa kompreser eutyxws den eixa taxykardia.

K apotelesma apth stigmh pou enoiwsa auth th megalh syspash meta apo 5 meres gennhsa.

Marker mou kalytera agaph mou na meineis ligo kleismenh mesa para estw k mia sto ekatomyrio na peraseis polles meres sto maieuthrio k na gennhseis prowra.

Akou mas se parakalw :)

Mh me pareis strava pou sta lew ola auta.Me poly endiaferon sta lew!

K gw evlepa karoumpalakia na petagontai ksafnika k gelousa to edeixna ston antra mou k elega:Ti les na einai auto?!Podaraki..kefalaki popoulis ti?

K xairomastan.

Ap oti fenaite syspash einai.Rwta omws k to giatro sou gia sygoura.

κι εγω ετσι εκανα πριν απο λιγο καιρο δηλαδη, τα εβλεπα και γελαγα. τωρα ολα περιεργα μου φαινονται. ολα καλα θα πανε ετσι θελω να λεω και να ελπιζω.

ελενα σου εχω στειλει κι ενα πμ , αληθεια το πηρες;

να πηγαινεις τισ βολτες σου να πηγαινεις σε σπιτια φιλων κτλ

να μη περπατας πολυ ομως

εγω ειχα παει στα μαγαζια να ψωνισω για τη μπεμπα και απο τη κουραση αρχισαν οι συσπασεις και διπλωθηκα μεσα στο κεντρο της πατρας

γυρισα με ταξι στο σπιτι και παρατησα το αυτοκινητο στο κεντρο

δε θελω να σε φοβιζω αλλα αφου τα περασα να μη σε προφυλαξω οπως μπορω?

απλα οπως χαλαρα δε τρως σαβουρες για να κανεις καλο στα μωρα

οπως χαλαρα περνεις τα φαρμακακια σου για να κανεις καλο στα μωρα

ετσι χαλαρα δε θα κουραζεσε.

τιποτα παραπανω ουτε αγχος ουτε τιποτα.

μακαρι να ειχα και εγω καποιον να μου τα πει

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...