Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΕΡΥΘΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ.


Recommended Posts

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΟΛΕΣ KOΡΙΤΣΙΑ..

Έχει εδώ και λίγες μέρες που μάθαμε ότι μια κολλητούλα μου είναι εγκυούλα :woohoo: :laugh: . Πήγε σε έναν "απαράδεκτο" ,καθηγητή, υποτίθεται γιατρό (το λέω αυτό γενικά για την συμπεριφόρα του απέναντί της) ο οποίος, εκτός των άλλων, ήταν πολύ απόλυτος για την ερυθρά και πως αν δεν την έχεις περάσει είναι επικίνδυνο και τα σχετικά. Έχω φίλες που έχουν κάνει μωρά και πήγαν μια χαρά όλα χωρίς να έχουν περάσει ερυθρά ή να έχουν κάνει το εμβόλιο. Είναι τόσο σοβαρό? Θορυβήθηκα με όλα αυτά ανέτρεξα στο παιδικό μου βιβλιάριο και διαπίστωσα πως ούτε και εγώ την έχω περάσει ούτε το εμβόλιο έχω κάνει και σκοπεύω να μείνω έγκυος. μήπως πρέπει να κάνω το εμβόλιο?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

boulou ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΡΑΓΙΚΟ.ΑΠΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΚΙ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΚΟΠΕΛΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ,ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ Κ ΟΛΑ ΠΗΓΑΝ ΚΑΛΑ.ΠΕΣ ΤΗΣ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΦΙΛΙΑ Κ ΑΓΚΑΛΙΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ!!!ΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟ ΛΙΓΟ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ!ΤΙ ΝΑ ΠΩ...ΟΧΙ ΑΓΧΟΣ!ΟΛΑ ΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ Κ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΕΝΑ ΥΓΙΕΣΤΑΤΟ ΜΩΡΑΚΙ!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

σ ευχαριστώ ριτσάκι μου! συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.. αυτά ακριβώς μου λέγε η φίλη μου που γέννησε πριν από λίγο καιρό.. απλώς αναστώθηκα λίγο από τα λόγια του γιατρού!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Είναι γεγονός ότι όταν μία γυναίκα είναι στην πρώτη της εγκυμοσύνη περιμένει από το γιατρό να της πει ότι όλα θα πάνε καλά. Όμως δεν πρέπει να πει και ψέματα. Ίσως καμμιά φορά δεν είναι αυτό που λέμε αλλά πως το λέμε... Η αλήθεια βρίσκεται ανάμεσα στα λόγια του ''απαράδεκτου'' και της ritsaki. Eάν δεν έχεις αντισώματα για την ερυθρά και κολλήσεις ενώ είσαι έγκυος μπαίνεις σε περιπέτειες. Καλύτερη είναι η πρόληψη. Η κολλητή σου πρέπει να προσέχει πάρα πολύ και να απομακρύνεται από όσους έχει και την παραμικρή υπόνοια ότι δεν χαίρουν άκρας υγείας και κάθε μήνα να επαναλαμβάνει σε αξιόπιστο μικροβιολογικό ιατρείο τα αντισώματα για την ερυθρά IgG ΚΑΙ ΙgM χωρίς όμως άγχος και χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορεί να κολλήσει ερυθρά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Απλά χρειέζεται προσοχή. Τώρα μία γυναίκα που θέλει να μείνει έγκυος καλό είναι να κάνει προγεννητικό έλεγχο πριν και όχι μετά αν και ως επί το πλείστον με εξαίρεση τις εξωσωματικές γίνεται το αντίθετο. Και τέλος ότι πρόβλημα υπάρχει καλύτερα να διορθώνεται πριν την εγκυμοσύνη. :) Η ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σ'ευχαριστώ Ρέα μου για τις συμβουλές σου!

στον προγεννητικό έλεγχο σου συστήνει τις εξετάσεις ο γυναικολόγος σου? η αρκει να πας σε ενα μικροβιολογικό εργαστηρίο και να τις ζητήσεις?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Επίσης να επισημάνω ότι το απαράδεκτος γιατρός δεν πήγαινε στην άποψη του για την ερυθρά, αλλά στο ότι πρότεινε στην φίλη μου να ρίξει το μωρό της λόγω μιας αντιβίωσης που πήρε πριν μάθει ότι είναι έγκυος!! της μίλησε πολύ ειρωνικά για ένα άλλο θέμα που τον ρώτησε και γενικά η συμπεριφορά του ήταν ανεπίτρεπτη! και όλα αυτά χωρίς καν να την εξετάσει!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Η αλήθεια είναι ότι η ερυθρά κατά την κύηση είναι πολύ επικίνδυνη και οι γιατροί ειδικά αν είναι στην αρχή της κύησης προτείνουν διακοπή της!

Όταν ήμουν έγκυος στην 32 εβδομάδα στον παιδικό σταθμό του γιου μου στην τάξη του ένα παιδάκι είχε ερυθρά και για 2 εβδομάδες σταματήσαμε τον γιο μου από τον παιδικό σταθμό. Εγώ έκανα εξετάσεις αίματος για να δω αν κόλλησα και ευτυχώς δεν είχα κολλήσει.

Τώρα όσον αφορά τον γιατρό μάλλον επειδή είναι καθηγητής η μήτη του θα είναι ψηλά!!! υπάρχει όμως λύση αλλαγή γιατρού.

Αν δεν είσαι έγκυος ακόμη μπορείς να κάνεις το εμβόλιο της ερυθράς αλλά απ' όσο διάβασα μετά από 6μηνο ή και λίγο παραπάνω οι προσπάθειες για παιδί.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλά δεν διαφωνώ ότι ο γιατρός είναι χοντρόμ...κας με το συγκεκριμένο στυλάκι που περιγράφεις. Πάντως και ο δικός μου γιατρός μου είχε πει ότι ήταν πολύ επικίνδυνο διότι ήμουνα έγκυος και δεν είχα περάσει την ερυθρά. Περιττό να σου πω ότι σε όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης ήμουνα στην "τσίτα". Εγώ έχω να σου προτείνω ότι αν δεν είσαι έγκυος και αν δεν σκοπεύεις να μείνεις έγκυος τους επόμενους 3 μήνες να πας να το κάνεις το εμβόλιο. Μετά πρέπει να περιμένεις ένα τρίμηνο και μετά μπορείς να βάλεις μπροστά για το μπεμπέ...

Καλή σου επιτυχία !

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στην κολητη μου ο γιατρος της ειπε τωρα που ειναι εγκυος απλα να μην ερχετε σε επαφη με παιδακια για να αποφυγει να κολησει..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Argi μου εννοείτε πως πήγε αμέσως σε άλλο γιατρό, ο οποίος την εξέτασε κανονικά, είδαν το σποράκι, της είπε ότι έχει μια πολύ καλή εγκυμοσύνη, δεν πειράζει η αντιβίωση λόγω του ότι ακόμα είναι νωρίς για να έχει πειραχτεί κάτι στο μωρό και επίσης δεν ήταν τόσο τραγικός στο θέμα της ερυθράς.

giolanda μου, προσπαθούμε για μωρό χαλαρά όμως, θα σκεφτω σοβαρά όμως το ενδεχόμενο αν δεν είμαι αυτόν τον μήνα να το κάνω.

Mitsi μου, ακριβώς αυτό της είπε.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...