Μετάβαση σε περιεχόμενο

Πού πετάτε το λάδι τηγανίσματος;

Recommended Posts

Ακόμα κι αν δεν τηγανίζουμε πολύ όταν το κάνουμε ρίχνουμε συνήθως το χρησιμοποιούμενο λάδι στο νεροχύτη της κουζίνας.

Αυτό είναι από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορούμε να κάνουμε.

Το καλύτερο είναι να τοποθετούμε το λάδι σε ένα πλαστικό μπουκάλι(νερού,αναψυκτικού),να το κλείνουμε καλά και να το πετάμε στα κανονικά σκουπίδια.

Και αυτό γιατί ένα λίτρο καμένου λαδιού μολύνει σχεδόν ένα εκατομύριο λίτρα νερού,ποσότητα η οποία είναι ικανή για να καλύψει τις ανάγκες ενός ατόμου σε νερό για 14 χρόνια!

Προωθήστε αυτό το μήνυμα στους φίλους σας και το περιβάλλον θα σας ευγνομονεί.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΝΕΛΛΥ,

ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΟΥ ΤΟ ΠΡΟΩΘΗΣΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΙΚΟΣΑΡΙΑ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΥΣ!!!

ΦΙΛΑΚΙΑ!!!

:kiss::kiss::kiss:

Υ.Γ: ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΑ ΣΟΥ;;;ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΟΠΕΛΑΡΑ!!!

:P :woohoo: :silly: :cheer:

Μπράβο βρε happy mammy !

Γιατί εγώ τους τα λέω και με λένε τρελλή οικολόγο!:angry::(:S

Αλλά αφού μπορούμε να έχουμε οικολογική συνείδηση με απλές κινήσεις,γιατί να μην το κάνουμε;Εξάλλου ο πλανήτης των παιδών μας είναι :huh:

Μια χαρά είμαστε!:P Μεγαλώνουμε και γινόμαστε θεές!Ο μπέμπης σου;;;:woohoo:

hope εκτός απο την ρύπανση του περιβάλλοντος, που είναι το πρωτεύον θέμα, καταστρέφουμε και το εσωτερικό του νεροχύτη. Μπορεί να βουλώσουν οι σωλήνες και μετά....μπλιάχ!!!

Κορίτσια καλημέρα!Το ξέρετε οτι υπάρχει ανακύκλωση λαδιού?Εγω παλια το πέταγα στο νεροχύτη αλλα τωρα το μαζεύω σε πλαστικά μπουκαλάκια. Τα εχω κρατήσει να τα παω σε κάποιο super market που μαζεύει λάδι.:)

dimitroula29 έγραψε:

Κορίτσια καλημέρα!Το ξέρετε οτι υπάρχει ανακύκλωση λαδιού?Εγω παλια το πέταγα στο νεροχύτη αλλα τωρα το μαζεύω σε πλαστικά μπουκαλάκια. Τα εχω κρατήσει να τα παω σε κάποιο super market που μαζεύει λάδι.:)

ΠΑΡΟΜΟΙΩΣ ΔΗΜΙΤΡΟΥΛΑ.ΣΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ!

Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ!

harap έγραψε:

hope εκτός απο την ρύπανση του περιβάλλοντος, που είναι το πρωτεύον θέμα, καταστρέφουμε και το εσωτερικό του νεροχύτη. Μπορεί να βουλώσουν οι σωλήνες και μετά....μπλιάχ!!!

Και γω έως τώρα για τον νεροχύτη μου το κανα αλλα.. αν υπάρχει θέμα ανακύκλωσης.. θα το ψάξω.

dimitroula29 έγραψε:

Δεν το ήξερα ότι υπάρχει ανακύκλωση λαδιού!!

Εγώ μέχρι τώρα το μάζευα σε πλαστικά σακουλάκια και το πέταγα στα σκουπίδια αλλά αυτό για την ανακύκλωση θα το ψάξω!

Καλημέρα. Νέλλη ΄μπράβο σου που είσαι προστάτης του περιβάλλοντος!Και εγώ που νόμιζα ότι ήμουν από τις λίγες που κάνω αγώνα να αλλάξω τη γνώμη των γονιών μου οι οποίοι δυκολα αλλάζουν συνηθειες! Κι εγώ το λάδι το μαζεύω σε μπουκάλια και έχω σκοπό να το δώσω σε ανακύκλωση λαδιού αλλά δεν ξέρω που. Ποιο σουπερ μάρκετ βρε κορίτσια το κάνει αυτο;;

tirogaridaki μου δεν ξερω ποια super market ασχολούνται με αυτο. Την ανακύκλωση λαδιού την έμαθα απο την τηλεόραση. Το διαφήμισαν για καμιά βδομάδα! Φαίνεται ενημερώθηκαν όλοι και τη σταμάτησαν!:angry: Παντως και εγω οταν ήμουν μικρή θυμάμαι που περνουσε ενας έμπορος απο το χωριό και αγόραζε το χρησιμοποιημένο λάδι. Την καλημέρα μου!:)

• 5 months later...

ΚΑΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ (ΜΑΛΛΟΝ ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ :blush: ) ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ...

ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΔΙΟΥ, ΜΕ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ ΚΑΠΩΣ... :dry:

ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΤΗΓΑΝΟΛΑΔΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΛΑΔΙΑ ΜΗΧΑΝΩΝ... ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ!

ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΑΝ ΜΕΤΑ ΜΑΝΙΑΣ "ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ" ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ...

ΘΥΜΑΜΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗ ΣΚΗΝΗ ΠΟΥ ΣΟΥΡΩΝΟΥΝ ΕΝΑ ΜΑΥΡΟ ΣΧΕΔΟΝ ΤΗΓΑΝΟΛΑΔΟ ΦΡΙΤΕΖΑΣ ΦΑΣΤ ΦΟΥΝΤ, ΡΙΧΝΟΥΝ ΛΙΓΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΗΜΙΚΟ... ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΞΑΝΑΤΗΓΑΝΙΣΕΙ... ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΣΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ!!! :blink:

ΕΧΩ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΒΡΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ, ΑΛΛΑ ΤΖΙΦΟΣ... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ! ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ :unsure:

ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ, ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΩ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΧΕΙ 2 ΟΨΕΙΣ... ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΛΑΔΙΟΥ... ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΤΗΓΑΝΟΛΑΔΟ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΑ ΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΩΣ ΣΠΟΡΕΛΕΙΟ Α! ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ... :S

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΟΥ... ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΡΙΧΝΑΝ!!!

To λ'αδι αυτό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν πρωτη ύλη

για την παρασκευή σαπουνιού. Φανή μου δεν μπορεί, κάποιος

απο το νησί θα φτιάχνει σααπούνι! Προώθησέ το σε αυτόν! ;)

Σπορέλαιο δεν αγοράζω καθόλου. Άραγε το χρησιμοποιημένο ελαιολαδο

κάνει το ίδιο κακό?

dimitroula29 έγραψε:

Το ξέρετε οτι μετά αυτό το λάδι το κάνουν σαπούνι?

Οπότε γιατί να το πετάμε και να πηγαίνει άχρηστο?

Καλημέρα! Κι εγώ σε πλαστικά μπουκάλια το βάζω και το πετάω, χωρίς όμως να ξέρω για τη ρύπανση. Το έκανα μόνο και μόνο από φόβο μη βουλώσει ο νεροχύτης και έχουμε τρεχάματα!!! :S

Το λάδι απο τις πατάτες το σουρώνω το βάζω σε μπουκάλι πλαστικό και ξανατηγανίζω για άλλες δύο φορές είναι ελληνικο παρθένο καλαματιανό λαδακι απο τις ελίτσες μας.........Οταν είναι για πέταμα το ξαναβάζω στο μπουκάλι και το πετάω στα σκουπίδια.......

Και εγώ το λάδι από τις πατάτες το χρησιμοποιώ 2-3 φορές και μετά το βάζω σε μπουκάλι και το δίνω της ... πεθεράς μου!!! Έχει σκύλο και μουσκεύει την ξηρά τροφή που του δίνει σε χρησιμοποιημένο λάδι! Οπότε και δεν βουλώνουν οι νεροχύτες, και δεν μολύνουμε το περιβάλλον και την κάνει "ταράτσα" και ο σκύλος!!! χιχι!!!!

Και εγω ομοιως...σε μουκαλια και στον Μασουτη της γειτονιας- προς το παρον μονο αυτος κανει ανακυκλωση λαδιου στη γειτονια μας

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...