Μετάβαση σε περιεχόμενο

Ισχυακή Προβολή και Τοκετός...


Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια.

καθώς διανύω την 32η εβδομάδα, έκανα σήμερα το Doppler και διαπιστώσαμε ότι ο μικρός μας έρχεται με ισχυακή προβολή.

Όχι μόνο είναι μέσα μου όρθιος, αλλά είναι και πάνω μου μπρούμυτα σαν να με αγκαλιάζει. Ο γιατρός που μου έκανε τον υπέρηχο, μου είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση πια να γυρίσει με το κεφάλι γιατί το παιδί έχει μεγαλώσει πολύ και δεν βρίσκει χώρο να γυρίσει.

Ο γιατρός μου, μου είπε ότι υπάρχει και μια πιθανότητα να γυρίσει αλλά αυτή είναι πολύ μικρή. ¨Ετσι λοιπόν και δεδομένου ότι δεν θα γυρίσει, μου είπε ότι θα με προγραμματίσει για καισαρική, κάτι που από την αρχή δεν ήθελα με τίποτε γιατί είμαι πολύ υπερ του φυσιολογικού τοκετού, πράγμα που και ο ίδιος ο γιατρός μου είναι όπως μου εξηγήθηκε από την αρχή, με την μόνη εξαίρεση που μου είχε πει από τότε, αν δηλαδή το παιδί έρχεται με τα πόδια, οπως τώρα.

Μηπως μπορείτε να μου πείτε όσες από εσας γέννησαν ή όσες πρόκειται να γεννήσουν και το μωρό τους έχει πάρει θέση, από πότε τα παιδιά παίρνουν θέση και αν κατά την εμπειρία σας κάποιο παιδάκι πήρε θέση τελευταία στιγμή.

Δωστε μου λίγο θάρρος βρε κορίτσια γιατί μου έχουν "πέσει τα φτερά μου"...:( :(

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγω ειμαι στην 37 εβδομαδα και την αυριο θα παω να μου πει αν γυρισε η οχι για να κανουμε καισαρικη και εχω κι αλλο λογο για να κανω αλλα προς το παρων το αφηνει μηπως και......

Μηπως ειναι πολυ νωρις για προβλεψετε απο τωρα για καισαρικη????

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

και εμενα ο δικος μου στην 31η εβδομαδα ειχε ισχυακη προβολη και γεννησα τοτε με καισαρικη αλλα για αλλο λογο φυσικα και οχι για αυτο. μην σε στεναχωρει το οτι θα γεννησεις με καισαρικη το θεμα ειναι να ειναι καλα το μωρο και να βγει γερο απο οσα ξερω και εγω δυσκολα γυρναει αλλα εχω ακουσει και περιπτωσεις που ενω ηταν κανονικα στην διαρκεια πριν τον τοκετο γυρισε το παιδι και αναγκαστηκαν να κανουν καισαρικη μην αγχωνεσαι κοπελα μου ολα καλα θα πανε ειτε με καισαρικη ειτες φυσιλογικα σε λιγο καιρο θα γινεις μανουλα και ουτε καν θα σκευτεσαι με ποιον τροπο γεννησες

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βρε Lilaki μου μη στεναχωριεσαι.....γιατι σου πεσαν τα φτερακια? ερχεται το αγγελακι σου να το κρατησεις..το μονο που αλλαζει ειναι το ..΄΄μεσο μεταφορας΄΄!!

Αλλαζουν θεση κ μετα την 32η εβδομαδα αλλα επειδη ειναι μεγαλα..ειναι λιγο δυσκολο να το κανουν..Ε ΚΑΙ?

εχει βολευτει ο μικρουλης σου ετσι...ο πρωτος μου γιος γεννηθηκε με καισαρικη κ γιαυτο το λογο...ο δευτερος μου εχει παρει την ιδια ακριβως θεση!!!ετσι βολευονται!!ο παππουλης στην εκκλησια μου ειχε πει μια φορα..αυτα τα παιδια δεν κατεβαζουν ποτε το κεφαλι!!!:) φοβερο?

Σημασια εχει οτι το μωρο ειναι καλα, η μαμα το ιδιο κ το doppler πηγε υπεροχα!!

μη στεναχωριεσαι καλη μου...καλος ο φυσιολογικος τοκετος δε λεω..υπεροχα...αλλα πανω απ ολα ειναι ναναι γερα...μονο αυτο εχει πραγματικη αξια!!!!:)

σου ευχομαι τα καλυτερα Λιλακι μου!κι αν ειναι να γυρισει καλως τον μπομπιρουλη!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εχω διαβάσει σε αλλο site την ιστορία μιας κοπέλας που στην 37η εβδομάδα πηγαινε για καισαρική λογω ισχυακής προβολής . Τελικα δεν εκανε γιατι το μωρο την προηγουμενη μερα γυρισε !!!!!

Γεννησε πολυ μεγαλο μωρο δεν θυμαμαι ακριβως αλλα νομιζω πανω απο 4 κιλα !!!

(αν το βρω θα στο στειλω με πμ)

Ειναι πολυ νωρις για να κανονισεις καισαρική !

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου Lilaki,

σε ένα βιβλίο εγκυμοσύνης που διαβάζω (γραμμένο από γιατρό), λέει πως τα περισσότερα μωράκια έχουν γυρίσει με το κεφάλι κάτω στην 35η εβδομάδα και το 95% είναι με το κεφάλι προς τα κάτω στην ΠΗΤ. Λέει επίσης πως ακόμα κι αν δεν έχει γυρίσει την 35η εβδομάδα και πάλι έχει πιθανότητες να γυρίσει μέχρι την ΠΗΤ.

Εγώ θα σου έλεγα να μην αγχώνεσαι από τώρα και οπωσδήποτε να μην αφήσεις το γιατρό να σου προγραμματίσει καισαρική πριν την ΠΗΤ!!! Μπορεί να έχει γυρίσει μέχρι τότε!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λιλακι μου καλημερα και απο μενα! Εχω μια κορουλα 5,5 χρονων που γεννηθηκε με καισαρικη για τον ιδιο ακριβως λογο! Ε, δεν εγινε καιμ τιποτα! μια χαρα παιδακι ειναι! Τωρα ειμαι στον 8ο μηνα , περιμενω αγορακι, εχει γυρισει και παω για φυσιολογικο τοκετο! Η αληθεια ειναι οτι οσο μεγαλωνει το εμβρυο, μικραινει ο χωρος για να μπορεσει να γυρισει, αλλα και με καισαρικη να γεννησεις γιατι αγχωνεσαι τοσο πολυ? μεσα σε 30 λεπτα θα εχεις το νινακι σου αγκαλια! Βεβαια υπαρχει και η πιθανοτητα να γυρισει με την εναρξη των ωδινων. Οπως και να χει παντως ειμαι σιγουρη πως ολα θα πανε καλα! Φιλακια πολλα στην κοιλιτσα σου! αληθεια τι περιμενεις? αγορακι η κοριτσακι?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γλυκειά μου happy mom τί ωραίο ήταν αυτό που μου έγραψες που σου είπε ο παππούλης στην εκκλησία, πολύ με συγκίνησες.

σε ευχαριστώ καλή μου

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ Κ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ.... ΕΜΕΝΑ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΓΥΡΙΣΕ ΤΗΝ 36η ΕΒΔΟΜΑΔΑ Κ ΕΝΩ ΛΕΓΑΜΕ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΜΠΕΜΠΗΣ ΜΟΥ ΒΡΗΚΕ ΧΩΡΟ Κ ΠΑΡΑ ΤΑ 3900 ΠΟΥ ΖΥΓΙΖΕ ΓΥΡΙΣΕ....ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΜΑΣ Κ ΔΕ ΔΙΝΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ....:laugh:

ΟΠΩΣ Κ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ ! ΓΕΡΟ Κ ΚΑΛΟΤΥΧΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΠΕΜΠΑΚΙ ΣΟΥ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σε ευχαριστώ πολύ bell μου, περιμένω αγόρι, ο οποίος είναι σε ανάπτυξη 2 εβδομάδες μεγαλύτερος από ότι θα έπρεπε να είναι, γιαυτό και αγχώθηκα για το αν θα γυρίσει ή όχι.

θα δούμε, καλά να είναι το μωράκι μου και δεν θα καθήσω να σκάσω. Ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία θα είμαι.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Το γιατρό μου τον έχω τσεκάρει ότι είναι υπέρ του φυσιολογικού τοκετού και σε περιπτώσεις γνωστών και μη γυναικών που ξεγέννησε.

Αλλά εξ αρχής μου είχε κάνει την εξήγηση ότι εκτός εκτάκτων καταστάσεων όπως π.χ. η προεκλαμψία ή η ισχυακή προβολή κάνει καισαρική για να μην βάλει σε κίνδυνο την υγεία του παιδιού ή τη δική μου.

Μου είπε ότι εννοείται πως θα περιμένουμε, αλλά δεν μου έκρυψε και το γεγονός ότι όσο μεγαλώνει το παιδί τόσο δυσκολεύει η κεφαλική προβολή από ισχυακη που είναι (εντελώς ανάποδα δηλαδή) και τότε θα με προγραμματίσει για καισαρική.

Τί να πώ...Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Σε ευχαριστώ για το μηνυματάκι και το κουράγιο σου καλή μου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μακάρι sweety μου κα σε ευχαριστώ πολύ για την ενθάρρυνσή σου και για τις ευχές σου.

Θα περιμένω και ό,τι είναι να γίνει θα γίνει.

Φιλάκια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θα σου δώσω και πολύυυυυ θάρρος καλή μου Λίλα.

Η κολλητή μου και ο γιατρός της ( και ενώ το μωρό ήταν από νωρίς γυρισμένο με το κεφαλάκι) λίγο πριν την ΠΗΤ διαπίστωσαν οτι ενώ δεν είχε χόρο γύρισε εντελώς ανάποδα!!!

Στεναχωρήθηκε η φίλη μου , ήταν Παρασκευή θυμάμαι και το πήρε απόφαση οτι θα γεννούσε τη Δευτέρα με καισαρική.

Πάνε λοιπόν ξανά τη Δευτέρα , την ξαναβλέπουν τη σουσουράδα και η ατιμούλα είχε ξαναγυρίσει κανονικότατα με το κεφαλάκι κάτω και μάλιστα είχε κατέβει κιάλλο.Κατευθείαν τους έκανε πρόκληση για να μην τους την ξανασκάσει!!!

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ?Και να σκεφτείς οτι η φίλη μου δεν είχε καταλάβει κανένα γύρισμά της!!!!!

Οπότε μη μασάς καθόλου , έχε πίστη.

Και βασικά δεν έχει σημασία ο τρόπος αλλά το αποτέλεσμα.

Και να μην γυρίσει το μωράκι σου σημασία έχει να γεννηθεί γερό ,οπότε μην το σκέφτεσαι άλλο.

Σου εύχομαι έναν υπέροχο τοκετό , όπως και να είναι αυτός και με το καλό να κρατήσεις το βλασταράκι σου

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Lilaki μου καλημερα!Που εισαι εσυ ομορφια μου!:) Εχουμε καιρο να τα πουμε! Οσο αφορα το θεμα σου δεν εχω προσωπικη εμπειρια αλλα απο γνωστες, ξερω οτι τα μωρακια τους πηραν θεση κατα τη διαρκεια του 9ου μηνα. Δεν ειναι απαραίτητο οτι τα μωράκια παίρνουν θέση απο νωρίς. Μην αγχώνεσαι!Να εισαι καλα!:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λιλακι μου τι ελεγα προχθες? οτι ο δικος μου ειναι αναποδα?:P

χθες που πηγα στο γιατρο...γυρισε το ζουζουνι...Καισαρικη βεβαια θα κανω..αλλα αυτος ειπε ας γυρισω μπας κ δω λιγο φως απ την τρυπουλα!!

ΛΕΣ να παρασυρει κ το δικο σου?? στο ευχομαι με πολυ αγαπη!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σε ευχαριστώ πολύ γλυκειά μου evipapa για την ενθάρρυνση, αλλά πήγα πάλι χτες στο γιατρό μου και τον ξαναείδαμε το μπέμπη μας ο οποίος μεγαλώνει με ταχείς ρυθμούς και μου ξαναείπε ότι αν και οι πιθανότητες είναι ελάχιστες να γυρίσει λόγω μεγέθους εμείς θα περιμένουμε και να δούμε ότι τελικά δεν γυρνάει θα κάνω καισαρική. Το κακό είναι ότι λόγω θέσης (με τα πόδια του να μου κοπανάνε τον τράχηλο) μου είπε ο γιατρός ότι ελοχεύει και ο κίνδυνος του πρώορου τοκετού γιατί κάθε φορά που μου δίνει γερές κλωτσιές χαμηλά βγάζω υγρά από κάτω και μου συνέστησε αφού κάνω επαναληπτικό Doppler μάλλον θα αρχίσω ενέσεις για να ολοκληρωθεί πιο γρήγορα η ανάπτυξη των πνευμόνων του παιδιού....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλή μου happy mom, σε ευχαριστώ πολυ για το κουράγιο.

Ό,τι είναι να γίνει ας γίνει. Για μένα προέχει η υγεία του παιδιού μου και μετά ο εαυτός μου. Υποθέτω ότι έτσι μου επιβάλλει να αισθάνομαι το περίφημο μητρικό ένστικτο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Lilaki σου παραθετω τη δικη μου εμπειρια επι του θεματος οπως ακριβως την εγραψα λιγο καιρο πριν σε αναλογο θεμα. Σου ευχομαι ο,τι καλυτερο για σενα κ το μωρακι σου.

"Η κορη μου κ εμενα βρισκοταν σε ισχιακη προβολη.

Για να καταλαβεις απο την αρχη της εγκυμοσυνης μου εκανα "σχεδια" για τον τοκετο.Ημουν ΑΠΟΛΥΤΑ σιγουρη οτι θα γεννησω φυσιολογικα!!!Ρωτουσα δηλ το γιατρο μου ποια μαια να παρω κτλ. Ο γιατρος απο την αρχη μου ελεγε κατσε πρωτα να παρει θεση το παιδι κ ολα θα γινουν. Ε, τι το΄θελε με γκαντεμιασε!!!

Οχι απλα θεση δεν πηρε αλλα ουτε καν εκανε το κοπο να μετακινηθει στο ελαχιστο. Εγω αρνιομουν πεισματικα να δεχτω οτι θα εκανα καισαρικη για αυτο τον "ασημαντο" (κατ'εμενα) λογο. Το εριξα στο περπατημα που μου ελεγαν ολοι οτι βοηθαει...χιλιομετρα εχω κανει...τιποτα...

Μαλιστα καποια στιγμη ψαχνοντας στο Διαδικτυο διαβασα για μια τεχνικη σα χειροπρακτικη οπου ο γιατρος με τη βοηθεια μαιας μπορουν να "στρεψουν" το παιδι προς τα κατω. Οταν το ειπα στο γιατρο μου κοντεψε να παθει εγκεφαλικο!!! Καλα, μου λεει, που πας κ τα βρισκεις αυτα, ειναι πολυ επικινδυνο κ κανενας γιατρος δε θα σε αναλαβει. Μαλιστα με προετρεψε να παρω κ αλλη γνωμη...

Για να μην πω βεβαια για τις φωνες που μου εβαλε ο αντρας μου ο οποιος ειναι κ λιγο φοβιτσιαρης κ φυσικα δεν καταλαβαινε ποσο σημαντικο ηταν για μενα να γεννησω φυσιολογικα. Ετσι μοιραια οδηγηθηκα στην καισαρικη.

Να πω κ κατι τελευταιο, αν κ ειχα κανονισμενη καισαρικη για την 38 εβδομαδα η μικρη μου εσπασε τα νερα 10 μερες νωριτερα. Τα μωρα σε ισχιακη προβολη εμφανιζουν την ταση να σπανε γρηγοροτερα τα νερα γιατι ζοριζονται λογω θεσης τα καημενουλια

Παντως πισω εχει η αχλαδα την ουρα...το δευτερο οταν με το καλο ερθει θα το γεννησω φυσιολογικα...ας ειναι καλα το VBAC!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

θεανώ μου καλησπέρα. Ακριβώς την ίδια πορεία με τη δική σου έχω και εγώ μέχρι στιγμής. Άλλα υπολόγιζα με μαίες και μαθήματα ανώδυνου τοκετού και τελικά ο μικρός άλλα σχεδίαζε... Τόλμησα να το ξεστομίσω κι εγώ αυτό με την "χειροκίνητη αλλαγή" θέσης του παιδιού που έτυχε να ακούσω από κάπου και με "στόλισε" κανονικά.

Όντως τα μωράκια που είναι όρθια σπάζουν τα νερά πιό γρήγορα γιατί τα ποδαράκια τους έχουν δύναμη και κλωτσάνε γιατί ζορίζονται τα καημενούλια.

Εμένα ο άντρας μου γεννήθηκε ακριβώς στην ίδια θέση που είναι ο μικρός μου, όρθιος με τα πόδια μπροστά και η πεθερά μου τον γεννούσε η καημένη πριν από 32 χρόνια 15 ώρες και χωρίς αναισθησία...

By the way, τί είναι το VBAC?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Lilaki έγραψε:

Εμένα ο άντρας μου γεννήθηκε ακριβώς στην ίδια θέση που είναι ο μικρός μου, όρθιος με τα πόδια μπροστά και η πεθερά μου τον γεννούσε η καημένη πριν από 32 χρόνια 15 ώρες και χωρίς αναισθησία...

By the way, τί είναι το VBAC?

Απιστευτο!

Ακριβως τα ιδια κ ο δικος μου!

Αφου να φανταστεις οτι η πεθερα μου μετα απο αυτον το τοκετο, που κοντεψε να "την κανει", αποφασισε οτι δεν υπαρχει περιπτωση να κανει κ αλλο παιδι αν κ ηθελε μια κορη (μετα τους 2 γιους).

Παντως το γιατρο μου που ρωτησα περι κληρονομικοτητας μου ειπε οτι μαλλον ειναι τυχαιο.

Τωρα, το VBAC (Vaginal birth after caesarean) ειναι ο φυσιολογικος τοκετος μετα απο καισαρικη. Αν θελεις παρε πληροφοριες απο εδω

http://www.eutokia.gr/index.php?option= ... &Itemid=56

Εγω λεω να το επιχειρησω στο δευτερο...οταν με το καλο ερθει.:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σου το εύχομαι καλή μου με όλη μου την ψυχή να έρθει το 2ο παιδάκι σου σύντομα και να έχεις μιά καλή εγκυμοσύνη και έναν τοκετό όπως τον επιθυμείς!

Η μπουμπού σου από ότι φαίνεται στη φωτό είναι μια σταρ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πριν 5,5 χρονια γεννησα με καισαρικη κι εγω λογω ισχυακης προβολης. Η μικρη ειχε κουτσουρωθει με τον κωλο προς τα κατω απο τον 5ο μηνα και εκει εμεινε μεχρι το τελος! Σε 1 μηνα το πολυ γενναω το 2ο παιδακι μου. εχει παρει θεση και εννοω οτι εχει γινει και η εμπεδωση, απο την 34η εβδ. Παμε για φυσιολογικο τοκετο, μιας και εχουν περασει και καποια χρονια!

Μην τη φοβασαι την καισαρικη! Δεν ειναι τιποτε! σκεψου οτι σε 30' θα κρατας αγκαλια το νινι σου! Ευχομαι να μετανιωσει το μπεμπακι και να κανει τουμπιτσα! Ολα θα πανε καλα! φιλια!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

bell το ξερεις οτι εισαι η ελπιδα μου?!?

Απο σενα περιμενω να μου πεις πως ειναι η εμπειρια του φ.τ. μετα την καισαρικη...

Εγω ειμαι ΑΠΟΛΥΤΑ αποφασισμενη να κανω το δευτερο φυσιολογικα, το εχω συζητησει κ με το γιατρο μου αλλα αντιμετωπιζω ενα "μικρουλη" προβληματακι με το συζυγο ο οποιος ειναι ανενδοτος. Φοβαται κ δηλωνει οτι αυτος δεν υπαρχει καμια περιπτωση να συμφωνησει κ να υπογραψει για κατι τετοιο.:dry:

Τελος παντων εχουμε καιρο ως τοτε...

bell με το καλο!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 6 months later...

Αχ κορίτσια, διάβασα τα μηνύματά σας μονοκοπανιά και χαλάρωσα λίγο... Μόλις γύρισα από το ραντεβού μου με το γυναικολόγο και είδαμε στον υπέρηχο ότι η μικρή μας ξαφνικά αποφάσισε να το παίξει... ανάποδα! Ενώ όλες τις προηγούμενες φορές την πετυχαίναμε με το κεφαλάκι κάτω, σήμερα ήταν σε ισχιακή προβολή.

Ένα άγχος με έπιασε να σας πω την αλήθεια, αλλά ευτυχώς ο γιατρός με καθησύχασε λέγοντάς μου ότι έχουμε καιρό... Θα ξαναπάω σε τρεις βδομάδες (μέχρι τότε μου δίνει αρκετά μεγάλη πιθανότητα να γυρίσει η μικρή)... Πάντως μου τόνισε και αυτός ότι μέχρι και τελευταία στιγμή μπορεί να γυρίσει το νινί. "Το μωρό θα μας οδηγήσει, όχι εμείς αυτό", μου είπε χαρακτηριστικά...

Είμαι και εγώ η κλασική περίπτωση γυναίκας που θέλει φυσιολογικό, αλλά διαβάζοντας τις εμπειρίες σας κατέληξα ότι... γερό να είναι το πουλάκι μου και ας έρθει όπως γουστάρει!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Θα περιμένουμε λοιπόν τα νέα σου!! 😃😃
    • Ναι γιατί όχι! Δεν απαγορευτεί κάτι!!! Κάνει θαύματα σου λεωωω!!! Βασικά οδεύει με σωστά βήματα κ καθοδηγεί! Γιάννης Κουτουλακης ! Σε μια εβδομάδα!
    • Ναι θα ήθελα το όνομα του αν είναι εφικτό 🤗...Να είσαι επιφυλακτική αν αυτό δε βοηθάει 🤗 πότε θα ξανά πας ?
    • Κορίτσια χωρίς να σας ξέρω μου δίνετε δύναμη Κ κουράγιο!!! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!! Δεν ξέρω η καθεμία από εσάς σε τι φάση είστε αλλά εύχομαι να έχετε όλες αυτό που ποθειτε! Θα δείξει. .είμαι λίγο πιεσμένος αυτή τη περίοδο με τη δουλειά κάνω κ κοσμήματα Κ έχω Κ κάποια φεστιβάλ.αν θελετε να τα δείτε mariemma Art είναι σε ινστα και φβ!!!! Αυτό μου δίνει δύναμη Κ ξεχνιέμαι πάντα όταν δε είμαι καλά...κάθομαι Κ δημιουργω....
    • Τέλεια!! Τι να σου πω κορίτσι μου; Όντως δεν έχει λογική!! Αλλά γι αυτό ακριβώς δεν χρειάζεται να κοιτάξεις άλλο τη χοριακη από τη στιγμή που είδατε έμβρυο που αναπτύσσεται και ακούσατε και καρδιά ❤️ ❤️!! Λογικό να είσαι επιφυλακτική με το τι θα γίνει στη συνέχεια αλλά πιστεύω αυτό το σπορακι φαίνεται να είναι αποφασισμένο να μείνει!! Να έχεις μια καλή τελειομηνη εγκυμοσύνη χωρίς άλλα απρόοπτα εύχομαι! Αν θελήσεις μας λες τα νέα σου από τον υπέρηχο την επόμενη εβδομάδα! Οτιδήποτε θελήσεις είμαστε εδώ!!!
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...