Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Edw kai peripu 3-4 xronia me taleporei to thema tis periodou . eimai peropou 15 xronwn.

i periodos mou irthe otan imoun 12 kai apo tote den exei statheropoiithei. ektos apo spanies periptwseis pou mou erxetai kathe mina ( mou erxotan panta kathe 2 mines ektos apo 2-3 fores pou mou irthe kathe mina ). exw kanei apeires exetaseis ematos kai iperixous. i mia exetasi aimatos edixne alla kai i alli entelws diaforetika i mia malitsa mou edixne pws exw kai ipsilo zaxaro kati pou meta diapistwsame oti den isxuei. oi iperixoi dixnoun mikres kistes alla oi giatroi an kai arxika eixan pei pws exw polikistikes tera lene pws den exw. exw kai ena - problima- me ton thiroidi - den exw kati apla prepei na ton parakalouthw. skeftika pws mporei na epireazei o thiroidis ton kiklo mou omws meta apo exetaseis ida oti oute auto isxuei.

mipws fantazeste ti mporei na exw ?

exete akousei analogi istoria ?

iparxi periptwsi to gegonos oti eimai adinati na pezei kapoio rolo ? ( eimai 1.60 + 48 -49 kila )

SAS PARAKALW APANTISTE MOU KATI !:(

Δημοσίευση

anοn αγάπη μου γειά σου!

Ακριβώς την ίδια ιστορία έχω και εγώ. Άστατο κύκλο κάτι πολύ λίγο στον Θειρεοειδή λίγο τσιμπημένο το ζάκχαρο. Αυτά είναι συμπτώματα πολυκιστικών οωθηκών. Μην τρομοκρατριθείς δεν είναι τίποτα ένα στα 3 κορίτσια το έχουν τώρα πλέον. Αυτό αντιμετωπίζεται με απλές μεθόδους. Αν και δεν μπορεί καμιά μας να σου απαντήσει σίγουρα.Όλα αυτά που σου λέμε είναι από την εμπειρία μας. Αυτό συνήθως αντιμετωπίζεται με αντισυλληπτικά αλλά δεν κατάλαβα πόσο χρονών είσαι. Εάν είσαι κάτω των 18 δεν κάνει να πάρεις αντισυλληπτικά γιατί είσαι μικρή. Εάν είσαι Αθήνα σου συστήνω στο νοσοκομείο "Αλεξάνδρα" να πας, εγώ εκεί πηγαίνω και είναι μια πάρα πολύ καλή ενδοκρινολόγος η Κα Κάργα Ελένη είναι καθηγήτρια ενδοκρινολογίας. Εγώ από τότε που πήγα έχω σταθεροποιήσει τον κύκλο μου μια χαρά ενώ παλια που έπερνα αντισυλληπτικά σε λίγο διαστήμα απορυθμιζόμουνα. Τα αντισσηλιπτικά είναι για προσωρινή βελτίωση και όχι για μόνιμη απλά ψάξτο σε κάποιο μεγάλο νοσοκομείο με πείρα όπως το "Αλεξάνδρα". Σε φιλώ και εύχομαι να μην είναι τίποτα. Οποιαδήποτε πληροφορία πες μου.:kiss:

Δημοσίευση

Γεια σου anon μου! :) Καταρχήν μην αγχώνεσαι τόσο...ότι και να είναι (αποκλείεται να είναι κάτι σοβαρό στην ηλικία σου) θα το βρεις και θα το αντιμετωπίσεις!

Από όσο ξέρω αργεί λίγο να σταθεροποιηθεί η περίοδος από τη στιγμή που θα σου πρωτοέρθει. Εμένα μου είχε έρθει στα 15 και για κανα χρόνο μια ερχόταν μια δεν ερχόταν... Τώρα εσένα βέβαια είναι τρία χρόνια, αλλά ποιος ξέρει...μπορεί απλά να μην έχουν βρει οι ορμόνες σου τις ισορροπίες τους λόγω ηλικίας (λέω εγώ τώρα.....δεν είμαι και γιατρός...)

Πάντως οι πολυκυστικές φαίνονται σίγουρα στους υπέρηχους οπότε αν είχες θα σου το είχαν πει. Δεν ξέρω σε πόσουσ γιατρούς έχεις πάει αλλά αφού δεν έχεις μείνει ικανοποιημένη από τις απαντήσεις τους, καλό είναι να πάρεις και μια άλλη γνώμη. Κοπέλες από εδώ που είχαν πρόβλημα με την περίοδο τους να μπορούν να σου συστήσουν κάποιον γιατρό που τις βοήθησε. Εγώ δεν είχα ποτέ προβλήματα και δεν έχω ψαχτεί με γιατρούς...

Εεεεεε κορίτσια!!! Δώστε καμια συμβουλή στην καινούρια μικρή μας φίλη!!! :)

Μη στενοχωριέσαι πάντως. Δε θα είναι τίποτα :)

Δημοσίευση

Anon καλως ηρθες!

Εγω ειχα αδιαθετησει στα 14 και απο τοτε ερχοταν οποτε ηθελε απο 29 ημερες μεχρι και 2,5 μηνες

ΠΟλυκιστικες δεν εχω

Θυροειδη δεν εχω

Εχω κανει ο,τι εξετασεις μπορεις να φανταστεις αλλα δεν εχω κατι που να σχετιζεται με την "ανωμαλια " του κυκλου μου

Μετα την εγκυμοσυνη μου πηρα αντισυλληπτικα(για αντισυλληψη) για 6 μηνες και απο τοτε για 1 χρονο ερχεται απο 28-46 ημερες

Ομως εσυ πρεπει να ακουσεις το γιατρο σου και οχι τι κανει η μια ή η αλλη

Τα φαρμακα δεν πρεπει να τα παιρνουμε μονοι μας ποτε,παντα μετα απο τις ιατρικες εξετασεις

Ο γιατρος μου ειπε οτι απλα ετσι ειμαι..και δεν μου συνεστησε να παρω κατι

Αν εισαι σεξουαλικα ενεργη(αν και εισαι μικρουλα ακομα) θα σου πω να εισαι πολυ προσεκτικη στην αντισυλληψη σου

Πηγαινε σ ενα γιατρο και συζητησε αναλυτικα ολα αυτα που σε απασχολουν

Μιληστε για τροπους αντισυλληψης ..γιατι κυκλοφορει πολυ παραπληροφορηση στην "πιατσα"

Συγνωμη αν σε επρηξα και σου εκανα λιγο κυρηγμα:blush: ..ευχομαι να βρεις την ακρη

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Θα σας πω εν συντομία  Στην 1η μου κόρη αποθηλασαμε 14 μηνών γιατί ήμουν ήδη έγκυος στη 2η. Είχαμε αφήσει με κόπο μόνο τους βραδινους. Το γάλα σχεδόν μου κόπηκε λίγο πριν τον 5ο μήνα κύησης. Ένα πρωί, κι αφού δεν είχα σχεδόν καθόλου γάλα, ρουφαγε, ξανά ρουφαγε και ο πόνος στις θηλές ήταν αφόρητος. Σε σημείο που με έπιασαν τα κλάματα από τον πόνο ( δεν κλαίω εύκολα). Έτσι λέω τέλος. Κι έτσι έγινε. Το βράδυ άρχισε τα κλάματα, να τραβάει μπλούζες αλλά εγώ εκεί. Αγκαλιά, τραγούδια, χάδια, φιλιά. Κοιμήθηκε... Αυτό ήταν! Μια μέρα έβγαλα λίγο γάλα με το χέρι κι αυτό ήταν. Δεν ξανά είχα. Στην 2η κάθε φορά που ήταν να κοιμηθεί θήλαζε. Ήθελα να αποθηλασουμε γιατί ξεκινάω δουλειά κι εκείνη σχολείο. 01/01/2025 ξημερώματα ο τελευταίος θηλασμός. Το μεσημέρι είχαμε κόσμο στο σπίτι οπότε με κούνημα κοιμήθηκε αγκαλιά. Το βράδυ ξεκίνησε το δράμα. Κλάματα... Πάλι με πολλή αγκαλιά, χάδια κ τραγουδάκια κοιμήθηκε. Όταν ξυπνάει πρέπει να σηκωθώ να την έχω όρθια αγκαλιά κ να κόβω βόλτες πάνω κάτω ( όσο περνάνε οι μέρες τόσο πιο εύκολα κοιμάται) και πίνει αρκετό νερό.  Γάλα άλλο δεν ήπιε καμία από τις 2. Λίγο αγελαδινό που και που. Γι αυτό επέλεξα οι αποθηλασμοί να γίνουν μετά το έτος, όπου το γάλα δεν είναι η βασική τροφή.  Μετά τον αποθηλασμό βέβαια τρώνε πολύ παραπάνω φαγητό. Ο αποθηλασμός είναι πιο πολύ απόφαση της μητέρας, όταν είναι απότομος. Θεωρώ ότι πρέπει όμως να είστε αποφασισμένες και όχι να κάνετε πίσω. Δεν θα κάνει καλό στο μωράκι σας (αυτή είναι η δική μου γνώμη βέβαια). Ο μπαμπάς δεν "ανακατεύτηκε" σε όλο αυτό γιατί ήθελα να ξέρουν τα παιδιά μου ότι σε αυτό είναι η μαμά εκεί! Μαζί να το "περάσουμε" αν κ τελικά δεν θα θυμούνται τίποτα! Οι 2 μας ξεκινήσαμε το ταξίδι του θηλασμού και οι 2 μας το τελειώσαμε! Και η παιδίατρος μου είπε ας την κοιμίσει ο μπαμπάς για να μην ψάχνει γάλα! Είπα όχι, εγώ. Αν έπαιρναν φόρμουλα, έστω και ένα γεύμα, τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα. Στα παιδιά δεν είδα καμία άσχημη αντίδραση, ή κάποια αλλαγή συμπεριφοράς. 
    • Έκανες καρυότυπο κορίτσι Ε; Καλά έκανες... Εγώ ενώ το είχα ζητήσει όταν ξύπνησα μου είπαν ότι το μόλυναν και δεν μπορούν να το στείλουν τώρα παρά μόνο να κάνουμε ιστολογική όπου δεν έδειξε κάτι.  Εγώ ενώ θέλω να αφήσω να περάσει λίγος καιρός για να ξανά προσπαθήσουμε λόγω χαμηλής αμη δεν έχω αυτή την δυνατότητα. Απλά μου είπε ο γιατρός να πάω για υπέρηχο μετά το μήνα και μετά να ξεκινήσουμε επαφές. 
    • Κορίτσι μου κάτι παρόμοιο συνέβη και με εμένα.. ενώ βάση περιόδου ήμουν πιο μεγάλη εβδομάδα βάση υπερήχου μου το έβγαζε 10 μέρες πιο μικρό.. στην αρχή το είχαμε αποδόσει στην ωορρηξία που έγινε μια βδομάδα πιο μετά. Τελικά παλινδρομησε. Εύχομαι σε εσένα να πάνε όλα καλά και να προσχωρήσει το εμβρυακι σου. 
    • Καλησπερα κοριτσι μου εγω ειχα 4 προκλησεις ωορρηξιας με σερπαφαρ λογω ΣΠΩ.και στις 4 ποτε δεν ειχα κανει ενεση δυστυχως ουτε καν εξετασεις γι αυτο κ αλλαξα γιατρο γτ με αντιμετωπισε προχειρα. Αν ξεκινησεις μπορεις να παρεις απο 1 εως 3 χαπια ημερησιως γ 5 μερες. Υπαρχουν τα femara εκτος απο τα σερπαφαρ.εγω επερνα σερπαφαρ. Πρεπει επεισης να παρακολουθησε υπερηχογραφικα απο το γιατρο σου απο 12η εως 21ημερα κυκλου για να δει αν κανεις ωορρηξια κ ποτε θα ωριμασει το ωθηλακιο ωστε να σ δωσει ενεση και να ξεκινησεις επαφες οποτε σου πει εκεινος. Επισης θα μετρας ορμονες κ προγεστερονη.παντως μεχρι 6 φορες γινεται προκληση.δηλαδη 6 φορες πρεπει να τα παρεις αυτα τα χαπια κ αυτο με διακοπη ενα δυο κυκλους.. Μονο σε 1 κυκλο εκανα ωορρηξια αλλα δεν οδηγησε σε συλληψη δυστυχως. Επισης τα πηρα σερι σε καθε κυκλο κ μου τον χαλασε εντελως μετα. Να προσεξεις το γιατρο σου. Για ποιο.λογο σ ειπε γ σερπαφαρ???
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...