Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κατα καιρους σε καποια θεματακια εχουμε ανφερθει για το θεμα του καπνισματος αυτο που καποιοι πανε σε ενα σπιτι και αρχιζουν να καπνιζουν χωρις να σκεφτουν οτι υπαρχουν μεσα εκει μικρα παιδια και πολλες φορες ακομα και γονεις καπνιζουν .

αταο τι θα κανες βεβαι μεσα στο σπιτι σου ειναι προσωπικο σου θεμα τι γινετε όμως τωρα με τη περιπτωση αυτη την απαγορευση απο όλους τους δημοσιους και ιδιωτικους χωρους ;Δηλαδη απο δω και περα παντου οχι τσιγαρο οχι στις καφετερειες οχι στα νυχτερινα μαγαζια και στις αιθουσες εκδηλωσεων δηλαδη οποιος θελει τσιγαρο να κατσει σπιτι του;

Κια τι θα κανουν τωρα οι καπνοβιομηχανιες γιατι απο τη στιγμη που παγορευετε ν καπνιζες λογικο ειναι α κανεις λιγοτερα αλλα αυτοι χανουν κεδρος ετσι θα απολυσουν ορισμενους αλλα θα εχουμε καθαρο περιβαλλον!

Και τα καταστηματα οι καφετερειες αφου ο κοσμος δεν θα μπορει να καπνισει δεν θα πηγαινει θα καθετε σπιτι του στο μπαλκονι του με το καφε του η τη μπυρα του και θα κανει ανενοχλητος το τσιγαρο του τι θα κανουν αυτοι οι ανθρωποι οταν θα βλεπουν αδεια τραπεζια ;

Ακουω όλες αυτες τις ημερες οτι στην Ελλαδα δεν θα ευδοκιμισει αυτο οτι ο Ελληνασ δεν μπορει να αφησει τα παθη του και τις συνηθειες του αλλοι παλι υποστηρζουν οτι πρεπει να ακολουθησουμε την Ευρωπη .

Η δικη μου γνωμη πραγματικα διχασμενη δεν καπνιζω πολυ και ειλεικρινα δεν με νοιαζει αν καπνισω στη καφετερεια η οχι όμως δεν ξερω πως θανιωσει καποιος που κανει ενα πακετο την ημερα ;

Τι λετε δεν κανουμε ενα δημοψιφισμα αν πρπει να γινει και την γνωμη μας

Δημοσίευση

Βάνια, εγώ δεν καπνίζω, όμως θα ήθελα πολύ να εφαρμοστεί το μέτρο παντού, όσο ακατορθωτο κι αν ακούγεται. Το θεωρω δίκαιο γιατι το καπνισμα βλάπτει. Κι αν ο καπνιστής θελει να βλαπτει τον εαυτό του, τότε ΟΚ. Αν ομως βλάπτει και αλλους, τότε δεν είναι δικαιωμά του να καπνίζει. Εγω συγκεκριμμενα, δεν τα χω με τους καπνιστες, τα χω ομως με κάποιους καπνιστες που δε σε σεβονται στιγμή (ουτε καν αν είσαι έγκυος) και φυσανε και χωρις συνείδηση τον καπνό επάνω σου. Νομίζω πως το μέτρο πρεπει να εφαρμοστει γιατι εχουμε ολοι δικαίωμα τουλάχιστον στον καθαρό αέρα! Συγνωμη αν ακουγομαι θυμωμένη αλλά τα εχω οπως είπα μ'αυτους που δεν σεβονται!

Δημοσίευση

Τώρα, όσο για την καπνοβιομηχανία και τους εργάτες της, δε νομίζω πως θα μειωθεί σε τοσο μεγαλο βαθμο το καπνισμα ωστε να εχουν τόση απωλεια κερδων. Οπως και να χει, το μέτρο πιστεύω πως θα κανει καλό και στους μεν και στους δε. Επίσης, στο εξωτερικό που εφαρμοζουν το μέτρο μια χαρα το συνηθισαν και είναι και γεμάτα και τα μαγαζιά τους. Αν γινει κι εδω μια καλή αρχη, πιστευω πως κι ο Έλληνας θα το συνηθίσει...

Δημοσίευση

Ειναι λιγο περιεργο το ζητημα αυτο αλλα δεν θα παθουν τιποτα και οι καπνιστες αν δεν καπνιζουν δημοσια εκτος αν εχουν διαμορφωθει ειδικοι χωροι για τους καπνιζοντες

Το λεω σαν πρωην φανατικη καπνιστρια που μπορουσα να κανω και ενα πακετο την μερα

Το τσιγαρο θα πρεπει σιγα σιγα να σταματησει να ειναι μοδα μαγκια τροπος κοινωνικοποιησης και τροπος διασκεδασης οχι μονο γιατι βλαπτεις τον εαυτο σου αλλα και τους αλλους γυρω σου

Ποσο διασκεδαστικη βρισκεις την ρωσικη ρουλετα ??

Οχι και τοσο ε??

Φαντασου να την παιζει καποιος με πιθανο θυμα και την δικη σου ζωη χωρις να εχεις συμφωνησει καν να παιξεις?????:blink: :blink: :blink:;)

Δημοσίευση
:ohmy: αυτο το θεμα νομιζω οτι εμεις που εχουμε μωρα μας εχει απασχολησει ουτως η αλλιως.δεν αλλαζει τωρα με την απαγορευση.νομιζω οτι ειναι καλο μετρο γιατι ειχε παραγινει το κακο.πηγενες να φας και δεν μπορουσες να μυρισεις τις μυρωδιες του φαγητου γιατι η ταβερνα ηταν τεκες.για το παιδι δεν το συζηταω καν.που να τολμησεις να το πας οπουδηποτε.για το αν μειωθει ο κοσμος απο τα μαγαζια δεν ξερω.σαν ελληνες εχουμε την ιδιοτητα να βρισκουμε παντα παραθυρακια και λυσεις.σιγουρα οι εξωτερικοι χωροι θα ειναι γεματοι φουλ.πρωσωπικα χαιρομαι για αυτο το καινουργιο μετρο.αν βεβαια συνεχισει να υσχυει για παντα γιατι προβλεπω να χαλαρωνουμε σε κανα χρονο.ναι πιστευω στο δικαιωμα και του καπνιστη και του μη καπνιστη.αλλα ειρωνια δεν ειναι οπου και να πας να καθισεις να ρουφας τον καπνο του διπλα που καθετε κολλητα σου; καπνιζα παλια πολυ και μπορω να καταλαβω και τις δυο πλευρες.δικαιο ειναι στους εσωτερικους χωρους να απαγορευετε και να επιτρεπετε μονο εξω. για να δουμε λοιπον. 1 ιουλιου ερχετε:woohoo:
Δημοσίευση

Αυτο οτι οι Ελληνες δεν μπορουν το ενα και δεν μπορουν το

αλλο ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΟΤΕ!!

Τι σημαινει αυτο;; Αν πρεπει να γινει κατι, πρεπει να γινει..

Να ζουν με 700 ευρω και να μην εχουν να φανε μπορουνε;;

Τον Ιανουαριο του 2006 ημουν στη Ρωμη..12 η ωρα το βραδυ περναμε με

τον αντρα μου εξω απο ενα μπαρ. Οι ανθρωποι εβγαιναν εξω εκαναν το

τσιγαρακι τους και ξαναμπαιναν μεσα..Δηλαδη αυτοι ειναι βλακες;;

Και οι Ιταλοι εχουν ταπεραμεντο σαν το δικο μας για αυτο το λεω..

Σημειωτεον οτι καπνιζα για 5 χρονια και ξερω πολυ καλα πως ειναι.

Ακομα και οταν καπνιζα ομως τους χωρους με υπερβολικη καπνα

δεν τους αντεχα..

Δημοσίευση

rebekkablue1 έγραψε:

:ohmy: αυτο το θεμα νομιζω οτι εμεις που εχουμε μωρα μας εχει απασχολησει ουτως η αλλιως.δεν αλλαζει τωρα με την απαγορευση.νομιζω οτι ειναι καλο μετρο γιατι ειχε παραγινει το κακο.πηγενες να φας και δεν μπορουσες να μυρισεις τις μυρωδιες του φαγητου γιατι η ταβερνα ηταν τεκες.για το παιδι δεν το συζηταω καν.που να τολμησεις να το πας οπουδηποτε.για το αν μειωθει ο κοσμος απο τα μαγαζια δεν ξερω.σαν ελληνες εχουμε την ιδιοτητα να βρισκουμε παντα παραθυρακια και λυσεις.σιγουρα οι εξωτερικοι χωροι θα ειναι γεματοι φουλ.πρωσωπικα χαιρομαι για αυτο το καινουργιο μετρο.αν βεβαια συνεχισει να υσχυει για παντα γιατι προβλεπω να χαλαρωνουμε σε κανα χρονο.ναι πιστευω στο δικαιωμα και του καπνιστη και του μη καπνιστη.αλλα ειρωνια δεν ειναι οπου και να πας να καθισεις να ρουφας τον καπνο του διπλα που καθετε κολλητα σου; καπνιζα παλια πολυ και μπορω να καταλαβω και τις δυο πλευρες.δικαιο ειναι στους εσωτερικους χωρους να απαγορευετε και να επιτρεπετε μονο εξω. για να δουμε λοιπον. 1 ιουλιου ερχετε:woohoo:

Συμφωνώ μ'αυτό που λες, αρκεί βέβαια πάλι να μην ενοχλόυν... Είμαι όμως πολύ περίεργη να δω αν θα εφαρμοστεί. Στην πόλη μου πάντως η ατυνομία είναι κολλητάρια με τα νυχτερινά μαγαζιά και στο θέμα του ήχου τα βράδια κανει τα στραβα ματια. Για να δουμε τώρα... Παντως αν δεν εφαρμοστει και τωρα (οπως δεν εγινε πριν λιγα χρονια με καπνιζοντες-μη καπνιζοντες) νομίζω πως δε θα γίνει ποτε κατι σωστό σ'αυτη τη χωρα... Είδωμεν...

Δημοσίευση

Κορίτσια ποτέ δεν κάπνισα στην ζωη μου και είναι απίστευτα εκνευριστικό να "καπνίζω" παθητικά!

Στη δουλειά μου οι περισσότεροι πελάτες καπνίζουν...Προσπαθώ με καλό τρόπο να τους πω να τραβηξουν τα τσιγάρα τους απο κοντά μου καθώς έχω την τάση να έλκω τον καπνό :blink: και ευτυχώς το καταλαβαίνουν και το κάνουν...Τώρα πλέον τους πειράζω λέγοντας τους οτι σε 1 μήνα θα τους στέλνω έξω να καπνίζουν και με το νόμο!!!

Επίσης στις καφετέριες, ταβέρνες, κέντρα διασκέδασης που πηγαίνω τι φταίω στο να ρουφάω τον καπνό του καθενός; :angry:

Οποιος θέλει να καπνίσει να βγει έξω ή να μείνει σπίτι του...Στις υπόλοιπες Ευρωπαικές χώρες πως τα καταφέρνουν και συμβιβάζονται;

Και όσο για τις καπνοβιομηχανίες δεν νομίζω να κλείσουν ή να απολύσουν προσωπικό καθώς οι Έλληνες δύσκολα απαρνιόμαστε τα πάθη μας απλά θα πρέπει να μην αναγκάζουμε και τους υπόλοιπους να "καπνίζουν" παθητικά!

Μακάρι να πραγματοποιηθεί και να υλοποιηθεί και να μην μείνει μόνο στα λόγια και στα χαρτιά...:dry:

Δημοσίευση

Μεγάλο θέμα κι αυτό!! Λοιπόν... εγώ ξεκίνησα να καπνίζω καθαρά από μεγάλη βλακεία σε ηλικία 22 χρόνων!! Κάτι υπαρξιακά... κάτι ότι τέλιωνε η σχολή και δεν ήξερα που βαδίζω κι όλο έψαχνα... κάτι μ'ένα αγόρι που 'χα απογοήτευση.... ( από τα 16 μου!!! ναι νωρίς το θυμήθηκα να με πιάσει κρίση τσιγάρου!!) Δεν ήμουν ιδιαίτερα φανατική! Ξεμυαλίστηκα κυρίως από την παρέα που καπνίζαν όλοι τότε...Όταν πήγα Γερμανία το 2008 και το είχαν ήδη εφαρμόσει, στην αρχή σπάστικα απίστευτα! Έλεγα άντε να γυρίσω στην χώρα μου.. χωρίς τους περιορισμούς! Στην Ιταλία δεν με πείραξε τόσο που είχα πάει γαμήλιο! Το είχε κόψει κι ο άντρας μου οπότε κι εγώ δεν κάπνιζα πολύ! Στα μαγαζιά, δεν κάπνιζε ούτε ένας! Στον δρόμο όπου γύρναγα όλοι ήταν μ'ένα τσιγάρο στο στόμα! Αλλά η ατμόσφαιρα στα εστιατόρια χωρίς τσιγάρο ήταν ονειρεμένη! Είχα ξεκινήσει τις προσοάθειες και για παιδάκι οπότε το είχα ελαττωμένο αρκετά! Όταν έμαθα ότι είμαι έγκυος το σταμάτησα επί τόπου! Από τον 5ο μήνα μ'είχε πιάσει μια μανία κι έκανα 2 με 3 τσιγάρα καθημερινά! Προς μεγάλη μου ντροπή που το παραδέχομαι ! Στο σπίτι μου δεν επιτρέπω σε κανέναν, είναι μικρός ο χώρος και ντουμανιάζει! Εκνευρίζομαι που μπαίνουν στην είσοδο της πολυκατοικίας με αναμένο τσιγάρο, μέσα στο ασανσέρ.. είναι φρικτό ρε κορίτσια!! Και είμαι ακόμα καμπνίστρια υποτίθεται! Τώρα, καμιά φορά που με πιάνει κι ανάβω ένα μια στο τόσο, δεν το πολυθέλω και πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να το σταματήσω τελείως! Εν το μεταξύ επειδή θέλω τρελά να θηλάσω.. είναι κι αυτός ένας λόγος! Όταν θα γεννηθεί το μωρό... κανένας δεν θα καπνίζει στο σπίτι κοντά του! Έξω είναι άλλο θέμα! Είμαι υπερ του νόμου τώρα πια! Ας βγαίνουν έξω αυτοί που θέλουν να καπνίσουν! Είναι ρατσιστικό, ίσως και για μένα! Αν θα το ξαναρχίσω μετά πάλι! Αλλά για τα παιδάκια μας είναι πολύ καλό! Θα μεγαλώσουν με αυτό και πιστεύω ότι δεν θα καπνίζουν στο ποσοστό που καπνίζει η δικιά μας γενιά!

Είναι δικαίωμα του καπνιστή να καπνίζει! Αλλά είναι ακόμα μεγαλύτερο του μη καπνιστη και δεν είναι υποχρεωμένος να καπνίζει από τον διπλανό του! Θα συμφωνήσω με την Aurore, που υπάρχουν μερικοί που δεν σέβονται ούτε καν ότι είσαι έγκυος και σου αμολάνε όλο τον καπνό πάνω σου! Είχε έρθει το Πάσχα η κουμπάρα μου , έγκυος κι αυτή, στο σπίτι μας με τον άντρα της! Το σπίτι είναι πολύ μικρό! Η κρεβατοκάμαρα είναι δίπλα από το σαλόνι! 2 έγκυες μέσα κι ο άντρας της, χωρίς τασάκια τριγύρω, χωρίς καν να ρωτήσει άναψε τσιγάρο! Το πως τα πήρα στο κρανίο δεν λέγεται! Κάτσε ρε φίλε! Ρώτα πρώτα! Κάγκουρας! Εγώ ποτέ όταν πήγαινα σε σπίτι που ήξερα ότι δεν καπνίζουν έβγαινα στο μπαλκόνι! Κι ας μου ΄λεγαν άναψε μέσα! Είναι ο χώρος τους! Δεν μπορώ επείδη εγώ ήθελα να καπνίσω να τους το επιβάλλω!

Η μαμά μου ένα μήνα τώρα το σταμάτησε! Το ζητάει ακόμα, αλλά το έχει πάρει απόφαση! Πάνε λοιπόν στο μαγαζί και καπνίζουν! Σήμερα τους φέρανε τα πρόστιμα αν δεν το τηρήσουν από 1η Ιουλίου! Πιστεύω το έχουν πάρει ζεστά και μακάρι να το κάνουν! Αν θέλουμε να λεγόμαστε Ευρώπη...

Και κάτι αστείο για να γελάσουμε... Κορίτσια απίστευτο κι όμως Ελληνικό!!! Στα SuperFast που πηγαινοέρχονται Ιταλία... υπάρχει αυτό μέσα στις καμπίνες!!!!

Δημοσίευση

καπνιζω με παθος..

δεν μπορω να σκεφτω με τον καφε το πρωι να μην κανω ενα τσιγαρακι..

ενα μετα το φαι..

και ξανα ξανα ξανα...

αλλα συμφωνω απολυτα με το μετρο αυτο..;)

δεν μου αρεσει που θα παω να φαω εξω και δεν θα μπορω να κανω το τσιγαρακι μου αλλα το θεμα ειναι αν εγω ειμαι ηλιθια και γουσταρω να κανω κακο στον ευατο μου οι αλλοι τι μου φταινε???

το παιδακι στο διπλανο τραπεζι τι φταιει και εισπνεει τον δικο μου τον καπνο..:S

θα ειναι δυσκολο αλλα δεν πειραζει ειναι για καλο!!

ενα μονο θεωρω απαραιτητο..

να υπαρχουν χωροι και μαγαζια που ειναι για καπνιστες και μονο..

οχι πολλα, ειπαν οτι θα δωθουν καποιες τετοιες αδειες σε μαγαζια που τηρουν καποιες προυποθεσεις(δεν ξερω ακριβως:huh: )

ετσι καπου θα μπορουμε να πηγαινουμε και εμεις:P

Δημοσίευση

:cheer: :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: :cheer:

ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΡΙΑ ΜΑΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΗΣΕ!!!:angry: :angry: :angry:

ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΑΠΛΑ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΤΟΥΜΑΝΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ!!!!:huh: :huh: :huh:

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΖΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!:woohoo: :woohoo: :woohoo:

Δημοσίευση

Ήδη άκουσα ότι σε ορισμένους δημόσιους χώρους θα υπάρχει χώρισμα με τζαμαρία και θα δημιουργείται μ'αυτόν τον τρόπο χώρος καπνιστών. Όχι που δε θα έβρισκε ο Έλληνας λύση!

Πέρυσι ένας φίλος πήγε στη Γερμανία όπου το μέτρο εφαρμόζεται αυστηρά. Μπαίνει λοιπόν σε ένα μπαράκι και έκπληκτος βλέπει πολλούς να καπνίζουν. Πηγαίνει λοιπόν προς τον ιδιοκτήτη και ....... ναι όπως θα φανταστήκατε ήταν Έλληνας. Ακούστε τί σκέφτηκε!!: Είχε δύο υπεύθυνες δηλώσεις, μία για τους καπνιστές και μία για τους μή και τους έβαζε να τις υπογράψουν κατά την είσοδό τους στο μαγαζί. Οι Υ/Δ έλεγαν για τους μεν καπνιστές ότι καπνίζουν με δική τους ευθύνη παρά τις υποδείξεις του ιδιοκτήτη για το αντίθετο και για τους δε μή καπνιστές ότι δέχονται τους καπνιστές!! Γι'αυτό σας λέω ο Έλληνας πάντα βρίσκει τη λύση!

Την περασμένη εβδομάδα δημοσιεύθηκε μία μελέτη Πρύτανη Πανεπιστημίου (και της ομάδας του)-καθηγητή Πνευμονολογίας και ενός από τους πιό αξιόλογους επιστήμονες στην ιατρική κοινότητα (πρωην καθηγητής του άντρα μου)η οποία απέδειξε ότι για κάθε 10 τσιγάρα παθητικού καπνίσματος είναι σαν 1 τσιγάρο κανονικού καπνίσματος!!!

Είμαι φανατικά ΚΑΤΑ του καπνίσματος!

Είμαι φανατικά ΥΠΕΡ του μέτρου!

ΚΑΝΕΙΣ δεν εχει το δικαίωμα να με αναγκαζει να καπνίζω!

Δημοσίευση

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ!!:cheer: ΕΓΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΠΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.:( ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ.ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ.:angry: ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΟΥΜΕ?ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ?ΕΓΩ ΕΧΩ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ.;) ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ,ΤΑ ΠΕΘΕΡΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ.ΕΧΩ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΤΟ ΝΤΟΥΜΑΝΙ!!:blink::angry:

Δημοσίευση

Koritsia mou ego pistevo oti o kosmos tha exakolouthisei na vgainei ,isos malista allaxoun kai ta dedomena pros to kalutero

Isos epitelous mporoun na vgainoun elefthera kai anthropoi me morakia ,padakia kai anthropoi pou den kapnizoun.

Edo stin Olandia to metro efarmostike apo tin 1h Iouliou 2008. Sto dromo kapnizoun oloi einai apistefto kai exo apo ypiresies .restaurant klp stekontai kai kapnizoun.

Stis kafeteries kai pantou vlepeis oikogeneies kai paidakia giati ohi kai stin Ellada?

Kapniza varia 13 hronia to ekopsa gia 2 hronia to xanarhisa vlakodos gia 7 mines kai tora to xanaekopsa shedon 1 mina .

Oi kapnoviomihanies den tha kleisoun.........

Epeidi sti Dusi o kosmos ehei elattosei to tsigaro polu ,ehoun strafei stis anaptussomenes hores kurios sta paidia....

Episis ehoun enusisei ta tsigara me ishuroteres ethistikes ousies tis opoies kruvoun.

To eho sihathei tooso polu efhomai oloi na to kopsoun.Eidika afto pou ginetai stin Ellada einai apistefto.

Na sas po oti stin Nigiria pou piga me ton antra mou, apagorevetai sta estiatoria kai se polla kafe......

Δημοσίευση

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ!!!Εχει τυχει να μπω σε υπηρεσια του οαεδ και δεν εβλεπα μπροστα μου απο την καπνα!!!!!Εγω πιστευω οτι μιας και που ολοι κοιτανε την παρτη τους καποιος πρεπει να βαζει μετρα γιατι ελεος!!!Τα χω παρει πολυ με το θεμα γιατι ενταξει ρε αδερφε σου αρεσει το τσιγαρο...και το σεβομαι οτι θελει κανει ο καθενας,στον εαυτο του ομως!!!Δεν φταιω εγω σε τιποτα που θελω την υγεια μου!!!Μα να μην μπορω να παρω ανασα και να το βλεπουν και να συνεχιζουν...και να τους κανεις παραητρηση την ωρα που τρως και σου ερχεται στην μουρη και να σε κοιτανε και αγρια!!!Ε ΟΧΙ!!!!~!!!!!!!!!!!!!!ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...Αν και τετοια λαμογια που ειμαστε εμεις οι ελληνες για να δουμε θα το τηρησουμε?Το ευχομαι....χιλια συγνωμη αλλα δεν αντεχω αλλο...υπαρχουν και ανθρωποι που σεβονται τον διπλανο αλλα αυτοι που δεν σεβονται ειναι αρκετοι!!Φιλακια!

Δημοσίευση

χαιρομαι παρα πολλη για την ανταποκριση στο θεμα και ακομα περισσοτερο οτι υπαρχουν ελληνιδες οι οποιες σκεφτονται το γενικο συνολο ειναι μια αρχη και αυτο .Στην αυστρια το τσιγαρο απαγορευετε παντου ακομα και στο δρομο αν σε πιασουν να καπνιζεις σου λεει ο αστυνομικος καλημερα και σου κοβει τη κλιση .

Δικαιωμα των καπνιστων να καπνιζουν ναι οκευ σας ειπα και εγω καπνιζω αλλα δεν με νοιαζει αν δεν κανω και ενα τσιγαρο .Οταν παω στη κολλητη μου η οποια δεν καπνιζουν καθολου και πριν μεινει εγκυος η κοπελα ειχε απαγορευσει σε όλους να καπνιζουν στο σπιτι της καποιοι το δεχτηκαν αλλα ψινισαν τη μουρη και καποιοι αλλοι σταματησαν να πηγαινουν στο σπιτι της .

Εμενα παρολο που καπνιζω ο καπνος η μυρωδια με ενοχλει μεσα στο αυτοκινητο αυτο λοιπον ειναι και ο μονος λογος που τσακωνομαστε με τον αντρα μου οταν παμε ταξισι εκεινος θελει να κανει τσιγαρο εγω του φωναζω και του λεω πολυ απλα σταματα καπου κανε το τσιγαρο σου και συνεχιζουμε .

Πριμενω δηλωσεις καπνιστων που εχουν αντιθετη γνωμη ολες οι αποψεις ειναι σεβαστες

Δημοσίευση

Βανια έγραψε:

Πριμενω δηλωσεις καπνιστων που εχουν αντιθετη γνωμη ολες οι αποψεις ειναι σεβαστες

Όχι δεν θα απαντήσω!:laugh: Δεν θα σας κάνω τη χάρη!:P :P :P Φοβάμαι! :whistle:

Δημοσίευση

ελα βρε δημητρουλα πες την αποψη σου αλλωστε σε δημοκρατικη χωρα υποτιθετε οτι ζουμε οταν θα κανουμε τις συναντησεςι του μαμμυλαντ εμεις δημητρουα θα παρουμε ενα αντισκεινο και θα μαπινουμε μεσα . ενταξει ;

Δημοσίευση

Κοριτσια δεν διαβασα ολα οσα γραψατε για το θεμα

αλλα εγω σαν καπνιστρια ειμαι υπερ του μετρου

και νομιζω οτι μπορει να εφαρμοστει...Βεβαια με

καποια καθυστερηση θα γινει αυτο κι οχι στις 1/7:laugh:,

γιατι μη ξεχναμε στην Ελλαδα ζουμε!!!:laugh:

Περσι που ειχα παει στη Γερμανια

(σημειωτεον ηταν χειμωνας), ειχε 3 μηνες

που ισχυε το μετρο και ολα τα μαγαζια ηταν

στα μισα εξω και μισα μεσα ο κοσμος...χαμος λεμε!!!

Και καποια μαγαζια π.χ. 1 ελληνικο και 1 ιταλικο που

ειδα, ειχαν ξεχωριστο χωρο για τους καπνιστες;)

Λετε οι Ελληνες ετσι θα τ'αφησουν?:P

Οποτε ολοι θα βολευτουν ...και οι καπνιστες και οι μη καπνιστες;)

Βεβαια οι μη καπνιστες θα κοιτανε

και θα γελανε με τους εξοριστους χιχιχιχιχιχιχι!!!:laugh: :laugh:

Δημοσίευση

epitrepste mou na sevasto to dikaioma ton kapniston pou eksartimenoi kapnizoun,ean kapoios stin parea kapnizei kai katsoume gia kafe ,fagito i poto e den tha kathisoume stous kapnizontes?tha kathisoume....to mono pou xairomai oti tha papsei to tsigaro sti douleia ,5 kapnistes exo sto grafeio se ena xoro 30 m2,to xeimona me pethenoun,konta tous ksekinisa kai ego to trsigaro(5 tin imera),to ekopsa otan ematha oti eimai egguos kaoi den to ksanarxizo ,den thelo na me vlepei i mikri me tsigaro...

Δημοσίευση

Είμαι υπέρ του μέτρου.

Πιστευω πως είναι δικαίωμα όλων να αναπνέυουμε οξυγόνο και όχι καπνό.Εξάλλου αν το καλοσκεφτούμε αυτό είναι και το φυσιολογικό.

Νομίζω ίσως κάποιοι καπνιστές το κόψουν,οπότε έστω και λίγοι να είναι,πάλι καλό θα γίνει;)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Θα σας πω εν συντομία  Στην 1η μου κόρη αποθηλασαμε 14 μηνών γιατί ήμουν ήδη έγκυος στη 2η. Είχαμε αφήσει με κόπο μόνο τους βραδινους. Το γάλα σχεδόν μου κόπηκε λίγο πριν τον 5ο μήνα κύησης. Ένα πρωί, κι αφού δεν είχα σχεδόν καθόλου γάλα, ρουφαγε, ξανά ρουφαγε και ο πόνος στις θηλές ήταν αφόρητος. Σε σημείο που με έπιασαν τα κλάματα από τον πόνο ( δεν κλαίω εύκολα). Έτσι λέω τέλος. Κι έτσι έγινε. Το βράδυ άρχισε τα κλάματα, να τραβάει μπλούζες αλλά εγώ εκεί. Αγκαλιά, τραγούδια, χάδια, φιλιά. Κοιμήθηκε... Αυτό ήταν! Μια μέρα έβγαλα λίγο γάλα με το χέρι κι αυτό ήταν. Δεν ξανά είχα. Στην 2η κάθε φορά που ήταν να κοιμηθεί θήλαζε. Ήθελα να αποθηλασουμε γιατί ξεκινάω δουλειά κι εκείνη σχολείο. 01/01/2025 ξημερώματα ο τελευταίος θηλασμός. Το μεσημέρι είχαμε κόσμο στο σπίτι οπότε με κούνημα κοιμήθηκε αγκαλιά. Το βράδυ ξεκίνησε το δράμα. Κλάματα... Πάλι με πολλή αγκαλιά, χάδια κ τραγουδάκια κοιμήθηκε. Όταν ξυπνάει πρέπει να σηκωθώ να την έχω όρθια αγκαλιά κ να κόβω βόλτες πάνω κάτω ( όσο περνάνε οι μέρες τόσο πιο εύκολα κοιμάται) και πίνει αρκετό νερό.  Γάλα άλλο δεν ήπιε καμία από τις 2. Λίγο αγελαδινό που και που. Γι αυτό επέλεξα οι αποθηλασμοί να γίνουν μετά το έτος, όπου το γάλα δεν είναι η βασική τροφή.  Μετά τον αποθηλασμό βέβαια τρώνε πολύ παραπάνω φαγητό. Ο αποθηλασμός είναι πιο πολύ απόφαση της μητέρας, όταν είναι απότομος. Θεωρώ ότι πρέπει όμως να είστε αποφασισμένες και όχι να κάνετε πίσω. Δεν θα κάνει καλό στο μωράκι σας (αυτή είναι η δική μου γνώμη βέβαια). Ο μπαμπάς δεν "ανακατεύτηκε" σε όλο αυτό γιατί ήθελα να ξέρουν τα παιδιά μου ότι σε αυτό είναι η μαμά εκεί! Μαζί να το "περάσουμε" αν κ τελικά δεν θα θυμούνται τίποτα! Οι 2 μας ξεκινήσαμε το ταξίδι του θηλασμού και οι 2 μας το τελειώσαμε! Και η παιδίατρος μου είπε ας την κοιμίσει ο μπαμπάς για να μην ψάχνει γάλα! Είπα όχι, εγώ. Αν έπαιρναν φόρμουλα, έστω και ένα γεύμα, τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα. Στα παιδιά δεν είδα καμία άσχημη αντίδραση, ή κάποια αλλαγή συμπεριφοράς. 
    • Έκανες καρυότυπο κορίτσι Ε; Καλά έκανες... Εγώ ενώ το είχα ζητήσει όταν ξύπνησα μου είπαν ότι το μόλυναν και δεν μπορούν να το στείλουν τώρα παρά μόνο να κάνουμε ιστολογική όπου δεν έδειξε κάτι.  Εγώ ενώ θέλω να αφήσω να περάσει λίγος καιρός για να ξανά προσπαθήσουμε λόγω χαμηλής αμη δεν έχω αυτή την δυνατότητα. Απλά μου είπε ο γιατρός να πάω για υπέρηχο μετά το μήνα και μετά να ξεκινήσουμε επαφές. 
    • Κορίτσι μου κάτι παρόμοιο συνέβη και με εμένα.. ενώ βάση περιόδου ήμουν πιο μεγάλη εβδομάδα βάση υπερήχου μου το έβγαζε 10 μέρες πιο μικρό.. στην αρχή το είχαμε αποδόσει στην ωορρηξία που έγινε μια βδομάδα πιο μετά. Τελικά παλινδρομησε. Εύχομαι σε εσένα να πάνε όλα καλά και να προσχωρήσει το εμβρυακι σου. 
    • Καλησπερα κοριτσι μου εγω ειχα 4 προκλησεις ωορρηξιας με σερπαφαρ λογω ΣΠΩ.και στις 4 ποτε δεν ειχα κανει ενεση δυστυχως ουτε καν εξετασεις γι αυτο κ αλλαξα γιατρο γτ με αντιμετωπισε προχειρα. Αν ξεκινησεις μπορεις να παρεις απο 1 εως 3 χαπια ημερησιως γ 5 μερες. Υπαρχουν τα femara εκτος απο τα σερπαφαρ.εγω επερνα σερπαφαρ. Πρεπει επεισης να παρακολουθησε υπερηχογραφικα απο το γιατρο σου απο 12η εως 21ημερα κυκλου για να δει αν κανεις ωορρηξια κ ποτε θα ωριμασει το ωθηλακιο ωστε να σ δωσει ενεση και να ξεκινησεις επαφες οποτε σου πει εκεινος. Επισης θα μετρας ορμονες κ προγεστερονη.παντως μεχρι 6 φορες γινεται προκληση.δηλαδη 6 φορες πρεπει να τα παρεις αυτα τα χαπια κ αυτο με διακοπη ενα δυο κυκλους.. Μονο σε 1 κυκλο εκανα ωορρηξια αλλα δεν οδηγησε σε συλληψη δυστυχως. Επισης τα πηρα σερι σε καθε κυκλο κ μου τον χαλασε εντελως μετα. Να προσεξεις το γιατρο σου. Για ποιο.λογο σ ειπε γ σερπαφαρ???
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...