Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

glayki έγραψε:

ο μικρος γεννηθηκε 4060,52cm,τωρα ειναι 59cm kai λαλα δεν υπαρχει καμια ταξη στη συχνοτητα και τη διαρκεια των γευματων συνηθως ομως το συμπληρωμα δινεται απογευματινες ωρες η βραδινες και παντα αφου εχει προηγηθει αρκετη ωρα θηλασμου στην οποια αν το γαλα επαρκουσε θεωρω οτι θα επρεπε να ειχε χορτασει .να πω ομως οτι αποκοιμιεται συχνα στο στηθος οποτε ισως αυτο φταιει.

Ημουν σίγουρη οτι θα ελεγες το απογευμα ... Συνήθως το απογευμα /βράδυ υπάρχει μειωμένη ροή στο στηθος γιαυτο τα μωρά εχουν μια γκρινίτσα και δεν εχουν πολυ ορεξη να θηλάσουν . Νομίζω θα σου έκανε καλο να ξαπλώνεις μια ωρα το μεσημέρι και να αρχίσεις ξανα (νομιζω ειχες πει οτι εχεις παρει) μαγιά μπύρας .

Προσπάθησε να ξυπνάς το μωρό και να βλεπεις οτι θηλάζει αποτελεσματικά . Αν και ο μη θρεπτικος θηλασμος εχει μεγάλη αξιά (το πιπιλισμα κοινώς) πρεπει παράλληλα να βλεπουμε οτι το μωρό πιάνει καλά τη θηλαία και καταπίνει .

Εχω την εντυπωση πως μπορεις να τα καταφέρεις και χωρις συμπλήρωμα ...

Δημοσίευση

καντινου έγραψε:

ΚΑΛΕ, ΣΑΣ ΜΠΕΡΔΕΨΑ? ΝΑΙ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 2,5 ΕΤΩΝ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΘΗΛΑΖΑ ΕΔΕΙΝΑ ΚΑΙ ΣΗΜΠΛΗΡΩΜΑ. ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΩ ΤΟ ΞΕΝΟ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΛΛΑ...ΤΟ ΑΛΛΑ ΛΑΛΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΣΩΣΤΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ.

Οχι εγω κατάλαβα , απλά το συζητάμε να δεις τι θα μπορουσες να κανεις να μαθεις απο αυτό και να βοηθήσουμε αλλες φιλες που ειναι στην ιδια κατάσταση .

Τωρα στο δεύτερο θα τα καταφέρεις πολυ καλύτερα :)

Δημοσίευση

LaLa έγραψε:

tirogaridaki έγραψε:

Δεν εχω λογο να θιχτω ! Δεν ειμαι συμβουλος , ουτε εχω σχεση με το χωρο υγείας :)

Εχω ασχοληθει λιγάκι με το θεμα θηλασμος και εχω διαβάσει λιγο , ε και θηλάζω αρκετο καιρο , ειδα πολλά και στη πράξη .

Υπάρχουν και πολλα που δεν τα ξέρω (ήδη μου χει συμβει σε πμ μέλους ) αλλα νομιζω μπορω να βοηθήσω σε πιο "καθημερινά" προβληματα .[/quote:1rd5y4cs]

Η αλήθεια είναι πως βοηθάς αρκετά και πιστευω πως δεν έχει σημασία να έχεις απόλυτη σχέση με το θέμα για να πεις μια σωστή συμβουλή σε μια μητέρα για να πετύχει στο θηλασμό!:)

Δημοσίευση

mirlitsa έγραψε:

Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις θήλαστρο.Δεν συμφωνώ με τα κορίτσια ότι το θήλαστρο μειώνει την παραγωγή. Μία γνωστή μου που την πρώτη κιόλας μέρα το χρησιμοποιούσε και ακόμα θηλάζει το μωρό της με αυτό το τρόπο και είναι 6 μηνών.

Απο προσωπική εμπειρία θα σου πω οτι το θήλαστρο μπορεί να μειώσει την παραγωγή. Παιζει μεγαλο ρολο το τι θηλαστρο χρησιμοποιεις καθως και ο χρόνος. Εγω πχ επειδη ειχα μπει στο τρυπακι οτι δεν εχω αρκετο γαλα νοίκιασα θήλαστρο. Παρατήρησα λοιπόν ότι κάθε μέρα έβγαζα ολο και λιγότερο. Το αποτέλεσμα είναι να νομίζω οτι δεν εχω γάλα. Αν ηξερα τοτε καποια βασικα για τον θηλασμο δεν θα χρησιμοποιούσα. Ηταν λαθος μου, απο άγνοια γιατι ειχα ολα τα πλεονεκτήματα για να θηλάσω. Δεν δούλευα ήμουν ολη μερα σπιτι. Η γνωστή σου μπορει να εχει επιλέξει το σωστό θήλαστρο. Αυτο δεν σημαινει οτι το θηλαστρο συνίστανται σε όλες τις περιπτώσεις. σας φιλώ!

Δημοσίευση

Οταν λεω χρονο εννοω τη φαση του θηλασμου.Για παραδειγμα εγω που χρησιμοποίησα το θήλαστρο στην αρχή του θηλασμού πιστεύω οτι επηρέασε αρνητικά και οχι θετικά.:kiss:

Δημοσίευση

Αλήθεια τι απέγεινε η Αγλαία (σύμβουλος θαλασμού)? Έχει σταματήσει να δίνει απαντήσεις υποθέτω επειδή τα θέματα και οι ερωτήσεις επαναλαμβάνονται και έχει ήδη δώσει τις απαντήσεις της!!! :dry:

Δημοσίευση

lala,ποση μαγια ?γυναικολογος και παιδιατρος ειπαν 10 χαπακια ,εσεις λετε διπλασια δοση .Τελικα τι ειναι σωστο και για ποσο καιρο συνισταται η χρηση τους¨?το γαλα μου δε ρεει απο πολλες οπες και χωρις ερεθισμο απο το μωρο οπως τον πρωτο μηνα.

Δημοσίευση

Για τη μαγιά των 300 θα παρεις 3 φορες την ημερα(μετα απο το γευμα) 7 χαπάκια ! Συνολο 21 χαπάκια την ημερα και αυτο θα το κανεις για 2 εβδομάδες . Θα σταματήσεις 1 εβδομάδα και αν δουμε οτι χρειαζεται θα συνεχίσεις .

Παράλληλα θα βαζεις το μωρο στο στηθος γιατι ουσιαστικά το μωρο κανει τη δουλεια !

Δεν χρειάζεται να τρεχει το γαλα , εγω σταμάτησα τα επιθέματα απο τον 2ο μηνα ...

Αντε ξεκινα παλι μια προσπάθεια να δουμε πως θα τα πατε :)

Δημοσίευση

antroula mou mhn anisixeis .

emena mesa ekane 16 iktero kai bgikame me 11

den mas eipais poses fores trwei to 24 wro kai posa thhlazei

tha sou poune kai ta koritsia oti mporei na xriazete na to thhlazeis perissoteres fores apo tora .

to mwraki sou mporei na mhn zhtaei na faei oso prepei kai mporei na prepei na to bazeis esy perissoters fores sto sththos sou .

perimene na deis ti tha sou protinoun kai ta koritsia pou kseroun perissotera apo mena .

alla mhn anisixeis ola kala tha pane .

Δημοσίευση

glayki μου αν θελεις θα τα καταφερεις!!!

ειναι δυσκολο αλλα μονο οφελη εχει ο θηλασμος!

οσο πιο πολυ βαζεις το μωρακι σου στο στηθος τοσο αυξανεται η παραγωγη γαλακτος - σε λιγο καιρο δεν θα χρειαζεται τιποτα αλλο..

υπομονη να εχεις και να τρεφεσαι σωστα κ δεν θα εχεις προβλημα.

λιγο προσοχη μονο να μην πιπιλαει τη θηλη σου αλλα να βεντουζαρει καλα το στοματακι του στη θηλαια αλω (γυρω απο τη θηλη δηλαδη)

θυμαμαι τον εαυτο μου τις πρωτες μερες ποσο πολυ δυσκολευτηκα γιατι κ ο δικος μου ειχε ικτερο κ εξαιτιας αυτου υπνηλια κ δεν ξυπναγε για να φαει κ ουτε επιανε τη θηλη!

αλλα δεν του δωσαμε ουτε συμπληρωμα ουτε τιπποτα

μετα την τριτη μερα ομως σαν πηρε μπρος δεν τον σταματουσε τιποτα!

χαιρομαι πολυ που γεννησα στο ελενα κ ετυχα σε πολυ καλες κοπελες κ με βοηθησαν παρα πολυ στο να καταφερω να θηλασω σωστα.

ακομα κι οταν εγω (που να ξερα τοτε) τους ζητησα να δωσουμε στο μωρο ξενο γαλα γιατι οπως ειπα δεν ετρωγε για 3 μερες, μου ειπαν να μην αγχωνομαι κ οτι θα φαει κ πως τις πρωτες μερες τα μωρα δεν εχουν αναγκη απο πολυ γαλα - αυτες οι σταγονες που εχουμε τις πρωτες μερες, το πρωτογαλα η πυαρ - ειναιυπεραρκετο. κ οντως ετσι εγινε

θυμωνω πολυ με τους γιατρους κ μαιες που δεν προωθουν τον θηλασμο κ δεν ενημερωνουν τις μητερες! μα τοσα πολλα κερδιζουν απο τις βιομηχανιες παρασκευης βρεφικων τροφων και λενε με τοσο ζηλο για το ποσο καλα ειναι τα ¨ξενα¨ γαλατα και δεν εγινε κ τιποτα αν δεν θηλασεις κ ολες αυτες τις αηδιες?

ελεος πια!!

Δημοσίευση

Διαβαζω για τιμες ικτερου 11,12,13 και μου φαινονται απολυτα φυσιολογικες! και ειναι φυσιολογικες! εμεις ξεπερασαμε τα ορια κατα πολυ!23,7 σε μοναδα ,3πλη λαμπα και ετοινη για αφαιξομεταγγιση!

ο ικτερος θελει πολλα υγρα! με το μητρικο θηλασμο μπορει να παραταθει το διαστημα ωστε να κατεβει η τιμη του, μιλαω παντα για το νεογνικο ικετρο!

οι γιατροι τρομοκρατουν τους γονεις σε σχεση με τον θηλασμο κια τον ικτερο!

τα ιδια και πολλα περισσοτερα ειχα ακουσει και εγω, μεχρι που μου ειχαν πει οτι απο την ξεροκεφαλια μου να θηλσω θα πεθανω το μωρο!

κι ομως δεν ηταν ετσι......ηθελα να κανω το καλυτερο! θηλαζουμε 14 μηνες και συνεχιζουμε!αλλαξα παιδιατρο και εκλεισα τα αυτια μου σε ολους τους ασχετους!ξερω τι πρεπει να κανω!

τωρα για την φιλη που ανοιξε νομιζω το θεμα.... μειωσε σταδιακα το συμπληρωμα , το απογευμα ειναι λογικο να νοιωθουμε οτι εχεουμε λιγοτερο γαλα... μια ωριτσα υπνος βοηθαει πολυ, αφθονα υγρα και φυσικα θηλασμος!για να εχουμε γαλα δεν εινα απαραιτητο να ειναι πριγμενο το στηθος μας(απο τον 4ο δεν φοραω επιθεματα και τωρα πλεων φορω τα σουτιεν μου προ εγκυμοσυνης)

το θηλαστρο αν δεν ειναι νοσοκομειακο μπορει να φερει μειωση !

το θηλαστρο χρησιμοποιειται οταν εχει εδραιωθει η γαλουχια , αλλα και τοτε η συχνη χρηση δεν οφελει και πολυ!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Καλησπέρα, ευχαριστώ πολύ! Σου βάζω λινκ από το μαρσιπο. Είναι ακριβός αλλά είναι εργονομικος και παρά πολύ βολικός. Νομίζω αξίζει τα λεφτά του ειδικά αν έχεις σκοπό να κανεις κιαλλα παιδιά όποτε θα χρησιμοποιηθεί ακόμα παραπάνω!! https://www.babywearing365.com/product/one-organic-baby-carrier-leo/?
    • Καλησπέρα κορίτσια μου.... Εχθές το βράδυ είχα περιπέτεια! Ενώ είχε φάει πολύ καλά η Ισμήνη-Μαρία μέσα στην ημέρα, την πίεσα να θηλάσει πριν τον ύπνο. Λίγο μετά που κοιμήθηκε, έκανε έναν εμετό ΌΛΟ δικό μου... Την άλλαξα, άλλαξα και κλινοσκεπάσματα στην κούνια της και έκανε σχεδόν μια ώρα να κοιμηθεί πάλι. Μετά ξύπνησε στις 2:40 με έντονο κλάμα και κατάφερα να την ξανακοιμήσω στις 3:50!!! Σήμερα έχει γκρίνια και είναι λίγο ανόρεκτη γενικά αλλά είναι και από το άλμα που περνάει πιστεύω! Τουλάχιστον κάτι έφαγε και σήμερα. Αλλά δεν την πίεσα καθόλου για τίποτα σήμερα. Εντωμεταξύ είναι η φάση που τραβάει τα πάντα κι ότι κρατάει, ειδικά όταν είναι στο καρέκλακι της, το πετάει κάτω επιδεικτικά κιόλας! Πλάκα έχει... Απο προχθές στέκεται και όρθια κανονικά μόνη της αλλά ευτυχώς κρατιέται από όπου μπορεί!
    • Την φατσουλα της την είδαμε και την Κυριακή που με είδαν στο Ρεα με την αιμοραγια και την πετύχαμε με το ένα χέρι στο μάτι και να γελάει με ανοιχτό στόμα κιόλας.   Τελικά τα τσιμπήματα μου πέρασαν,ήταν το μωρό από ότι κατάλαβα εκεί και με πιέζε.
    • Εμεις πρώτα ο Θεός θα το ονομάσουμε Ελένη το παιδι 🌸
    • @ΜαρίαΔημήτρης και γω το ίδιο Μαρία μου , δεν έχω κάνει λίστα αλλά είναι και λίγα τα άτομα που έχουν προσφερθεί να παρουν κατι για το παιδι , το βλεπουμε τωρα πως θα παει και αν ξαναπροτεινουν  Όσο για την αρνητική ενέργεια, ουουουου αν μπορούσα αυτόματα με ένα κουμπί να κρύψω την εγκυμοσύνη θα το έκανα συνέχεια και γωω😇  Είμαι της γνώμης να τον ενοχλείτε τον γιατρό κορίτσια για το οτιδήποτε που θεωρείτε πως είναι ανησυχητικό και ας μην είναι,  συμφωνώ με την @Elenaki12🤞  
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...