Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΤΙ ΩΡΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΠΑΝΙΟ??

Recommended Posts

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΙ ΩΡΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΠΑΝΑΚΙ ΣΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΩΡΑ ΤΑ ΚΟΙΜΙΖΕΤΕ?

ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 10,30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕΤΑ ΤΡΩΕΙ (ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΗ ΒΑΛΩ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΞΕΣΗΚΩΝΕΙ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ) ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 11 ΜΕ 11,30. ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ?

ΘΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΩΡΕΣ?

ΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΠΑΝΤΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ 4ΩΡΟ

Α ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ 1,5 ΜΗΝΩΝ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω τον κανω μπανακι 8-9 μετα τρωει και το πηγαινει μεχρι τις 4-5 το πρωι...

βεβαια τρωει μπουκαλι οποτε δεν ειμαι μετρο συγκρισης για εσενα..

οταν ητανε στην ηλικια του δικου σου παλι τετοια ωρα τον εκανα και μετα κοιμοτανε μεχρι τις 1 περιπου και μετα κανονικα καθε 2 ωρες..(θηλαζαμε τοτε)

πιο αργα δεν το εκανα γιατι ειχε γκρινια και ηθελε να κοιμηθει...

γνωμη μου ειναι να το κανεις πιο νωρις ισως για να συνηθιζει σιγα σιγα ν απεφτει για υπνο πιο νωρις..οχι για τωρα βεβαια αλλα για αργοτερα..τωρα τι να μαθει αλλωστε??

λεω μηπως και του γινει συνηθεια η διαδικασια και σιγα σιγα συνηθισει ετσι..(λεω τωρα δεν ξερω εαν γινεται)

EGW APO THN ARXH TON EBAZA GIA YPNO STIS 9

TORA POIA POU EXEI SHNITHISEI GIRO STIS 7 KANOUME MPANAKI KAI META THILAZEI ,TO BRADU PRIN PESEI GIA UPNO DILADI GIRO STIS OKTO PARA POU ARXIZEI NA THILAZEI KSEROUME OTI THA TOU PAREI PERISSOTERH WRA ,KANOUME KAI AGALITSES ....DILADI TRWEI TRWEI KAI STAMATAEI APOLAMBANEI THN AGALIA MOU GIA LIGO ,TON XAIDEUW TON KANAKEUW ETSI OPOS EINAI GLAROMENOS KAI META SHNEXIZEI NA TRWEI LIGO AKOMA KAI NA PIPILAEI ,PIO POLU GIA THN AGALITSA KAI STIS 9 EINAI STO KREBATAKI TOU KAI KIMATE.

EXOUME SHNITHISEI ETSI MIA IEROTELESTIA THILASMOS ,AGAPOULES ,PIPILISMA KAI YPNO EUTIXISMENOS .META KSIPNA STIS 12 NA FAEI GIA 10 LEPTAKIA KAI META STIS 3 .

PANTOS TO EXEI SHNITHISEI TOSO POU AN PAEI 8 KAI TETARTO KAI DEN EXEI GLAROSEI ,DEN PSILOKIMATE H GINEI KATI POU TON KSIPNISEI ENTELOS EXOUME APISTEUTH GRINIA KAI DEN KSERW TI NA TON KANW .....EXEI SHNITHISEI KAI ZHTAEI NA KIMITHEI EKEINH THN WRA

ΟΝΤΩΣ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΣΥΝΗΘΗΣΕ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΣΤΙΣ 11 ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ

ΕΓΩ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑΤΙ ΛΕΩ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΒΟΛΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΝΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΜΕΣΑ

EGW PALU SKEUTIKA NA KATHOME LIGO NA XALARVNV TO BRADAKI KAI NA PEUTW GIA UPNO NORIS NA ANAPLIRVNV TA KSIPNIMATA .KATA TIS 10 KAI MISI THA PESW GIA UPNO KAI THA EXW LIGO PERITHORIO MEXRI NA KSIPNISEI .....TO EUXOME GIATI DEN PANE OLA ROLOI KATHE BRADY :laugh:

ego ton kano mpanio 9-10 analoga pote tha gkrinaiksei gia ipno i fai...

meta ton thilazo ksaploti k koimatai...eimaste 3 minon...xtipaei k kaan 5 oro ipno alla na sikotho ego stis 4 ores tou dino sto ipno tou na faei...allios opote ksipnisei...:unsure:

παντως και εμενα αμα περνουσε η ωρα του ειχαμε γκρινια αρα συνηθιζουμε λογικα εστω και απο μικρουλια...

εμενα με βολευει νωρις για να εχουμε και λιγο χρονο με τον αντρα μου να δουμε καμια ταινιουλα....

τωρα για την βολτα ειναι λιγο προβλημα αλλα να σου πω προτιμω τις βολτουλες την ημερα....

το βραδυ νυσταζω και εγω ψιλονωρις (μουχλα!!!!)

παντως στην τελευταια συναντηση που εφτασα σπιτι μου 10παρα τεταρτο ευτυχως ο μικρος κοιμοτανε στο καροτσι και δεν τον πειραξε και πολυ!!!

ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

ΟΝΤΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 10 ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΝΙΩΘΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ

ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 11,30 ΞΥΠΝΑΕΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΤΙΣ 3

ΟΠΟΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΞΕΚΟΥΡΑΖΟΜΑΙ ΛΙΓΟ

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΚΟΥΩ ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ 8ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΙ ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ

καλησπέρα και από εμένα κορίτσια!

εδώ και 1,5 μήνα περίπου το έχω κάνει σύστημα, τον κάνω μπανάκι γύρω στις 7, στις 8 θηλάζουμε για 30-45 λεπτά και τον βάζω στο καρότσι και τον κάνω βόλτες στο σαλόνι όπου και στις 9 κοιμάται, τον αφήνω έτσι για 15 λεπτά να κοιμηθεί πιο βαθιά και τον μεταφέρω στο κρεββάτι του. Συνήθως ξυπνά στις 5.30 το πρωί οπότε τον αλλάζω, θηλάζει και κοιμάται ξανά μέχρι τις 9.

Κάποιες φορές όμως λόγω ενοχλήσεων από τα δοντάκια ξυπνά στο ενδιάμεσο και τον βάζω στο στήθος για να ηρεμήσει.

Κάνω το μπανάκι λίγο νωρίτερα για να χαλαρώσει πριν αρχίσω να τον κοιμίζω, το πρόβλημά μου είναι ότι μετά το μεσημέρι είναι πολύ ανήσυχος, γκρινιάζει συνεχώς με αποτέλεσμα να είναι στρεσαρισμένος και να δυσκολεύεται να τον πάρει ο ύπνος για βράδυ, γι'αυτό και τον κοιμίζω στο καρότσι.

και γω το βραδυ τον κανω μπανιο..τελευταιο γευμα...για βραδυ..ειναι γυρω στις 11 με 12 και μετα ξυπναει γυρω στις 4 παλι και μετα 6-7....

efoula έγραψε:

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΙ ΩΡΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΠΑΝΑΚΙ ΣΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΩΡΑ ΤΑ ΚΟΙΜΙΖΕΤΕ?

ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 10,30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕΤΑ ΤΡΩΕΙ (ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΗ ΒΑΛΩ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΞΕΣΗΚΩΝΕΙ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ) ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 11 ΜΕ 11,30. ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ?

ΘΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΩΡΕΣ?

ΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΠΑΝΤΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ 4ΩΡΟ

Α ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ 1,5 ΜΗΝΩΝ

ΕΦΟΥΛΑ, ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΗ! ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ. ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΘΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΕΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΝΥΣΤΑΞΕΙ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΜΠΑΝΑΚΙ. ΕΜΕΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΠΑΝΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ 9,ΑΛΛΑ ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΣΤΗΣ 11. ΓΑΡΙΔΑ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ. ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΗΝ ΕΙΔΑ ΠΟΥ ΝΥΣΤΑΖΕ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΙΣ 10 ΑΛΛΑ 10 ΚΑΙ ΜΙΣΗ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΥΠΝΟ.

Εγω την κανω μπανιο στις 10.30.

Χαλαρωνει πολυ, τη θηλαζω και περιπου 11.30 την παιρνει ο υπνος ποτε μονη της στο κρεβατι της και ποτε πανω μου!Ξυπναει γυρω στις 7-7.30 τρωει και ξανακοιμαται μεχρι τις 10-11 μπορει και 12...

Πιο παλια που δεν κοιμοταν τοσο πολυ την εκανα μπανιο στις 11.30.

Τωρα σιγα σιγα αν κοιμαται περισσοτερο θα την κανω και νωριτερα μπανιο.

Παντως γυρω στις 10 και την πιανει καθε μερα η γκρινια της!

Η ωρα του μπανιου καθε μερα ειναι σταθερη!

efoula egw tin kanei polu pio nwris mpanaki tin dikia mou gurw stis 8 giati 9:30 koimate kai ksupanei to prwi pali stis 9:30.

Emena omws einai 10 minwn sxedon,otan eitan pio mikroula kai mena guro stis 11 koimotan...auto tha alaksei megalonontas tha sou koimate pio nwris eidika meta ton 6 sunithws etsi sumvainei.

Auta apo emena glukia na sou zisie to moraki sou

Εγώ ή μάλλον ο μπαμπας της την κάνει μπάνιο στις 10:00 βαριά 10:30. Πίνει το γάλα της γύρω στις 10:30 10:45 και την ξυπνάμε για να πιει γαλα γύρω στις 6:30 το πρωί. Η Χαριλίνα είναι σχεδόν 10 μηνών.

Egw thn kanw kathe mera mpanaki sths 9:30 meta pinei to

galataki ths(mpoukali), th paw sto krevataki ths opou

koimatai panta monh ths xwris deyterh kouventa mexri ths 7.30

me 8.00 to prwi! Kai ola ayta apo tote pou htan 2misi mhnwn!

Monh ths ekane to programma ths kai makari na mhn to allaxei

giati voleyei poly! :kiss:

εμεις κανουμε μπανιο συνηθως το μεσημερι γιατι τωρα εχει και ζεστη και το ευχαριστιεται επισης επειδη το μεσημερι που τρωει νυσταζει αλλα δεν μπορει να κοιμηθει ευκολα τον κανω τοτε μπανιο και χαλαρωνει το βραδυ τον ταιζω στις 10:30 (κοιμαται αμεσως)και τον ξυπναω στις 7 το πρωι για γαλα (ειναι 10 μηνων)

οταν ηταν πιο μικρουλης τον εκανα και το μεσημερι και το βραδυ γυρω στις 9:30 ετρωγε 10 και κοιμοταν μεχρι τις 3

Εγω ποτε δεν την εκανα καθε μερα μπανιο . Βεβαια ειναι και μωρο που δεν χρειάζεται την ρουτίνα αλλα και παλι θα εβρισκα κατι αλλο . Το πολυ μπανιο σ΄αυτες τις ηλικιες καταστρέφει την φυσική λιπαροτητα του δερματος και πολλες φορες αυτο (σε συνδιασμο με τα αφρολουτρα + κρεμες) οδηγει στο μελλον σε αλλεργιες .

Ευτυχως η μικρουλα μου απο ημερων μολις βράδιαζε εκλεινε το γενικό . Δεν θα αντεχα να κοιμαται 11-12.... τετοια ωρα εχω ήδη παει εγω για υπνο! :woohoo:

Θεωρω πως ειναι πολυ αργά για ενα μωρο να κανει μπανιο στις 10+ . Αν παιρνει απογευματινο υπνο 6-7 σιγουρα θα αργει να νυσταξει.

Βεβαια ολα σχετικά ειναι πως βολευει καθε οικογενεια .

Lenaki26 έγραψε:

Egw thn kanw kathe mera mpanaki sths 9:30 meta pinei to

galataki ths(mpoukali), th paw sto krevataki ths opou

koimatai panta monh ths xwris deyterh kouventa mexri ths 7.30

me 8.00 to prwi! Kai ola ayta apo tote pou htan 2misi mhnwn!

Monh ths ekane to programma ths kai makari na mhn to allaxei

giati voleyei poly! :kiss:

Καλημέρα! Κ εμείς το ίδιο κάνουμε. Κάθε μέρα γυρω στις 9 - 9.30 , γαλατάκι και νάνι μόνος του στο κρεβάτι του χωρίς κλάμματα.Θεωρώ ότι πρέπει να τον κάνω κάθε μέρα μπάνιο καθώς μπουσουλάει και βρωμίζεται. Αν μια μέρα δεν τον κάνω τον νιώθω βρωμερό! (Παρθένος είμαι τι να κάνουμε!!!:laugh: ) Αν και όταν ήταν νεογέννητο τον έκανα κάθε μέρα γιατί επινε γαλατάκι και του έτρεχε στο λαιμό του ή ρευόταν και εβγαζε γαλα οπότε μύριζε ξινιλες! Αυτό μου είχε πει κ ο παιδίατρος. Κάθε μέρα.

lala mou tha sou bgalw kainourgo onoma ...apenexopoihsh ...epitelous mporw na pw ...nai den ton kanw mpanio kathe bradu!!!:laugh:

sthn pethera mou lew nai ton kanw ,stis files mou to idio ,akoma kai ston antra mou :woohoo: pisteuw oti an pw to antitheto tha me kraksoun!!!!

afou kimate kai xoris mpanaki kai afou den idronei!!

oso mporw prospathw alla den ginete kai kathe mera kapoies meres spaei h alisida !!!!

Επίσης το πρόγραμμά μας δεν είναι απόλυτο. Αν είμαστε έξω σε καμιά καφετέρια μένει ξύπνιος αρκεί να υπάρχει κάτι να μασουλήσει αν και η μουρμούρα επικρατεί και εγώ του κάνω παιχνιδάκια μπας κ ξεχαστεί..ο ύπνος είναι πιο δυνατός από μένα!!χεχεχε

AFRODITH μου ποιος θα σε κραξει καλέ?!?!? Ούτε εμεις την καναμε μπανιο το χειμώνα καθε μέρα! Μέρα παρα μέρα έκανε η μικρή μπανιο. Τώρα το καλοκαίρι την κάνουμε καθε μέρα γιατι ιδρώνει πολύ και βγάζει σπιθουράκια.

Η μικρή μας έχει ατοπικη δερματίτιδα και η έκθεση στο πολύ νερό την πειράζει. Ω ναι! Αλλεργία στο νερό. Ή μαλλόν και στο νερό αφού δεν έχουμε καταλάβει ακόμα από που προέρχεται η αλλεργία της.

Όσο για τα ωράρια που αναφέρει η ΛαΛα, δεν είναι θέμα ωραρίου οικογένειας αλλά θέμα ωραρίου παιδιού στη δική μας περίπτωση. Η τελευταία φορά που κοιμάται η μικρή κατα τη δειάρκεια της μέρας είναι στις 2:30 το μεσημέρι. Μετά... στις επάλξεις!

Αφροδιτη μου να μην στεναχωριεσαι καθολου ! Στο εξωτερικό δεν κανουν καθε μερα τα μωρα μπανιο , ειναι και αυτο ελληνικο συνηθειο .

Βεβαια , τωρα που διαβασα και το τυρογαριδάκι , να πω οτι η μικρη μου ηταν παντα "προσεχτικό" μωρο . Δεν φορεσει ΠΟΤΕ σαλιάρα γιατι δεν της ετρεξε ουτε μια φορα το γαλα . Δεν εβγαζε γουλιες , την εντυνα παντα πολυ ελαφρα και δεν ιδρωνε ....

Ειδικά οταν ηταν μικροτερη τρελαινομουν να μυριζω την δικη της μυρωδια ..μοσχομυριζε ! Οχι απο αφρολουτρα (χρησιμοποιω αοσμα εξάλου ) αλλα απο τη φυσικη της μυρωδια ...αχχχ

Εμενα μπουσουλάει απο 5,5 μηνων και εδω και 1,5 μηνα περπαταει κανονικά . Παιδικη χαρα να παιξει με τα χωματα την παω απο 8-9 μηνων . Χεράκια , ποδαράκια , μουριτσα , δοντακια πλυσιμο και νανιιι :)

Να πω την αληθεια ομως απο δω και περα βλεπω να την κανω καθε μερα μπανιο . Κινειτε πολυ , ιδρωνει πολυ και ...λατρευει το νερο !!

εμενα ο δικος μου ΛΑΤΡΕΥΕΙ το νερο αφου να φανταστειτε οταν τελειωνουμε το μπανιο μας στραβομουτσουνιαζει χαχα και τωρα αυριο που θα παμε για το εμβολιο θα του βαλει η παιδιατρος μια αλοιφη μου ειπε στο ''γαριδακι'' μας για τα μικροβια της θαλασσας μιας και απο τον ιουνιο θα τον ξεκινησω μπανακια:woohoo: :woohoo: ελπιζω να τα λατρεψει και αυτα οσο την μπανιερα:laugh: του

εξαλλου λενε οτι τα μωρα εχουν καλη σχεση με το νερο αφου αναπτυσονται σε αυτο και εμεις εχουμε εναν λογο επιπλεον να χαλαρωσει το σωμα του

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...