Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κοριτσια καλημερα!!!!

Ηθελα και εγω την γνωμη σας σχετικα με ενα θεματακι που εχω.

Λοιπον λεμε και εμεις να παμε διακοπες τον Ιουλιο αλλα με προβληματιζει πολυ το θεμα φαγητου.

Η μπεμπα εχει ηδη αυτο το προγραμμα φαγητου :γαλα - φρουτοκρεμα - χορτοσουπα - ρυζαλευρο -γαλα.

Αν παμε διακοπες πως θα το κανονισω?

Πρεπει να κουβαλισω μαζι μου φρουτα,χορτα και multi και θα πρεπει ανα τρεις ωρες να πηγαινω στο ξενοδοχειο για να της ετοιμαζω το φαγητο(που θελει και διαδικασια:woohoo: :woohoo: :woohoo: )?

Εσεις τι κανατε σε αυτη την περιπτωση?

Δημοσίευση

ΚΟΙΤΑ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ, ΤΟ ΓΑΛΑΤΑΚΙ ΕΥΚΟΛΟ. ΕΝΑ ΘΕΡΜΟ, ΜΠΙΜΠΕΡΟΝ. ΤΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΑΛΕΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΠΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΤΩΡΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΖΕΣΤΗ, Η ΑΝ ΚΡΑΤΑΝ ΤΙΣ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΑΛΕΣΜΕΝΑ. ΕΠΕΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΗΝ ΣΟΥΠΙΤΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ Η ΤΟ ΒΡΑΔΥ ( ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΙΣ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΖΕΙΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΡΜΟ. ΤΩΡΑ ΑΝ ΟΧΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΒΑΖΑΚΙΑ. ΤΙ ΝΑ ΠΩ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ Μ'ΑΥΤΑ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ.ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΑΛΙ, ΠΙΑΤΑΚΙ, ΝΕΡΑΚΙ, ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ, ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΘΕΡΜΟ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΟΚ. ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΠΟΛΛΑ, ΑΛΛΑ...

Δημοσίευση

Αχ!Μου φαινεται οτι πρεπει να ξεχασω τις διακοπες και φετος.

Περσι το καλοκαιρι λογω καποιων επιπλοκων που ειχα στην εγκυμοσυνη το περασα σε ενα κρεββατι σε πληρη ακινησια και ολο το χρονο περιμενα πως και πως να κανω φετος διακοπες,αλλα μου μονο και μονο που φανταζομαι ολη αυτη τη διαδικασια..........

Υπαρχει λετε μπλεντερ με μπαταριες(λεω εγω τωρα :)) οπου θα μπορω να αλεθω τις τροφες εκει που θα βρισκομαι??

Δημοσίευση

Ποσο μηνων θα ειναι το μωράκι σου ? Για ποσο καιρο ?

Σιγα μην στεναχωριεσαι ακου τι θα κανεις ! Το πρωι το γαλα του το μωρο κανονικά , μετα θα πηγαινεις στο ξενοδοχειο ή σε ενα καφε και θα παραγγελνεις ενα ... (μου διαφευγει η λεξη) με φρέσκα φρουτα . Σχεδον ολες οι καφετεριες εχουν τουλάχιστον φρεσκους χυμους .

Το μεσημέρι θα ειστε στο δωμάτιο σας . Τοτε ή θα μαγειρεύεις και θα αλεθεις ή θα παραγγειλεις (αν μενετε σε καλο ξενοδοχειο) να σου μαγειρέψουν αυτο που θελεις και θα ζητησεις να στο αλέσουν ή το αλεθεις μονη σου .

Το ρυζάλευρο το απογευμα σιγουρα δεν χρειαζεται μπορεις να δωσεις παλι φρουτα ή γιαουρτι ή κατι που να ταιριάζει στην ηλικία σας .

Δημοσίευση

Lala μου η μικρη τοτε θα ειναι περιπου 9 μηνων και αν παμε θα ειναι για μια βδομαδουλα μονο,δεν μας περνει για παραπανω.

Για το γαλα δεν εχω προβλημα και για το ρυζαλευρο δεν με ενδιαφερει και να μην της το δωσω.

Το προβλημα μου ειναι η φρουτοκρεμα και τα χορτα.

Δημοσίευση

Χαρα μου το ξερεις οτι δεν μπορω να σε βοηθησω με το θεμα που σε απασχολει αλλα θα σε συμβουλευα μιας και ειναι για μια βδομαδα οι διακοπουλες να πας να ξεσκασεις. Θα τα βολεψεις εσυ ειμαι σιγουρη ;) !

Αντε καλες διακοπες και φιλακια στη μπεμπα σου!! :kiss::kiss:

Δημοσίευση

ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ... ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΝΟΙΚΙΑΣΕΤΕ ΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ Κ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΟΥΖΙΝΑΚΙ( Κ ΨΥΓΕΙΟ) ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΣΟΣΗΤΑ ΓΙΑ 2 ΜΕΡΕΣ . ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΕΙΔΙΚΟ ΘΕΡΜΟΣ ΤΗΣ CHICCO ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ΖΕΣΤΟ ΕΩΣ Κ 5 ΩΡΕΣ. ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΕΧΕΙ ΒΟΛΕΨΕΙ ΠΟΛΥ.ΛΟΓΙΚΑ, ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ Κ ΜΕΤΑ ΓΥΡΝΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΤΗ ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑ.ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΣ ΔΙΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙ Η ΠΑΛΙ ΓΑΛΑ ( ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ 1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΙΣΤΕΥΩ).

ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΝΟΜΙΖΩ... Κ ΕΣΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ Κ ΚΑΝΕΝΑ ΜΠΑΝΑΚΙ, ΘΑ ΧΑΛΑΡΩΣΕΙΣ

( ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ)...

ΟΚ, ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΜΩΡΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Κ ΕΥΚΟΛΟ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ Κ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΕΙ !ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ! :) DO IT!!!!!

Δημοσίευση

Χαρά μου οι διακοπές με μωρό είναι μια καλή ευκαιρία να χάσεις τα κιλά που χου έχουν μείνει.....;):P:lol:

όλα γίνονται με καλό προγραμματισμό και πολύ υπομονή....αααααα και καλή διάθεση πάνω απο όλα...

Το γάλα είναι το πιο εύκολο μην ανησυχείς...θερμός και οκ!

έγω είχα φτιάξει κάποια φαγητά απο το σπίτι τα είχα καταψυξει και τα είχα πάρει μαζί μου ..κάθε φορά το έβγαζα απο την καταψυξη του δωματιου και πηγαινα και το ζεσταινα...είχε ψυγείο το δωμάτιο άλλα όχι κουζίνα και έτσι πήγαινα στο εστιατόριο του ξενοδοχείου...2 μέρες δεν είχα τιποτα και τρωγαμε αντ αυτού ή κρεμα απογευματινή ή γιαουρτι τι να εκανα...ή καμια λιωμενη πατατούλα...και παει λεγοντας ...ο άγγελος ήταν 11 μηνών...

όσο για τα φρούτα αγορασα απο εκεί και μια μερα τρωγαμε φρουτοκρεμα (το μουλτι το ειχα παρει μαζι μου απο το σπιτι)και την άλλη γιαουρτι με φρουτα ...και τα δυο τα εβαζα σε ισοθερμικο τσαντακι με παγο και τα τρωγαμε στην παραλία δε φευγαμε για υατο το λόγο...

η κρεμα η απογευματινή επισης ευκολο μην ανησυχεις την εφτιχανα στην παραλία με νερό που κουβαλουσα μαζί μου ...μια κουραση δε λεω αλλά ενταξει ειχε και την πλακα του ....διαφορετικά τρωγμαε 5-6 μπισκοτακια Nutricia και λίγο γαλα για απογευματινο πάλι στην παραλία...

ειναι δυσκολο θέλω να είμαι ειλικρινής αλλά έχει και την πλάκα του ...ειδικα το κουβαλημα αστα...με τον αντρα μου κατεβαιναμε κουρασμενοι ...πήραμε τη σαμπρελα του? το καπελο? το φαί του?το νερό του..ρουχα να τον αλλαξουμε δευτερο μαγιω...παιχνιδια κουβαδακια...πιατακια κουταλακια .....προικα ολοκληρη ...καροτσι ...πολύ γελιοοοοοοοοοοοο!

φιλιά !ωραία θα περάσετε όμως περα απο την πλάκα απλα με λίγη κούραση παραπάνω!

Δημοσίευση

Καλημέρα Χαρά, καταρχήν θα πρέπει να πάτε όχι σε ξενοδοχείο αλλά σε δωμάτιο που έχει και κουζίνα ώστε να μπορείς να εξυπηρετηθείς, να αλέθεις κλπ. Μια καλή λύση είναι και τα βαζάκια, άλλωστε θα είναι μόνο για μια εβδομάδα και όχι για μήνα. Ψάξε να βρεις αν υπάρχουν βαζάκια βιολογικά. Είναι καλύτερα από το μαγειρεμένο φαγητό του ξενοδοχείου!!!

Όσο για το γάλα είναι εύκολο: θερμός, μπουκάλι με την σκόνη και έτοιμο, επίσης και η κρεμούλα είναι εύκολη: πάλι θερμός με το νερό, πιατάκι, κουταλάκι κλπ.

Καλές διακοπές...:kiss:

Δημοσίευση

HARA ΓΕΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΓΩ.ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.

ΕΙΧΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΣΟΥΠΕΣ ΓΙΑ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΗΞΗ.

ΑΡΑ ΑΝ ΠΑΣ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙ ΘΑ ΤΙΣ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΗΞΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΘΑ ΤΗΝ ΖΕΣΤΑΙΝΕΙΣ.ΠΑΡΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑ ΓΚΑΖΑΚΙ ΑΝ ΘΕΣ Η ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΑΒΕΡΝΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΖΕΣΤΑΝΕΙΣ ΕΚΕΙ.

ΕΓΩ ΚΑΤΑΨΥΧΩ ΦΑΓΗΤΑ ΓΙΑ 3 ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΟΥΛΕΥΩ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΝ ΤΑ ΚΑΤΑΨΥΞΩ ΑΜΕΣΩΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΙΣ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑ ΘΑ ΕΧΩ MULTI ΜΑΖΙ ΚΑΤ ΚΑΤΑ ΤΗΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΘΑ ΤΗΣ ΦΤΙΑΝΧΩ ΤΗ ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΕΚΙΝΑ Η ΕΞΟΡΜΗΣΗ.

ΠΑΝΤΩΣ ΣΚΕΥΤΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΘΕΡΜΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ.

Δημοσίευση

Καλημέρα κι απο μένα!

Καταρχάς είναι κρίμα να μην πας διακοπές ειδικά μετά τη ταλαιπωρία που πέρασες στην εγκυμοσύνη σου.

Τη φρουτόκρεμα μπορείς να την ετοιμάζεις το πρωί, να τη βάζεις σε ταπεράκι και να την παίρνεις μαζί σου. Θα τη διατηρήσεις σε ισοθερμικό τσαντάκι ή σε ένα μικρό ψυγειάκι με παγοκύστες.

Όσο για τη χορτόσουπα,πριν φύγετε για τις διακοπές σας,μπορείς να ετοιμάσεις τη ποσότητα που θα χρειαστείς σε ταπεράκια, να τα βάλεις στη κατάψυξη και κάθε μέρα να βγάζεις κι από ένα απ' την κατάψυξη και να το ζεσταίνεις στο κουζινάκι του δωματίου. Γι' αυτό είναι και καλύτερα να προτιμήσεις ενοικιαζόμενα δωμάτια που έχουν ψυγείο και κουζινάκι. Αν πάλι δεν έχει κουζινάκι, πάρε μαζί σου ένα γκαζάκι για να το ζεσταίνεις εκεί.Το απόγευμα μπορείς να του δίνεις ένα γιαουρτάκι αντί για ρυζάλευρο.Τα φρούτα δε χρειάζεται να τα κουβαλήσεις από το σπίτι σου καθώς όλο και κάποιο σούπερ-μάρκετ θα υπάρχει στη περιοχή που θα μείνετε. Άλλωστε θα το χρειαστείς και για πάνες, μωρομάντηλα κλπ.

Με λίγη θέληση όλα γίνονται!

Καλές βουτιές και προσοχή στον ήλιο!!;)

Δημοσίευση

LaLa έγραψε:

Σιγα μην στεναχωριεσαι ακου τι θα κανεις ! Το πρωι το γαλα του το μωρο κανονικά , μετα θα πηγαινεις στο ξενοδοχειο ή σε ενα καφε και θα παραγγελνεις ενα ... (μου διαφευγει η λεξη) με φρέσκα φρουτα . Σχεδον ολες οι καφετεριες εχουν τουλάχιστον φρεσκους χυμους .

Lala πολυ εξυπνο! Οντως ο φρέσκος χυμός στα καφέ ειναι τοσο πηχτός που ειναι ετοιμη φρουτοκρεμα. Στο επομενο μωρο θα το εχω υπόψιν μου.;)

Καντινου οντως τα φρουτα χανουν τα θρεπτικα στοιχεια οταν μενουν αρκετη ωρα. Επισης το πορτοκαλι μπαινει τελευταιο στο μιξερ και δεν θελει πολυ χτυπημα ισα ισα ενα τσακ για να ανακατευτει με τα υπόλοιπα διοτι οσο πιο πολύ το χτυπάς γίνεται ολο και πιο όξινο.

Όσο για τη χορτόσουπα,πριν φύγετε για τις διακοπές σας,μπορείς να ετοιμάσεις τη ποσότητα που θα χρειαστείς σε ταπεράκια, να τα βάλεις στη κατάψυξη και κάθε μέρα να βγάζεις κι από ένα απ' την κατάψυξη και να το ζεσταίνεις στο κουζινάκι του δωματίου. Γι' αυτό είναι και καλύτερα να προτιμήσεις ενοικιαζόμενα δωμάτια που έχουν ψυγείο και κουζινάκι. Αν πάλι δεν έχει κουζινάκι, πάρε μαζί σου ένα γκαζάκι για να το ζεσταίνεις εκεί.Το απόγευμα μπορείς να του δίνεις ένα γιαουρτάκι αντί για ρυζάλευρο.Τα φρούτα δε χρειάζεται να τα κουβαλήσεις από το σπίτι σου καθώς όλο και κάποιο σούπερ-μάρκετ θα υπάρχει στη περιοχή που θα μείνετε. Άλλωστε θα το χρειαστείς και για πάνες, μωρομάντηλα κλπ.

Με λίγη θέληση όλα γίνονται!

Καλές βουτιές και προσοχή στον ήλιο!!

Συμφωνώ!Καλές διακοπές!

Δημοσίευση

Σας ευχαριστω ολες παρα πολυ για τις απαντησεις σας!!!!!

Μου δωσατε θετικη ενεργεια γιατι με απελπισανε καποιες που μου λεγανε "Που θα τρεχεις τωρα με το μωρο,δεν θα περασεις καλα και θα ταλαιπωρηθητε,δεν θα ειναι διακοπες αυτες, κλπ....".

Δεν μπορουνε να καταλαβουνε ομως πως ειναι να περνας 2 μηνες νταλα καλοκαιρι σε ενα κρεβατι.Ειχα δωσει τοτε υποσχεση στον εαυτο μου οτι φετος θα κανω οποσδηποτε διακοπες.

Βεβαια το ξερω οτι θα ειναι ψιλοκουραστικο αλλα θα εχει και την πλακα του.

Οι πρωτες μας διακοπες με το μωρο μας!!!!!!!!!

Παντως μου δωσατε ιδεες για το τι μπορω να κανω και με καλη διαθεση ωραια θα περασουμε(πιστευω....)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...