Μετάβαση σε περιεχόμενο

Φυσιολογική γέννα μετά απο καισαρική

Recommended Posts

Γεια σας. Ήθελα να μάθω αν κανείς απο σας έχει γεννήσει φυσιολογικά μετά απο καισαρική;

Είμαι έγκυος με το δεύτερο και θα ήθελα να προσπαθήσω τουλάχιστον πάλι για φυσιολογική γέννα. Έκανα έκτακτη καισαρική με το πρώτο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

απο οτι εχω ακουσει ειναι επικινδυνο.

η συνυφαδα μου ειναι μαια και ειναι απολυτη σε αυτο το θεμα

μπορει η μητρα στο σημειο της τομης να μην αντεξει τη πιεση του φυσιολογικου τοκετου.

γιατι να το ρισκαρεις??

ο γιατρος σου τι λεει??

τοκετός μετά από Καισαρική Τομή; (Αρχή σελίδας )

Ακολουθούν μερικές ερωτήσεις που συχνά ρωτούν γυναίκες που προσπαθούν Φυσιολογικό Τοκετό μετά από Καισαρική Τομή.

* Τι γίνεται εάν είχα Καισαρική Τομή επειδή η λεκάνη είναι μικρή;

Η απάντηση είναι πως είναι πολύ λίγες οι γυναίκες που έχουν πραγματικά μικρή λεκάνη εκτός εάν είχανε κάποιο κάταγμα ή περάσανε πολιομυελίτιδα. Οι πιο πολλές γυναίκες έχουν Φυσιολογικό Τοκετό και μάλιστα γεννούν μεγαλύτερο παιδί από την φορά με ην Καισαρική Τομή.

* Τι γίνεται αν είναι μεγάλο το μωρό;

Πρέπει να ξέρετε ότι η λεκάνη και το κεφάλι του μωρού δεν είναι εντελώς άκαμπτοι σχηματισμοί, και οι δύο αλλάζουν διαμόρφωση ώστε να βοηθήσουν σε ένα Φυσιολογικό Τοκετό. Σε μια μελέτη το 67% των μωρών που ζύγιζαν πάνω από 4 Κιλά γεννήθηκαν φυσιολογικά και το 50 % αυτών από μητέρες που είχαν προηγούμενη Καισαρική Τομή λόγω του ότι δεν είχε καταστεί δυνατό να εξελιχθεί ένας φυσιολογικός τοκετός.

* Τι γίνεται αν υπάρχει Έρπης γεννητικών οργάνων;

Στο παρελθόν πολλά μωρά γεννήθηκαν με Καισαρική Τομή λόγω του ότι υπήρχε στη μητέρα ιστορικό έρπητα γεννητικών οργάνων. Οι γιατροί γιατροί συνήθως κάνανε καλλιέργειες τις τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης για να δούνε εάν η νόσος είναι ενεργός ή όχι. Σήμερα σε πολλά κέντρα του κόσμου ισχύει ότι: εκτός εάν υπάρχει ορατή βλάβη έρπητος στα γεννητικά όργανα, είναι επιτρεπτός ένας Φυσιολογικός Τοκετός.

* Τι γίνεται αν είχα περισσότερες από μία Καισαρική Τομή;

Από μελέτες που έχουν γίνει έχει βγει το συμπέρασμα ότι ο τελικός αριθμός γυναικών που γέννησαν με Φυσιολογικό Τοκετό μετά από περισσότερες από μία Καισαρική Τομή δεν διαφέρει από τον αριθμό των γυναικών που γέννησαν με Φυσιολογικό Τοκετό μετά από Καισαρική Τομή.

* Τι γίνεται αν στην Καισαρική Τομή έγινε αλλοίωση των καρδιακών παλμών του μωρού;

Αληθής αλλοίωση καρδιακών παλμών είναι σπάνια και μόνο λίγες Καισαρική Τομή γίνονται πραγματικά γι αυτό το λόγο. Μια μελέτη έδειξε ότι αλλοίωση καρδιακών παλμών συμβαίνει μόνο στο 1,5% όλων των προσπαθειών για Φυσιολογικό Τοκετό μετά από Καισαρική Τομή.

* Ποιά γυναίκα είναι υποψήφια για Φυσιολογικό Τοκετό μετά από Καισαρική Τομή;

Οι γενικές αρχές είναι:

1. Χαμηλές εγκάρσιες τομές και στο δέρμα αλλά πολύ περισσότερο στην μήτρα

2. Λεκάνη φυσιολογικών ορίων

3. Επιθυμία από μέρους της γυναίκας να προετοιμασθεί για Φυσιολογικό Τοκετό μετά από Καισαρική Τομή.

*

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν παυσίπονα κατά τη διάρκεια του τοκετού;

Όταν ζητάτε παυσίπονα κατά την διάρκεια του τοκετού υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να σκεφθείτε. Πρώτον και κύριον πρέπει να χρησιμοποιούνται με σύνεση. Π.χ. η επισκληρίδιος μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες Καισαρική Τομή. Ίσως θελήσετε να προσπαθήσετε μεθόδους ανώδυνου τοκετού όσο περισσότερο διάστημα μπορείτε. Άλλωστε μελέτες δείχνουν ότι όταν μια επισκληρίδιος γίνεται μετά τα 5 εκατοστά σχεδόν ελαχιστοποιείται ο αυξημένος κίνδυνος Καισαρική Τομή. Ναρκωτικές ουσίες όπως Πεθιδίνη μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν. Πρέπει όμως να λάβετε υπόψη σας ότι αν και οι ναρκωτικές ουσίες δεν έχουν καμιά επίπτωση στην αύξηση των πιθανοτήτων για Καισαρική Τομή, έχουν επίπτωση τόσο στην σκέψη σας που δεν είναι πια τόσο ξεκάθαρη (παροδικά), όσο και στο μωρό, ιδίως όταν χορηγούνται λίγο πριν τον τοκετό.

Συναισθήματα που απορρέουν από μια απόφαση για Φυσιολογικό Τοκετό μετά από Καισαρική Τομή; (Αρχή σελίδας )

Έτσι κι αλλιώς στις εγκυμονούσες υπάρχει μεγάλη συναισθηματική φόρτιση, μία απόφαση για Φυσιολογικό Τοκετό μετά από Καισαρική Τομή μπορεί κάλλιστα να αυξήσει αυτή την φόρτιση. Οτιδήποτε όμως και αν αισθάνεστε είναι στα πλαίσια του φυσιολογικού. Μπορεί να φοβάστε ένα Φυσιολογικό Τοκετό ειδικά εάν η πρώτη εμπειρία ήτανε πολύωρη ή φοβερά επίπονη πριν καταλήξει σε Καισαρική Τομή και φοβάστε μήπως επαναληφθεί το ίδιο. Ενώ με την Καισαρική Τομή ίσως να έχετε αποκτήσει μια σχετική οικειότητα σε σχέση με τον άγνωστο Φυσιολογικό Τοκετό. Μιλήστε με γυναίκες που είχαν Φυσιολογικό Τοκετό μετά από Καισαρική Τομή ή σε γυναίκες που δεν είχαν ποτέ τους Καισαρική Τομή ώστε να μπορέσετε να διαμορφώσετε δική σας άποψη. Άλλωστε ποτέ δεν μπορείτε να ξέρετε εάν μπορείτε να ξέρετε εάν μπορείτε να γεννήσετε με Φυσιολογικό Τοκετό εάν πρώτα δεν το προσπαθήσετε.

αυτα βρηκα εγω αλλα καλυτερα αν δεν εχει περασει αρκετο διαστημα απο την καισαρικη τουλαχιστον 2-3 χρονια μην το ρισκαρεις καλυτερα

αλλα συμβουλεψου τον γιαττρο σου πριν παρεις μια οριστικη αποφαση

http://www.pazarakioti.gr/natural_labor ... E%BC%CE%AE

Ο φυσιολογικός τοκετός μετά από μια καισαρική θεωρείται πια πολύ πιο ασφαλής από μια δεύτερη χειρουργική επέμβαση στην μήτρα.

Μπορείς να απευθυνθείς στην Ευτοκία για περισσότερα στοιχεία και για να σε παραπέμψουν σε κάποιον γιατρό.

αν και απο οσο ξερω οτι πλεον μετα απο καισαρικη μια γυναικα μπορει να γεννησει φυσιολογικα και οτι δεν ειναι αδυνατο οπως παλαιοτερα θα συμφωνισω με την efi21 εγω προσωπικα δεν ξερω αν θα το ρισκαρα αλλα και αυτο που λεει η αργω εχει βαση αν θες την γνωμη μου επειδη και εγω καισαρικη εχω κανει να πληροφορηθεις καλα για το θεμα της φυσιολογικης γεννας μετα απο καισαρικη και να παρεις αρκετες γνωμες απο ειδικους σε αυτο το θεμα

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική τομή (ΤΜΚ)

Αν και στην ελληνική επικράτεια ισχύει ακόμα η αντίληψη "μια καισαρική, πάντα καισαρική", αυτό δεν αντικατοπτρίζει τα μοντέρνα δεδομένα στη μαιευτική πρακτική. Είναι γνωστό ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η πρακτική της δοκιμασίας ΤΜΚ εφαρμόζεται με επιτυχία, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή της μητέρας ή του παιδιού της. Αυτό βέβαια απαιτεί δύο βασικές προϋποθέσεις:

α) ο μαιευτήρας να έχει εμπειρία στην πρακτική του ΤΚΜ, ώστε να μπορεί να χειριστεί σωστά την κάθε περίπτωση. Για τις γυναίκες που επιθυμούν ένα τέτοιο τοκετό, είναι σημαντικό ο γιατρός να τους δώσει την καλύτερη ευκαιρία να δοκιμάσουν με αξιώσεις να γεννήσουν φυσιολογικά, χωρίς να παρέμβει υπερβολικά νωρίς ή αργά.

β) να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης καισαρικής τομής, αν και όποτε αυτό χρειαστεί.

Τι πιθανότητα έχει μια γυναίκα να γεννήσει φυσιολογικά μετά από καισαρική τομή;

Σε χώρες που εφαρμόζουν την πρακτική του ΤΜΚ, η πιθανότητα κυμαίνεται γύρω στο 70% (δηλαδή 7 στις 10 γυναίκες θα γεννήσουν φυσιολογικά). Σε αυτές τις χώρες υπάρχει βέβαια η τεχνογνωσία που υποστηρίζει το φυσιολογικό τοκετό, όπως καλή γνώση και ερμηνεία των αλλοιώσεων παλμών του εμβρύου και γνώση διεκπεραίωσης του κολπικού τοκετού με τη χρήση "βεντούζας". Στη χώρα μας, όπου η πιθανότητα μιας γυναίκας για καισαρική τομή είναι αρκετά υψηλή (περίπου 50%), είναι αφελές να δεχόμαστε το ποσοστό 70% για το ΤΜΚ. Παρόλα αυτά, η παρουσία ενός γιατρού και μιας μαίας που διαθέτουν την απαραίτητη εμπειρία στον ΤΜΚ εξασφαλίζει τις καλύτερες πιθανότητες για τη γυναίκα που επιθυμεί να γεννήσει με αυτόν τον τρόπο.

Πότε μπορεί μια γυναίκα να δοκιμάσει τοκετό μετά από καισαρική;

Μας ενδιαφέρει αν ο λόγος που έκανε η γυναίκα την καισαρική στην προηγούμενη εγκυμοσύνη επιμένει και στην τωρινή. Για παράδειγμα, αν η καισαρική είχε γίνει επειδή η λεκάνη της μητέρας είναι πολύ στενή (απόλυτη δυσαναλογία), είναι αναμενόμενο ότι αυτό ισχύει και στην τωρινή εγκυμοσύνη, άρα έχει λίγο νόημα να ξαναπροσπαθήσει φυσιολογικά. Παρόλα αυτά, η περίπτωση της πολύ στενής λεκάνης της γυναίκας είναι σπάνια και αυτό που συμβαίνει συνήθως είναι ότι η θέση του κεφαλιού του μωρού δεν βρήκε την καλύτερη θέση μέσα στη λεκάνη την προηγούμενη φορά (σχετική δυσαναλογία). Αν ήταν πράγματι αυτός ο λόγος, είναι πιθανόν το μωρό αυτή τη φορά να τοποθετηθεί στη λεκάνη καλύτερα και ο τοκετός να προχωρήσει ομαλότερα. Σε τέτοια περίπτωση, η γυναίκα μπορεί να δοκιμάσει ΤΜΚ με καλές πιθανότητες επιτυχίας. Επίσης, αν η καισαρική είχε γίνει επειδή το μωρό ήταν ισχιακό (ερχόταν με τους γλουτούς), πολύ μεγάλο ή επειδή είχε κουραστεί στον τοκετό, είναι δυνατή η προσπάθεια για ΤΜΚ, εφόσον δε συντρέχουν παρόμοιες συνθήκες αυτή τη φορά.

Από τι εξαρτάται η πιθανότητα επιτυχίας του τοκετού μετά από καισαρική τομή;

- Το λόγο που χρειάστηκε καισαρική τομή την προηγούμενη φορά

- Αν έχει γεννήσει ποτέ φυσιολογικά στο παρελθόν

- Τι είδους γέννα ήταν η πιο πρόσφατη (φυσιολογικός τοκετός ή καισαρική)

- Το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από την προηγούμενη γέννα (ιδανικά πάνω από διετία)

- Την εμπειρία του μαιευτήρα στον ΤΜΚ

Πού και πώς γίνεται ο τοκετός μετά από καισαρική τομή;

Επειδή χρειάζεται συνεχής και προσεκτικός έλεγχος της ακεραιότητας της ουλής της μήτρας (από την προηγούμενη καισαρική), είναι βασικό:

- ο ΤΜΚ να λαμβάνει χώρα στο μαιευτήριο (αυτό μπορεί να είναι δύσκολο για γυναίκες που μένουν μακριά από αυτό)

- οι παλμοί του εμβρύου να ελέγχονται συνεχώς με τη βοήθεια ειδικού γραφήματος

Κατά τα άλλα, ο ΤΜΚ δε διαφέρει από έναν "χαμηλού" κινδύνου τοκετό. Η επισκληρίδια αναισθησία δεν αντενδείκνυται.

Μπορεί μια γυναίκα με δύο ή περισσότερες καισαρικές τομές να δοκιμάσει ΤΜΚ;

Αν και έχουν πραγματοποιηθεί σποραδικά τοκετοί μετά από περισσότερες από μία καισαρικές, αυτή η πρακτική ενδεχομένως δεν είναι κατάλληλη για τα ελληνικά δεδομένα. Η πιθανότητα να ανοίξει η ουλή μετά από μια καισαρική θεωρείται ότι είναι κάτω του 1% (ένα αποδεκτό νούμερο ασφάλειας). Παρόλα αυτά, όσο περισσότερες ουλές στη μήτρα, τόσο αυξάνει η πιθανότητα αυτή, σε όρια που να καθιστούν τον ΤΜΚ μια δυνητικά επικίνδυνη τακτική. Επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι αν χρειαστεί επείγουσα καισαρική τομή, αυτή ενδέχεται να είναι τεχνικά αρκετά δύσκολη μετά από πολλές προηγούμενες καισαρικές και να θέτει σε κάποιο κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα της μητέρας. Τέλος, το ιατρικό και νομικό κατεστημένο στη χώρα μας δεν έχει ακόμα καλά αποδεχτεί τον τοκετό μετά από μια καισαρική τομή ως μια επιστημονικά καθιερωμένη εναλλακτική πρακτική. Συνεπώς, ο γιατρός που θα επιχειρούσε τοκετό μετά από πολλές καισαρικές θα ήταν εκτεθειμένος απέναντι στον νόμο και την ιατρική κοινότητα!

http://www.google.gr/url?sa=t&source=we ... KjnOqd5B_g

Ereni μου, γεια σου και καλως ηρθες στη παρεα μας!:)

να σου ζησει το παιδακι σου και με το καλο να ερθει στο κοσμο και το δευτερο!:)

δεν εχω καποια αναλογη εμπειρια, μα γνωριζω οτι ΓΙΝΕΤΑΙ φυσιολογικος τοκετος, υπο συγκεκριμενες προϋποθεσεις! να ειναι ΟΛΑ καλα με την εγκυμοσυνη, να εχει παρελθει ενα σεβαστο διαστημα απο την καισαρικη κλπ.

αυτο που μπορω με βεβαιοτητα να σου πω ειναι οτι ο δικος μου γιατρος, αναλαμβανει τετοιες περιπτωσεις, εφ'οσον το κρινει ασφαλες φυσικα!!;) ειναι ΑΛΗΘΙΝΑ υπερμαχος του φυσιολογικου τοκετου!;) προσωπικα, στον συγκεκριμενο ανθρωπο εχω ΑΠΟΛΥΤΗ εμπιστοσυνη και θα το επιχειρουσα!;)

ΨΑΞ'ΤΟ!!!;) αξιζει το κοπο!!!;)

Είμαι και εγώ μία ακόμη μάνα που δυστυχώς γέννησε με επισκληρίδιο.

Και τι δεν θα' δινα να γεννήσω το 2ο με φυσιολογικό. Όταν ρώτησα τον γιατρό μου ήταν απόλυτος... μου είπε ότι δεν το διακινδυνεύει.

Εγώ κορίτσια έκανα καισαρική εσπευσμένα στο πρώτο και αν και δεν μου άρεσε καθόλου τότε μόνο κ μόνο η ιδέα, τώρα θα έκανα 50 καισαρικές, έζησα κ το φυσιολογικό ώς ένα σημέιο (16 ώρες με πόνους), τελικά έκανα κ την καισαρική και σε 20 λεπτάκια ξεμπέρδεψα κ χωρίς να καταλάβω πόνους...

Πάλι καισαρική θα κάνω στο δεύτερο (όταν έρθει) και ούτε καν το σκέφτομαι για φυσιολ, γιατί να ταλαιπωρηθώ??? :P

Πολυ ενδιαφερον..

Κι εγω εχω μια καισαρικη στο ενεργητικο μου και..λιγο που το εψαξα για επομενο φυσιολογικο εισεπραξα ενα τεραστιο "οχι" και οτι "αυτα μονο στις ΗΠΑ ..και αν"

Τρεις γιατροι μου ειπαν να το ξεχασω και να μην το ψαξω καν να μπω σ αυτη τη διαδικασια γιατι θα υπαρξει κινδυνος:dry:

Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω link, είναι πολύ ενδιαφέρον. Οι Έλληνες γιατροί φοβούνται να προχωρήσουν σε φυσιολογικό γιατί δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις! και επειδή βρίσκεσαι στην Ελλάδα και εγώ σε συμβουλεύω να το ψάξεις καλύτερα, διάβασε το παρακάτω, θα σε βοηθήσει:

http://www.eutokia.gr/index.php?option= ... &Itemid=56

Αυτό το άρθρο πρέπει να το διαβάσουμε όλες Αργυρούλα!

Δεν μπορώ ακόμη να δεχτώ, μέσα μου, ότι δεν κατάφερα να γεννήσω φυσιολογικά. Το θέλω όσο τίποτα άλλο....

Κορίτσια ευχαριστώ ΠΑΡΑ πολύ για την βοηθειά σας. Στο εξωτερικο γίνεται ΣΥΝΕΧΕΙΑ και είναι κρίμα που εδώ στην Ελλάδα δεν έχουν γνώσεις.

Ξέρει κανείς απο σας γιατρούς που το κάνουν;

Κοπέλες είμαι έγκυος στον μήνα μου και πριν 16 μήνες γέννησα με καισαρική. Τώρα πάω για φυσιολογικό τοκετό. Είμαι στην Κύπρο και να σας πω ότι και ο ιδιώτης γιατρός μου, μου είπε ότι είναι ασφαλές να πάμε για καισαρική αλλά και τώρα που άλλαξα και πήγα στο δημόσιο νοσοκομείο πάλι για φυσιολογικό πάμε. Νομίζετε ότι αν ήταν τόσο επικύνδυνο θα σε άφηναν σε δημόσιο νοσοκομείο να γεννήσεις φυσιολογικά μετά από καισαρική? Η θα ήταν ρουτίνα στις ΗΠΑ και στην υπολοιπη ανεπτυγμένη Ευρώπη? Τι σκαμπάζει η Ελλάδα μπροστα στις Ηπα απο ιατρική?

Να σας πω ότι το έχω ψάξει πολύ το θέμα γιατί η επιθυμία μου για φυσικο τοκετό είναι πολύ μεγάλη και έχω ακόμη μια πικρα για την 1η καισαρική που ίσως να ταν καπως αχρείαστη.

Η γυναικολόγος που πήγαινα στο πρώτο παιδί μου είπε ότι είναι πολύ επικύνδυνο και με τρομοκράτησε. Αν έμενα στην γνώμη της δεν θα είχα ποτέ την ευκαιρία να γεννήσω φυσιοολογικά. Αλλα ευτυχώς έκανα και λίγο διαβασμά μόνη μου, είδα έρευνες, είδα πόσο ελάχιστα είναι να πάει κάτι στραβα και άρχισα να νευριάζω με τους γιατρούς που σε ωθούν στην καισαρική εκφοβίζοντας σε ενώ είναι ασφαλές να προσπαθήσεις φυσιολογικά.

Επίσης να σας πω ότι επειδή έχω όνειρο να κάνω πολλά πολλά παιδάκια αν θέλει κι ο Θεός, η καισαρική μου το στερεί αυτό και σε κάθε επαναλαμβανόμεη καισαρική τόσο πιο επικύνδυνα είναι τα πράγματα απότι αν κάνω φυσ. τοκ.

Απλά θέλω να ενθαρρύνω τις κοπέλες που έκαναν καισαρική ότι μπορούν και πρέπει να προσπαθήσουν για φυσιολογικό τοκετό (αυτό λέει και ο Παγκοσμιος Οργανισμός Υγείας). Σε λίγες μέρες όταν με το καλό γεννήσω θα σας ενημερώσω και για το πως εξελίχθηκε ο τοκετός. ;)

Με το καλό! Σου εύχομαι αυτή τη φορά να απολαύσεις τη γέννα σε όλο της το μεγαλείο, γιατί η διαδικασία της γέννας είναι από μόνη της ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα για τα οποία είναι φτιαγμένο το γυναικείο σώμα.

Περιμένουμε την εμπειρεία σου αναλυτικά!:)

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ!

ΕΡΕΝΙ, ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΘΕΜΕΤΑΚΙ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΜΠΗΚΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΟΙΞΩ ΕΓΩ!!! ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΚΑΙΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ...

ΑΡΓΩ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΠΟΣΟ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ........... ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΦΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΜΙΑ ΑΚΡΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΩ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΩΡΑΚΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΚΕΤΟ! ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΧΛΩΜΟ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΩ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ! ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΤΟΚΙΑ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΤΕΛΙΚΑ!

ΒΙΟΛΕΤΑ ΜΟΥ, ΠΟΣΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!!!

ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΑΝ ΤΡΕΛΗ ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΓΕΝΝΑ ΣΟΥ! ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟΝ ΘΑ ΤΗΡΗΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΤΩΡΑ. ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΤΕΛΙΚΑ (ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ) ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΕΠΕΙΔΗ ΚΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΗΓΑΙΝΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕ ΠΗΓΕ ΣΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΧΑΣΩ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΜΟΥ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΤΟΚΕΤΟΥΣ...

ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΕΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΘΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΝΑ ΓΕΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ! ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΟΣΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΘΕΣ, ΟΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!

ΑΡΓΩ ΜΟΥ, ΕΡΕΝΙ ΜΟΥ, ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΣΟΥΝ ΚΙ ΕΣΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ!!!

ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΣΑΣ!

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΝΕΟΤΕΡΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΜΕ ΚΑΤΑΤΡΩΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ!

Χαίρομαι που βλέπω ότι δεν είμαι η μόνη που νοίωθω έτσι και υπάρχουνε κι αλλες κοπέλες που σκέφτονται το ίδιο και περνουν τα ίδια. Με βλέπουνε λίγο σαν τρελή που θέλω να γεννησω φυσιολογικά μετα απο καισαρικη.

DeniM ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου, χρειάζομαι όσο θετική ενέργεια μπορώ να έχω τώρα. Ο γιατρός μου είπε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο καισαρικής όπως υπάρχει και σε όλες τις γέννες. Αν κάτι πάει στραβα την ώρα εκείνη, θα κάνουμε επείγουσα καισαρική. Απτην πλευρά μου, δεν θα βιαστώ να πάω στο νοσοκομείο αλλά θα περιμένω να εδραιωθεί ο τοκετός. Ξέρω ότι αν πάω νωρίς και βλέπουνε ότι κυλάνε αργά τα πράγματα θα με βάλουνε για καισαρική λόγω της περίπτωσης μου. Επίσης στα δημόσια νοσοκομεία εδώ έχουν πολύ χαμηλά ποσοστά καισαρικής, την αποφευγουν όσο μπορουν (όπως πρεπει να γίνεται παντου) και αυτό το άκουσα κι απο γνωστές που γέννησαν όλες φυσιολογικά στο νοσοκομείο. Αντιθέτως με τις κλινικές που για ψύλου πήδημα πας χειρουργείο.

Κορίτσια δεν ξέρετε πόσο θα ήθελα και εγώ να γεννήσω το 2ο (όποτε με το καλό έρθει) με φυσιολογικό. Αν βρω γιατρό που να το υποστηρίζει νομίζω ότι θα το προσπαθούσα...

Περιμένουμε νέα σας...

Καλή επιτυχία...

Καλημερα απο μενα! Διανύω τον 7ο μηνα της δευτερης εγκυμοσυνης μου. Η κορη μου, σχεδον 5,5 τωρα γεννηθηκε με καισσαρικη λογω ισχιακης προβολης

Ο γιατρος μου με διαβεβαιωσε οτι εφ οσον εχουν περασει 2 χρονια και πλεον, θεωρουμαι πρωτοτοκη!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΜΕ ΨΥΛΟΥ ΠΗΔΗΜΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΄΄ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ '' ΘΑ ΠΕΙ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟ ΘΕΟΥΛΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΜΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ( ΒΕΒΑΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΤΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΚΟΥΝΕ )ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ. ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΜΙΚΡΟΥΛΗΣ ΜΟΥ

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΤΑΤΑ , ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΖΗΣΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.

ΑΡΓΩ , ΕΠΕΙΔΗ ΘΑΥΜΑΖΩ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΕΙΣ ( ΕΙΧΑ ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΧΑΖΟΜΑΡΑ ΜΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΜΟΛΙΣ ΜΗΝΑ.ΤΩΡΑ ΠΟΣΟ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΝΩ...ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ )

ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑ.

ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΦΥΣΙΚΑ.ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΜΑΙΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ.ΨΑΞΤΕ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ.

ΜΕΝΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ.

Σ'ευχαριστώ Evipapa, πραγματικά νιώθω ότι έχω χάσει κάτι πολύ σπουδαίο και όμορφο.Αυτό το κενό το νιώθω πολύ έντονα. Ειλικρινά πάντως προτιμώ να μην κάνω άλλο παιδί αν είναι να ξαναυποστώ τα ίδια.... απλά δεν το αντέχω, μια δεύτερη καισαρική είναι πάνω από τις δυνάμεις μου (κυρίως τις ψυχικές αντοχές μου).

Σου εύχομαι κάθε ευτυχία στην οικογένειά σου:)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...