Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Γεια σας κορίτσια!

Εχω μια απορία. Εννοείται πως ξερω για τις σαραντα μερες που πρεπει να ειναι το μωρο μεσα στο σπιτι αφου γεννηθει, αλλα πρεπει να ειμαι και γω? Επίσης για ποιο λογο γινεται αυτο?

Είναι θέμα υγειας? Και καλα να μην ερθει το μωρο σε επαφη με πολυ κοσμο ενω είναι τοσο μικρο, ή ειναι θρησκευτικοι οι λόγοι?

Ρωταω και δεν ξερει κανεις να μου πει.

Μήπως ξέρετε??

Δημοσίευση

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ 40 ΜΕΡΕΣ ΛΕΓΕΣΑΙ ΛΕΧΟΝΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΩΡΟ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΠΙΡΕΠΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ. ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΚΑΙΡΟΣ ΟΛΛΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΕΞΩ. ΑΠΛΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΣΕ ΜΕΡΗ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ.

Δημοσίευση

καντινου ευχαριστω για την απαντηση. Ρωταω γτ γενναω αρχες Ιουλιου μαλλον και παντρευομαι Οκτωβριο. Οποτε αν ειμαι και 40 μερες μεσα δε θα προλαβω να κανονισω τπτ για το γαμο. Ασε που εχω ακουσει κατι κουφα που εχουν να κανουν με την εκκλησία, οτι και καλα εισαι αμαρτολη και μετα τις 40 μερες που θα παρεις ευχη απο τον παπα μπορεις να βγεις και συ και το μωρο. ΕΛΕΟΣ!

Δημοσίευση

mariannarom έγραψε:

Γεια σας κορίτσια!

Εχω μια απορία. Εννοείται πως ξερω για τις σαραντα μερες που πρεπει να ειναι το μωρο μεσα στο σπιτι αφου γεννηθει, αλλα πρεπει να ειμαι και γω? Επίσης για ποιο λογο γινεται αυτο?

Είναι θέμα υγειας? Και καλα να μην ερθει το μωρο σε επαφη με πολυ κοσμο ενω είναι τοσο μικρο, ή ειναι θρησκευτικοι οι λόγοι?

Ρωταω και δεν ξερει κανεις να μου πει.

Μήπως ξέρετε??

Εσυ κοριτσι μου καλα θα κανεις να βγεις...Μονο εκνευρισμο μπορει να σου φερει ο 40ημερος εγκλεισμος.Αυτα τα 40 και τα χαζα τα κανανε για τις γυναικες που τις ειχανε στα χωραφια και δουλευανε στα παλια χρονια.Εννοειται οτι θα προσεχεις να μην εισαι με κρυωμενους και αρρωστους γιατι κι εσυ εισαι ταλαιπωρημενη απο τον τοκετο.

Το μωρο μια που ειναι καλοκαιρακι πλεον μπορεις να το βγαλεις νωριτερα αν και αυτο νομιζω ειναι θεμα καθαρα γιατρου.

Η δικια μου γιατρος μου ειπε να την προσεχω πολυ για 2 μηνες.

40 μερες την ειχα μεσα και τωρα πια που ειναι 68 ημερων παμε παντου.

Σιγουρα τα μωρακια ειναι ευπαθη ειδικα μεχρι τον 1ο εμβολιασμο!

Φιλια και να σου ζησει κουκλα μου!

Δημοσίευση

εννοειται καλοκαιριατικα οτι θα βγαλεις και το μωρο.μονο π ρ ο σ ο χ η στον ηλιο .ο 40ντισμος ειναι μια βλακεια για τους θρησκοληπτους αλλα και για τους αναχρονιστικους παιδιατρους(που δυστυχως ειναι συνηθως γυναικες):side:

Δημοσίευση

mariannarom έγραψε:

Ασε που εχω ακουσει κατι κουφα που εχουν να κανουν με την εκκλησία, οτι και καλα εισαι αμαρτολη και μετα τις 40 μερες που θα παρεις ευχη απο τον παπα μπορεις να βγεις και συ και το μωρο. ΕΛΕΟΣ!

:ohmy::S :S :S:blink::huh:

Αυτα περι σαραντισμου οπως ειπε και μια αλληα κοπελα γινοταν πιο πολυ για τις παλιες που δουλευεαν στα χωραφια ωστε να προλαβουν να παρουν μια ανασα και να προσορμοστουν στις αναγκες του μωρου πριν γυρισουν εκει

επισης ευχη αν δεν κανω λαθος μπορεις να παρεις και απο την 8η μερα

Απο εκει και περα βγες εξω οταν αισθανθεις εσυ καλα και ασε να λενε

Προσωπικα οταν γεννησω Πρωτα ο θεος πριν βγω απο το νοσοκομειο θα φερω ενα παπα να διαβασει μια ευχη για το νεο μελος και μετα βλεπουμε ποτε θα βγω απο το σπιτι μπορει να εχω διαθεση στις 8 μερες αλλα πιθανον ειναι και στις 18

Δημοσίευση

συμφωνω με τα κοριτσια, κοιτα εσυ γεννας και Καλοκαιρακι, σαν την αδελφη μου. Λοιπον εκεινη πηρε τον αντρα της και το μπεμπακι τις στην εβδομαδα επανω και κατεβηκε στο νησι (που μενει η μαμα μας) οκ περιμενε 3 εβδομαδες για να το παει βολτα με το καροτσι αλλα καθοταν στην βεραντουλα το βραδακι με το μωρο στο ρελαξ και πηγαιναμε οι πολυ στενοι συγγενεις και τις καναμε παρεουλα, σε ανοιχτο χωρο για να μη υπαρχει και πολυ θεμα με τα μικροβια

γενικα εσεις οι Καλοκαιρινουλες δεν εχετε αναγκη, αμα μενεις και κοντα σε Θαλασσα μολις περασει το αιματακι βουρ για το νερο!

Δημοσίευση

εμενα η μπεμπα μου ειναι 33 ημερων σημερα

δεν εχουμε παει μαζι βολτα αλλα τη παω συχνα μεχρι τη μαμα μου που μενει απεναντι.

εγω απο την αλλη βγαινω κανονικα οταν πρεπει να παω καπου.

δεν υπηρχε περιπτωση να μεινω μεσα 40 μερες.αν θηλαζα θα ηταν αλλιως βεβαια.

το σαββατο επιτελους θα παω στην εκκλησια να σαραντισω και θα ησυχασω απο ολα αυτα που μου λενε

και εγω πιστευω οτι αυτα τα βγαζαν οι παλιες γιατι ηταν ο μονος τροπος να προστατευτουν και τα ενσωματωσαν στα εθιμα της εκκλησιας για να υπαρχει ο φοβος.

παντως μια ευχουλα απο τον παπα για το μωρακι τη θελω.

θα συνεχισω ομως να προσεχω τη μικρη γιατι τα μωρακια μεχρι να αρχισουν τα εμβολια ειναι ευαισθητα.

οχι σε κλεισους χωρους, σε πολυκοσμια κτλ

βολτουλες ομως για αερα και ηλιο δε κανουν κακο

Δημοσίευση

Εμείς τα παιδιά τα βγάλαμε και τα δύο την επόμενη μέρα που ήρθαμε σπίτι για να τα πάμε στον παιδίατρο γιατί εδώ ο παιδίατρος δεν έρχεται σπίτι.

Εγώ η ίδια βγήκα με τον άντρα μου για φαγητό την 4η μέρα και τις δύο φορές! Αν μείνεις μέσα μόνο μελαγχολία θα σου προκαλέσει και όπως είπες δεν θα έχεις χρόνο για να προετοιμαστείς για τον γάμο σου. (αν και εγώ τον προετοίμασα μέσα σε ένα μήνα!)

Είναι και καλοκαιράκι, χαρείτε τον ήλιο εσύ και το μωρό.:):kiss:

Δημοσίευση

εγω κοριτσια ειχα τον μπεμπη στο νοσοκομειο μεχρι που σαραντησε 5 μερες αφου γεννηθηκε πηρα ευχη γιατι πηγαινα και πρωι και βραδυ στο νοσοκομειο αλλα και οταν τον εφερα πλεον στο σπιτι επειδη ηταν καλοκαιρι ολο στην βεραντα την βγαζαμε και βολτες με το καροτσι και το αυτοκινητο αν δεν εβγαινα εξω με την καταθληψη και το στρες που ειχα θα ημουν στο δαφνι...οποτε βγητε εξω και εσεις και τα μωρακια σας ο καιρος απο δω και μπρος θα ειναι ονειρο απλα λιγο προσοχη οταν ειναι μικρουλια μια κουβερτουλα στο καροτσακι οχι σε πολυσυχναστα μερη ετσι για προφυλαξη αλλα αυτο το θεμα παπαπαπα....το τι ειχα ακουσει οτι δεν κανει να βγαινω νυχτα να μην ερχεται κανενας μα κανενας στο σπιτι και τους λεω τοτε το μωρο μου πως θα παω να το δω??????????????????

Δημοσίευση

Εγώ γέννησα 14 Δεκεμβρίου και την επόμενη εβδομάδα τον είχα φορτώσει στο αμάξι και κατέβηκα στους γονείς μου που μένουν μια ώρα μακριά. Γενικά όταν δεν είχε πολύ κρύο τον έβγαζα απλά όχι σε κλειστούς χώρους με πολύ κόσμο. Δεν το συζητάω ότι εάν γένναγα τώρα στη μια εβδομάδα θα είμασταν μέσα στις βόλτες!! Α και εννοείται ότι ο μπέμπης δεν έχει αρρωστήσει μέχρι τώρα!

Δημοσίευση

καλε ναι!!! εννοητε...εγω η αληθεια κρατησα το μωρο μεσα για πανω απο 20 μερες αλλα οχι για αυτα που λενε! ετσι για να το μαθω.. και για να μη το βγαλω σε μικροβια..εγω εβγαινα ομως για ψωνια δηλ στα γρηγορα μη φανταστεις! ειχα και τη μαμα πουναι απο κατω οποτε δε τη γλιτωνα! αυτη ειναι πολυ φαν με ολο αυτο του σαραντισμου!αλλα μερικα η αληθεια τακανα για πλακα! δεν τα πιστευω! γενικα για μενα η μητερα θελει καποιο διαστημα να ναι μεσα με το μωρακι απλα για να επανελθει και να συνηθισει και με το μωρο! για τιποτα αλλο! τωρα αυτο μπορει ναναι 40 μερες μπορει 10 μπορει 100! αναλογα!οχι ομως να κλειδωθεις και μεσα απλα για το εθιμο! αν νιωθεις οκ τοτε ξεκινας τις βολτες!;) πλακα κανουμε!?:lol:

Δημοσίευση

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!

ΕΓΩ ΓΕΝΝΗΣΑ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΑΡΑ Η ΚΟΥΤΣΟΥΝΑ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ 17 ΗΜΕΡΩΝ.

ΠΑΝΤΑ ΕΛΕΓΑ ΚΙ ΕΓΩ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΠΑΝΤΡΕΥΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΓΙΝΩ ΜΑΝΟΥΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΣΩ ΜΕΣΑ 40 ΜΕΡΕΣ, ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΕΙΔΙΚΑ ΠΟΥ ΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΣΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ! ΑΝΟΙΞΗ, ΖΕΣΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ... ΤΕΛΕΙΟΣ!

ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΜΟΥ ΕΜΑΘΑ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΑ ΓΝΩΜΗ!!!

ΝΑΙ ΟΝΤΩΣ, ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΣΑΡΑΝΤΙΣΜΟΥ. ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΟ, ΥΓΙΕΣΤΑΤΟΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΑΡΑΝΤΙΣΕΙ! ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ!

ΕΜΑΘΑ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ Ο ΓΙΟΣ ΜΙΑΣ ΦΙΛΗΣ ΟΤΑΝ ΣΑΡΑΝΤΙΣΕ ΚΑΙ ΠΗΓΕ Ο ΠΑΠΑΣ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕ ΒΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΩ ΚΑΛΟΥ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ ΣΩΘΗΚΕ ΕΓΚΑΙΡΑ , ΑΦΟΥ ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΜΕΙΝΕ 2 ΜΗΝΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ! ΑΠΟ ΤΙ;;;;;;;;

ΑΠΟ ΤΑ ΧΝΩΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ!

ΟΛΕΣ ΛΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΛΥΣΥΧΝΑΣΤΑ ΜΕΡΗ Ή ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ!

ΑΡΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΗΝ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ!

ΟΜΩΣ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ;;; ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΛΕΤΕ ΤΟ ΨΙΛΟ-ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ. ΔΕΝ ΤΟ ΤΗΡΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΤΟ ΨΙΛΟ-ΤΗΡΕΙΤΕ!

ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΑΛΛΑ ΟΛΕΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ;;; ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΩΣΤΕ;;;ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ;;;

ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΣΚΑ ΤΟΥ.

ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΖΩ! ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΜΕΣΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕΙ!

ΣΙΓΑ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ: 40 ΜΕΡΕΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΜΑΣ! ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ;;; ΟΧΙ! ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΑΥΣΩ...

Δημοσίευση

εχεις δικιο denim! οχι δε παιζουμε με την υγεια του μωρου μας! και εμενα ο μικρος μου 42 ημερων νοσηλευτικε επειδη κολλησε απο τη μεγαλη μου που υταν λιγο κρυωμενη! το γυρισε σε βαρια πνευμονια και ασε.....

οταν ειπα και γω εβγαινα για απαραιτητα ψωνια μετα προσεχα πολυ.αλλαζα πλενομουν καλα και μετα πηγαινα στο μωρο..και για βολτουλες που ειπα δεν ειπα σε κλειστους χωρους! καπου εξω στον αερα..με τη πολυ ζεστη εννοητε!αλλα και απο πρωσοπικη εμπειρια σοθ λεω πως ειναι καποιες μανουλες που εκτος απο τηα χαρα μτ ο μωρο εχουν και τα..ψυχολογικα τους..οποτε θελουν καποιον να μιλησουν..εγω εφερνα το πρωι καμια φιλη καθομασταν στην κουζινα και το μωρο σε αποσταση σε αλλο δωματιο..δεν το πλησιαζε..ερχοταν μονο για παρεα που την ειχα τοσο αναγκη..

Δημοσίευση

DeniM, να σου ζήσει η μικρούλα να είναι γερή και ευτυχισμένη στη ζωή της.

Πώς ξέρεις ότι ήταν τα χνώτα του Ιερέα? Ήταν άρρωστος?

Παρεπιπτόντως αν θηλάζεις το μωρό σου αποκτά αντισσώματα από σένα, οπότε κανένα πρόβλημα. Αλλά ένα παιδί κινδυνεύει από ιώσεις περισσότερο όταν είναι μέσα στο σπίτι παρά όταν είναι έξω στον καθαρό αέρα. Όσο και αν αερίζεις το σπίτι τα βακτήρια θα υπάρχουν, άρα έξω όσο πιο πολύ γίνετε!! :):kiss:

Δημοσίευση

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΥΠΕ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ 3,5 ΜΗΝΩΝ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΑΣΑΡΑΝΤΗΣΤΟ ΠΗΓΕ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΙ ΔΕ ΤΟ ΠΕ.ΤΟ ΚΡΥΨΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΓΕΜΙΣΕ ΚΟΚΚΙΝΗΛΕΣ ΚΑΙ ΣΠΥΡΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ.ΔΕ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΛΑΜΩΓΙΑ ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΕΙΠΕ ΟΓΙΑΤΡΟΣ ΟΤΙ ΗΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ.ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΛΕΣ ΟΜΩΣ?ΡΩΤΑΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΡΧΟΝΤΑΙ?ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ?ΚΑΛΑ ΚΙΑΥΤΕΣ ΤΟΣΟ .......ΓΚΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΝΑ ΡΘΟΥΝ ΜΕ ΠΕΡΙΟΔΟ?ΕΚΕΙ ΘΑΝΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΔΕ ΘΑ ΦΤΓΕΙ.ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΡΩΤΑΩ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΕΓΩ ΘΑ ΝΤΡΑΠΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΜΟΥ?

Δημοσίευση

antroula έγραψε:

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΥΠΕ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ 3,5 ΜΗΝΩΝ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΑΣΑΡΑΝΤΗΣΤΟ ΠΗΓΕ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΙ ΔΕ ΤΟ ΠΕ.ΤΟ ΚΡΥΨΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΓΕΜΙΣΕ ΚΟΚΚΙΝΗΛΕΣ ΚΑΙ ΣΠΥΡΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ.ΔΕ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΛΑΜΩΓΙΑ ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΕΙΠΕ ΟΓΙΑΤΡΟΣ ΟΤΙ ΗΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ.ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΛΕΣ ΟΜΩΣ?ΡΩΤΑΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΡΧΟΝΤΑΙ?ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ?ΚΑΛΑ ΚΙΑΥΤΕΣ ΤΟΣΟ .......ΓΚΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΝΑ ΡΘΟΥΝ ΜΕ ΠΕΡΙΟΔΟ?ΕΚΕΙ ΘΑΝΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΔΕ ΘΑ ΦΤΓΕΙ.ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΡΩΤΑΩ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΕΓΩ ΘΑ ΝΤΡΑΠΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΜΟΥ?

Αντρουλα δεν θελω να πιστευειςτετοια πραγματα τη παει να πει ειχε περιοδο μια γυναικα και εβγαλε το μωρο σπιρακια ; δηλαδη το επιασε και το ακουμπησε ξερετε που ; εγω αυτα τα θεωρω χαζομαρες και το δικο μου το παιδι οταν ηταν ασαραντιστο ειχε ερθει μια φιλη μου και ηταν αδιαθετη και δνε εβγαλε τιποτα καιμετα απο 10 μερες ηρθε η νυφη μου η οποια ηταν και αυτη και εβγαλε ο μικρος σπιρακια οταν το ειπα στη παιδια τρο μου ειπε οτι ειναι βρεφικη ακμη και απο βρεφος σε βρεφος αλλαζει .Το ν μη δεχτεις καποιον που ειναι αρρωστος το καταλαβαινω αλλα οχι και ετσι ειμαστε μορφωμενες κοπελες για να πιστευουε τις ανοησιε ςπου εβγαλαν οι γιαγιαδες επειδη το ειχαν σαν ενα πολυ καλο προσχημα για αν εχουν την ησυχια τους.

Εγω το μωρο το εβγαλα στις 21 ημερες καιμετα στο σαραντισμο εγω βγηκα την επομενη που βγηκα απο τι μαιευτηριο πηγα να ψηφισω η ζωη μου επρεπε να συνεχιστει κανονικα απλα ειχα παρακαλεσει να μην ερχετε καποιος σπιτι οταν ειναι αδιαθετος και αυτο εως 6 μηνων οπως τους ειχα πει και τελος το τσιαγαρο

Δημοσίευση

ΤΙ ΝΑ ΠΩ?ΚΑΙ ΓΩ ΟΤΙ ΑΚΟΥΩ ΛΕΩ.ΔΕ ΞΕΡΩ ΤΩΡΑ ΜΑΘΑΙΝΩ.ΠΑΝΤΩΣ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΤΑ ΠΕ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΩ ΑΚΡΙΒΩΣ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ.ΒΕΒΑΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΗΣΙΑ .ΤΙ ΝΑ ΠΩ?ΕΧΩ ΚΑΤΑΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ.ΕΓΩ ΡΩΤΗΣΑ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΤΟ ΠΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ Η ΜΑΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΟΔΟ?ΚΑΙ ΜΟΥ ΠΕ ΑΛΛΟ Η ΜΑΝΑ.ΔΕ ΞΕΡΩ

Δημοσίευση

antroula συγγνώμη για να καταλάβω ο γιατρός της είπε ότι φταίει η περίοδος; Γιατι αυτά τα λέγανε οι παλιοι που προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν αυτά που δεν γνωρίζανε.Τι σχέση έχει η περιοδος; Όυτε ασθένεια είναι Όυτε κολλητικη.

Τέλως πάντον στο εξωτερικό που δεν κρατάνε σαραντισμο τα μωράκια θα έπρεπε να αρωσταίνουν σορηδων!!

Τα μωρα έχουν ανάγκη απο καθαρό αέρα και ήλιο.

Δημοσίευση

αντρουλα μου εξηγησε τομας λιγο ο γιατρος σου ειπε οτι το μωρο βγαζεο σπιρακια αν ερθει στο σπιτι μια γυναικα με περιοδο ; Κοριτσι μου καλο δεν υφιστατε κατι τετοιο .Βεβαια κοιτα οταν μια γυναικα γεννει και επιδη απο κατω ειναι ανοικτη καλο ειναι να προσεχει τα μικροβια οταν λοιπον ερθει καποια αλλη που εχει περιοδο και παει στη τουαλετα και δνε προσεξει υπαρχει η περιπτωση μικροβιου αλλα και παλι υποτιθετε οτι καθαριζουμε .

Τα μωρα λεει θελουν υπνο και ηλιο για να μεγαλωσουν και να ειναι υγειης και πρεπει καιμεσα που τοεχες να ανοιγεις αν αεριζετε ο χωρος μη φοβασαι δεν αρωσταινει ξερεις αλλωστε εμεις οι ιδιοι ποσα μικροβια φερνουμε μεσα στο σπιτι μας τοσα που δνε χρειαζετε να ερθε επισκεπτης.

Δημοσίευση

Καλησπέρα κι από μένα! Εγώ πρόκειται να γεννήσω μέχρι αρχές Αυγούστου! Αυτό με τα 40 το έχω ξαναγράψει! Το έχουμε εδώ στην Ελλάδα! Είχα πάει Γερμανία τον Νοέμβριο του 2005. Εκεί λοιπόν πήγαμε σ'ένα εμπορικό τύπου Mall και είδαμε μια φίλη της κουνιάδας μου μ'ένα καροτσάκι και μέσα μ'ένα μωράκι μόλις 8 ημερών! Το είχε ντύσει καλά και το πήγαινε βόλτα! Με τον άντρα μου, λέμε στο 20ήμερο να πάμε κάνα περίπετο με τον μπέμπη μιας και θα είναι Αύγουστος! Ο άντρας μου λέει και πιο νωρίς, μιας και μεγάλωσε Γερμανία και δεν τα πολυπιστεύει, αλλά εγώ προτιμώ να περάσουν τουλάχιστον 15 μερούλες! Στο κάτω κάτω και εγώ πρέπει να πάρω τα πάνω μου! Αν ήταν χειμώνας ίσως να το κράταγα! Όχι για 40 μέρες, για μένα τουλάχιστον! Το μωρό θα το είχα μέσα! Και θα άφηνα μόνο πολύ κοντινούς συγγενείς. Είναι μερικοί και δεν σέβονται!! Επίσης έχω ακούσει πολλές βλακείες και κυρίως από την πεθερά μου η οποία είναι της παλιάς σχολής! Είναι 74 χρόνων και τα πιστεύει μέχρι αηδίας και μας λέει και κάτι κουφά αλλά εμείς δεν δίνουμε σημασία! Μπούρδες!!:P

Δημοσίευση

η ελληνική κοινωνια λογω της θρησκειας εχει αυτο το κολλημα με την περιοδο, παραλληλα ακουγονται τοοοοοοοσα πολλα...αντε να βγαλεις ακρη...αυτο το η γυναικα με περιοδο μακρια απ'το βρεφος ειναι κουλο γιατι και η μανα θα αδιαθετησει μεσα στις 40 μερες...αρα? Η αδελφη μου ειχε καθε μερα (σε ανοιχτο χωρο φυσικα) 2 θειες, τη μαμα μου, εμενα και τις 2 ξαδελφες μου...γυναικοσογο βλεπετε :) και ε ολες καποια στιγμη ειμασταν αδιαθετες...μια χαρα το παιδι!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...