Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΠΟΤΕ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΓΕΛΑΕΙ??

Recommended Posts

ΠΟΣΟ ΜΗΝΩΝ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΛΑΝΕ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ?Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 1 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΗΣ ΜΙΛΑΜΕ Η ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΟΙΤΑΕΙ ΑΛΛΟΥ Η ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΙΤΑΕΙ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.ΧΘΕΣ ΝΟΜΙΖΩ ΛΙΓΟ ΣΑ ΝΑ ΠΗΓΕ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΗΤΑΝ Η ΙΔΕΑ ΜΟΥ.ΠΟΤΕ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΤΑΝ ΤΑ ΜΙΛΑΜΕ?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Νομίζω ότι από την αρχή γελάνε κάποια όταν κοιμούνται όμως.

Μετά νομίζω ότι σίγουρα από τριών μηνών γελάνε όταν τους μιλάς. Μπορεί να ξεκινούν από πιο νωρίς ή και πιο αργά. Λέω εγώ από τριών μηνών, γιατί μια φίλη μου τότε μου είχε πρωτοαναφέρει ότι της γέλασε το μωρό της μετά από παιχνίδια.

Μην ανησυχείς, θα δεις σύντομα τα γελάκια της!

Έτσι είναι στην αρχή γελάνε ασυναίσθητα και μετά από 3 μήνες αρχίζει να ανταποκρίνεται στα παιχνίδια σας.Μη στεναχωριέσαι όμως εσένα σε καταλαβαίνει από μακριά και ας μην σου γελάει ακόμη.Σου κρατάει το ομορφότερο χαμόγελο για έκπληξη;) ;)

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΓΕΛΑΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΗΣ ΑΠΛΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΟΤΕ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ.

ΑΧ christin888 ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΣ.ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ.ΤΟ ΝΙΩΘΩ.ΑΧ ΝΑ ΔΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕΙ ΚΙΟΛΑΣ.

εφουλα, εμας η κορη μας αρχισε να γελαει στις 40 μερες κ εννοω συνειδητο γελιο.ως τοτε γελαγε στον υπνο της η το εκανε ως γκριματσα.στις 40 μερες μερς ομως της μιλησα ενω ηταν μεσα στο πορτ μπεμπε και μου γελασε.καταλαβα οτι ηταν γελιο επειδη χαρηηε που με ειδε.κ οι γιατροι λενε οτι τα πρωτα συνειδητα γελια τα κανουν στην 6η με 7η εβδομαδα

Η μπουμπουκα γελουσε απο την αρχη στον υπνο της!

Στις 30 μερες ακριβως αρχισε να μας γελαει κανονικα!

Τωρα που ειναι 3 μηνων δεν το συζηταμε...Ξεκαρδιζεται!!!

Ειδικα με τον μπαμπα της!

εμενα ο μπεμπης μου γελαγε στον υπνο του και οταν ξυπναγε εκανε ενα γελακι σαν γκριματσα συνηδητα μας χαμογελασε μετα τον 2 μηνα και απο εκει και επειτα ξεκαρδιζεται............και μας τρελαινει

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΔΙΧΝΕΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΝΑΙΣΘΗΤΟ. ΟΤΑΝ ΧΟΡΤΑΣΕΙ, ΟΤΑΝ ΝΥΣΤΑΖΕΙ, ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ. ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ, ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΙΣΘΗΤΑ. ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΕΡΧΕΤΑΙ.ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ 4 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΧΑΧΑΝΙΖΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΓΑΡΓΑΛΙΣΩ Η ΝΑ ΤΗΣ ΜΙΛΗΣΩ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΦΕΝΕΤΑΙ ΑΣΤΕΙΟΣ.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο υπέροχο απ' το γέλιο ενός μωρού!:laugh:

Τα νεογέννητα χαμογελάνε στον ύπνο τους. Τα πρώτα συνειδητά χαμόγελα τα κάνουν συνήθως από δύο μηνών.:laugh:

isos fteei pou oute egw oute o mpampas xaxanizoume apo pou na to mathei to kaimeno .den lew gia gelio otan tou milame h ton gargalame gelaei trelenete ala lew gia xaxanito auto pou kanoume otan akoume kapio anegdoto ,auto to kanei akousia akoma .

Καλημερα κοριτσια.Εμενα η μπουμπου μου αρχισε να γελαει κανονικα μολις μπηκε στον 2ρο μηνα.μεχρι να μπει γελαγε στον υπνο της η αν κατι τραβουσε την προσοχη της.Σε καποιο βιβλιο ψυχολογιας λεει οτι στα παιδια μας πρεπει να εχουμε ενα πολυ μεγαλο χαμογελο παντα οπως επισησ και να κανουμε διαφορεσ γκριματσες ωστε να αρχιζουν να μα8αινουν τις εκφρασεις.Το ιδιο φυσικα υποστηρηζουν και οι παιδιατροι.Οταν καναμε το 1ο μας εμβολιο ο παιδιατρος επα8ε πλακα γιατι η μικρη ειχε τρελα8ει στα γελακια.Μου ειπε οτι ειναι πολυ χαρουμενο μωρο.Βεβαια ακομη και οταν περναγα τις φασης της λοχειας (νευρα,ανχος,αμφιβολιες) ακομη και τοτε μονο της χαμογελαγα και της μιλαγα με γλυκα λογακια.Δεν ξερω αν σας βοη8ησα κα8ολου.φιλια πολλα

συνονοματη

και εμενα η κορη μου ειναι 33 ημερων.

τωρα εχει αρχισει να με κοιταει οταν τη ταϊζω και νομιζω χτες με κοιτουσε καθως την πλησιαζα.

περιμενω και εγω πως και πως το πρωτο χαμογελο.

προς το παρον τρελενομαι οταν γελαει στον υπνο της

το κεφαλακι της η δικια σου το κραταει?

γιατι εμενα ακομα τιποτα

το σηκωνει λιγο οταν την κραταω μπρουμητα.

σα κουταβακια δεν ειναι????:P

efi21 ιδια ηλικια εχουν τα κουταβακια μας...οντως ειναι σαν κουταβακια εγω την φωναζω αρκουδακι μου.μου θυμιζει τα κοαλα που γατζωνονται απο τη μαμα τους ετσι κανει και η δικια μου.

ασυνειδητα γελαει αρκετα μεχρι στιγμης

το κεφαλακι το κραταει αλλα μετα απο λιγο ξερεις πεφτει αποτομα

οταν την βαζω να ρευτει στον ωμο μου το κραταει αρκετη ωρα και μετα κουραζεται.

γενικα ειναι σφιχτο μωρο ειναι και μεγαλο μωρο βλεπεις πριν 1 εβδομαδα που κλεισαμε μηνα ηταν 5 κιλα.

γεννηθηκε 4100.

αχ να τα χαιρομαστε.η δικια σου ποσα κιλα ειναι?τη θηλαζεις?

παντως κοριτσια οταν μου χαμογελασει συνειδητα θα σας το πω.το περιμενω πως και πως.

χθες ειχα παρεα και της μιλουσαν και λεω φανταζεστε να χαμογελασει πρωτη φορα σε εσας θα σκασω.....

πλακα εκανα βεβαια ας χαμογελασει και δε με νοιαζει σε ποιον θα ειναι αν και η αληθεια ειναι πως θελω πρωτα σε μενα να χαμογελασει........;):P

σε σχεση με τη δικια σου η δικια μου ειναι οντως κουταβακι

γεννηθηκε 2800 πεντε μερες πριν μπω στον 9

τωρα θα κοντευει τα 4 κιλα, δεν εχουμε παει ακομα στο γιατρο.

δε θηλαζω γιατι ηταν μικρουλα και δεν μπορουσε να ρουφηξει

προσπαθησα παλι μετα αλλα τιποτα

επιανε τη θηλη σπανια οποτε ο γιατρος μου ειπε να μη τη ταλαιπωρω αφου δεν ειχα και εγω πολυ γαλα.

της αρεσει να χωνεται στο λαιμο μου.εκει κοιμαται.

ασε που με εχει καταγδαρει με τα νυχια της

φανταζεσε παντως να γελασουν την ιδια μερα????:woohoo:

θα ειμαστε σε επαφη για καθε νεοτερο;)

• 5 weeks later...

efoula έγραψε:

ΠΟΣΟ ΜΗΝΩΝ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΛΑΝΕ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ?Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 1 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΗΣ ΜΙΛΑΜΕ Η ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΟΙΤΑΕΙ ΑΛΛΟΥ Η ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΙΤΑΕΙ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.ΧΘΕΣ ΝΟΜΙΖΩ ΛΙΓΟ ΣΑ ΝΑ ΠΗΓΕ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΗΤΑΝ Η ΙΔΕΑ ΜΟΥ.ΠΟΤΕ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΤΑΝ ΤΑ ΜΙΛΑΜΕ?

Κατ'αρχήν πρέπει να διαχωρίσουμε το γέλιο από το χαμόγελο. Τα πρώτα χαμόγελα είναι ενδογενή, χωρίς να οφείλονται σε κάποιο εξωτερικό ερέθισμα και εμφανίζονται συνήθως στους πρώτους 3μήνες της εξωμήτριας ζωής, κυρίως την ώρα του ύπνου αλλά και όταν τα παιδιά είναι ξύπνια. Μετά την 3η εβδομάδα τα χαμόγελα έχουν διάρκεια, επαναφορά και είναι συνειδητά. Από την 4η εβδομάδα τους προκαλεί χαμόγελο ακόμα και ένα σιωπηλό πρόσωπο. Αυτό είναι και το σημείο που σταματούν τα ενδογενή χαμόγελα. Τώρα το κοινωνικό ή αναγνωριστικό χαμόγελο, που αποτελεί τομή στην συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού αλλά και στους δεσμούς που αναπτύσσει εμφανίζεται περίπου στον 2ο-3ο μήνα. Το γέλιο στον 4ο μήνα. Είναι πολύ ωραίο να ξέρετε ότι περίπου 9-11μηνών τα μωράκια σας θα γελούν και θα νιώθουν αίσθημα χαράς όταν κααφέρουν να σταθούν όρθια και έχουν άμεση οπτική επαφή με τη μανούλα τους!!!!!!!!!!!!!!!!!

Καλημέρα!

Η δική μου η μπέμπα έκλεισε μήνα τη Δευτέρα που μας πέρασε. Μέχρι πριν 10 μέρες γέλαγε ασυναίσθητα. Κοίταζε τον τοίχο για παράδειγμα και έσκαγε στα γέλια. Τις περισσότερες φορές βέβαια αυτό το χαμόγελο το ακολουθούσε ένα γερό κλάμα... :dry: Άντε βγάλε άκρη....

Τις τελευταίες μέρες όμως χαμογελάει κανονικά σε εμένα και τον μπαμπά της όποτε της μιλάμε. Μας κοιτάζει στα μάτια και το χαμόγελό της φτάνει μέχρι τα αυτιά... Περιττό να σας πω ότι λιώνουμε... :)

ΟΝΤΩΣ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΝ ΑΠ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ...ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΤΟΥΣ....!!!!!!

ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΝ ΣΥΝΗΔΙΤΑ!!!

ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ...ΟΠΩΣ Κ ΝΑ ΕΧΕΙ,ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΦΟΡΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΑΜΠΕΡΣ...ΧΑΧΑ!!

Εμάς είναι 47 ημερών και γελάει με ήχο στον ύπνο του. Κατα τα άλλα, γελάει κάθε φορά όταν βλέπει ένα κουκλάκι ταρανδάκι που έχει δίπλα στην αλλαξιέρα του αλλά σε εμάς τίποτα ακόμα! Δηλαδή τι καλύτερο έχει ο τάρανδος?????:laugh: :blush::P:dry: :woohoo:

koritsia τορα που ειναι9 2,5 μηνων οντωσ γελαει

με ολουσ

οταν βεβαια εχει κεφια....

το πρωι στις 7 ειναι μεσς στην τρελλη χαρα εχει πολυ ορεξη για παιχνιδι

αχ εμεις με τον μπαμπα της κατουριομαστε απο τη χαρα

MamaToBe έγραψε:

Εμάς είναι 47 ημερών και γελάει με ήχο στον ύπνο του. Κατα τα άλλα, γελάει κάθε φορά όταν βλέπει ένα κουκλάκι ταρανδάκι που έχει δίπλα στην αλλαξιέρα του αλλά σε εμάς τίποτα ακόμα! Δηλαδή τι καλύτερο έχει ο τάρανδος?????:laugh: :blush::P:dry: :woohoo:

κερατα...:woohoo:

:woohoo: :woohoo:

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Δεν πιστεύω να νομίζατε ότι δεν θα έκανα τεστ και το βράδυ; 😂😂 Τώρα από κοντά φαινόταν αυτή η ροζ σκιά σε ολα τα φώτα, όχι μόνο στο κιτρινο φως 😂😂
    • Έχεις δίκαιο σε ότι γράφεις, έτσι το αντιλαμβάνομαι κι εγώ εν τέλη! Είναι πολύ κλειστός ως άνθρωπος, δεν εξωτερικεύεται ποτέ και σε κανέναν, οπότε δεν ξέρω ούτε τις ανησυχίες, μα ούτε και τις σκέψεις του. Μου είναι πολύ δύσκολο μερικές φορές να τον καταλάβω και ειδικά τώρα που με βλέπει χαρούμενη και ανηπόμονη για την όλη διαδικασία.  Δεν δυσανασχέτησα ούτε μια στιγμή, κάθε άλλο δεν βλέπω την ώρα να μπω σε όλο αυτό γιατί ξέρω πως ίσως έτσι έχω μια ευκαιρία για ένα παιδάκι.  Αν δεν ήθελα, δεν θα έμπαινα σε αυτή τη διαδικασία, θα έλεγα οκ, αφού δεν μπορούμε το αφήνουμε εδώ και πάμε παρακάτω, ή θα έλεγα ξέρεις κάτι, από τη στιγμή που ήρθαν έτσι τα πράγματα παίρνει ο καθένας το δρόμο του και όλα καλά, τι είχαμε τι χάσαμε.  Τελικά σήμερα το απόγευμα ήρθε μόνος του στο κρεβάτι και με γύρεψε την ώρα που κοιμόμουν.. ενώ εχθές μου έκανε το δύσκολο. Τι να πω!
    • Κοριτσι μου κ σε εμας συνεβη το ιδιο..εμενα για την ακριβεια ηταν πιο ακραιος..μ ειχε ζητησει να χωρισουμε για να προχωρησω τη ζωη μου κ να κανω παιδια χωρις να χρειαστεί να υποβληθω σε οοολα αυτα.. κ τον ειχα ρωτησει αν το προβλημα το ειχα εγω αν θα με παρατουσε.. κ η απαντηση ηταν πως εμενα γνωρισε μονη μ κ εμενα θελει στη ζωη του..κ τ εξηγησα πως το ιδιο ισχυει κ για εμενα..με ή χωρις παιδι ειμαστε οικογενεια δεν μας οριζει αυτο... κ πλεον με αυτο πορευομαστε κ η αληθεια ειναι πως πλεον ειμαστε πιο δεμενοι απο ποτε.. αλλα περασαμε παρα πολλες διακυμανσεις μεχρι να φτασουμε στο τωρα..θελει διαλογο ολο αυτο κ ειναι καλο π ξεκινησε να σου ανοιγεται. Επισης κ εμενα στεναχωριεται απιστευτα οταν με βλεπει να τρυπιεμαι..ειναι επισης κ ο δικος μ συζυγος ενα ατομο π δεν εξωτερικευει τις σκεψεις του ευκολα... για παραδειγμα εχει αλλαξει δωματιο οταν μια φορα με πετυχε να κανω ενεση.. κ τον βρηκα να κλαιει- με αγκαλιασε κ μ ζητουσε συγγνωμη που τα περναω ολα αυτα.. Και δε θα ξεχασω το σοκ μ οταν καταλαβα πως η εξωσωματικη ειναι μονοδρομος (δεν προσπαθουσαμε πολυ καιρο αλλα πλησιαζα τα 35& ψαχτηκα πριν το 6μηνο κ ολοι γυρω μ επιαναν παιδια με μια επαφη δεν μ ήταν κατι γνωριμο).. ειχα την πολυτελεια να ειμαι σε σοκ μιση μερα γτ οταν γυρισα σπιτι επρεπε να του ανακοινωσω τα αποτελεσματα.. κ να ειμαι εκει να τον προφυλαξω κ να τον παρηγορησω απο ολη αυτη τη ματαιωση π δυστυχως ενιωσε.. τελος, το βασικο ειναι πως δεν πρεπει να βαζουμε ταμπελες για το ποιος φταίει αλλα το ποιος ειναι ο κοινος μας σκοπος.. Αυτααααα απο εμενααααα
    • κορίτσια σήμερα είχα νύχια...αφησα τον μικρούλη στον μπαμπά του και στην πεθερά μου ..η κοπελα που κάνει νυχια εχει το σπίτι κολλητά με το σπιτι της πεθεράς που ήμασταν...στο μισάωρο με παίρνει ο άντρας μου τηλ και ακουω τον μπέμπη απο το τηλέφωνο να τσιριζει στο κλάμα 😱 εφυγα αρον αρον...μολις πηγα και τον πήρα αγκαλια ηρεμησε το ψυχακι μου❤️ μέχρι τώρα δεν τον έχω αφήσει λεπτό για να πάω οπουδήποτε...και ίσως του είχα λείψει..💙
    • ααα αυτο δεν το εχω σκεφτεί η αλήθεια είναι 😂😂 αλλα αν είναι αγόρια σιγά μην βοηθάνε 😂 τα πέρασα εγω και ξέρω... εγώ κορίτσι και απο πισω εχω αλλα 4 αγόρια αδέρφια 🤷
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...