Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Ο 40 ημερων μικρουλης λαγοκοιμαται πανω στο στηθος ολη την ημερα ενδεχωμενως μη θηλαζοντας αποτελεσματικα και πεινωντας συνεχεια ,νιωθω εντονες τυψεις και ανεπαρκεια να ανταποκριθω στις αναγκες των αλλων τριων μου παιδιων τα οποια εχω αφη σει στο ελεοσ τους για να πετυχω τον πολυποθητο θηλασμο,βοηθεια δεν υπαρχει απο πουθενα και η κουραση με εχει εξαντλησει ψυχολογικα.Ειλικρινα αν δεν ειχα πεσει πανω σε αυτο το site θα ειχα εγκαταληψει τους συνεχομενους θηλασμουσ καταφευγοντας σε συμπληρωμα σε καθε γευμα.ΠΡΕΠΕΙ να αυξησω σιγουρα το παραγωμενο γαλα το οποιο προς το απογευμα λιγοστευει αρκετα ,τα χαπακια μαγιας μπυρας και τα αφεψηματα μαραθου υπαρχει πιθανοτητα να με βοηθησουν ....εχετε να προτεινετε κατι αλλο

Δημοσίευση

Οι κοπέλες εδώ θα σου πουν οτι μπορείς να το αυξήσεις, ότι το γάλα κάθε μάνας φτάνει για το παιδί της και όλα αυτά..

Δεν τις αμφισβητώ αλλά στην περίπτωση μου όλα μα όλα ήταν αναποτελεσματικά, τι να πω, ίσως έπεσα στο ποσοστό...

Οτι μα οτι και να δοκίμασα τελικά δεν κατάφερα να αυξήσω την παραγωγή του γάλακτος, επί τρεις μήνες βάζω την μικρή στο στήθος και εν τω μεταξύ κάνω αντλήσεις κάθε 2-3 ώρες, είμαι συνέχεια με το ρολόι στο χέρι και ούτε μια μέρα δεν της έφτασε της μικρής μου το δικό μου γάλα που της το δίνω με μπιμπερό αφού θηλάσει όσο μπορεί.. Σχεδόν τα μισά γεύματα είναι με ξένο γάλα. Αντλώ πάντα με νοσοκομειακό θήλαστρο και η παραγωγή είναι σταθερή, κάθε μέρα η ίδια!

Τι να πω, μακάρι αυτά που θα σου προτείνουν τα κορίτσια να σε βοηθήσουν, εμένα με βοήθησαν τουλάχιστον στο να μην σταματήσω απο τώρα, ας τρώει όσο μπορεί (ευχαριστώ Lala!!)

Καλή επιτυχία!

Δημοσίευση

Εγω γλυκια μου δεν εχω ιδεα μιας και δεν εχω γεννησει ακομα αλλα γιατι δεν ρωτας τον παιδιατρο σου

μηπως τρωει αλλα του αρεσει το πιπιλισμα και νομιζεις οτι δεν τρωει αρκετα γι αυτο και κοιμαται στο στηθος????

Οπως και να εχει να χαιρεσαι τα παιδακια σου και την οικογενεια σου και καλη δυναμη με τον μικρο!!!!!

Δημοσίευση

Να σου ζήσουν τα παιδάκια σου :)

Η συμπεριφορά του μικρουλη σου ειναι φυσιολογική και αναμενόμενη για μωρα τετοιας ηλικιας . Τις πρωτες 40 μερες (και παραπάνω) το μωρο πρεπει να ειναι κολλημενο στο στηθος της μαμας για να εχει η μανουλα οσο γαλατάκι χρειαζεται το μωρο . Για 9 ολοκληρους μήνες ήταν μεσα σου , είσασταν πραγματικά ενα , τώρα πως περιμένεις αμεσως να γινεται δυο ? Υπάρχει καλύτερο μερος για το μωρο απο την αγκαλιά της μανας ?

Η μαγιά και τα αλλα συμπληρώματα αν δεν τα χρειάζεσαι μπορει να σου δημιουργήσουν προβλήματα . Συμπληρώματα παίρνουμε στην περίπτωση που το μωρο δεν βαζει το αναμενόμενο βάρος (πως πατε απο βάρος ? Γραψε μας ζυγίσεις ) και δεν βρεχει 7-8 πάνες (πανες?) .

Η περίπτωση της Ελένης ειναι μια περίπτωση που θα λεγαμε στη μητέρα να δοκιμάσει με μαγιά μπυρας ( Ελένη ειχες πάρει ? Συγνωμη δνε θυμαμαι :blush:)

Το απόγευμα πολλες φορες μειωνεται η ροή -οχι η ποσότητα αλλα η ροή - . Αν παιρνεις ενα υπνάκι το μεσημέρι μαζι με το μωρο θα σε βοηθήσει να εχεις καλύτερη παραγωγή .

Καταλαβαινω πως με 3 παιδάκια και ενα βρέφος στην αγκαλια θα πρεπει να ειναι πολυυυυ δυσκολα τα πράγματα . Με τους θηλασμους σε λιγο καιρο τα πράγματα θα ειναι καλύτερα . Το συμπλήρωμα δεν θα σε βοηθήσει , ειλικρινα πιστευω πως για τις τεμπέλες και για τις μητέρες με πολλά παιδιά ο θηλασμος ειναι λυση !

Παρε αν θελεις και ενα μαρσιπο αγκαλιάς για να μπορεις να φορας το μωρο σου και να θηλάζεις ή να κανεις αλλες δραστηριοτητες με τα αλλα σου παιδάκια . Εμενα με βοηθησε πολυ !

Καλη δυναμη σου ευχομαι !

Δημοσίευση

Καντινού οποτε τη χρειαστεις την παίρνεις ! Εσυ εχεις θέμα παραγωγής?

Να πουμε οτι η μαγιά απο μονη της δεν κανει ΤΙΠΟΤΑ αντιθέτως μπορει να δημιουργήσει προβληματα . Πρεπει παράλληλα με τη ληψη της μαγιάς να βαζουμε το μωρο στο στηθος γιατι ουσιαστικά το μωρο παράγει το γάλα !

Η δοσολογία ειναι 7 χαπάκια των 300 Χ 3 φορες την ημέρα μετά το φαγητό .

Καντινου για γραψε τι συμβαινει και θελεις μαγιά ?

Δημοσίευση

ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΓΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ. ΕΠΕΙΣΗΣ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, ΑΝΩ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΑ ΗΤΑΝ 1100 ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΤΑΝ 650 ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ 500. ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ 14 ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΖΥΓΗΣΟΥΜΕ. ΨΙΛΟΑΓΧΩΘΗΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΡΟΣ. ΜΗΠΩΣ ΜΕΙΩΝΕΤΕ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ. ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΔΙΧΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΟΤΑΙΝΕΙ. ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΑΝ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΜΟΝΟ 500 ΓΡΑΜ. ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΧΙ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΗΜΟΤΕΡΟ 500 ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ ΠΕΡΑ 500 ΑΠΟ ΞΕΝΟ. ΕΠΕΙΣΗΣ ΕΧΩ ΜΙΑ ΦΟΒΙΑ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΜΕ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΓΙΑ ΚΡΕΜΟΥΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ. ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΚΤΟ ΜΗΝΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ.

Δημοσίευση

Το μωρό το πρωτο τριμηνο πρεπει να παιρνει κατα μέσο ορο 750 γρμ το μηνα ! Αν κανεις τις προσθέσεις θα δεις οτι ειστε μια χαρά :)

Γιατι να αρχίσεις κρέμες απο τωρα ? Δεν υπάρχει λογος , αυτο να πεις και στο γιατρό . Δεν ειναι αστυνόμος ο γιατρος δεν εχει εξουσία επάνω σου .... Συζήτησε μαζι του τι θελεις για το μωρό σου !

Μαγιά μην πάρεις δεν την χρειαζεσαι και μπορει να σου δημιουργήσει προβλήματα .

Δημοσίευση

ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑ. ΘΑ ΔΙΞΕΙ. ΠΑΝΤΩΣ ΟΝΤΟΣ ΑΝ ΜΟΥ ΠΕΙ ΘΑ ΑΡΝΗΘΩ. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΑ ΚΙΛΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΔΙΚΙΕΣ ΜΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ ΤΟ ΜΩΡΟ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΙ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΒΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ. ΠΑΝΤΩΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ.

Δημοσίευση

λαλα , τι εννοεις οταν μιλας για προβληματα με τα συμπληρωματα διατροφης? Ο μικρος βρεχει κανονικα τις πανες κα ενεργειται 1-2 φορες τη μερα.Γεννηθηκε 4060 και πανω στο μηνα ηταν 5090 , επειδη ομως υπαρχει σιη μεση και το συμπληρωμα [σιγουρα μια φορα την ημερα 130gr παντα υστερα απο συχνους θηλασμους και ενω το κλαμα με ενδειξεις πεινας δεν σταματα]η μετρηση για το αν πηρε βαρος απο το θηλασμο δεν ειναι αντικειμενικη.

Δημοσίευση

Τα συμπληρωματα (οχι τοσο τα αφεψήματα αλλα η μαγια) αν δεν ειναι απαραίτητα δημιουργουν προβληματα οπως υπερπαραγωγή , μαστίτιδα κλπ κλπ.

Τα 130 μλ δεν ειναι σοβαρή ποσότητα γιατι το μωρο παιρνει απο σενα το 80% περίπου της διατροφής του . Το θεμα ειναι οτι οσο εχεις το συμπλήρωμα υπονομέυεις τη παραγωγή σου .

Αν νιωθεις πως πραγματικα τις εχεις ανάγκη παρε για μια εβδομάδα τις ταμπλέτες της μαγιάς . Κοψε το συμπλήρωμα και βαζε το μωρο στο στηθος!

Γράψε μας ξανα πως προχωράτε !

Δημοσίευση

Καλημερα!!

Να πω και γω την εμπειρια μου μηπως μπορω να βοηθησω.

Η μαια μου,πριν γεννησω, με ειχε συμβουλεψει να πινω το εξης αφεψημα:

Μαραθο+γλυκανισο+ανιθο+τσουκνιδα (με λιγο μελι αν χρειαζεται-οχι ζαχαρη)

Τα βρηκα σχετικα ευκολα σε βιολογικα προιοντα.

Σε μενα ειχε πολυ καλο αποτελεσμα και δεν δημιουργησε προβλημα.

Κανε παντως τον αγωνα σου, πιστευω αξιζει...

να χαιρεσαι τα παιδια σου, πραγματικα σε θεωρω αξιεπαινη καλη συνεχεια:)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Έτσι είναι το σώμα μας περνάει από διάφορα σίγουρα και μια είναι το ένα μια το άλλο. Πάντως τα τζιν άρχισαν και μένα να με σφίγγουν 😄  Ουφφ ναι..πάντα σε αυτόν τον υπέρηχο ήταν η απογοήτευση 😥 ανυπομονώ από τη μια κι απ' την άλλη τρέμω! 
    • Χριστός ανέστη κορίτσια μου..!!! Καλημέρα..!!! Και καλή εβδομάδα..!!! Εγώ Πάσχα στο χωριό, οικογενειακά, αλλά μου βγήκε ξινό από την πεθερά μου και δεν το περίμενα. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα με την ίδια, ίσα ίσα υπάρχει αμοιβαία αγάπη, αλλά κάποια πράγματα ρε παιδιά χτυπάνε άσχημα.. ειδικά όταν ξέρεις ότι υπάρχει μια σχέση καλή σαν μάνας-κόρης.. και όχι σαν πεθεράς-νύφης.  Το θέμα είναι ότι ο άντρας μου έχει μια αδελφή 34 χρονών ανύπαντρη και μέχρι πρότινος ξέραμε και χωρίς σχέση. Είναι δασκάλα οπότε τόσα χρόνια πηγαινοέρχεται από θάλασσα σε ξηρά. Φέτος λοιπόν κατάφερε και την έφεραν στον τόπο της. Αλλά..... ενώ θα μπορούσε να μείνει στο πατρικό και να μην ψάχνεται να βρει σπίτι να νοικιάσει επειδή δεν παίζει μία, εκείνη και καλά άρχισε να μένει σε σπίτια φιλενάδων της που ήταν ελεύθερες σαν την ίδια, και είχε τη βάση της στο πατρικό. Τώρα όμως τα ζύγια άλλαξαν.. Ξαφνικά στο πατρικό δεν πατάει και μένει κάπου το οποίο είναι μυστικό... εμείς δεν κάνει να το μάθουμε.. εγώ δηλαδή δεν κάνει να το μάθω... ο άντρας μου σίγουρα το ξέρει γιατί του το είπε η μαμάκα του.. εγώ όμως η ξένη γιατί να ξέρω.  Και εχθές το πρωί που λέτε, πίνοντας καφεδάκι με την πεθερά της λέω.. το κορίτσι μας που μένει;; Ήρθε εχθές στην Ανάσταση, καθήσαμε μέχρι το τέλος στην εκκλησία, φάγαμε μετά μαγειρίτσα.. τέσσερις η ώρα που σηκώθηκε και πήγε και δεν έμεινε να κοιμηθεί εδώ στο σπίτι;; Γνωρίζοντας εγώ ότι δεν έχει κάποιο δικό της μόνιμο χόρο... και τι μου λέει ρε κορίτσια.. Τι ρώτησες;; Λέω όχι δεν τη ρώτησα, δεν έτυχε, εσένα ρωτάω.. και τι γυρίζει και μου λέει... η Μαρία (θα πω ένα τυχαίο όνομα) μου έχει απαγορεύσει να μιλάω για εκείνη.  Σοβαρά τώρα;;; Δηλαδή εγώ τι είμαι;; Ξένη είμαι;; Που σαν αδερφή μου την ελόγιζα από την αρχή που γνώρισα τον άντρα μου.. δηλαδή ξέρετε όλοι ότι σηζεί με γκόμενο και εγώ δεν θα πρέπει να το ξέρω.. από μένα το κρατάς κρυφό, που σου λέω τα πάντα;; & γυρίζει μετά το μεσημέρι ο πεθερός μου στο τραπέζι και πάνω στο μουχαμπέτι λέει, άντε και του χρόνου να ρθουν και τα άλλα τα συμπεθέρια, έχουμε καρέκλες και κοιτάει την κόρη του.. δηλαδή εμείς τι τρώμε κουτόχορτο;; & το λέω στον άντρα μου, η μάνα σου έτσι κι έτσι μου είπε και τι μου λέει ρε κορίτσια.. εεε εντάξει τώρα κι εσύ, τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια.. μεγάλη κοπέλα είναι ότι θέλει ας κάνει.. ναι ρε αγόρι μου δεν είπε κανένας το αντίθετο... άλλα γιατί τόση μυστικοπάθεια από μένα, από τη στιγμή που όλοι εσείς το ξέρετε.. άρα εγώ δεν ανήκω σε αυτή την οικογένεια.. δεν είμαι μέλος αυτής της οικογένειας.. μια ξένη είμαι απλά..  εσείς την οικογένεια σας και εγώ τι δική μου. Κορίτσια μου χάλασε όοοολη τη μέρα.. μαχαίρι λες και μου έχωσε στην καρδιά.. σαν να με κορόιδευαν μπροστά στα μούτρα μου ένιωθα... τόσο πολύ.. άκου εκεί δεν θέλει να μιλάω για εκείνη.. δηλαδή τι θα έλεγες τόσο μωρέ που δεν θα έπρεπε να ξέρει το παιδί σου.. γιατί για παιδί ντε με λογίζει κι εμένα και καλά.. αλλά απ' ότι φαίνεται όχι.!
    • Λογικό είναι αγάπη μου, αλλάζουν τα συμπτώματα όσο περνάνε οι βδομάδες. Εμενα το στήθος είχε συνηθίσει κ ήμουν πολύ καλύτερα κ από προχθές το αισθάνομαι λες κ γέμισε γάλα… Πρήστηκε κι άλλο κ είναι πιο σκληρό. Θα το δεις με το καλό το φασολάκι σας την Παρασκευή κ πλέον νομίζω θα ηρεμήσεις λίγο. Αυτό δεν είναι το πρώτο σκαλοπάτι σου;;
    • Καλημέρα, Αληθώς!! Τα γλυκούλια, στο χωριό έχουν άπλα να παίξουν χαχα!! Κι εμείς σήμερα 2ος γύρος θα πάμε χωριό πάλι. Τώρα είμαι στην 8η. Νιώθω ένα βάρος κάπως χαμηλά αλλά όχι αυτούς τους ελαφριους πόνους περιόδου. Αντιθέτως το στήθος μου είναι πολύ βαρύ και πονάει Κ με φαγουριζει! Και η ναυτία έφτιαξε κάπως δλδ άμα μυρίσω κάτι θα μου ρθει αλλά όχι όλη μέρα. 
    • Καλημέρα αγαπημένη μου, χρόνια πολλά!! Χριστός Ανέστη!! Εγώ έφαγα σα να μην υπάρχει αύριο🤣🤣🤣 Ακόμα χωριό είμαστε.. Από αύριο διατροφή🤣🤣🤣  Πως περάσατε;; Εμενα τα μικρά έχουν ξεσαλώσει εδώ στο χωριό να δω πως θα τα πάρουμε… Θύμισε μου τώρα σε ποια εβδομάδα είσαι; Κ γω πλέον δεν έχω τραβήγματα. Μόνο αν κουραστώ που έχω πονάκια.. 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...