Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

τωρ εσεις θα με δουλεψετε............. το βλεπω στα ματια σας.......................... ενταξει......το παραδεχομαι!!!!! ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΡΙΖΟΤΟ!!!!!!! δεν εχω φτιαξει ποτε στη ζωη μου....:unsure: δεν ξερω πως ετυχε,ενω μου αρεσει πολυ,δεν εχω φτιαξει ποτε στο σπιτι..... εχω ενα κουτι uncle bens risotto και δεν ξερω πως να το φτιαξω αυριο....μηηηηπως ξερει καποια να μου δωσει οδηγιες με λεπτομερειες γιατι δεν το'χω και πολυ........ B)

Δημοσίευση

Φιλενάδα; Να σου πω ένα μυστικό;; Ούτε εγώ ξέρω να φτιάχνω ριζότο! :P :laugh: Σιγά βρε, πως κάνεις έτσι;;!

Σίγουρα κάποια κοπέλα θα'χει να σου δώσει μια ωραία συνταγή. Επίσης μπορείς να κάνεις μια αναζήτηση στο google. Βάλε ριζότο και θα σου βγάλει πάρα πολλές!!! ;)

Α και που΄σαι;; Άμα δοκιμάσεις καμία και σου αρέσει, βάλε την στο θέμα με τις συνταγές!! :P;) :laugh:

Δημοσίευση

Μικρουλα να σου πω κατι απλο να κανεις;

Βρασε το ρυζι οσο πρεπει για να γινει al dente οχι λαπας... τσιγαρισε μετα διαφορα λαχανικουλια οπως κρεμμυδακι, πιπεριτσα, με λιγο λαδακι η φυτινη... δεν σου λεω βουτυρο γιατι κατι εμαθα οτι κανεις διαιτα... επισης μπορεις να τσιγαρισεις και λιγο απαχο κρεατακι η κοτοπουλακι (ξερεις αλλαντικα σε φετες) και μετα ριξε μεσα το ρυζακι στο τηγανι και μαζι καλαμποκακι και καροτακι πολυ ψιλοκομμενο, και αρακα αν θελεις και ανακατευε συνεχεια για λιγα λεπτα...

Τι αλλο να σου πω; στο ρυζοτο μπορεις να αυτοσχεδιασεις... εγω βαζω και λουκανικο και αυγο (ομελετα ψιλοκομμενη) και ντοματα και φετα... αναλογως την ορεξη...

Ελπιζω να σε βοηθησα λιγο και να σου αρεσε σαν σκεψη...:P

Φιλια πολλα...:kiss:

Δημοσίευση

crazy δεν ξερεις ουτε εσυ???? ε ντροπη πια!!!!! χιχιχιχιχιχιχιχιαχαχαχχααχχαχ καλε δεν ξερω τι επαθα, στο ασχετο πια μου ερχονται αναλαμπες!!! εωγαλα απο την καταψυξη 2 μπριζολιτσες για αυριο(ε διαιτα κανουμε χιχιχιχι) και μετα ανοιγω το ντουλαπι να σκεφτω με τι να τις φτιαξω και εια το ριζοτο!! το ειχα παρει απο το σουπερ μαρκετ χωρις να ξερω να το φτιαχνω!!χιχιχιχι και μολις ειδα το ριζοτο αποψε λεω ααααα τι χαρα θα παρει ο χρηστος αν του πω οτι εμαθα να φτιαχνω κατι καινουργιο!!! χιχιχι θα νοιωσει οτι η γυναικα του ειναι πυρινικος επιστημονας!!!

sweetmammy καλοοοοο!!! ωραια η ιδεα αλλα δεν το επιασα ακριβως,δηλαδη το ριζοτο βρζεται κανονικα σαν ρυζι????????? γιατι ειχα ακουσει οτι το ''τηγανιζεις'' με βουτηρο μονο. ποπο.....σαν εξωγηινο το βλεπω το κουτι με το ριζοτο αποψε!!!! το εχω μπροστα μου και το κοιταω!!!!!!! παει χαζεψε η φιλη σας!!!!!!!!!

Δημοσίευση

sweetmammy έγραψε:

Βρασε το ρυζι οσο πρεπει για να γινει al dente οχι λαπας... τσιγαρισε μετα διαφορα λαχανικουλια οπως κρεμμυδακι, πιπεριτσα, με λιγο λαδακι η φυτινη... δεν σου λεω βουτυρο γιατι κατι εμαθα οτι κανεις διαιτα... επισης μπορεις να τσιγαρισεις και λιγο απαχο κρεατακι η κοτοπουλακι (ξερεις αλλαντικα σε φετες) και μετα ριξε μεσα το ρυζακι στο τηγανι και μαζι καλαμποκακι και καροτακι πολυ ψιλοκομμενο, και αρακα αν θελεις και ανακατευε συνεχεια για λιγα λεπτα...

Τι αλλο να σου πω; στο ρυζοτο μπορεις να αυτοσχεδιασεις... εγω βαζω και λουκανικο και αυγο (ομελετα ψιλοκομμενη) και ντοματα και φετα... αναλογως την ορεξη...

Δημοσίευση

μα και εγω γιαυτο σε ρωτησα γιατι στο κουτι λεει να τοτηγανισω με βουτηρο μεχρι να γινουν οι κοκκοι διαφανεις και μετα να παρει βραση!!!!!!! και εγω γιαυτο σκαλωσα,λεω αποκλειεται!!!!!!!!! δηλαδη να βαλω 2 κουπιτσες ρυζι σε νερο που βραζει και να το βρασω ποση ωρα????? και μετα και μετα????ποπο ετσι μου ερχεται να βρασω λιγο τωρα να δοκιμασω!!!

Δημοσίευση

ωχ.....μαλλον ημουν η αιτια του κακου.......μηηηηηηηπως, λεω μηηηηηηηηπως εκανα βλακειουλα που αμοιξα θεμα με ριζοτο σε καιρο διαιτας???? και εγω διαιτα κανω,αλλα ενα ριζοτο με μια μπριζολιτσα καλα δεν ειναι??? ε σιγα,μη πεθανουμε κιολας απο την πεινα!!! χιχιιχιχιχιιιχιχιιχ αχ μαιρη αυτη η κοπελα θα μας πεθανει με τις ιδεες της!!!!!!!! ντοματουλα,φετουλα,λουκανικακια,.....και ολα αυτα....με ριζοτο!!!!! sweetmammy μαλλον πρεπει να ερθεις απο το σπιτι να με ξεστραβωσεις με την κουζινα!!!!!!!!!!!!

Δημοσίευση

mikroulaxristos έγραψε:

μα και εγω γιαυτο σε ρωτησα γιατι στο κουτι λεει να τοτηγανισω με βουτηρο μεχρι να γινουν οι κοκκοι διαφανεις και μετα να παρει βραση!!!!!!! και εγω γιαυτο σκαλωσα,λεω αποκλειεται!!!!!!!!! δηλαδη να βαλω 2 κουπιτσες ρυζι σε νερο που βραζει και να το βρασω ποση ωρα????? και μετα και μετα????ποπο ετσι μου ερχεται να βρασω λιγο τωρα να δοκιμασω!!!

Στασου γιατι τωρα σκαλωσα κι'εγω... μηπως ειναι τιποτα προβρασμενο και δεν χρειαζεται βρασιμο; εγω να σου πω την αληθεια δεν το εχω παρει το συγκεκριμενο... παιρνω το uncle bens το κλασσικο... αλλιως θελει πρωτα βρασιμο... δεν εχει καποια αλλη διευκρινιση;

Δημοσίευση

οπα μαιρουλα κατσε να μπω στη σελιδα να δω τι θα βρω!!!! αμα δεν θα ξερω να το φτιαχνω, η sweetmammy να ξερει οτι ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΚΕΙΝΗ!!!!! και μετα θα πουμε στο ρηστο οτι το εφτιαξα εγω!!!!!!!!! χιχιχιχιχιχι

Δημοσίευση

κατσε να το ξαναδιαβασω!!!!!! παντως το κουτι ειναι πρασσινο και λεει uncle bens και στη μεση του κουτιου risotto. δεν λεει τιποτα για προβρασμενο. μαλιστα εχει ενα πορτοκαλι κουτακι αριστερα που λεει ''βραζει σε 12 με 15 λεπτα!!

Δημοσίευση

Ε αυτο ειναι... θελει 12-15 λεπτα βρασιμο...

Αντε, σου ευχομαι καλη επιτυχια... στο εχω ξαναπει... εσενα δεν σε φοβαμαι... και να μην σου πετυχει κατι θα βρεις να πεις στον Χρηστο ειμαι σιγουρη... χιχιχι...:woohoo:

Δημοσίευση

μαιρουλα!!!!!!!! εισαι τρελη??????????? αμα το φτιαξω εγω αυτο,να κατσω να με δειρεις!!!!! ουτε σε50 χρονια δεν το καταφερνω!!!!! και τρελενεται για θαλασσινα ο χρηστος, αν ηταν δυνατον καθε μερα να τρωει ψαρια,οστρακα,καλαμαρια,χταποδια,κτλ...θα ηταν ο πιο ευτυχισμενος ανθρωπος!!!!!! καμια φορα με περνει τηλ και λεει....βαλε γαντια.....φερνω ψαρια!!!

Δημοσίευση

sweetmammy σωστα τα λες!! δηλαδη (επειδη ειμαι και γκαου) θα το βρασω και μετα θα το βαλω σε ενα τηγανι με βουτηρο και θα το ανακατευω???? αν δεν πετυχει....θα του κλεισω το ματι πονηρα και θα του πω να φαει εμενα για μεσημεριανο!!! χαχχαχαχα στην αρχη θα το παρει για πλακα,μολις δει οτι χαλασα το φαγητο θα το παρει αποφαση και αφου με κανει μανα θα παραγγειλουμε απ'εξω!!! ωραια!!λεω να το χαλασω επιτηδες το φαι !!!!! αχχαχαχχαχαχααχ

μαιρουλα τελικα εχεις δικιο,την λατρευει τη φασολαδα!!! χαχααχαχχααχχαχαχα

Δημοσίευση

ελα ντε!!!! ειμαι αναποδος ανθρωπος εγω!!! επειδη ο μπαμπας μου τρωει 300 μερες το χρονο ψαρι και σαλατα (χωρις υπερβολη), απο μικρη εβλεπα τη μανα μου να καθαριζει καθε μεσημερι ψαρια!!! και εμαθα τα παντα για τα ψαρια!! η αμοιρη δεν εχει κατσει να δω ποτε να φτιαχνει καποιος ριζοτο!!! και αμα δεν δω δεν το χω!!! ποσο να βαλω?? 2 κουπες???? και μετα το βρασιμο τι να κανω???????

Δημοσίευση

φιλακια κουκλιτσα μουυυυυυυυυυυ!!!!!!!! καληνυχτα!!!!!!!!!!!!!!!! παω να ξυπνησω τον χρησταρα απο τον καναπε να τον παω στο κρεβατακι μας!!! και μετα με λες σεξομανη και δεν ντρεπεσαι!!!!!!!!!!!! χαααααααααχχχαχαιχιχιχιιχχιχιχιιχχι δεν θα φαει που δεν θα φαει αυριο,ας του κανω κανενα αεροπλανικο αποψε!!!!!!!!!!

Δημοσίευση

mikroulaxristos κοιτα τι κανω εγω..

ακριβως οτι γραφουν οι οδηγιες στο κουτι...:laugh:

βαζεις σε μια κατσαρολα το βουτηρο και το καις..

ριχνεις το ρυζι και με σπατουλα ανακατευεις συνεχεια να μην κολησει..

αυτο το κανεις για λιγα λεπτα..

α!πριν καψει το βουτηρο να εχεις βρασει στον βραστηρα νερο(γεμισε το βραστηρα με νερο)

ριχνεις το νερο(προσεχε μην καεις)

ανακατευε και χαμηλωσε την φωτια λιγο

βαλε να βρασεις και αλλο νερο

ριξε κυβο κνορ

ανακατευε και δοκιμαζε να δεις ποτε εβρασε το ρυζι

προσθεσε και αλλο νερο

προσεχε κολαει πολυ ευκολα το ρυζι

ομως μην προσθετεις συνεχεια νερο γιατι δεν πρεπει να εχει ζουμι μετα πολυ:)

εγω σε ενα αλλο κατσαρολακι κανω τα λαχανικα

π.χ.

τσιγαριζω πιπεριες(πλα τα χρωματα)

μανιταρια καλαμποκι κτλ..

σβηνω με κρασι(αν θες πιο ελαφρυ βραστα με νερο)

βαζω και διαφορα μπαχαρικα

οταν βρασουν ολα αυτα τα ριχνω στην κατσαρολα με το ρυζι

α!στο ρυζι αφου εχει γινει εγω προσθετω και λιγο τυρι τριμμενο να λιωσει και να δεσει ετσι με το ρυζακι και γινεται τελειο!!

εμενα ειναι ενα απο τα πιο αγαπημενα μου φαγητα!!

Δημοσίευση

αααα καλα!!! δεν θες να ξερεις!!!!!! το κουτι ειναι πανω στον ποαγκο της κουζινας,κλειστο και ανεγγιχτο!!!!!!!! σηκωθηκα το πρωι ολο χαρα,εφτιαξα καφεδακι ωραια και καλα, εκανα κατι δουλιτσες στο σπιτι,και εκει που ημουν ετοιμη να δοκιμασω την τυχη μου με το ριζοτο, χτυπαει το τηλ και περασα μια συγχιση που ηταν ολη δικη μου!!!!! μιλουσα 2 ωρες στο τηλ ειχα κατι νευραααααα!!!! πρεπει να με ακουσε και ολη η γειτονια!!!!!! τοαποτελεσμα ηταν να παθω μια ημικρανια που εν ειχα ξαναπαθει ποτε στη ζωη μου, μια ωρα δεν μπορουσα να κουνηθω,εκανα και εμετο,χαλια χαλια!!!!!!!!!!!!

δεν ηταν της μοιρας του του ριζοτου σημερα!!!!!!!!!!!!! σκεψου οτι τωρα μπορεσα λιγο να συνελθω απο τις ημικρανιες!!! τι ωραια μερα που ηταν σημεραααααααααααααααααααααααααααααααααααααα

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...