Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αναφορά

• Απαντήσεις

• Κι εγώ έτσι ακριβώς σκέφτομαι, ότι αφού άντεξα τότε γιατί όχι και τώρα. Πραγματικά πέρα από ένα μισαωρο έντονου πόνου, από τη στιγμή που έσπασαν τα νερά μέχρι τις εξωθήσεις δεν το είχα ζήσει και άσχημα, νομίζω ήμουν πολύ ψύχραιμη και βοήθησε αυτό. Για να δούμε και τώρα! Αααχ αυτό το χέρι της μαίας, σκεφτόμουν σήμερα αν θα ξαναπετυχω τόσο υπομονετικη και βοηθητική μαία. Εκείνη δεν θα την ξεχάσω ποτέ πραγματικά...κοντευα να της σπάσω το χέρι κι εκείνη με είχε πάρει αγκαλιά και μου ψυθιριζε ότι λίγο έμεινε ακόμα. Ενώ η αντίστοιχη πρωινή ήταν πολύ απότομη και αδιαφορη και με είχε κομπλαρει πάρα πολύ. Νομίζω ότι έπαιξε κι αυτό ρόλο στο ότι μετά που ήρθε η καλή πήρα τα πάνω μου! 
    • Ισως τι να σου πω.. δεν είμαι απόλυτα σίγουρη γιατί στο πρώτο έκανα και επισκληρίδιο και με πρόκληση. Τον 2ο τοκετό δεν τον πολυθυμάμαι για να πω την αλήθεια λίγες στιγμές έχω στο μυαλό μου μάλλον ήταν πιο εύκολο απο θέμα πόνου ίσως γι' αυτο.. αλλά το τρίτο επειδή ήταν και το πιο πρόσφατο το θυμάμαι ναι είχα πολύ πόνο! δεν άντεχα άλλο στις εξωθήσεις μάλιστα είχα μελανιάσει και το χέρι της μαίας δίπλα μου!!! Παρόλα αυτά κ εγώ δε θα ήθελα να κάνω επισκληρίδιο τώρα αν και εκείνη τη στιγμή ξέρω ότι μπορεί να το ζητήσω απο φόβο γιατί στη μικρή το είχα ζητήσει και οι γιατροί κάναν οτι δεν άκουσαν τι να το κανεις λεει τωρα δεν εχει νοημα σε λίγο γεννάς 😅 Καλα ειναι να το αποφύγεις αν το αντέχεις κ δε σε πιάσει πανικός είναι θέμα ψυχραιμίας και ψυχολογίας τη δεδομένη στιγμή. Εγώ δε θα ζητήσω τώρα όχι. Αν άντεξα τη τρίτη φορά με τόσο πόνο άνετα θα αντέξω κ τώρα. Ούτως η άλλως ο πόνος είναι μέχρι σε ένα σημείο η κορύφωση. Δε μπορεί να πάει παραπάνω.
    • Αχ για αυτό σε ρωτάω...άρα ισχύει ότι με την πρόκληση οι πόνοι ειναι πολύ χειρότεροι Ε? Κοίτα κι εγω στη μεγάλη με πρόκληση πήγα αλλά είχα ήδη 3 διαστολή, είχα χάσει το τραχηλικό πώμα, είχε εμπεδωθεί, άρα χρειάστηκε πολύ λίγο φαρμακο μου είχε πει. Και επειδή μιλάμε για μαζοχισμό δεν ξέρω αν θέλω να κανω επισκληριδιο, δεν ξέρω γιατί, ίσως φοβάμαι αυτή την αίσθηση και πραγματικά το σκέφτομαι. Κι έλεγα αν γεννήσω μόνη να μην κάνω κι αν πάω με πρόκληση να κάνω. Εσύ τι λες? Που έχεις εμπειρία με όλες τις καταστάσεις?
    • Ναι στο πρώτο με καναν πρόκληση που πήγα ιδιωτικό ενώ δεν ήμουν πολύ έτοιμη είχα συσπάσεις αλλά όχι κάτι αμαν ο γιατρός μου βιάστηκε.. αυτό δεν άρεσε στον άντρα μου κ μετα ηθελε νοσοκομειο να πηγαινουμε.. στο δεύτερο όντως γέννησα σε νοσοκομείο με όποιον εφημερευε εκει από ότι θυμάμαι δε νομιζω να με καναν προκληση δε χρειάστηκε γέννησα γρήγορα και εύκολα.. και στη μικρή πάλι στο νοσοκομείο με όποιον εφημερευε με βάλαν λίγο προκλησούλα προς το τέλος να πάει πιο γρήγορα γιατί άκουσα το γιατρό να το λέει σε έναν άλλο να με βάλει λίγο τώρα γιατί δε ξέρω.. κάποιο λόγο θα είχαν και μετα εξελιχθηκε πολύ γρήγορα ο τοκετός αλλά με πολύ ποοοοονο!!
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...