Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ! ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ: ΠΟΣΑ ML ΓΑΛΑ (ΞΕΝΟ ΜΕ ΜΠΙΜΠΕΡΟ) ΠΙΝΟΥΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΤΑ ΜΩΡΑ 1,5 ΜΗΝΩΝ! ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΝΤΑΡ ΚΑΙ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΜΩΡΟ ΣΕ ΜΩΡΟ! ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΜΩΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ!

Δημοσίευση

Ελένη να σου ζήσει ο μπέμπης!

Ο κανόνας είναι 75 ml για κάθε 500 γρ βάρους. Ένα μωρό δηλαδή 4 κιλά, θα πρέπει να τρώει ημερησίως 600 ml μοιρασμένο σε γεύματα.

Αυτή ήταν η οδηγία του παιδιάτρου μας. Μετά τον δεύτερο μήνα η οδηγία του ήταν να μην τηρούμε πρωτόκολλο στη διατροφή της. Όσο θέλει και όποτε θέλει! Έπαιρνε σταθερά καλό βάρος (800 - 1000 γρ) το μήνα κι ας μην έτρωγε τα "προβλεπόμενα" ml.

Δημοσίευση

Εμενα eleni μου ειναι 10 μερες μεγαλυτερο επο το δικο σου και τρωει απο 130 μεχρι 200,αναλογως την ορεξη. Ομως της δινω κ δικο μου,λιγοτερο βεβαια,το οποιο δεν την πολυ πιανει κ πειναει

Αληθεια ποσα κιλα εισαστε; Εμεις πρεπει να φτασαμε τα 6:P

Δημοσίευση

Δε γνωρίζω καλή μου ακριβώς, αλλά έχω ακούσει κ εγώ αυτό που λέει η Ιφιγένεια. Αλλά δε νομίζω να είναι απαραίτητο να το μετράς.

Ποιος ο λόγος να ζορίσεις πχ το μωράκι σου να φάει περισσότερο ενώ δεν πεινάει άλλο? Ή να του στερήσεις λίγο γαλατάκι ακόμα?

Από τη στιγμή που το μωράκι μεγαλώνει σταθερά και με φυσιολογικούς ρυθμούς δε νομίζω να είναι απαραίτητο να έχεις πρόγραμμα στο γαλατάκι του.

Δημοσίευση

Ifigeneia έγραψε:

Ελένη να σου ζήσει ο μπέμπης!

Ο κανόνας είναι 75 ml για κάθε 500 γρ βάρους. Ένα μωρό δηλαδή 4 κιλά, θα πρέπει να τρώει ημερησίως 600 ml μοιρασμένο σε γεύματα.

Αυτή ήταν η οδηγία του παιδιάτρου μας. Μετά τον δεύτερο μήνα η οδηγία του ήταν να μην τηρούμε πρωτόκολλο στη διατροφή της. Όσο θέλει και όποτε θέλει! Έπαιρνε σταθερά καλό βάρος (800 - 1000 γρ) το μήνα κι ας μην έτρωγε τα "προβλεπόμενα" ml.

ax re Ifigeneia ,zo mesa sto agxos giafton akrivos to logo ,to moro den troei pote ta ml pou "prepei",einai sxedon 5 kila 2 1/2 minon 58 cm upsos kai troei oso goustarei,apo 580 mexri kai 780,kanei 8 geumata kai sunithos trome me klama,troei kala ta prota 50 kai meta arxizei to zorisma(tis ftiaxno katostaria) entometaksu i mana mou mou leei oti oute ego etroga (meta pira fora xaxa)lete na uparxei klironomikotita?

Δημοσίευση

savropinguinos ,οχι βρε δεν νομίζω να υπάρχει κληρονομικότητα :P

eleni83 το κάθε μωράκι πίνει όσο χρειάζεται και καλό θα ήταν να μην τα ζορίζουμε.Το κάθε παιδί είναι διαφορετικό.Έχω ομοζυγωτικά δίδυμα κοριτσάκια και η μια έτρωγε και συμπλήρωμα(και πολλές φορές δεν χόρταινε κιόλας!)ή άλλη μετά βίας έτρωγε το απαιτούμενο;)

Έχω ακούσει και εγώ αυτό που είπε η Ιφιγένεια και θα σου πρότινα αν θέλεις να μάθεις συγκεκριμένα για το μωράκι σου να ρωτήσεις τον παιδίατρο σας:)

φιλάκια πολλά!

Δημοσίευση

σε αυτο ελενη μου μου ειναι δυσκολο να σου πω γιατι εμενα ο μπεμπης επρεπε να πινει συγκεκριμενα ml καθε μερα λογω οτι ηταν ελλειποβαρης στην ηλικια του δικου σου ηταν 2 κιλα!!!! και παλευαμε να παρει βαρος οποτε τα ml για εμας ηταν νομος αλλα και τρομερο αγχος αυτο που λεει η ιφιγενεια ισχυει μου το εχει πει και εμενα η παιδιατρος και οτι καθε μηνα αυξανονται τα ml αναλογα με το βαρος του μωρου εγω καθε μηνα ρωταγα την παιδιατρο αυτον τον μηνα ποσα ml την ημερα? και μου ελεγε.τωρα απο μωρο σε μωρο υπαρχει διαφορα αν κρινω απο τον δικο μου που τα επινε και επαιρνε 300 με 500 γρ το ανωτερο καθε μηνα (δεν ηταν και το ιδανικο βαρος επρεπε να παιρνει παραπανω)για πρωτη φορα μου πηρε 1 ολοκληρο κιλο τωρα που πηγε 91/2 μηνων;) ;)

η ουσια ειναι οτι μπορει ενα γευμα να φαει πολυ ενα λιγοτερο στο συνολο θα δεις ποσο τρωει εγω ειχα ενα τετραδιο οπου εγραφα ανα ημερα ποσα γευματα εκανε τι ωρες και ποσο επινε και μετα εκανα το συνολο(αυτην την συμβουλη μου την ειχε δωσει η παιδιατρος)και βοηθησε πολυ παρακολουθουσα ετσι ποσο πινει καθε μηνα.και εμενα που και που αφηνε λιγο στο μπουκαλι του ποτε 10 ποτε 20ml αλλα το αναπληρωνε στο επομενο γευμα και μου ετρωγε 6 γευματα μονο

Δημοσίευση

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ! Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΝΑ ΠΙΝΕΙ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙ ΚΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΑΓΧΩΝΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ! ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Ο ΥΠΝΟΣ ΘΡΕΦΕΙ ΤΑ ΜΩΡΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΑΦΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΤΟΟΟΟΟΟΣΕΣ ΩΡΕΣ! ΣΑΒΡΟΠΙΓΚΟΥΙΝΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΑΣ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΤΗΤΑ!ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ! ΦΙΛΙΑ

  • 12 years later...
Δημοσίευση

Καλησπέρα κορίτσια!! Το μωρό μου είναι 35 ημερων ζυγίζει 4300 και έχει ύψος 59 εκατοστα. Η παιδίατρος μου είπε να το ταιζω 90ml καθε 3 ώρες και θηλασμό όσο θέλει. Όμως το δικό μου το μωρό δεν αντέχει τόσες ώρες, το θηλάζω αλλά φαίνεται ότι δεν του φτάνει, δείχνει να μην χορταινει και γκρινιάζει συνέχεια και δεν κοιμάται καθόλου την ημέρα μόνο το βράδυ. Όταν του έδωσα σερη 150 ml τότε ησύχασε και κοιμήθηκε. Τι να κάνω με το φαγητό; Μπορείτε να με βοηθήσετε;

Δημοσίευση
στις πριν 9 ώρες, ο/η Noula1994 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια!! Το μωρό μου είναι 35 ημερων ζυγίζει 4300 και έχει ύψος 59 εκατοστα. Η παιδίατρος μου είπε να το ταιζω 90ml καθε 3 ώρες και θηλασμό όσο θέλει. Όμως το δικό μου το μωρό δεν αντέχει τόσες ώρες, το θηλάζω αλλά φαίνεται ότι δεν του φτάνει, δείχνει να μην χορταινει και γκρινιάζει συνέχεια και δεν κοιμάται καθόλου την ημέρα μόνο το βράδυ. Όταν του έδωσα σερη 150 ml τότε ησύχασε και κοιμήθηκε. Τι να κάνω με το φαγητό; Μπορείτε να με βοηθήσετε;

Καλησπερα Νούλα! Βλέπω ότι η συζήτηση είναι πάρα πολύ παλιά, τα παιδάκια του παραπάνω ποστ θα είναι τώρα στην εφηβεία 😉

Πάντως από εμπειρία δική μου το παιδί μην το αφήνεις να πεινάει. Στην ηλικία που λες η κόρη μου ήταν 3. 5 κιλά πως είναι δυνατό να τρώει το ίδιο με το δικό σου που είναι τόσο πιο μεγάλο; για μένα δίνε στο παιδί το γάλα που έχει ανάγκη κ φυσικά συζήτησε με τον παιδίατρο την ανησυχία σου. Αν σε περιορίσει πολύ κ προτείνει δίαιτα πείνας για τόσο μικρό παιδί μάλλον πρέπει να πάρεις κ άλλη γνώμη. Γιατρός δεν είμαι αλλά μου φαίνεται τρελό να αφήνει ένα νεογέννητο να πεινάει! 

  • 8 months later...
Δημοσίευση

Καλησπέρα κορίτσια και από μένα (αν και το ποστ είναι πριν μερικούς μήνες) 😥

Έχω το ίδιο θέμα με τα ml. Ο δικός μου είναι 15 ημερών και ήδη τρώει 90 ml για πλάκα και όσο θέλει από το στήθος.

Ο παιδίατρος μου είπε ότι για να τρώει τόσο από το μπουκάλι, δεν του δίνω εγώ τίποτα.

Αλλά εγώ βλέπω ότι ξεκινάω τον θηλασμό με πρησμένο και γεμάτο στήθος και τελειώνω με άδειο.

Κάποιες φορές του δίνω και 60ml όπου καταλαβαίνω ότι από μένα έφαγε περισσότερο αλλά μετά από μια ώρα έχουμε πάλι γκρίνιες.

Δεν το ρισκάρω πλέον, 90ml μόνιμα και ας περισσέψει.

 

 

 

 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • @MinaSam @evaioan ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! @MinaSam είμαι εκπαιδευτικός οπότε και μέχρι τις 4 να είναι ανοιχτός δεν με πειράζει, όπως και είναι κλειστός τον Αυγουστο!  Ναι τους έχω ακούσει αυτούς!  Θα κλείσω ένα ραντεβού!  @evaioan ποια από τις δύο κοκκινοσκουφιτσες λες; Στην Πυλαία ή στο Πανόραμα ;  
    • Καλή χρονιά κορίτσια να έχουμε με υγεία και με το καλό τα μωράκια μας.! Εμείς σήμερα, αν και τα Φώτα, είχαμε ραντεβού στο νοσοκομείο στο γιατρό μας. Η μπέμπα είναι μια χαρά! Μεγαλώνει πολύ καλά! Είναι 31+3 σήμερα και έχουμε doppler 20/01 στην γυναικολόγο που μας παρακολουθεί εκτός νοσοκομείου. Έχουμε φτάσει σχεδόν 1.700 gr και θέλουμε λίγο προσοχή με το αλάτι.. το ζάχαρο το έχω ελεγχόμενο με μηχανάκι. Κάνω τη διατροφή όσο γίνεται πιο σωστά για να μην έχω απρόοπτα.  Έχω ξεκινήσει κι εγώ να ανοίγω κούτες τις ανηψιάς μου με μωρουδιακά και να παίρνω ότι χρειάζεται για τη βαλίτσα του νοσοκομείο.  Τώρα δυσκολεύομαι λίγο με τα πράγματα γιατί χρειάζομαι τη βοήθεια της μαμάς μου για να τα βρω όλα άκρη και εκείνη πρέπει να φροντίζει τη γιαγιά μου που είναι άρρωστη και δυστυχώς ολικά τυφλή. Οπότε χρειάζεται άνθρωπο 24 ώρες το 24ωρο. Μένουμε όλοι μαζί σε ένα σπίτι προς το παρόν, για να μπορεί η μαμά να φροντίζει και εμένα και τη γιαγιά ταυτόχρονα. Και έχει μείνει πίσω και η μετακόμιση μας. Γενικά λίγο σκατά μας πήγε ο Δεκέμβριος αλλά το παλεύουμε με αισιοδοξία. Βοήθεια από την πεθερά δεν μπορώ να έχω γιατί κι αυτή τρέχει με τον πεθερό μου, τον βάλαμε κι αυτόν σε νοσοκομείο και τώρα σε κέντρο αποκατάστασης γιατί του παρουσιάστηκε αυτοάνοσο σοβαρό. Τεσπα! ελπίζω να γεννήσω με το καλό και μετά όλα να πάρουν το δρόμο τους.
    • Αχ κορίτσια μια τρέλα ζω και εγώ τους τελευταίους μήνες...  Από την ώρα που βγήκα απ' το νοσοκομείο έκανα ένα μήνα ακριβώς για να συνέλθω! Μένω στο πατρικό μου για να με φροντίζει η μαμά μου. Αρχές Δεκεμβρίου μπήκαν έκτακτα νοσοκομείο η γιαγιά μου ( η μαμά της μαμάς μου, που είναι ολικά τυφλή) και ο πεθερός μου.. με αποτέλεσμα να έχουμε πιάσει όλα τα νοσοκομεία του νομού. Η μία στο Διδυμότειχο και ο άλλος στην Αλεξανδρούπολη. Έμεινε πίσω η δική μας μετακόμιση γιατί η μαμά μου έπρεπε για 8 μέρες να είναι στο νοσοκομείο με τη γιαγιά και η πεθερά μου στο άλλο νοσοκομείο με τον πεθερό μου... Μια τρέλα γενικότερα. Εγώ αναγκαστικά γύρισα σπίτι με τον άντρα μου ο οποίος δούλευε ταυτόχρονα και τις μέρες που είχε υπηρεσίες έπρεπε να είμαι τελείως μόνη στο σπίτι.  Τελικά η γιαγιά βγήκε, απλά χρειάζεται τη μαμά 24 ώρες το 24ωρο στο σπίτι και ο πεθερός μου είναι με σοβαρό αυτοάνοσο σε κέντρο αποκατάστασης στην Καβάλα. Στο καπάκι πρέπει να αρχίσω να ετοιμάζω βαλίτσα μαιευτηρίου γιατί έχω μπει στον 8ο και χρειάζομαι τη βοήθειά της μαμάς μου γιατί μόνη δεν μπορώ να κάνω τπτ! Τελευταίο υπέρηχο έχω 20/01 στη γυναικολόγο μου και μετά 03/02 στο νοσοκομείο αρχίζω τις κορδέλες.  Σήμερα πήγαμε στο νοσοκομείο, είχαμε ραντεβού με το γιατρό, είδαμε τη μπέμπα, είναι μια χαρά, 1700 περίπου με το κεφάλι κάτω.  Είμαστε 31+3 σήμερα και λίγο το αλάτι θα πρέπει να προσέξω, αλλιώς όλα καλά! Ελέγχω το ζάχαρο καθημερινά και όσο μπορώ κοιτάω να ακολουθώ σωστότερα τη διατροφή μου για να φτάσω αισίως σε φυσιολογικό τοκετό. Ο γιατρός μου δηλαδή αυτό επιδιώκει, είναι ευτυχώς υπέρ του φυσιολογικού τοκετού.  @Princess28 εγώ κορίτσι δεν είχα σε όλη την εγκυμοσύνη ούτε εμετούς, ούτε αναγούλες, ούτε ζαλάδες.. αυτό που έχω και δεν περνάει τόσο καιρό είναι οι καούρες.. αυτό που πας να ξαπλώσεις και μέσα στη νύχτα ανεβαίνει ένα κάψιμο στο λαιμό σου και σε όλα σου τα σώθηκα μπορεί να με τρελένει άνετα.. ευτυχώς έχω βρει λίγο τη γιατρειά μου στο malox plus. Το παίρνω σχεδόν κάθε μέρα πριν κοιμηθώ και μπορώ λίγο να ηρεμώ. Στα κιλά έχω φτάσει αυτά που είχα όταν ξεκίνησα την εγκυμοσύνη, στα 100 δηλαδή. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στους πρώτους μήνες κατέβηκα στα 93 και τώρα ήρθα ξανά στα αρχικά.. δεν ξέρω πόσα κιλά θα πάρω ακόμη.. αλλά ελπίζω όχι πολλά. Είχα ήδη 30 κιλά επάνω στην έναρξη της εγκυμοσύνης από τις ορμόνες και τα φάρμακα που έπαιρνα τόσο καιρό για την εξωσωματική. Ελπίζω μετά τη γέννα να μπορέσω να επανέλθω στα αρχικά μου. 
    • Καλη χρονια κοριτσια!!! Να χαιρεστε τις οικογενειες σας! Χαθηκατε ολες!!
    • Προσωπικά δεν έχουμε καθόλου επαφές κάτι η αποκόλληση κάτι η θέση του πλακούντα και οι δύο γιατροί (γυναικολόγος και αυτός που είχαμε πάει για την α' επιπέδου) δε μας το έχουν επιτρέψει. 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...