Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Λοιπον κοριτσια επειδη βαρεθηκα να βλέπω την κοιλάρα μου να μεγαλώνει κ επειδη με έχει πάρει η κάτω βόλτα είπα να ξεκινήσουμε όλες μαζί μια ιντερνετική σωστή διατροφη!Ετσι θα έχουμε κ κέφι νατην ακολουθησουμε βρε αδερφε...οταν ξέρεις ότι μαζί με σένα κάνουν ΄κ άλλα 10 άτομα διαιτα..είναι καλύτερα!!! :) Εγώ θα πω τή δική μου ,με κάθε επιφύλαξη για κάθε μια απο σας.

ΠΡΩΙΝΟ: ΓΑΛΑ ΜΕ ΚΟΡΝ ΦΛΕΙΚΣ

ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ:ΦΡΕΣΚΟ ΦΡΟΥΤΟΧΥΜΟ

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ: ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΜΟΥ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΚΑΤΑ 30 %

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ: ΚΑΤΙ ΝΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΟΥ ΛΕΙΨΕΙ Κ ΤΙΠΟΤΑ...ΠΧ ΕΝΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙ

ΒΡΑΔΥΝΟ:ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΛΑ Κ ΔΥΟ ΦΡΥΓΑΝΙΤΣΕΣ ΜΕ ΤΥΡΑΚΙ

ΚΑΙ ΠΟΛΥ ...ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ!!!!!!

ΤΣΙΜΠΛΟΓΗΜΑΤΑ ΕΞΤΡΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ!!!!

ΞΕκινάω με 75(χοντρα χοντρά για να είμαστε μέσα) κιλά και στοχεύω ή να χάσω κάτι ή να μείνω σταθερη για αρκετο διάστημα πριν αρχίσω να βαραίνω από το μωρό. Κάθε βράδυ θα λέμε τι φαγαμε (ακόμη και τις αμαρτίες μας!!!!!) και θα δίνουμ κουράγιο η μία στην άλλη!!!!ΠΟιες είναι μέσα;; Αν είστε μέσα και δεν σας αρέσει αυτό το πρόγραμμα που πρότεινα , βάλτε τη δική σας διατροφή όπως σας αρέσει και ...ξεκινάμε!!!!!:woohoo:

(και για κάθε επιφύλαξη ..εγώ απλώς αναφέρω το δικό μου πρόγραμμα!Αν θέλετε σίγουρη και επιστημονική δίαιτα ο διαιτολόγος σας θα σας προτείνει το καλύτερο!)

• Απαντήσεις 360
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

καλο!!!!!! τελεια ιδεα!!!! υπαρχουν και τικερακια που λενε τα κιλα μας και ποσα εχουμε χασει!!!! για να ξερουμε που βρισκομαστε!!!!!! εγω ηδη εχω ξεκινησει διαιτουλα,και εχω χασει αρκετα!!!! ξεκινησα μολις ειδα την ζυγαρια 95 και επαθα εγκεφαλικο!!!!!! και τωρα ειμαι 89. 6 κιλακια σε ενα μηνα!!!!! δεν κανω κατι συγκεκριμενο,απλα σοβαρευτηκα,εκλεισα το στομα μου!!!!!! τρωω φρυγανιτσα με μελι το πρωι ,το μεσημερι κανονικο μεσημεριανο,απλα φροντιζω να μην μαγειρευω πολυ παχυντικα,απογευματακι φρουτακι και το βραδυ ενα τοστακι με γαλοπουλα και μιλνερακι, ή μια σουπιτσα κνορ . ειχα να ζυγιστω πολυ καιρο,και οταν ανακαλυψα οτι εφτασα τοσα κιλα,επαθα πλακα!!!!!! α!πηγενω και βολτιτσες με τα ποδηλατα με τον χρηστο!!!βοηθαει πολυ!!!

Δημοσίευση

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ! ΛΟΙΠΟΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΕ ΕΝΑ ΓΑΛΑ, ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΝΑ ΑΥΓΟΥΛΑΚΙ Η ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΟ. ΤΟ ΜΕΣΙΜΕΡΙΑΝΟ ΜΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. ΜΕ ΛΙΓΟ ΛΑΔΑΚΙ ΚΑΙ ΣΑΛΑΤΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΠΗΓΑΜΕ ΣΕ ΓΕΝΝΕΘΛΙΑ ΕΒΑΓΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ, ΛΟΥΚΑΝΟΠΙΤΑΚΙΑ, ΠΙΤΣΑΚΙΑ, ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΑ ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΕΦΑΓΑ ΜΙΑ ΚΡΕΠΑ ΑΛΜΥΡΗ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΜΕ ΜΙΑ ΣΟΚΟΦΡΕΤΑ. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ!!!! ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΛΕΝΞΩ ΠΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ!

Δημοσίευση

εγω σημερα εφαγα το πρωι ενα κομματι κεικ με τον καφε μου, το μεσημερι μισο πιατο μανεστρα και τωρα το βραδυ τσακισα μια κρεπα γιατι ειχα τα νευρα μου!!!! ποπο...σημερα βρηκα να γραψω τι εφαγα,που ηταν ημερα διαλειματος απο διαιτα???????????????? τελοσπαντων!!! παντως υπολογισα τιςθερμιδες και ειν;αι γυρω στις 950,οποτε ειμαι οκ!!! με ειδε γιατρος και μου ειπε οτι για να χανω πρεπει ναπερνω γυρω στις 1000 με 1200.. και μου ειπε οτι παχυνα γιατι επερνα 2000!!!!!!!!!ποπο,χωρις να το καταλαβεις,μπορεις να περνεις πολλες θερμιδες απο βλακειες!!!! ε μολις εκοψα τις βλακειες,εχασα 6 κιλα μεσα σε ενα μηνα!!!! μιλησα και με τον ενδοκρινολογο(που κοιταει το ζαχαρο και την ινσουλινι μου) και ειπε οτι παω τελεια!!! και οτι να κανω καθε 2 εβδομαδες μια μερα διαλειμα!!! ε σημερα ηταν αυτη η μερα!!!! χαχα!!!!! νομιζω οτι πρεπει να παρουμε και συμβουλες απο την dallia που ξερει!!! θα μας δωσει καποιες γενικες οδηγιες!!!!!

Δημοσίευση

Πωπω καντινου!!! Μα να μην είμαι καλεσμένη κι εγώ σε αυτό το πάρτυ! :huh:

Κι έχω τύψεις για τα 10 φουντουκάκια που μόλις τσάκισα! :S

Εμ... ας πρόσεχα! Ας ήμουν αδύνατη να τσακίζω φουντουκόδεντρα στην καθισιά! :blink:

Φανούλα τέλειο θεματάκι! :)

Θα έχει πέραση... ;)

Δημοσίευση

Καντινου..χαχαχαχαχα μην σου πω εγώ τι έφαγα!!!Θα πάθεις πλάκα!! Λοιπον...γαλα με κακαο, φρουτοχυμο, 2 πιτες με κοτοπουλο κ μια μεριδα πατατες, 2 πορτοκαλάδες αναωυκτικο!!!!, ενα χαπι χιππο(τοσο χαπι που με γεμισε με 200 θερμιδες!!), μισο δαχτυλακι κιντερ, ενα αυγο μελάτο, 1 φρυγανια, λιγα γαριδάκια κ ένα κομμάτι πιτσα!!!!Μέχρι να γεννησω δε θα με χωράειο καναπες!!!!Αλλά απο αυριο..αλλάζουν τα δεδομένα!!!Αυρο ελπίζω να σας πω ότι τηρησα το πρόγραμμά μου!!

Δημοσίευση

εγω σημερα λογω οτι ειχα τρεχαματα σε γιατρο για τον μπεμπουλη εφαγα μονο 2 τοστ το μεσημερι πολυ ωραια η διατροφη σου τυρογαριδακι αν και το ονομα σου ειναι ο μεγαλυτερος μου πειρασμος λεω να τον αποφυγω χιχι

αντε ξεκιναμε?????

μπορει οντως να μας βοηθησει και η dallia μας φιλακια περιμενουμε διαιτες σας καληνυχτω γιατι ειμαι πτωμα

Δημοσίευση

tirogaridaki έγραψε:

Λοιπον κοριτσια επειδη βαρεθηκα να βλέπω την κοιλάρα μου να μεγαλώνει

tirogaridaki εγκυος δεν εισαι????Ετσι κι αλλιως η κοιλια σου θα μεγαλωνει ειτε τρως ειτε οχι!!!Οποτε απολαυσε τις παρασπονδιες τωρα γιατι μετα την γεννα θα σου λενε ολοι να μην τρως!!!

Δημοσίευση

Λοιπον πείτε ποιες ξεκινάμε από αυριο καιθα ξαναζυγιστούμε πάλι την Κυριακή..!!! Να δούμε ποσο χάσαμε , αν χάσαμε μέσα σε 4 μέρες. Μετά θα αναθεωρήσουμε κάποια πραγματα κ πάλι από τη αρχή!

Δεν μεγάλωσε από το μωρό!!Το μωρό αυτή τη στιγμή είναι άντε 5 χιλιοστά ενώ η κόιλάρα μου έχει πεταχτεί έξω μισό μέτρο!!

Δημοσίευση

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΑ!!! ξεκιναω με 89 που ειμαιτωρα και ναδουμε την κυριακη!!!!! εσυ ομως τιρογαριδακι μην το παρακανεις με τη διαιτα,πρεπει να τρως!!! απλα μην τρως τις βλακιουλες που τρωμε συνηθως(πατατακια,αναψυκτικα,πολλες σοκολατες κτλ...)..να τρως πολλα φροτακιακαι σαλατουλες και γαλατακι που κανει καλο και στο μωρουλι σου!!!

Δημοσίευση

Καλά κάνεις Έλενα! Αν και αν προσέχεις και δεν τρως σαχλαμάρες παρά μονο τα απαραίτητα είσαι οκ!

ΜικρούλαΧρήστος εννοείται πως δε 8α το παρακάνω! Δεν είμαι χαζη.Τις σαχλαμάρες θέλω να κόψω και τα αναψυκτικά. Κατα τάλλα και τα φρουτάκια μου και τα φαγάκια μου, και τη σοκολατίτσα μου ετσι για το καλό!:)Αντε! Αυριο πάλι ναδουμε τι κάναμε!! Μη φάτε πολύ ε;;;

Δημοσίευση

εγω κοριτσια ειμαι στην 11η βδομαδα κι εχω βαλει σιγουρα 2 κιλα. τα 2 πες δεν πειραζουν, ομως πριν μεινω εγκυος ειχα βαλει αλλα 4 και το παιζα ανετη γιατι ελεγα μεχρι το καλοκαιρι ουουου θα τα χασω. Να τα τωρα! ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΑ ΤΩΡΑ ΒΕβαια δεν το κοβω, ομως πρεπει στανταρ να κοψω τις βλακειες! Αν συνεχισω ετσι θα παρω σιγουρα μια 20αρα μεχρι να γεννησω... Ηταν κι αυτο το πασχα με τα τσουρεκια και τα γλυκα, ειναι τωρα κι η πρωτομαγια...μετα τα κουτια απο γλυκα στη δουλεια... Και να θες ν'αγιασεις δεν μπορεις! Καλη επιτυχια σε οσες αποφασισουν να αρχισουν!Θα προσπαθησω κι εγω παντως.

Δημοσίευση

Κοριτσια δεν χρειαζεται καμοια διαιτα αυτα ειναι προσωρινα μετρα

Πριν 3 χρονια ημουν 79 κιλα παρακαλω και μεχρι πριν 5 μηνες ημουν 59

Τωρα ειμαι 70 αλλα παω την τριτη για τον 8ο μηνα

Ειχα πεταξει το τηγανι της μαμας που το εχει σαν ευκολια εβγαζα το λιπος απο ολα τα κρεατα (και την πετσα στο κοτοπουλο) Γαλα με χαμηλα λιπαρα και τυρι λιγο περιορισμο στα γλυκα (πολυ λιγο τους εχω αδυναμια)

Βαζω στο φαγητο την μιση ποσοστητα λαδιου και αντι για ζαχαρη και 3 κουταλιες μια και ζαχαρινη η και καμοια

Αν δεν ειχα και τα γλυκα και το μιονεκτημα οτι τρωω αργα το βραδυ δηλαδη τρωω μετα τις 10 11 το βραδυ δεν το συζητω θα ειχα χασει αλλα 5 κιλα τουλαχιστον

Και δεν υπαρχει περιπτωση να τα ξαναπαρεις εφωσων εχεις συνιθισει σε εναν σωστο τροπο διατροφης

Δημοσίευση

Μια χαρα τα πας Ελένη!! Μπράβο...δεν πήρες πολλά κιλά στην εγκυμοσύνη σου!Κάπως έτσι θέλω κ εγώ να βάλω 10 το πολύ πολυ 15!!Όχι παραπάνω!!Με τίποτα!!!Και είναι κ αυτό που λες...οι διαιτες είναι μια σκέτη μπούρδα!Ο τρόπος ζωής είναι...και αυτό θέλω να αλλάξω εγω..τη διατροφή μου γιατί το παράχεσα!

Δημοσίευση

ΛΟΙΠΟΝ ΚΟΡΙΤΣΑΡΕΣ. ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΤΙ ΣΕ ΔΙΑΙΤΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΥΤΗΝ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Η ΦΑΝΗ. ΕΓΩ ΞΕΚΙΝΩ ΜΕ 59 ΚΙΛΑ. ΣΚΟΠΟΣ ΜΟΥ ΤΑ 54. ΦΑΝΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ. ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΕΓΓΥΜΩΣΥΝΗ ΠΗΡΑ 7 ΚΙΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ 11. ΣΤΟ ΛΕΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ. ΚΑΘΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ.

Δημοσίευση

Κοριτσάκια μου καλημερούδια! Πολύ ωραίο το θεματάκι σας. Εγώ και η "δίαιτα" είμαστε "άσπονδοι εχθροί"!!! Μια ζωή με θυμάμαι στρουμπουλίτσα, μαγουλίτσα κι αφρατούλα!!! Αυτήν την στιγμή (ζυγίστηκα την περασμένη Κυριακή) είμαι 97,1 Kgs. Το πόσα έχω να χάσω (για το γενικότερο καλό της υγείας μου...) είναι ένα θέμα! Το αν κάποια στιγμή έρθει ένα νινάκι και ζοριστώ απίστευτα στην εγκυμοσύνη ή στη γέννα είναι άλλο ένα θέμα... μυαλό όμως δε βάζω! Η γυναικολόγος μου μου έχει πει θα μου δώσει δική της δίαιτα τότε, να μην πάρω πλέον των απαιτούμενων κιλών (νομίζω το maximum για τα κιλά μου είναι τα 10).

Anyway, εγώ στο περίπου ακολουθώ ένα προγραμματάκι τέτοιου τύπου:

ΠΡΩΪΝΟ = γάλα με δημητριακά ή 2 τοστάκια (μαύρο ψωμί) και τοματούλα και φρέσκος χυμός πορτοκάλι.

ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ = 1 φρούτο εποχής (μεγάλη αδυναμία έχω σε μήλα κι αχλάδια και το καλοκαίρι σε βερύκοκα).

ΓΕΥΜΑ = (μικρή) μερίδα εστιατορίου κι ένα μεγάλο μπωλ φρέσκια σαλάτα και 1 φετούλα μαύρο ψωμί.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ = γιαουρτάκι με λίγα λιπαρά με φρυγανιές ή μέλι ή φρούτο

ΔΕΙΠΝΟ = μικρή σαλάτα με λίγο ψωμάκι ή ντάκος (που του έχω μεγάλη αδυναμία).

Αυτό που έχω μεγάλη, τρομερή αδυναμία είναι τα γλυκά, αλλά λόγω διαίτης το παλεύω είτε με γιαουρτάκι και μέλι είτε με σοκολατούχο γάλα χαμηλών λιπαρών είτε με γιαουρτογλυκάκι χαμηλών λιπαρών είτε με σοκολατάκια υγείας. Επιπλέον, προσπαθώ να κόψω την Coca Cola Zero που ξέρω πόσο κακό μου κάνει, αλλά εξακολουθώ να λατρεύω. Και προσπαθώ στον καφέ μου (το nescafe κυρίως) να μειώσω κατά πολύ τη ζάχαρη.

Αυτά. Sorry αν σας κούρασα. Είμαι αθεράπευτα λιχούδα... όταν έχουμε κόσμο στο σπίτι ή όταν πηγαίνουμε επίσκεψη εμείς, τις περισσότερες φορές (μην πω και όλες...) παραστρατώ...

Δημοσίευση

δίαιτα ή διατροφή?

προσέξτε, έχει διαφορά το ένα με το άλλο.

συνδιάστε τις τροφές μεταξύ τους, π.χ πρωτείνη με υδατάν8ρακα (κρέας με ρύζι ή πατάτα)και όχι υδατάνρακα με υδατάνθρακα π.χ μακαρόνια με πατάτες και ψωμί.

πάντα να υπάρχει σαλάτα, κυρίως πράσινη με 2 κουταλιές της σούπας λάδι.

μπορείτε να φάτε μερικούς ξηρούς καρπούς, πχ αμύγδαλα, αλλά ωμά, όχι αλατισμένα,

περιορίστε το αλάτι (μαγειρεύω ανάλατα σχεδον 2 χρόνια τώρα)

μη τηγανίζετε τις τροφές(πχ πατάτες τρομερό λίπος, μπορείτε να της βράσετε ή να της κάνετε στο φούρνο)

κα8αρίστε το κρέας από κά8ε ίχνος λίπους, ψήστε το ή βράστε το.

Ορίστε μια ημέρα της εβδομάδος ως μέρα ατασταλίας (που λέω εγώ) και καταναλώστε ότι 8έλετε.

κόψτε οτιδήποτε αν8ρακούχο (coca cola sprite κτλ)

Όσο για τα δημητριακά... κορν φλεικς... κλπ

περιέχουν ζάχαρη και ας λένε ότι είναι διαίτης. αν θέλετε κάτι κάτι να υπάρχει στη κούπα με το γάλα σας, προτιμήστε βρώμη.

το τοστακι το τρώω με 2 φέτες βραστή γαλοπούλα, δε βάζω κασέρι, κι αυτά περιέχουν λιπαρά.

βάλτε στο διαιτολόγιό σας μέχρι 2 φρούτα ημερησίως (όχι παραπάνω, μη ξεχνάμε πως και τα φρούτα έχουν ζάχαρη)

τρώτε 5 γευματάκια την ημέρα (1 γεύμα ανά 3 ώρες σχεδόν)

και το τελευταίο γεύμα σας πρέπει να είναι μέχρι τις 8 το βράδυ.

Ότι τρώμε απ τις 8 και μετά... αποθηκεύεται σε μορφή λίπους στο σώμα μας, μια και το βράδυ ο οργανισμός δεν είναι τόσο δραστήριος όσο τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας.

τέλος, τώρα που φτιάχνει ο καιρός, βουρ έξω όλες μας για βολτούλες.

και φυσικά να πίνετε πολύ νεράκι.

Αυτά είναι τα δικά μου κολπάκια για διατροφή.

είναι λίγο "σκληρά" αλλά, αξίζει για να είμαστε καλά.

Δημοσίευση

Είναι πολύ καλά όλα αυτά που προτείνεις EleNitSa μου! Εγώ δε το έχω κόψει το τηγάνι λόγω στόμαχου... η τηγανητή πατάτα ευτυχώς είναι το τελευταίο που ζηλεύω!!! Συμφωνώ απολύτως για το νεράκι του Θεούλη μας! Δίαιτα με διατροφή είναι 2 πολύ κοντινές (και συχνά μπερδεμένες) έννοιες... μπορείς να κάνεις δίαιτα, ακολουθώντας σε γενικές γραμμές πολύ καλή διατροφή σε μικρότερες όμως ποσότητες, έτσι δεν είναι?

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Γυρίσαμε από παιδίατρο καναμε το εμβόλιο μας...κλάψαμε λίγο ελπίζω να μην έχουμε πολύ γκρίνια....κατά τ αλλά μου είπε να ξεκινήσω και λαχανικά και φρούτα....70 εκ και 8200 ο κύριος..αυτά τα νέα μας..αύριο ξεκινάμε λαχανικά🥰
    • Αα καλά και πως γίνεται αυτό? Εμένα μου φαίνεται λογικό μεν ακατόρθωτο δε...😂 Πολύ δυσκολο
    • @MantariniΝαι εχω μεγάλη αγωνία για τον καρυότυπο.Ειχα πάει για υπέρηχο μια εβδομάδα μετα ηταν ολα μια χαρα και θα ξανα πάω μολις μου τελειώσει η πρώτη περίοδος. Η αλήθεια ειναι ότι παρόλο που ηταν ψυχοφθόρα διαδικασία νιώθω ότι θέλω αμεσα να ξανα προσπαθήσουμε με βοηθάει η σκέψη οτι μπορει να ξανα μείνω και να πάει καλα.Και ο άντρας μου θέλει ευτυχώς μου κανει πλάκα "Από τον αλλο μηνα διπλοβαρδια πάλι 😂". Ας βγούνε ολα αυτα τα αποτελέσματα εξετάσεων που περιμένω και τον αλλο μηνα πρώτα ο Θεός θα ξεκινήσουμε.
    • Θα σας πω εν συντομία  Στην 1η μου κόρη αποθηλασαμε 14 μηνών γιατί ήμουν ήδη έγκυος στη 2η. Είχαμε αφήσει με κόπο μόνο τους βραδινους. Το γάλα σχεδόν μου κόπηκε λίγο πριν τον 5ο μήνα κύησης. Ένα πρωί, κι αφού δεν είχα σχεδόν καθόλου γάλα, ρουφαγε, ξανά ρουφαγε και ο πόνος στις θηλές ήταν αφόρητος. Σε σημείο που με έπιασαν τα κλάματα από τον πόνο ( δεν κλαίω εύκολα). Έτσι λέω τέλος. Κι έτσι έγινε. Το βράδυ άρχισε τα κλάματα, να τραβάει μπλούζες αλλά εγώ εκεί. Αγκαλιά, τραγούδια, χάδια, φιλιά. Κοιμήθηκε... Αυτό ήταν! Μια μέρα έβγαλα λίγο γάλα με το χέρι κι αυτό ήταν. Δεν ξανά είχα. Στην 2η κάθε φορά που ήταν να κοιμηθεί θήλαζε. Ήθελα να αποθηλασουμε γιατί ξεκινάω δουλειά κι εκείνη σχολείο. 01/01/2025 ξημερώματα ο τελευταίος θηλασμός. Το μεσημέρι είχαμε κόσμο στο σπίτι οπότε με κούνημα κοιμήθηκε αγκαλιά. Το βράδυ ξεκίνησε το δράμα. Κλάματα... Πάλι με πολλή αγκαλιά, χάδια κ τραγουδάκια κοιμήθηκε. Όταν ξυπνάει πρέπει να σηκωθώ να την έχω όρθια αγκαλιά κ να κόβω βόλτες πάνω κάτω ( όσο περνάνε οι μέρες τόσο πιο εύκολα κοιμάται) και πίνει αρκετό νερό.  Γάλα άλλο δεν ήπιε καμία από τις 2. Λίγο αγελαδινό που και που. Γι αυτό επέλεξα οι αποθηλασμοί να γίνουν μετά το έτος, όπου το γάλα δεν είναι η βασική τροφή.  Μετά τον αποθηλασμό βέβαια τρώνε πολύ παραπάνω φαγητό. Ο αποθηλασμός είναι πιο πολύ απόφαση της μητέρας, όταν είναι απότομος. Θεωρώ ότι πρέπει όμως να είστε αποφασισμένες και όχι να κάνετε πίσω. Δεν θα κάνει καλό στο μωράκι σας (αυτή είναι η δική μου γνώμη βέβαια). Ο μπαμπάς δεν "ανακατεύτηκε" σε όλο αυτό γιατί ήθελα να ξέρουν τα παιδιά μου ότι σε αυτό είναι η μαμά εκεί! Μαζί να το "περάσουμε" αν κ τελικά δεν θα θυμούνται τίποτα! Οι 2 μας ξεκινήσαμε το ταξίδι του θηλασμού και οι 2 μας το τελειώσαμε! Και η παιδίατρος μου είπε ας την κοιμίσει ο μπαμπάς για να μην ψάχνει γάλα! Είπα όχι, εγώ. Αν έπαιρναν φόρμουλα, έστω και ένα γεύμα, τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα. Στα παιδιά δεν είδα καμία άσχημη αντίδραση, ή κάποια αλλαγή συμπεριφοράς. 
    • Έκανες καρυότυπο κορίτσι Ε; Καλά έκανες... Εγώ ενώ το είχα ζητήσει όταν ξύπνησα μου είπαν ότι το μόλυναν και δεν μπορούν να το στείλουν τώρα παρά μόνο να κάνουμε ιστολογική όπου δεν έδειξε κάτι.  Εγώ ενώ θέλω να αφήσω να περάσει λίγος καιρός για να ξανά προσπαθήσουμε λόγω χαμηλής αμη δεν έχω αυτή την δυνατότητα. Απλά μου είπε ο γιατρός να πάω για υπέρηχο μετά το μήνα και μετά να ξεκινήσουμε επαφές. 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...