Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΔΗΜΟΣΙΟΣ Η΄ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ?


Recommended Posts

Κορίτσια θα ήθελα τη γνώμη σας σε κάτι.

Όπως έχω προαναφέρει σε άλλο post έχω δίδυμα αγοράκια 22 μηνών. Και εγώ και ο σύζυγος εργαζόμαστε τα πρωϊνά και τα προσέχει η μητέρα μου. Του χρόνου όμως δε θα μπορεί και σκέφτομαι να τα γράψω σε κάποιο παιδικό σταθμό ωστόσο δε ξέρω ποιον να επιλέξω. Επίσης πρέπει να σας αναφέρω ότι το ένα εκ των διδύμων έχει ένα πρόβλημα υγείας και ακολουθεί θεραπευτική αγωγή και δε ξέρω αν θα το προσέχουν καλύτερα στον δημόσιο ή στον ιδιωτικό σταθμό.Θα ήθελα αν μπορείτε να μου γράψετε τις αντίστοιχες εμπειρίες σας από σταθμούς και να μου πείτε που πιστεύετε ότι θα είναι καλύτερα. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!Σας φιλώ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΑΝΑΛΩΓΑ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ. ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΗΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΨΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΛΟ. ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ. ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΠΙΣΙΝΕΣ, ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ, ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΕΚΔΡΟΜΕΣ. ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΟΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΝΔΗΝΟ? ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΤΗΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΗΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΗΝΗ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΕΝΑΝ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ. ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΛΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΗΤΕΡΟ. ΕΓΩ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΣΤΕΙΛΩ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ Η ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΑΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΛΑ, ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΟΥ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΩ, ΘΑ ΜΑΘΕΙ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Kyriakh kalispera.Kathws exw spoudasei vrefonhpiokomos kai exw dei arketa thelw na sou pw oti h gnwmh mou einai kakh gia tous idiwtikous stathmous.De plhroun tis proipotheseis.Mporei men ta paidakia na mathainoun perissotera apo autous alla ta paravomvardizoun se plhrofories.De lew kanoun polles drasthriothtes k.a

Omws den exw empeiria apo dhmosious gia na sou proteinw kati.

Tha prepei na kaneis megalh ereuna mexri na apofasiseis pou tha steileis ta paidakia sou.

Wstoso rwta files manoules kai syggeneis sou.

To kyriotero einai na einai asfalh kai na prosexoun poly to paidaki pou akolouthei therapeutikh agwgh.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κυριακή μου να χαίρεσαι τα αγοράκια σου!

Πιστευω πως δεν υπάρχουν ιδιαίτερες διαφορές απο τον δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα.Αν εσύ νιώθεις μεγαλύτερη ασφάλεια στον ιδιωτικό τομέα λόγω της ιδιαίτερης φροντίδας που χρειάζεται το ένα απο τα δυο αγοράκια σου,θα σου έλεγα να τον επιλέξεις.Επισκέψου δημόσιους και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμός,ζήτησε να δεις τις αιθουσες,μιλα με τους υπευθυνους.Ακόμα καλύτερο θα ήταν να έπαιρνες και τα διδυμάκια σου μαζί,να τα άφηνες να επεξεργαστούν τους χώρους και τελικά να επέλεγες αυτό που έβλεπες οτι αρέσει και στα παιδιά σου:laugh:

Πάντως εγώ όντας νηπιαγωγός σε δημόσιο σχολείο σου εγγυόμαι οτι και στον δημόσιο τομέα θα φροντίσουν εξίσου τον μικρούλη σου.

Επέλεξε το σχολείο που δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας,ζεστασιάς και γαλήνης σε εσένα και στα αγγελούδια σου!:)

Καλή επιλογή!:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευχαριστώ κι εσάς κορίτσια! ;) Ξέρω ότι η επιλογή παιδικού σταθμού είναι δύσκολη υπόθεση και θέλει ψάξιμο.Αυτό που μ' ενδιαφέρει περισσότερο είναι το θέμα της ασφάλειας και της ιδιαίτερης φροντίδας που χρειάζεται το ένα από τα δύο παιδάκια μου.Όσο για τις δραστηριότητες που θα παρέχουν, εμένα μου αρκεί τα παιδιά μου να έρθουν σ' επαφή με άλλα παιδάκια, να μπουν στη νοοτροπία του ομαδικού παιχνιδιού και να περνάει ευχάριστα η ώρα τους.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 weeks later...

Λοιπον, τα εχω παρει τοσο πολυ με τους παιδικους που δε φανταζεστε...Θα αρχισω κ εγω το ψαξιμο να στειλω τον μεγαλο απο το Σεπτεμβρη κ θα τους περασω ολους απο κοσκινα.

Εχθες μου ειπε προσωπο του στενου οικογενειακου μου κυκλου οτι εχθες στον παιδικο που παει τα παιδια(ειναι δημοσιος σε πολη της αθηνας) δεν ξερω πως(μου ειπε αλλα απο τη συγχηση δε θυμαμαι) εμεινε η πορτα ανοιχτη κ η κορη της 2,5 χρονων μαζι με ενα αγορακι βγηκα εξω στο πεζοδρομιο!!!!Και μαλιστα η δασκαλα εκανε παραπονα στον πατερα γιατι το παιδι βγηκε εξω.....Θα πανε σημερα για φασαρια.Αλλα τι να την κανεις τη φασαρια αν τα παιδακια πηγαινανε στο δρομο κ τα χτυπαγε αυτοκινητο!!Ενας Θεος τα φυλαξε.

Απο την αλλη σε ιδιωτκο σταθμο που ειχα βαλει στο ματι να στειλω τον δικο μου ανακαλυψα οτι η οδηγος του σχολικου κανει παραβαση και μπαινει αντιθετα σε μονοδρομο.Το προσεξα 2 φορες και επειδη η ωρα που περναει ειναι συγκεκριμενη λεω να κατσω μια μερα εκει να το βιντεοσκοπισω κ να το παω στον Ευαγγελατο.Πειτε μου αν εχω αδικο.

ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΩΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.ΑΝ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑΝΕ ΠΟΛΥ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ.

Αυτα, ηθελα να σας το πω,...να εχετε τα ματια σας 14 που λενε στην επιλογη του συαθμου που θα στειλετε τα παιδακια σας.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

kyriaki78 ,εγώ πηγαίνω και τα τρία μου παιδιά σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό.Είμαι κάτι παραπάνω απο απόλυτα ικανοποιημένη!:) Οι δασκάλες είναι φοβερές και δίνουν πολλά ερεθίσματα στα παιδάκια.Ο χώρος του σχολείου καθαρός και περιποημένος.Το φαγητό καλομαγηρεμένο.Γενικά ασχολούνται πολύ με το κάθε παιδί(τους μαθαίνουν και αγγλικά!):laugh:Αν θέλεις παραπάνω πληροφορίες για τον συγκεκριμένο παιδικό σταθμό επικοινώνησε μαζί μου με ρποσωπικό μήνυμα(μην θεωρηθεί οτι κάνω διαφήμιση)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

kyriaki78 kalispera kai apo mena...

egw den exw kamia empeiria stous stathmous parolo pou spoudasa vrefonoipiokomos kai exw kanei ena xrono praktiki alla ekei pou gennithika stin edesa opou ekei ta pragmata einai diaforetika me tin athina pou menw egw.Stin edessa tha to estelan afova kai se dhmosio edw fofame kai egw alla otan erthei i wra na to kanw giati emena einai akoma 9 minwn i beba tha to steilw sigoura se idiotiko.auta apo mena filakia kai na xerese to paidaki sou

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αποφάσισα να στείλω την κόρη μου (2 χρονών) από Σεπτέμβρη στον παιδικό σταθμό.Σε ιδιωτικό θα την πάμε γιατί πιστεύω πως προσέχουν περισσότςρο τα παιδιά από την άποψη ότι δεν έχουν και τόσα πολλά σε ένα τμήμα, και κατα την γνώμη μου ο καλύτερος είναι αυτός που θα σε αφήσει χωρίς ραντεβού να δεις τους χώρους και να συνομιλήσεις με την υπεύθυνη.

Έτσι επέλεξα εγώ παιδικό σταθμό. Αν και τους αιφνιδίασα, με δεχτήκανε και μου έδειξαν όλους τους χώρους τους, ακόμα και τις τουαλέτες, και φυσικά ευγενέστατοι! Σε άλλα που πήγα δεν μου το επέτρεψαν, ήθελαν να κλείσω ραντεβού και να είναι προετοιμασμένοι.

Και να σου πω την αλήθεια έχω άσχημη εμπειρία από φίλη μου νηπιαγωγό του δημοσίου που είχε μια τάξη με 30παιδιά, ως επι το πλήστων αλλοδαπά και ελάχιστα ελληνάκια. Δεν είμαι ρατσίστρια αλλά δεν θα το ήθελα αυτό για το παιδί μου, ειδικά τώρα που είναι αρχή για αυτή στο σχολείο.:dry:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα σε όλες! :)

xntou συμφωνώ μαζί σου! Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην επιλογή του σταθμού που θα εμπιστευτούμε τα παιδιά μας.mirlitsa, mairi$ και mamaka και εγώ προσανατολίζομαι να τα στείλω σε ιδιωτικό σταθμό γιατί πιστεύω πως είναι πιο προσεκτικοί με τα παιδιά. Έχω σκοπό να επισκεφτώ αιφνιδιαστικά μερικούς ιδιωτικούς σταθμούς της πόλης που μένουμε για να τσεκάρω τους χώρους, την υγιεινή τους και γενικά το πως συμπεριφέρονται στα παιδιά.Από μια πρώτη έρευνα που έκανα σε δημόσιους διαπίστωσα ότι έχουν πολλά παιδάκια και δε ξέρω κατά πόσο τα προσέχουν εξίσου όλα και επιπλεον το προσωπικό τους είναι με συμβάσεις και αλλάζει συνέχεια.

Ευχαριστώ όλες για τις συμβουλές σας!!;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...