Μετάβαση σε περιεχόμενο

Τι με συμβουλεύετε?

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλα τα κορίτσια της στήλης!

Υπάρχει ένα ζήτημα που με απασχολεί τελευταία και επειδή δεν έχω αποκτήσει ακόμη μωρό, θα ήθελα τη γνώμη σας, καθώς είστε ήδη μανούλες και με ενδιαφέρει να ακούσω τη δική σας γνώμη.

Η κουνιάδα μου έχει ένα κοριτσάκι 15 μηνών. Όλη την εβδομάδα το κοιτάζει η μητέρα της, σε χωριό έξω από τη Θεσσαλονίκη, καθώς η κουνιάδα μου εργάζεται και δεν θέλει να αφήσει το μωρό σε baby-sitter. Το μωρό το παίρνει κάθε Παρασκευή στο σπίτι και κάθε Κυριακή βράδυ το πηγαίνει πάλι στο χωριό. Εγώ είμαι άνεργη και πριν από 2 εβδομάδες προσφέρθηκα να πάω στο χωριό, στο σπίτι της πεθεράς μου, ώστε να ασχολούμε με το μωρό και εκείνη να μπορέσει να κάνει τις πασχαλιάτικες δουλειές της.

Το θέμα είναι πως έπεσαν στην αντίληψή μου κάποια πράγματα που με βασανίζουν... Το μωρό, πολύ δύσκολο στο φαγητό του, άκουγε τρελλό μπινελίκι από την πεθερά μου. Θα αποφύγω να αναφέρω λεπτομέρειες μα όταν την εκνέβριζε επειδή δεν έτρωγε ή επειδή έκλαιγε για διάφορους λόγους, του φώναζε διάφορα, όπως :΅

"άει στο διά... να πας",

"κληρονόμησες την τρέλλα του πατέρα σου (είναι παρεξηγημένη με τον πατέρα της μπουμπούς και δεν μιλάνε εδώ και μήνες)",

"είπα να δω ένα εγγόνι αλλά από τρελλούς όπως η μάνα σου και ο πατέρας σου τι περίμενα να δω"

"κλονίστηκαν τα νεύρα μου, να σε πάρουν να σε βάλουν σε παιδικό να ησυχάσω"... και άλλα παρόμοια, τα οποία τα φώβναζε στο μωρό με πολύ νεύρο.

Το πρόβλημά μου είναι ότι αναρωτιέμαι πως πρέπει να ενεργήσω. Σαν να μην συναίβει τίποτα? Το μωρό το αγαπώ πολύ και εκείνο μου δείχνει πολύ αδυναμία, όποτε το βλέπω κάνει σαν τρελλό να παίζουμε και όλο φωνάζει το όνομά μου και γενικότερα είναι το αγαπημένο μου ζουζουνάκι! Η κουνιάδα μου από την άλλη έχει πολύ μεγάλη αδυναμία στη μητέρα της. Πως να τολμούσα να της αναφέρω αυτά που είδα και άκουσα στο χωριό... Ίσως τα βάλει μαζί μου. Εσείς που είστε μανούλες, τι με συμβουλεύεται να κάνω?

Ευχαριστώ που με ακούσατε.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πολύ δύσκολη η θέση σου !!! Πιστεύω ότι το μωρό πληρώνει τα αποθυμένα της γιαγιά τους και αυτό δεν είναι καθόλου σωστό. Η Υπόθεση θέλει πολύ λεπτούς χειρισμούς γιατί καλό θα πας να κάνεις και μπλεγμένη θα βρεθείς.

Αν πρότεινες στην κουνιάδα σου να το προσέχεις εσύ καμιά φορά – αν βέβαια το θέλεις και εσύ και θα μπορούσες – γιατί είναι πραγματικά κρίμα .

Anastasia33 καλησπέρα.

Είναι λίγο λεπτό το θέμα που αναφέρεις και θέλει προσεκτικούς χειρησμούς γιατι όπως ανέφερες υπάρχει ήδη μια παρεξήγηση ανάμεσα στον πατέρα και την γιαγια.Αλήθεια η κουνιάδα σου σε ρώτησε για το πως ήταν η μπέμπα και η γιαγια όλες αυτές τις μέρες;Αν ναι τότε μπορείς απλά να πεις ότι η γιαγια καμιά φορά δεν έχει τόσο υπομονή λόγο ηλικίας χωρίς να μπεις σε λεπτομέριες.Απο εκει και πέρα αν την ενδιαφέρει θα το ψάξει μόνη της.Αν δεν σ'έχει ρωτήσει τίποτα θα σε συμβούλευα να μην πεις τίποτα στην μαμα. Αν νιώθεις πως πρέπει κάτι να κάνεις μπορείς να μιλήσεις με την πεθερά σου και να της εξηγήσεις με τρόπο ότι δεν είναι ότι καλύτερο να μιλάει στο παιδάκι έτσι.

Καλησπερα Αναστασια!

Εμενα η προσωπικη μου αποψη ειναι να μιλησεις στην κουνιαδα σου με την προυποθεση οτι εχετε καλες σχεσεις.Εγω τουλαχιστον θα ηθελα να το ηξερα αν συνεβαινε κατι τετοιο.

Μπορεις να βρεις ενα πολυ ωραιο τροπο και να της το πεις.Οφειλει να το ξερει σαν μανα που ειναι.

Ειναι πολυ σκληρο για ενα παιδακι να ακουει την γιαγια του να οριεται εστω και αν δεν καταλαβαινει τι του λεει ,μονο και μονο οι φωνες τα νευρα και η ενταση της φωνης καποια στιγμη θα του προκαλεσουν προβληματα.Δεν φταιει σε τιποτα το καημενο αν η γιαγια δεν εχει υπομονη και ξεσπαει τα νευρα της με φωνες και βρισιδια,αν ειναι δυνατον!Να το διαολοστελνει και η μανα του να μην γνωριζει τιποτα?

Εγω παντως το καθηκον μου προς αυτο το παιδακι θα το εκανα και ας παρεξηγιομουνα ,τουλαχιστον θα ειχα τη συνειδηση μου ησυχη.

Εγώ στην θέση σου δεν θα'λεγα τίποτα ούτε στην πεθερά ούτε στην κουνιάδα! Θα μίλαγα με τον άντρα μου! Χωρίς να κατηγορήσω βέβαια την μαμά του! Απλά θα του 'λεγα πόσο στενοχωρήθηκα με αυτό που είδα και τέτοια! Ότι δεν είναι ωραίο ούτε που στέλνει το παιδί στον .... , ούτε που κατηγορεί τον πατέρα του παιδιού! Από που κι ως που;;; Με συγχωρείς αλλά θεωρώ την πεθερά σου εντελώς ακατάλληλη να μεγαλώσει ένα παιδί! Κι απορώ πως η κόρη της της το αφήνει τόσες μέρες! Και στην τελική βρε παιδιά, μεγάλωσε τα παιδιά της όταν ήταν η σειρά της! Όπως και να το κάνουμε δεν έχει την ίδια υπομονή τώρα! Βλέπω από την μαμά μου η οποία βέβαια είναι 50 χρονών και δουλεύει, κάνα Σάββατο κρατάει και τις 2 μικρές τρελένεται! Αν έχει την μια μόνο την κουμαντάρει καλύτερα! Αλλά δεν έχει τις ίδιες αντοχές πια! Στο τέλος το παιδάκι θα αποκτήσει ψυχολογικά !

Κουκλιτσα μου αυτο που συμβαινει ειναι ανεπιτρεπτο κ δυστηχως συμβαινει πολυ συχνα.Σου μιλαω εκ πειρας,μου συνεβη κ εμενα οταν για καποιο διαστημα αφηνα την κορη μου στην θεια μου(αδελφη της μαμας μου),να την προσεχει γιατι δουλευα ολη μερα.

Συμφωνω με αυτο που σου λεει η καραμελενια.Πρεπει να το αναφερεις αυτο στη μαμα του παιδιου αλλα με εμμεσο τροπο.Ξερεις σε τετοιες καταστασεις ευκολα βρισκεσε μπλεγμενη.Παντως αν εισαι ανεργη κ μπορεις γιατι δεν προτεινεις να φυλας εσυ το κοριτσακι;;Ειναι πολυ αδικο κ κριμα να συμπεριφερονται ετσι στα παιδακια.Οσο μικρο κ αν ειναι να ξερεις οτι μεσα στην ψυχουλα του καταγραφονται τα παντα.

Και αυτη μετα λεγετε γιαγια;;;τι να πω;;;εχουν δει τοσα πια τα ματια μου.....παντως κανε οτι μπορεις,θα κανεις μεγαλο καλο σ'αυτη τη ψυχουλα.

Cesilia έχεις δίκιο, απωθημένα πληρώνει το μωρό. Ήδη έχω προσφερθεί και κρατάω το μωρό κάθε Σάββατο καθώς η κουνιάδα μου εργάζεται και τα πρωϊνά του Σαββάτου. Αν δεν το κρατούσαμε με τον άντρα μου κάθε Σάββατο, δεν θα το έφερνε καθόλου Θεσσαλονίκη, θα έμενε συνέχεια στο χωριό η μπουμπούκα.

Karamelenia, η κουνιάδα μου με ρώτησε αν το μωρό έτρωγε το φαγητό του ολόκληρο, όπως το τρώει τα Σαββατοκύριακα που το ταϊζει η ίδια της με υπομονή και εγώ της απάντησα ότι γενικά είναι πολύ διαφορετικό στα χέρια της μαμάς του από της γιάγιάς του. Δεν τόλμησα να πω ότι η μαμά της φωνάζει πολύ στο μωρό. Την είπα ωστόσο "Απορώ πως εσύ καταφέρνεις και την ταϊζεις κανονικά ενώ η μαμά σου δίνει μάχη για να φάει έστω το μισό φαγητό και το μισό φρούτο".

Hara, αυτό είναι που με προβληματίζει περισσότερο. Η γιαγιά, που υποτίθεται ότι το αγαπάει και το μεγαλώνει καλύτερα από όπως θα μεγάλωσε σε ένα παιδικό σταθμό ή στα χέρια μιας νταντάς, να το διαολοστέλνει κάθε φορά που τη νευριάζει....

Dallia, το θέμα είναι πως η πεθερά μου δεν θέλει να της πάρουν το παιδί. Ξέρω πως σας φαίνεται παράλογο κορίτσια, υπάρχει μια αντίφαση, αλλά ήδη θεωρεί το παιδί κτήμα της. Κυριολεκτώ σε αυτό που λέω. Εάν με αξιώσει ο Θεός και αποκτήσω παιδί, αποκλείω το γεγονός να το αφήσω στα χέρια της με αυτά που βλέπω. Αλλά ας μη ξεφεύγω από το θέμα, εμένα με απασχολεί η ανηψούλα μου στην προκειμένη περίπτωση. Να φανταστείτε, το έχει κάνει τόσο νευρικό το παιδί που είναι όλο με τη λέξη "ντα" στο στόμα. Χαριτολογόντας, είπα στην πεθερά μου πως από το πολύ "ντα" θα νομίζει ο κόσμος πως το παιδί θα κατάγεται από τη Ρωσσία.

ζουμπι έγραψε:

Κουκλιτσα μου αυτο που συμβαινει ειναι ανεπιτρεπτο κ δυστηχως συμβαινει πολυ συχνα.Σου μιλαω εκ πειρας,μου συνεβη κ εμενα οταν για καποιο διαστημα αφηνα την κορη μου στην θεια μου(αδελφη της μαμας μου),να την προσεχει γιατι δουλευα ολη μερα.

Συμφωνω με αυτο που σου λεει η καραμελενια.Πρεπει να το αναφερεις αυτο στη μαμα του παιδιου αλλα με εμμεσο τροπο.Ξερεις σε τετοιες καταστασεις ευκολα βρισκεσε μπλεγμενη.Παντως αν εισαι ανεργη κ μπορεις γιατι δεν προτεινεις να φυλας εσυ το κοριτσακι;;Ειναι πολυ αδικο κ κριμα να συμπεριφερονται ετσι στα παιδακια.Οσο μικρο κ αν ειναι να ξερεις οτι μεσα στην ψυχουλα του καταγραφονται τα παντα.

Και αυτη μετα λεγετε γιαγια;;;τι να πω;;;εχουν δει τοσα πια τα ματια μου.....παντως κανε οτι μπορεις,θα κανεις μεγαλο καλο σ'αυτη τη ψυχουλα.

Ζούμπι μου, η κουνιάδα μου με τον άντρα της μου πρότειναν να κρατάω τη μπουμπού από το Σεπτέμβριο που θα έχει μεγαλώσει, μα ως τότε, αφ΄ενός το μωρό θα μεγαλώνει με φασαρία, νεύρα και φωνές, αφετέρου και εγώ θα πρέπει να έχω βρει δουλειά... Δε θέλω να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, κάνω προσευχή τα βράδυα, πιστέψτε με, το λατρεύω το μωράκι, αλλά στην κουνιάδα μου δεν τολμώ να μιλήσω, παρόλο που έχουμε πολύ καλή σχέση. Δεν ζει ούτε λεπτό χωρίς τη μαμά της, να φανταστείτε μιλάνε στο τηλέφωνο πολλές φορές την ημέρα, ανέκαθεν, όχι τώρα που υπάρχει το μωρό....

Αναστασια ειμαι της αποψης να της το πεις

Και ας χαλασουν οι σχεσεις σας Το μωρο αυτο σε χρειαζεται να το υποστηριξεις δεν μπορει να αντιδρασει σ αυτα που περναει

Επειδη ομως σκεφτομαι μπορει να ετυχε η στιγμη που πηγες να μην χαρακτηριζει τη συμπεριφορα της πεθερτας σου κανε πρωτα αλλες 2,3 επισκεψεις να δεις αν πραγματι υπαρχει προβλημα

Θα σου ελεγα(αν οντως υπαρχει προβλημα) αν μπορεις να τραβηξεις ενα βιντεο ντοκουμεντο

Ολα αυτα θα τα κανεις για να προστατεψεις το ανηψακι σου Αυτο ειναι πανω απο οποιαδηποτε σχεση

po po diskoli i thesi sou..

an einai dinaton.,...pos milaei etsi gia to eggoni tis...

edo ksena paidia k ta feromaste sa dika mas ....

de ksero ti tha ekana sti thesi sou..poli lepto zitima...na mpeis anamesa se mana k kori..

eyxomai na mi sinexistei ayti i katastasi..:angry: :angry:

Προσωπικα θα πηγαινα να επισκεφτω την κουνιαδα μου μια δυο μερες και θα τα εγραφα ολα σε ενα μαγνητοφωνακι η ακομα και στο κινητο η στο mp3

Μετα θα το εβαζα να το ακουσει ο αντρας μου και να αποφασιζε εκεινος πως θα το λεγαμε αυτο και με ποιο τροπο θα το χειριζομασταν

Παντως κριμα για το μωρακι αν ηταν ετσι η μανα η η πεθερα θα προτιμουσα σιγουρα τον παιδικο σταθμο δεν θα μου το κανουν το παιδι μου νευροσπασμα και ανασφαλη

Φαντασου να το χτυπαει κι απο πανω οταν δεν ειναι κανενας στο σπιτι Ελεος!!:angry: :angry: :angry:

Αν και πολύ λεπτή η θέση σου, δε γίνεται να μην κάνεις τίποτα για το μπουμπουκάκι... Μίλα στον άντρα σου, μην μπλεχτείς ακόμη, και αποφασίστε μαζί πως πρέπει να το αντιμετωπίσετε... Πάντως πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις κάτι!

Το σωστο ειναι να μην ανακατευεσαι σε τετοιες υποθεσεις γιατι στο τελος θα βρεις εσυ τον μπελα σου... ομως δεν μπορεις να αφησεις το μωρο σ'αυτην την γυναικα... θα του δημιουργησει ψυχολογικα προβληματα... καλα θα εκανες να ενημερωσεις καποιον, τον αντρα σου ας πουμε, και να παρακολουθησετε το θεμα... το να το ηχογραφξσεις δεν ειναι κακη ιδεα, θα εχεις και αποδειξεις... οταν ειναι η μαμα του παιδιου μπροστα, η γιαγια πως συμπεριφερεται; αν μη τι αλλο, η γιαγια που αγαπαει το εγγονι της μονο λογια αγαπης του λεει και οχι αυτα τα λογια...:dry:

συμφωνω με την sweetmammy καλυτερα να το πεις στον αντρα σου και μαζι να δειτε πως θα το πειτε στην κουνιαδα σου παντως η γνωμη μου ειναι οτι η μανα του πρεπει να ξερει τι γινεται ακομη και αν αυτο αφορα την ιδια της την μανα εγω παντως γιγουρα θα ηθελα να το ξερω και οχι να ειμαι βαθεια νυχτωμενη ετσι και αλλιως καποιος πρεπει να το υπερασπιστει αυτο το παιδακι

Και γω είμαι της απόψεως του να θέσεις το θέμα πρώτα στον άντρα σου και μετά να δείτε πως μαζί πως θα πράξετε.

Καλό θα ήταν πάντως να "αναμειχθεί" ο άντρα σου στην όλη υπόθεση αν γίνεται, παρά εσύ. Γιατί οσο καλές μπορεί να είναι οι σχέσεις με πεθερικά ή κουνιάδους εσύ θα σαι πάντα ένας τρίτος...

ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΟΛΑ ΣΤΗ ΜΑΜΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ! Το σκεφτεσαι ακομη? Τι φταιει αυτο να την πληρωνει? Πω πω,εχω βγει απ τα ρουχα μου!Αυτο λεγεται κακοποιηση καλη μου,να μην σκεφτεις την θεση σου καθολου,ειναι υποχρεωση του ενηλικα να προστατευει ενα παιδι!!! Αν ηταν δικο σου μωρο το φανταζεσαι πως θα ενιωθες αν τα μαθαινες ολα αυτα? εγω θα την πλακωνα στις μαπες!

ΚΟΡΙΤΣΙ ΕΓΩ ΘΑ ΛΕΓΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΣΟΥ.ΕΚΕΙΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ ΣΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙ.ΙΣΩΣ ΣΕ ΚΑΛΥΨΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ.Η ΠΕΘΕΡΑ ΣΟΥ ΔΕ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΚΑΚΙΑ ΣΤΟ ΓΙΟΚΑ ΣΕ ΣΕΝΑ ΟΜΩΣ ΑΝΕΤΑ.ΒΕΑΙΑ ΕΑΝ ΤΗΣ ΤΟ ΠΕΙ ΤΗΣ ΚΟΥΝΙΑΔΑΣ ΣΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΤΗΡΝΤΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΕΧΕΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ.ΣΥΖΗΤΑΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑΔΑ ΣΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΑΖΙ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΕΚΘΕΣΕΙ.

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση. Αν και θα ήθελα πολύ να επαναλάβω την επίσκεψη στο χωριό και να ολοκληρώσω την εικόνα, αδυνατώ, καθώς σε λίγο καιρό ξεκινούν οι εξετάσεις μου, είμαι φοιτήτρια στο ΕΑΠ... Αυτό που βλέπω να κάνω στα σίγουρα, και με βοηθήσατε εσείς να το αποφασίσω, είναι να μιλήσω στον άντρα μου. Μου πέρασε από το μυαλό να απευθυνθώ στην παιδίατρο της μπουμπούς, τυχαίνει να την έχω γνωρίσει και το ιατρείο της είναι κοντά στο σπίτι μας. Πως σας φαίνεται? Τραβηγμένο? Θα ρεζιλευτούμε?

bebadomama έγραψε:

ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΟΛΑ ΣΤΗ ΜΑΜΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ! Το σκεφτεσαι ακομη? Τι φταιει αυτο να την πληρωνει? Πω πω,εχω βγει απ τα ρουχα μου!Αυτο λεγεται κακοποιηση καλη μου,να μην σκεφτεις την θεση σου καθολου,ειναι υποχρεωση του ενηλικα να προστατευει ενα παιδι!!! Αν ηταν δικο σου μωρο το φανταζεσαι πως θα ενιωθες αν τα μαθαινες ολα αυτα? εγω θα την πλακωνα στις μαπες!

bebadomama μου, αν το μωρό ήταν δικό μου θα το έπαιρνα από τη μαμά μου. Αλλά, επαναλαμβάνω, η κουνιάδα μου είναι πολύ-πολύ εξαρτημένη από τη μαμά της. Απ έξω-απ΄έξω, προσπάθησα να της πω ότι το μωρό εφ΄όσον γίνει 2 ετών θα έπρεπε να πάει στον παιδικό ώστε να είναι με άλλα παιδάκια, να παίζει, να μαθαίνει πράγματα και να προετοιμαστεί για τα νήπια... Η κουνιάδα μου αμέσως αντέδρασε και μου είπε πως κανένας παιδικός σταθμός δεν είναι καλύτερος από τη γιαγιά... Υπο κανονικές συνθήκες, έχει δίκιο... Αν άκουγε όμως τη μαμά της να φαίρεται έτσι στη μπουμπούκα μας, θα άλλαζε γνώμη...

τι να σου πω βρε Anastasia? ειναι δυσκολα πραγματα αυτα,πες το παντως στον αντρα σου και κινηθειτε μαζι,κριμα το παιδακι.

Και γω προτιμω την λυση της γιαγιας τουλαχιστον μεχρι να γινει ενα παιδακι 3,αλλα εδω δεν εχετε να κανετε με νορμαλ ανθρωπο!

Θα διαφωνήσω με την κουνιάδα σου ότι κανένα παιδικός σταθμός δεν είναι καλύτερος από την γιαγιά…ειδικά με την συγκεκριμένη γιαγιά. Εγώ είμαι πολύ υπέρ του παιδικού σταθμού. Το δικό μου μόλις γίνει δύο θα πάει σίγουρα. Θα βρω τον κατάλληλο – και ας μου κοστίσει λίγο παραπάνω. Τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς διαμορφώνουν χαρακτήρα, γίνονται πιο κοινωνικά, περνάνε μικρά όλες τις αρρώστιες ακόμα και οι πρώτοι τσακωμοί με τα άλλα παιδιά πρέπει να είναι στο πρόγραμμα. Εξάλλου προτιμώ να παίζει και να κινείτε όλη μέρα παρά να είναι σπίτι και να βλέπει τηλεόραση. ¨όπως και να το κάνουμε οι γιαγιάδες όλο και κάποια στιγμή θα το αφήσουν είτε για να μαγειρέψουν είτε για να ποιούν έναν καφέ με τις φιλενάδες ρους

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...