Μετάβαση σε περιεχόμενο

ποτε μπαινει σε ρηλαξ


Recommended Posts

ηθελα να σας ρωτησω κοριτσια αν ειναι νωρις για το κοριτσακι μου που εναι 1 μηνος κ 10 ημερων ,να μπει σε ρηλαξ.Επισης ποιος ειναι ο σωστοτερος τροπος για τον υπνο,ανασκελα η μπρουμυτα,το μπρουμυτα διαβασα ευθυνεται για εφνιδιο θανατο βρεφων,ανασκελα παλι ειναι επικινδυνο για τον εμετο.προσωπικα την κοιμιζω ανασκελα,ελαφρως πλαγιαστα κ φυσικα δεν κλεινω ματι!Πολυ αγχος!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου!Να το χαιρεσαι το κοριτσακι σου!!!!Μπορεις να την βαζεις ανετα στο ρηλαξ,και μικροτερα τα βαζουν!Για το συνδρομο δεν πρεπει να ανησυχεις και ουτε να επηρεαζεσαι απο οσα διαβαζεις!Κατα καιρους εχουν γραφτει πολλα και διαφορα χωρις να τεκμηριωνονται ομως ουσιαστικα!Υπαρχουν ειδικα μαξιλαρακια που τοποθετουνται στο σωμα του μωρου ειδικα για προστασια απο το συνδρομο αιφνιδιου θανατου!Εγω δεν θα χρησιμοποιουσα τιποτα,βαζε το μωρακι σου στο πλαι και μην ανησυχεις,δεν παθαινει τιποτα,να σκεφτεσαι ευχαριστα πραγματα κι οχι καποια σπανια και μεμονωμενα περιστατικα!Καλο σας βραδυ,να κοιμηθεις ηρεμα και να εχεις ονειρα γλυκα!!!!!:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

και εγω τον ειχα βαλει πολυ μικρο νομιζω πριν σαραντησει μαλιστα ειχε ειδικη θεση για τοσο μωρο και τον αφησα εως 9 μηνων μετα δεν χωραγε .Οσο γιαντη σταση του μωρου κοιτα να ρεβετε και αν δεν ρεφτει μετα απο ενα τεταρτο βαλτο κατω εγω παντως τον εβαζα στο πλαι ετσι μου ειχε πει η παιδιατρος και καθε τριωρο που ξυπανγε τον αλλαζα θεση για να μην πιαστει .Ακου την Υβοννη και χαλαρωσε

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΣΤΟ ΡΙΛΑΞ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΓΙΑΤΡΟΣ 2,5 ΜΗΝΩΝ ΜΕ 3. ΕΓΩ ΤΗΝ ΕΒΑΛΑ 1,5 ΜΗΝΩΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΘΟΥΝΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ. ΜΕ ΤΟ ΡΙΛΑΞ ΒΡΗΚΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ, ΕΓΩ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΒΑΛΑ ΣΤΟ ΡΙΛΑΞ, ΠΛΑΓΙΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΗΤΕΡΗ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΝ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ 3 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΜΙΖΩ ΑΝΑΣΚΕΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΟΒΑΜΑΙ. ΤΗΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΡΕΧΤΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ. ΑΝ ΠΑΛΙ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΞΑΠΛΩΜΕΝΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΡΕΧΤΕΙ, ΚΛΑΙΕΙ. ΤΗΝ ΣΗΚΩΝΩ, ΡΕΓΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΑΝΑΞΑΠΛΩΝΩ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΜΟΥ ΚΟΡΕΣ ΕΙΜΟΥΝΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΘΑΝ ΤΙΠΟΤΑ. ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ. ΣΚΕΨΟΥ ΘΕΤΙΚΑ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

και εγώ θα συμφωνησω με την Βανια.

την εβαζα με το ειδικο στρω ματακι που εχουν τα ριλαξ που ειναι απο νεογεννητα...

και εμενα η παιδιατρος μου ειχε πει στο πλαι..της ειχα και την σφηνα που χρειαζεται για να μενει στο πλαι και ολα μια χαρα..:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Και εγω την μικρη την εβαλα πολυ νωρις στο ρηλαξ.Μη φοβασαι το μαξιλαρακι που διαθετουν ειναι σχεδιασμενο για νεογεννητα.

Οσο για την σταση υπνου εγω την εβαζα παντα στο πλαι και με μια πετσετουλα πισω απο την πλατη της για να μην γυρναει.

Απλα οπως ειπαν κα τα υπολοιπα κοριτσια να την κανεις να ρευτει καλα πριν την βαλεις να ξαπλωσει και καθε φορα να της αλλαζεις θεση για να ξεκουραζονται τα κοκκαλακια της.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Kalimera thalia mou...

Agapi mou na sou zisei i mikroulla sou...

Mporeis na tin valeis aneta sto rilax...

Oso gia tin stasei tou upnou,,,

Egw eixa ton kwnstantino mou se diafores staseis gia na ksekourazwntai ta kokalakia tou...

Etsi prepei na kanoume...

Sou euxwme ta kalitera agapi mou...

Kai suntoma na ksekourazesai kai pali...

Ta filia mou...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

thalia7 καλημέρα!σε γενικές γραμμες συμφωνω με τα κοριτσια. Εγω τον εβαλα στο ριλαξ απο νεογέννητο με μικρη κλίση. Με βόλεψε παρα πολυ και σταματησα να το χρησιμοποιώ οταν πια δεν χωρούσε:P . Τωρα για την σταση και εγω στο πλαι τον εβαζα.Μην κανεις αρνητικες σκεψεις , ξερω ειναι δυσκολο θα σου πω ψεμματα οτι και εγω δεν το εκανα, αλλα διαπίστωσα οτι το μονο που καταφερα ηταν να ειμαι συνεχεια στην τσιτα! :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

σας ευχαριστω κοριτσια!μα τι αμεση ανταποκριση ειναι αυτη!εχω παθει πλακα! κ γω πλαγια την κοιμιζω,βαζοντας κ κατι σφηνες αριστερα της κ δεξια της,ομως εμαθε να ελεγχει το κεφαλακι της κ μου το γυρνα ανασκελα ωρες ωρες,εκει φοβαμαι μην κανει εμετο,αφηστε που δε θελει φασκιωμα κ τα χερακια τα χει ψηλα,μονιμως,εκει φοβαμαι μην κουκουλωθει με καμια κουβερτα!το ειδα κ αυτο ενα πρωι,η κουβερτουλα πανω απο το κεφαλι της!:woohoo: Οσο για το ρεψιμο,μολις τελειωσει με το γαλα της ρευεται απο μονη της 2-3 φορες σαν νταλικερης!!:laugh:πραγματικα,σαν μεγαλος ανθρωπος!παντως δε σημαινει οτι αν ρευτει δεν κανει εμετο,παντα κανει κ απο λιγο.Δεν ξερω αλλα κ γω κ ο μπαμπας της εχουμε μεγαλη ανασφαλεια,ειναι τοσο μικρη κ ευθραυστη.αντε να μεγαλωσουμε λιγακι!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

thalia7 έγραψε:

αφηστε που δε θελει φασκιωμα κ τα χερακια τα χει ψηλα,μονιμως,εκει φοβαμαι μην κουκουλωθει με καμια κουβερτα!

φασκιωμα???????Προσπαθησες να την φασκιωσεις?????????????????:woohoo: :woohoo: :woohoo: :laugh:

Αληθεια γιατι το εκαναν αυτο :huh: :huh: :huh:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα κορίτσια.

Εγώ θα σας πώ αυτό που μου είχε πει η παιδίατρός μου στο πρώτο μου παιδάκι και το τήρησα.

Να το βάλω στο ρηλαξ στον 6ο μήνα, όταν θα έχει δυναμώσει η μέση και θα αρχίσει να κρατάει το κορμάκι του για λίγο καθιστώ ( μου είπε πως πρέπει να είναι σε ίσια θέση η πλάτη και μεσούλα του μέχρι τότε ). Το ρηλάξ, όσο ειδικό στρωματάκι και να έχει, το σώμα του μωρού ευθεία δεν είναι, πάλι το βάρος του πέφτει στην μέση του, έστω και λίγο.

Ξέρω πολλούς γιατρούς όμως που δεν το απαγορεύουν, και πολλά παιδάκι που μεγάλωσαν με ρηλάξ και δεν έπαθαν τίποτα ………. τι να πώ :huh: , ρώτα και τον παιδίατρο ……

Στον ύπνο τον έβαζα στο πλάι, γιατί φοβόμουν. Ήταν μωράκι που δεν ρευόταν εύκολα, ούτε μετά και από μισή ώρα και σχεδόν πάντα, μέχρι και 6 μηνών που ξεκινήσαμε στερεές τροφές, μου έβγαζε γουλίτσες γάλα μετά από κάθε γεύμα.

Thalia7 όσο για την ανασφάλεια το φόβο και το ξενύχτη, ίσως περάσει αρκετός καιρός μέχρι να ηρεμίσεις :unsure: . Εγώ έκανα μήνες να κοιμηθώ σωστά :( , από το φόβο μου μήπως πάθει κάτι στον ύπνο. Κουτό :S , αλλά φοβόμουν και εγώ και ο άντρας μου υπερβολικά. Είναι στον άνθρωπο……..

Να σου ζήσει η κορούλα σου….:kiss: .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω τον εβαλα 21/2 μηνων στο ριλαξ και λογο του οτι ειμαστε μικροσκοπικοι ακομη και τωρα που ειναι 9 μηνων ακομη στο ριλαξ ειμαστε βεβαια τωρα οχι πολυ ωρα γιατι κανουμε και τα ψευτομπουσουλιτα μας και θελουμε ελευθερια κινησεων.οσον αφορα τον υπνο απο το νοσοκομειο μου ειχαν πει η μαιες να τον βαζω παντα πλαι μια απο την αριστερη και μια απο την δεξια πλευρα για να μην πιανετε και να μην πατιεται το κεφαλι του μονο απο την μια μερια παντα ομως τον εκανα να ρευτει και του εβαζα μια κουβερτα τυλιγμενη ρολο στην πλατη του για να μην γυρισει ανασκελα.

τωρα για το φασκιωμα υπαρχουν αποψεις πολλες εγω τον φασκιωνα οταν τον ταιζα (δεν μπορουσα να τον πιασω αλλιως ηταν 2κιλα παιδι φοβομουν ηταν πολυ μικροσωμος) και καποιες στιγμες το μεσημερι οταν ηταν πολυ ανησυχος και κουναγε τα χερια του πολυ δυνατα μεχρι που 2 φορες ειχε ''κοπει'' ετσι λεμε στο χωριο μου το πιασιμο του χεριου και ηρεμουσε κοιμοταν σαν πουλακι

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Οι αποψεις διαφερουν απο γιατρο σε γιατρο!!Εγω παντως απο 10 με 12 ημερων την ημερα και τα τρια παιδια μου τα κοιμηζα σε ρηλαξ η σε καροτσι(βολευει γιατι μεταφερεις το μωρο στο εκαστοτε ωματιο που κανεις τις δουλειες σου και το μωρο νοιωθει πως ειναι κοντα στη μαμα ακουγοντας τη φωνησου) εννοειται με ελαφρια κλιση και παντα στο πλαι, ενω το βραδυ στη κουνια η στη καλαθουνα σε οριζοντια θεση στο πλαι και παλι αλλα με μαξιλαρακι το αντιπνιγικο που ειναι πολυ λεπτουλι!Ετσι απο μωρα καταλαβαιναν τη διαφορα μεταξυ μερας και νυχτας και ποτε δε με ξενυχτυσαν με κλαματα παρα μονο γα να πιουν γαλα και ξανακοιμοταν!!ΑΑ επισης οσον αφορα τον υπνο και παλυ φροντιζα να υπαρχει παντα απλετο φως στο σπιτι τη μερα και μια σχετικη φασαρια ενω τη νυχτα ακριβως το αντιθετο!! Να σου ζησει το μωρακι σου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

τελικα ολα ειναι σχετικα,αλλοι γιατροι το επιτρεπουν κ αλλοι οχι,τι να πω,δεν ξερω.ELDO κ σεις τα ιδια,αγχος,ανασφαλεια κτλ κ τωρα λες να τα ξαναπερασεις ακομη μια φορα!:cheer: με το καλο το μωρακι σου ευχομαι.θα μου πειτε ποιος δεν τα εχει περασει,αμα δεν τα περασεις πως θα καταλαβεις οτι μεγαλωνεις παιδι!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,

Κ ΕΓΩ ΑΠΟ 40 ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΝ ΕΒΑΛΑ ΣΤΟ ΡΙΛΑΞ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΟΛΥ ΣΥΜΠΑΘΗΣΕ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΠΙΤΙΑ ΒΟΛΤΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΣΤΟ ΡΙΛΑΞ ΤΟΥ ΣΑΝ ΠΟΥΛΑΚΙ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΡΑΔΥΝΟ ΥΠΝΟ ΤΙ ΑΓΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ....ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΜΑ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΞΥΠΝΩ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΤΙΣ 04:30 ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ, ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΙΝΩ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΕΚΑΡΩ ΤΟΝ ΓΥΡΝΩ ΣΤΟ ΠΛΑΙ, ΚΑΘΩΣ ΑΠΟ ΑΣΑΡΑΝΤΙΣΤΟΣ ΑΚΟΜΗ ΟΤΙ ΣΦΗΝΑ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ, ΤΟΥ ΒΑΖΩ ΠΙΠΙΛΙΤΣΑ ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΝΥΣΗΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΞΑΝΑΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΥΠΝΟΣ ΚΑΛΕΣ 05:30-06:00 ΤΟ ΠΡΩΙ. ΕΧΩ ΒΡΥΚΟΛΑΚΙΑΣΕΙ ΣΑΣ ΛΕΩ!!!:blink:

ΠΑΝΤΩΣ ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΝΑ ΑΓΧΩΝΟΜΑΣΤΕ ΕΤΣΙ, ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΛΕΝΕ ΚΟΠΕΙΣ ΚΤΩΝΤΑΙ(ΜΑΛΛΟΝ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΑ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ)!!!:lol: ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙ ΑΓΑΘΟ ΜΙΛΑΜΕ ΕΕ!!!;)

ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!:kiss: :kiss: :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

geia sou thalia mou...........egw apo imerwn to ebaza sto relax...........eixa rwtisei tin paidiatro kai mou eipe apla na min einai kathisto poli......kai ayto efarmosa kai doksa to Theo tipota mia xara to ninaki mou....twra gia ton ipno kai egw sta plagia kai kathe 3wrw ton allaza:)na sou zisei to mwraki sou

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...