Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κοριτσια παρακαλω τις γνωμες σας.

Εδω και λιγες μερες που εχει ερθει η μαμα μου και μενει μαζι μας για βοηθεια επειδη εχω μπει στον μηνα μου , με έχει πρήξει!!!

Επιμενει οτι πρεπει να βγω απο το σπιτι με το παιδι μονον μετα την 40η μερα και μονον εφοσον μας εχει διαβασει παπάς!!!!:angry:

Εγω απο την αλλη με τη θρησκεια και τους παπαδες γενικοτερα δεν τα χω καλα και τους αποφευγω. Δεν ειμαι καν βεβαιη αν πιστευω η οχι 100% σε αυτη τη θρησκεια, και γενικως οπως καταλαβατε δεν τον χω ρε παιδακι μου! :angry:

Επιπλεον πιστευω οτι εφοσον σταματησουν να συντρεχουν ιατρικοι λογοι για μητερα και μωρο, η εξοδος απο το σπιτι και ειδικα τετοια εποχη, Μάιο περιμενω εγω, επιβαλλεται!

Θεωρω υπερβολικη ολη αυτην την κατασταση με τον σαραντισμο και δεν θελω να το κανω! Εσεις υποκυψατε σε αντιστοιχες πιεσεις; και γενικως ποια ειναι η αποψη σας;;;

Δημοσίευση

baby sm kai egw ta idia akouw apth mana mou!Kai oxi mono...

Egw gennaw Ioulio kai de skopeuw na meinw kleismenh mesa sto spiti oute kan gia 20 meres.Oute egw ta exw kala me thn ekklhsia me ola auta pou ginontai...ande na paw ena Pasxa sthn Anastash.

To kserw oti tha me priksei h mana mou ama akousei oti tha vgw prin saranthsoume alla de mporw na katsw mesa kalokairiatika,tha kataplakwthw.

+fwnw na kaneis to idio an exei kalo kairo mh kleisteis mesa sto spiti!

Δημοσίευση

Ωραιο θεμα babysm κ νομιζω οτι θα ακουστουν πολλες διαφορετικες αποψεις.Με το καλο να ρθει το μωρακι σου !Αν αρχισε απο τωρα το πρηξιμο..καημενουλα σε λυπαμαι..γιατι φανταζομαι το μετα!!

Εγω γεννησα ιουνιο , μωρακι 2450κ..η παιδιατρος μου δεν μου επεβαλε να κατσω μεσα..απλα να προσεχω τα γνωστα..οχι πολυκοσμια,κλειστους χωρους κτλ.Βολτιτσες καναμε στο καροτσακι κ μαλιστα με ξυπολυτα ποδαρακια:)

Η αλλη πλευρα τωρα..εγω ηθελα να παρω την ευχουλα ..οχι για μενα αλλα για το μωρακι..δεν ακολουθησα κανονες να μην βγω πριν την ευχη..απλα στις 20 ημερες πηγα κ τον διαβασε ο παπας στην εκκλησια!Και μαλιστα το χω κ σε βιντεο!τρελη χαζομαμα!

10 ημερων τον πηγα εγω στην παιδιατρο..κ δεν ηρθε αυτη σπιτι..πηραμε τον αερα μας βρε παιδακι μου!! κι εμενα σα λεχωνα με ωφελησε..δεν ειναι οτι καλυτερο το κλεισιμο..

εγω ειδικα για καλοκαιρι δεν ειμαι υπερ ουτε του ιατρικου ουτε του εκκλησιαστικου σαραντισμου!

ειναι ωραια εποχη για μωρα!!!Απολαυσε την οπως αισθανεσαι!!

Δημοσίευση

Εlena333f δεν ειναι μονον οτι θα θελω να βγω αν ειμαι καλα κι εγω και το μωρο. Ειναι και οτι παραδεχεται σαραντισμο μονον με την παρουσια παπα!!!:angry: Μιλαμε θα φρικαρω.

Τουλαχιστον εχω συμμαχο σε αυτο και τον αντρα μου. Αλλα πιστευω και οι δικοι μου και οι δικοι του θα μας σπασουν τα νευρα με αυτο το θεμα...αφου γεννηθει η μπεμπα με το καλο!

happy mom, δεν χω κανενα απολυτως προβλημα με οσους το κανουν, ή οσους γουσταρουν τρελλα την εκκλησια κατλ. κανενα απολυτως οχι μονον με τον Χριστιανισμο, αλλα με ολες τις θρησκειες...ο καθενας ειναι ελευθερος να κανει αυτο που αισθανεται. Κατα τον ιδιο τροπο λοιπον, θελω και εγω να με αφησουν κανω αυτο που αισθανομαι, και αν το παιδι μου μεγαλωνοντας αποφασισει να τα ακολουθησει ολα αυτα θα ειναι ελευθερο να τα κανει. Απλα δεν μπορω να με πιεζουν σε τετοια θεματα. Αντιδρω ασχημα!

Δημοσίευση

E... οχι και να κλειστουμε 40 μερες μεσα! εγω γενναω τελη Ιουλιου!

Απλα καλο ειναι να περιμενεις να καθαρισεις τελειως απο τα "λοχια" δην το αιμα που θα εχεις μετα τον τοκετο και αυτο γιατι οσο περισσοτερο περπατας και κουραζεσαι, τοσο αυτο αργει να σταματησει! οσο για το θεμα σαραντισμος και εκκλησια δες εδω! http://orthodox-world.pblogs.gr/2008/05 ... lizei.html

Δημοσίευση

Αυτο που μπορεις να κανεις για να την ηρεμησεις ειναι να φερεις ενα παπα οταν πας με το καλο στο σπιτι με το μωρακι σου να της διαβασει καμοια ευχη να ριξει και λιγο αγιασμο και ειναι ολα καλα οσο για τις εξοδους εξηγησε της οσο πιο ευγενικα σου επιτρεψει οτι ετσι κι αλλιως το μωρο θα βγει πριν σαραντισει για να πηγαινει στον παιδιατρο

Οσο για το αν ειναι θρησκευτικος η ιατρικος ο σαραντισμος πιστευω οτι περιεχει ενα μειγμα και των δυο

τα παλια χρονια ειδικα που οι γυναικες δεν ειχαν σερβιετες και ειχαν υγρα να τρεχουν επρεπε να μεινουν μεσα στο σπιτι να προσεχουν να μην κρυωσουν να μην κανουν μπανιο και αλλα πολλα τωρα στην αρχη εγω τουλαχιστον τις πρωτες δυο βδομαδες (δεν ξερω ποτε θα μειωθουν σε εμενα τα υγρα ) δεν θα εχω και τοση διαθεση να βγω

ασε δε αν θηλασεις κιολας στην αρχη μαλλον θα ειμαστε εξουθενωμενες και δεν θα θελουμε να πολυβγαινουμε εξω ξενυκτησμενες

Δεν ξερω για σενα αλλα εγω εχω κολλημα με το κρεββατι και τον υπνο αφου απο τωρα προσπαθω να κοιμαμαι οσο το περισσοτερο μπορω γιατι μετα δεν θα εχω τετοιες πολυτελειες

Αλλα αυτα αλλαζουν αναλογα με την γυναικα χαρακτηρα ψυχολογια κ.α

Δημοσίευση

παντως εγω συγκινηθηκα οταν τον πηγε ο παπας μεσα στο ιερο..ενα τοσοδουλικο μωρακι..ενιωσα πολυ ομορφα...και τον πηγα στην εκκλησια της Παναγιας Δεξιας εκει που παρακαλουσα...να τον κανω μετα τις δυο αποβολες μου!οποτε ειχε μεγαλη σημασια για μενα ολο το γεγονος..οχι για να τον πηγαινω βολτα ή για τα πρεπει κ τους συντηρητισμους των παραδοσεων μας!Γιαυτο κ λεω παντα πραττουμε οπως αισθανεται ο καθενας μας:)

Δημοσίευση

Καλη μου bell εχω πολλες ενστασεις στο θεμα της παραπομπης που μου στειλες...και δεν ειναι η ωρα να τις αναπτυξω. Γενικως παρατηρω οτι υπαρχει τεραστια διαφορα μεταξυ θρησκειας και εκκλησιας...και θα το αφησω εκει, γιατι ειναι τεραστια η κουβεντα και δεν χωραει σε ενα φορουμ. Σ ευχαριστω παντως.

Δημοσίευση

Εγω πιστευω οτι ειναι ανόητο μια γυναικα να κατσει μεσα 40 μερες ανεξαρτητα αν ειναι χειμωνας η καλοκαιρι και μαλιστα το καλοκαιρι επιβαλλετε να βγει ενα παραπανω.Προσωπικα ο γυναικολογός μου μόλις γεννησα κάλεσε στο γραφειο του τον αντρα μου τη μητερα μου και τη πεθερα μου και αφου τους ενημερωσε οτι ημουν και εγω και το μωρο μια χαρα τους ειπε οτι η ψυχολογια μιας γυναικς που γενναει επηρρεαζετε παρα πολυ απο τη στιγμη που γενναει και μαλιστα πηγαινει για το σπιτι.Τους εθιπα να μηνμου ασκησουν καθε ειδους κριτικη για τον οποιοδήποτε λογο και βεβαια αναφερε οτι αν εγω ηθελα να βγω έξω πριν τις 40 ημερες σαφως και θα γινοταν και μαλιστα σε αυτο κατα ενα μερος απευθυνθηκε στον αντρα μου .Δηλαδη ρε κοριτσια να σας πω κατι αν μια γυναικα δεν εχει κανεναν κοντα και ο αντρας της εργαζετε και εκεινη πρεπει να παει να ψωνησι η να παει το μεγαλυτερο παιδι στο σχολειο τι θα γινει ;θα υποχρεωνετε καθε τοσο στη γειτόνισσα αλλα και εκτος απο αυτο ενας οργανισμος για να παρει τα πανω του χρειαζετε ηλιο και αερα και αυτα σιγουρα δεν βρισκονται μεσα στο σπιτι .Η κουνιαδα μου δυστυχως επειδη γεννησε πριν απο μενα και επειδη ο αντρας της ειναι απο τη μανη αλλα πιο πολλη εξαιτειας στη πεθερα μου εμεινε η κοπελα 40 ημερες στο σπιτι και δεν την αφησαν να βγει ουτε στο μπαλκονι με αποτελεσμα το κοριτσι να εχει σοβαρο θεμα , καποια στιγμη που ειδα οτι η κατασταση ειχε ξεφυγει μιληησα με τον μπατζανακη μου και του ειπα οτι αν θα συμβει κατι θα ηταν εκεινος υπευθυνος , ρουλαχιστον δεν εκαναν το ιδιο στο δευτερο παιδι .Λοιπον εγω εκανα το εξης ειναι κατι που τον κανουν ακοαμ και πριν γεινει το μωρο 20 ημερων αυτο γινετε την 8 ημερα καλας τον παπα στο σπιτι και σου διαβαζει μια ευχη απο εκεινη τη στιγμη καιμετα μπορεις να βγεις ανετα .Τωρα αν θελεις να βγαλεις και το μωρο ειναι δικαιωμα της καθε μητερας απολυτα καιμόνο στην κριση της.

Παλια η γυναικες επειδη μόλις γενναγαν πηγαιναν για δουλεια στα χωραφια και δν ειχαν το χρονο να ξεκουραστουν για αυτο δημιουργησαν αυτη την ιστορια και δενε χει να κανει αν πιστευει καποια γυναικα η οχι .Καποιοι θεωρουν τη γυναικα βωρωμικη γιατι ; τι εκανε εφερε στο κόσμο μια ζωη απλα θελει προσοχη να μην κολλησει οτιδηποτε επιδη ακομα ειναι ανοιχτη .Θυμαμαι ημουν 18 ημερες που ειχα γεννησει και ειχα παει να ψωνησω επειδη καποιοι στραβωναν και δεν ηθελα να μπαινω στα σπιτια τους (και ειναι δικαιωμα τους γιατι ειναο ο χωρο τους ) περασα απο το μπακαλη διπλα και ημουν απ εξω απο το μαγαζι και του ζητησα να μου βαλει λιγες πατατες και τοτε εκινος μου ειπε:ελα μεσα κοπελα μου για μενα ειναι τυχη να μπαινει μεσα μια γυναικα που εφερε στο κόσμο ενα παιδι .Σιγουρα θα ακουσετε πολλα και ενταξει οι μεγαλες γυναικες εχουν μια αποψη αλλα ειναι απραδεκτο να σχολιαζουμε εμεις που υποτιθετε οτι ειμαστε με νεες αποψεις .Πιασε λοιπον τη μαμα σου λαι πες της να κοιταξει τη δουλεια της και βγες εξω.....

Δημοσίευση

Γέννησα εν μέσω καύσωνα, μέσα Αυγούστου.. Βγήκα στις 22 μέρες και το μωρό στις 40.

Θα έβγαινα από την πρώτη κιόλας, αλλά λόγω καύσωνα δεν το κουνούσα ρούπι!

Το μωρό όχι, δεν θα το έβγαζα, όποια εποχή και να γεννούσα. Για να αλλάξει τον αέρα της, την έβγαζα μέχρι το μπαλκόνι για λίγο και μέσα πάλι. Μετά τις 40 μέρες, την έβγαζα δειλά δειλά, στη γειτονιά για κανένα δεκάλεπτο. Μετά τους 2,5 μήνες δε μαζευόμασταν. Με ήλιο, με βροχή, με συννεφιά, και με χιόνι την έβγαλα, καλά ντυμένη και σκεπασμένη στο καρότσι με το αδιάβροχό της. Α! Και από αρρώστειες? Μία φορά μέχρι τώρα, σε πολύ λάιτ μορφή!

baby sm με το καλό το μωράκι σου, εφόσον έχεις και τον άντρα σου "σύμμαχο" καλές βόλτες σου εύχομαι από τώρα! :) Κάνε ότι νιώθεις και μην ακούς κανέναν! Η λοχεία είναι δύσκολη περίοδος, το μόνο που δεν χρειάζεσαι είναι συγχύσεις. Ελπίζω οι δικοί σας να το καταλάβουν και να μην σας ζαλίζουν. Να σας αφήσουν να κάνετε αυτό που θέλετε!

Δημοσίευση

Γεια σου baby sm!Οταν με το καλο ερθει το μωρακι σου θα πρεπει να το δει παιδιατρος στις 10 μερες οποτε θα βγειτε εξω.Απο κει και περα ειναι καθαρα δικο σου θεμα τι θα κανεις.Εγω παντως στις 20 μερες πηρα μισο σαραντισμο μονη μου γιατι ειχε γεννησει και η αδερφη μου και ηθελα να παω να την δω.Στις 22 μερες πηρα το μωρακι μου με τον αντρα μου και πηγαμε απο Θεσ/νικη οπου γεννησα Ορεστιαδα που μεναμε τοτε λογω της δουλειας του αντρα μου.Καναμε δηλαδη 500 χιλιομετρα!Εγω και εκει που πηγαμε εβγαινα κανονικα αλλα τον γιο μου δεν τον εβγαζα παρα μονο στο μπαλκονι.Ο αντρας μου γεννηθηκε στην Γερμανια και η πεθερα μου μου εχει πει οτι απο 10 ημερων ο παιδιατρος της ελεγε να τον βγαλει εξω και αν δεν μπορουσε να τον εβγαζε στο μπαλκονι και να φανταστεις οτι ειχε και χιονια εκεινη την περιοδο που γεννησε!Η αληθεια ειναι οτι ειναι πολυ ωραια εμπερεια ο σαραντισμος του μωρου αλλα παλι ειναι καθαρα δικο σου θεμα τι θα κανεις με το δικο σου παιδι.Σου ευχομαι και παλι με το καλο!

Δημοσίευση

baby sm θα ακουσεις πολλα πανω σε αυτο το θεμα

Εγω και τα 2 παιδακια μου τα γεννησα χειμωνα (Φεβρουαριο-Δεκεμβριο)

Και στα δυο δεν βγηκα εξω για σαραντα ημερες οχι γιατι μου το επεβαλλε καποιος αλλα γιατι πραγματικα χρειαζομουν ξεκουραση και δεν ειχα καμια διαθεση για βολτες....

Στους τριγυρω ειπα οτι θα τηρησω τα σαραντα και δεν δεχομαι επισκεψεις μετα την δυση του ηλιου και ετσι ειχα την ησυχια μου !!!!!!!!!!

Χρειαζετε χρονος για να προσαρμοστειτε στα νεα δεδομενα.

Ενταξει γονεις-πεθερικα-αδερφες ερχοντουσαν.

Οταν με το καλο γεννησεις θα αποφασισεις εσυ τι θελεις να κανεις.

Με το καλο σου ευχομαι.

Δημοσίευση

baby sm καλησπέρα και από μένα!

Με το καλό να κρατήσεις στην αγκαλίτσα σου το μωράκι σου!!!

Στην ερώτησή σου εάν είναι θρησκευτικός ή ιατρικός ο σαραντισμός, εγώ πιστεύω ότι είναι καθαρά θρησκευτικός! Ιατρικώς είσαι ελεύθερη να βγεις έξω με το μωράκι σου, όποτε εσύ νιώσεις έτοιμη για αυτό!

Είχα και εγώ αυτήν την απορία και ρώτησα την γυναικολόγο μου πριν φύγω από την κλινική για το πότε μπορώ να αρχίσω να βγαίνω και μου απάντησε ότι μπορώ να βγω όποτε το θελήσω!

Μπορείς φυσικά να ρωτήσεις και τον γυναικολόγο σου!

Δημοσίευση

Γειά σου baby sm.Πριν μείνω έγκυος έτυχε να πάμε ταξίδι στο εξωτερικό σε κάτι φίλους που είχαν ένα μωράκι μόλις 10 ημερών.Σε πληροφωρώ ότι κάθε μέρα βγαίναμε βόλτα με το μωρό (εκτός αν έβρεχε).Ο γιατρός επέμενε σε αυτό.Εκει αποφάσισα ότι όταν θα έρθει η σειρά μου το μόνο που θα κρατήσει το μωρό μου μέσα θα ήταν θέμα υγείας ή βροχή.Απλώς τον 1ο μήνα δεν το πήγαινα σε κλειστούς χώρους.Εγώ πάλι Σάββατο βγήκα απο την κλινική Δευτέρα βγήκα για ψώνια.

Το θρησκευτικό μερος το κράτησα απλά και μόνο γιατί το ζήτησε ο άντρας μου.

Αν νιώσεις ότι θες να βγείς βόλτα με το μωράκι σου κάντο,και αφού και ο άντρας σου σύμφωνεί...βουυυρρρρ!!!!!!!

Ο καθένας πράτει αυτό που νιώθει!

καλώς να το δεχτείτε το μπεμπάκι σας!!

Δημοσίευση

Εγώ βγήκα για περπάτημα 6 μέρες μετά τη γέννηση της μπέμπας μου γιατί είχα ανάγκη να περπατήσω. Από την ακινησία πονούσε το σώμα μου και πρηζόντουσαν τα πόδια μου. Μετά από μια εικοσάλεπτη βόλτα για περπάτημα ένιωσα άλλος άνθρωπος. Τα λόχεια κράτησαν 36 μέρες αλλά δεν ήταν κάτι που να με εμποδίζει να παίρνω τον αέρα μου.

Όταν η μπέμπα ήταν 9 ημερών ήρθε ο παιδίατρος στο σπίτι για να τη δει και είπε ότι δεν καταλαβαίνει γιατί οι γυναίκες κλείνονται μέσα στο σπίτι για 40 μέρες. Μου είπε ότι όταν έχει καλό καιρό να βγαίνουμε βολτούλα, ακόμη και πιο μακρινές βόλτες με το αυτοκίνητο. Να αποφεύγουμε τα άλλα παιδιά για να μην κολλήσουμε καμιά ίωση. Μπροστά ήταν και η πεθερά μου, της οποίας της έκανε εντύπωση όπως και σε μένα άλλωστε, όμως το είδε πολύ θετικά. Την ίδια μέρα πήρα τη μπέμπα μαζί μου στο μάρσιπο και πήγαμε μια βόλτα με τα πόδια μέχρι το ΚΕΠ για να κάνω κάποιες εξουσιοδοτήσεις για τα διαδικαστικά. Καθοριστικά βοήθησε πιστεύω το ότι το υποστήριξε ο γιατρός. Μέχρι να σαραντήσω βγήκαμε πολλές βόλτες για περπάτημα και με τον άντρα μου. Να σημειώσω ότι γέννησα τέλος Φεβρουαρίου.

Κάθε κοπέλα πρέπει να κάνει αυτό που νομίζει η ίδια καλύτερο και να μην δίνει σημασία στο τι λένε οι άλλοι. Μόνο η γνώμη του γιατρού μετράει. Να φανταστείς ότι η κουνιάδα μου παρεξηγήθηκε γιατί δεν αφήναμε τα παιδάκια της να πλησιάσουν την μπέμπα, την είδαν μόνο από μακριά. Αλλά δεν πρέπει να δίνουμε σημασία. Από το ένα να μπαίνουν και από το άλλο να βγαίνουν...

Δημοσίευση

και γω βγηκα στις 12 μερες γιατι νωριτερα δεν ηθελα. Ενιωθα κουρασμενη και με το θηλασμο ημουνα ολη μερα σαν τσιτσιολινα. Τελικα το φιλοσοφησα και βγηκα βολτα και οταν ηθελε να φαει τον θηλασα σ'ενα παρκο φεβρουαριο μηνα!!Ο παιδιατρος μου ειχε πει να παιρνει καθαρο αερα το παιδι οσο πιο συχνα γινεται εφοσον φυσικα θελω και μπορω να βγω. Στην αρχη με κοιτουσαν λιγο σαν ουφο αλλα τελικα μεχρι και η πεθερα μου που ειναι παραδοσιακη μου ειπε καλα εκανες, εμας εκεινα τα χρονια μας φοβεριζαν. Φαντασου οτι καποιοι δεν ερχοταν σπιτι το απογευμα γιατι δεν ξερω και γω τι λεει η θρησκεια. Αλλα να σου πω απο το να κατσεις σπιτι και να σου πασπατευει ο καθενας το μωρο καλυτερα εξω. Εμενα δεν επαθε απολυτως τιποτα και ητανε και χειμωνας.

Δημοσίευση

Για μένα κορίτσια η πιο δύσκολη φάση είναι η κλεισούρα.

Τα ξενύχτια τα αντέχω, τους κολικούς το ίδιο, αλλά το μέσα με τίποτα!

Κοντεύω να σαλτάρω.Πριν την εγκυμοσύνη αλλά και κατά την διάρκεια δεν μαζευόμουν,οπότε το μέσα για μένα είναι φοβερή αλλαγή.

Βγήκαμε στις 10 μέρες βόλτα με τον μικρό .Τώρα είμαστε 25 ημερών και όποτε έχει καλό καιρό δεν το αφήνουμε ανεκμετάλλευτο....

Θεωρώ πολύ καλύτερο να το κυκλοφορείς -με προφύλαξη-παρά να σου μεαζεύεται η σάρα και η μάρα σπίτι και μάλιστα αυτή την εποχή που είναι όλοι κρυωμένοι.

Όσο για την θρησκεία,αναλόγως πως το εξηγεί ο καθένας.

Κάνε το σταυρο σου, να εύχεσαι η Παναγίτσα να έχει καλά το παιδάκι σου και η ευχή της εκκλησίας ευπρόσδεκτη.

Αλλά σαν αυτά που θα δόσεις εσύ στο παιδάκι σου , δεν τα αντικαθιστά καμία ευχή......

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Ηλέκτρα καλησπέρα! Κι εγώ τα πήρα μόνο για έναν κύκλο που κάνανε σπερματεγχυση, αλλά δεν είδαμε θεαματικά αποτελέσματα. Μόνο ένα ωοθυλάκιο μεγάλωσε, ενώ τον μήνα που θα μου έλεγαν πότε θα προχωρήσουμε στην εμβρυομεταφορά σε φυσικό κύκλο μεγαλωσαν δύο ωοθυλάκια μόνα τους στο ίδιο ακριβώς μέγεθος. Η σπερματεγχυση δεν πέτυχε κ δεν έκανα άλλη προσπάθεια, προχωρήσαμε τα χαρτιά για την εξωσωματική.
    • Χα χα χα χα αν δεν έρθει μέχρι Δευτέρα Τρίτη λογικά θα κάνω! Ευχαριστώ πολύ πάντως ❤️❤️
    • Επειδή έβαλε 1 κιλό σε έναν μήνα (μάλλον τότε που είχε μειωθεί το γάλα μου τον παραταιζα απο το άγχος μου)  μού είπε να ξεκινήσουμε τον επόμενο στερεές για να μην  βάζει ακόμα παραπάνω βάρος άμα ξεκινήσουμε στερεές (μάλλον θεωρεί δεδομένο ότι θα είναι καλοφαγάς)  5μηνων και κάτι που θα ξαναπάμε θα μου δώσει οδηγίες!  Από την ανιψιά μου ξέρω ότι θα ξεκινήσουμε με λαχανικά! 
    • Μπράβο σας κι εσάς! Εμείς τέλος του μήνα θα πάμε..
    • Μήπως να έκανες ένα τεστακι μπας και δώσει πιο σίγουρη απάντηση από τις υποθέσεις μας εδώ; 😅
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...