Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

κοριτσια ψαχνοντας στο φορουμ δεν βρηκα κατι σχετικο με το πως περνουμε ουρα σε μωρακια, και ειπα να θιξω το θεμα καθοτι εγω την πατησα!!!

οταν ηταν η μπεμπα μου 6 μηνων σε ενα μηνα εβαλε μολις 300γρ και μου ειπε ο γιατρος καλου κακου να την κανω μια γενικη ουρων γιατι η ουρολημοξη σ'αυτην την ηλικια δεν εχει συμπτωματα.

μου ειπε να παρω απο το φαρμακειο εναν ειδικο ουροσυλλεκτη τον οποιο κολλας στο πιπι και συλεγεις τα ουρα.

εκανα και εγω απο βραδυς μπανιο την μικρη της κολουσα και τον ουροσυλλεκτη, απο πανω το παμπερς και καληνυχτα....!!!

το πρωι εβαζα το αυτοκολητο σακουλακι με οσα ουρα ειχαν μεινει μεσα σ'εναν μεγαλο ουροσυλλεκτη, και στον μικροβιολογο!

αποτελεσμα?...ουρολημοξη!!! ή για να ακριβολογω η διαγνωση ηταν ουρολημοξη! οποτε αρχισαμε αντιβιωση για 10 ημερες κατ'εντολη γιατρου, μετα επαναληψη της εξετασης (με τον ιδιο απο μερους μου τροπο) και ξανααντιβιωση και εξετασεις για υπερηχο κυστης νεφρων και κυστογραφια, παλινδρομηση ουρων κτλ....!

Οταν τελειωναμε την δευτερη αντιβιωση και πριν παω για εξετασεις,ο Θεος εστειλε μια κοπελα και μου ειπε οτι επαιρνα με λαθος τροπο τα ουρα και το μωρο μπορει να μην εχει τιποτα!!!

Ο σωστος τροπος ειναι να την πλυνω το πρωι με bedadin, μετα με ενα αντιβακτηριακο σαπουνακι (antibacter εβαλα εγω), και μετα να κολλησω τον ουροσυλλεκτη και να μην της βαλω το παμπερς αλλα να περιμενω να κατουρησει!

Ακολουθοντας αυτην την διαδιακασια οι εξετασεις μας ηταν πεντακαθαρες και κατεληξα στο συμπερασμα οτι εξ'αρχης δεν υπηρχε προβλημα και τσαμπα εφαγε το παιδι την αντιβιωση. Το προβλημα ηταν οτι δεν με ενημερωσε ο παιδιατρος και ο μικροβιολογος για το πως περνουμε τα ουρα και ταλαιπωρηθηκαμε σωματικα και ψυχολογικα κυριως.

Συγνωμη για το μεγαλο ποστ και ελπιζω να προλαβω καποιες απο εσας ωστε να μην περασετε τα ιδια!!!

Δημοσίευση

Lenata μου, ίσως να κάνω λάθος, αλλά πιστεύω πως τζάμπα πήρε φάρμακα το κοριτσάκι σου.

Όταν κάποια στιγμή υπήρχαν υποψίες για ουρολοίμωξη στο αγοράκι μου, μου είχε πεί η παιδίατρος να πάρω δείγμα με ουροσυλλέκτη, αλλά απλά να περιμένω να ουρήσει μία φορά, να το βγάλω εμμέσως και να το πάω σε 1 ώρα τουλάχιστον, σε εργαστήριο. Με ενημέρωσε πως αυτός ο τρόπος δεν είσαι σίγουρος. Μπορεί εύκολα να μολυνθεί γιατί οι γονείς δεν το κάνουν σωστά, αλλά ας κάναμε μια προσπάθεια πριν πάρουμε δείγμα ούρων με καθετήρα ………. Το ότι άφησες τον ουροσυλλέκτη ΟΛΟ το βράδυ μου έκανε τρομερή εντύπωση…… Πείρα δείγμα με ουροσυλλέκτη, τα πρώτα αποτελέσματα μου είπαν από το μικροβιολογικό εργαστ. πως ήταν λίγο μολυσμένα και δεν μπορούν να πουν με σιγουριά αν είναι ή όχι ουρολοίμωξη και πως θέλουν δεύτερο ……… Δεν το έκανα, πήγα στην παιδίατρο, του πείρε δείγμα με καθετηράκι ( δύσκολο για την μάνα να το βλέπει και πόσο μάλλον σε αγοράκι :( ) βγήκαν τα σίγουρα αποτελέσματα και δόξα το θεό ήταν μια χαρά το αγοράκι μου.

Ελπίζω να μην ξανα ταλαιπωρηθείτε έτσι και φυσικά να μην ξαναπάρετε αντιβιοτικά

Δημοσίευση

Κι εμείς την πατήσαμε έτσι όταν η μικρή μας έγινε 1 έτους. Κάναμε μια γενική ούρων προληπτικά και επειδή στο μικροβιολογικό εργαστήριο που πήγαμε δεν την έπλυναν παρα της έβαλαν αυτό το σακουλάκι και περιμέναμε 3-4 ώρες να κάνει τσίσα και φυσικά όταν πήγαμε τα αποτελέσματα στον παιδίατρο έδειξαν μια ωραιότατη ουρολοίμωξη. Ο παιδίατρος μας έστειλε κατευθείαν να την ξανακάνουμε και μου έδωσε και οδηγίες. Μου είπε να την πλένουν καθε 20 λεπτά και να της αλλάζουν σακουλάκι μέχρι να κάνει τσίσα. Έτσι κάναμε και βγήκανε καθαρές...:)

Δημοσίευση

καταρχην αυτην την εξεταση την κανουνε παντα σε νοσοκομειο γιατι γινεται αντισηψια της περιοχης και αν δεν εχει ουρησει το παιδι σε μια ωρα βγαζουν το σακουλακι και κανουν ξανα αντισηψια και βαζουν καινουργιο.....το πιο πιθανο ειναι οτι τσαμπα εφαγε αντιβιωση το μωρο και δευτερον αλλαξε παιδιατρο!!!!!!!!!!!

Δημοσίευση

καταρχην αυτην την εξεταση την κανουνε παντα σε νοσοκομειο γιατι γινεται αντισηψια της περιοχης και αν δεν εχει ουρησει το παιδι σε μια ωρα βγαζουν το σακουλακι και κανουν ξανα αντισηψια και βαζουν καινουργιο.....το πιο πιθανο ειναι οτι τσαμπα εφαγε αντιβιωση το μωρο και δευτερον αλλαξε παιδιατρο!!!!!!!!!!!

Lenata mou agapi mou,,,

Egw sumfwnw me tin Bourique agapi mou...

Exei dikaiw...

Ax re agapi mou sas euxwme mia kaliteri sunexeia...

Filia...

kai o theoullis mazi sas...

Δημοσίευση

Επειδή τυχαίνει να δουλεύω σε παιδιατρικό τμήμα νοσοκομείου η νοσηλεύτρια πλένει καλά το μωράκι και μετά βάζει το ειδικό σακουλάκι το οποίο το αλλάζει το πολύ κάθε 40 λεπτά! μέχρι να ουρήσει το μωρό.

Δημοσίευση

kaili έγραψε:

Επειδή τυχαίνει να δουλεύω σε παιδιατρικό τμήμα νοσοκομείου η νοσηλεύτρια πλένει καλά το μωράκι και μετά βάζει το ειδικό σακουλάκι το οποίο το αλλάζει το πολύ κάθε 40 λεπτά! μέχρι να ουρήσει το μωρό.

Εμεις εχουμε κανει 3 φορες εξεταση ουρων για ουρολοιμωξη, η τελευταια μαλιστα ηταν σημερα το πρωι γιατι απο χθες η μικρη μου εχει 40,5 πυρετο.

Και τις 3 φορες πηγαμε στο μικροβιολογικο εργαστηριο οπου οι κοπελες εκει ανελαβαν κ την επλυναν με μεγαλη προσοχη κ επειτα της εβαλαν το σακουλακι το οποιο ομως μολις περνουσε μιση ωρα το αλλαζαν αμεσως αφου πρωτα την επλεναν παλι.

Οπως καταλαβαινεται καθε φορα χρειαζομαστε τουλαχιστον ενα πρωι εκει μεχρι να κανουμε τσισα μας (για να μη μιλησω για τις φορες που θυμοταν να τα κανει την ωρα που αλλαζαμε σακουλακι ή την πλεναμε οποτε...παλι απο την αρχη...)

Παντως νομιζω οτι ειναι μια διαδικασια (η συλλογη των ουρων) αρκετα δυσκολη για να την κανουμε μονες στο σπιτι...

Δημοσίευση

Αχ τι μου θυμισατε τωρα........

Εχουμε κανει 3 φορες γενικη ουρων με την κορη μου και μου αλλαζε τα φωτα γιατι δεν ουρουσε....

Ημασταν μια φορα στο Ιατρικο απο τις 7 το πρωι και περιμεναμε-περιμεναμε........τιποτα εκεινη,τι να της βρεχουν την κοιλια,τα ποδια,τι να την πιεζει ο γιατρος λιγο μπας και της φυγουν τιποτα εκεινη.

Μολις η ωρα πηγε 3 αποφασισαμε να φυγουμε λεμε δεν παει αλλο.

Δεν προλαβαινουμε να φτασουμε σπιτι(5 λεπτα αποσταση) τα κανει η κυρια........ξανα πισω εμεις μπας και σωσουμε τιποτα μεσα απο το pampers......Δραμα η κατασταση...........

Ηταν καθαρα ψυχολογικο το θεμα ,φοβοταν,δεν της αρεσε εκει τι να πω.

Την επομενη φορα την επλυνα οσο καλυτερα μπορουσα της κολλησα το σακουλακι και την αφησα γυμνη μεσα στο σπιτι.Της δινω γαλα και μετα απο λιγακι νερακι με το κουταλακι για παιχνιδι και περιμενα.Εεεεεεε μεσα σε μιση ωρα τα εκανε.Ηταν στο περιβαλλον της........

Η 3η ηταν σημερα καναμε γενικη αιματος και ουρων.Μου λεει μαμα τσισα.....τσουπ στο κυπελακι και ξεμπερδεψαμε στα γρηγορα.Ευτυχως........

  • 2 months later...
Δημοσίευση

Είμαι γιατρός Βιοπαθολόγος-Μικροβιολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών και έχω περίπου 12ετή εμπειρία πάνω στον τομέα μου. Με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσα την έλλειψη πληροφόρησης σε μεγάλο αριθμό μαμάδων για ένα θέμα πάρα πολύ απλό όπως είναι η συλλογή, καλλιέργεια και αξιολόγηση των ούρων σε ένα μωρό. Και για αυτό βέβαια δεν ευθύνονται οι μαμάδες.

Νοιώθω λοιπόν χρέος μου να σας μεταφέρω κάποιες γνώσεις πάνω στο θέμα. Όταν ένα μωρό δεν παίρνει βάρος ο παιδίατρος οφείλει να ζητήσει γενική και καλλιέργεια ούρων γιατί εάν δεν το κάνει θα ήταν εκ μέρους του αμέλεια. Προσωπικά συστήνω η λήψη του δείγματος να γίνεται από τη μητέρα στο σπίτι γιατί είναι απλή, θα αποφύγει την ταλαιπωρία και να είστε σίγουρες ότι κανείς άλλος δεν πρόκειται να το κάνει καλύτερα από εσάς. Η διαδικασία είναι η εξής: προμηθεύεστε από φαρμακείο 2-3 ειδικά σακουλάκια συλλογής ούρων για μωρά και φυσιολογικό ορό. Η λήψη των ούρων μπορεί να γίνει οποιαδήποτε ώρα της ημέρας αφού ένα μωρό δεν μπορεί να σας πει πότε θα ουρήσει. Πλένετε το μωρό τοπικά στα γεννητικά όργανα [δεν είναι απαραίτητο το μπάνιο] με την παλάμη σας με άφθονο νερό και σαπούνι [πράσινο ή τα ειδικά για μωρά]. Ξεπλένετε πολύ καλά πρώτα με νερό βρύσης και μετά με φυσιολογικό ορό. Στεγνώνετε καλά την περιοχή γύρω και όχι πάνω στα γεννητικά όργανα και κολλάτε το σακουλάκι. Αφήνετε μία με μιάμιση ώρα το πολύ. Δίνετε στο μωρό υγρά εάν θέλει για να ουρήσει ευκολότερα. Μπορείτε να του φορέσετε την πάνα εάν τραβάει ή δείχνει να τον ενοχλεί το σακουλάκι. Εάν στο χρονικό διάστημα της μιάμιση ώρας δεν ουρήσει επαναλαμβάνετε τη διαδικασία πλυσίματος και εφαρμόζετε νέο σακουλάκι. 'Οταν ουρήσει κλείνετε το σακουλάκι και το πηγαίνετε στο μικροβιολόγο. Εάν πρόκειτε να καθυστερήσετε 2 - 3 ώρες το φυλάσετε σε δροσερό και σκοτεικό μέρος όπως η συντήρηση του ψυγείου ειδικά το καλοκαίρι ή στο μπαλκόνι μέσα σε μία μαύρη σακούλα το χειμώνα. Καλό είναι να έχετε προσωπική επαφή με το μικροβιολόγο για να του εκθέσετε βασικά πράγματα του ιστορικού του μωρού όπως η ηλικία, γιατί κάνετε την εξέταση, εάν παιρνει αντιβίωση. Ο μικροβιολόγος που ξέρει καλά τη δουλειά του μπορεί να καταλάβει εάν το δείγμα συλλέχθηκε σωστά ή όχι. Εάν δεν έχι συλλεχθεί σωστά θα φανεί μετά το πέρας της καλλιέργειας και οφείλει να ζητήσει νέο δείγμα και όχι να δώσι μία λανθασμένη απάντηση που θα σας ρίξει σε περιπέτειες!

  • 2 months later...
Δημοσίευση

H μπέμπα μου όταν έγινε ενός μήνα δεν ειχε πάρει τα απαραίτητα γραμμάρια και ο παιδίατρος αμέσως μας είπε να κάνουμε εξέταση για ουρολοίμωξη. Ρώτησε ο άντρας μου πως γίνεται και μας είπε πως θα έκανε παρακέντηση. 2 μέρες έκανα να κοιμηθώ αλλά πήγα το μωρό σε άλλο γιατρό που μου συνέστησε να βάλω συμπλήρωμα εκτός απο τον θηλασμό για 4-5 μέρες και θα βλέπαμε την εξέλιξη του βάρους. Τελικά δεν ειχε τίποτα. Ευυχώς που δεν τρύπησα το νεογέννητο.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Πίστευα ότι μέχρι το βράδυ θα μου τα στείλει.. συνήθως έτσι κανει...μήπως δεν πρόλαβε..τη Δευτέρα πια...
    • Μια χαρά σε βρίσκω φίλη, κάνεις αυτό που ταιριάζει σε εσάς και στην καθημερινότητά σας 💕 Όλα θα πάνε υπεροχα, εφόσον δε πιέζεις τον εαυτό σου για κάτι, έχεις ήδη σκεφτεί εναλλακτικές, αυτό είναι το πιο σημαντικό 🙏
    • Α! και για τους ημερίσιους που ανέφερες, εκτός από contact naps, το οποίο καταλαβαίνω είναι φουλ δεσμευτικό, ειδικά όταν κοιμούνται 2ωρα και 3ωρα πάνω σου, έχεις δοκιμάσει να βγαίνεις βόλτα με το καρότσι να κοιμάται εκεί; Είχα μπουχτίσει κι εγώ να είμαι κολλημένη στον καναπέ 2ωρα και 3ωρα και να μη μπορώ ούτε καλά καλά να φάω μεσημεριανό, οπότε βγήκα μια μέρα με το καρότσι στο πάρκο, τον θήλασα και μετά τον έβαλα στο καρότσι και δώστου βόλτες μέχρι που αποκοιμήθηκε.  έκτοτε το έκανα συστηματικά, προσπαθούσα να το κάνω κάθε μέρα - θηλασμός στο πάρκο, μετ'α μέσα στο αυγό/καρ΄οτσι/καλαθούνα μόλις γλάρωνε, 2-3 γύρες και είχε κοιμηθεί. Μετά καθόμουν με το ταπεράκι μου κι απολάμβανα το φαγητό μου, βιβλίο, ό,τι χρειάζεται κανείς! ή πολλές φορές απλά έβαζα μουσική στα ακουστικά και περπατούσα με τις ώρες. Μου έκανε πολύ καλό και για τη δική μου ψυχική υγεία, οπότε το προτείνω φουλ! Και με τον καιρό, μετά τον 3ο μ΄ήνα άρχισα να τον πηγαίνω και σε μολ, κάτι άκυρες Τετάρες 10 το πρωί, ήμουν εγώ κι ο κούκος 🤣 Κι ενώ κοιμόταν το μωρό έκανα κι εγώ τις βόλτες μου στα μαγαζία. Η λοχεία είναι τόσο απομονωτική περίοδος, κι αν δεν έχεις να αφήσεις το μωρό, απλά πάρτο μαζί σου! Χαρούμενη μαμά = χαρούμενο μωρό 💕🫂
    • Στους νυχτερινούς ύπνους τότε είσαι κομπλέ - μη το πεις ούτε του παππά, έτσι μου λέγανε και μένα! 🤣 2-3 αφυπνίσεις είναι απόλυτα φυσιολογικό ως και πολυτέλεια όπως καταλαβα από άλλους γονείς στον περίγυρο 🤪 Επίσης συμφωνώ ότι ρουτίνα/πρόγραμμα δύσκολα να εφαρμόσεις τώρα, είναι πολύ νωρίς όπως και σου έγραψα και παράπανω, αυτή η φάση νεογέννητου είναι απλά ό,τι λειτουργεί, φουλ survival mode, δεν υπάρχει ούτε λάθος ούτε σωστό κατ εμέ.  Αυτό με το κλάμα που λες πάντως, ακούγεται όντως ζόρικο, εγώ δε θυμάμαι να το είχαμε συστηματικά πέρα από κάποιες νύχτες που είτε είχε κολικούς είτε κάτι θα τον ταλαιπωρούσε γενικά. Θυμάμαι και τις "ώρες της μάγισσας" (witching hours) εμένα έκλαιγε πολύ έντονα 7-10μμ, δλδ μπορεί να αποκοιμόταν και να ξυπνούσε ο καημενος μες τον ύπνο του κλαίγοντας σπαραχτικά. Η μαία ή η σύμβουλος θηλασμός (τώρα δε θυμάμαι ποιά μου το είπε) που το συζητούσαμε τότε μου ε΄ιχε πει ότι τα νεογέννητα το χουν αυτό γιατί περνούν και το σοκ της προσαρμογής στη ζωή εκτός μήτρας. Γενικά πολλά μπορούν να συμβαίνουν, αλλά δυστυχώς δε μπορούμε να ξέρουμε.  Υπομονή, πολ΄λά contact naps, και καφέ 😅❤️
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...