Μετάβαση σε περιεχόμενο

Γονεις μην κανουμε λαθη παλια...


Αννιώ

Recommended Posts

Με αφορμη καποιες σκεψεις μου ηθελα να ανοιξω αυτο το θεμα συζητησης.

Τςλικα,το να εισαι γονιος ειναι κατι παραπανω απο μια σχεση.

Ειναι γαλουχηση - μεγαλωμα. Και αναφερομαι στην ψυχολογια του παιδιου οπως αυτη διαμορφωνεται απο την στιγμη ειδικα που αρχιζει και το παιδι να αντιλαμβανεται συμπεριφορες.

Αν ο γονιος επιμενει σε στερεοτυπα και παραπεμπει παντοτε σε "καλουπια" και "πρεπει" εχουμε αναρωτηθει ποσο επηρρεαζουν το παιδι τους?

Καποιοι γονεις αρνουνται να σεβαστουν τα προσωπικα θελω και τις αναγκες των παιδιων τους στην παιδικη και εφηβικη ηλικια ή ακομα και αργοτερα............

Επιβαλλουν με τροπο εντονο αυτο που πιστευουν και γινονται υπερ-προστατευτικοι.

Παραδειγμα εγω τωρα που εγινα μανα βλεπω ποσο πολυ με εχει επηρρεασει αυτο.

Αισθανομαι ενα συνεχες "monitor" τωρα που μεγαλωνω και το δικο μου παιδι απο τους γονεις μου.

"Μην κανεις αυτο, θα το κανεις ετσι..." και¨"Εσυ δεν ξερεις..."Δεν το παιρνω ελαφρως το μεγαλωμα ενος μωρου.Οχι.

Απλα τωρα που διανυουμε το λεγομενο 40ισμο,που κατα την ταπεινη μου αποψη μονο εκνευρισμο φερνει στην μανα αυτος ο εγκλεισμος, εχω καταπιεστει απιστευτα στο πως να ειμαι με το μωρο.

Καλες ειναι οι γιαγιαδες και οι συμβουλες των παιδιων αλλα ως ενα σημειο.Δεν εχω βγει απο το σπιτι εδω και 25 μερες για να μην πουν οτι την παραταω και κοιταω την παρτι μου.Αυτο μονο να με κανει νευρικη μπορει...

Γεννησα το παιδι μου,ειναι δικο μου κι ομως νομιζω οτι το παραμικρο λαθος αποδιδεται σε εμενα.

Αισθανομαι πολυ ασχημα.Επεμβαινουν ακομα και στο ποτε θα κανει μπανιο το παιδι μου.

....Ισως να επρεπε να δωσω αλλο τιτλο στο ποστ.Να το κανω πιο προσωπικο ομως το εβαλα ετσι για να το γενικευσω.Να προβληματισω...

Μην ενοχοποιουμε τα παιδια μας....

Ειτε ειναι 10 ειτε 18 ειτε 30 σχεδον χρονων...

Θελω να μην κανω λαθη που κανανε οι αλλοι σε μενα.

Αντιλαμβανεστε την κακη ψυχολογια μου που τα γραφω ολα αυτα.

Παντρευτηκα,εχω τον ανθρωπο μου, γεννησα το παιδι μου κι ομως η ενοχικη συμπεριφορα με ακολουθει.

Εχει πολλες προεκτασεις αυτο.

Ετσι απλα γραφω αυτα που νιωθω...και δεν ειναι ευτυχια.

Καλημερα αν και αυπνη.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

se katalabenw apolita ....eytixos den tis exw konta mou alla htan edw otan gennisa kai gia miamish eudomada .apotelesma na stenaxorieme kai na pernaei sto paidi kai na klaiei xoris logo .mexri poy akousa apo thn mana mou oti to matiazw!!!!!!!!!!!!!1kai tsakothikame gia ta kali .mexri pou logo psixologias eklaiga giati thylaza me tis wres kai hmoun kourasmenh kai apotelesma to paidi na einai neyriko kai na mhn troei kai h pethera mou na mou to parei apo ta xeria kai na tou dwsei kseno gala anti na hremisei emena .an kai einai palies karabanes den shmperiferonte opos thaprepe ,giauto kane oti thes esy kai mhn dineis logo .kai mhn akous auto to mhn mathei agalia .otan se exei anagh na to perneis gia oso thelei .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αννιώ μου καταλαβαινω πως νοιώθεις και ειναι λογικό..

θα σου πω αυτο που μου ειχε πει η κολητη μου η Λενα οταν γεννησα και ειχα ακριβως της ιδιες σκεψεις..

ολα αυτα θα μειωθουν και θα σταματησεις να λαμβανεις υποψη και να σε εππηρεαζουν τα σχολια των αλλων οταν περασει λιγος καιρος και αρχισεις και καταλαβαινεις και αποκωδικοποιεις την συμπεριφορα του παιδιου σου..

πιστεψε με μετα δεν σηκωνεις μυγα στο σπαθι σου και σταματανε και τα πολλα σχολια απο τους αλλους..

και αν δεν τα σταματανε αυτοι τα σταματας εσυ τις περισοτερες φορες γιατι νοιωθεις πιο δυνατη και δεν επιτεπεις την παρεμβαση τους..

ποτε κλεινετε τις 40μερες?

αν δεν θες να βγεις νωριτερα το καταλαβαινω αλλα μετα...καθολου μεσα βολτες συνεχεια..μην κανεις το λαθος και εσυ και κλειστεις..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΑΝΝΟΥΛΑ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΣΧΗΜΗ ΝΥΧΤΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΛΑΜΑ ΚΑΙ ΚΟΛΙΚΟΥΣ...ΚΑΙ ΕΝΟΧΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΦΩΝΑΞΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΓΧΟΣ ΜΟΥ....ΤΕΣΠΑ...ΓΙΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΗΝ 18Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΕΒΑΛΑ ΣΤΟ ΚΑΡΟΤΣΙ ΚΑΙ ΚΑΝΑΜΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ,ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΓΥΡΟ ΑΜΑ ΣΟΥ ΤΙΣ ΠΩ ΘΑ ΚΑΡΑΦΛΙΑΣΕΙΣ,ΣΕ ΝΟΙΩΘΩ ΚΟΡΙΤΣΑΡΑ ΜΟΥ,ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΔΩΣΤΟ ΜΟΥ ΝΑ ΣΤΟ ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΤΟ ΔΩΣΩ,ΒΡΕ ΟΥΣΤ...:angry: ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΕΣ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΨΙΛΟΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ...ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΜΕ ΣΠΙΤΙ,ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΩΡΟ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΝΤΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΥΠΑΡΞΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ ΟΤΑΝ ΓΥΡΙΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ Ή ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΡΕΛΑΘΩ Ή ΝΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΩ,ΠΗΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ,ΕΡΙΞΑ ΜΙΑ ΜΑΥΡΗ ΠΕΤΡΑ,ΕΒΑΛΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΟΚΕΡΙ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ,ΔΙΑΟΛΟΣΤΕΙΛΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΘΑ ΤΟ ΓΑΛΟΥΧΗΣΩ ΚΑΙ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΩ ΕΓΩ ΟΠΩΣ ΘΕΩΡΩ ΕΓΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ,ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΜΠΟΥΜΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΟΤΣΙ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΓΥΡΑ ΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ,ΚΑΙ ΑΜΑ ΘΕΣ ΠΑΡΕ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ,ΚΟΝΤΑ ΜΕΝΟΥΜΕ,ΠΑΜΕ ΠΛΑΤΕΙΑ...ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ...ΒΓΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΕΡΑ!!!ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 2 ΣΑΣ..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΑΝΝΙΩ ΜΟΥ ΒΓΕΣ ΕΞΩ!!! ΜΗΝ ΚΛΕΙΝΕΣΑΙ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΚΑΚΟ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΩΡΟ ΓΙΑΤΙ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΜΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΕΦΕΡΑ ΤΟΝ ΜΠΕΜΠΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΣΑΡΑΝΤΙΣΜΕΝΟΣ(ΣΑΡΑΝΤΙΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΗΔΑ)ΕΜΕΙΝΑ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕΣΑ ΕΠΑΘΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΦΩΝΑΖΑ ΕΙΧΑ ΠΟΛΛΑ ΝΕΥΡΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΕΚΛΑΙΓΑ ΕΝΙΩΘΑ ΣΑΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΩΣΠΟΥ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑ ΤΟΥ ΛΕΩ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΘΑ ΕΚΡΑΓΩ!!!!

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΠΑΙΡΝΑ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ ΚΑΙ ΑΤΑ ΑΚΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣ ΛΕΧΟΝΙΑΡΙΚΟ ΒΟΛΤΑ ,ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΝΥΧΤΑ,ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΛΕΧΩΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ? ΕΓΩ ΛΕΧΩΝΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑ? ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΩ? ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΩ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΟΗΤΕΣ ΠΡΟΛΗΨΕΙΣ? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!!!!! ΓΙΑΥΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΚΟΥ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΠΑΤΕ ΒΟΛΤΙΤΣΕΣ ΤΟ ΜΩΡΟ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΥΓΙΗ ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΠΩΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

το θεμα με τις 40 ημερες ειναι δυσκολο!εγω επεστρεψα σπιτι οταν η μικρη ηταν 10 ημερων λογω προβληματος υγειας!

πλησιαζε το πασχα ....ημουν μονη σπιτι ειχα μαθει να ειμαι συνεχως εξω και το ξαφνικο κλεισιμο ηταν δυσκολο.... εβγαινα στα μπαλκονι να απλωσω και περνουσε η γειτωνισα και μου ελεγε οτι δεν κανει να βγαινω εξω ....μα τα ρουχα του μωρου που θα τα απλωνα? ειχα τοσο αναγκη να δω κοσμο....!επετρεπα επισκεψεις αλλα μονο ως το απογευμα! εκανα μπανιο και ακουγα διαφορα του τυπου οι λεχωνες δεν κανουν μπανιο και αλλα τετοια χαζα!

βοηθεια δεν ειχα αλλα ουτε και τωρα εχω παρα μονο σαββατο παρα σαββατο που κρατα η μητερα μου την μικρη!

η πεθερα μου απο την μια κατανοουσε και ελεγε οτι η λεχωνα επρεπε να ξεκουραστει αλλα το φλυτζανι απο τον καφε δεν το επλενε(ουτε τωρα το πλενει)πασχα εφερε το φαγητο της και ηρθε να φαμε σπιτι και με ρωταει αν εχω φτιαξει μαγειριτσα(20 ημερων μωρο και να θηλαζει)!λερωνοταν η μικρη και μου ελεγε ¨μαλλον τα εκανε¨ η ¨πωπω πολλα κακα κανει¨

ακου μονο αυτο που εσυ νοιωθεις! εσυ μεγαλωνεις το παιδι σου , εσυ θα του μαθεις τροπους , δικο σου ειναι! μην ακους κανεναν!

εμενα τωρα με ζαλιζουν με το θηλασμο.... πρεπει λενε να τον κοψω..... και εγω τους κοβω την κουβεντα!

υπομονη και με το που θα 40ντησετε ξεκινηστε για βολτες! θα σε ευνοει και ο καιρος!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Akoma to diko mou to mwraki

to exw stin koilitsa.........

........kai isws gi'auto den mporw na antilifthw

to "provlima" se oles tou tis diastaseis....!

Par'ola auta ton egkleismo tou sarantismou

ton thewrw tragiko

kai gia sena k gia to mwro.......

............. Einai adianoito, gia mena, na tireis ena "ethimo"

(apo tis mama sou, tis pethera sou, tis geitonias....!)

pou stin pragmatikotita DEN eksypiretei tipota.......!

Vges, ananewsou, deikse ton ilio sto mwro sou,

dws'tou erethismata, xareite tis stigmes sas..........

........... vgeite apo tous toixous!!!

I diki mou mama mas evgaze peripatous

apo to 10-imero kai DEN gnwrize kan tis lekseis

katathlipsi, monaksia, neura, egkleismos......!

Kalimera Anniw mou

kai sou euxomai na . . . . . . ftiaksei i psycologia sou grigora!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Η αλήθεια είναι πως στην περίπτωσή μου, δεν είχα τέτοιες συμπεριφορές. Όμως όχι επειδή έχω την ιδανική μαμα και την ιδανική πεθερά. Δεν είναι αυτός ο λόγος. Ο λόγος είναι οτι δεν επέτρεψα και δεν επιτρέπω σε κανέναν να μου πει τι θα κάνω με το παιδί μου.

Γενικά είμαι καλόβολος άνθρωπος, αλλα αν καταπιεστώ μπορώ να γίνω άκρως επιθετικη με έντονα ξεσπάσματα και άσχημες συμπεριφορές. Αυτο φυσικά είναι εις γνώσιν όλων και γι' αυτό "φυλάνε τα ρούχα τους ..για να έχουν τα μισά".

Ωστόσο μη φανταστείς πως δεν ακούω "γνώμες",ιδίως απο την καλή μου μανούλα.

"Γιατί αφήνεις τον Πάνο να κάνει μπάνιο το παιδί", "Μη το θαυμάζετε συνέχεια και το ματιάζετε", "να το ξυπνάτε να τρώει πιο νωρίς" και άλλα τέτοια υπέροχα, τα οποία βέβαια τα λέει "με τρόπο", γιατί ξέρει οτι δεν την παίρνει και για πολλά πολλα, ασχέτως αν και εγω μέσα μου αισθάνομαι οτι πρέπει που και που να δίνω τόπο στην οργή μιας και με βοηθάει τόσο πολύ. Μου την κρατάταει για να παω στη δουλεια, για να παμε μια βόλτα κλπ. Η πεθερά μου απο την άλλη πιο διακριτική: "Δεν ξέρω παιδί μου, αλλα να μήπως να κάνετε αυτό ή εκείνο;"

Όπως καταλαβαίνεις θα ακούς πολλά. Το θέμα όμως είναι πόσα θα ανέχεσαι και πότε θα αποφασίσεις να τους κόψεις τη φόρα. Θυμήσου! Κανείς δεν ξέρει το καλό του παιδιού σου περισσότερο από σένα. Καλα κουράγια και καλό σαραντισμο! Θα περάσουν τα δύσκολα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κατ' αρχάς, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να κόψεις το δικαίωμα από μαμάδες και πεθερές να ανακατεύονται!!!

Μπορεί να τους ενοχλήσει στην αρχή, αλλά θα τους περάσει!

Είναι καλύτερα να στενοχωριέσαι εσύ;

Αν νιώθεις την ανάγκη για μία βόλτα, να την κάνεις και να μη σκεφτείς τι θα πει ο κόσμος!

Όλα καλά με τα έθιμα του σαραντισμού, αλλά δεν κατάλαβα κάτι...

Οι λεχώνες δεν πρέπει να κάνουν μπάνιο;

40 μέρες άπλυτη;

Αυτό κι αν είναι κουφό!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Οπως καταλαβατε ειμαι σε μια αθλια ψυχολογια...

Η μανα μου να μου κραταει μουτρα κι ο πατερας μου δεν μου μιλαει καν.

Ουτε που ερχεται να δει τη μικρη.

Μην το ψαχνετε κοριτσια.

Οι γονεις μου ειναι απο τους ανθρωπους που ποτε δεν φταινε.

ΠΟΤΕ.

Ενοχικη ημουν απο παιδακι,ενοχικη ειμαι και ενοχικη θα ειμαι.

Ακομα και τωρα.

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΝΑ και το παιδι μου να εχει υγιη ψυχολογια παντοτε.

ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΒΙΑ.

Η γνωμη μου δεν ακουστηκε ποτε.

Ας ελπισουμε ο Θεος να βαλει το χερι του κι ολη αυτη η γρουσουζια και η γκρινια να μην πεσει στο μωρακι μου.

Γιατι μεχρι και αυτο φοβαμαι.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ela vre Anniw mou

poly stenaxwra mas ta les.....

Efoson exeis "tetoious" goneis

((oloi mas exoume ellatwmata))

giati tireis ta katapiestika ethima???

Vges paidi mou

k akolouthise to ensikto sou!!!

Tha gineis kalyteri mitera

((den tha kratas moutra sto paidi sou!))

........... tha kaneis alla lathoi,,,

k sy k'gw k oles mas.............

isws pio "asteia lathoi"........

........ omws min ta ksekinas apo twra!

Sikwse to kefali paidi mou,

tipota den exeis na fovasai,

kaneis DEN kserei kalytera apo sena...

........... Anniw xamogela!

Pare aera katharo mazi me to paidi sou,

pigainetai gia kafedaki,,

kan'te kati! Min meneis etsi,,

tha patheis tipota sto telos

kai auto tha einai xeirotera gia to mwro sou.........!!!

Sikw, ntysou, vale mousiki......

Kane ooooti se eyxaristei!!!!!!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αννουλα μου καλη καλημερα.Δεν θα σου μιλησω ως ψυχολογος γιατι στο επαγγελμα δεν ειμαι πια και θα με "φανε" αν πω κατι εχει γινει και παλιοτερα.Θα σου μιλησω ομως σαν μανα προς μανα.Δεν ξερω αν γνωριζεις οτι περα του θειου δωρου που μου εκανε πριν 42 μερεσ η ζωη με τον ερχομο τησ μικρης μου εχω και 2 μεγαλυτερα παιδια ηλικιας 20 -18 ετων.Τα μεγαλωσα ως τα 10 τους με την καθοδηγηση τησ μαμας μου μιας και σε εκεινη τα αφηνα να παω στην δουλεια μου.Αποτελεσμα?Τρελα λαθη με τις παλιες τους ιδεες.Η μανουλα μου ειναι χρυσο ατομο τελεια μητερα δεν λεω αλλα με παλιες ιδεες σκουριασμενες.Το ανακαλυψα αυτο οταν τα παιδια μου πηγαν 10 ετων και τα κοιταγα εγω μονη μου.ΟΙ ερινιες θα με κυνηγουν παντα γιατι ακουγα κατα γραμμα τα λογια των μεγαλων με αποτελεσμα να στερω πραγματα απο τα παιδια μου.Ευτηχως μετα εκανα αυτο που ελεγε το ενστικτο μου και δοξα τον θεο μεγαλωσα πολυ καλα παιδια.Την μικρη μου την εβγαλα εξω απο το σπιτι στις 20 μερες και οχι επειδη πηρα τα μισα σαραντα αλλα γιατι ηθελα να την βγαλω και να βγω και εγω.Η κατασταση μεσα στο σπιτι ειχε γινει αφορητη με εμενα να ουρλιαζω για τα πιο ηλιθια πραγματα που μπορεις να φανταστεις.Τελικα αποφασισα οτι επρπεπε να βγουμε εξω να ηρεμησω και να ηρεμηση και το μωρο μιας και του περναγα τα συναισθηματα μου.Δεν 8α σου πω ουτε να βγεις ουτε να κατσεις σπιτι θα σου πω μονο να κανεις οτι λεει η καρδια σου και το ενστικτο σου.Εισαι ΜΑΝΑ εσυ ξερεις καλυτερα απο τον κα8ενα τις αναγκες του μωρου σου και τις δικε σου.Ακου την καρδια σου αυτη ξερει το σωστο.Στο λεει μια μανα που περασε ενα κυκλο ζωης με τα παιδια της και τωρα ξανα κανω τον ιδιο κυκλο αλλα με περισσοτερη συγουρια μιας και τωρα ξερω.Μην βασανιζεσε κανε το καλυτερο για σενα και το μωρο σου.Ξερω οτι θα μεγαλωσεις ενα τελειο μωρο που θα γινει ενας τελειος ενηλικας σταματα να φορτωνεσε τα λαθη των αλλων.Και αν δεν ερχοντε μην στεναχωριεσε αυτοι χανουν την μαγεια του μωρου.Ψηλα το κεφαλι κουκλα μου και παρε την ζωη απο τα μαλλια .Μην ξεχνας ποτε οτι εσυ ζεις ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΖΩΗ και σε αυτην τον πρωτο λογο εχεις μονο εσυ.Ευχομε ολα να σου ερθουν οπως θελεις.Φιλια πολλα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αννιώ μου,

πολύ στεναχωρήθηκα που νιώθεις έτσι...και να ξέρεις ότι σε καταλαβαίνω. Δεν γνωρίζω το χαρακτήρα των γονιών σου, ούτε την σχέση σας. Αυτό όμως που είναι σίγουρο είναι πως ακόμα κι όταν πρόκειται για τους ίδιους μας τους γονείς, όταν εκείνοι μας κάνουν να νιώθουμε τόσο άσχημα - ΕΙΔΙΚΑ αυτές τις πρώτες και τόσο κρίσιμες ημέρες για την ψυχολογία μας - θα πρέπει να τους απομακρύνουμε ή να κλείσουμε τα αυτιά και το μυαλό μας προς τα δικά τους θέλω!!!

Είχα απαντήσει και στο άλλο θέμα που άνοιξες, για τις 40 μέρες και τις επισκέψεις στο σπίτι. Αυτό που είχα πει τότε και θα επαναλάβω είναι πως ζήτησα από μαμά και πεθερά να αραιώσουν τις επισκέψεις τους στο σπίτι διότι κατάλαβα ότι με εμπόδιζαν να δεθώ με την μπεμπούλα μου όπως ήθελα εγώ.

Αννιώ μου, όσο πιο γρήγορα πάρεις τα πράγματα στα δικά σου χέρια τόσο το καλύτερο για τη μπεμπούλα σου, τον άντρα σου κι εσένα την ίδια!!! Θα δεις πως σιγά σιγά, παίρνοντας τις δικές σου αποφάσεις θα ενδυναμώνεται η αυτοπεποίθησή σου, θα νιώθεις όλο και καλύτερα. Γιατί; Διότι θα το συνειδητοποιήσεις κι εσύ Αννιώ μου το πόσο καλή μάνα είσαι! Όταν πάψουν τα επικριτικά βλέμματα και οι παρατηρήσεις, όταν σταματήσεις να επιτρέπεις να παρεμβαίνουν άλλοι στη σχέση σου με το μωράκι σου!!! Τότε θα πεις "στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα"!

Γονιός δεν γεννιέσαι, ΓΙΝΕΣΑΙ καθημερινά, με αγώνα, αγωνίες, ανασφάλειες ίσως και ενοχές. ΤΕΡΜΑ στις ενοχές Αννιώ μου! Γιατί κανείς δεν είναι τέλειος, γιατί ακόμα κι αν κάτι δεν κάνεις σωστά φροντίζοντας τη μπεμπούλα σου τη μια στιγμή, την επόμενη ΔΕΝ θα το επαναλάβεις!!! Το ένστικτό σου είναι εκεί! Άφησε ΑΥΤΟ να σε κυριεύσει και ΟΧΙ κάποιες ενοχές που προκαλούνται από τρίτους κι από κάποια "πρέπει" της κοινωνίας!

Κάνε σήμερα το πρώτο βήμα! Πάρε αποφάσεις και ξεκαθάρισε τη θέση σου σε όλους! Το παιδί αυτό είναι ΔΙΚΟ σου. Εσένα ξέρει, εσένα αισθάνεται και σε εσένα στηρίζεται. Εσύ πόνεσες για να το φέρεις στον κόσμο, εσύ το λαχτάρησες, εσύ το λατρεύεις πιο πολύ από τον καθένα, ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ!!!

Φρόντισε τον εαυτό σου, χαμογέλα, πάρε την μπεμπούλα σου και βγες!!! Η μητρότητα δεν είναι φυλακή! Είναι ευτυχία! Μην ξαναεπιτρέψεις σε κανένα να σε κάνει να αισθάνεσαι δέσμια!!! Τέλος πια με αυτές τις αναχρονιστικές ιδέες που έχουν κάνει κατά καιρούς τόσες και τόσες γυναίκες να υποφέρουν!!!

Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Και εγώ θα επαναλάβω αυτό που σου είχα γράψει στην άλλη σου δημοσίευση: ΒΓΕΣ ΕΞΩ, πάρε το όμορφο παιδάκι σου και το καρότσι και πήγαινε βόλτες κάθε μέρα, μην περιμένεις τις 40 ημέρες και όλα αυτά τα χαζά!! Εγώ και τις δυο φορές βγήκα την ίδια εβδομάδα με τον άντρα μου για φαγητό και τις επόμενες μέρες έβγαινα κάθε μέρα με το καρότσι και πήγαινα βόλτα και πραγματικά δεν είχα καμμιά φορά επιλόχεια κατάθλιψη.

Όσο για τις συμβουλές που σου δίνουν οι λοιποί: απλά μην τους ακούς ;) , κάνε αυτό που εσύ πιστεύεις ότι είναι καλύτερο για σένα και το παιδί σου.

Όμως μακάρι να ζούσε η μαμά μου και ας μου έδινε "ενοχλητικές" συμβουλές!!:( :(

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αννιω μου γεια σου...

Εγω θα σου πω οτι ημουν απο τις τυχερες...

Αυτο γιατι τους εκοψα πριν καν γεννησω τον αερα...

Δεν αφησα χωρο σε κανεναν και ας ημουν αγενης πολλες φορες.

Τον ιδιο δρομο ακολουθησε ο αντρας μου.

Στο σπιτι μου κανω κουμαντο ΕΓΩ ουτε η μανα μου ουτε η πεθερα μου.

Το παιδι μου θα μεγαλωσει οπως θελω εγω και οχι αλλοι.

Να φανταστεις ακομη και οταν ερχονται μαμα και πεθερα στο σπιτι με ρωτανε για να παρουν αγκαλια τη μπεμπα.

Μπορει να ειναι υπερβολικο ομως δεν θελω να μου χαλανε τον τροπο (πιστευω να καταλαβαινεις τι εννοω).

Εξω βγηκα με το μωρο στο μηνα πανω.

Μπορει να εβγαινα και νωριτερα σε αλλη περιπτωση ομως, δεν ηθελα καθολου.

Ηθελα να κλειστω και να ηρεμησω,δεν ηθελα κοσμο και αυτο γιατι βιωσα πολυ ασχημα τη γεννα.

Ειχα ασχημη εμπειρια που μου κοστισε πολυ και ηθελα τον χρονο μου να το ξεπερασω...

Ουτε μια στιγμη δεν εδειξα σε κανεναν παρα μονο στον αντρα μου το τι περναω...

Δεν ηθελα να πιαστουν απο αυτο.

Γενικα ειμαι λιγο περηφανη και ανθρωπος που δυσκολα ζητα βοηθεια.

Τουλαχιστον ομως εχω το κεφαλι μου ησυχο.

Κοριτσακι να κοιτας ΜΟΝΟ την οικογενεια σου.

Ασε τους αλλους να τσαντιζονται και να μην σου μιλουν...

Βαλε τα ωραια σου και βγες βολτα με το κοριτσακι σου σημερα κιολας για να ξεσκασεις...

Ασε σαραντισμους και μ.....

Κοιτα εσυ να εισαι ηρεμη.

Αντε με στεναχωρησες

:( :( :( :( :( :( :(

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αννιώ μου ...όλες σε νιώθουμε απο οτι κατάλαβες ..είναι όντως δύσκολές αυτες οι στιγμές...εσύ να προσπαθείς να προσαρμοστείς και οι άλλοι τον χαβά τους! ΕΠΟΠΤΕΣ ΓΡΑΜΜΩΝ που τους λέω εγώ!εγω θα κάνω όμως το συνήγορο του διαβόλου...

...δεν είναι δα και τόσο κακό νομίζω υπερβάλουμε λίγο αρχή μου είναι όλα λύνονται με καλή διάθεση και προπάντων ευγένεια και κατανόηση...

Εγω όταν νιώθω έτσι σκέφτομαι αμέσως οτι όλο αυτό γίνεται απο την αγάπη τους για το παιδί μου άρα πως θα τους κρατησω κακία..????:P νοιάζονται για καλό του παιδιού μου και θα τους βρίσω και απο πάνω....ΑΠΛΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΟΥ ασε που μερικές φορές είχαν και δίκιο ΑΛΛΑ ΕΠΕΜΕΝΑ..........οτι εγώ ξέρω καλύτερα (ενω δεν ήταν έτσι)και στη συνέχεια το καταλάβαινα....αφού όμως είχα εκενυριστεί ..και κρατούσα το θυμό μου...δεν επετρεπα στον εαυτο μου να χαλάσω τις στιγμές μου με το να τσακωνομαι με τις γιαγιάδες ....σιγα μην κάτσω να σκάσω ...πες εσύ λέω και εγώ...χαχαχα! τελικά αυτο που λέω εγω γίνεται....τι αλλάζει αν λογοφερω...

Η βοήθεια των γονιών και η υποστήριξη για εμένα είναι μεγάλο θέμα....ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΑΜΑ ΜΠΑΜΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ...ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΕΡΑΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΑΜΠΑ....

Θέλω να είμαστε αγαπημένοι και καλά όσο γίνεται ...γιατι εννοειται οτι υπάρχουν προστριβές...και γκρινιες πάντα...

εγω τους ευχαριστω όλους πάντα για τη βοηθεια τους τις πρωτες μέρες...όση και να ήταν αυτή...

Απο την άλλη αν νιώθεις καταπιεσμένη ΕΥΓΕΝΙΚΑ και Ομορφα δωστο να το καταλάβουν...δείξε τον πόνο σου , τη δυσαρέσκεια σου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ να δείχνουμε τα αισθήματα μας ...είναι το πρώτο βήμα ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ...ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ...

Εννοείται βγες εξω άμεσα...κάνε οτι μπορείς να νιώσεις καλά εσύ και το μωρό σου...προσπάθησε να καταλάβεις οτι είσαι ευτυχισμένη πίστε ψε με ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ (ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΙ :woohoo: ) ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΕ ΑΓΑΠΟΥΝ ΠΟΛΥ....ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

ΑΠΛΑ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΕΜΑΘΕ.....άλλες εποχές

Αυτο σκέψου και πάρε μαθηματα για εσένα...και την οικογένεια σου

σου εύχομαι τα καλύτερα ! μην στεναχωριέσαι....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγω κοριτσια το μωρο το εβγαλα απ το σπιτι 40ημερων πιο πολυ λογο καιρου,αντιθετως με μενα που βγηκα απο το μαιευτηριο Σαββατο και την επομενη Τεταρτη το πρωι λεω στη μαμα μου παω να παρω πανες απο το supermarkek.Eιχε μεινει βεβαια με το στομα ανοιχτο.

Ντυθηκα φτιαχτηκα και βγηκα.

Πηρα τις πανες ,περασα απο το Flocafe και πηρα ενα ΔΙΠΛΟ flocaccino caramel ΜΕ ΣΑΝΤΙΓΥ ,πηρα τον καθαρο μου αερα και καθαρησε το μυαλο μου και ξαναγυρισα σπιτι μου.

Βγες εξω και μην κλεινεσαι στο σπιτι να μελαγχωλεις.Παρε το μωρακι σου και κανε βολτες στα μαγαζια,εσενα σε ευνοει που ειναι καλος ο καιρος.

Μην αφηνεις ΚΑΝΕΝΑ να σου χαλαει αυτες τις στιγμες με το μωρο σου γιατι περνανε και δεν ξαναγυρνανε και οταν θα περασει ο καιρος θα αναπολεις τις μερες που ητανε τοσο το μωρο σου και θα ματανειωσεις αφηνες τους αλλους να σου τις χαλανε.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Annio mou,

Εκει που είσαι ήμουν.... :(

Ο πατέρας μου σταμάτησε να μου μιλάει από το μαιευτήριο, γιατί παρεξήγησε κάτι που είπα και μετά δεν ερχόταν καθόλου να με δει...μέχρι που έφυγε για το νησί!!!!

Με τη μαμά μου τσακώθηκα στισ 10 ημέρες που είχα γεννήσει και καθότανε και έλεγε στην πεθερά μου τα παράπονα της για μένα!!!!!!!!!

Το μόνο θετικό στην όλη Ιστορία ήταν ότι με τον άντρα μου είχαμε πει στους γονείς μας: "εμείς χρειαζόμαστε βοήθεια για να μεγαλώσουμε το παιδί μας όπως θέλουμε ΕΜΕΙΣ. Χρειαζόμαστε βοήθεια χωρίς ανταλάγματα και όσον αφορά το παιδί με τους δικούς μας κανόνες. Μπορείτε να βοηθήσετε? Θέλετε? Διαφορετικά θα πάρουμε νταντά!! (Όχι ότι έχουμε οικονομική άνεση αλλά...)Και έτσι και έγινε και γίνεται. Μας βοηθάνε ακολουθώντας τον τρόπο/τις αρχές που θέλουμε να δώσουμε εμείς στο παιδί (μιλάμε για τα βασικά: π.χ. αγκαλιές... αποστείρωση...τρόπο που πλένουμε μπιμπερό...)

Με τους γονείς μου έφτασα στο σημείο να πάρω τηλέφωνο τη μαμά μου και μέσα στα άλλα να της πω: κοίταξε να δεις εγώ δεν μπορώ να παίζω ... με τον μπαμπά δεν θέλω καμία σχέση πια... εσύ με μεγάλη μου χαρά...Το πίστευα όμως, μέχρι που έσβησα και το κινητό του από το τηλέφωνο μου (τέτοια απογοητεύση)

Το αποτέλεσμα ήταν να έρθει ο μπαμπάς μου αεροπορικώς με διάθεσή προφανώς να ακούσει και να καταλάβει. Κατάλαβε τα λάθη του και τί περίμενα εγώ από αυτόν ως παιδί του και ζήτησε και συγνώμη!!! Τώρα είμαστε μια χαρά.

Ελπίζω να εξελιχτούν και για σένα τα πράγματα έτσι, όμως πρόσεχε να μην δέχεσε πράγματα που σε στεναχωρούν γιατί αυτό θα συνεχίζεται... Κόψε το κακό από τη ρίζα (όσο και να σε στεναχώρεί) και στο τέλος όλα θα γίνουν πιο καλά. Στο τέλος όμως ;)

Πολύ κουράγιο, κάνε βόλτες με το μωράκι σου, κλείνε τα αυτιά σου,την πόρτα σου, το τηλέφωνο σου (θέλω να κανω μπάνιο...να ξεκουστώ ... να ηρεμήσω με το παιδί μου) και τότε όλοι θα σε σέβονται!!!

Ελπίζω να βοήθησα κάπως

Φιλιά

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αννιω μην καθεσαι και σκας και στενοχωριεσαι... εσυ θα κανεις οτι πιστευεις πως ειναι σωστο για το παιδι σου και ασε τους αλλους να λενε οτι θελουν... δεν τους πεφτει λογος αλλωστε... αν εχεις την αναγκη να βγεις εξω, βγες... κι'εγω βγηκα στις 20 μερες γιατι θα παλαβωνα τοσες μερες κλεισμενη μεσα... δεν μπορει κανεις να σου πει τι θα κανεις... μονο συμβουλες μπορουν να σου δωσουν και αν θες εσυ τις ακολουθεις... αυτο να εχεις στο μυαλο σου... :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αννιω μου γεια σου.Τα ιδια ψιλοπερνουσα κι εγω και κατεληγα να κλαιω συνεχεια και να εχω πολλα πολλα νευρα!Τωρα που μεγαλωσε λιγο ο μικρος και εχει καλυτερεψει το πραγμα ξερεις σκεφτομαι οτι με λιγα απλα λογια θα μπορουσα να τα αποφυγω ολα αυτα!Πες στους δικους σου και στα πεθερικα σου οτι οπως κι αυτοι σαν γονεις κανανε 'λαθη' με τα παιδια τους γιατι κανεις δεν ειναι τελιος εχεις και εσυ δικαιωμα σαν μανα να κανεις τα δικα σου 'λαθη' και να μαθεις απο αυτα!Ευχομαι να καλυτερεψουν τα πραγματα για σενα και να ηρεμησεις!Φιλια!:) :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ευχαριστω πολυ κοριτσια...με κανατε να αισθανθω πολυ καλυτερα.

θα προσπαθησω να ηρεμησω...

Ηδη την βλεπω να κοιμαται τωρα που σας γραφω και ηρεμω.

Ειναι τοσο μοναδικα ολα αυτα για να τα χανω...

συγνωμη αν σας στεναχωρεσα...:(

Σας ευχαριστω μεσα απο την καρδια μου ολες...

Ειναι πολυ ωραιο να παιρνω συμβουλες απο ατομα που με καταλαβαινουν.

Θα ξαναγραψω νεα...

Φιλια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αννιω μου ευτυχως διαβασα οτι εφτιαξε το κεφι σου:)

εγω δεν σε προλαβα πριν γιατι ημουνα στη δουλεια μου,ομως ολα οσα ειπαν τα κοριτσια με βρισκουν απολυτα συμφωνη.

Ειναι ο πρωτος καιρος Αννιω μου και οι πιο πολλες εχουνε τετοιες ανησυχιες και ενοχες και σκαμπανεβασματα στην διαθεση!Μην ξεχνας κιολας οτι οι ορμονες σου δεν σταματησαν να χορευουν!Προσπαθησε να ξεκουραζεσαι αρκετα,δεξου βοηθεια απο οποιον σου τη προσφερει και θεσε ορια.Εσυ αποφασιζεις για το μωρο σου μαζι με τον αντρα σου,κανενας αλλος!!! Εγω επειδη οταν γεννησα ημουν πολυ μικρη ολοι ειχανε πεσει πανω μου,και αφου ειχα συζητησει με τον παιδιατρο,ητανε φιλος του αντρα μου,εκεινος μου ειχε πει,θα λες σε ολους ''ετσι μου ειπε ο γιατρος''!!Λοιπον αυτη η φρασουλα τους εβαζε ολους στη θεση τους!!!!:laugh: Δοκιμασε το και θα πειστεις!!!!ΦΙΛΑΚΙΑΑΑΑΑΑ:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αχ ποσο σε καταλαβαίνω! Εγώ να δεις που γέννησα και μέσα στο καταχείμωνο στους -15 βαθμούς. Το πόσο με καταπίεσαν ψυχολογικά δεν λέγεται. ΜΗ το ένα, ΜΗ το άλλο... Ήθελα να βγω να πάρω αέρα και δεν με άφηναν.

Μέχρι που μου είπαν να μην πηγαίνω την μεγάλη στον παιδικό σταθμό για να μη βγαίνω έξω! Και πότε θα κοιμηθώ αν είμαι με 2 παιδιά στο σπίτι;

Και όταν αρρώστησα; Εκεί γράφτηκε η καταδίκη μου αλλά τι να έκανα που είχα ανάγκη από βοήθεια. Με το ένα και με το άλλο έμεινα κοντά 3 μήνες κλεισμένη μέσα.

Σήμερα που είχε τέλεια μέρα πήρα τα παιδιά και πήγαμε στο πάρκο μαζί με μια φίλη. Εκεί είχε πολύ κόσμο. Μείναμε έξω 4 ώρες. Είμαι μόνη μου και παίρνω εγώ τις αποφάσεις για μένα και τα παιδιά. Και μου αρέσει.

Τα Χριστούγεννα υπήρχε φοβερός εκνευρισμός στο σπίτι και η μεγάλη έγινε ιδιαίτερα νευρική και αντιδραστική από τα πολλά ΜΗ. Οπότε μου το έβγαλαν το αγγελούδι μου κακομαθημένο!!!!!!!

Καλή η βοήθεια, αλλά εσύ αποφασίζεις για τον εαυτό σου και το παιδί σου. Βγες και κάνε πράγματα που σου αρέσουν. Θέλει λίγη προσοχή με τη μήτρα σου μέχρι να επανέλθει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μείνεις κλεισμένη μέσα.

Θα περάσει. Η αρχή είναι συχνά δύσκολη. Μετά μαθαίνεις το παιδί, μαθαίνεις και να λειτουργεις πιο γρήγορα και όλα γίνονται πιο απλά και ξεκούραστα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

×
×
  • Προσθήκη...