Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ-ΠΩΣ?

Recommended Posts

βανια πραγματικά εκπλήσσομαι .γιατί τα λες αυτά ποια κατηγόρησε ποια γιατί δεν θήλασε .είδες τις απαντήσεις στο θέμα η υποθέτεις ?ίσα ίσα σου έχω ξανά απαντήσει ότι δεν με ενδιαφέρει καθόλου ποια θηλάζει και ποια όχι ,μα καθόλου .δεν κρίνονται από εκεί οι μανές .τι σε πιάνει κάθε φορά ,ειλικρινά πιστεύω ότι δεν διαβάζεις κανονικά τίποτα μόνο περίληψη και μπερδεύεσαι .

όσο για την ακαδημία από αυτή περνούν και μαθαίνουν οι παιδίατροι αυτήν πρέπει να ακολουθούν ,δεν ορίζει κάθε χώρα την παιδιατρική της .όταν αυτά που μαθαίνουν είναι τα χ δεν γίνετε να μας λένε τα ψ ,τα λένε για διάφορους λόγους .

την απορία την έχουμε γιαυτο και την ψάχνουμε συνεχεία ,δεν μένουμε σε ότι μας λέει μόνο μια δυο πήγες ,ακριβός γιατί έχουμε απορίες ψάχνουμε .

και αν απαντάω τώρα είναι για να μην μείνει κανένας με την εντύπωση που έδωσες ότι κατακρίνονται όσες δεν θηλάζουν .το αν θηλάσει κάποια η όχι είναι προσωπικό θέμα .αν παραθέτονται θέματα είναι για οποίον θέλει να τα δει .και τέλος σαυτο .ΔΕΝ ΚΡΙΝΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 72
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Να μαι και εγω!

Την πρωτη μου κόρη την θηλασα μέχρι 6 μηνων. Έλεγα ότι θα το κόψω το γάλα γιατί μου είχαν πει ότι 6 μηνες είναι αρκετοι. Ηθελα λιγο την ανεξαρτησια μου, λιγο να φτιαξει και το σεξ και ξαφνικα εκει που εκανα όλες αυτες τις σκέψεις, ήρθε η περίοδος. Εκεί μειώθηκε το γάλα και την ιδια μερα της εδωσα ξένο. Αρχισα παράλληλα και τις τροφές και σιγά σιγά σε 2 εβδομάδες η μικρή δεν ήθελε το στήθος μου και το γάλα μου ήταν μόνο για σνακ. Έπινα και φασκόμηλο 2 φλιτζανια τη μερα που βοηθάει να μειωθεί το γάλα.

Εγώ ηρέμισα που δεν είχα γάλα. Το περίεργο όμως είναι ότι όταν πήγα σε γενεθλια μιας φίλης, εκείνη θήλαζε την ενός έτους κόρη της και εγώ ζήλεψα...

Στη δευτερη κόρη θέλω να θηλάσω χωρίς όρια. Όσο πάει και όπως πάει. Αλλά χάπια δεν παίρνω. Η αδερφη μου που πηρε χάπια και έδεσε το στήθος της και πόνεσε πολύ και νερούλιασε το στήθος. Δεν ξέρω αν είναι από αυτό ή έτσι θα γινόταν όπως και να το έκοβε. Εμένα μια φορά τόσο χάλια δεν έγινε που το έκανα σιγα σιγα.

...και συνεχιζω επί του θηλασμου.

Βρε κορίτσια... αν μια κοπέλα θέλει να θηλάσει, καταντάει να νομίζει ότι κάνει άθλο αν τελικά τα καταφέρει. Και το λέω αυτό γιατί 10000% τα άτομα που θα τη συμβουλέψουν θα είναι εις βάρος της. Το τι έχω ακούσει στην προσπάθειά μου να θηλάσω και να περάσω το κρίσιμο 2μηνο...

- Μην πίνεις νερό όταν θηλάζεις γιατί αραιώνεις το γάλα σου.

- 2 μηνες είναι υπεραρκετοί.

- Μαστίτιδα; Κόψε τον θηλασμό από το άρρωστο στήθος μην πάθει τίποτα το παιδι.

- Μεχρι 38 πυρετο θηλάζουμε. Πιο πάνω δεν κάνει.

- Δωσε του ξενο για να κοιμηθεις.

- Μάτωσε το στήθος σου; Κόψε το γάλα! Δρακουλα θα το κανεις το παιδι;

- Έφαγε τώρα; Εγω τη βλέπω και ψαχνει.

Θέλετε και άλλα;;;; Πειτε μου πόσο να αντέξει μια κουρασμένη και αγχωμένη νέα μητέρα;;

Αν όμως μια μητέρα αποφασίσει να μη θηλάσει, τι τη νοιαζει ποιος θα πει και τι. Εκεινη ξέρει τι κάνει!

Επειδή πάλι βλέπω "περίεργα", που είτε με κάνουν να απορώ:blink: είτε να γελάω:laugh: διευκρινίζω (αν και πιστεύω ότι δεν χρειάζεται αν κάποιος διαβάζει με στοιχειώδη προσοχή αυτά που γράφω, αλλά προφανώς αυτό δεν γίνεται από κάποιες ή...δεν ξέρω τί να υποθέσω..;;;;;)ποτέ δεν κατηγόρησα μητέρα που επιλέγει συνεδητά να μην θηλάσει.

Κατηγορώ μόνο αυτούς (γιατρούς, μαίες, παιδιάτρους, γείτονες, συμπεθέρες κλπ.) που έμμεσα ή άμεσα παρεμποδίζουν τον θηλασμό μητέρας ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙ. Γιατί μπαίνω στον κόπο; Γιατί πιστεύω ότι αξίζει...το ότι θηλάζω εγώ δεν έχει καμιά σχέση με το θέμα, και να μην είχα καταφέρει να θηλάσω πάλι τα ίδια θα έγραφα...

Και σε αυτό το θέμα, αν θελήσει κανείς (π.χ. Βάνια) να διαβάσει αυτά που έγραψα, είναι στην ουσία ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ να απογαλακτίσει μια γυναίκα με φυσικό τρόπο, η οποία το απόφασισε συνειδητά ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ.

Το θέμα όμως είναι να έχουμε επιλογές και τη γνώση για να τις αποφασίζουμε συνειδητά, αλλά και να μπορούμε να τις εφαρμόζουμε, να μην γινόμαστε δηλαδή έρμαια κανενός...

Να μην "παραμυθιαζόμαστε" τόσο εύκολα Τζοβάνα μου...

κοριτσια καλησπερα σε ολες!!!!!

Διαβασα και νομιζω πως πρεπει να προσεχουμε περισσοτερο αυτα που γραφουμε,τον τροπο μας δηλ,ωστε να μην γινομαστε αιτια να στενοχωριουνται καποιες κοπελλες που εχουν αντιθετη αποψη απο τη δικη μας!Οι διαφορετικες αποψεις ειναι ολες σεβαστες,και οι διαφωνιες στα θεματα, βοηθουν στην εξελιξη της επικοινωνιας μας,και στην κατασταλαξη μας μεσω της αναζητησης!!!!!Ειναι καλο να υπαρχουν αντιθετες αποψεις και ειναι υγιες και δημοκρατικο να μπορουν να εκφραζονται ελευθερα χωρις να κινδυνευουν να γινονται αντικειμενα ειρωνικων σχολιων και επιθεσεων!Αυτο ισχυει για ολες μας και φυσικα βαζω και τον εαυτο μου μεσα,διοτι ισως κι εγω καποιες φορες να εχω στενοχωρησει καποιες χωρις να το καταλαβω,αθελα μου!!!!!Γι αυτο νοιωθω την αναγκη να ζητησω συγνωμη απο ολα τα κοριτσια που στενοχωρηθηκαν απο σχολια που εχουνε γραφτει κατα καιρους!!!

Να σκεφτομαστε αυτα που γραφουμε,να βλεπουμε με αγαπη την γυναικα που στεκεται απεναντι μας ,δηλ αυτην στην οποια απευθυνομαστε,γιατι δεν χρειαζεται κοπος .....αλλα ΤΡΟΠΟΣ!!!!Ετσι νομιζω εγω........

κοριτσια σας στελνω τα φιλια μου :kiss:

Αφροδιτη ειδα και τις πααντησεις οχι μονο αυτες αλλα και της προηγουμενες που ηταν παλι σε παρομοιο θεμα σχετικα με το θηλασμο .;ε

για μια ακομα φορα θα το πω :η καθε μητερα ειναι σε θεση να αποφασισει το καλο του παιδιου της .Απο τη μια κατηγορουνται οι γιατροι , οι μαιες οι παιδιατροι οτι προωωθουν τα ξενα γαλατα και οχι το μητρικο θηλασμο γιατι κακα τα ψεματα τα παιρνουν χοντρα απο τις εταιριες .Αυτο το πιστευω και εγω οταν καποια παιδιατρος που ειχε δει το μικρο στην αρχη μου ειπε να του δωσω μια συγκεκριμενη μαρκα γαλα εγω ομως ειχα ξεκινησει στο παιδι μου το γαλα του μαιευτηριου και εφοσον το επινε και ειδα οτι το παιδι επαιρνε βαρος δεν το αλλαξα .Ειχα τη κριση και τη λογικη να σκεφτω .Και αργοτερα εμαθα απο μια φιλη οτι η συγκεκριμενη παιδιατρος τα επειρνε απο την εταιρια .Απο την αλλη μιλαω Αφροδιτη σχετικα με το τροπο που αντιμετωπιζει η ΑΡΓΩ και μονο αυτη καποια θεματα που τη βρισκουν αντιθετη .Θες σου αναφερω :ειπε στη μαιρυ οτι ειναι μεσαιωνικα πραγματα να παρει μια γυναικα χαπια η να δεσει το στηθος της ,ο τροπος γραφης της ηταν ειρωνικος και απαραδεκτος .Επισης σε παλιοτερο θεμα ειχε ανφερει οτι ειναι αντιθετη με τον εμβολιασμο των παιδιων αυτη μπορει να ειναι η γνωμη της και ας το κανει στο παιδι της , ομως αφου μιλαμε με αποδειξεις ολες ξερουμε οτι τα εμβολια ειναι απαραιτητα .Δεν μπορει λοιπον να λεει απο τη μια οτι θηλαζει το μωρο (και καλα κανει) για νατο προστατευσει και απο την αλλη να μην κανει Εμβολιο .Ο εθνικος οργανισμος υγειας αλλα λεει σχετικα με το θεμα των εμβολιασμων .Οταν το διαβασα αυτο ειπα εχει αυτη τη γνωμη μπορει εγω να μη συμφωνω αλλα οκευ ειναι διακιωμα της .

Βανια έγραψε:

για μια ακομα φορα θα το πω :η καθε μητερα ειναι σε θεση να αποφασισει το καλο του παιδιου της .Απο τη μια κατηγορουνται οι γιατροι , οι μαιες οι παιδιατροι οτι προωωθουν τα ξενα γαλατα και οχι το μητρικο θηλασμο γιατι κακα τα ψεματα τα παιρνουν χοντρα απο τις εταιριες .Αυτο το πιστευω και εγω οταν καποια παιδιατρος που ειχε δει το μικρο στην αρχη μου ειπε να του δωσω μια συγκεκριμενη μαρκα γαλα εγω ομως ειχα ξεκινησει στο παιδι μου το γαλα του μαιευτηριου και εφοσον το επινε και ειδα οτι το παιδι επαιρνε βαρος δεν το αλλαξα .Ειχα τη κριση και τη λογικη να σκεφτω .Και αργοτερα εμαθα απο μια φιλη οτι η συγκεκριμενη παιδιατρος τα επειρνε απο την εταιρια .Απο την αλλη μιλαω Αφροδιτη σχετικα με το τροπο που αντιμετωπιζει η ΑΡΓΩ και μονο αυτη καποια θεματα που τη βρισκουν αντιθετη .Θες σου αναφερω :ειπε στη μαιρυ οτι ειναι μεσαιωνικα πραγματα να παρει μια γυναικα χαπια η να δεσει το στηθος της ,ο τροπος γραφης της ηταν ειρωνικος και απαραδεκτος .Επισης σε παλιοτερο θεμα ειχε ανφερει οτι ειναι αντιθετη με τον εμβολιασμο των παιδιων αυτη μπορει να ειναι η γνωμη της και ας το κανει στο παιδι της , ομως αφου μιλαμε με αποδειξεις ολες ξερουμε οτι τα εμβολια ειναι απαραιτητα .Δεν μπορει λοιπον να λεει απο τη μια οτι θηλαζει το μωρο (και καλα κανει) για νατο προστατευσει και απο την αλλη να μην κανει Εμβολιο .Ο εθνικος οργανισμος υγειας αλλα λεει σχετικα με το θεμα των εμβολιασμων .Οταν το διαβασα αυτο ειπα εχει αυτη τη γνωμη μπορει εγω να μη συμφωνω αλλα οκευ ειναι διακιωμα της .

Α, είναι γενικότερο το πρόβλημα....τώρα κατάλαβα;) ;)

Kοριτσια καλησπερα,

ειχα δυο μερες να μπω και τωρα διαβασα το τι ειπωθηκε.

Λοιπον για να σας λυσω την περιεργεια τελικα εγω ξαναμιλησα με τον γιατρο μου και ηταν ανενδοτος στο να μην παρω τα χαπια γιατι θελει να μηδενισει το ενδεχομενο να μεινουνε υπολοιμματα γαλακτος στο στηθος.Οι οδηγιες του ηταν να αντικαθηστω γευματα και οταν καταληξω στο ενα γευμα την ημερα και μειωθει το γαλα τοτε να παρω τα χαπια.Για 4 μερες μου εδωσε να παρω τα Dostinex με την μονη συχνη παρενεργεια να προκαλεσουνε υποταση αλλα απο την στιγμη που θα τρωω καλα δεν υπαρχει κανενα προβλημα.Επισης μου ειπε οτι τις πρωτες 2 μερες πρεπει να δεσω το στηθος μου με ενα επιδεσμο και τις επομενες 2 να φοραω ενα πιο σφικτο σουτιεν.Την οδηγια αυτη με τον επιδεσμο μου την ειχε δωσει και η Αγλαια μεσα απο καποια μηνυματα που ανταλαξαμε.

Αποφασισα λοιπον να παρω τα χαπια και να ακολουθησω τις συμβουλες του γιατρου μου και να μην κανω του κεφαλιου μου μονο και μονο επειδη ξερω ποιος ειναι και εχω απολυτη εμπιστοσυνη στις γνωσεις του.

Τωρα οσον αφορα το θεμα της διαρκειας του θηλασμου για μενα ειναι τελειως υποκειμενικο.Δεν εχουμε ολες οι γυναικες τις ιδιες ψυχικες αντοχες(που κακα τα ψεματα χρειζονται) για να επιτευχθει ενας μακροχρονιος θηλασμος.Δεν ειναι κακια μαμα αυτη που δεν θηλασε η θηλασε λιγο.Εγω το εκανα για σχεδον 6 μηνες.Πιστευω ομως αν δεν υπηρχε το μαμμυλαντ και η Αγλαια θα τα ειχα παρατησει απο τον πρωτο μηνα.Περασα αρκετες δυσκολιες και το πιο ψυχοφθορο ηταν η προτροπη του περιγυρου σε καθε μια απο αυτες μου να τα παρατησω.Ευτυχως ομως που ειχα τον αντρα μου να με προτρεπει να μην το βαλω κατω και να συνεχισω.

kita to thema emboliasmos me ponaei polu giati einai na kanoume to proto embolio kai fobame polu .exoun bgei meletes pou lene oti mporei to embolio gia thn erithra mporei na euthinete gia ton autismo .eida kai mia ekpomph ths opra pou to thigane to thema me apodikseis tou stil na to paidi mou prin to embolio kanoniko kai meta to embolio ,se dyxrono .

den sou kribw oti exw tromaksei polu .exw akousei se alo foroum kai gia alous logous pou den thimame tora alla tote den edwsa shmasia giati eimai yper ton embolion ,alla auto me tromakse polu .

opos eipais kai esu h kathe manoula kanei oti nomizei kalhtero gia to paidi ths an to pisteuei auto kala kanei uparxoun polu pou den ta emboliazoun apla den to lene gia thn katakabgh akoma kai paidiatroi .

ti na pw apo thn mia fobame polu giauto pou akousa apo thn ala phsteuw egw san afrodith sta embolia .den exw na pw kati alo panw sauto .

oso gia to meseona alhthia pisteuw oti an to elege prosopo me prosopo tha htan asteio apla edw mesa den fanike etsi .egw pantos etsi to eida ,ti na pw dikh mou optikh gwnia .

vania mou glukia mou kopela se euxaristw.....

egw den eipa oti den thilasa, thilasa 2 mines alla to mwro den epairne tin roga kai den kathotan to steithos me apotelesma na eipme sunexeia an 4 wres me ena thilastro mera nuxta na vgwzw gala kai na to dinw me mpimpero.

den anteksa allo kai zitisa egw prosopika apo ton giatro mou na to kopso eixa omws para polu gala den mporousa na vgalw to soutien etrexe sunexeia,opote eitan arketa duskolo kai epodino na to kanw xwris xapia.eixa kanei kai pireto.

kai egw eimai yper tou thilasmou prws theou den eipa to antitheto.

to oti eipa gia to desimo sto stithos kserw oti to exoun kanei polles gnwstes mou kai palaiotera pou thelan na kposoun to gala xwris xapia.kai erwtw twra egw argo afou eise yper ollon ton fusiologikon pragmatwn giati diafoneis me to desimo pou einai to pio aplo kai praktiko.telospanton apopsi sou einai kai i diafonia kai kala kaneis,omws kalutera na matheis na ekfrazese kalutera giati mallon esu zeis sto mesaiwno me ton tropo pou milas....

hara mou auta sou egrapsa oti epairna kai egw kai xarika polu pou apantise gia doune kapies oti den eimai moni pou tis eipe ta idia o giatros tis,giati mou eipe akrivos ta idia pou eipe kai se esena.

filakiaaaaaaaaaaaaa kai se euxaristw .

kali epeituxia na exeis sto kopsimo tou galatos

AFRODITH έγραψε:

kita to thema emboliasmos me ponaei polu giati einai na kanoume to proto embolio kai fobame polu .exoun bgei meletes pou lene oti mporei to embolio gia thn erithra mporei na euthinete gia ton autismo .eida kai mia ekpomph ths opra pou to thigane to thema me apodikseis tou stil na to paidi mou prin to embolio kanoniko kai meta to embolio ,se dyxrono .

den sou kribw oti exw tromaksei polu .exw akousei se alo foroum kai gia alous logous pou den thimame tora alla tote den edwsa shmasia giati eimai yper ton embolion ,alla auto me tromakse polu .

opos eipais kai esu h kathe manoula kanei oti nomizei kalhtero gia to paidi ths an to pisteuei auto kala kanei uparxoun polu pou den ta emboliazoun apla den to lene gia thn katakabgh akoma kai paidiatroi .

ti na pw apo thn mia fobame polu giauto pou akousa apo thn ala phsteuw egw san afrodith sta embolia .den exw na pw kati alo panw sauto .

oso gia to meseona alhthia pisteuw oti an to elege prosopo me prosopo tha htan asteio apla edw mesa den fanike etsi .egw pantos etsi to eida ,ti na pw dikh mou optikh gwnia .

γλυηκεια μου αφροδιτη ολες οταν κανουμε το πρωτο εμβολιο αγχωνομαστε αλλα ξερεις κατι αν ηταν ετσιι οταν τα παιδια μας θα αρρωστεινουν δεν πρεπει ανντους δωσουμε φαρμακα γιατι και αυτα φαιρνουν παρρενεργειες .Δυστυχως υπαρχουν αυτα τα ασχημα αλλα τι να κανουμε ;καταρχιν αν δν εμβολιασσεις το παιδι δεν θα μπορεσει να παει σχολειο ειναι απαραιτητο αν εχει κανει όλα τα εμβολια και να εχει επισκεφτει και οφθαλμιατρο και οδοντιατρο.Εγω ειμαι 38 ετων δεν ειμαι πιτσιρικα λοιπον λογω πολλων προβληματων υγειας εκεινα τα χρονια δεν επιτρεπεναν να κανω εμβόλια (ειχα αδενοπαθεια )λοιπον στο δημοτικο η μαμα μου ηθελε χαρτι απο το πικπα για ποιο λογο δεν εκανα τα εμβολια φαντασου τωρα ποσο το κοιτανε το θεμα .Εν τω μεταξυ αν το μωρο σου κολλησει ανεμοβλογια η ιλαρα για ποιο λογο να ταλαιπωρηθει αν μπορει αν το αποφυγει ; Χαλαρωσε λοιπον καιμην φοβασαι όλα καλα θα πανε .

στο φαρμακειο υπαρχει ενα υγρο το λεγομενο αλουμινονερο το δινουν σε πλαστικο μπιυκαλακι .Εμενα απο το κεντρο μανας παιδιου που εχω κανει όλα τα εμβολια μου ειπαν αν το τσιμπηματακι πρηστει λιγο η κοκκινισει να βαλω μια κομπρεσουλα με λιγο τετοιο και αν κανει λιγο πυρτο να του δωσω αντιπυρετικο . Μεχρρι τωρα δεν εχει κοκκινησει κανενα εμωολιο ειναι 5 ετων ο μικρος και πυρετο μετα απο εμβολιο εχει κανει δυο φορες .Τη μια ειχε και ζεστη παρολο που ηταν μαιος μηνας για αυτο καλο ειναι να μην κανεθις εμβόλιο το καλοκαιρι να τα κανεις μεχρι και το μαιο και την αλλη φορα εκανε πυρετουλη γιτι του πεσε βαρυ το φαρμακο αλλα με το ντεπον του επεσε .

mairi$ έγραψε:

vania mou glukia mou kopela se euxaristw.....

egw den eipa oti den thilasa, thilasa 2 mines alla to mwro den epairne tin roga kai den kathotan to steithos me apotelesma na eipme sunexeia an 4 wres me ena thilastro mera nuxta na vgwzw gala kai na to dinw me mpimpero.

den anteksa allo kai zitisa egw prosopika apo ton giatro mou na to kopso eixa omws para polu gala den mporousa na vgalw to soutien etrexe sunexeia,opote eitan arketa duskolo kai epodino na to kanw xwris xapia.eixa kanei kai pireto.

kai egw eimai yper tou thilasmou prws theou den eipa to antitheto.

to oti eipa gia to desimo sto stithos kserw oti to exoun kanei polles gnwstes mou kai palaiotera pou thelan na kposoun to gala xwris xapia.kai erwtw twra egw argo afou eise yper ollon ton fusiologikon pragmatwn giati diafoneis me to desimo pou einai to pio aplo kai praktiko.telospanton apopsi sou einai kai i diafonia kai kala kaneis,omws kalutera na matheis na ekfrazese kalutera giati mallon esu zeis sto mesaiwno me ton tropo pou milas....

ελα κοπεα μου το καταλαβα οτι θηλασες αλλα λογω καποιου προβληματος αναγκαστηκες να σταματησεις .Τα χαπια οι γιατροι τα δινουν για να μην πετρωσει να μην μεινει υπολειμα μεσα , εδω σου λεω εγω που δεν ειχα καθολου γαλα μεσα σε 20 ημερε και εκανα οτο περνουσε απο το χερι μου και θηλαστρο χρησιμοποιησα και θηλες συλλικονης εβαλα και το μωρο στο στηθος αλλα το ηξερα οτι δεν θα ειχα γαλα ακι ομως ο γιατρος μου οταν τελικα καταλαβα οτι το μονο που καταφερνα ειναι να σπαω τα νευρα μου και να παιδευω και το μωρο το οποιο πηναγε και εγω δεν ειχα γαλα οταν τελικα του ειπα οτι ενταξει θα δωσω ξενο μου ειπε :να βαλω το μικροτερο στηθοδεσμο και να απρω κατι χαπια για δεκα μερες δεν θυμαμαι και καλ γιατι εχουν περασει και 5 χρονια για να μην τυχον και με όλα αυτα που εκανα υπηρχε εστω και μια σταλια και μου δημιουργησει προβλημα.Το ασχημο δεν ειναι καποιος μαιρυ μου να εχιε αντιθετη γνωμη και να την εκφραζει ουτε το να μην ξερει αλλα το να μην παραδεχετε με τιποτα οτι υπαρχει και η άλλη μερια .Ειναι δηλαδη τωρα εγω που εχω γεννησει εδω και 5 χρονια και υπηρχαν καποια συγκεκεριμενα γαλατα στο εμποριο να μην δεχομαι οτι εχουν βγει καποια νεα που ειναι καλυτερα . Παντως εγω θεωρω οτι και οι 2 μηνες που θηλασες ειναι πολοι καλοι για το μωρο και εφοσον εσυ δεν μπορουσες σημαντικοτερο γιαμενα ειναι η ψυχολογια της μητερας που καλως η κακως επηρεαζει απολυτα το μωρο.Χαρουμενη μαμα ευτυχισμενο μωρο

Ιφηγενεια μου πρωτα θελω να σου πω πολυ ωραια η φωτογραφια του μπεμπη!!!Ολοκληρος αντρας εγινε :)

Οσο για τα εμβολια θα σου πω... ποια μανα δεν θελει το καλυτερο για το μωρο της?Και εγω προβληματιστηκα με αυτα που διαβασα για το θεμα αυτο.Ετσι οταν εφτασε ο καιρος να αρχισουμε τα εμβολια εκατσα με τη γιατρο και καναμε μια συζητηση για αυτο και της ειπα τους προβληματισμους μου.

Η απαντηση της ηταν πολυ καθυσηχαστικη.Μου ειπε οτι οντως εχουνε αναφερθει καποια περιστατικα λογω εμβολιων ειναι ομως μεμονωμενα.Στο συνολο δεν υπαρχει συγκριση στο να κανεις τα εμβολια.Η προστασια που θα παρεχουνε στο μωρο σου ειναι γνωστη.Υπαρχουνε πολλα εμβολια που δεν ειναι υποχρεωτικα,αυτα δεν χρειαζεται να τα κανετε.

Στο κατω κατω και εμεις καναμε εμβολια και δεν παθαμε τιποτα.

Καλη αρχη σας ευχομαι!!!!!

savropinguinos έγραψε:

ΕΓΩ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΝΑ ΘΗΛΑΖΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ,ΠΗΡΑ ΟΧΤΩ ΧΑΠΑΚΙΑ ΝΤΟΣΤΙΝΕΞ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑ...

Μ'αρέσεις!! :P

hara μου προσοχή στα dostinex και την υπόταση..

Θήλασα μισό μήνα, πάντα με γκρίνια της μπέμπας και κλάμα δικό μου. Δεν έπιανε σωστά, οι ρόγες μου είχανε ανοίξει σαν γαρίφαλο, η purelan και η κερύθρα με λάδι ήταν θαυματουργά μόνο στα λόγια (εμένα προσωπικα δε μου κάνανε τίποτα -μέχρι και γάλα της μαίας που είχα πάρει στο σπίτι να με βοηθήσει έβαλα, η οποία θήλαζε το παιδάκι της 1 έτους περίπου, το στήθος μονίμως έξω να αερίζεται, ε άι στο καλό το έχω μεράκι σκεφτόμουν γιατί δεν μπορώ?), το Μαράκι έφτυνε τη θηλή μετά από 1-2 λεπτά και σπάραζε στο κλάμα. Της έδινα να πιει πολύ λίγο ξένο να ξεγελαστεί και την ξαναέβαζα στο στήθος. Ξανά μανά τα ίδια, κλάμα, τσιρίδες, κτλ κτλ.

Την τάιζα κανονικά με το ξένο και την ξαναέβαζα στο στήθος. Κλάμα, κλάμα, κλάμα, την έβαζα πιπίλα, και την έπαιρνε ο ύπνος! Ε όχι ρε γαμώτο.. προτιμούσε την πιπίλα από το στήθος μου? Της έβγαζα σιγά σιγά την πιπίλα, την ακουμπούσα στο στήθος μου και το άρπαζε, πότε σωστά, πότε όχι. Έτσι έμενε κανένα τέταρτο, κι εγώ κοιμόμουν καθιστή στον καναπέ, παρά τον πόνο. Η εξάντληση υπερτερούσε. Ο άντρας μου αρρώσταινε.. φοβόταν μη μου πέσει το μωρό! Στεκόταν σκοπιά, μας πρόσεχε! Μετά από 10 μέρες ανακάλυψα την ξαπλωτή στάση.. Πολύ πιο άνετα.. πάλι τα ίδια! Ξένο γάλα, χόρταινε και μετά έπαιρνε το στήθος για πιπίλα. Σκεφτόμουν... αν είχα γάλα και έπινε ενώ είχε χορτάσει από το ξένο δε θα δυσανασχετούσε? Πίεζα το στήθος μου και δεν έσταζε σταγόνα. Η μαία που ερχόταν σπίτι δεν το πίεζε, με το που το άγγιζε έτρεχε συντριβανάκι! Αυτή κοιμόταν πιπιλίζοντας το στήθος μου, έπαιρνε και μένα κανένας υπνάκος! Εννοείται πως πάντα δοκίμαζα να θηλάσω πριν της δώσω ξένο και είχαμε πανηγύρια.

Α! Τον Αυγουστιάτικο καύσωνα που τον πάτε? Έσταζα κυριολεκτικά, το Μαράκι πιο πολύ ιδρώτα παρά γάλα έβρισκε! Ε... ώσπου 15 μέρες αφού γέννησα ξαναέφυγε ο άντρας μου για το Κόσοβο όπου υπηρετούσε τότε και αυτό ήταν! Κλάμα η Ιφιγένεια 20 ώρες το 24ωρο, μια μίνι μωβ μελαγχολία την πέρασα είναι η αλήθεια, ώσπου με πήρε ο γιατρός τηλ να δει τι κάνω. Του εξήγησα και του είπα ότι δεν μπόρεσα ακόμα να κατεβάσω γάλα και τα παρατάω. Μου έδωσε να πάρω τα dostinex όπως επίσης με συμβούλεψε να δέσω το στήθος. Δεν το έδεσα, δεν άντεχα.

Τη δεύτερη μέρα, κι ενώ ήμουν στο μπάνιο, ένιωσα να χάνομαι.. Ευτυχώς πρόλαβα και φώναξα ΜΑΜΑΑΑΑΑΑ, έτρεξε η μαμά μου και με πρόλαβε. Η πίεση... 7 με 5...

Εγώ αυτό που δεν κατάλαβα είναι γιατί ενώ δεν είχα κατεβάσει ακόμα γάλα έπρεπε να πάρω χάπια.. Δεν ήμουν σε θέση να το ψάξω, δεν είχα ιντερνετ, δε με ενδιέφερε άλλη γνώμη πέρα από του γιατρού μου!

Καταλήγω...

ΕΓΩ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΝΑ ΘΗΛΑΖΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΣΟ ΜΗΝΑ,ΠΗΡΑ ΟΧΤΩ ΧΑΠΑΚΙΑ ΝΤΟΣΤΙΝΕΞ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑ... με παρενέργειες, αλλά τέρμα!

Το ίδιο ήθελα να γράψω με το σαβράκι μας, αλλά δεν είναι τυχαίο που το μεσαίο μου όνομα είναι [πολυλογού]... :P

Ξανακαταλήγω (να δω πόσες φορές ακόμα μέχρι να κλείσω το ποστ :S ...)

Αυτή ήταν η δική μου εμπειρία (σόρι hara που καταχράστηκα το θεματάκι σου). Δεν τα κατάφερα να θηλάσω, δεν προσπάθησα αρκετά, δε μου κατσε, δεν είχα υπομονή, πείτε όπωε θέλετε! Άλλες θα πούνε δεν είχα γάλα, άλλες θα πούνε έκανα λάθος χειρισμούς! ΟΚ, όλα δεκτά, έχει ξαναγίνει αυτό εδώ μέσα!

Στο δεύτερο παιδάκι μου (όταν με το καλό έρθει) αν μου το επιτρέπει το Μαράκι μου (η φροντίδα της και ο χρόνος που θα πρέπει να της αφιερώνω καθημερινά) και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα ζω (σε άλλη πόλη, μακριά από γιαγιάδες, παππούδες, μόνο με τον εργαζόμενο άντρα μου) θα το παλέψω όσο πάει γιατί το θέλω πολύ! Να το θηλάσω.. και μακάρι αποκλειστικά!

Όσες είχατε την υπομονή να με διαβάσετε.. σας ευχαριστώ... :)

Ιφιγένεια πέρασες δύσκολες στιγμές.

Δεν ξέρω αρκετές λεπτομέρειες για να είμαι σίγουρη για τους λόγους που συνάντησες τόσες δυσκολίες. Προφανώς όμως το κακό έγινε στο μαιευτήριο... Μην αναρωτιέσαι όμως πια.:)

Πάντως, στο δεύτερο, δεν σημαίνει ότι θα ξαναπεράσεις τα ίδια!! Αλλά και να έχεις οποιαδήποτε δυσκολία, ελπίζω να ζω (να μην με έχει ρουφήξει ολόκληρη ο δικός μου:P )και να μπορέσω να σου προσφέρω κάτι από την εμπειρεία μου. Αν και η δικιά μου εμπειρεία, επειδή ήμουν πολύ τυχερή (δεν μου έτυχε τίποτα στραβό μέχρι τώρα στο θέμα του θηλασμού!), είναι και φτωχή εμπειρεία, ακριβώς γιατί δεν αντιμετώπισα και δυσκολίες (μέχρι τώρα).

Υπάρχουν όμως στο φόρουμ άλλες κοπέλες που αντιμετώπισαν προβλήματα θηλασμού, τα ξεπέρασαν και θέλουν να βοηθήσουν κάθε νέα μαμά που επιθυμεί να θηλάσει..

Αυτά που επιθυμείς, αυτά ήθελα και εγώ (το κακό με μένα είναι ότι περίμενα επτά χρόνια, τα προβλήματα βλέπεις ποτέ δεν λείπουν).

Σου εύχομαι σύντομα αδελφάκι για την Μαρία σου!!

Ιφηγενεια μου ιντως περασες πολλα.

Και εγω αυτα που περασα δεν ηταν λιγα.Ειχα ενα μωρο το οποιο μεχρι τον τριτο μηνα κοιμοτανε 8 η ωρα το πρωι!!!!!!Ναι μπορειτε να το διανοηθειτε??Μεχρι τον τριτο μηνα πριν τις 8 η ωρα δεν ειχε κοιμηθει ποτε.Εκλεγε ασταματητα ολο το βραδυ με το που την αφηνα απ τα χερια μου.Δεν ειχε κολικους απλα ειχε κανει την νυχτα μερα.Εγω ημουνα μονη μου,βοηθεια απο πουθενα....ποσες φορες ειχε σκεφτει τοτε να τα παρατησω,ειχα φτασει στα ορια της εξαντλησης.Κοιμομουνα 3 ωρες το 24ωρο.Καθε βραδυ ελεγα αυτο ητανε αυριο το κοβω το γαλα και ομως μετα με καθαρο μυαλο δεν ηθελα με τιποτα να σταματησω και ελεγα θα το τραβηξω και οσο αντεξω.

Εντομεταξυ απο την 2η μερα στο μαιευτηριο η θηλες μου ειχανε γινει κομματια,ο πονος αφορητος και καθε φορε που εβαζα το μωρο να θηλασει απο τον πονο βουιζανε τα αυτια μου και αυτο συνεχιστηκε επι τρεις βδομαδες.

Το μωρο καποια στιγμη επερνε λιγα γραμμαρια το μηνα εκει ηταν που πεσανε ολοι πανω μου να κοψω τον θηλασμο γιατι δεν χορταινει το μωρο.Μα αφου το καταλαβαινα οτι ετρωγε οσο ηθελε και οποτε ηθελε αρα δεν επαιζε ρολο ο θηλασμος.

Καποια στιγμη παθαινω μια σοβαρη κριση ιλιγγου και η παθολογος μου εδωσε καποια χαπια που επρεπε οποσδηποτε να παρω για 2 μερες.Η συμβουλη της παιδιατρου(η οποια ειναι σπουδαια γιατρος και κορυφη στο ειδος της αλλα και αυτη αποδειχτηκε κατα του θηλασμου) ..για 3 μερες δεν θα δωσεις καθολου γαλα στο μωρο θα το βγαζεις και θα το πετας,και θα της δινεις ξενο.Η πρωτη μου αντιδραση ηταν να μιλησω με την Αγλαια(και την ευχαριστω για τις απαντησεις που μου εδινε καθε φορα) οπου και μου ειπε οτι το συγκεκριμενο χαπι(που ειναι πολυ γνωστο) δεν ειχε καμια μα καμια παρενεργεια στο μωρο και πολλες φορες χορηγειται ακομη και σε βρεφη.Εγω εννοειτε οτι συνεχισα να θηλαζω κανονικα.

Με ολα αυτα και με πολλα αλλα καταφερα να θηλασω για 5,5 μηνες.Το οτι αποφασισα να το κοψω οπως ξαναειπα ειναι για δικους μου προσωπικους λογους.

Αυτο που θελω εγω να συμβουλεψω τις κοπελες που θα θελουν να θηλασουν α)Να εξοπλιστουν με υπομονη και καταλληλες γνωσεις,β)Να μην ακουσουν ουτε μια στιγμη την παιδιατρο για το θεμα θηλασμου γιατι το πιο πιθανον ειναι να τους δωσει συμβουλες για αποθηλασμο,γ)Να κλεισετε τα αυτια στον κοινωνικο περιγυρο γιατι δεν εχουνε καμια γνωση για τον θηλασμο και λενε πραγματα που δεν στεκουν και δεν σε βοηθανε καθολου.

Εγω μεσα σε ολα αυτα συμπαρασταση να μην τα παρατησω ειχα μονο απο τον αντρα μου(που δεν το πιστευα ποτε οτι θα παλευε τοσο μαζι μου για να θηλασω για τοσο καιρο)και απο την Αγλαια,απο κανενα αλλο.

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ! ΕΓΩ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΩΡΑΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ..... :angry:

Η ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ! Ο ΑΡΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΩΣΤΑ ΣΤΗΝ ΜΑΙΡΙΣ! ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟΟΟΟ.....

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...