Μετάβαση σε περιεχόμενο

Φυσιολογικός τοκετός η καισαρική ??

Recommended Posts

Καλησπέρα και από εμενα , κορίτσια είμαι έγκυος στο 1 μωράκι και είμαι στην 30 προς 31 εβδομάδα με έχουν βάλει να γεννήσω στης 4-6 . Eγώ Αύριο έχω ραντεβού με τον γιατρό να του ζητήσω καισαρική γιατί έχω τρομερή ανασφάλεια και φόβο να κάνω φυσιολογικό Τοκετό γι αυτό θα ήθελα να μου πείτε αν ξέρετε τα θετικά και αρνητικά του φυσιολογικού τοκετού και της καισαρικής.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Οχι βρε αγαπη μου,θα διαφωνησω μαζι σου,γιατι να ζητησεις καισαρικη!!!

Ο φυσιολογικος τοκετος,το λεει και η λεξη,ειναι ο φυσικος τρπος για να ερχεται το μωρο μας στον κοσμο!!!Μη νομιζεις πως με την καισαρικη θα πονεσεις λιγοτερο,ασε που πιστευω πως ενας ευσυνειδητος γιατρος δεν κανει ποτε καισαρικη εφοσον δεν υπαρχει προβλημα!!!!!

Μην εχεις ανασφαλειες για τον φυσιολογικο τοκετο καλη μου,ειναι μια φυσικη διαδικασια που το σωμα της γυναικας ειναι προγραμματισμενο να την φερνει εις περας !Παρα πολλες γυναικες γεννανε χωρις κανενος ειδους βοηθεια,εντελως μονες τους!Η καισαρικη δεν παυει να ειναι μια επεμβατικη μεθοδος,μια εγχειρηση,και ειναι λυση μονο οταν υπαρχει καποιο προβλημα,δεν γινεται ετσι απλα!!!!!!Μακαρι να γεννησεις φυσιολογικα!!!!

Εγω σου το ευχομαι!!!!Και θα μας πεις την εμπειρια σου μετα:)

Εγω δεν εχω γεννησει ακομα μεθαριο θα παω στην 27η εβδομαδα αλλα με αφορμη το θεμα σου εχω βρει ενα συνδεσμο με τα υπερ και τα κατα της καισαρικης

http://gynaikologos-manolis.pblogs.gr/2 ... 28513.html

και εμενα με φοβιζει ο φυσιολογικος τοκετος αλλα λεω να κανω επισκληριδιο

Θελω να ειμαι σχετικα χαλαρη οταν θα ερθει εκεινη να κανω την βολτα γυρω απο το χειρουργειο να μπορω να εχω κανα βιβλιο να διαβαζω η το mp3 δεν με ενθουσιαζει η εικονα μου να ζοριζεται και να μουγκριζει θελω διπλα και τον συντροφο μου και εφοσων υπαρχει η επισκληριδιος σαν δυνατοτητα λεω να την αξιοποιησω

Καλησπέρα και από μένα!!!!!

Μετά το άρθρο της ΕλένηςΧ,δεν έχω να σου πω τίποτα άλλο!!!

Καταλαβαίνω απόλυτα το λόγο που θες την καισαρική αλλά σκέψου το! Είναι επέμβαση!

Στο δεύτερο παιδάκι μου, επειδή φοβόμουν υπερβολικά την ολική νάρκωση (γέννησα με προγραμματισμένη καισαρική), ζήτησα επισκληρίδιο!

Για μένα ήταν τρομερή εμπειρία και δεν ένιωσα τον παραμικρό πόνο! Μόνο ένα τρέμουλο ένιωσα, σαν να είχα κρυάδες, όταν τέλειωσε το χειρουργείο!!

Εάν φοβάσαι τον φυσιολογικό τοκετό, αντί να ζητήσεις καισαρική σου προτείνω να συζητήσεις με το γιατρό σου τους φόβους σου και να τον ρωτήσεις, εάν σου επιτρέπει να γεννήσεις φυσιολογικά με επισκληρίδιο!!!!

Όλες φοβόμαστε όταν έρχεται η ώρα του τοκετού, μα όλες στο τέλος τα καταφέρνουμε και γεμίζουμε υπερηφάνεια και ευτυχία!

Με το καλό να έρθει το παιδάκι σου!!!!!

Με προλαβε η Υβοννη!!:) θα λεγα ακριβως τα ιδια!! Τ ι να πω για το αρθρο που βρηκε η ελενη? τελειο..κατατοπιστικοτατο!!

SILIA κ γω στο 2ο επισκληριδιο..αλλα οχι γιατι φοβαμαι τη ναρκωση..Απλα θελω να ζησω το ΘΑΥΜΑ!!

Γεννησα με καισαρικη..ειδαν ολοι το μωρακι μου..κ γω που το περιμενα τοσα χρονια..το ειδα ωρες μετα..οταν ξυπνησα!!

Η καισαρικη ειναι εγχειρηση..ενω ο ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ τοκετος..ειναι..χιχι φυσιολογικος!!:)

Οπως κ να γεννησεις σου ευχομαι τα καλυτερα,για σενα κ το μωρουλακι σου !! Μη φοβασαι τιποτε..ο στιγμες ειναι μοναδικες..κι ο πονος ΠΑΝΤΑ ξεχνιεται!

4.06 της Αγ.Μαρθας..χρονια πολλα απο τωρα στη thouli..

η Αγια θαναι εκει κ θα σας βοηθαει!

καλο μου κοριτσι όλες οι γυναικες αγωνιουμαι και νιωθουμε φοβο για την ωρα του τοκετου .Εγω προσωπικα δεν φοβομουν μην πονεσω η μην ταλαιπωρηθω το μινο που με ενοιαζε ηταν το μωρο μου να ειναι καλα .Ο φυσιολογικος τοκετος γλυκεια μου ποσο θα κρατησει τωρα η επιστημη εχει προχωρησει εχουν βγει τοσοι τροποι καιμεθοδοι αλλωστε καιμε τα μαθηματα ανωδυνου τοκετου καταλαβαινεις πολλα πραγματα.Προσπαθησε να καταλαβεις τι ειναι αυτο που φοβασαι συζητησε το με το γιατρο σου και τη μαια . Εγω λόγω αλλοιωση των παλμων του μωρου εκανα καισαρικη δε ηθελα να κανω επισκληιδιο δεν εβλεπα το λογο να βλεπω την ολη διαδικασια απο τη στιγμη που δεν θα γενναγα φυσιολογικα , εκανα λογικη ξυπνησα παρα πολυ καλα δεν ποναγα ειδα το μωρο μου καποιες ωρες αργοτερα ηταν πολυ ομορφος και περιποιημενος ομως αγαπη μου αν τωρα μου εκλεγαν το δευτερο πως θελεις να το κανεις παλι θα ελεγα :με φυσιολογικο τοκετο.Ξερεις τι ειναι η καισαρικη ; θελεις να μαθεις την διαδικασια; Σκεψου και ναν θελεις ευχαριστως να σου πω

εγω γεννησα τον μπεμπη μου φυσιολογικα αλλα παροτι εκανα επισκληριο ενιωθα αρκετα πραγματα...ο πονος ομως διαγραφηκε οταν ειδα τον αγγελο μου να βγαινει απο μεσα μου και να τον παιρνω στην αγκαλια μου...μετα την γεννα ημουν μια χαρα λες και δεν ειχα παει να γεννησω!!

tha simfwnisw me ta koritsia...alla tha sou elega asto min to skeftesai opws sou bgei ekeini tin stigmi mporei na genniseis poli eykola kai grigora kai na thimasai edw aythn thn syzythsh kai na gelas:)an theis oti pernane wres kaneis episkliridio kai den............pata mia kaisariki einai to mono eukolo:)ola me to kalo na sou pane

Λοιπον εγω ολη μου τη ζωη ελεγα οτι θα γεννησω με καισαρικη!!

Λιγο το οτι ειχα πολυ μυωπια, λιγο οτι ειμαι καλομαθημενη και δεν

αντεχω τον πονο με τιποτα, το ειχα αποφασισει!!!!

Στον 7ο το ανακοινωσα στο γιατρο μου και μονο που δεν με εδειρε!!

(Εδω θα συμφωνησω με την Υβοννη οτι κανενας σωστος γιατρος δεν

θα το δεχτει!!!!)

Αρχισα λοιπον να συνειδητοποιω οτι θα γεννησω φυσιολογικα..Λεω οκ

αλλα εννοειται με επισκληριδιο!!

Ελα ομως που η μπεμπα μου ηθελε άλλα..Πηγα στο Ιασω και δεν πρόλαβαν

καν να μου κανουν επισκληριδιο, γεννησα σε 2 ώρες..

Πόνεσα, δεν θα σου πω ψέματα.

ΑΛΛΑ: Αυτο που ενιωσα ετσι οπως γεννησα δεν περιγραφεται..

ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ!!!!!

ΑΞΙΖΕ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ!!!

ΝΙΩΘΩ ΠΟΛΥ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΛΛΑΖΑ

ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!

ΕλενηΧ εμενα ο αντρας μου με ειδε σε ολη την φαση

και πιστεψε με με αγαπαει χιλιες φορες περισσοτερο μετα απο αυτο!

Εγω τη μπεμπα μου τη γεννησα φυσιολογικα ειχα κανονισει με το γιατρο μου να κανω επισκηριδιο γιατι φοβομουν πολυ αλλα τελικα ευτυχως (για εμενα)δεν προλαβαν να μου την κανουν,οταν πηγα στο νοσοκομειο ημουν ετοιμη να γεννησω:P ...Μετα απο αυτη την εμπειρια μου λοιπον αποφασισα οταν με το καλο μου ερθει και το δευτερο να το γεννησω οπως το πρωτο με φυσιολογικο τοκετο χωρις επισκληριδιο αφου μολις γεννησα μετα απο 2 ωριτσες ειχα σηκωθει απο το κρεβατι κραταγα τη μπεμπουλα μου αγκαλια και τα ειχα ξεχασει ολα :woohoo::woohoo: :woohoo:

ΑΧ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ,ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΜΟΥ ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ.ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΜΟΥ ΛΕΕΙ -ΞΕΧΑΣΕΤΩ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΓΕΝΝΗΣΟΥΜΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΜΑΣ- ΕΓΩ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΑ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ.ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΩ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ -ΘΑ ΓΕΝΝΗΣΟΥΜΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ.ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΣΕΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ.-Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΠΕΤΟΥΣΕ ΑΠΟ ΧΑΡΑ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ.ΕΓΩ ΣΤΑΘΕΡΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΟΥ.ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΜΠΑΙΝΑ ΣΤΟΝ ΟΓΔΟΟ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΚΑΝΟΝΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΩΔΥΝΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ.ΕΓΩ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΩ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΟΤΙ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑ ΜΑΘΩ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΑΛΛΑΞΑ ΓΝΩΜΗ.ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΑΛΛΑΖΑ ΓΝΩΜΗ.

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΑΣΜΑ ΓΕΝΝΗΣΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ(ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ).ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.............................................................

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΤΟΝ ΑΝΤΡΟΥΛΙ ΜΟΥ,ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΟΥΣ.ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ!!!!!!!!!!!

ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΚΕΨΗ ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΚΕΤΟ

ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ,ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΝΟ.........

δεν υπαρχει πιο ομορφη εμπειρια απο το γεννας φυσιολογικα......:) δεν θα πω οτι δεν ποναει ομως αυτο που συμβαινει ειναι ολοκληρο θαυμα.....με το καλο λοιπον και μενα πονο!!!!:)

Κοριτσακια μου εμπειρια δεν εχω αλλα κι εγω ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ τοκετο εχω ονειρευτει....και μαλιστα χωρις επισκληριδιο.... (αν τα καταφερω βεβαια γιατι ειμαι στην κατηγορια...."ποναω και μονο στην ιδεα του πονου...":P :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: )

Θα προσπαθησω ομως....;)

Δεν υπαρχει μεγαλυτερη ικανοποιηση οτι αφηνεις τη φυση να κανει τη δουλεια που αιωνες τωρα ξερει να κανει αψογα...!!!! (Αν φυσικα δεν υπαρχει προβλημα....)

Γιατί κοπέλα μου να υποβληθείς σε μια σοβαρή χειρουργική επέμβαση χωρίς λόγο; Η καισαρική δεν είναι...εναλλακτικός τρόπος γέννας. Είναι ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ!!!. Τι ομορφότερο άπό την εμπειρεία της γέννας;

Εγώ δυστυχώς αναγκάστηκα να φέρω στον κόσμο το παιδί μου μέσα σε ένα χειρουργείο. Δεν έζησα την εμπειρεία της γέννας, που σημαίνει ότι μια γυναίκα φέρνει ΕΚΕΙΝΗ στον κόσμο το παιδί της ενεργητικά και ο γιατρός ή η μαία απλά την ενθαρρύνουν και την υποστηρίζουν. Νιώθω αυτό το κενό και θα το νιώθω για πάντα αν δεν γεννήσω κάποτε φυσιολογικά....

Η καισαρική είναι μια σοβαρή χειρουργική επέμβαση που όμως έχει πάρει διαστάσεις ...επιδημίας! Σε κάποιες κλινικές φτάνει το 75 με 80%!!!

Όχι κοπέλα μου μην αφήσεις να σου κόψουν τη μήτρα χωρίς να έχεις πρόβλημα!!

Σου εύχομαι να απολαύσεις πραγματικά τη γέννα σου και να υποδεχτείς πανευτυχής και γερή το μωράκι σου!!!!:) :)

εδω σε αυτο το σημειο θα ηθελα να συμπληρωνα κατι .Εχω μια φιλη η οποια λογω πολλης μυωπιας ειχε κανονιστει να κανει καισαρικη.Καποια στιγμη στη περιοδο της εγκυμοσυνης παρουσιασε ζαχαρο και το κοιταζε το προσεχε πολυ,Στην 31 εβδομαδα αρχιζε να εχει φαγουρα σε σημειο που ματωνε το δερμα της ο γυναικολογος της της ελεγε οτι ειναι συνηθισμενη η φαγουρα .Με επαιρνε καθε 10 λεπτα τηλ . και μονο που δεν εκλαιγε ειχε δοκιμασει τα παντα αλοιφες ντους με χαμομηλι τιποτα . Εν τω μεταξυ ο γυναικολογος της δεν της ζητουσε να κανει καθε μηνα εξετασεις αιματος. Πηγαινοντας στον παθολογο που ειχε αναλαβει την ιστορια με το ζαχαρο ειδε τα σημαδια απο το ψυσιμο και οταν του ειπε για τη φαγουρα της εκανε επιγοντως εξετασεις αιματος .Το αποτελεσμα ειχαν ανεβει οι τιμες στο συκωτι οι τρινσταμιναδες καπως ετσι δεν θυμαμαι το ονομα με αποτελεσμα να κινδινευει το μωρο να εχει αιφνιδιο θανατο και η κοπελα να παθει προεκλαμψια.Της εκαναν αμεσως εισαγωγη της χορηγησαν κορτιζονη ναπεσουν οι τιμες και τη επομενη θα της περνανε το μωρο με καισαρικη .Μιλαγαμε στο τηλ. δεν μπορουσα να παω ημουν κρυωμμενη και εκει που προσπαθουσα να την εμψυχωσω γιατι ηταν μονο 33 εβδομαδων επρεπε να ειναι καλα το μωρο και εκεινη .Τοτε μου ειπε οτι τη ειχε πιασει και κολικος απο το αγχοςκαι οταν τη ρωτησα αν ο πονος ειναι μονιμος και μου απαντησε οχι :ερχετε και φευγει καταλαβα κατι που οι ασχετες οι νοσηλευτριες και η προισταμενη μαια εκαινη την ωρα.Η φιλη μου γενναγε την ειχα πιασει οι πονοι .Της ειπα να φωναξει καποια ειδικη να της πουν . Περασε η ωρα κλεισαμε το τηλ. και μου ειπε οτι της δωσανε καποιο παυσιπονο για το κολικο.Την ξαναπηρα τηλ. στις 6,20 το απογευμα και δν το σηκωνε μετα απο πολυ προσπαθεια καταφερα καιμιλησα στο κιντο με τη μαμα της .Εμαθα οτι η φιλη μου ειχε φερει στο κοσμο ενα αγορακι το οποιο επειδη ηταν προωρο το εβαλαν στη θερμοκοιτιδα .Το πιο καλο στην ιστορια σας το αφησα για το τελος :η φιλη μου ηταν προγραμματισμενη για καισαρικη αλλα δεν προλαβε γεννησε φυσιολογικα καιμαλιστα ουτε κλισμα ουτε ψυρισμα προλαβαν να της κανουν , ο δε γιατρος αφησε το αυτοκινητο του εξω να το παρκαρουν δεν προλαβαινε .Της ειπε οτι ετσι γεναγανε οι παλιες στα χωραφια και αυτος ειναι ο φυσιολογικοτατος τοκετος .

Ειδες λοιπον εκολιου μην φοβασαι τη γεννα η φυση ξερει καλυτερα.

Και εγώ θα σου προτείνω να πας για φυσιολογικό και όχι γιατί έχω άσχημη εμπειρία απο την καισαρική, αλλά γιατί είναι η φυσική συνέχεια, αν δεν υπάρχει λόγος γιατί να κάνεις καισαρική? Οι πόνοι μπορεί να διαρκούν ώρες αλλά πίστεψε με τους ξεχνάς.. Πριν με βάλουν άρων άρων για καισαρική πέρασα 16 ολόκληρες ώρες πόνων, τις οποίες όμως βγαίνοντας απο το μαιευτήριο δεν θυμάμαι!!! Και ας ήταν η ταλαιπωρία απίστευτη! Ασε που με την επισκληρίδιο δεν θα υποφέρεις...

Με την καισαρική δεν κατάλαβα ούτε πόνους ούτε τίποτα, είδα και το μωράκι μου γρήγορα γρήγορα, μου έκαναν και μια ωραία πλαστική κ δεν φαίνεται τπτ αλλά αν με ρωτήσεις θα σου πω οτι προτιμούσα τότε που πόναγα να γεννήσω παρά στο χειρουργείο...:dry:

Kalimera ekoliou mou...

Agapi mou kai egw tha sou pw na kaneis fusiologiko toketo...

Einai pio kalitera pisteuw...

Kai i kaisariki ginetai mono kai mono an tuxi kati sto mwro...

Sou euxwme na pareis tin swsti epilogi...

O theos mazi sou...

Egw gennisa Fusiologika to prwto mou mwraki...

Kai auto sxediazw na kanw kai me to deutero,,,

An pasein ola kala...

filia apo mena...

&γω φυσιολογικό θέλω!

Φυσιολογικότατο θα έλεγα!

Ούτε επισκληρίδιο ούτε τίποτε!!!

Θέλω να νιώσω όλη τη διαδικασία!

Νομίζω οτι είναι μία μαγεία που πρέπει να είσαι πολύ τυχερή για να τη νιώσεις!

Δεν καταλαβαίνω... υπάρχει κάποιος ιατρικός λόγος που δεν αναφέρεις και σου δημιουργεί ανασφάλεια και φόβο?

Γιατί αν δεν υπάρχει ποιός είναι ο λόγος που θα ζητήσεις απο το γυναικολόγο σου να σε σφάξει?

Χρησιμοποιώ μια τόσο ωμή λέξη για να σε βοηθησω να συνειδητοποιήσεις πως η καισαρική τομή είναι χειρουργική επέμβαση και όχι εναλλακτικός τρόπος τοκετού.

Και ποιος σου είπε πως η καισαρική δεν πονάει? Πονάει αρκετά θα έλεγα και μαλιστα σε καθηλώνει στο κρεβάτι σε μια περίοδο πολύ σημαντικη.

Σε περίοδο προσαρμογής και θηλασμου. Εγώ προσωπικά δεν μπορούσα να εξυπηρετηθώ, χρειαζόμουν 1 ανθρωπο μαζι μου στο μαιευτήριο όλο το 24ωρο και το σκεφτόμουν να θηλάσω τη μικρη, γιατι ακουμπουσε στην κοιλιά μου και πονούσα. Εντάξει ίσως προσωπικά να το βίωσα λίγο πιο έντονα καθώς αρνιόμουν κατηγορηματικά να μου χορηγησουν αναλγητικά υπόθετα και έτσι υπέμενα τον πόνο, αλλά το γεγονός είναι πως η καισαρική είναι εγχείρηση!

Επίσης έχεις 25% περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσεις θρομβώσεις μετεγχειριτικά.

Ω ναι! Υπέφερα και απ' αυτό μετα την καισαρική μου. Νοσηλεύτηκα 5 μέρες στο Ιπποκράτειο με θρομβοφλεβίτιδα, 20 ημερών λεχώνα...!

Προσωπικά λυπάμαι που δεν επέμεινα για φυσιολογικό τοκετο περισσότερο. Εκανα καισαρικη λόγω μεγάλης μυωπίας. Ο γιατρος ζήτησε να υπογράψω χαρτι οτι αναλαμβανω την ευθυνη για τον φυσιολογικο τοκετό και ο αντρας μου αντι με υποστηρίξει λιγοψύχησε.

Τώρα φοβάμαι να ξαναυποστώ το ίδιο πράγμα 2η φορα.

κορίτσια, όλα ζαριά είναι.....

όλες νομίζω θα θέλαμε φθσιολογικό τοκετό, αλλά εξαρτάται από τις συνθήκες...

κοι εγώ φοβόμουν την καισαρική και τελικά δεν είναι τίποτα.επανέρχεασαι πολύ γρήγορα.

και δεν θεωρώ πως δένεσαι λιγότερο με το παιδί σου....

Νανούκα, όλε έτσι λέμε.ούτε επισκληρίδιο ούτε τίποτα.Όταν αρχίσουν όμως οι πόνοι......άστα!!!!!

Καλημέρα και εγώ ψηφίζω φυσιολογικό. και τις δυο φορές γέννησα με φυσιολογικό, πόνος? ναι υπάρχει την πρώτη φορά έκανα επισκληρίδιο όταν είχα 8εκ διαστολή και ο γιατρός μου έλεγε: "μα τώρα στο τέλος θα κάνουμε αναισθησία?" αλλά εγω έτρεμα από τον πόνο. Έκανα αναισθησία και ήμουν με τον άντρα μου μιλούσαμε, γελούσαμε και περιμέναμε, μου έφερε και μπισκότα Παπαδοπούλου ο αναισθησιολόγος (του τα έφερε η πεθερά του από την Ελλάδα!!:laugh: ). Το ότι έσπρωχνα για να βγει το παιδί μου, το γεγονός ότι ήμουν εγώ αυτή που βοηθούσε αυτή την ψυχούλα να γεννηθεί, το ότι αμέσως μετά μου τόν πήρα στην αγκαλιά μου πριν ακόμη κοπεί ο ομφάλιος λώρος, είναι εμπειρίες ανεπανάλληπτες!:)

Στον 2ο τοκετό δεν είχα καθόλου πόνο και πήγα στο νοσοκομείο με 7εκ διαστολή και γέννησα μισή ώρα μετά την άφιξη στο νοσοκομείο! πολύ εύκολα, δεν είχα χρόνο να πώ "κίμινο" (όπως λένε)!!:)

Ό,τι και αν αποφασίσεις καλή λευτεριά.:)

ΚΟΡΙΤΣΑΡΑ ΜΟΥ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ,ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΩ,ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ!ΕΓΩ ΒΕΒΑΙΑ ΕΝΩ ΕΙΧΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΟΝΟΥΣ,ΤΕΛΙΚΑ ΓΕΝΝΗΣΑ ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ,ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΣΤΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΓΕΙ.ΑΡΑ,ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ!!!

Κορίτσια ευχάριστο πολύ που μπήκατε στον κόπο να μου απαντήσετε ,Βασικά στην καισαρική εδώ κάνουν τοπική αναισθησία σήμερα έκανα και εξέτασης ζαχάρου γιατί ήταν ανεβασμένο , αλλα γενικά νιώθω τρομερή ανασφάλεια με τους εδώ γιατρούς γιατί εδώ και καιρό έχω έντονη φαγούρα κάτω και εδώ δεν έχουν δόση σημασία λένε δεν είναι τίποτε το σημαντικό φυσικά χωρίς να με εξετάσουν όσο θα έπρεπε και όταν μίλησα με γιατρό στην Ελλάδα είπε καλά θα ήταν η καισαρική proton για το ζάχαρο και 2 και σημαντικότερο να μην κολλήσει το μωρό κάποιο μικρόβιο αν έχω από το σημείο που έχω φαγούρα...Βασικά της τελεθταίες μέρες έχω και εντονους πόνους στην κοιλια αλλα λένε δεν είναι τίποτε....Τέλος πάντων Δεν ξέρω τι να κάνω ...Μήπως τελικά να ακούσω τον γιατρό μου στην Ελλάδα που ξέρει και το ιστορικό μου η τους εδώ γιατρούς ??

Βασικά σήμερα που μίλησα και με τον εδώ γιατρό άρχισε να μου λέει ένα σορό για της καισαρικές μέχρι που αν ξεφύγει λίγο το νυστέρι μπορεί να τραυματιστεί το μωρό μου είπε...Δεν ξέρω.. ???????????????????

Εγώ θα σε συμβούλευα να ακούσεις τον γιατρό που σε κουράρει τώρα στην εγκυμοσύνη σου και όχι τον γιατρό στην Ελλάδα γιατί από μακρυά τι είδους διάγνωση μπορεί να δώσει? χωρίς να σε εξετάσει ο ίδιος?? άλλωστε αν έχεις και κάποια αμφιβολία πήγαινε και σε άλλον γιατρό εκεί που μένεις να πάρεις και μια 2η γνώμη, αλλά σε κάθε περίπτωση κάποιος που θα σε εξετάσει και όχι κάποιος που θα βγάλει τηλεφωνική διάγνωση!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Μία χαρά μεγαλώνει Στα κιλάκια και στο ύψος κοντά είμαστε 😊 τώρα πιο εμβόλιο έκανες ; Το 37 δεν το θεωρούν ούτε καν δέκατα για τα μωράκια απλά παρακολουθείς και βλέπεις σε είπε η γιατρός αν παει 38 δινεις ντεπον ; τελικά σου ειπε να την ξυπνάς ε; Τι σκέφτεσαι να κανεις ; Εγώ την ξυπνάω μερικες φορες το απόγευμα αν κοιμηθεί πολύ για  να φάει 
    • τι καλααα.. μεγαλώνει η μπουμπού σου😍😍 υπομονή και θα περάσει η γκρίνια από το εμβόλιο... εμένα δεν μ έκανε προς το παρόν σε κανένα εμβόλιο πυρετό!
    • Όχι ο μικρός είναι σε δικό του κρεβατάκι στο δωμάτιο μας η Άννα μόνο κοιμάται μαζί μας και κάθετα μάλιστα καταλαβαίνεις τι γίνεται..χαχα άρχισα να την παίρνω όταν ήμουν έγκυος γιατί ήμουν σε ακινησία και ήθελα να την χαίρομαι έτσι..μετά δεν την έβαλα πότε ήθελα να πάει μόνη της μην πει τώρα έχει το μωρό εμένα με έδιωξε..εσάς τώρα κοιμάται σερί Ε;;
    • Ευχαριστώωω μακάρι  να μπορούσα  να φαω..δεν πεινάω πολύ.. οπότε τρωω έχω κ καούρες.. και μου κόβεται η όρεξη..και με 2 λίτρα νερό τη μέρα που να χωρέσει το φαΐ? Βάλε κ τον ύπνο.δεν μένουν πολλές ώρες για φαγητό ..χαχαχα Άσε κ εγώ όλο γύρω γύρω..   
    • Αααα με το καλό και του χρόνου! Εύχομαι ο Αγιος Στυλιανος να μας φυλάει όλες κορίτσια μου! Οι μέρες θα περνάνε νερό τώρα είναι που σταματάει ο χρόνος νομίζω. Εμείς βάλαμε δώρα για το μωρό φέτος κάτω από το δέντρο μπας και τα δει και έρθει! Εγώ πηρα ένα κουβερτακι και ο άντρας μου ένα παραμύθι 🎄
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...