Μετάβαση σε περιεχόμενο

9ΜΗΝΗ ΑΔΕΙΑ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ???

Recommended Posts

Καλημέρα, κορίτσια! Θέλω τη γνώμη σας σε κάτι αρκετά σοβαρό, κατά τη γνώμη μου, κι αιτία διαφωνίας με το σύζυγό μου! Όταν με το καλό γεννήσω θα πάρω την κλασσική άδεια τοκετού με επιπλέον ένα μήνα την άδεια του 2009, την οποία δεν έχω αγγίξει και ούτε πρόκειται, δηλαδή στη χειρότερη περίπτωση θα είμαι με τον πρίγκηπά μου 4 μήνες γεμάτους. Μετά από αυτό, έχω δικαίωμα να πάρω μαζεμένο το ωράριο μητρότητας σε 9μηνη άδεια. Συζητώντας, όμως, με το διευθυντή μου (με τον οποίο έχουμε άψογη σχέση)μου ανέφερε ότι σ'αυτή την περίπτωση επιστρέφοντας ίσως η θέση μου να έχει καταληφθεί από κάποια άλλη κοπέλα, καθώς δεν μπορεί να μείνει κενή για ένα χρόνο, κι εγώ να τοποθετηθώ κάπου αλλού. Επίσης, ότι με αυτό τον τρόπο θα κάνω κακό στην καριέρα μου. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει κενή η θέση της Προϊσταμένης του τμήματος την οποία γλυκοκοιτάζω εδώ κι έξι΄μήνες που άδειασε. Αλλά κα αυτό να μη γίνει, λατρεύω τη δουλειά μου στο συγκεκριμένο τμήμα, το ενδεχόμενο ν'αλλάξω τμήμα είναι εγιάλτης. Εν τω μεταξύ, μπορώ να βολευτώ με τη μαμά μου μέχρι το μωρό να γίνει 6 μηνών και μετά να πάει σε ιδιωτικό βρεφικό, όπου κάνουν πολύ καλή δουλειά (το έχω δει από παιδιά συναδέλφων) και μας πληρώνει κι ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό η εταιρεία. Ο άντρας μου λέει ότι δε νοιάζομαι για το παιδί, που θα το παρατήσω κλπ. Εγώ, δε νιώθω ότι θα το παρατήσω καθώς θα είμαι σίγουρη ότι εκεί που ειναι είναι καλά. Ή μήπως θα είναι καλύτερα μ'εμένα? Τι να κάνω? Από τη μία το μωρό μου, το οποίο περιμένω πώς και πώς και από την άλλη η καριέρα, οι σπουδές τόσα χρόνια... Ξέχασα να σας πω ότι στις 3 και μισή είμαι σπίτι μου και αν πάρω το μειωμένο ωράριο θα είμαι στη 1 και μισή για τα 2 πρώτα χρόνια. Ποια είναι η γνώμη σας? Ευχαριστώ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Elenit για να είμαι ειλικρινής εγώ δεν έχω τέτοια προβλήματα γιατί πολύ απλά δεν έχω άλλη επιλογή βλέπεις είμαι ελέυθερος επαγγελματίας οπότε το πολύ 4 μήνες χωρίς δουλειά ... γιατί νο δουλειά νο λεφτά :P

Από εκεί και πέρα διάβασα πρόσφατα ότι ο ΟΑΕΔ δίνει στον εργοδότη άτομο να καλύψει την θέση σου για όσο λείπεις και μόνο. Ψάξτο ...

Από εκεί και πέρα ... και το μειωμένο ωράριο δεν είναι καθόλου κακό.

Έχεις και οικονομική ενύσχιση από την εταιρεία σου για τον παιδικό σταθμο το οποίο είναι σουπερ.

Τι να σου πω ... να ξέρεις πάντως ότι δεν θα σου είναι εύκολος ο αποχερετισμός κάθε πρωί :D τα περνάει μία ξαδέρφη μου αυτό τον καιρό !!!

Από την άλλη ... η απόφαση είναι καθαρά δική σου ... και αυτό θα ήταν καλό να το καταλάβει και ο άντρας σου και να μην προσπαθεί να σε γεμίσει ενοχές.

Έχεις κάνει έναν αγώνα τόσα χρόνια που δεν μπορείς να τον παραμερίσεις τώρα ... απλά αν μπορέσεις ισομέρισε τα.

Αν και είμαι σίγουρη ότι όταν με το καλό έρθει το μωράκι σου θα το κάνεις από μόνη σου.

Φιλιά πολλά και είμαι σίγουρη ότι θα πάρεις την καλύτερη απόφαση (χωρίς ενοχές )

elenit pisteuw oti kalo einai na kaneis auto pou theleis kai an ayto einai na giriseis sthn douleia auto na kaneis .eksigise ston antra sou oti epidi niazese polu gia to moro theleis na eisai kala psixologika kai ayto tha ginei mono an pas sthn douleia sou kai den thn xaseis kai den nioseis oti ta paratas ola .panw apola prepei na niotheis esy kala mesa sou kai auto tha bgei kai sto paidi .an niotheis esy paratimenh apola kai exeis enoxes pou afises thn douleia sou kai tis spoudes sou kai oti den kaneis oti pragmatika theleis na ksereis oti tha bgei to apothimeno .

kai kati alo polu stenaxoro alla pragmatiko pou euxome na mhn tixei se kamia mas .an kati den paei kala ston gamo(ftou ftou )prepei na exeis thn autonomia sou thn oikonomikh .katalabes ti lew .auto mhn to peis san logo ston antra sou auta einai gynaikies skepseis ;)

καλημερα

η επιστροφη στην δουλεια δεν ειναι ευκολη ουτε μετα απο 1 μηνα ουτε μετα απο 9!

και εγω ως ελευθερος επαγγελματιας γυρισα μολις σαραντισα(!!!!!!) οποτε μπορω να σου πω πως ενιωθα.

ενιωθα τυψεις καθε πρωι που εφευγα παρολο που ο μικρος ειναι με την μαμα μου.

ομως δε γινοτανε αλλιως. οποτε σιγα σιγα το αποδεχτηκα. εσυ συγκεκριμενα γυρνωντας μιαμιση ωρα στο σπιτι πιστευω πως θα εισαι μια χαρουλα.

μπορεις να παρεις και ενα θηλαστρο για να βγαζεις γαλα οταν δεν θα εισαι σπιτι και να το δινουνε οταν λειπεις.λογικα θα ειναι 2 γευματα. ετσι κανω εγω(οτι προλαβω δηλαδη....)

εσυ θα κρινεις αλλα σιγουρα γυρνωντας στην δουλεια δεν σημαινει πως δεν νοιαζεσαι για το παιδακι σου...δωσε αυτο να το καταλαβει ο αντρας σου με συζητηση...

παντως σιγουρα οσο πιο πολλυ κατσεις τοσο το καλυτερο....εαν μπορεις βεβαια..δεν ξερω τι να σου πω..αναλογα και την επιχειρηση που δουλευεις...σιγουρα μια θεση κενη δεν μπορει να μεινει για πολλυ καιρο.

υ.γ. csig παλι καλα 4 μηνες!!!!! μια χαρα σε βρισκω!:) :)

μπορει να δινει ο οαεδ(δε ντ ξερω) αλλα δεν ειναι ολοι ικανοι για μια θεση.και μια εταιρεια δεν θα κανει πειραματα, θα βαλει αυτον που σιγουρα θα ειναι ικανος.

κα;λο ξεμπερδεμα λοιπον elenit μου και καλη λευτερια!!!!:) :) :)

AFRODITH έγραψε:

elenit pisteuw oti kalo einai na kaneis auto pou theleis kai an ayto einai na giriseis sthn douleia auto na kaneis .eksigise ston antra sou oti epidi niazese polu gia to moro theleis na eisai kala psixologika kai ayto tha ginei mono an pas sthn douleia sou kai den thn xaseis kai den nioseis oti ta paratas ola .panw apola prepei na niotheis esy kala mesa sou kai auto tha bgei kai sto paidi .an niotheis esy paratimenh apola kai exeis enoxes pou afises thn douleia sou kai tis spoudes sou kai oti den kaneis oti pragmatika theleis na ksereis oti tha bgei to apothimeno .

kai kati alo polu stenaxoro alla pragmatiko pou euxome na mhn tixei se kamia mas .an kati den paei kala ston gamo(ftou ftou )prepei na exeis thn autonomia sou thn oikonomikh .katalabes ti lew .auto mhn to peis san logo ston antra sou auta einai gynaikies skepseis ;)

συμφωνω επισης και με την αφροδιτη...αυτονομια..μεγαλη υποθεση...

εαν εισαι εσυ καλα θα ειναι και το παιδι σου..

εαν νιωθεις πως δεν ζεις οπως θελεις θα τα βγαζεις στο παιδακι σου.:)

κανε οτι νιωθεις εσυ σωστο...:)

AFRODITH εγραψε:

".panw apola prepei na niotheis esy kala mesa sou kai auto tha bgei kai sto paidi ."

Συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ!!!! Κανεις δε θα σου υποδειξει τι θα κανεις παρα μονο ΕΣΥ!!!

Αναφορικα μ'αυτο που σου ειπε εργοδοτης σου.... σαν υπουλος εκβιασμος μου ακουγεται και με χαλαει... Αν εισαι χρονια σ'αυτο το ποστο.... ακομα κι εναν "δυνατο" υπαλληλο να βαλει να σε αντικαταστησει..... μεσα σε 9 μηνες δε θα μπορεσει να φτασει το δικο σου "επιπεδο"..... Και φυσικα δε θα πειραματιστει.... να σε βαλει σ'ενα αλλο ποστο που κι εσυ δεν κατεχεις και θα πρεπει να το μαθεις απ την αρχη....

Προσωπικα ειμαι υπερ του 9μηνου.... Ειναι το διαστημα που το παιδι αναπτυσσει τους μεγαλυτερους "δεσμους" με τη μητερα.... Ειναι το διαστημα που χρειαζεται τη μεγαλυτερη ασφαλεια στο νεο του περιβαλλον..

Αυτα για οσες ειναι βεβαια τυχερες και μπορουνε να το παρουν.... αλλο να μην εχεις αλλη επιλογη...

Να σου πω τελος και κατι αλλο.... Το 9μηνο δεν συγκρινεται με το μειωμενο και για εναν ακομη λογο.... Το 9μηνο το παιρνεις "ατοφιο" ενω το μειωμενο.... που εχει διαρκεια 2+1 χρονια (αν δεν κανω λαθος...) ισως τελικα να μην το χρησιμοποιησεις.....αν σου προκυψει κι αλλο παιδακι....;)

Ελπιζω να παρεις την καλυτερη αποφαση για σενα και το μωρουδακι σου!!!

Και οποια κι αν ειναι να μην "βαραινει" το μυαλουδακι και την ψυχουλα σου.....:)

Elenit στην ίδια θέση βρίσκονται και όσες κοπέλες έχουν μείνει έγκυες και στην εταιρεια όπου εργάζομαι...Δυστυχώς για τη συνάδελφο, ευτυχώς για μένα (ευτυχώς διότι έψαχνα για δουλεια 6 μήνες) προσλήφθηκα στην εταιρεια εξ'αιτιας της εγκυμοσυνης της συναδέλφου. Εδειξα πολύ ζήλο και έφτασα σε ένα παρα πολύ καλό επίπεδο ακόμα και πριν αποχωρήσει για την άδειά της με αποτέλεσμα ο εργοδότης να με αντικαταστήσει στην θέση της...Μέσα σε 2 μήνες κατειχα τη θέση της Υπεύθυνης του Τμήματος...Ενιωθα άσχημα απέναντί της αλλά τελικά κατα τα λεγόμενα των άλλων συναδέλφων και του εργοδότη μου μπορούσα καλύτερα να χειριστώ τα θέματα του τμήματος μη έχοντας την κατάλληλη εμπειρία...και απο τότε, έχουν περάσει 3 χρόνια είμαι στη θέση αυτη και με την επιστροφή της η συνάδελφος δυστυχως κατειχε τη θέση της βοηθού μου...:(

Οταν ήρθε η ώρα να ανακοινώσω στον εργοδότη μου τη δική μου εγκυμοσύνη ΕΤΡΕΜΑ!!! Ενω έδειξε ψεύτικα οτι χάρηκε, την επόμενη μέρα αφού έχοντας κάνει τους υπολογισμούς του και είδε οτι η γέννα μου θα τύχαινε με τη φουλ σεζον της δουλειας μας μου είπε οτι δυστυχως θα έπρεπε να φέρουμε άλλη κοπέλα για να με αντικαταστήσει μιας και η αρχική μου συνάδελφος είχε ήδη γεννήσει και απολαμβανε την 8 μηνη άδειά της...

Δυστυχως η εγκυμοσύνη μου έλαβε τέλος μετά απο μια παλλίνδρομη κύηση...Το αποτέλεσμα να μου μιλήσει ο εργοδότης και να με ρωτήσει ΠΟΤΕ σκοπεύω να ξαναμεινω έγκυος και να μου πει να ΚΑΝΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ για την επόμενη εγκυμοσύνη μου γιατι αλλιώς όχι μόνο θα αντικαταστηθώ αλλά μπορει να χάσω και τη δουλεια μου :ohmy: :ohmy: :dry::unsure: :unsure: Ακούτε κορίτσια;;;;;:angry: Λεει για προγραμματισμο...:angry: Μπορει καμια μας να κάνει προγραμματισμο;;; Είναι κοπέλες που προσπαθούν χρόνια...ΕΛΕΟΣ πια...

Συγνώμη για το μακρος του μηνύματος αλλά βρήκα κι εγώ την ευκαιρια να αναφέρω τη δική μου εμπειρια...Οπότε elenit μου βάλε τα πράγματα κάτω και δες τι πραγματικά είναι αυτό που θες...Εγω πάντως μετά απο τη συμπεριφορά αυτή του εργοδότη μου θα έπαιρνα κανονικά και την 8μηνη άδεια για να είμαι κοντά στο παιδί μου γιατι ακούγοντας και την εμπειρια της συναδέλφου που της "πήρα" τη θέση, αξίζει να χάσεις τη θέση σου για να ζήσεις τους πρώτους μήνες της ζωής του παιδιού σου που ειναι ανεκτίμητη αξία...ΑΥΤΑΑΑΑΑΑΑ και συγνώμη που σας ζάλισα!!!!!!

πραγματικα και εγω πιστευω οτι ειναι καθαρα μια δικη σου αποφαση και ακομα και ο αντρας περα απο το να σου πει την γνώμη του δεν μπορει να σου "επιβάλει" κατι..

Αν πας στην δουλεια σου αυτο δεν σε κανει κακη μανα

ισα ισα θεωρω πολυ πιο ασχημο να πας μετα απο 9 μηνες και να γυρνας μετα σπιτι σου με νευρα γιατι δεν σου αρεσει πλεον η δουλεια σου και ολη αυτην την ασχημη ψυχολογια θες δεν θες θα την μεταφερεις και στο παιδι σου και στον αντρα σου..

βαλτα κάτω και ζυγισετα ωστε οτι κανεις να ειναι μελετημενο και να μην μετανοιωσεις μετα..

Κορίτσια μου, σας ευχαριστώ πάρα πολύ... Χρειαζόμουν να ακούσω γνώμες από μανούλες... που ξέρουν τι συμβαίνει και τι νιώθει μια γυναίκα - μάνα (ή μάνα - γυναίκα, αν προτιμάτε)... γιατί ο άντρας μου, όσο κι αν προσπαθεί να μπει, είναι έξω από το χορό... Σας ευχαριστώ...

ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΕΛΕΝΙΤ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ''ΧΑΖΟ''ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΠΡΙΝ ΔΗΛΑΔΗ ΑΚΟΜΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΑΣ ΤΕΤΟΙΑ Η ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ.ΑΦΗΣΤΕ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΡΩΓΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΩ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΜΕ...ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΕΤΕ ΜΕΤΑ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΕΝΩ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ.ΑΣΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ.ΘΑ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΣΕ ΠΑΕΙ ΔΗΛ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΗΣΥΧΟ,ΑΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ,ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΡΟΛΟ ΝΟΜΙΖΩ ΔΗΛ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ.ΕΚΕΙΝΟ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ.

ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΜΗΝ ΝΙΩΘΕΙΣ ΤΥΨΕΙΣ ΟΤΙ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΟ ΜΩΡΟ ΟΥΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΙΑΖΕΣΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΟΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΕΣΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΝ ΜΑΝΑ.

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΗΔΗ ΣΕ ΑΔΕΙΑ ΣΕ 2 ΜΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΜΟΥ ΠΗΡΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΣΟ ΜΑΘΑΙΝΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΕΝΕ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΝΕΑ

ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΓΙΑΥΤΟ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΟΣΟ ΜΩΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΗΣΤΑ ΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΧΤΙΣΩ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΧΡΗΣΙΜΕΥΣΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΤΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΣΤΟ ΠΑΙΔΩΝ ΤΡΕΧΑΜΕ ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΑ!!!!!ΓΙΑΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΥΛΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ

VENI έγραψε:

υ.γ. csig παλι καλα 4 μηνες!!!!! μια χαρα σε βρισκω!:) :)

:)

σε αυτό όντως είμαι τυχερή ... η βασική μου απασχόληση είναι σε ένα φροντιστήριο ... οπότε με το που θα σαραντήσω δεν θα είμαι απαραίτητη (καλοκαίρι) ....

Βένη μου ειλικρινά θεωρώ ότι οι πιο αδικιμένες εργαζόμενες γυναίκες είμαστε εμείς ... ούτε καλό επίδομα πέρνουμε ούτε βοήθεια ούτε τίποτα ... λες και δεν πληρώνουμε εμείς ούτε εισφορές ούτε φόρους ....

τεσπα ... ας μην το ανοίξω αυτό το θέμα γιατί ........

Καλησπέρα ελενίτ, μην ανησυχείς και προπάντων μην ακούς κανέναν. Με τον καιρό θα καταλάβεις ποιο είναι το σωστό να κάνεις. Εγώ το έχω σκεφτεί (για μένα πάντα ) θα πάρω το 4μηνο του ΙΚΑ, την κανονική μου άδεια, την 6μηνη και το μειωμένο ωράριο. Θέλω να είμαι με το παιδί μου όσο γίνεται πιο πολύ γιατί το ωράριο της δουλειάς μου είναι λίγο τρελό οπότε δεν θα πραλαβαίνω να το βλέπω και πολύ. αν είχα το δικό σου ίσως να το σκεφτόμουν και εγώ. Καλή λευτεριά.

Εγώ χειρίστηκα την αδεια μου ως εξής:

Δικαιούμουν 2 μήνες άδεια κύησης, πήρα 3 εβδομάδες.

3 μήνες άδεια λοχείας, τους πήρα και τους 3 συν τον 1 μήνα και τη 1 εβδομάδα που είχα κρατήσει από την άδεια κύησης, σύνολο 4 μηνες και 1 εβδομάδα με το μωρό μου.

Δεν πήρα το 9 μηνο, διαλεξα αντ' αυτού το μειωμένο ωράριο. 2 ώρες για τα 2 πρωτα χρόνια και 1 ώρα για τα 2 επόμενα χρόνια. Αυτή τη στιγμή δουλεύω 7:30 με 1:00 το μεσημέρι. 1:30 είμαι σπίτι μου.

Τη μικρή την κρατάει 2 εβδομαδες το μήνα η μαμα μου που είναι ελ. επαγγ/τιας και διαλέγει τα ωράρια της (να' ναι καλα η μανούλα μου) και 2 εβδομαδες ο αντρας μου, που τυγχάνει να έχει και απογευματινο ωράριο στην δουλειά του.

Μου έμεινε όλη η κανονική άδεια του 2008 και η καν. άδεια του 2009 να την παίρνω σπαστη και να κάνω και τα μπανάκια μου με το μπεμπάκι μου!!

Γλύτωσα και τον παιδικό σταθμο, που μου ήταν κόμπος στο λαιμο. Δεν ήθελα καθολου να την στείλω απο 14 μηνών.

Για μένα λειτούργησε καλύτερα. Σαφώς είμαι και από τις τυχερές, γιατί έτυχαν οι συγκυρίες.

Το τμημα μου είναι νευραλγικό με μεγάλο φόρτο έργασίας, αγαπάω όμως τη δουλειά μου και δε θα ήθελα με τίποτα να αντικατασταθώ.

Σκέφτομαι σε 3 χρόνια με τη βοήθεια του Θεού να ξαναμείνω έγκυος, ώστε να έχω μειωμένο ωράριο για άλλα 4 χρόνια μετα. Στο σύνολο δηλαδή 8 χρόνια μειωμένο.

Ο αντρας μου στην αρχη μου έκανε πόλεμο νεύρων, αλλά γρήγορα κατάλαβε οτι δεν είχε περιθώρια να μου αλλαξει γνώμη. είχα πάρει την απόφαση μου.

Πάρε και συ τη δική σου και κάνε τον να καταλάβει οτι είναι οριστική!

Elenit kalispera...opos katalaveneis i kathe mia exei tous dikous tis logous k pernei tis dikes tis apofaseis. To koino pou exoume oles einai ta paidakia mas, pou exoume i pou prokeite na feroume ston kosmo!!!! Einai diskoli apofasi, ite na sinexeisoume tin douleia ite na stamatisoume!!! Opos leei i Nemi mporei na einai xazo pou sizitame prin akoma gennithoun ta paidia mas, alla auto dixnei pistevo poso endiaferomaste gia tin douleia mas k gia ta agenita zouzounia mas!!!!!!! ego thelontas k mi tha paro oti adeia dikaioume giati den exo tin mitera mou konta gia na mou to kratisei. exo arketi voitheia apo tin pethera mou alla otan genniso tha exei idi ena eggoni 1 xronou pou tha prosexei (giati tote tha girisei i kouniada mou sti douleia) k opos katalaveneis den tha mporei na prosexei to diko mou neogenito!!!! an pali den ipirxe auto to provlima den xero ti tha ekana....pantos den nomizo oti tha mporousa na antapokritho stin douleia opos prin k isos na exana tin thesi mou giati den tha eixa kali apodosi k tote tha metaniona pikra ton xrono pou exasa apo to paidi mou!!!!! gia skepsou to k etsi....!!!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...