Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ

Μ ειωμένη πιθανότητα καρκίνου του μαστού και του ενδομητρίου

Η θηλάζουσα μητέρα προστατεύεται από την οστεοπόρωση

Τ ο υποκατάστατο γάλακτος είναι νεκρή τροφή, η βιομηχανική επεξεργασία καταστρέφει τα ζωντανά κύτταρα και τα αντισώματά του

Ρ ωμαλέα παιδιά και έφηβοι για το μελλοντικό κόσμο μας.

Ι διαίτερα εύπεπτο, το μητρικό γάλα χωνεύεται από το μωρό σε 2-3 ώρες

Κ αρκίνος - ελάττωση συχνότητάς του στα παιδιά που έχουν θηλάσει

Ο θηλασμός ικανοποιεί πλήρως τις ανάγκες του βρέφους σε τροφή και υγρά

Σ ημαντικά λιγότερες γαστρεντερικές διαταραχές

Θ ερμοκρασία τροφής πάντα σωστή και σταθερή

Η καλύτερη αρχή για τη ζωή ενός παιδιού και αναφαίρετο δικαίωμα

Λ ιγότερες πιθανότητες ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης κατά τη διάρκεια του θηλασμού

Α ντισώματα, ανοσοποίηση ενάντια στις κυριότερες λοιμώδεις νόσους

Σ υναισθηματικό δέσιμο Μητέρας - Παιδιού

Μ ειώνει τις πιθανότητες αλλεργιών όπως άσθμα και έκζεμα

Ο ικονομικό, δεν κοστίζει στην οικογένεια και στο κράτος

Σ ημαντική αύξηση του δείκτη νοημοσύνης

Δημοσίευση

Πολύ ωραίο- αξίζει να το στείλουμε σε όσες έχουν αντίρρηση να θηλάσουν, γιατί πιστεύουν ότι ...θα χαλάσει το στήθος τους. Είναι ίσως ο ωραιότερος δεσμός που αναπτύσσουμε και η καλύτερη επαφή που έχουμε στη ζωή μας!

Δημοσίευση

Πολύ πολύ έξυπνο και περιεκτικό!!!:cheer:

Δυστυχώς όμως πολλές γυναίκες επιλέγουν να αγνοούν την πραγματικότητα, όσο προφανής και αν είναι....:(

Εύχομαι να κάνει "κλικ" σε όσο το δυνατόν περισσότερες μαμάδες... :)

Δημοσίευση

Ορισμένα από τα παιδιά που θηλάζουν μπορεί να αναπτύξουν υψηλότερο δείκτη ευφυΐας (IQ) από τα υπόλοιπα, υποστηρίζει μια μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Τα παιδιά για τα οποία το μητρικό γάλα αποδείχτηκε ευεργετικό όσον αφορά στην ανάπτυξη του IQ τους είναι αυτά που φέρουν ένα συγκεκριμένο τύπο του γονιδίου FADS2. Ωστόσο, σημειώνεται στη μελέτη, ο μητρικός θηλασμός δεν αρκεί από μόνος του για να αυξηθεί ο δείκτης ευφυΐας ενός παιδιού, ο οποίος εξαρτάται επίσης από περιβαλλοντικούς και γενετικούς παράγοντες.

Σύμφωνα με τους ερευνητές που πραγματοποίησαν τη μελέτη αυτή σε 3.000 βρέφη στη Βρετανία και τη Νέα Ζηλανδία, τα παιδιά που έχουν ένα συγκεκριμένο τύπο του γονιδίου FADS2 είχαν IQ υψηλότερο κατά 6,8 μονάδες σε σχέση με τα υπόλοιπα.

Η διαφορά αυτή παραμένει σταθερή ανεξάρτητα από το κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον όπου μεγαλώνει το παιδί, το δείκτη ευφυΐας της μητέρας, το βάρος του μωρού κατά τη γέννησή του ή την ηλικία της μητέρας.

Άλλη μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα την Δευτέρα υποστηρίζει ότι τα παιδιά που θηλάζουν έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάσχουν από καρδιοπάθειες, ως ενήλικες, σε σχέση με τα βρέφη που τρέφονται με μπιμπερό. Με βάση τη μελέτη αυτή που διενεργήθηκε από το Νίσα Πάριχ, ένα καρδιολόγο του Ιατρικού Κέντρου Μπεθ Ισραελ της Βοστόνης, τα παιδιά που θηλάζουν έχουν πιθανότητες 55% περισσότερες από τα υπόλοιπα να έχουν υψηλά επίπεδα HDL, της λεγόμενης 'καλής χολεστερόλης', που βοηθά στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Δημοσίευση

Ο θηλασμός, αποκλειστικός ή μερικός, φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο του συνδρόμου αιφνίδιου βρεφικού θανάτου, σύμφωνα με γερμανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Pediatrics.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μουνστερ μελέτησαν στοιχεία από την έρευνα GeSID (German Study of Sudden Infant Death) στην οποία συμμετείχαν 333 βρέφη που είχαν αποβιώσει από το σύνδρομο και 998 ιδίας ηλικίας βρέφη.

Σε ηλικία δύο εβδομάδων, το 83% των βρεφών της ομάδας ελέγχου θήλαζαν συγκριτικά με το 50% της ομάδας του συνδρόμου αιφνίδιου βρεφικού θανάτου. Όταν είχαν συμπληρώσει τον πρώτο μήνα ζωής, τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 72% και 40%.

Ο αποκλειστικός θηλασμός σε ηλικία ενός μήνα, μείωνε τον κίνδυνο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου στο μισό. Ο μερικός θηλασμός σε αυτό το χρονικό ορόσημο σχετίστηκε επίσης με μειωμένο κίνδυνο, αν και δεν έφτασε σημείο στατιστικής σημασίας κατά την πολυπαραγοντική ανάλυση.

Η μελέτη λοιπόν ενθαρρύνει τον θηλασμό μέχρι και τη συμπλήρωση του έκτου μήνα ζωής. Επί του παρόντος σε πολλές χώρες ο θηλασμός είναι βασικό μέτρο των στρατηγικών πρόληψης του συνδρόμου αιφνίδιου βρεφικού θανάτου. Ο στόχος πάντως της παρούσας μελέτης είναι η επιβεβαίωση ότι ο θηλασμός όντως μειώνει τον κίνδυνο του συνδρόμου.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Εγώ κορίτσια με το γιατρό θα παίξω ξύλο στο τέλος! 🤣 Χώρια που με τρομοκράτησε τζάμπα τώρα που πήγα, ότι το μωρό μπορεί να έχει τυλιχθεί με τον ομφάλιο.. τελικά καμία σχέση.. η γυναικολόγος μου που το είδε μετά μου είπε καμία σχέση.. εντάξει δεν είχα τρελές απαιτήσεις από τον υπέρηχο του νοσοκομείο αλλά όχι να μου λέει τέτοια να με τρομάζει.  Έχει φαγωθεί ότι υπάρχει περίπτωση να παρουσιάσω προεκλαμψία και σώνει και ντε τώρα κοιτάω την πίεση κάθε μέρα γιατί αν ανέβει απότομα θα με πάει για καισαρική χωρίς δεύτερη σκέψη.  Εντωμεταξύ η πίεση μου μια χαρά είναι.. μόνο όταν πηγαίνω στο νοσοκομείο ανεβάζω πίεση... τυχαίο;; Δεν ξέρω..
    • Σε ευχαριστώ πάρα πολυ για την συμβουλή! ❤️ ευχομαι και σε εσενα τα καλυτερα!
    • Νομίζω πως τόσο νωρίς καμία κοπέλα δεν είχε συμπτώματα..μετά ξεκινάνε τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης (αν έχεις). Τωρα από τη στιγμή που έχεις ελεύθερες επαφές πάντα μπορεί να μείνεις έγκυος, και στο εύχομαι!  Αν τώρα περιμενεις αυτες τις μερες περίοδο, και συνήθως έχεις και τόσο έντονα συμπτώματα κ αυτή τη φορά δεν έχεις, ίσως να είναι η τυχερή, ποιος ξέρει!! Βεβαια αποτι είδα τώρα, πριν 1 εβδομάδα λες ότι είχες ωορρηξία άρα δεν είναι απλά νωρίς για συμπτώματα, καλά καλά μπορεί να μην έχει γίνει καν εμφύτευση! Περίμενε μέχρι τη μέρα που είναι να σου έρθει περίοδος, και αν εχεις καθυστέρηση κάνε τεστ!
    • Εντωμεταξύ του λέω είδατε γιατρέ δε με πιστεύατε ότι θα έρθω στο ραντεβού αλλά σας διέψευσα..μου λέει όχι δεν πίστευα εσένα, τον τράχηλο δεν πίστευα 😂 Τώρα πέρα από την πλάκα, εγώ ένιωθα ότι θα φτάσω μέχρι σήμερα, αλλά μέχρι τις 14 δε νιώθω ότι θα φτάσω..δηλαδή θα είναι θαύμα μου φαίνεται αν φτάσω..αλλά οκ, θα δούμε!  
    • Καλησπέρα κορίτσια! Μόλις γύρισα από το γιατρό. 3065γρ το μωρό! Τώρα δε ξαναπάω γιατρό, μου είπε αν δε γεννήσω μέχρι την άλλη Τετάρτη θα κλείσουμε για το Σάββατο που θέλω να πάω(στις 14 δηλαδή).  Αυτός βέβαια μέτρησε πότε είναι το άλλο Σάββατο, και μου λέει σε 10 μέρες; Δεν παίζει να φτάσεις. Αλλά από την άλλη μου λέει ούτε μέχρι εδώ πίστευα ότι θα φτάσεις, οπότε ποιος ξέρει; Τώρα που το θυμήθηκα, μου είπε ότι έχει ανοίξει κάτω απλά ακόμα δε χωράει το κεφάλι να βγει. Κάπως έτσι μου το είπε δε θυμάμαι καλά. Ο Κώστας αγχώνεται τον ρώταγε αν έχει 5 μέρες έστω ακόμα να προλάβει το σπίτι 😂  Οπότε αναμένουμε.
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...