Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κορίτσια γεια σε όλες!

Είμαι και εγώ νέο μέλος στο mammyland αν και ως επισκέπτης έχω μπει πολλές φορές.

Θα ήθελα τις προτάσεις σας για την αγορά κούνιας και σιφινιέρας. Είμαι από Αθήνα και πελαγωμένη. Μπορείτε να μου προτείνετε μαγαζιά και να μου πείτε και κόστος γιατί έχω ακούσει τρελά ποσά. Το Πάσχα που θα σταματήσω την δουλεία μου θα αρχίσω τις αγορές για την μπεμπούλα μου που πρώτα ο Θεός θα είναι στην αγκαλιά μου το αργότερο μέχρι τις 10 Ιουνίου.

Περιμένω τις προτάσεις σας!

Δημοσίευση

Καλημέρα Vana και χρόνια πολλά(λόγω της ημέρας)!

Καλώς μας ήρθες και με το καλό να υποδεχτείς το bebe σου.

Κι εγώ μπεμπούλα περιμένω, μέχρι 12 Μαίου, πρώτα ο Θεός.

Λοιπόν αν πας στην αναζήτηση η στην κεντρική σελίδα του

φόρουμ, που έχει ειδική στήλη για πρώτες αγορές, θα βρεις

ένα θησαυρό!!!!! Διευθύνσεις, τιμές τα πάντα, σε ότι αφορά

το βρεφικό δωμάτιο. Από κούνιες και αλλαξιέρες ...μέχρι καρότσια

και προίκα μωρού...

Και πάλι καλημέρα....

Δημοσίευση

KALHMERA!!!! ΕΓΩ ΕΨΑΧΝΑ 5 ΜΗΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΩ ΚΑΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ. ΠΗΓΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΟΥΝΙΑ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΠΗΡΑ ΚΟΥΝΙΑ ΜΕ ΑΛΑΞΙΕΡΑ. Η ΚΟΥΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Κ ΛΙΚΝΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΙΚΑ ΜΟΥ ΠΗΓΕ 470 ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ. ΜΟΝΟ ΤΟΣΑ ΜΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΓΙΑ ΚΟΥΝΙΑ!!!!! Α!! ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΑΞΙΕΡΑ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΕΣΩΣΕ ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΧΑ Η ΜΕΣΗ ΜΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ ΒΓΕΙ OFF!!!!! WWW.motherbaby.gr ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ!!!

Δημοσίευση

vena μου θα σε βοηθησουν τα κοριτσια να καταληξεις και να βρεις αυο που θελεις,οντως η ποικιλια ειναι απεριοριστη!!!!

Θελω κι εγω τη γνωμη σας κοριτσια αν γνωριζετε κατι.πηγα με μια μαμα και ειδαμε τα βρεφικα επιπλα junior ΚΟΥΡΤΗΣ!Ανεξαρτητα απο τιμες,μου αρεσαν πολυ,αλλα ηθελα να μου πειτε τη γνωμη σας αν καποια απο σας γνωριζει κατι περισσοτεροB);)

Δημοσίευση

Bάνα γεια σου κοριτσάκι μου και καλώς όρισες στην παρέα μας! Με το καλό το μωράκι σου. Τα κορίτσια έχουν δίκιο στο φόρουμ θα βρεις άπειρες προτάσεις και τιμές και πολλές ιδέες!

Εγώ ενδεικτικά θα σου πω ότι αγόρασα κούνια και σιφινιέρα μαζί με το στρώμα και την πάντα-κουνουπιέρα-πάπλωμα όλα μαζί με 600 ευρώ που ξέρω ότι είναι μία καλή τιμή στην αγορά. Τα πήρα όλα από ένα πρατήριο βιοτεχνίας στον Κορυδαλλό. Το μαγαζί λέγεται ΜΩΡΟΥΔΟΚΟΣΜΟΣ και είναι στην Ταξιαρχών. Αν θες ακριβώς διεύθυνση την έχω γράψει και άλλη φορά στο φόρουμ αλλά το νούμερο πάλι δεν το θυμάμαι.

Και πάλι με το καλό το μπεμπάκι σου.

:laugh: :) :) :) :)

Δημοσίευση

Καλησπέρα κορίτσια

εγώ έκλεισα κούνια σε ένα μαγαζί στην Πατησίων λέγεται παιδικός κόσμος.Ακριβώς διεύθυνση είναι Πατησίων 284. έχει πολλά ωραία πράγματα και πολλές προσφορές. πήρα κούνια-καναπέ με δώρο στρώμα και την προίκα μόνο 320€.

Δημοσίευση

Καλημέρα!!!!

Εμείς πήραμε από τα Mothercare κούνια που γίνετε κρεβατάκι μετά ( έχει ένα υποπόδιο έξτρα ) και σιφονιέρα – αλαξιέρα με 450 Ευρώ Το στρωματάκι μας το κάνει δώρο η Μαμά και το παρήγγειλε από τα Coco Mat.

Της Mothercare μας άρεσε ποιοτικά γιατί είναι γερό κρεβατάκι και θα τον βγάλει μέχρι να πάει σχολείο οπότε και θα του πάρουμε παιδικά έπιπλά με γραφείο κλπ.

Δημοσίευση

Κορίτσια σας ευχαριστώ όλες που με καλοδεχθήκατε και με βοηθήσατε.

Τελικά δεν άντεξα. Το έκλεισα το δωματιάκι της μπουμπούς μου και ήδη ονειρεύομαι την ημέρα που θα μου παραδόσουν τα επιπλάκια της και θα τα βλέπω, και συγκινούμαι. Ευτυχώς βρήκα πολύ καλές προσφορές στον Μωρουδόκοσμο που μου προτείνατε πολλές και ήθελα να σας το πω.

Πήρα κούνια με στρώμα και προίκα μωρού 330 ευρώ. Σιφινιέρα 280. Και καλαθούνα με 75. Σε σχέση με αυτά που άκουγα θεωρώ ότι ήταν από τις καλύτερες τιμές και σε πολύ καλή ποιότητα γιατί τα φτιάχνουν οι ίδιοι.

Μετά το Πάσχα παραλαμβάνω και άν μου δώσετε τα φώτα σας (γιατί δεν ξέρω πώς γίνετε) θα σας στείλω φωτογραφία της κουφετούπολης! Γιατί περιττό να σας πω ότι όλα τα έχω κάνει σε ροζ και άσπρες αποχρώσεις με ελάχιστες πινελιές από φουξ.

Σας ευχαριστώ και πάλι όλες.

  • 1 month later...
Δημοσίευση

Καλησπέρα και από εμένα.

Και εγώ καινούρια είμαι στο site σας αν και εγώ έμπαινα συχνά σαν επισκεπτης στο φόρουμ. Ξεκινησα και εγώ το ψάξιμο για τα επιπλάκια του μπεμπέ μου.

Μήπως μπορεί κάποια να μου δώσει την διεύθυνση του ΜΩΡΟΥΔΟΚΟΣΜΟΥ γιατί δεν μπορώ να την βρω και έχω διαβάσει καλές γνώμες εδώ μέσα γι αυτή την βιοτεχνία. Όμως δεν είναι καταχωρημένοι κάπου και δεν ξέρω ακριβώς διεύθυνση. :( :(

Ευχαριστώ.:cheer: :cheer:

Δημοσίευση

Ανεζούλα καλώς ήρθες στην παρεούλα μας.

Και εγώ από τον ΜΩΡΟΥΔΟΚΟΣΜΟ πήρα τα πράγματά του μωρού μου και ναι έχεις δίκιο δεν έχουν κάποια καταχωρημένη σελίδα και βλακεία τους γιατί έχουν πολύ ωραία και πραγματικά οικονομικά πράγματα. Η διέυθυνσή τους είναι ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ 7 στον Κορυδαλλό. Αν έχεις GPS θα το βρεις πολύ εύκολα είναι σε κεντρικό σημείο. Το τηλέφωνό τους είναι 210-4950821.

Ελπίζω να σε βοήθησα.

Φιλάκια πολλά.

Δημοσίευση

Despog,

Σε ευχαριστώ πολύ. Θα πάω πολύ σύντομα να δω πραγματάκια αν και όλοι μου λένε ότι είμαι πολύ τρελή που ψάχνω από τόσο νωρίς. Να σκεφτείς ήδη έχω πάρει κάτι ψιλοπράγματάκια. Είμαι γενικά οργανωτικός άνθρωπος και θέλω να τα προγραμματίζω όλα από νωρίς. Ειδικά αυτό που το περίμενα με μεγάλη λαχτάρα και θέλω όλα να είναι έτοιμα. Δεν πιστεύω σε προκαταλήψεις και τέτοια πράγματα και είμαι της γνώμης ότι αν θέλεις κάτι πολύ και έχεις θετική σκέψη όλα θα πάνε καλά. Αυτό το κατάφερα και με την εξωσωματική που με την πρώτη φορά τα κατάφερα. Οπότε και η συνέχεια θα είναι το ίδιο καλή για μένα και γι αυτό το αργότερο μέχρι τις 15 Ιούνη θα έχω καταλήξει και για το που θα πάρω τα επιπλάκια του μωρού μου.

Σε ευχαριστώ πολύ.

Με το καλό και το δικό σου μωράκι, αν και δεν ξέρω αν έχεις γεννήσει ακόμα ή όχι.

Φιλιά πολλά.

  • 2 weeks later...
Δημοσίευση

Καλησπέρα μελλοντική μανούλα,

Αν δεν έχεις πάρει ακόμη τα επιπλάκιο της μπεμπούλας σου, εγώ σου προτείνω να πας μία βόλτα από τον "Μωρουδόκοσμο". Είναι μία μικρή οικογενειακή βιοτεχνία στον Κορυδαλλό που έχει εκλπληκτικά πράγματα στις καλύτερες τιμές που έχω δει και πίστεψέ με το έχω ψάξει πολύ.Μόλις χθες εγώ παρήγγειλα τα πάντα από εκεί και είμαι πολύ ενθουσιασμένη για αυτή μου την επιλογή.Βρίσκεται Ταξιαρχών 7, Κορυδαλλός.

Άντε και με ένα πόνο σου εύχομαι.

Φιλιά

  • 3 weeks later...
Δημοσίευση

LENAKI έγραψε:

Καλησπέρα μελλοντική μανούλα,

Αν δεν έχεις πάρει ακόμη τα επιπλάκιο της μπεμπούλας σου, εγώ σου προτείνω να πας μία βόλτα από τον "Μωρουδόκοσμο". Είναι μία μικρή οικογενειακή βιοτεχνία στον Κορυδαλλό που έχει εκλπληκτικά πράγματα στις καλύτερες τιμές που έχω δει και πίστεψέ με το έχω ψάξει πολύ.Μόλις χθες εγώ παρήγγειλα τα πάντα από εκεί και είμαι πολύ ενθουσιασμένη για αυτή μου την επιλογή.Βρίσκεται Ταξιαρχών 7, Κορυδαλλός.

Άντε και με ένα πόνο σου εύχομαι.

Φιλιά

Λενάκι μου γεία σου και από εμένα.

Πήρα τον ΜΩΡΟΥΔΟΚΟΣΜΟ τηλέφωνο και ζήτησα τηλεφωνικά να μου στείλουν προσπέκτους και πραγματικά μου άρεσαν τα πράγματά του και σίγουρα και οι τιμές τους. Αποφάσισα μέχρι το Σάββατο να πάω να τους δω και από κοντά μιας και μου είπαν ότι τα κορίτσια από το φόρουμ ότι αν παραγγείλεις τον Αύγουστο αργείς να παραλάβεις.

Μιας και έκλεισες από τον ΜΩΡΟΥΔΟΚΟΣΜΟ ήθελα να μου πεις και για την ποιότητά τους αν είναι καλή, γιατί αγχώθηκα λίγο που οι τιμές είναι τόσο χαμηλές. Είσαι ικανοποιημένη? Εσύ φαντάζομαι θα έχεις παραλάβει τώρα.

Φιλάκια.

Δημοσίευση

Ανεζούλα και εγώ από τον Μωρουδόκοσμο έχω παραγγείλει.

Δεν έχω παραλάβει ακόμα, απλά τα παράγγειλα και θα τα παραλάβω τέλος Ιουλίου γιατί μου είπαν και εμένα ότι αν παραγγείλω τον Αύγουστο θα παραλάβω μέσα Σεπτέμβρη.

Όπως σου είπα δεν έχω παραλάβει ακόμα, αλλά επειδή ο αντρούλης μου είναι σχετικός με έπιπλα και ξέρει από αυτά τα είδε και μου είπε ότι είναι πολύ καλή κατασκευή και καλή ποιότητα ξύλου.

Από ότι μου είπαν είναι σε τιμές χονδρικής οπότε γι αυτό είναι τόσο οικονομικά.

Από ότι είδα γεννάμε σχετικά κοντά.

Με το καλό να δεχτούμε τα μωράκια μας!!!

Φιλιά πολλά.

Δημοσίευση

κοριτσια,

το εχω ξαναπει.εμεις τα πηραμε ολα απο τα ικεα και ειμαι παρα μα παρα πολυ ευχαριστημενη.κουνια, αλλαξιερα ψηλη με ραφια πανω και κατω, ραφι τοιχου και ντουλαπα, στρωμα, σεντονια,πετσετες,παντα,κουνουπιερα ολα με 600 ευρω.και αν νομιζετε οτι τα επιπλακια δεν ειναι καλα,σας πληροφορω οτι ειναι πολυ γερα και πολυ ομορφα...

Δημοσίευση

κορίτσια για όσες θέλουν και δεν βαριούνται το ψάξιμο. εγώ σας συστήνω να πεταχτείτε μια βόλτα από το εργοστάσιοτου ΚΑΡΡΑ στο Ιλιον. οι κούνιες είναι όλο ξύλο έχει όλα τα είδη ότι θέλετε κάνει εκπτώσεις σε οτι δεν είναι δικό του - φανταστείτε το καρότσι perego για δίδυμα το έκλεισα 270Ε και παντού το ειχαν 320. την κούνια που γίνεται και καναπές την έκλεισα 290Ε απο οτι θυμάμαι ή 270Ε κάντε ένα κόπο απλά να δείτε - τιμές πραγματικά εργοστασίου.σε σχέση με τις γνωστές εταιρείες έχω γλυτώσει στο σύνολο από οτι τα υπολογίζαμε γύρω στα 700Ε και πήραμε και παραπάνω πράγματα. έχει και site bebekarras.gr

Δημοσίευση

SIFOS έγραψε:

κοριτσια,

το εχω ξαναπει.εμεις τα πηραμε ολα απο τα ικεα και ειμαι παρα μα παρα πολυ ευχαριστημενη.κουνια, αλλαξιερα ψηλη με ραφια πανω και κατω, ραφι τοιχου και ντουλαπα, στρωμα, σεντονια,πετσετες,παντα,κουνουπιερα ολα με 600 ευρω.και αν νομιζετε οτι τα επιπλακια δεν ειναι καλα,σας πληροφορω οτι ειναι πολυ γερα και πολυ ομορφα...

Φιλενάδα δεν διαφωνώ ότι είναι καλά τα έπιπλα του ΙΚΕΑ αλλά από ότι είδα οι κούνιες είναι στο μέγεθος ενός λίκνου, που σημαίνει ότι στον χρόνο πάνω πρέπει να τις αλλάξεις.

Στον Μωρουδόκοσμο που σου λέω οι κούνιες είναι για μέχρι 4 χρονών και τα χρήματα είναι σχεδόν τα ίδια παρά 50 ευρώ. Οπότε αν μπορώ να πάρω κάτι ελληνικό με πιστοποίηση στα ίδια χρήματα και για πιο πολύ καιρό γιατί να μην το κάνω.

Πάντος όλες οι απόψεις είναι δεκτές.

Εγώ από το ΙΚΕΑ ξετρελάθηκα με τις κουνουπιέρες που κρέμονται από το ταβάνι και μάλλον αυτό θα κάνω. Το βρίσκω πολύ ρομαντικό για κοριτσιστικο δωμάτιο.

Φιλάκια πολλά.

Δημοσίευση

anezoula,

η κουνια του ικεα ειναι μεγαλη.την κρατας μεχρι 5 χρονων,τουλαχιστον αυτη που πηραμε εμεις,οποτε ειμαστε οκ.οταν μεγαλωσει το μπεμπε σου δινουν κ εν ξυλο για να βγαλεις τα καγκελα ωστε να μην εχει φοβο να πεσει το μωρο.η κουνουπιερα τελεια να την παρεις.κ εμεις την εχουμε!!!!

  • 4 weeks later...
Δημοσίευση

Κορίτσια και εγώ καινούριο μέλος είμαι αν και μπαίνω και εγώ πολύ καιρό σαν επισκέπτης. Με βοηθήσατε πολύ στην επιλογή των επίπλων μας για το κοριτσάκι μου που θα γεννηθεί πρώτα ο Θεός τον Σεπτέμβριο.

Είμαι από επαρχία και έρχομαι κάθε μήνα στο Ιασώ που με παρακολουθεί ο γιατρός μου. Πήγα λοιπόν και εγώ την Πέμπτη στον ΜΩΡΟΥΔΟΚΟΣΜΟ και πραγματικά ήθελα να πω τα καλύτερα και εγώ γι αυτή την βιοτεχνία. Έκλεισα κούνια και προίκα με μόλις 330 ευρώ. Τα παιδιά εκεί είναι όπως τα περιγράφετε στα ποστ σας και πραγματικά με καθοδήγησαν σωστά χωρίς να με φορτώσουν.

Έκανα εγραφή για να σας ευχαριστήσω όλες και ελπίζω τώρα που πήρα το βάφτισμα να τα λέμε συχνά.

Φιλιά σε όλες.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Να παραθέσω και μια κομικοτραγικη κατάσταση, που από τη μια πολύ την ευχαριστήθηκα..  Πήγα να ζητήσω βοήθεια από τη μαία της βραδινής βάρδιας (αυτή τη κοκκινομαλλα που λέω) και μου είπε ευθαρσώς "όχι δεν είναι δική μου δουλειά να το κάνω να μάθετε να το αλλάζετε μόνη σας το παιδί σας" (που δεν έκανε τίποτα εκείνη τη στιγμή ρε καθόταν στο γραφειακι που έχουν!!) πάω εγώ καταφέρνω κουτσά στραβά να καθαρίσω το παιδί αλλά το παιδί εχεζε ασταμάτητα.. μου λέρωσε ότι ρουχαλακια είχα πάρει μαζί μου για να το ντύσω, τις πετσέτες.. όλα!.. και πάω μέχρι το γραφειακι με το παιδί γυμνό στο χέρι μου να χεζει ρουκέτες καθόλη τη διαδρομή μέχρι το γραφειακι στο διάδρομο κτλ..🤣🤣🤣 και της λέω τώρα θα μπορούσατε να με βοηθήσετε να κρατήσετε το παιδί μέχρι να πάω στο δωμάτιο να φέρω άλλα ρουχαλακια για το παιδί ή θέλετε να το κάνω και αυτό μόνη μου;! Εμφανώς αγανακτισμένη βέβαια εγώ τότε έτοιμη να βάλω τα κλάματα.. εκεί να δείτε το σόκ και τα μούτρα της όταν συνειδητοποίησε το χάος που είχε προκαλέσει το παιδάκι μου σε όλο το διάδρομο που θα έπρεπε να καθαρίσει αυτή γιατί το βράδυ δεν υπάρχουν καθαρίστριες..😆😆😆 τώρα τα σκέφτομαι και πολύ το χάρηκα το καλό μου το καμάρι!! Instant karma που λέμε το νοιώθω..🤣🤣
    • Δυστυχώς.. εκ των υστέρων αν με ρωτάς χίλιες φορές να έπαιρνα ένα δάνειο ή να πούλαγα κανά νεφρό για να γεννήσω με τον ιδιώτη γιατρό μου... Από συζητήσεις και δια του περιβάλλοντος μου αλλά και μέσα από τα φόρουμ.. η καισαρική είναι σχεδόν μονόδρομος στα δημόσια νοσοκομεία πλέον..😢 πέραν αυτού και η συμπεριφορά ορισμένων είναι ανεπίτρεπτη αν όχι και απάνθρωπη που ντροπή τους να δουλεύουν σε φορείς υγείας που όσο και να πεις απαιτείται και μια ευαισθησία παραπάνω... Anyway.. Παραθέτω και την δική μου εμπειρία όπως την έγραψα τότε όταν την έζησα και το έγραψα στα κορίτσια με τα χριστουγεννιάτικα μωράκια..    
    • @Sia A @RAM21  σας ευχαριστώ πολυ κορίτσια μου!!! 🙏🙏 Ναι εφτασα επιτέλους στην ετ και δεν φαντάζεσαι πόσο θέλω να ειναι αυτή η μία κ μοναδική... Αν κ εχω αρχίσει να φοβάμαι γιατί δεν θα έλεγα πως έχω και ιδιαίτερα συμπτώματα ξέρω βέβαια από πολλές κοπέλες εδώ οτι μικρή σημασία έχουν...  @Sia A μου πως εισαι εσυ κορίτσι μου ανασυντασεστε για την επόμενη φορά;  Με το καλο να κάνεις ότι θεωρείτε απαραίτητο  να ελεγθει για να εισαι πιο ήσυχη. Και όλα να πάνε κατ ευχήν.🙏
    • Καλησπέρα!  Ναι το "ξιπασμενη" το είπα γιατί είναι και γραπτός λόγος, παρεξηγείται εύκολα.. και δεν ήθελα να φαίνομαι επιδειξιας να το πω..;!; Anyway! Ναι συμφωνώ στο ότι δεν πρέπει να αγχωνόμαστε για το αν μπορούμε να εισάγουμε στο παιδί καμουτ ή φυσαλίδες ή αγριογούρουνο.. και εγώ πχ στη λίστα που έχω γράφει πχ παπάγια.. ε δεν μπορώ να βρω, δεν θα κάτσω να σκάσω, θα δώσω κάτι άλλο.. ή βίσονα.. εμείς εδώ δεν το έχουμε στην Ελλάδα οπότε που θα το βρω να το δώσω και να ήθελα..;! Έδωσα βουβάλι αντ'αυτου.. έχει και αστακό.. ε εντάξει τώρα μη χέσω κιόλας δεν θα δώσω 123€/κιλό για να φάει το παιδί αστακό όταν δεν έχω φάει εγώ ποτέ καλά καλά στη ζωή μου που θα το θυμάμαι κιόλας μετά...! 🤭 Αλλά τώρα τρόφιμα που υπάρχουν στην ελληνική αγορά και μπορώ να τα βρω φυσικά σε έστω σχετικά προσιτές τιμές για την δική μας τσέπη, ναι θα το πάρω να το δώσω στο παιδί και ας μην είναι στην καθημερινή διατροφή την δικιά μας ή ας μην το έχω δοκιμάσει εγώ ποτέ.. στα υπόλοιπα δηλαδή που λες διαφωνώ γενικότερα ως mindset και του πως θέλω εγώ φυσικά να μεγαλώσω το παιδί μου.. δεν θεωρώ δηλαδή επειδή εμείς ως οικογένεια έχουμε τις φχψ συνήθειες, για τον όποιο λόγο χωρίς κριτική γιατί άνθρωποι είμαστε, ή τα όποια likes και dislikes διατροφικά ή και μη ότι θα το επιβάλλω στο παιδί.. το παιδί κατά τη δική μου άποψη πάντα, είναι μια διαφορετική οντότητα από εμάς, με τα δικά του θέλω και τα δικά του likes και dislikes.. εγώ είμαι εκεί για να του δώσω τα εφόδια και να του γνωρίσω τον κόσμο και αυτό να μπορέσει να ανακαλύψει τον εαυτό του σιγά σιγά μέσα από αυτό το κόσμο.. ακόμα και βιγκαν πχ να ήμουν δεν θεωρώ ότι πρέπει να επιβάλλω στο παιδί να είναι βιγκαν.. μπορώ φυσικά να του εξηγήσω κάποια στιγμή γιατί είμαι βιγκαν και να ελπισω ότι το παιδί θα ακολουθήσει αυτό που εγώ θεωρώ σωστό, αλλά δεν θεωρώ σωστό γενικότερα να μη δώσω κρέας στο παιδί επειδή εγώ επέλεξα να είμαι βιγκαν.. ή αν εγώ την έβγαζα μόνο με τοστακια ή junk όλη μέρα δεν σημαίνει ότι θα έπρεπε και το παιδί να τρώει μόνο τοστ ή junk.. ή αν εμένα πχ δεν μου αρέσει το μήλο ή τα μακαρόνια κτλ δεν σημαίνει ότι δεν θα το προσφέρω στο παιδί να το γνωρίσει.. και αντίστοιχα σε άλλες γεύσεις που αναφέρεις.. πχ κινέζικο ή μεξικάνικο ή ινδικό κτλ.. εννοείτε ότι θα τα εισάγω στο παιδί να γνωρίσει άλλες γεύσεις και άλλες κουλτούρες άλλες μυρωδιές.. δεν σημαίνει ότι θα το έχουμε στη διατροφή μας σε καθημερινή βάση αλλά σίγουρα θέλω να αποκτήσει δική του αντίληψη για το τι θέλει να τρώει τι του αρέσει και τι όχι κλπ... Και αυτή είναι η άποψη μου όχι μόνο για τις διατροφικές συνήθειες αλλά γενικότερα δηλαδή πχ αν εγώ είμαι σπιτόγατος και δεν θέλω να βγαίνω πολλές βόλτες, ε δεν μπορώ να επιβάλλω στο παιδί να είναι μόνιμα κλεισμένο στο σπίτι.. εγώ ως γονιός οφείλω στο παιδί μου να βγω από το comfort zone μου και να γνωρίσω τον κόσμο στο παιδί μου.. ή σε οποιοδήποτε άλλο θέμα όπως η θρησκεία και πάει λέγοντας.. σου φέρνω διάφορα παραδείγματα τώρα για να εξηγήσω εγώ πως το σκέφτομαι και πως πιστεύω εγώ ότι πρέπει να μεγαλώσει το δικό μου παιδί..  Κάθε άποψη σεβαστή φυσικά.. δεν σημαίνει ότι είμαι σωστή ή λάθος..
    • Τέλεια! Πολύ ωραία τα νέα σου, @melitiniღ!! Όσο για τα εμβόλια, να μη φοβάσαι, γιατί είναι για το καλό του μωρού. Στην πρώτη εγκυμοσύνη είχα κάνει το rsv στο τρίτο τρίμηνο αν θυμάμαι καλά (του κοκκύτη δεν είναι αυτό; ΄΄Η κάνω λάθος;) Την επόμενη φορά που θα πάμε, θα ρωτήσω και γω τον γιατρό για της γρίπης, γιατί τώρα και με τον μικρό στον παιδικό είναι δύσκολα τα πράγματα. Από τα μέσα Σεπτέμβρη που ξεκινήσαμε, μόνο μία βδομάδα έμεινε απόλυτα καθαρός από μύξα και βήχα. Και μαζί με κείνον παίρνει και μένα παραμάζωμα! Οπότε πρέπει να οπλιστούμε και για μετά, να πάρει και το μωρό από την κοιλιά αντισώματα, γιατί έρχεται σε περίοδο που οι ιώσεις είναι στο φουλ. Για τον αντιτετανικό δεν γνωρίζω κάτι, να σου πω την αλήθεια. 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...