Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΘΥΡΕΟΤΡΟΠΟΣ ΟΡΜΟΝΗ ( ΤSH)

Recommended Posts

Καλησπερα Προσπαθω εδω και μερικους μηνες να μεινω εγκυος χωρις αποτελεσμα.ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ ΚΑΤΙ.Ξαφνικα την παρασκευη πηγα εκανα εξεταση θυροειδη γιατι δεν ειχα κανει και σημερα που πηρα τα αποτελεσματα εδειξαν οτι TSH ειναι6,56 με οριο 5 Παιζει ρολο στη συλληψη? ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΣ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ.....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλή μου, δεν ξέρω αν επηρεάζει τη σύλληψη, αλλά σίγουρα θα σε επηρεάσει όταν θα μείνεις έγκυος!

Το μόνο σίγουρο είναι οτι πρέπει να πας αμέσως σε ενδοκρινολόγο για να σου πει τι πρέπει να κάνεις!

Εγώ είμαι 12 εβδομάδων έγκυος και πριν από κάτι βδομάδες έκανα τις προληπτικές εξετάσεις αίματος...

Για καλή μου τύχη, η γιατρός είπε να εξετάσουν και το θυροειδή μου.

Διαπιστώθηκε οτί έχω υποθυροειδισμό, πήγα σε ενδικρινολόγο και ξεκίνησα τη θυροξίνη!

Η ενδικρινολόγος μου εξήγησε οτι αυτή η ορμόνη είναι πολύ σημαντική για το έμβρυο και μπορούσε να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σ' αυτό, μέχρι και να το χάσω...

Θα πρέπει για μια ζωή να το ελέγχω και να παίρνω αυτήν την ορμόνη!

Είναι πολύ ύπουλη αρρώστια γιατί δεν έχει εμφανή συμπτώματα!

Σε 20 μέρες θα ξανακάνω εξετάσεις, πρώτον για να δούμε σε τι επίπεδο βρίσκεται αλλά και πώς δημιουργήθηκε!

Υποψιάζομαι οτι το είχα από πριν μείνω έγκυος (είχα βάλει 5 κιλά και δεν έλεγαν με τίποτα να φύγουν από πάνω μου)!

Αν είναι έτσι, σημαίνει οτι δεν παίζει ρόλο στη σύλληψη!

παιζει ρολο αλλα οχι σε ολες τις κοπελες! εγω εμεινα αμεσως εγκυος κι ας ειχα θυρεοειδη απο τα 17, οταν εμεινα εγκυος δεν ειχε ρυθμιστει, κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης επαιρνα κανονικα την αγωγη μου και οι τιμες της TSH ηταν πρα πολυ καλες! τωρα..... 1 χρονο μετα γεννα και ενω θηλαζω οι τιμη της ειναι στα υψη παρ΄ολο που παιρνω την αγωγη .

τωρα με οριο 5,00 εχω [b]20,7 , αλλαξα ενδοκρινολογο και αγωγη και περιμενω να δω τι θα γινει!

κοριτσια μαλλον απο οτι καταλαβα Η ΤSH επηρεαζει αναλογα με τον οργανισμο..Παντως εχω και καποια συμπτωματα οπως καποια κιλα που δεν φευγουν με τιποτα και ανεξηγητη κουραση.Παντως απορω pebi πως εμεινες εγκυος με τιμη 20,7...ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ...

διευκρινιζω, οταν εμεινα οι τιμες μου ηταν προ κυησεως 6,8 και κατα την διαρκεια 3,5 και 4,2, τωρα και μετα απο 1 χρονο θηλασμο και ενω οι τιμες θα επρεπε να ειναι χαμηλες ειναι 20,7

pebi εγω με τιμη 6,56 μπορω να συνεχισω τις προσπαθειες για παιδι παραλληλα με φαρμακευτικη αγωγη η πρεπει να περιμενω για καποιο διαστημα ?

oliax73 μου σε διάστημα 10 ημερών η TSH μου απο 4.6 πήγε στο 8,6 και αυτό επιβαρυνθηκε λόγω αγχους απο το γάμο μου..Πρόσφατα έκανα εξετάσεις και περιμένω τα αποτελέσματα τα οποια και θα πάρω αύριο.Παίρνω κάθε πρωι ένα χαπάκι Τ4 των 75 και λέω οτι είμαι καλά.Το μόνο που με δυσκολεψε στη σύλληψη ήταν το γεγονός οτι ειχα ανωμαλιες με τον κυκλο μου (φαντασου οτι περιοδο είχα καθε 2.5 με 3 μήνες και μου ερχοταν μονο με φαρμακευτικη αγωγη).Ωστόσο έμεινα έγκυος ακολουθώντας φαρμακευτική αγωγη για πρόκληση ωορυξιας...Κατα τα άλλα δεν επηρεάζει σε τίποτα άλλο...Τουλάχιστον στον δικό μου οργανισμό (το τονίζω αυτό) γιατί οργανισμος με οργανισμό διαφέρει!!!

καλο θα ειναι να πας σε ενδοκρινολογο να κανεις και υπερυχο, εγω δεν ειχα ανωμαλιες στην περιοδο

ειχα και εχω επιπλεον κιλα που δυσκολευομαι με αυτες τις τιμες να χασω

και εντονη τριχοφυια στο προσωπο(ξεκινησα laser.... θα τις διωξω τις ατιμες!)

και κάτι ακόμα oliax73. Εχω πάρα πολλά κιλά που δυσκολεύομαι να χάσω...Μου είπε ο ενδοκρινολόγος οτι αν σταθεροποιηθεί h TSH τότε ευελπιστεί να τα χάσω...Προσπαθώ με δίαιτες και γυμναστική αλλά μόλις χάσω λίγα αυτό ήταν...ΔΕΝ φεύγει γραμμάριο έπειτα...Ευτυχώς που ο άντρας μου με θέλει "αφράτη"!!!!χιχιχι!!!

oliax εγώ αυτό που γνωρίζω είναι ότι ο θυροειδής δεν επηρρεάζει τη σύλληψη αλλά αν έχεις θυροειδή μπορεί να χειροτερέψει με την εγκυμοσύνη. Ακόμη και κοπέλες που δεν έχουν θυροειδή μπορεί λόγω εγκυμοσύνης να αποκτήσουν. Καλό είναι όμως να πάρεις και τη γνώμη του γιατρού σου.

ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΕΙΧΑ ΥΠΟΘΥΡΟΕΙΔΗ ΚΑΙ ΠΗΡΑ Τ4 ΓΙΑ 2 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΞΕ.Ο ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ Ο ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ ΟΧΙ.ΤΙ ΝΑ ΠΩ?ΠΑΝΤΩΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΚΑΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ.ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΝΩΡΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΠΡΗΞΙΜΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΔΕΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΟΝΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΩ ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΙ Η ΤΟ ΛΑΙΜΟ.ΕΚΑΝΑ ΕΝΑ ΥΠΕΡΗΧΟ ΘΥΡΟΕΙΔΗ ΚΑΙ ΦΑΝΗΚΕ.

κοριτσια ευχαριστω για τις συμβουλες σας..Σημερα πηγα στον ενδοκρινολογο και μου βρηκε φλεγμονη στο θυροειδη,οζους και υποθυροειδισμο.Μου ειπε να παιρνω Τ4 των 50gr γιανα σταθεροποιηθει.Ελπιζω τωρα που θα παιρνω το χαπακι να μπορεσω νακανω και το παιδακι............

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Εσύ σε τι στάδιο είσαι;; Έχεις ξεκινήσει διέγερση;
    • Ναι ναι το εχω καταλαβει πως εσυ δεν βαζεις ταμπέλες! Κυριως για τον σύζυγο το ειπα κ πως πρεπει να τογ το περασεις!! Κ εμενα ετσι ειναι συνηθως μιλαμε κ την επομενη μερα η μετα απο λιγες ωρες αφου τα επεξεργαστει ολα ηρεμει!! Εμενα δυστυχως δεν με βοηθησε με τις ενεσεις αλλα να σου πω προτιμω την "ανεξαρτησια" μ! Επειδή επρεπε να γινουν αυστηρα την ιδια ωρα κλπ δεν μπορουσα εντελει να πιεζομαι αν θα ειναι σπιτι κλπ... μ ειχε πει πως θα μ τις κανει εκεινος αλλα μετα οταν ηρθε η ωρα μ ειπε πως δεν μπορεί να με τρυπησει!!! Χαχααχαααχα!! Αλλα εκει πηρα την αποφαση πως θα τις κανω μονη μ κ οπως ειπα κ παραπάνω στη δικη μας περιπτωση εντελει ηταν το ιδανικο..μετα την πρωτη π το σκεφτομουν 5 λεπτα πλεον τρυπιεμαι χωρις σκεψη!!! περασα στο επομενο level!!  Χαχααχχα 🤣 αλλα κ παλι ειναι πολυ γλυκο ν τρυφερο π εστω με αυτο τον τροπο θελει να συμμετεχει στην ολη διαδικασια.. ❤️
    • Μα για αυτό το είπα! Επειδή ακριβώς έχεις πάρει και εσύ εξωτερική μαία.. ειλικρινά νοιωθω ότι θα πήγαινα σα πρόβατο στη σφαγή χωρίς αυτές... Πωπω 38η!!! Εντάξει καλά είσαι και εσύ..!! 🤣🤣🤣🤣 Άρα φεεεεεεέτα...!! Έχω χρόνο ακόμα!!! 😝🤣🤣🤣 Τουλάχιστον πήρες βαλίτσα.. εγώ τώρα πήρα τραπεζαρία και φωτιστικά οροφής για το σαλόνι.. ακολουθεί το στεγνωτηριο και ο αφυγραντήρας εντός της εβδομάδας 🤣🤣🤣 κοσμαρα σου λέω!! Μόνο καρότσι, λίκνο και μερικά ρουχαλακια έχουμε πάρει.. 🙄 εντάξει μας έχουν δώσει και πολλά βέβαια.. το λίκνο που έχεις δε βγαίνει το ύφασμα να μπει πλυντήριο;
    • Κ εμένα η μαία με έχει βοηθήσει! Μου έκαναν τόσο καλό τα μαθήματα...  Εγώ περιμένω τη βαλίτσα τη Δευτέρα να μου έρθει,  οπότε θα αρχίσω να ετοιμάζω 🤣 Ααα καλά... το λίκνο το έχω στη μάνα μου κ πρέπει να το πάρω για καθάρισμα 😂😂😂  Μπαίνω 38η την Τετάρτη εεεε 
    • ❤️❤️❤️❤️❤️ Σ' ευχαριστώ κοριτσάκι μου!! Αμήν να πάνε όλα κατ'ευχήν..!! 🤞🤞🤞 Εδώ θα είμαστε!  Και ευτυχώς που λες ότι δεν έχεις ετοιμάσει ούτε εσύ βαλίτσα γιατί νοιωθω κοσμαρα.... Τίποτα δεν έχω κάνει.. πλησιάζει ο καιρός και δεν λέω να το χωνέψω..😅 τώρα σκέψου πήραμε το λίκνο..😳
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...