Μετάβαση σε περιεχόμενο

μπορειτε να με διαφωτισετε παρακαλω για το ικα

Recommended Posts

:woohoo: κοριτσια γεια.για να παρω πητ και τα χαρτια απο το ικα για να ξεκινησω τισ διαδικασιεσ για την αδεια κυησησ λοχειασ και το επιδομα θα πρεπει να κλεισω ραντευου στο γυναικολογο του τμηματοσ μεριμνασ μανασ και παιδιου του ικα η απλα σε ενε γυναικολογο του ικα?καταμπερδευτηκα και το θεμα ειναι οτι δε θα παω εγω θα στειλω τη μανα μου γιατι ειμαι ξαπλα για εναμισυ μηνα περιπου.και αυτοι που κλεινουν τα ραντευου πετανε χαρταετο και για να βρεισ ραντευου αστα να πανε.μπορει καποια να με διαφωτισει.ειμαι απο θεσσαλονικη βασικα και θα πρεπει να παμε στο ικα τησ πυλησ αξιου.γνωριζει καμια τη διαδικασια΄.

εχω που χω το ζορι μου δε μπορω να κανω και τισ δουλειεσ μοθ και αισθανομαι χαλια .τι να πω

εχουν σπασει τα νευρα μου και ακομη ειμαι στισ 3 μερεσ ξαπλα

πωσ θα περασει αυτοσ ο μηνασ:woohoo: :S:angry:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

antroula έγραψε:

:woohoo: κοριτσια γεια.για να παρω πητ και τα χαρτια απο το ικα για να ξεκινησω τισ διαδικασιεσ για την αδεια κυησησ λοχειασ και το επιδομα θα πρεπει να κλεισω ραντευου στο γυναικολογο του τμηματοσ μεριμνασ μανασ και παιδιου του ικα η απλα σε ενε γυναικολογο του ικα?καταμπερδευτηκα και το θεμα ειναι οτι δε θα παω εγω θα στειλω τη μανα μου γιατι ειμαι ξαπλα για εναμισυ μηνα περιπου.και αυτοι που κλεινουν τα ραντευου πετανε χαρταετο και για να βρεισ ραντευου αστα να πανε.μπορει καποια να με διαφωτισει.ειμαι απο θεσσαλονικη βασικα και θα πρεπει να παμε στο ικα τησ πυλησ αξιου.γνωριζει καμια τη διαδικασια΄.

εχω που χω το ζορι μου δε μπορω να κανω και τισ δουλειεσ μοθ και αισθανομαι χαλια .τι να πω

εχουν σπασει τα νευρα μου και ακομη ειμαι στισ 3 μερεσ ξαπλα

πωσ θα περασει αυτοσ ο μηνασ:woohoo: :S:angry:

Συντοπιτισσα θα καλεσεις το 184 και θα κλεισεις ραντεβου με γιατρο ΙΚΑ της Πυλης Αξιου. Θα σε ρωτησουν αν ειναι για εγκυμοσυνη και θα σου κλεισουν αμεσα και ωρα που θελεις-πιστευω.

Θα πας εκει - εσυ η ιδια πρεπει δυστυχως- θα σου δωσει ο γιατρος ΠΗΤ χαρτι με την ημερομηνια.Εκει θα σε παραπεμψουνε αυτοι σχετικα με το απο που θα παρεις τα λεφτα για

1.τοκετου και κυοφοριας

2.λοχειας

Βασικα θα σου δωσουνε ενα χαρτι με 3 μερη (ενα του γιατρου / ενα του εργοδοτη και ενα τουα αντρος σου)

Πρεπει να εχεις 200 ενσημα τα 2 τελευταια χρονια.

Δικαιουσαι να παρεις λεφτα 56 μερες πριν τον τοκετο του τοκετου και 63 μερες μετα το λοχειας...

Μονο με εξουσιοδοτηση υπογεγραμμενη απο σενα θα μπορεσεις να στειλεις αλλον.

Εγω στου τοκετου πηγα μονη μου αλλα στο λοχειας εξουσιοδοτησα τον αντρα μου.

ΑΥΤΑ!!!

Α! Κοιτα αν δικαιουσαι κι απο ΟΑΕΔ.

Εγω παντως απο το ΙΚΑ πηρα πολυ καλα λεφτα, εβγαλα ολη την γεννα!!

Πληροφοριες εχει και στο www.ika.gr

αννιω ευχαριστω.πηρα χθεσ και μου κλεισαν ραντευου σε μια γιατρο που ειναι στη μεριμνα μανασ καθι παιδιου αλλα με μπερδεψαν λιγακι διοτι στην αρχη μου κλεισαν σε ενα γυναικολογο.εκει ειχα παει σαυτον και για τισ αβαρρωτικεσ που παιρνω ωσ τωρα.θυμασαι πωσ λεγαν το γιατρο?βασικα τουσ ειπα οτι δε γινεται να σηκωθω με τπτ και μου παν να στειλω αλλον..τωρα για την πληρωμη θα πρεπει να κανω εξουσιοδοτηση.θα δουμε ωσ τοτε να δω πωσ θα παω

κοπελιτσα μου εγω ειμαι απο αθηνα αλλα πιστευω οτι ειναι η ιδια διαδικασια..

εγω πηγα στον γυναικολογο που ειναι στη μεριμνα μανας και παιδιου που εγραφε και σε μενα τις αναρρωτικες..εκει εμεις δεν κλειναμε ραντεβου πηγαιναμε και περιμαναμε στην σειρα..

και μετα κανε εξουσιοδοτησεις σε κεπ πηγαινε και δεν θα εχεις κανενα προβλημα εμενα πηγαινε ο αντρας μου σε καποια..:kiss:

mitsaki εμενα μουπαν οτι στη μεριμνα ειναι μια γυναικα αλλα τισ αναρρωτικεσ τισ εγραφε ενασ αντρασ.οκ θα δουμε την αλλη βδομαδα.εγω εχω αναρρωτικεσ περιπου 3 μηνεσ και ικαιουμε αλλη μια διοτι τεζα παιζουν ρολο στην αδεια τοκετου?

antroula έγραψε:

mitsaki εμενα μουπαν οτι στη μεριμνα ειναι μια γυναικα αλλα τισ αναρρωτικεσ τισ εγραφε ενασ αντρασ.οκ θα δουμε την αλλη βδομαδα.εγω εχω αναρρωτικεσ περιπου 3 μηνεσ και ικαιουμε αλλη μια διοτι τεζα παιζουν ρολο στην αδεια τοκετου?

οχι οχι καμμια..

εγω σταματησα την δουλεια απο 4 μηνων περιπου..

και καθε μηνα επαιρνα αναρρωτικη και περναγα απο επιτροπη..

μετα ολα κανονικα οπως και μια γυναικα που δουλευει..:kiss:

Αντρουλα κανε κουραγιο και σκεψου οτι εισαι τυχερη που εχεις να βγαλεις μονο ενα μηνα ξαπλα

Ειναι δυσκολο το γνωριζω αλλα ο καιρος θα περασει γρηγορα το μωρακι σου μεγαλωνει μερα με τη μερα

Παρε ενα τηλεφωνο στα κεντρικα του ΚΕΠ και ρωτα μηπως υπαρχει καποια ρυθμιση για την περιπτωση αυτη που απαγορευεται να σηκωθεις απο το κρεββατι μηπως και γλιτωσεις αυτη τη μικρη ταλαιπωρια

Πολλα φιλια και καλες ξαπλες!!!!!!!

marimari mou kai gv eixa mperdeytei etsi alla telika oi 2+2 mhnes exoyn na kanoyn me ta enshma.200 mesa se 2 eth.ean taxeis pairneis ta lefta.oi anarrotikes einai allo.me boh8hse kai h MITS12 poy taxei perasei ayta.filia

Εγω πηρα 750ευρω πριν γεννησω και 1750 ευρω το λοχειας...

Το μονο που ηθελα να σας πω ειναι οτι δεν ειμαι τωρα εργαζομενη.Απολυθηκα στην 29η εβδομαδα -μαλλον καλυτερα να το πω εληξε η συμβαση μου 3μηνιαια- οποτε τα περι αδειων δεν τα ξερω γιατι πολλα απλα τωρα ειμαι ανεργη στον ΟΑΕΔ.

Παντως μην ανησυχειτε κοριτσια ειδικα εσεις που ειστε ημερομισθιου και οχι ωρομισθιου σαν κι εμενα θα παρετε γυρω στα 3000ευρω περιπου.

Ειναι καλα λεφτα και αξιζει να κανετε τα χαρτια σας ολα.

Δυστυχως Αντρουλα το ονομα του ιατρου δεν το ξερω...

Ασε που εγω πηγα στο ΙΚΑ Ευοσμου -χωρις να ξερω-ομως με εξυπηρετησε ευτυχως...αν και εχω ακουσει οτι ειναι πολυ στραβοξυλο ο συγκεκριμενος!!!

ΦΙΛΙΑ!

marimari καλυτερα να ρωτησεις καποια που ειναι ενεργη στην εργασια γιατι εγω ειμαι ωρομισθια καθηγητρια με συμβασεις και ειναι αλλα τα τερτιπια!!

ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ!!!

marimari καλησπερα. Οσο μπορω να σε βοηθησω με οσα εμαθα ψαχνοντας και ρωτωντας (γιατι δυστηχως καμμια υπηρεσια δεν ενημερωνει αν δεν "χωθεις") :angry: :angry:

Απο το ΙΚΑ θα πληρωθεις στην αρχη της αδειας σου (επιδομα κυοφοριας 56ημερες) μετα τον τοκετο (επιδομα λοχειας 63ημερες) + επιδομα τοκετου το οποιο είναι λιγο πολυ standard λιγο παραπανω απο 900€. Τα δυο πρωτα επιδοματα εξαρτωνται απο το μισθο σου (οτι σου δηλωνει ο εργοδοτης σου).

Υπαρχει μια κλιμακα μισθοδοσιας και ενας συντελαστης για να κανεις καποιες πραξεις ετσι ωστε να ξερεις ακριβως τα ποσα. Αν δεν εχεις προβλημα στειλε μου το ποσο και θα σου στειλω τον αντιστοιχο συντελεστη και τι πραξεις πρεπει να κανεις. Δυστηχως δεν εχω τον πινακα συντελεστων αποθηκευμενο στο pc, για να σου τον στειλω ολον.

Εμενα παντως μεχρι στιγμης μου δωσανε ακριβως οσα ειχα υπολογισει με αυτο τον τροπο (πηρα προς το παρον επιδομα κυοφοριας).

Αυτα οσον αφορα το ΙΚΑ. τωρα ο εργοδοτης αν εχεις κλεισει 1 ετος στην ιδια επιχειρηση σου δινει 1 μισθο (απο τους 4 μηνες που καθομαστε) ή μισο μισθο για εργασια λιγοτερη απο 1 ετος. Καιτελος αν προκυπτει την εποχη της διακοπης σου Πασχα-Χριστουγεννα την αναλογια του δωρου.

Μετα τη γεννα θα πρεπει να πας και στον ΟΑΕΔ γιατι προκυπτει και απο εκει ενα ποσο,ειναι η διαφορα που υπαρχει απο οσα θα παρεις (επιδοματα) και απο τον μισθο σου x4μηνες.

Sorry για το μεγαλο μυνημα αλλα βλεπεις στη χωρα μας ολα σχεδον ειμαι λαβυρινθος... ετσι βρε παιδι μου για μην χαλαρωνουμε ποτε:angry:

:angry:

ΑΝ μπορω να βοηθησω ευχαριστως φιλια!!

ΛΟΙΠΟΝ ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΧ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΜΟΥ ΕΓΩ ΔΟΥΛΕΥΩ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΜΟΥ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΩ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΗ ΙΟΥΝΙΟΥ.ΔΟΥΛΕΥΩ 4ΩΡΟ ΚΑΙ 5ΝΘΗΜΕΡΟ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΩ 400 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΘΑ ΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 1 ΜΗΝΑ 400 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ 4 ΙΚΑ ΜΕ ΟΑΕΔ Η΄ΑΛΛΟΥΣ 3?ΣΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΔΩΡΟ?ΔΗΛ.ΧΟΝΤΡΑ ΧΟΝΤΡΑ ΘΑ ΠΑΡΩ 2700 ΕΥΡΩ Η΄3100?

kalimeraaaa...koritsakia mou kai gw molis gyrisa apo to ika. Nio8o to idio xaos me sas:angry:

Kanonika einai oi meres mou na bgw se adeia...se 3 meres mpainw ston 8. Alla o giatros pou 8a prepei na mou grapsei thn adeia gia na paw na pliro8o...(den exw idea posa kai ti) exei rantebou mono stis 9 apriliou!!!!!! Tous eksigisa thn periptosi alla pera brexei!!! Twra den exw idea poso 8a doulepso akoma...exw barinei arketa kai erxete kai pasxa...opote katalabainete poso douleia kai orthostasia exei ena katasthma germanos:(

A re doksasmeno ika!!!! Panw apo ola sevamos stis egkyous etsi koritsia?:S

Λοιπον το παραδειγμα με τα 1000€ μεικτα ετσι...

τα διαιρεις με το 25(ημερες εργασιας το μηνα) =40€ βαση αυτου του ημερομισθιου ανηκεις σε μια ασφαλιστικη κλαση και συγκεκριμενα στην 39,17-42,44 12η=40,45

Αρα 40,45/2=20,22

για επιδομα κυοφοριας 20,22 Χ 56=1.132€

για επιδομα λοχειας 20,22 Χ 63=1,274€

και απο τον εργοδοτη 20,22 Χ 25=505€ (η επιθεωρηση εργασιας λεει εναν ολοκληρο μισθο, θα μαθω περισσοτερα την ερχομενη βδομαδα)

Απο τον ΟΑΕΔ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΣΟΥ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΑΔΕΙΑ (4 ΜΗΝΕΣ)με αυτα που πηρες απο ΙΚΑ και εργοδοτη

Κορίτσια η Beverly τα εξήγησε τέλεια! Είναι ακριβώς όπως σας τα έγραψε. Για να σας βοήθησω κι εγώ λίγο σας γράφω τις κλάσεις για να τα υπολογίσετε και ακριβώς (αν και κάποια στιγμή τα έχουμε ξαναγράψει αυτά...)

ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΛΑΣΗ Τ.Η.

Από 0 – 11,75 1η 11,06

11,76 – 13,97 2η 13,30

13,98 – 16,63 3η 15,99

16,64 – 19,54 4η 18,37

19,55 – 22,35 5η 21,24

22,36 – 25,23 6η 24,11

25,24 – 27,93 7η 26,76

27,94 – 30,38 8η 29,39

30,39 – 33,21 9η 32,12

33,22 – 35,63 10η 34,69

35,64 – 39,16 11η 37,13

39,17 – 42,44 12η 40,45

42,45 – 46,18 13η 44,06

46,19 – 49,77 14η 47,82

49,78 – 53,16 15η 51,11 (gia paradeigma)

53,17 – 56,55 16η 54,60

56,56 – 59,74 17η 57,83

57,75 – 63,03 17η 61,10

63,04 – 66,44 19η 64,42

66,45 – 69,48 20η 67,53

69,49 – 72,44 21η 70,65

72,45 – 75,68 22η 73,60

75,69 – 79,25 23η 77,07

79,26 – 82,92 24η 80,74

82,93 – 86,52 25η 84,34

86,53 – 90,11 26η 87,93

90,12 – 93,56 27η 91,53

93,57 – 97,29 28η 94,94

Αν ανήκεις στην 15η άρα 51,11/2=25,55 €

Για επίδομα κυοφορίας 25,55 χ 56 = 1431,08 €

Για επίδομα λοχείας θα πάρεις 25,55 χ 63=1609,96

Και απο τον εργοδότη 25 χ 25,55 = 638,87

ioannouli ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΤΑ ΕΙΧΑ ΜΑΘΕΙ ΒΡΕ...:laugh: :laugh:

ειδες τι καλη μαθητρια ειμαι:blink:

σοβαρα τωρα με ειχε βοηθησει παρα πολυ ο πινακας σου τοτε.

LOIPON EKANA ΕΝΑ ΠΡΟΧΕΙΡΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΩ ΕΓΩ ΠΑΙΡΝΩ 470 ΜΙΚΤΑ ΚΑΙ 400 ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΑΝ ΤΑ ΠΑΜΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΧΑΝΩ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΜΗΝΙΑΤΙΚΟ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΠΑΙΡΝΩ 18,66 ΜΙΚΤΑ ΚΑΙ 15,67 ΚΑΘΑΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΔΗΛ.ΓΙΑ 4 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΠΟΣΟ ΘΑ ΗΤΑΝ 1865 ΕΥΡΩ ΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΓΙΑΤΙ?

καλημέρα σε όλες!!!!!!

Παίρνεις ένα μισθό από τον εργοδότη όταν εργάζεσαι πάνω από δέκα μήνες στην επιχειρισή του . εάν εργάζεσαι λιγότερο δικαιούσαι το 1/2 του μισθού σου. Αυτή είναι η λεγόμενη άδεια ασθενείας που χορηγείται σε αυτές τις περιπτώσεις και ποτέ δεν μπορεί να συμψηφιστεί με την κανονική άδεια που έχουν όλοι οι εργαζόμενοι.

Έτσι όταν η έγκυος γυναίκα επιστρέφει στην εργασία της μετά τον τοκετό , δικαιούται για το χρονικό διάστημα αποχής από την εργασία πριν και μετά τον τοκετό την κανομική άδεια (σε ημέρες και σε αποδοχές) , το επίδομα αδεία και φυσικά δικαιούται και τα επιδόματα δώρου Πάσχα ή Χριστουγέννων όπως γίνεται με τους υπόλοιπους εργαζομένους.

Το ΊΚΑ σου χορηγεί το επίδομα λοχείας και κυοφορίας σύμφωνα με όσα έχουν ήδη αναφέρει τα κορίτσια.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...