Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

ΚΑΛΗΜΕΡΑ Κ ΑΠΟ ΜΕΝΑ! ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΜΑΚΙΔΕΣ .ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΡΙΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ. ΕΜΕΝΑ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΓΑΛΑΚΤΙΣΤΕΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΑΠΟΝΟ! ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΩ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΝΑ ΛΕΕΙ "ΕΛΑ ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ" ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΛΙΓΟ ΠΑΙΔΙΑΣΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΟΚ! ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΟΛΑ ΚΑΛΑ! ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΝΕΥΡΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΘΕΡΕΣ ΣΑΣ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΛΕΣ Κ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ. ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΣΤΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ ΤΗΣ. ΤΟ ΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΛΥΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΠΕΘΕΡΙΚΑ ΜΟΥ(ΕΥΤΥΧΩΣ) ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑΔΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 46ΧΡ, ΧΩΡΙΣΜΕΝΗ Κ ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙ .....ΚΟΡΙΤΣΙΑ Η ΑΠΟΛΥΤΗ

Φ Ρ Ι Κ Η !!!!!

ΤΟ ΤΙ ΚΑΚΙΕΣ ΑΚΟΥΩ ΔΕ ΛΕΓΕΤΑΙ !!!! ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΕ ΜΙΛΑΓΑ ΑΛΛΑ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΙΣ ΠΕΤΑΩ Κ ΕΓΩ ΤΙΣ ΣΠΟΝΤΕΣ ΜΟΥ !Ε ΜΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ !!!Η ΓΚΙΟΣΑ !!! ΕΥΤΥΧΩΣ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΤΗΝ ΒΑΖΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ! ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ Κ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ...ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ! ΟΛΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑΚΙΑ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ...ΠΕΘΕΡΕΣ Κ ΚΟΥΝΙΑΔΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ !!!! ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΜΩΣ !! ΤΙ ΛΕΤΕ ???

Δημοσίευση

ΧΑ ΧΑ ΧΑ sweety μου εχεις δικιο μωρε απο πεθερες και κουνιαδες αλλο τιποτα!Τι να πεις και ποση σημασια να δωσεις στου κουφου την πορτα οσο θελεις βροντα χα χα χα!!

Φυσικα και δεν θα τους περασει αρκει να κανει και κατι ο αντρας μας γι αυτο...

Αλλα οπως λες κι εσυ και silia 26 πρεπει κι εμεις να βαζουμε στην θεση τους δικους μας και οι αντρες τους δικους τους αλλιως χανουμε την μπαλα...πρεπει στο ζευγαρι ο ενας να στηριζει τον αλλον!

Δημοσίευση

Πολύ τέλειο θέμα!!!

Μπράβο Τζουλιάνα!!!

Το κακό με τους άνδρες είνει οτι δε βάζουν από την αρχή τα όρια και αναγκαζόμαστε να τα βάλουμε εμείς και γινόμαστε και κακιές!

Εμένα δεν κάνει δουλειές στο σπίτι γιατί έχει καταλάβει οτι εγώ τις κάνω πολύ καλύτερα από εκείνη :)

Εμένα μου αρέσει πολύ η μαγειρική και κάνω πολύ νόστιμα φαγητά!

Αυτή θεωρούσαι οτι επειδή είμαι μικρή δεν ξέρω και πρέπει να με συμβουλέψει!

Όταν είδε οτι ήξερα πολύ περισσότερα απ' όσα νόμιζε... σταμάτησε...

Οάνδρας μου μου έσπαγε τα νεύρα, όμως!

Κάθε φορά που μαγείρευα, έλεγε: "Καλό αλλά κάτι του λείφκετε..." (Είναι Κύπριος)

"Άμα του λείφκετε κάτι, μάνα μου, να μαγειρεύεις εσύ", έλεγα εγώ!

Όποτε ερχόντουσαν οι φίλοι του λέγανε πόσο τυχερός είναι που ξέρω και μαγειρεύω τόσο καλά (οι περισσότεροι ζούσανε με ντιλίβερι...)

Σταμάτησε να μουρμουράει κι αυτός...

Γενικότερα δεν της δίνω δικαιώματα για να έχει τροφή για σχόλια και σκάει:)

Πλέον είναι πολύ διακριτική, αλλά κάνει πραγματάκια που με ενοχλούν!

Για παράδειγμα, πηγαίνουμε στο σπίτι της και μπαίνει πρώτα ο γιος της!

"Καλός το γιούι μου, το χρυσό"

Από πίσω εγώ αλλά δε με βλέπει:)

"Ααα, γεια σου Αθηνά μου"

Η αλήθεια είναι οτι με πειράζουν λίγο... αλλά δεν τα δίνω σημασία...

Δημοσίευση

οχι βεβαια δε θα τους περασει!!!και εμενα η νυν γυναικα του αδελφου του αντρα μου, μου λεει συνεχεια τι διακριτικοι ανθρωποι ειναι αυτοι οι γονεις τους!!και τι να τις απαντησω??ασε θα τα δει μονη της γιατι ακομα δεν αραβωνιαστικαν αυτοι οποτε απλα ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΔΕΙ!

κοριτσια και εγω εχω αδελφο και οσο να ναι οι αδελφες ξερω και απο εμενα ειμαστε λιγο σκληρες στις κριτικες μας αλλα ως εκει!!δε θα την πρηζω κιολας την κοπελα,διακριτικα παντα!:P :P

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΑΜΑΔΕΣ ΤΟΩΝ ΜΑΜΑΚΙΔΩΝ:woohoo: :woohoo: :laugh: :laugh:

αν κανουμε νινακι να δουμε τι θα κανει η μαμα του...αν δεν της κοψουμε τον αερα θα μας αποτελειωσει!!!!!!!!:angry:

Δημοσίευση

Διακριτικά, διακριτικά... αλλά πάλι θα την πρίζεις!

Εδώ θα διαφωνήσω μαζί σου, Τζουλιάνα μου!

Μπορέι και η πεθερά σου να νομίζει πως ό,τι κάνει το κάνει διακριτικά, αλλά εσένα σε ενοχλεί!

Δεν πρέπει να κάνουμε στους άλλους αυτά που δε θέλουμε εμείς!!!

& γω έχω αδερφό και ίσα ίσα που όταν έρχεται η νύφη μου στο σπίτι των γονιών μου, όλοι την υποστηρίζουμε και προσπαθούμε να την κάνουμε να νιώσει άνετα!

Φυσικά, τώρα νιώθει σα στο σπίτι της!

& μη σας πω οτι η μαμά μου πάντα υποστηρίζει και τη νύφη της και το γαμπρό της:angry:

Δημοσίευση

Πολύ σωστά Νανούκα! Και η δική μου μητέρα έτσι ακριβώς λειτουργεί.

Υποστηρίζει το γαμπρό και τη νύφη της. Λέει ότι καλύτερα είναι να τους υποστηρίζει, εμείς είμαστε παιδιά της, ξέρουμε πόσο μας αγαπάει και δεν θα παρεξηγηθούμε.

Αν είναι κάτι λάθος θα μας το πει ιδιαιτέρως.

Τώρα αν ο άντρας μου ήταν κολλημένος με την μάνα του, δεν ξέρω αν θα το άντεχα... πιθανόν να μην ήμασταν και μαζί!

Ευτυχώς όμως! Ζούσε αρκετά χρόνια μόνος του και έχει απογαλακτιστεί!

Άσε που τα πεθερικά και η κουνιάδα μου μένουν μακριά!!!! Αυτό είναι το καλύτερο!!!

Δημοσίευση
:) Κορίτσια καλημέρα σε όλες. Μου πατήσα το ευαίσθητο σημείο με αυτό το θέμα. Εγώ που σας γράφω είμαι μία ταλαίπωρη νύφη με τρία παιδία. Ο άντρας μου μέχρι να καταλάβει κάποια πράγματα για την μάνα του είδα και επάθα.Η μάνα του είχε φτάσει στο σημείο επειδή τον Ιανουάριο που μας πέρασε έκανα τ΄το τρίτο μου απιδί και ο πεθερός και ο άντρας μου με παρακάλεσαν αν ήθελα να βγεί το όνομα της αδερφή του δηλαδή Σοφία . Και βεβεαίως δέχτηκα γιατί ο πεθερός μου από όταν πέθανε ο πατέρας μου μου έχει σταθεί και παραπάνω από πατεράςμου. Κορίτσαι έπρεπε να είσασταν ότνα ανάκοινώθηκε το όνομα η γυναίκα έβγαζε ατμους και από τα αυτιά. Εκεί λοιπόν πόνταρα και εγώ. Οάνδρας μου επειδή εγώ δεν μίλαγα και την άφηνα επίτηδες και τα έσουρνε συνέχεια για ένα μήνα μέχρι που έφτασε σε σημείο να μου πέι άκουσον άκουσον ότι δεν είμαι σωστή και ακ΄λη νύφη και δεν συμπαραστέκομαι στον γιό της οενώ αυτός μου πλήρωσε κλαι το μαιευτήριο. Καλά εκεί μίλησα και εγώ και μάλιστα με το γάντι. Τελικά ο άνδρας μου τώρα επειδή μετα από ολα αυτά κατ΄΄αλαβε κάποια πράγματα με έχει καλύτερα και από αρραβωνιασμένη. Ο δε πεθερός το μόνο που θα σας πώ ότι δεν τολμάει άνθρωπος να πεί κάτι στραβό για την νύφη του τον έχει γδάρει ζωντανό.Συμπέρασμα καλό είναι για να πάτε τους άνδρες σας εκεί που θ΄λετε να το παίζετε διπλωματία.
Δημοσίευση

Papi μου ακριβώς τα ίδια λέει και η μαμά μου:)

Ξέρεις, όμως, πόσο καμαρώνω που και οάνδρας μου και η νύφη μου την αγαπάνε και τη σέβονται απεριόριστα;

7 γω αν δω κάτι άσχημο στη συμπεριφορά του αδερφού μου, τον μαλώνω!

Κατερίνα, κάτεσε γιατί μπερδεύτηκα λίγο...

Η Σοφία είναι αδερφή του πεθερού ή του άνδρα;

& ποιος είναι ο λόγος που το ζητήσανε;

Επίσης, κατάλαβα καλά;

Την ενόχλησε που ο γιος της πλήρωσε την κλινική που γεννήθηκε το παιδί του;

Ε ποιος θα την πλήρωνε;

ο κουμπάρος;

Συμφωνώ για τη διπλωματία!

& όταν λέμε διπλωματία (για να μην παρεξηγηθούμε) εννοούμε να μη μουρμουράμε συνεχώς στον άνδρα μας αλλά να τον αφήνουμε να βγάζει μόνος του τα συμπεράσματα!

Βέβαια, επειδή δεν έχουν την πονηράδα της γυναίκας... θα βοηθάμε λίγο την κατάσταση :)

Σωστά Κατερίνα;

Δημοσίευση

ΚΟρίτσια μου καλησπέρα σας και από εμένα.

Το θέμα που θίγετε είναι πολύ καίριο και απασχολεί λίγο πολύ όλες μας.

Όσον αφορά τους άντρες μας που είναι μωρά είναι γεγονός. ΑΚόμη και ο πιο ώριμος ο πιο σοβαρός και σε μεγάλη ηλικία δεν παύει να είναι ένα μικρό παιδί. Και αυτό γιατί έτσι έχει μεγαλώσει. Οι άντρες έχουν μια ανεμελιά όσο μεγάλοι κι αν είναι η οποία τους ακολουθεί σε όλη τους τη ζωή.

ΣΤο ερωτημα αν πρέπει να κάνουμε παιδια έχοντας ήδη ένα μωρό στο σπίτι (τον άντρα μας) η απάντηση είναι ότι εννοείται.!

Και όχι μόνο αυτό, αλλά πρέπει να είμαστε τοσο δυνατές και τόσο σόφρων έτσι ώστε να μην αισθανθεί το "μεγάλο μωρό=ο άντρας μας" ότι απειλείται ή παραγκωνίζεται από την παρουσία του παιδιού μας στο σπιτι... Γιατί αν γίνει αυτό μονο δυσάρεστες συνέπειες μπορεί να έχουμε και εμείς οι ίδιες και φυσικά και το παιδί μας. Πολλοί άντρες παθαίνουν σοκ ειδικά στην αρχή και αισθάνονται σας ξένοι στο ίδιο τους το σπίτι όταν η γυναίκα τους έχει πέσει με τα μούτρα στο παιδί και τις καινούργιες υποχρεώσεις που είναι ένα βουνό και τον έχει αφήσει απέξω.

Δυστυχώς κορίτσια, η μανάδες των αντρών μας τους θεωρούν πάντα μωρά και ο ρόλος ο δικός μας είναι να τους "μεγαλώσουμε" και να τους κάνουμε σιγά-σιγά "συζύγους" και έπειτα "πατεράδες".

Θα πρέπει να οδηγήσουμε τους άντρες μας να βιώνουν κι εκείνοι την εγκυμοσυνη και έπειτα το μεγάλωμα ενός παιδιού ενεργά και όσο μπορούμε ομαλά.

Π.Χ. έχω ακούσει μια ιστορία για έναν άντρα που φοβόταν και αρνιόταν να πιάσει στα χέρια του το παιδί του όταν γεννήθηκε ώσπου είδε και απόειδε η γυναίκα του και σκαρφίστηκε ότι το παιδί όλο κλαίει και σταματάει μόνο στην αγκαλιά του πατέρα του...Όντως όταν ένα παιδάκι κλαίει γιατί πεινάει όταν φαει συνήθως ηρεμεί, τότε λοιπόν το έδινε και αυτή στον άντρα της αναφωνώντας:"θαύμα, το παιδί όλη την ώρα έκλαιγε και μόλις το πήρες αγκαλιά αγαπη μου σταμάτησε, ευτυχως που το παιδί μας τουλάχιστον έχει σε σένα αδυναμία και κάθεται ήρεμο"...ΑΠό τότε ο μπαμπας του παιδιού ανέλαβε όχι μόνο τις αγκαλιές, αλλά μέχρι και στο θηλασμό ήθελε να συμμετέχει κρατώντας το χεράκι του παιδιού...

Αυτά θέλουν οι άντρες μας κορίτσια...Όπως ακριβώς ενα παιδακι για να φαει το φαγητό του η μαμά του λέει παραμυθάκια, έτσι ακριβώς και στον άντρα η γυναίκα πρέπει να του "διανθίζει" λίγο την πραγματικότητα και να τον επαινει για τις πραξεις του δείχνοντάς του θαυμασμό πάντα.

'Οσον αφορά το αιώνιο θέμα της πεθεράς κορίτσια πιστευω ότι όταν τα δικαιώματα και το ελεύθερο πεδίο να εισβάλλει μια πεθερά στη ζωή ενος ζευγαριού της το δίνει το ίδιο το ζευγάρι. Δεν μπορεί δηλαδή η πεθερά σου να σου κρατάει όλη μέρα στο σπίτι σου το παιδί σου και να το μεγαλώνει, να σου μαγειρεύει, να σου κάνει δουλειές στο σπίτι σου και εσύ να της κάνεις παρατήρηση ότι τις δουλειές δεν τις κανει καλά ή όπως θα ήθελες εσύ να τις κάνει. Δεν μπορεί μια πεθερά να είναι πάνω από 10 ώρες στο σπίτι σου ή να συνεισφέρει οικονομικά στα έξοδα του σπιτιού σου και να μην έχει αποψη για τη διαχείριση των οικονομικών του ζευγαριού. Δεν έχει ανακαλυφθεί μέχρι τώρα τέτοιο είδος πεθεράς που να ανακατεύεται μόνο όσο θέλουμε εμείς και όσο μας βολεύει και μετά το πέρας των εργασιών της να εξαφανίζεται.

Ειναι λεπτές αυτές οι ισοροπίες και είναι και λεπτή η σχέση μανας και παιδιού με το να κατηγορούμε στους άντρες μας τις μανάδες τους, όπως ακριβως δεν θα θέλαμε να μας κατηγορούν και εμάς τις δικές μας μαμάδες.

Δημοσίευση

"Οσον αφορά το αιώνιο θέμα της πεθεράς κορίτσια πιστευω ότι όταν τα δικαιώματα και το ελεύθερο πεδίο να εισβάλλει μια πεθερά στη ζωή ενος ζευγαριού της το δίνει το ίδιο το ζευγάρι. Δεν μπορεί δηλαδή η πεθερά σου να σου κρατάει όλη μέρα στο σπίτι σου το παιδί σου και να το μεγαλώνει, να σου μαγειρεύει, να σου κάνει δουλειές στο σπίτι σου και εσύ να της κάνεις παρατήρηση ότι τις δουλειές δεν τις κανει καλά ή όπως θα ήθελες εσύ να τις κάνει. Δεν μπορεί μια πεθερά να είναι πάνω από 10 ώρες στο σπίτι σου ή να συνεισφέρει οικονομικά στα έξοδα του σπιτιού σου και να μην έχει αποψη για τη διαχείριση των οικονομικών του ζευγαριού. Δεν έχει ανακαλυφθεί μέχρι τώρα τέτοιο είδος πεθεράς που να ανακατεύεται μόνο όσο θέλουμε εμείς και όσο μας βολεύει και μετά το πέρας των εργασιών της να εξαφανίζεται.

Ειναι λεπτές αυτές οι ισοροπίες και είναι και λεπτή η σχέση μανας και παιδιού με το να κατηγορούμε στους άντρες μας τις μανάδες τους, όπως ακριβως δεν θα θέλαμε να μας κατηγορούν και εμάς τις δικές μας μαμάδες."

Λιλάκι !συμφωνώ απόλυτα...είναι ακριβώς η στάση που κρατώ εγώ!!!!!!!!

Δε μπορεί να εμπιοστεύομαι και να εκτιμώ τους γονείς όταν κάνουν δώρα ή όταν μας κρατούν τα παιδιά (εγώ δουλεύω) ....και απο την άλλη να τους απωθώ...

Και εγώ έχω έρθει σε δυσκολη θεση...........αλλά ειχα δώσει δικαίωμα αποψης..και κάποιες φορές το δικαίωμα το είχε δωσει οαντρας μου ερημην μου (είναι πολύ συχνό τα προβλήματα να ξεκινούν απο λάθος χειρισμούς των αντρών )

Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα....αλλά επειδή δεν είναι γονείς μου ...συναντώ δυσκολίες ως προς την αντιμετωπιση ....πάντα λεω αυτο που νιώθω ευγενικά...και δεν αφήνω τιποτα να μαζευεται μεσα μου...

βεβαια δεν έχω κανένα πρόβλημα και δουλειές να μου κάνουν (να έρθουν χιχιχι) και να μου μαγειρέψουν...εννοώ είμαι η χαρά της πεθεράς!!!!:woohoo: γιατι δεν την αποδιώχνω ...άλλωστε κάποια στιγμή τα πολλά πολλά σταματάνε βαριούνται και αυτες μη νομίζετε ....

Εγω καμιά φορά λέω που ειστε που ερχοσασταν και ριχνατε κανα σιδερο...... καιμου αρέσει να νιώθουν τα πεθερικά μου το σπίτι μου σπίτι τους.....ποτέ δεν το εκμεταλλέυτηκαν....

Γενικά είμαι πολύ ευαίσθητη και δεν αντέχω να στεναχωρώ μανούλες πόσο μάλλον οταν είναι μανούλα του πατερα του παιδιού μου...που αγάπησε και μεγάλωσε το παιδί της όπως εγώ τώρα...............δε συμφωνείτε.

Υπομονή όλα θα γίνουν όπως πρέπει.....

Δημοσίευση

Κορίτσια μου καλημέρα …Κάσση μου τι να πώ, με κάλυψες σε όλα (για άλλη μια φορά :P:kiss: )

Κορίτσια υπομονή με τις πεθερές :silly: …………. Μετά από χρόνια, οι δικές μας νύφες και γαμπροί, θα θέλατε να λένε τα ίδια :huh: ? και μην μου πείτε ότι δεν θα κάνουμε τα ίδια …………… εγώ σας λέω πως μπορεί να κάνουμε και χειρότερα :woohoo: ……… αλλά όπως και αυτές τώρα, θα πιστεύουμε πως κάνουμε το σωστό;) .

Λίγο τα στραβά μάτια, λίγο μαλαγανιά και λίγο υπομονή …….

Δημοσίευση

Eldo μου συμφωνώ απόλυτα μαζι σου. Να είστε σίγουρες πως κάνουν ότι θεωρούν καλύτερο για το παιδί τους γιατί αυτές το βλέπουν πάντα μικρό. Εσείς θα μπορέσετε να δείτε ποτέ τα παιδιά σας σαν άντρα ή γυναίκα? 'Οχι. Θα είναι πάντα το μικρό σας. Συμφωνώ πως ορισμένες φορές ξεπερνούν τα όρια. Όμως δεν μπορεί κανείς να τις κατακρίνει γι'αυτό γιατί απλά είναι ΜΑΝΟΥΛΕΣ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ.

Και κάτι άλλο. Οι άντρες μας ότι είναι σήμερα το οφείλουν στους γονείς τους και κυρίως στη μανα τους.

Δημοσίευση

ΕΓΩ ΤΗΝ ΠΕΘΕΡΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΜΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΩΡΕΣ ΜΑΖΙ ΤΗΣ.

ΤΟ ΝΑ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΣΩΣΤΟ.Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΔΕ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΑΝΤΕΧΩ ΤΗΝ ΠΕΘΕΡΑ ΜΟΥ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΝΥΦΗ (ΑΣ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΠΡΩΤΑ ΠΑΙΔΙ...) ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕ ΘΑ ΤΗΣ ΚΑΝΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ. ΑΦΟΥ ΤΑ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΥΟΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ.

ΤΩΡΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΡΕ ΣΕΙΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ, ΠΟΣΟ ΑΔΙΚΗ ΕΙΜΑΙ? ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ? Η' ΤΟ ΝΑ ΛΕΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ "ΤΙ ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΑΠΟΨΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣ ΕΚΕΙ?" Η' "ΤΙ ΦΟΡΑΣ?ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΑΥΤΑ." ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΛΕΓΧΕΙ.ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ.ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΟ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ. ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΥΓΑΔΙΖΕΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ.ΤΑ ΚΟΒΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΞΑΝΑΡΧΙΖΕΙ. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΑΛΛΑΖΕΙ.ΤΟ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ.

ΑΠΛΑ ΚΑΝΩ ΤΗ ΧΑΖΗ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΠΙΤΙ (2 ΟΡΟΦΟΙ ΔΙΑΦΟΡΑ) ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ. ΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΤΗ ΧΑΖΗ.ΔΕ ΤΟ ΚΑΝΩ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΜΟΥ.ΕΙΜΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΝΕΥΡΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕ ΚΡΑΤΙΕΜΑΙ ΠΑΝΤΑ,ΞΕΣΠΑΩ..

ΤΙ ΝΑ ΠΩ,ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΕ ΟΣΕΣ ΤΑ ΠΕΡΝΑΜΕ.ΑΝ ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΟΥΛΗ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Ναι να το ξεκινήσετε χωρίς πίεση κλασικά με υπομονή.. τα ξέρεις.. θέλει χρόνο και εξάσκηση να συνηθίσει και να μάθει το καλαμάκι.. Ναι ισχύει ότι είναι προτιμότερο, για εμένα λόγο ορμονών που έχει το αγελαδινό.. σκέψου το αγελαδινό είναι για να μεγαλώσει το μοσχαράκι σε αγελάδα.. πόσες ορμόνες έχει για να μεγαλώσει αυτό το ζώο το μωρό του.. γενικότερα προσπαθώ να αποφεύγω τα αγελαδινα και σε γιαούρτι/τυριά.. όπου μπορώ περισσότερο βέβαια.. Ναι εννοείται ότι είναι και το στυλ της κάθε οικογένειας! Για αυτό κιόλας λέω ότι για εμένα το ιδανικό είναι εκεί κάπου στις 10-10:30.. γιατί αυτή θέλει να με ακουμπάει κιόλας και δεν μπορώ να με φανταστώ να κάθομαι στο κρεβάτι αγαλματάκια ακίνητα αμίλητα και αγέλαστα από τις 7-7:30 πχ 😂😂 Και σου κοιμάται και αρκετές ώρες!! Μωρέ μπράβο το παιδί!! Φτου φτου φτου!! Όχι εμένα σου λέω, πόσες ώρες είναι.. 7 ώρες το βράδυ και 2 ώρες το μεσημέρι.. εκεί δηλαδή συνολικά περίπου 9-9:30 ώρες/24ωρο, τέλος.. και πάνω μου κολλημένη πάντα αγκαλίτσα, αλλιώς δεν.. το κυριότερο είναι ότι δεν το χωράει κάν ο νους μου το πως σου ξανακοιμαται..🤯 όχι μόνο εσένα δηλαδή, που διαβάζω λέτε αφυπνίσεις.. εμάς οι "αφυπνίσεις" της συνοδεύονται από 4-5 ώρες τουλάχιστον, όρθια στο πόδι να "χοροπηδάει"..🥴 Μωρέ και εμάς κάπου εκεί 2 μηνών περίπου στον ύπνο ζούσαμε την ουτοπία.. το παιδί κοιμόταν σερί από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6-6:30 το πρωί σερί.. και ανά 3ωρο κοιμόταν ένα 2:30ωρο τουλάχιστον.. σου μιλάω για ουτοπία.. 🥹 πόσο μου λείπει.. 6 μηνών έγινε το πρώτο μεγάλο sleep regression με το άλμα.. καταφέραμε με πολύ κόπο πολύ αργά και με πισογυρισματα φυσικά να κοιμάται κάπου 11:30-12 το βράδυ.. κράτησε 1-1,5 μήνα περίπου Σεπτέμβρη - Οκτώβρη και με το που μπήκε ο Νοέμβρης με την αλλαγή της ώρας όμως σχεδόν άμεσα σε 1-2 μέρες από την αλλαγή της ώρας, γμθκε ο Δίας όμως.. και από τότε παλεύουμε πάλι να το φέρουμε σιγά σιγά.. και πολλές φορές μας φέρνει στα όρια μας δηλαδή.. τίποτα, υπομονή μόνο.. αφού το διάβαζα στον άντρα μου που γράφεις για τον ύπνο και δεν το πίστευε σκέψου.. μου λέει δεν το κοιμίζει όλη μέρα; Και τι ώρα σηκώνεται το πρωί από τις 4; 🤣🤣 Είναι και στο παιδί καταλαβαίνω.. μιας φίλης μου ο πρώτος γιός της ήταν το όνειρο θερινής νυκτός κάθε μαμάς στον ύπνο από την γέννηση.. λες και δεν υπήρχε παιδί στο σπίτι.. ο δεύτερος τής έχει αλλάξει τα φώτα!! 😅😅 Ίδιος με την δικιά μου από τις περιγραφές της.. 🫣🤭
    • Κορίτσια λ,Μ έστειλε σήμερα τα αποτελέσματα..απορώ πώς...92 157 105..όμως από φέτος Μ είπε άλλαξαν τα όρια κ εκεί που ήταν 160 ή 180 την πρώτη ώρα έγινε 140 κ είμαι πάνω από τα όρια στη μια μέτρηση..τα έχω στείλει στον γιατρό..δεν απάντησε κάτι..αν δεν απαντήσει κάτι,θα περιμένω την Παρασκευή να Μ πει στο ραντεβού...
    • Σχετικά με τον ύπνο τι να σου πω... Κάπως ο ίδιος μας υπέδειξε αυτο το ωράριο. Δλδ από 2/3 μηνών κάναμε πάντα τη ρουτίνα του μπάνιου κάπου 7/8μμ και μετά γλαρωνε, θήλαζε και κοιμόταν το μεγαλύτερο stretch ύπνου (4-5 ώρες και καμιά φορά και 6 ώρες σερί). Οπότε το τηρήσαμε έκτοτε και χτίσαμε τις ρουτίνες γύρω απ' αυτο το ωράριο του νυχτερινού ύπνου. Ειδικά απ' όταν ξεκίνησε βρεφικό αυτό το ωράριο όχι απλά εδραιώθηκε αλλά απ' τις 6.30μμ είναι ήδη κουρασμένος φουλ, κι αν χάσουμε το παράθυρο μπάνιο-γαλα-νανι θα πέσει το ταβάνι να μας πλακώσει απ' τις κραυγές του 😂😂  Κάνει και 2 ημερήσιους ακόμα (πρωί περίπου 30/45λεπτα και μεσημέρι 1/2ωρες), από τον 15ο/18ο μήνα θα αφαιρέσουμε σταδιακά τον πρωινό και θα μείνει ο μεσημεριανος μόνο που τον κάνει ούτως ή άλλως στο σχολείο.  Σε γενικές γραμμές η βραδινή του ρουτίνα είναι η εξής (το έγραψα και πρόσφατα σε άλλη ενότητα, κάνω αντιγραφή εδώ): 5.30/6μμ (βραδινό) - 6/6.30μμ τα φώτα και οι φωνές στο σπίτι χαμηλώνουν/κατεβάζουμε παντζούρια, μπάνιο + μασαζάκι (δε βάζουμε σαπούνια καθε μέρα, απλά σε ζεστό νερό να ηρεμεί και να παίζει) - 7μμ μπιμπερό στο σαλόνι, όχι στο κρε΄βατι του + ιστοριούλα - 7/730μμ στο κρεβάτι για ύπνο.  Από εκεί και πέρα, συνήθως κάνει 2 αφυπνίσεις, μια στις 00:00/01:00 και μετά 03:00/04:00. Ξυπνάει 6/6:30 για πρωί 🫠 ιδανικά θα ήθελα να ξυπνάει 7/7.30 αλλά όσες φορές και να προσπαθήσαμε να καθυστερήσουμε τον βραδινό ύπνο έβγαζε τρομερή γκρίνια, ήταν υπέρ κουρασμένος και υπέρ νευριασμένος που μετά κάναμε αμάν να τον κοιμίσουμε, Ενώ άμα μένουμε πιστοί στο πρόγραμμα του πλέον τον ακουμπάμε στο κρεβάτι του, κάνουμε πατ πατ στο πωπουδακι μαξ 5 λεπτά και γεια σας. Οπότε καταλαβαίνεις ότι δύσκολα να ξεβολευτουμε κι εμείς 😂😂😂  Πάντως έχει να κάνει και με το στυλ ζωής της κάθε οικογένειας ρε συ - έχουμε κι εμείς φιλικό ζευγάρι που βάζουν τον μικρό τους το νωρίτερο 11μμ γτ έτσι τους βολεύει επειδή μετά ξυπνάει 9 το πρωί. Εμείς ούτως ή άλλως ξεκινάμε δουλειά 8πμ και κοιμόμαστε κι οι ίδιοι νωρίς, οπότε λειτουργεί όπως έχει. 
    • Εγω βάζω από αρκετά νωρίς το λαδάκι της  weleda κ είμαι πολύ ευχαριστημένη. Όχι τόσο για ραγαδες γιατί είχα ηδη απο προηγούμενες εγκυμοσύνες, όμως ενυδατώνει εξαιρετικά το δέρμα κ αφήνει ωραία αίσθηση 
    • Ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου για τις λεπτομερείς πληροφορίες όπως πάντα 🤩 βρήκα τα μαχαιροπίρουνα της ezpz σε προσφορά στο Αμαζον οπότε λέω να τα παραγγείλω να δοκιμάσουμε γιατί έχουμε και το ανοιχτό ποτηράκι της ίδιας εταιρείας και είμαστε ευχαριστημένοι.  Τώρα για το γάλα που λες, έχει ήδη σταματήσει τη φόρμουλα και πίνει αγελαδινό μερικές μέρες αφοτου χρονισε.. Τότε δε το σκέφτηκα κι απλά του το προσφερα στο μπιμπερο όπως κάθε άλλο γάλα. Θα δοκιμάσω σ' αυτό το ποτηράκι με το καλαμάκι να δούμε... Θα κάνω το πείραμα αύριο το πρωί - σ' αυτή τη φάση πίνει δύο φορές γάλα, το πρώτο μόλις ξυπνήσει και το δεύτερο πριν κοιμηθεί.  Επίσης μιας και λέμε για το γάλα, πρόσφατα διάβασα ότι είναι προτιμότερο το κατσικίσιο απ' το αγελαδινό... Πφφφ όλο νέες πληροφορίες, πραγματικά νιώθω πελαγωνενη ώρες ώρες... Τώρα που το σκέφτομαι μήπως να του βάλω κατσικίσιο στο ποτηράκι με το καλαμάκι; Χμμ κάπως να τα διαφοροποιησουμε όπως είπατε κι εσύ, κι έτσι να ξέρει τι να περιμένει απ' το κάθε δοχείο.
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...