Μετάβαση σε περιεχόμενο

καισαρική με επισκληρίδιο

Recommended Posts

Κορίτσια, είμαι αισίως στην 34η βδομάδα. Θεού θέλοντος, στην 38η εβδομάδα θα προχωρήσουμε σε προγραμματισμένη καισαρική τομή με επισκληρήδιο αναισθησία. Έχει περάσει καμιά από εσάς από αυτή την εμπειρία; Τι νοιώθατε κατά τη διάρκεια του τοκετού; κρατήσατε το μωράκι σας εκείνη την ώρα. Περιμένω με αγωνία να με διαφωτίσετε.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου estrella!

Με το καλο να δεχτεις το μωρακι σου!

Πριν ενα μηνα γεννησα με καισαρικη τη μπεμπα μου!

Δεν ενιωσα καθολου πονο σε ολη τη διαρκεια του χειρουργειου το οποιο ειναι συνολικα 20 με 30 λεπτα!

Στα πρωτα 5 λεπτα ειδα το μωρο μου!!!

Η μονη αισθηση που ειχα ηταν οτι κατι γινεται εκει κατω και ενα ξαλαφρωμα οταν βγηκε η μπεμπα...

Ζοριστηκα περισσοτερο της επομενες μερες αλλα και παλι μη φανταστεις οτι ειναι τιποτα τραγικο απλα τραβουσαν τα ραμματα και ψιλοπονουσα!

Αυτο που με ζορισε πιο πολυ ηταν που δεν μπορουσα να κανω ενα μπανιο σαν ανθρωπος και πλενομουν μονο τοπικα!

Ολα ειναι θεμα ψυχολογιας!!!

estrella με το καλό να φέρεις στον κόσμο το παιδάκι σου!

Πριν 6,5 μήνες γέννησα κι εγώ την μπουμπούκα μου με καισαρική και επισκληρίδιο αναλγησία (η πρόκληση απέτυχε παταγωδώς!).

Η επισκληρίδιος σου παίρνει τον πόνο -άλγος- από τη μέση και κάτω, όχι την αίσθηση. Τα αισθανόμουν όλα, τα δάκτυλα των γιατρών που με ακουμπούσαν, με πίεζαν, μόνο που δεν πονούσα.

Στην εφαρμογή της, δλδ στο τσίμπημα, επίσης δεν κατάλαβα κάτι.

Το μωρό το είδα από την πρώτη στιγμή, η νεογνολόγος το έβαλε στο στήθος μου αφού το εξέτασε, μόνο που δεν μπορούσα να το κρατήσω γιατί μου είχανε τα χέρια δεμένα (στο αριστερό είχα ορό ενυδατικό και στο δεξί είχα ένα πιεσόμετρο που μετρούσε την πίεση ανά 3 λεπτά).

Όπως λέει και η lovie, ζόρι είναι που δεν μπορείς να κάνεις μπάνιο τις πρώτες μέρες. Εγώ έκανα μετά από 40 ώρες και καλυμένη την τομή.. Με 40 βαθμούς, Αύγουστο μήνα, ούτε εγώ δεν άντεχα τον εαυτό μου!!

Και πάλι με το καλό σου εύχομαι!

estrella γεια σου κι απο μενα!κι εγω γεννησα με καισαρικη και επισκληριδιο!δεν ειναι τιποτα!γεννησα 10.30 το βραδυ πηρα αμεσως το μωρακι μου αγκαλια και την επομενη μερα το πρωι σηκωθηκα και περπατησα!και να σκεφτεις οτι δεν αντεχω και τον πονο.δεν ειχα ουτε γαζες ουτε τιποτα παρα μονο ενα αδιαβροχο "στρωμα" με σπρευ μου εβαλαν κι εκανα μπανιο απο τη δευτερη μερα μονη μου!ουτε ραμματα ειχα να βγαλω μετα,τιποτα!ο γιατρος μου εκανε τα μαγικα του!να μην αγχωνεσαι καθολου!δεν ειναι τιποτα!με το καλο να'ρθει το μωρακι σου στον κοσμο!

ναι βρε κοριτσια,πειτε μας καμια εμπειρια,γιατι κ εγω γενναω με καισαρικη και επισκλρηδιο στο ιασω σε κανα 2 βδομαδες και εχω αγχωθει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.μιλαμε οτι εχω χασει τον υπνο μου...κ ειμαι εγω που δεν αγχωνομουν με τιποτα...

Εγώ γέννησα με καισαρική και με επισκληρίδιο που γίναν επειγόντως γιατί πηγαίναμε για φυσιολογικό αλλά όλα δυστυχώς πήγαν πραγματικά στραβά. Η καισαρική είναι μια σοβαρή επέμβαση που όταν επιβάλλεται να γίνει σώζει ζωές. Όταν όμως αντικαθιστά για πλάκα μια φυσιολογική λειτουργία όπως ο φυσιολογικός τοκετός έχω να πω το εξής: όποια μπορεί και δεν είναι αναγκασμένη για σοβαρούς (και σπάνιους) ιατρικούς λόγους να υποστεί αυτή την επέμβαση ας την αποφύγει πάσει θυσία. Ας μην αφήσει να κόψουν την μήτρα της.:(

Χαρά στη γυναίκα που γεννάει φυιολογικά, η εμπειρεία και η ανάρρωση από τη φυσιολογική εμπειρεία της γέννας δεν συγκρίνονται ποτέ με αυτές ενός σοβαρού χειρουργείου και τις επιπτώσεις του στον οργανισμό...και ξέρω και γυναίκα (στη Λάρισα) που έμεινε φυτό από επισκληρίδιο, καμία από αυτές τις επεμβάσεις δεν είναι αθώα....:dry:

Εάν βέβαια μια γυναίκα είναι αναγκασμένη να υποβληθεί σε μια τέτοια επέμβαση της εύχομαι ψυχραιμία και γρήγορη ανάρρωση :)

Κορίτσια κι εγώ έτσι θα γεννήσω,

λίγο αργότερα βέβαια και από μου έχουν διηγηθεί φίλες μου

δεν είναι τίποτα!!!

Σε 5' έχεις το μωράκι σου αγκαλιά!!

Δεν καταλαβαίνεις τίποτα και μέσα σε ένα εικοσάλεπτο συνολικά έχεις τελειώσει

και πας δωματιάκι σου.

Και την επόμενη μη φανταστείτε, λίγο τα ράμματα τραβάνε αλλά that's all!

Άντε με το καλό όλες μας......

βρε αργω μου,

σε αγχωμενες κοπελες καλο θα ηταν να αποφευγουμε ατακες του στυλ "και ξέρω και γυναίκα (στη Λάρισα) που έμεινε φυτό από επισκληρίδιο, καμία από αυτές τις επεμβάσεις δεν είναι αθώα", που σιγουρα δε βοηθανε καμια μας.για να επιλεγουμε την καισαρικη προφανως και υπαρχει σοβαρος λογος, τουλαχιστον οσον αφορα εμενα, που εχω κινδυνο τυφλωσης αν υποστω τις πιεσεις του φυσιολογικου τοκετου.καμια μας νομιζω δεν πει να γεννησει με καισαρικη για την πλακα της και ουτε καμια δεν εχει τιποτα καλυτερο να κανει απο το να της κοψουν τη μητρα.εδω ειμαστε για να αλληλοβοηθιομαστε κι οχι να φοβιζουμε η μια την αλλη.θα ηταν περισσοτερο χρησιμο να μας περιγραψεις τη δικη σου εμεπιρια απο την καισαρικη και οχι να μας κανεις να χασουμε κ τον υπολοιπο υπνο μας.συγγνωμη αν γινομαι σκληρη η αποτομη αλλα μου φτανουν τα ονειρα που βλεπω οτι μενω παραλυτη η οτι χανω πολυ αιμα η οτι παθαινει κατι το μωρο μου...

SIFOS έγραψε:

βρε αργω μου,

σε αγχωμενες κοπελες καλο θα ηταν να αποφευγουμε ατακες του στυλ "και ξέρω και γυναίκα (στη Λάρισα) που έμεινε φυτό από επισκληρίδιο, καμία από αυτές τις επεμβάσεις δεν είναι αθώα", που σιγουρα δε βοηθανε καμια μας.για να επιλεγουμε την καισαρικη προφανως και υπαρχει σοβαρος λογος, τουλαχιστον οσον αφορα εμενα, που εχω κινδυνο τυφλωσης αν υποστω τις πιεσεις του φυσιολογικου τοκετου.καμια μας νομιζω δεν πει να γεννησει με καισαρικη για την πλακα της και ουτε καμια δεν εχει τιποτα καλυτερο να κανει απο το να της κοψουν τη μητρα.εδω ειμαστε για να αλληλοβοηθιομαστε κι οχι να φοβιζουμε η μια την αλλη.θα ηταν περισσοτερο χρησιμο να μας περιγραψεις τη δικη σου εμεπιρια απο την καισαρικη και οχι να μας κανεις να χασουμε κ τον υπολοιπο υπνο μας.συγγνωμη αν γινομαι σκληρη η αποτομη αλλα μου φτανουν τα ονειρα που βλεπω οτι μενω παραλυτη η οτι χανω πολυ αιμα η οτι παθαινει κατι το μωρο μου...

Δεν έγραψα τίποτα που δεν πιστεύω και ούτε σκοπός μου είναι να φοβίσω. Αυτή είναι η ΄πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα στην Έλλάδα λέει ότι τα ποσοστά των καισαρικών είναι απίστευτα υψηλά! Είναι γνωστό ότι οι περισσότερες κοπέλες παραμυθιάζονται από τους γιατρούς και υπόκεινται σε καισαρική ή ακόμη το επιλέγουν οι ίδιες απλώς και μόνο για να αποφύγουν τους πόνους του φυσιολογικού τοκετού! Για τον ίδιο λόγο κάνουν και επισκληρίδιο.

Απευθύνομαι σε όσες δεν είναι αναγκασμένες να κάνουν καισαρική άρα και επισκληρίδιο. Δεν απευθύνομαι σε γυναίκες που είναι αναγκασμένες να υποστούν αυτή την σοβαρή επέμβαση όπως ήμουν εγώ, και αποτελούν άλλωστε την μειοψηφία των περιπτώσεων που φτάνουν στο χειρουργικό τραπέζι. Πιστεύω τώρα να έγινα σαφής.

Δεν γνωρίζω την περίπτωσή σου, εύχομαι όμως τα καλύτερα!

Σε ευχαριστώ πολύ 'Sifos' για το μήνυμα σου. Έχεις αναφερθεί σε όλα τα θέματα που θα ήθελα να πω και εγώ. Έχεισ δίκαιο, κανένας δεν κάνει καισαρική για πλάκα. Εγώ έχω ήδη κάνει ένα χειρουργείο στην περιοχή λόγω σοβαρού γυναικολογικού προβλήματος και ο γιατρός μου έκρινε καλύτερη μέθοδο τοκετού την καισαρική. Επίσης μου συνέστησε την επισκληρίδιο ως πιο ασφαλή μέθοδο αναλγησίας η οποία δεν επηρεάζει καθόλου το μωρό. Με την ερώτησή μου ήθελα να μάθω πως νοιώθει κατά τη διάρκεια της επέμβασης ενώ είναι ξύπνιος. Γνωρίζω ότι πρόκειται για χειρουργείο που δεν αποτελεί απλή υπόθεση αλλά πάντα είμαστε στα χέρια του Θεού και των γιατρών.

Ευχαριστώ πολύ και όλες τις κοπέλες που μοιράστηκαν την εμπειρία τους για να μας καθυσηχάσουν και να χαίρονται τα μωράκια τους. Επίσης με το καλό σε όσες περιμένουν όπως εγώ να τα κρατήσουν στην αγκαλιά τους. Φιλάκια σε όλες

Sifos συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Κουράγιο είπαμε να πάρουμε,όχι να τρομοκρατηθούμε. Επίσης δεν νομίζω οτι κάποια κοπέλα θα επέλεγε να κάνει καισαρική αν δεν είχε σοβαρό λόγο. Και εγώ έχω 10 βαθμούς μυωπία, οπότε δεν έχω επιλογή. Το θέμα είναι ότι αν αρχίσουμε τώρα τις ιστορίες ήξερα κάποια που...δεν βοηθάμε κανένα.

as1cEWmFg2B0020MjcyYmR8MDAwODk5NmR8QmViaSBzZSBwZXJpbWVub3ltZSBzZQ.gif

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ!ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ,ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.Η ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΕΝΑ ΙΝΟΜΟΙΩΜΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΙ ΕΚΑΤΣΕ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΩΡΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΠΑΙΔΙ(ΚΑΙ ΤΙ ΠΑΙΔΙ)!ΑΝ ΜΕ ΡΩΤΟΥΣΑΝ ΤΙ ΘΑ'ΘΕΛΑ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΘΑ ΔΙΑΛΕΓΑ!ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ!ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΗΤΕ!ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΗΤΕ ΡΩΤΗΣΤΕ!ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΕ ΟΛΕΣ!

estrella γεια σου και απο μενα.

ειμαι η εφη και ειμαι στην 34 εβδομαδα.σε 3 εβδομαδες περιπου γενναω και εγω με καισαρικη το μωρακι μου λογω εγχειρησης που εκανα πριν 2,5 χρονια.αφαιρεσα ενα ινομυωμα 9 εκατοστα και ο γιατρος μου μου ειχε πει οτι ετσι ακριβως ειναι και η καισαρικη.να φανταστεις τοτε που ηταν χειρουργιο και ημουν και πολυ αγχωμενη δεν ηξερα τι ακριβως ειχα και τετοια του λεω αν οντως ετσι ειναι η καισαρικη εγω θα κανω 20 παιδια....;):)

λογικο να ειμαστε λιγο αγχωμενες οπως και φυσιολογικα να γεννουσαμε το ιδιο αγχος μη σου πω και περισσοτερο θα ειχαμε.

ολα θα πανε καλα.και μονο που θα φερουμε στον κοσμο τα μωρακια μας αυτο τα διαγραφει ολα.και εγω αγχωνομαι αν και το εχω ξαναπερασει οπως σου ειπα.αλλα θυμαμαι οτι σαββατο ειχα κανει την εγχειρηση και το επομενο σαββατο πηγα ντυμενη στολισμενη και χτενισμενη σε γαμο και χορεψα κιολας μην φανταστεισ κανενα γρηγορο αλλα συμμετειχα σε ολα μια χαρα.οποτε πιστευω ετσι θα ειναι και τωρα.με το καλο σου ευχομαι..φιλακια.

Lazycat έγραψε:

Sifos συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Κουράγιο είπαμε να πάρουμε,όχι να τρομοκρατηθούμε. Επίσης δεν νομίζω οτι κάποια κοπέλα θα επέλεγε να κάνει καισαρική αν δεν είχε σοβαρό λόγο. Και εγώ έχω 10 βαθμούς μυωπία, οπότε δεν έχω επιλογή. Το θέμα είναι ότι αν αρχίσουμε τώρα τις ιστορίες ήξερα κάποια που...δεν βοηθάμε κανένα

Βρε γιατί? Να σας πω την ιστορία μιας γνωστής και πελάτισσας του γιατρού μου, που δεν έκανε επισκληρίδιο γιατί φοβόταν κι εξάλλου γεννούσε φυσιολογικά και εύκολα, μόνο που κατά τη φάση της υστεροτοκίας δεν έπεσε ο πλακούντας, πλημμύρισε το μέσα της με αίμα, τη βάλανε άρων άρων χειρουργείο και με ολική αναισθησία ο γιατρός της έκανε δακτυλική αποκόλληση του πλακούντα χώνοντας το χέρι του μέχρι τον καρπο μέσα στη μήτρα της? Επαναλαμβάνω... Δεν έκανε επισκληρίδιο.

Σε καισαρική αυτό είναι έως απίθανο να συμβεί. Ή μάλλον ναι.. Μπορεί να συμβεί αν ο γιατρός είναι άσχετος ή ξεχασιάρης και κλείσει τη γυναίκα χωρίς να έχει αφαιρέσει τον πλακούντα. :dry:

Να σας πω την ιστορία της συναδέλφου και φίλης μου Βάσως που πήγε στο νοσοκομείο με περιτονίτιδα και τη στείλανε σπίτι της έχοντας διαγνώσει γαστρεντερίτιδα? (άσχετο :unsure:)

Όχι κορίτσια μου, δε θα σας τις πω για να μη σας τρομοκρατήσω υποψήφιες μανούλες!! :)

Να πάτε να γεννήσετε μόνο με θετικές σκέψεις και να παρακαλάτε να φέρετε στον κόσμο γερά μωρά!

Με ή χωρίς επικληρίδιο, φυσιολογικά ή με καισαρική (επιβεβλημένη ή περιττή) η Παναγίτσα, η πιο γλυκιά μανούλα του κόσμου, να βάλει το χέρι της να γεννήσετε γερά μωρά και όλα να πάνε κατ' ευχήν και για σας και για τα μωρά σας!

Α! Και κάτι τελευταίο γιατί σίγουρα σας κούρασα... Μετά πάω για ύπνο! :huh:

Μία που ήξερε ότι έκανα καισαρική, σε μία συζήτηση τι είπε (όχι σε φόρουμ)....

Λέω εγώ... Γέννησα 20.15 το βράδυ.

Απαντάει αυτή... Δεν είναι σωστό να λες γέννησες.. Το σωστό είναι να λες μου βγάλανε το παιδί 20.15...

(σε φόρουμ έχουν ειπωθεί άλλα, όχι τόσο χαζά βέβαια)

Ε από τότε μάρτυς μου ο Θεός όταν ακούω ή διαβάζω πορωμένες απόψεις κόντρα στις καισαρικές γίνομαι πυρ και μανία!

Περιττό να σας πω ότι η τύπισσα μετά άκουσε τα σχολιανά της και δεν ήξερε ούτε ανάσα να πάρει για να πει αυτό που ήθελε!!

Γι'αυτό όλες οι περιπτώσεις καισαρικών θα λέτε..

Είμαι η τάδε, έκανα (ή θα κάνω)καισαρική και είμαι καλά!

Ε άι στο καλό!!!! :laugh: :laugh:

Σας φιλώωωωωωωωωωωωω!!!!!!!!!!

Υ.Γ. Α! Η Βάσω είναι καλά, την έσωσε ένας γιατρός που έκανε το αγροτικό του και διέγνωσε τελικά την περιτονίτιδα! Να'ναι καλά! :)

ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΕ 5 ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ! ΚΑΝΕ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΕΙΣ! ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΙΕΣΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΟ! ΕΓΩ ΓΕΝΝΗΣΑ 10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΡΩΙ ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΑ! ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ!

Κοριτσια,

ευχαριστουμε για τις ενθαρρυντικες απαντησεις σας. Μας δινετε πολυ κουριαγιο και ειμαι σογουρη πως μας καταλαβαινετε.Υποθετω πως κ εσεις το ιδιο αγχος θα νιωθατε πριν την επεμβαση.Εγω οσο σκεφτομαι το τελευταιο βραδυ πριν την εισαγωγη μου στο Ιασω παθαινω ταρακουλο...Να μην πω για το οσο σκεφτομαι τη διαδρομη ως εκει που θα εχω φαει τα νυχια μου απο το αγχος.Μας καθησυχαζετε ομως...Και αληθεια φτανει με τις ιστοριες τρομου.Σιγουρα εχουν συμβει 8437209472309472109 στραβα και σιγουρα ολες ξερουμε απο μια περιπτωση που κατι δεν πηγε καλα, αλλα εχω την αισθηση οτι η estrella ανοιξε αυτο το topik θελοντας να παρει κουραγιο, οπως κι εγω και ολες οσες ειμαστε αναγκασμενες να κανουμε καισαρικη.Ευχαριστουμε λοιπον οσες μας δινουν δυναμη και ευχομαστε να χαιρεστε τα μωρακια σας, ακομα κ αν καποιες δε σας επιτρεπουν να πειτε οτι τα γεννησατε, αλλα τα "καισαριασατε".Λοιπον, με λενε Ειρηνη και θα ΚΑΙΣΑΡΙΑΣΤΩ Κ ΕΓΩ ΚΟΡΙΤΣΙΑ...Καισαριασμενες ολου του κοσμου ενωθειτε:laugh: και οσες εχετε ηδη καισαριαστει κ ειδικα στο ιασω που με ενδιαφερει προσωπικα πειτε μας καμια λεπτομερεια.

Πολλα φιλια σε ολες

Ifigenεia καλά τα λές,εγώ διάβασα σε άλλο φόρουμ το εξής καταπληκτικό:Όσες λέει γεννάνε (συγνώμη τους βγάζουν τα μωρά ήθελα να πω:P ) με καισαρική, δεν τα αγαπάνε το ίδιο με αυτές που έχουν φυσιολογικό τοκετό...:dry: Τι άλλο θα ακούσουμε πια; Ο κόσμος το έχει χάσει τελείως κορίτσια.:S

as1cEWmFg2B0020MjcyYmR8MDAwODk5NmR8QmViaSBzZSBwZXJpbWVub3ltZSBzZQ.gif

Γιατί τόση αναστάτωση; Αυτό που λέω είναι όχι στις καισαρικές χωρίς σοβαρό ιατρικό λόγο. Είναι πράγματι μια σοβαρή χειρουργική επέμβαση που γίνεται πραγματικά για ...πλάκα στις περισσότερες περιπτώσεις στη χώρα μας. Αυτό επισημαίνω και δεν θέλω να φοβίσω αυτές που (όπως εγώ) είναι αναγκασμένες να υποβληθούν σε μια τέτοια επέμβαση. Βαρέθηκα να ακούω "η καισαρική πια δεν είναι τίποτα, γιατί να περάσω τους πόνους του φυσιολογικού, φοβάμαι.." κάτι που έχω ακούσει από ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ, και σε φόρουμ και σε προφορικές συζητήσεις ή το ανεπανάληπτο "είναι καλύτερα για τη γυναίκα και το παιδί"!!!

Η καισαρική πρέπει να αντικαθιστά τον τοκετό μόνο όταν υπάρχει σοβαρός ιατρικός λόγος! Δεν είναι καθόλου αυτοννόητο αυτό στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Αυτά, και βαρέθηκα να προσπαθώ να αποδείξω το αυτονόητο, σε όσες δεν μπορούν να αντιληφθούν τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις!!! Δεν μπορώ άλλη διαφήμιση της καισαρικής!!!

Όταν δηλαδή βγαίνει μια κοπέλα και λέει εγώ έκανα καισαρική και δεν είναι τίποτα, το βλέπουν ένα σωρό άλλες, εκ των οποίων οι περισσότερες, φυσιολογικά, δεν χρειάζεται να κάνουν,και όμως αφήνουν τους γιατρούς τους να τους κάνουν, γιατί "έτσι πια κάνουν όλες και δεν είναι τίποτα". Λυπάμαι αν στεναχώρησα κάποιες, γιατί είναι ευαίσθητο θέμα, αλλά και εγώ στεναχωριέμαι όταν ακούω τρελλά για τις καισαρικές. Και από αυτά ορμώμενη έγραψα για όποια θέλει να ακούσει και να καταλάβει τί λέω...

Και πάλι εύχομαι να πάνε όλα καλά σε όλες τις εγκυμονούσες...

αμαν βρε αργω...ολες οι κοπελες παραμυθιαζονται μια με τον θηλασμο...μια με τισ καισαρικες...τι να κανουμε ...εσυ εισαι τυχερη που δεν παραμυθιαζεσαι!!!!!!!

jovanna έγραψε:

αμαν βρε αργω...ολες οι κοπελες παραμυθιαζονται μια με τον θηλασμο...μια με τισ καισαρικες...τι να κανουμε ...εσυ εισαι τυχερη που δεν παραμυθιαζεσαι!!!!!!!

Βρε Jovanna δεν πιστεύω στην τύχη... γι'αυτό γράφω! Σε ενοχλούν και σένα τα θέματα του θηλασμού, έ...κρίμα, αλλά αυτό δεν οφείλεται σε.. ατυχία σου. Ούτε και μένα σε τύχη μου.. Η τύχη και η ατυχία πέζουν μικρό ρόλο στη ζωή μας,(αν και παίζουν κάποιο) τον μεγαλύτερο παίζουν η θέληση και οι γνώσεις μας, αλλά και η καρδιά μας, όταν πιστεύουμε σε κάτι καλό, όταν θέλουμε να το μοιραστούμε με όλους, ανεξάρτητα από τι κάνουν ή πιστεύουν οι πολλοί!!! Δεν με ενδιαφέρει να γίνω αγαπητή από τους πολλούς, με ενδιαφέρει να μοιραστώ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΩΡΩ ΕΓΩ ΚΑΛΟ, αυτό για το οποίο αξίζει να πολεμήσει κανείς για τα παιδιά μας!

Εγώ, για παράδειγμα, χαίρομαι τις κοπέλες που γέννησαν φυσιολογικά, και θα ήθελα να μάθω από αυτές, να μοιραστώ την εμπειρεία τους και τη χαρά, έτσι και οι γυναίκες που θηλάζουν έχουν να πουν κάτι στις άλλες, σε όσες ενδιαφέρονται βέβαια...Τα παραμύθια άλλωστε είναι ωραία για τα μικρά παιδιά....εμάς μας ενδιαφέρει η πραγματικότητα, όσο σκληρή και αν είναι...

γεια σου,βρε τζοβαννα...

στο μυαλο μου εισαι???

απο το στομα μου το πηρες, αν κ ειπα να μην απαντησω...

ενταξει, αργω,καταλαβαμε τι θες να πεις, δεν ειμαστε χαζες, εγκυες ειμαστε...κ ολες που γραφουμε εδω για να καταλαβεις κ εσυ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ, οποτε δεν κανουμε καμια διαφημιση.κ δε νομιζω οτι υπαρχουν γυναικες κ μελλουσες μανουλες που θα επηρεαστουν απο κατι που διαβασαν σε ενα φορουμ κ μετα θα τρεξουν στο γιατρο τους να του πουν να τους κανει καισαρικη γιατι διαβασαν οτι δεν ειναι τιποτα. αλλα ακομα κ αν καποια απλα απο επιλογη θελει να κανει καισαρικη, ειναι δικαιωμα της. δεν ειμαστε δικαστηριο εδω.εδω ειμαστε για να μοιραζομαστε εμπειριες κ να αλληλοστηριζομαστε. ο καθενας μπορει να εχει τη γνωμη του και να την εκφραζει, οπως κ εσυ αλλωστε εχεις τη δικη σου γνωμη.κ κανεις δε σου ειπε να εισαι υπερ της καισαρικης.η ενσταση μας αφορουσε την τρομαχτικη ιστορια που ξεκινησες να λες με την κοπελα στη λαρισα και οχι με το να σου αλλαξουμε γνωμη.σου ξαναλεω παντως οτι θα ηταν πιο χρησιμο για ολες, αν απλα μας περιεγραφες την εμπειρια σου (ελπιζω χωρις αγχωτικες αναφορες...)

fisika kai den ofeiletai stin atyxia mou kai fisika den me enoxlei itan epilogi mou,opws oti kai an kanw stin zwi mou!!!!!!!!!den erxomai se kontra me auta pou les apla lew...gia tin sigkekrimeni leksi pou xrhsimopieis sinexeia.......den nomizw oles oi kopeles pou kanoun kati diaforetiko apo ayto pou ESY pisteyeis oti einai swsto simainei oti paramythiazontai!!!!

Jovanna, το παραμύθι (ψέμμα, εξαπάτηση, πλάνη, παραπληροφόρηση, ότι μπροτιμάς)είναι αναπόσπαστο(;)μέρος της ελληνικής πραγματικότητας, όποιος δεν το βλέπει, ζει στον κόσμο του (άποψή μου).

Sifos όταν έγραψα για την κοπέλα στη Λάρισα, δεν ήξερα ότι απευθύνομαι σε κοπέλες που θα κάνουν αναγκαστικά καισαρική. Την ήξερα και εγώ την περίπτωση πριν γεννήσω, αλλά εκείνη την ώρα, όταν μπήκα επειγόντως για χειρουργείο και μου κάναν την επισκληρίδιο άρον άρον, σκεφτόμουν μόνο θετικά, γιατί δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς, το πήρα απόφαση στο δευτερόλεπτο! Επίσης, δεν υποννόησα ότι είναι "χαζή" κάποια κοπέλα, απλά όταν κάποιος ακούει μόνο θετικά πράγματα για κάτι είναι φυσικό και να επηρρεάζεται ανάλογα...

Σαν εμπειρεία προσωπική η καισαρική : κατά τη διαρκεια της επέμβασης δεν ένιωθα βέβαια κανένα πόνο, αλλά μια έντονη δυσφορία και ζαλάδα, όσον αφορά την ψυχολογία μου και τους πόνους μετά δεν σου γράφω, γιατί...δεν ήταν και πολύ θετικά...

Σκεφτόμουν όμως ότι χωρίς αυτή την επέμβαση το μωρό μου δεν θα ζούσε και ...κατάπια τα υπόλοιπα, παρόλο τα βίωσα σαν προσωπική μου αποτυχία, κάτι που είναι λάθος..

Σκοπός μου ειλικρινά δεν ήταν να αγχώσω αλλά να μιλήσω υπερ του φυσιολογικού.

Με το καλό ένα γερό μωρό στην αγκαλιά σου! (¨Οταν πήρα αγκαλιά το γιό μου όλα ξεχάστηκαν, τρέχω να τον ξαναγκαλιάσω, για να πάρω τη ...δόση μου!)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...