Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ.........HELP ME!!

Recommended Posts

Geia sas agaphtes mamades..

einai h prwth fora pou bainw se forum.to briskw poly endiaferon kai pragmatika pistevw oti tha me boithisei poly. exw polles apories-agxoi kai fantazomai oti kai polles apo esas.

eimai sthn 28 ebdomada kai perimenw koritsaki xarwpo.!oso pernaei o kairos arxizw kai agxwnomai..

einai tosa polla poy prepei na skeftw kai na kanw (meta tou syzygou asfalws..)

agora proikas mikrhs- makari na hxera ti xreiazetai- prepei na kanw lista?

etoimasia dvmatiou siga-siga (;h mhpws einai nwris?)

Please dwste mou ta fwta sas...

filia

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλως ηρθες καλη μας sevax! Μην στεναχωριεσαι καθολου,εδω ειμαστε εμεις!!ειδικα για λιστες και ψωνια για τα μωρα μας..ειμαστε πρωτες!!!:P Πιστευω σιγα σιγα μετα την 30 εβδομαδα--πολλες ετοιμαζονται κ πιο μπροστα--πρεπει να παραγγειλεις κρεβατακι κ να αρχισεις να ετοιμαζεις δωματια ,προικες κ ολα τα αλλα!!!

τι τελεια!!! να μην νιωθεις καθολου αγχος! Πως αλλωστε θα ευχαριστηθεις την αυτην υπεροχη περιοδο της ζωης σου?

Λοιπον παω να σου βρω μια μεγααααλη λιστα!:laugh: εκτος αν με προλαβει καμια αλλη κοπελα κ στα πει ολα..;)

πολλα φιλια

sevax μου καλωσηρθες στην παρεα μας!!!Ειμαι η Κωνσταντινα και δεν εχω παιδακι...τα υπολοιπα κοριτσια θα σε βοηθησουν καλυτερα!Παντως ευχομαι να ερθει το νινακι σου με το καλο!!! Και μην αγχωνεσαι ολα θα γινουν ομορφα κι ωραια!!!Θα ειναι ολα ετοιμα και στην ωρα τους!!!Φιλακια καλη συνεχεια κοπελα μου!!

ΣΕΒΑΧ

είναι τόσο τέλεια και τόσο μοναδικό αυτό που ζούμε

που ΔΕΝ θέλει καθόλου άγχος!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Καμία λίστα και καμία απάντηση δεν νομίζω να σε βοηθήσει εντελώς

εκτός αν ανατρέξεις σε σχετικα θέματα του ΜΑΜΜΥ....

"Πρώτες αγορές", "άγχος", "κατά την διάρκεια"

και άλλα πολλάαααααααααααααααα!!!

Με λίγο "διάβασμα" θα γίνεις και εσύ αστέρι

και θα σου φύγει οοοοοοοοοοοοοόλο το άγχος...!!!

Με το καλό λοιπόν

και καλώς ήρθες!!!

Σεβάχ καλησπέρα!!καλοσώρισες στην πσρεα μας και με το καλο το κοριτσάκι σου!!!μην αγχώνεσαι ειναι λογικο σαν νεες μέλλουσες μανούλες να έχουμε ολίγον τι μαυρα μεσάνυχτα!!:laugh: :laugh: :laugh:και γω περιμενω το πρωτο μου παιδάκι..ένα αγοράκι..οπου να ναι!!

Λοιπόν θα σου πώ εγω τι ετοιμασίες έκανα καθώς η καθε μια εχει το δικο της προγραμμα και θα ακουσεις πολλες απόψεις..

Εγω λοιπόν στα μεσα του 7ου μηνα περιπου άρχισα τις αγορες μου(άλλες ξεκινανε πιο νωρις..καλο θα ειναι να μην το αφησεις για το τελος γιατι θα βαρυνεις μετα και θα εισαι κουρασμενη).Εγω τα πήρα απ τα jumbo..Αγορασα κορμάκια-φανελάκια(ειναι αυτα που θα βαζεις μεσα απ τα φορμακια και καλο ειναι να ανοιγουν μπροστα και οχι απ το λαιμο γιατι θα το ψιλοενοχλεί)φορμακια ολόσωμα.να κοιταξεις να ειναι 100%βαμβακι ειδικα τα φανελακια. και τα φορμακια έστω 80%βαμβακι..επισης μην πάρεις παρα πολλα καθως θα σου φερουν πολλα δωρα κιολας.Να μην τα παρεις ολα 0 μηνων γιατιμεγαλωνουν παρα πολύ γρηγορα και θα σου μεινουν αφορετα με τις ετικετες:P :P Εγω π.χ μονο 2 πηρα 0 μηνων...επελεξα κυριως 3 μηνων..Αγορασα υπνόσακο(ειναι πολύ χρησιμος)κουβερτακια 100%βαμβακι,σελτεδακια,πανακια,σαλιάρες,σεντονακια,γαντακια(για να μην γρατζουνιζεται τωρα που ειναι νεογεννητο)σκουφακι,καλτσακια,πετσετούλες,καθως και μπουρνουζάκι με κουκούλα για μωρα,μια ζακετούλα.

μπουκαλια γυαλινα της chicco και ένα ειδικο για νεογέννητα(primigioni νεγέννητο φυσικη μεγεθος).Πιπιλες(με καοτσουκ natyral softly relax φυσικη μεθοδος),αποστειρωτη(μπορεις να τα αποστερωνεις και σε μια κατσαρολα να βραζεις νερο..αλλα να ξερεις οτι αφηνουν αλατα),θηκη για πιπιλα,βουρτσα για τα μαλλακια απο φυσικη τριχα,ψαλιδακι με στρογγυλεμενες άκρες,θερμομετρο,βούρτσα καθαρισμού για μπιμπερόν,αντιβακτηριακα επιθεματα στήθους,μπανακι της fisher-price.Ολα αυτα μου κοστησαν 360 ευρω στα jumbo..μαζι και με άλλα που πηρα..(κουδουνιστρες,παιχνιδι για την κουνια απο πανω,χαλακι δραστηριοτητων κ.α..που μπορεις να τα πάρεις και αργοτερα).

Επισης η ξαδερφη μου μου έδωσε ριλάξ..καλαθούνα..καροτσι..μάρσιπο..Πρεπει να πάρεις η καλαθουνα ή πορτ-μπεμπέ για να το μεταφερεις και απ το νοσοκομείο..επισης τις πρωτες μερες-μηνες καλο ειναι λενε να κοιμαται σε καλαθουνα η πορτ-μπεμπε καθως ειναι πιο μικρος ο χωρος και νοιωθει πιο ασφαλης μιας και μολις βγηκε απο την μητρα..

Κουνια πήρα απο μια βιοτεχνια tην asterias bebe.Στρωμα να παρεις κοκοφοινικα..(κοστιζει απο 70-200€)και με 70 καλο ειναι..προικα η οποια αποτελειται απο πάντα(προστατευτικο κάλυμα για τα κάγκελα να μην χτυπάει πάνω)πάπλωμα και κουνουπιέρα(ειναι ενα διχτυ που μπαινει πάνω απ την κουνια και το προστατευει απο μυγες και αλλα έντομα).μπορεις να βρεις μια καλη προικα ακομα και με 70€..

Τελος πρεπει να ετοιμάσεις και την βαλιτσα για το μαιευτηριο για να ειναι έτοιμη για πάν ενδεχόμενο!!εγω την ετοιμασα γυρω στον 8ο.Στα ιδιωτικα σου παρεχουν σχεδον τα πάντα(σερβιετες λοχειας-σλιπ μιας χρησης-αντησηπτικα-σαμπουαν)εγω θα γεννησω σε ιδιωτικο(μητερα)οπώτε η βαλιτσα μου περιέχει:3 μπιτζάμες οι οποιες ανοιγουν απο μπροστα(παρε και ένα νυχτικο καλο-κακου..ειναι πολυ χρησιμο λενε σε περιπτωση καισαρικης),1 ζευγαρι παντόφλες,1 ρόμπα,2 σουτιέν θηλασμου,4-5 εσωρουχα,(μην πάρεις πολυ βαρια ρουχα κανει αφορητη ζεστη απ οτι ακουω μεσα στα μαιευτηρια).για το μωρο μονο ρουχα εξοδου(1 κορμακι, 1φορμακι ολοσωμο εξοδου ,1σκουφακι,1 ζευγαρι γαντακια,1ζευγαρι καλτσακια, 1κουβερτακι και 2-3 πανακια για τις γουλιτσες(οταν βγαζει υγρα απ το στομα να το σκουπίζεις).Μην ξεχασεια το πορτ-μπεμπε ή την καλαθουνα για την μεταφορα του!!!

αυτα τα ολίγα...:ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:

Με το καλο σου ευχομαι και συγνωμη αν σε ζαλισα!!!

tha diafonisw me thn juliana mou .pare pola formakia kai zipounakia osa kai na exeis den ftanoun kai mhn akous auta ta xaza oti tha sou kanoun dwra posa tha pareis apo dwra !!!

egw pou agorasa kiolas kai mou xarisane kai pola kai den mou ftanoun .uparxoun atiximata kathimerina ,ti goulitses ti kakakia pou ksefeugoun apo thn pana ti katourakia pou ta kanei h mesa sthn pana kai bgenoun h eksw apo thn pana otan ton allazw ,bale kai kanena anapantexw emeto .oi goulies omos einai to pio sixno kai den mporeis na to parablepseis giati mirizoun kai asxima .pare kopela mou apo ta jampo pou einai ftina eksoplisou na exeis kai mhn skeutese ta dwra h tha einai rouxa eksodou kala formakia diladi h sentonakia (pou kai apo auta xriazese arketa) h diafora alla pragmata .

eyxome na mhn sas anxosa.den pernaei mera pou na mhn balw plintirio moroudiaka!!!!!!!!!!!!!!!

Καλώς ήρθες στην παρέα μας.

Καλό θα ήταν σιγά σιγά να αγοράζεις τα πραγματάκια της μικρής σου γιατί κάποια πχ κούνια + στρώμα θα κάνουν αρκετό καιρό να ετοιμαστούν. (εγώ τα έκανα την παραγγελία αρχές Φεβρουαρίου για να παραλάβω τέλος Μαρτίου)

Επίσης τώρα έχεις ακόμα δυνάμεις ... σε 5-6 εβδομάδες θα βαρύνεις ... και τότε ... τα τρεξίματα αυτά όσο χαρούμενα και να είναι θα γίνονται με δυσκολία.

Απόλαυσέ το όσο μπορείς .... είναι μοναδικό !!!!

Γεια σου κοριτσακι!!!

Καλως μας βρηκες!!

Ειμαι η Νατασα και εχω μια μπεμπα 30 περιπου ημερων

Ολα μια χαρα θα τα ετοιμασεις!

Αγχος δε θελει!!

Και χρονο εχεις μπροστα σου και πολυ πολυ ορεξη!!!

Παντως θα συμφωνησω με την Αφρδιτη!!!

Φορμακια 0 μηνων παρε μπολικα γιατι δεν φτανουν!

Ασε τα δωρα που λενε!

Εμενα ουτε ενας δε μου εφερε φορμακια που ηθελα και αφου γεννησα πηρα κιαλλα!

Η μπεμπα μου γινεται χαλια στο θηλασμο.Την αλλαζω 3 φορες τη μερα ρουχα και βαζω καθε μερα πλυντηριο...(φρικη)

Συμβουλη μου παρε τουλαχιστον 5-6 φορμακια και πολλα γαντακια!

Φιλια!!!

savax καλωσόρισες στην παρέα μας και με το καλό να φέρεις στον κόσμο το παιδάκι σου!

Η juliana κατατοπιστικότατη!!

Κι εγώ δεν είχα πάρει πολλά φανελάκια newborn (φορμάκια δεν χρειαζόμασταν γιατί γεννηθήκαμε εν μέσω καύσωνα) με τη σκέψη ότι θα με φέρουν δώρα. Σε πληροφορώ δε μου έφερε κανένας αλλά βολεύτηκα με τα λίγα που είχα πάρει. Ήταν καλοκαίρι (20-08), τα έπλενα κάθε μέρα, στεγνώνανε αμέσως και τα σιδέρωνα. Εμείς δεν είχαμε ατυχείς διαρροές από κακάκια ή τσισάκια, αλλάζαμε ένα κάθε μέρα. Επίσης είχα πάρει 2-3 φανελάκια νούμερο 3 γιατί μου λέγανε όλοι πόσο γρήγορα θα μεγαλώσει και θα είναι άχρηστα τα 0. Ε, εμένα η δική μου γεννήθηκε τόσο μικρή, που τα νο 0 τα φορούσε και της επιπλέανε. Τα βάλαμε μέχρι 40 ημερών περίπου. Και όταν ήρθε η ώρα να της φορέσω τα νο 3 πιάσανε τα κρύα και της πήρα μακρυμάνικα. Ευτυχώς είχα πάρει μόνο 2 ή 3 και από τα Jumbo που ήταν φθηνά και πήγαν αποθήκη αμέσως.

ΣΟυ τα γράφω όλα αυτά για να καταλάβεις ότι στην πορεία που θα γεννηθεί το νινάκι θα ανακαλύψεις πράγματα που αγόρασες άδικα, ή ανάλογα με τις ανάγκες του θα αγοράσεις κι άλλα.

Πάντως τα βασικά σου τα έγραψε ήδη η juliana..

Α! Να συμπληρώσω ότι σελτεδάκια χρειαζόμουν πολλά γιατί κάθε μα κάθε φορά που της έβγαζα το παμπεράκι, τότε έβρισκε να τα κάνει και τα έβρεχε. Επίσης αυτά τα πανάκια για τις γουλίτσες εγώ δεν τα είχα ανακαλύψει. Όταν την έβαζα να ρευτεί, έβαζα στον ώμο τη σαλιάρα της και με αυτή την σκούπιζα κιόλας. Γι'αυτό σαλιάρες είχα επίσης πάρα πολλές!!!

Με το καλό κορίτσι μου, όλα καλά να σου πάνε!!!

koritsia pou briskete to xrono otan klaiei kai anastatonete na bazete saliares ?!!!:laugh: :laugh: :laugh: exw para poles saliares alla den tis xrisimopiw giati me to pou ksipnaei peinasmenos klaiei paw grigora na ton allaksw plantazei sto klamma ospou na to kanw (giayto exoume kai atiximata me thn pana apo thn biasinh)ton pernw grigora kai boyr na boleytw sto maksilari thilasmou .mexri na ton balw sto stithos mas exei akousei olo to tetragono .:blush: :laugh: :laugh: pou na skeutw gia saliara, gia gantakia (exei kseksisei ta bizia mou me ta nyxia tou ,oxi to prosopo tou)kai gia ala tetia pragmata !!!eseis pos ta katafernete???!!!!

Kalimerakia sou savex mou...

Kai kalos mas vrikes agapi mou...

Edw sto mammy tha peraseis poli wraia...

Sou euxwme kali sunexeia me tin egkumwsini sou...

Kai ola ta kala na etimaseis tis mikris sou...

Den xreiazetai na stenaxwriesai kai oute na anxwnesai kali mou...

Pisteuw sta eipane ola eeeee...

Giauto egw tha sou euxithw mono...

Sou euxwme ola ta kalitera kai oti kalitero gia tin mikri sou agapi mou...

Oti thes edw tha eimaste oles mas...

Filia...

καλημερα κουκλα κ απο μενα κ καλως ηρθες στην παρεα μας...ΚΑταρχας με το καλο το μωράκι σου!!!!Εγω ειμαι στον 8ο κ περιμενω το μπεμπη μου!Κγω πριν 2-3 μην ημουν μπερδεμενη με το τι πρεπει να παρω.Ηθελα να τα ψωνισω ολα χωρις να παρω περιτα πράγμτα.Αυτα που σου ειπε η Τζουλιανα νομιζω καλυπτουν τις πρωτες αγορες..Κ γω εχω ακομη μπιμπερο κ αποστειρωτη κ τελειωσα με τα ψωνια.

Παντως μην αγχωνεσαι πηγαινε σ ενα μεγάλο κατάστημα κ θα δεις ολα οσα χρειαζεσαι για το μωρο σου....Καλα ψωνια..........

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...