Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα κορίτσια, 

πόσες εδώ έχετε κάνει την εξέταση nipt και για ποιο λόγο; Το κάνατε λόγω ηλικίας, κάποιου ιστορικού; για ψυχολογικούς λόγους; και επίσης εμάς μας μίλησαν για 3 πακέτα..εσείς αν κάνατε ποιο επιλέξατε;

Δημοσίευση

Καλησπερα. Εγω την εκανα λογω ηλικιας. Μου ειχε πει ο γιατρος μου οτι συστηνεται σε γυναικες ανω των 35 και επειδη οταν εμεινα εγκυος ημουν 34 ειπαμε να την κανουμε παρολο π η αυχενικη ηταν καλη. Ειναι ακριβη βεβαια εξεταση αλλα ενιωθα καλυτερα που την ειχα κανει και ηταν ολα καλα..αν θυμαμαι καλα εκανα το πληρες πακετο αλλα δε θυμαμαι ακριβως ποσα ειχα δωσει..

Δημοσίευση

Εγώ την έκανα λόγω αυξημένης αυχενικής (και στις δύο εγκυμοσύνες), οι αιματολογικές ήταν οκ, αλλά για να είμαστε σίγουροι ότι όλα είναι καλά, αφού δεν χρειάστηκε να κάνω αμνιοπαρακέντηση. Σίγουρα έπαιξε ρόλο και η ηλικία μου. Κάναμε το φουλ πακέτο ακριβώς για να αποκλείσουμε κάθε πιθανότητα.

Δημοσίευση

Κι εγω την είχα κανει λόγω ηλικίας και ίσως λόγω εξωσωματικης. Είχα πληρώσει 450, υποθετω είναι όλο το πακέτο. Η αυχενικη είχε δείξει συνηθισμενες τιμές για την ηλικία μου (ήμουν 38+), δλδ λίγο τσιμπημένες. Άρα για ασφάλεια μου ειπε να κάνω και nipt. Αποκει έμαθα και το φυλο του μωρου :)

Δημοσίευση

Εγώ την έκανα στο τρίτο παιδί μου καθαρά και μόνο γιατί στο εξωτερικό που μένω καλύπτεται από το ταμείο ✌🏻 

ο γιατρός δν θεωρούσε ότι χρειάζεται αλλά επειδή δεν πληρώνεται από εμάς μου είπε να την κάνω 

Το harmony θυμάμαι ήταν τώρα πόσα σύνδρομα κτλ δν ξέρω 

από τη μια ευτυχώς το έκανα γιατί μετά στην β επιπέδου ανιχνεύτηκε το μωρό με κάποια καρδιολογικά προβλήματα και με απώλεια ακοής που συνεχίστηκε μέχρι και αφού γεννήθηκε. Άρα το γεγονός ότι είχα κάνει ντιπτ κ ήταν όλα οκ μας έδωσε λίγο μια ανάσα ότι μάλλον τα προβλήματα δεν αφορούσαν κάποιο σύνδρομο. Εν τέλη όντως ήταν άσχετα μεταξύ τους κ το μωρό δεν έχει κάποιο σύνδρομο. 
Επειδή από το μυαλό μου περνούσαν πολλά όταν έσκαγαν τα προβλήματα ενα ένα ,εμένα προσωπικά με ξεαγχωσε αλλά όπως είπα δεν θα σκεφτόμασταν καν να την κάνουμε αν δν ήταν το ταμείο  καθώς ήταν τρίτο παιδί όλα υγιέστατα τα προηγούμενα και εγώ 29 χρόνων. Έτυχε στο τρίτο να περάσουμε λαχτάρες!  🙏🏻💪🏽

Δημοσίευση

Σας ευχαριστώ όλες για τις απαντήσεις σας...εγώ έλεγα να τη κάνω μόνο και μόνο για ψυχολογικούς κυρίως λόγους..απλώς συνειδητοποίησα πως σε αυτή τη φάση με άγχωσε πάρα πολύ..ίσως την αφήσω για αργότερα..ευχαριστώ και πάλι!

Δημοσίευση
στις πριν 4 λεπτά, ο/η sisi93 είπε:

Σας ευχαριστώ όλες για τις απαντήσεις σας...εγώ έλεγα να τη κάνω μόνο και μόνο για ψυχολογικούς κυρίως λόγους..απλώς συνειδητοποίησα πως σε αυτή τη φάση με άγχωσε πάρα πολύ..ίσως την αφήσω για αργότερα..ευχαριστώ και πάλι!

Κορίτσι μου ετών 36 δεν την έκανα. Επειδή έλειπα διακοπές η ασφάλεια μου της Γερμανίας δεν μου το καλύπτε στο εξωτερικό και θέλανε 900€ οπότε λέω δεν μπορώ τέλος . Άσε που είναι % . 

Έχω κάνει αυχενική διαφάνεια πολύ καλή , έκανα και την απλή αίματος καλή , έχω κάνει και β επιπέδου επίσης καλή. Και η γυναικολόγος ούτε μου ανέφερε για αμνιοπαρακέντηση ετών 36!!!  Αυτό με την ηλικία το έχουν στην Ελλάδα. Να σου πω και το άλλο Μάιο έπιασα το παιδί ήμουν 35 ενώ τώρα είμαι 36 😂 άρα με έπιασε κάτω τον 35 😂 😂 😂 

Δημοσίευση
στις On 20/10/2025 at 9:49 ΜΜ, ο/η Παρασκευαιδου είπε:

Κορίτσι μου ετών 36 δεν την έκανα. Επειδή έλειπα διακοπές η ασφάλεια μου της Γερμανίας δεν μου το καλύπτε στο εξωτερικό και θέλανε 900€ οπότε λέω δεν μπορώ τέλος . Άσε που είναι % . 

Έχω κάνει αυχενική διαφάνεια πολύ καλή , έκανα και την απλή αίματος καλή , έχω κάνει και β επιπέδου επίσης καλή. Και η γυναικολόγος ούτε μου ανέφερε για αμνιοπαρακέντηση ετών 36!!!  Αυτό με την ηλικία το έχουν στην Ελλάδα. Να σου πω και το άλλο Μάιο έπιασα το παιδί ήμουν 35 ενώ τώρα είμαι 36 😂 άρα με έπιασε κάτω τον 35 😂 😂 😂 

χαχα σε ευχαριστώ Ελπίδα μου..σε εμένα δεν είναι λόγω ηλικίας είναι γιατί θέλω να τα ψειρίζω όλα μου φαίνεται..😆όχι ότι είναι κακό κάποιος να τη κάνει..αλλά με άγχωσε πολύ να ψάχνω κάτι από τη στιγμή που η αυχενική μου ήταν σούπερ..δηλαδή και μόνοι τους μου το είπαν ότι το ιστορικό μου δεν είναι απαραίτητος λόγος..ο μόνος λόγος είναι για να νιωσουν οι γονείς καλά..αλλά εγώ στη προκειμένη αγχώθηκα άσχημα..

είναι πανάκριβη επίσης εξέταση,,δηλαδή σε σχέση με αυτά που μου ανέφεραν τα κορίτσια παραπάνω εμάς μασ ζήτησαν 550 για τη μέση κατηγορία και 750 για τη τρίτη..αλλά δεν είναι τα λεφτά..να τα δώσω για το παιδί μου..είναι ότι θέλω και έχω ανάγκη να νιώσω επιτέλους ότι όλα πάνε καλά..θα περιμένω και την β επιπέδου που είναι σε λίγο καιρό και έχει ο Θεός..

καλέ τι 35 -36 χρονών..μια φίλη μου 40 χρονών γέννησε το πρώτο της παιδί κιόλας..της είπαν να τη κάνει αλλά τελικά δεν τη έκανε και τώρα στο 2ο δεν ασχολήθηκε καθόλου..και όλα καλά..μας έχουν πρήξει πια με την ηλικία...🤣

Δημοσίευση

Καλησπέρα! Κι εγώ την έκανα λόγω ηλικίας. Έκανα το μεσαίο πακέτο. Ούτως ή άλλως αξίζει μόνο για τα τρία βασικά σύνδρομα τα πιο συχνά. Στα πιο σπάνια η θετική προγνωστικη αξία είναι 5-7 %. Με το καλό το μωράκι σου!

Δημοσίευση
στις πριν 21 ώρες, ο/η sisi93 είπε:

χαχα σε ευχαριστώ Ελπίδα μου..σε εμένα δεν είναι λόγω ηλικίας είναι γιατί θέλω να τα ψειρίζω όλα μου φαίνεται..😆όχι ότι είναι κακό κάποιος να τη κάνει..αλλά με άγχωσε πολύ να ψάχνω κάτι από τη στιγμή που η αυχενική μου ήταν σούπερ..δηλαδή και μόνοι τους μου το είπαν ότι το ιστορικό μου δεν είναι απαραίτητος λόγος..ο μόνος λόγος είναι για να νιωσουν οι γονείς καλά..αλλά εγώ στη προκειμένη αγχώθηκα άσχημα..

είναι πανάκριβη επίσης εξέταση,,δηλαδή σε σχέση με αυτά που μου ανέφεραν τα κορίτσια παραπάνω εμάς μασ ζήτησαν 550 για τη μέση κατηγορία και 750 για τη τρίτη..αλλά δεν είναι τα λεφτά..να τα δώσω για το παιδί μου..είναι ότι θέλω και έχω ανάγκη να νιώσω επιτέλους ότι όλα πάνε καλά..θα περιμένω και την β επιπέδου που είναι σε λίγο καιρό και έχει ο Θεός..

καλέ τι 35 -36 χρονών..μια φίλη μου 40 χρονών γέννησε το πρώτο της παιδί κιόλας..της είπαν να τη κάνει αλλά τελικά δεν τη έκανε και τώρα στο 2ο δεν ασχολήθηκε καθόλου..και όλα καλά..μας έχουν πρήξει πια με την ηλικία...🤣

Κορίτσι μου εγώ είμαι 34, αυχενική,  β' επιπέδου, doppler, όλα σούπερ κοντεύω να γεννησω και ακόμα δεν έχω πειστεί ότι όλα είναι καλά 😅 έχω ιστορικό αποβολών αλλά δεν μου είπε κανείς κάνε λόγω του ιστορικού σου. Αφού στους μεγάλους υπερήχους όλα καλά. Μου είπαν αν εσύ θέλεις για έξτρα. Δεν μπήκα στη διαδικασία, από τη στιγμή που δεν υπήρχε υποψία για κάτι. Αλλά με τρώει αν είναι όντως όλα καλά, ειδικά τώρα που πλησιάζω προς το τέλος. Και μια φίλη μου είπε και να γεννηθεί πάλι δεν θα ηρεμήσεις και θα σκέφτεσαι αν όλα είναι καλά. Και το πιστεύω επειδή έτσι είμαι και επειδή πέρασα πολλά κύματα μέχρι να έρθει ένα υγιές μωρό. Στη β επιπέδου ειδικά φαίνονται με περισσότερη λεπτομέρεια από ότι στην αυχενική οπότε θα έχεις και πιο ξεκάθαρη εικόνα και το βλέπεις αν θες κάτι έξτρα. 

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Γιάννα 36 είπε:

Καλησπέρα! Κι εγώ την έκανα λόγω ηλικίας. Έκανα το μεσαίο πακέτο. Ούτως ή άλλως αξίζει μόνο για τα τρία βασικά σύνδρομα τα πιο συχνά. Στα πιο σπάνια η θετική προγνωστικη αξία είναι 5-7 %. Με το καλό το μωράκι σου!

Καλησπέρα! Μήπως έχεις βιβλιογραφική πηγή για το ποσοστό που αναφέρεις;

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η Naty_ είπε:

Κορίτσι μου εγώ είμαι 34, αυχενική,  β' επιπέδου, doppler, όλα σούπερ κοντεύω να γεννησω και ακόμα δεν έχω πειστεί ότι όλα είναι καλά 😅 έχω ιστορικό αποβολών αλλά δεν μου είπε κανείς κάνε λόγω του ιστορικού σου. Αφού στους μεγάλους υπερήχους όλα καλά. Μου είπαν αν εσύ θέλεις για έξτρα. Δεν μπήκα στη διαδικασία, από τη στιγμή που δεν υπήρχε υποψία για κάτι. Αλλά με τρώει αν είναι όντως όλα καλά, ειδικά τώρα που πλησιάζω προς το τέλος. Και μια φίλη μου είπε και να γεννηθεί πάλι δεν θα ηρεμήσεις και θα σκέφτεσαι αν όλα είναι καλά. Και το πιστεύω επειδή έτσι είμαι και επειδή πέρασα πολλά κύματα μέχρι να έρθει ένα υγιές μωρό. Στη β επιπέδου ειδικά φαίνονται με περισσότερη λεπτομέρεια από ότι στην αυχενική οπότε θα έχεις και πιο ξεκάθαρη εικόνα και το βλέπεις αν θες κάτι έξτρα. 

Πιστεύω πως η ψυχολογία μου αυτή τη στιγμή είναι που παίζει ρόλο και είπα να περιμένω και τη β επιπέδου..και βλέπω εφόσον μπορεί να γίνει και πιο μετά..έχω μέσα μου μεγάλη πίστη ότι πάνε όλα καλά επιτέλους...αν νιώσω όμως ότι θέλω θα τη κάνω..θα τη κάνω..

Εξάλλου και καλά να τα δω όλα όπως λες και εσύ πάλι θα τρώγομαι αν είναι όντως 😄

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η Zelda είπε:

Καλησπέρα! Μήπως έχεις βιβλιογραφική πηγή για το ποσοστό που αναφέρεις;

Καλησπέρα, Όχι, τα ανέγραφε στα αποτελέσματα που πήρα και μου είχε κάνει εντύπωση η διαφορά στα ποσοστά, συγκριτικά με την ευαισθησία στα πιο συχνά σύνδρομα.

Δημοσίευση

Δηλαδή έγραφε στα αποτελέσματα ότι το ανιχνεύει στο 5-7%; Μου φαίνεται τρελό αυτό το ποσοστό γιατί δεν μπορεί να σταθεί διαγνωστική εξέταση με τέτοια ευαισθησία. Τέλος πάντων, ευχαριστώ!

Δημοσίευση
στις πριν 1 λεπτό, ο/η Zelda είπε:

Δηλαδή έγραφε στα αποτελέσματα ότι το ανιχνεύει στο 5-7%; Μου φαίνεται τρελό αυτό το ποσοστό γιατί δεν μπορεί να σταθεί διαγνωστική εξέταση με τέτοια ευαισθησία. Τέλος πάντων, ευχαριστώ!

Κατά λέξη, θετική προγνωστικη αξία 5% για το Σύνδρομο Prader-Willi,2-5% για το Σύνδρομο Cri-du-chat , κάτι τέτοια.  Ενώ για τα πιο συχνά σύνδρομα ήταν 91% στα περισσότερα. Τοpanorama είχα κάνει.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Κατά λέξη, θετική προγνωστικη αξία 5% για το Σύνδρομο Prader-Willi,2-5% για το Σύνδρομο Cri-du-chat , κάτι τέτοια.  Ενώ για τα πιο συχνά σύνδρομα ήταν 91% στα περισσότερα. Τοpanorama είχα κάνει.
    • Δηλαδή έγραφε στα αποτελέσματα ότι το ανιχνεύει στο 5-7%; Μου φαίνεται τρελό αυτό το ποσοστό γιατί δεν μπορεί να σταθεί διαγνωστική εξέταση με τέτοια ευαισθησία. Τέλος πάντων, ευχαριστώ!
    • Αχχ βρε κοριτσάκι μου!! Έτσι και εγώ.. Καταρχήν πως είναι τώρα τα μωρά σου; Ελπίζω να ήταν εύκολα περαστικό και για εσάς η ίωση..  Πολύ χαίρομαι που προσαρμόζεται στο σχολείο του!! Αυτό με την ομιλία είναι ένα από τα πολύ θετικά του σχολείου.. βοηθάει πολύ τα μωράκια στην ομιλία και στην κοινωνικοποίηση..! Οι ιώσεις βέβαια είναι...🥴 Φτου φτου φτου ζωή να έχει!! Σούπερ μου ακούγεται εμένα η αγορίνα σας!! Στις καμπύλες πως είναι; Ή εσύ αγχώνεσαι μόνη σου με το βάρος όπως εγώ;! 🤭 Εμείς περάσαμε στα μικρά κομμάτια τώρα.. άλλο άγχος εκεί.. ενώ είχα αναθαρρησει άντε τώρα με τα blueberry ή τον αρακά να την βλέπεις..🥴🫣 ρε συ ο παιδίατρος τι σας λέει όταν τρώει διάφορα αντικείμενα; Μου έφαγε που σας έγραψα μισή σελίδα χαρτόνι από βιβλίο της και ήμουν οριακά να τρέχω νοσοκομείο.. με καθησύχασε η παιδίατρος ότι θα διαλυθεί στο στομάχι της αλλά όσο και να έχει "τρελαίνομαι" κάθε φορά που βάζει διάφορα και τα τρώει..  Ότι έγραψα και στην ΜαρΜαρ για τον αποθηλασμο.. γενικότερα χωρίς άγχος ή πίεση είτε σε εσένα είτε στο μωρό όλα θα γίνουν στην ώρα τους! Το ζητούμενο για αρχή είναι να περιορίσετε το στήθος=ύπνος και θα είστε και οι δύο καλύτερα!  Έκλαψα!! 🤣🤣 Καρχαριακι κανονικό!! Χαρά στη ψυχραιμία σου!! 😆😆
    • Καλησπέρα, Όχι, τα ανέγραφε στα αποτελέσματα που πήρα και μου είχε κάνει εντύπωση η διαφορά στα ποσοστά, συγκριτικά με την ευαισθησία στα πιο συχνά σύνδρομα.
    • Έριξα μια γρήγορη ματιά έτσι από περιέργεια γιατί έχω και εγώ μια λίστα από το σεμινάριο που μου έδωσαν.. μια διόρθωση μόνο.. σβήσε το μέλι και ελπίζω να μην το έχεις δώσει ήδη.. είναι επικίνδυνο για τα μωρά κάτω του έτους.. μπορεί να επιφέρει μέχρι και θάνατο..!! Κατά τα άλλα σε ευχαριστούμε πολύ!! Αν και εμείς έχουμε καλύψει αυτή τη λίστα + έξτρα που δεν αναφέρονται.. 🤭 πλέον έχουμε περάσει σε πιο ασυνήθιστα.. πχ και για να δώσω και κάποιες ιδέες από λαχανικά φινοκιο, γογγύλια, παστινακι.. φρούτα dragon fruit, κουμκουάτ και φυσαλίδες.. δημητριακά καμουτ, όλυρα και σόργο.. κρέας ζαρκάδι, αγριογούρουνο, κουνέλι.. σήμερα πχ το πρόγραμμα έχει ροβίτσα (όσπριο).. γενικά από ότι διάβασα μετά το έτος -1,5 ετών περίπου, τα παιδιά αναπτύσσουν το λεγόμενο picky eating και πως όσο περισσότερες γεύσεις γνωρίσει ως μωράκι τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να το περάσουμε έντονα.. στο Μαρτ βρίσκω πολλά και στα βιολογικά μαγαζιά μετά.. ελπίζω να μην ακουγομαι πολύ ξιπασμενη.. 🫣 Σε εκείνο το σεμινάριο που είχα γράψει τότε και στην ΜαρΜαρ μας, τα αναφέρει όλα αυτά + δίνει μια λίστα 100 τροφίμων για εισαγωγή.. αν θες από περιέργεια παρακολούθησε το.. ή πες μου αν σε ενδιαφέρει να σου στείλω ιδέες για τρόφιμα να προσθέσετε στη λίστα σου! 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...