Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η annie! είπε:

Εγώ κοριτσάκι μου. 

Κοριτσάρα πως ένιωθες μετά ,εγώ λίγο να σηκωθώ για τουαλέτα νιώθω βάρος τρελό δεν μπορώ ούτε λεπτό όρθια ,και συνήθως το πρωί έχω κάποιες κίτρινες εκκρίσεις!!! Σε ποια βδομάδα το έκανες ?

Δημοσίευση

Ο γιατρος σου τι λεει; Ειναι φυσιολογικο; Μηπως ειναι η ιδεα σου λογω των ραμματων; Εγω δεν προλαβα την περιδεση δυστυχως, αλλα ενιωθα πολυ βαρος χαμηλα λογω διδυμων, το ενα ειδικα με πιεζε παρα πολυ χαμηλα λογω θεσης. Θεωρητικα παντως με την περιδεση, ειδικα αν γινει μεχρι την 16η, τα πραγματα ειναι πιο ευοιωνα και ασφαλη. Γιατι την εκανες; Προληπτικα; Ποσο τραχηλο ειχες και ποσο πηγε τωρα;

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Maria_mtx είπε:

Ο γιατρος σου τι λεει; Ειναι φυσιολογικο; Μηπως ειναι η ιδεα σου λογω των ραμματων; Εγω δεν προλαβα την περιδεση δυστυχως, αλλα ενιωθα πολυ βαρος χαμηλα λογω διδυμων, το ενα ειδικα με πιεζε παρα πολυ χαμηλα λογω θεσης. Θεωρητικα παντως με την περιδεση, ειδικα αν γινει μεχρι την 16η, τα πραγματα ειναι πιο ευοιωνα και ασφαλη. Γιατι την εκανες; Προληπτικα; Ποσο τραχηλο ειχες και ποσο πηγε τωρα;

Την έκανα στην 20 εβδομάδα ,ενώ ο τράχηλος ήταν μια χαρά στο 3,2 ξαφνικά σε δύο εβδομάδες πήγε 1,4 !!! Τώρα είμαι ξάπλα και μόνο ξάπλα πρώτα ο Θεός να μαστε καλά Πέμπτη θα πάω στον εμβρυομητρικο... Άρα εσύ δεν έκανες ?

Δημοσίευση

Οχι δεν εκανα. Ειχα γυρω στο 2 (κυμαινοταν απο 1,8 ως 2,5 μεχρι τελους). Συνεβη γυρω στην 24η βδομαδα, οποτε και αποφασισαν οι γιατροι μου να μη γινει περιδεση γιατι πλεον ημουν σε προχωρημενη κυηση και δεν συνισταται τοτε . Γενικα κατω απο 1,5 κανουν και βαρια ως την 20η-21η. Αλλα αν και χωρις περιδεση, αρα καμια ασφαλεια, ολα πηγαν καλα. Αν εχει μεγαλωσει παλι ο τραχηλος σου, δεν θα χρειαζεται και να εισαι εντελως ακινησια. Θεωρητικα γι αυτο κι εκανες περιδεση. Για να μπορεσεις να εισαι λιγο πιο χαλαρη και εννοειται πολυ πιο σιγουρη. Παντως ειναι πολυ συνηθες κι ειδικα στα διδυμα. Καποιοι κανουν και προληπτικα περιδεση σκεψου. Το βαρος στη μητρα ειναι πολλαπλασιο, σαν ενα μηνα και βαλε μπροστα, οποτε γι αυτο συμβαινει, χαλαρωνει πολυ πιο γρηγορα. Ειχε και χοανη ;  Για το βαρος που νιωθεις τι σου ειπε ο γιατρος; Μηπως ειναι απ το ραμμα; Γιατι εχω ακουσει οτι ολες αισθανονται περιεργα τις πρωτες μερες. Εχεις παρει κιλα; Δεν ξερω κι αν παιζει ρολο βεβαια, αλλα γενικα εχω ακουσει στα διδυμα οτι δεν θελουν ως τελος το βαρος των μωρων να υπαρβει συνολικα τα 5-5300, οποτε στα διδυμα ισως γενικα επιβαρυνουν κ τα κιλα/μεγαλα μωρα κλπ. 

Δημοσίευση
στις πριν 22 λεπτά, ο/η Maria_mtx είπε:

Οχι δεν εκανα. Ειχα γυρω στο 2 (κυμαινοταν απο 1,8 ως 2,5 μεχρι τελους). Συνεβη γυρω στην 24η βδομαδα, οποτε και αποφασισαν οι γιατροι μου να μη γινει περιδεση γιατι πλεον ημουν σε προχωρημενη κυηση και δεν συνισταται τοτε . Γενικα κατω απο 1,5 κανουν και βαρια ως την 20η-21η. Αλλα αν και χωρις περιδεση, αρα καμια ασφαλεια, ολα πηγαν καλα. Αν εχει μεγαλωσει παλι ο τραχηλος σου, δεν θα χρειαζεται και να εισαι εντελως ακινησια. Θεωρητικα γι αυτο κι εκανες περιδεση. Για να μπορεσεις να εισαι λιγο πιο χαλαρη και εννοειται πολυ πιο σιγουρη. Παντως ειναι πολυ συνηθες κι ειδικα στα διδυμα. Καποιοι κανουν και προληπτικα περιδεση σκεψου. Το βαρος στη μητρα ειναι πολλαπλασιο, σαν ενα μηνα και βαλε μπροστα, οποτε γι αυτο συμβαινει, χαλαρωνει πολυ πιο γρηγορα. Ειχε και χοανη ;  Για το βαρος που νιωθεις τι σου ειπε ο γιατρος; Μηπως ειναι απ το ραμμα; Γιατι εχω ακουσει οτι ολες αισθανονται περιεργα τις πρωτες μερες. Εχεις παρει κιλα; Δεν ξερω κι αν παιζει ρολο βεβαια, αλλα γενικα εχω ακουσει στα διδυμα οτι δεν θελουν ως τελος το βαρος των μωρων να υπαρβει συνολικα τα 5-5300, οποτε στα διδυμα ισως γενικα επιβαρυνουν κ τα κιλα/μεγαλα μωρα κλπ. 

Όχι 3 κιλά έχω πάρει μόνο ,ναι είχε κ χοανη

Δημοσίευση

Υπομονη κοπελα μου, χαλαρωσε και κανε καλες σκεψεις, πραγματικα οσες κοπελες ξερω με περιδεση, φταναν ως τελος και ολα πηγαν καλα. Δε στο λεω για να στο πω ειλικρινα. Εχω περασει ακριβως τα ιδια. Ειχα διαβασει οτι ιστορια υπαρχει σε φορουμ και ειχα ρωτησει οποια γνωστη ειχα με ανεπαρκεια τραχηλου. Πραγματικα ουτε μια δεν γεννησε πριν τις 32-34. Και οι περισσοτερες δεν γεννησαν καν λογω του τραχηλου. 

στις πριν 13 λεπτά, ο/η Kateriniw είπε:

Όχι 3 κιλά έχω πάρει μόνο ,ναι είχε κ χοανη

Δημοσίευση
στις πριν 29 λεπτά, ο/η Maria_mtx είπε:

Υπομονη κοπελα μου, χαλαρωσε και κανε καλες σκεψεις, πραγματικα οσες κοπελες ξερω με περιδεση, φταναν ως τελος και ολα πηγαν καλα. Δε στο λεω για να στο πω ειλικρινα. Εχω περασει ακριβως τα ιδια. Ειχα διαβασει οτι ιστορια υπαρχει σε φορουμ και ειχα ρωτησει οποια γνωστη ειχα με ανεπαρκεια τραχηλου. Πραγματικα ουτε μια δεν γεννησε πριν τις 32-34. Και οι περισσοτερες δεν γεννησαν καν λογω του τραχηλου. 

Mακαρι φοβάμαι πολύ !!! 

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Kateriniw είπε:

Mακαρι φοβάμαι πολύ !!! 

Λογικο να εχεις αγχωθει! Αλλα εφοσον το ειδατε και κανατε περιδεση θα δεις πως θα πανε ολα καλα στο εξης. Το γνωριζεις και κανεις πλεον ολα οσα πρεπει. Ξεκουραση και ο καιρος θα περασει στο πι και φι. Βαζε μικρους στοχους. Καθε επομενη επισκεψη στο γιατρο και να τον ρωτας οτι μα οτι απορια και φοβο εχεις. Θα περιμενω αυριο τα νεα σου!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Ωχ ωχ άντε πιάσε δουλειά τότε για τις ετοιμασίες! Τουλάχιστον έχεις ρούχα και αυγά για την έξοδο από το μαιευτήριο 😅 Τα πιο σημαντικά. Τα υπόλοιπα βρίσκονται και σταδιακά.  
    • Λογικο να εχεις αγχωθει! Αλλα εφοσον το ειδατε και κανατε περιδεση θα δεις πως θα πανε ολα καλα στο εξης. Το γνωριζεις και κανεις πλεον ολα οσα πρεπει. Ξεκουραση και ο καιρος θα περασει στο πι και φι. Βαζε μικρους στοχους. Καθε επομενη επισκεψη στο γιατρο και να τον ρωτας οτι μα οτι απορια και φοβο εχεις. Θα περιμενω αυριο τα νεα σου!
    • Ωωω περαστικά σας!!! Έτσι είναι τα περισσότερα μωράκια που ξέρουμε… υπομονή!! Κι εμάς έκανε ένα μπούκωμα που κράτησε μια εβδομάδα… ευτυχώς πέρασε. Πόσο άσχημα να τα βλέπεις να μην μπορούν να ανασάνουν.    Για τον αποθηλασμο διαβάζω από εδώ και από εκεί… δεν ήξερα ότι είναι κακό το χάπι. Δεν έχει τύχει να ρωτήσω τον γιατρό μου. Αφού τα καταφέραμε ως εδώ. αν δεν γίνει κάτι τραγικό λέω να την φτάσω μέχρι τον χρόνο τουλάχιστον. Δε σας κρύβω βέβαια ότι φοβάμαι πολύ πως θα δυσκολευτούμε πολύ να το κόψει. Κοιμάται μόνο με στήθος,.. και μόνο με μένα. Δεν είναι δηλαδή ότι την καταφέρνει αλλιώς ο άντρας μου. Τέλος πάντων… Καθετί στην ώρα του… ας μην αγχωθώ από τώρα 😝
    • Εγώ ακόμα δεν έχω πολύ καταλάβει ποιές είναι οι συσπάσεις..Όταν πετρώνει απλά η κοιλιά;;;Αυτό το παθαίνω όταν κάθομαι μερικές φορές πιο ανάσκελα τύπου και με μαξιλάρια στην πλάτη κλπ εγώ ή καμιά φορά φουσκώνει και πετρώνει η μια πλευρά η μισή κοιλιά..Δεν έχω ποτέ κάποιο πόνο μόνο αυτό το φούσκωμα από τη μια πλευρά ή το πέτρωμα που λέμε της κοιλιάς. Όποτε είμαι ξάπλα στο πλάι γενικά είμαι χαλαρά με την κοιλιά μου.Έχω Δευτέρα πάλι εγώ γιατρό και έχω αγωνία να δω τι θα μου πει θέλω να με αφήσει άλλη μια βδομάδα να μαι χαλαρή σπίτι μου και μετά 35+ άντε ας με βάλει και μέσαα για παρακολούθηση θα το αντέξω λέω, απλά ας είναι όσο λιγότερο. Και εγώ 34 σήμερα ,έκανα και το  rsv εμβόλιο σήμερα, μέχρι στιγμής καλά, περιμένω από αύριο να δω τι θα βγάλει. Πω ρε κορίτσι , περαστικά σου!!Είχε κολλήσει και μια φίλη μου στην εγκυμοσύνη της και μια χαρά ήταν και πήγε, οπότε μην ανησυχείς, εύχομαι να σου περάσει και σένα τσακ μπαμ και ανώδυνα.
    • @melitiniღ όλα θα πάνε καλά με την μικρή σου! Ξεκούραση και θετικές σκέψεις μόνο!  @Pinacolada εχει καμιά βδομάδα και παραπάνω ίσως που έλεγα οταν μαλλον κατι αισθάνομαι κι εγώ , ε εχθές ηταν πιο έντονες οι κινησεις και σήμερα είδα και τις πρώτες κλωτσιές στην κοιλιά μου. Την μια πρόλαβα να την καταγράψω κιόλας 🙏👣 Μία χαρα τα κιλά σου 👌 Όσο για την κοιλιά κανει μπαμ πλέον!  Εγώ προς το παρόν έχω βολευτεί με 2 κολαν που πηρα οχι εγκυμοσύνης απλα ενα νούμερο μεγαλύτερο, για αργότερα θα δω τι θα χρειαστώ. 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...