Μετάβαση σε περιεχόμενο

Διαβήτης κύησης & αυξημένο αμνιακό

Recommended Posts

Δημοσίευση

Γεια σας κορίτσια 🌸,

είμαι 26 εβδομάδων και έχω διαβήτη κύησης που το ρυθμίζω μόνο με διατροφή. Οι μετρήσεις σακχάρου μου βγαίνουν πολύ καλές, όμως στις εξετάσεις φαίνεται ότι το αμνιακό υγρό αυξάνεται. Ανησυχώ μήπως αυτό επηρεάσει τον τράχηλο ή προκαλέσει πρόωρο τοκετό.

Ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποια από εσάς περάσει το ίδιο.

Αν είχατε αυξημένο αμνιακό, πώς εξελίχθηκε η εγκυμοσύνη σας;

Καταφέρατε να φτάσετε κοντά στις 34–37 εβδομάδες;

Κάθε εμπειρία ή συμβουλή θα μου είναι πολύτιμη 🙏. Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσίευση
στις On 16/9/2025 at 12:45 ΜΜ, ο/η ZDmtz είπε:

Γεια σας κορίτσια 🌸,

είμαι 26 εβδομάδων και έχω διαβήτη κύησης που το ρυθμίζω μόνο με διατροφή. Οι μετρήσεις σακχάρου μου βγαίνουν πολύ καλές, όμως στις εξετάσεις φαίνεται ότι το αμνιακό υγρό αυξάνεται. Ανησυχώ μήπως αυτό επηρεάσει τον τράχηλο ή προκαλέσει πρόωρο τοκετό.

Στον πρώτο είχα αυξημένα υγρά. Δεν είχα διαβήτη κύησης 🤷🏻‍♀️ στον δεύτερο που είχα διαβήτη κύησης και το ρύθμιζα με την διατροφή δεν είχα . 

Τεσπά το θέμα μας είναι τα υγρά γέννησα 40+1 τον πρώτο. 

Δημοσίευση
στις On 16/9/2025 at 1:45 ΜΜ, ο/η ZDmtz είπε:

Γεια σας κορίτσια 🌸,

Είναι πολύ αυξημένο; Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη στη Β επιπέδου είχα αμνιακά στο πάνω επιτρεπτό όριο. Μου είπαν να κάνω την καμπύλη ζαχάρου τότε για να δούμε αν έχω διαβήτη. Τελικά ήμουν οκ. Όταν μπήκα στον μήνα μου τα αμνιακά ήταν στα κάτω όρια 😅 Θέλω να πω ότι αλλάζουν, οπότε ας το παρακολουθείτε και μην αγχώνεσαι αν δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας 😊

• 3 weeks later...
Δημοσίευση

Καλησπέρα εγώ είμαι στην 25 εβδομάδα κύησης 

Κι βρέθηκα με σακχαρώδη διαβήτη ,εχτές στον υπέρηχο ήταν 1 κιλό το μωρό αλλά το αμνιακό με όριο το 8 με 8.5 μου είπε έχω 8.6 

Είπε να μην ανησυχώ ο γιατρός που έδωσε να κάνω εξετάσεις τοξόπλασμα ,έρπη ,cmv  ,ερυθρά μήπως υπάρχει λοίμωξη 

Αλλά λέει πιθανότητα έιναιω απο το διαβήτη 

Αλλά εγώ φοβάμαι  μην κολησα κάτι ι μην έχει πρόβλημα κι δεν μπορεί να καταπιεί το υγρό για αυτό συσσωρεύεται ,ο γιατρός μου λέει ότι η β επιπέδου είναι άψογη οπότε δεν είναι θέμα ανατομίας αλλά εγώ φοβάμαι γτ αλλά διαβάζω στο ίντερντε κι έχω πανικοβληθεί 

Εάν έχει κανείς άποψη 

Να μας ξεαγχωσει

Δημοσίευση

Ξέρω ότι συνήθως ο διαβήτης κύησης προκαλεί αυξημένα αμνιακά. Δεν είναι και πολύ αυξημένα οπότε μην αγχώνεσαι. Και όπως λέω και από πάνω, αλλάζουν αυτά. Μπορεί αν πχ ξαναπάς σήμερα να είναι πιο κάτω. Αν ήταν κάτι ανησυχητικό θα στο είχε πει ο γιατρός σου πάντως! Οπότε μην διαβάζεις στο ίντερνετ 😜

Πότε θα σε ξαναδεί; 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλησπέρα κορίτσια! Έχω πολλές δουλειές αυτές τις μέρες και έχω κουραστεί πολύ... Προσπαθώ να φτιάξω και το δωμάτιο της μικρής, πηγαίνω κανονικά στο ιατρείο κάθε μέρα, κάνω 4 μετρήσεις ζαχάρου τη μέρα και είμαι πάντα χαμηλά και παλεύω να το ανεβάσω και κάπως η ψυχολογία μου είναι πεσμένη... Επίσης έχω στεναχωρηθεί πολύ γιατί στο σχολείο είναι ένα κοριτσάκι που δαγκώνει άλλα παιδάκια και έχει δαγκώσει και το δικό μου δύο φορές. Ο καημένος ο δικός μου δεν ανταποδίδει, την αποφεύγει αλλά δεν είναι κατάσταση κ αυτή. Τον στέλνω να περνάει καλά και πηγαίνει με τόση όρεξη στο σχολείο που δε θέλω να το πάρει από φόβο ξαφνικά. Ένα άλλο παιδακι το δαγκωσε στο αυτί αυτό το κοριτσάκι και η μαμά του μου έλεγε ότι ζοριστηκε πολύ γιατί πονούσε για μέρες το καημένο Πληρώνουμε και ένα σωρό λεφτά για να είναι χαρούμενος και έχουμε τώρα εκεί αυτό να τα τρομοκρατεί. Τη δεύτερη φορά που με πήραν ότι τον δάγκωσε θύμωσα πάρα πολύ και στεναχωρήθηκα. Τους είπα δεν ξέρω τι θα κάνετε αλλά αυτό το παιδί δεν θέλω να πλησιάσει ξανά το δικό μου. Είναι σε μια ηλικία που βάζει τις βάσεις για σωστή συμπεριφορά, υγιείς αντιδράσεις και χτίζει κοινωνικές αλληλεπιδράσεις και δε δέχομαι να ξεκινήσει με στραβοπατημα επειδή ένα παιδί έχει ξεκάθαρη ανάγκη διαπαιδαγώγησης. Αφήστε, πολύ ταράχτηκα.
    • Ε μπαίνει σε δύσκολα μονοπάτια με 2 κάτω από 2 ετών 😜 Συνήθως μετά τον χρόνο φτιάχνει ο ύπνος τους. Και με λίγη προσπάθεια κάτι θα γίνει πιστεύω. Εμάς εκεί στον χρόνο έστρωσε αλλά μετά τους 10+ μήνες είχα σταματήσει να της δίνω γάλα αν δεν είχαν περάσει τουλάχιστον 3 ώρες. Αν ξυπνούσε νωρίτερα την κοιμιζε πάλι ο μπαμπάς. Καλά είμαι εγώ 😊 Η μεγάλη κοντεύει τα 2,5 και εγώ μόλις μπήκα στον 8ο! Μέσα Δεκεμβρίου έχω ΠΗΤ 😊  Εσύ πόσο είσαι τώρα; Σου έχουν δώσει ΠΗΤ;
    • Να σας ρωτησω κοριτσια μου εσεις την κοιλια σας πως τη νιωθετε; Εγω εχω περιεργη αισθηση σαν να κανει σπασμους καμια φορα, αλλες τη νιωθω πρησμενη και γενικως εχει αλλαξει πολυ το εντερο μου. Λετε να συμβαινει τιποτα;
    • @ΜαρίαΔημήτρης περαστικα σας αγαπες μου ελα ρε συ αρρωστησε η γλυκουλα για τα καλα μακαρι να ηρεμησει λιγο γιατι και γω στεναχωριεμαι οπως τα εγραψες. Καλα δε συζηταω για υψος βαρος αυτη εχει γινει ολοκληρη κοπελα φτου φτου και δεν κοβει καθολου αναπτυξη ενω συνηθως καποια στιγμη επιβραδυνουν. 
    • Ξέρω ότι συνήθως ο διαβήτης κύησης προκαλεί αυξημένα αμνιακά. Δεν είναι και πολύ αυξημένα οπότε μην αγχώνεσαι. Και όπως λέω και από πάνω, αλλάζουν αυτά. Μπορεί αν πχ ξαναπάς σήμερα να είναι πιο κάτω. Αν ήταν κάτι ανησυχητικό θα στο είχε πει ο γιατρός σου πάντως! Οπότε μην διαβάζεις στο ίντερνετ 😜 Πότε θα σε ξαναδεί; 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...