Μετάβαση σε περιεχόμενο

🌾 Σεπτέμβρης ήρθε απαλά,με χάδια και φιλιά, φέρνει μωράκια στην αγκαλιά, σαν όνειρα γλυκά. Τα φύλλα πέφτουν σιγανά, μα κάτι αρχινά, στις κοιλίτσες μεγαλώνει... η πιο γλυκιά χαρά!

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 18 ώρες, ο/η Θέτις Κ. είπε:

Κορίτσια ειλικρινά δε περίμενα να γράψω τόσο σύντομα για εγκυμοσύνη.... Αλλά έχω μια υποψία κι έχω φρικαρει....

Έχει 1.5 εβδομάδα περίπου που σταμάτησα το θηλασμό κι είμαι σε αναμονή πρωτης περιόδου μετά τη γέννα...

Κάπου στις 24/08 αν θυμάμαι καλά είχα κάτι καφέ/ροζ υγρά στο σκούπισμα και το απέδωσα τότε ότι λόγω της απότομης μείωσης των θηλασμων μάλλον οι ορμονες προσπαθούν να εξισορροπήσουν και οτι η περίοδος έρχεται.

Από προχθές ομως άρχισα να έχω κάποια ύποπτα συμπτώματα όπως ευαισθησία στο στήθος, μου μυρίζουν πράγματα, πολλές εκκρίσεις λευκές, όλα μοιάζουν γνώριμα, καταλαβαίνετε 😬😬😬

Το θέμα είναι ότι τελευταία επαφή ήταν 04/08 με τον πατροπαράδοτο τρόπο του "τραβήγματος" όπως πάντα - στα 10 χρόνια δεν είχαμε ποτέ ατύχημα με αυτή τη μέθοδο... Αλλά τώρα;;;; 

Έχω 2 ξεχασμένα τεστ ωορρηξίας και έκανα ένα. Δύο γραμμές με το που το βούτηξα....

Έχω ένα ηλεκτρονικό τεστ εγκυμοσύνης clear blue που δεν πρόφτασα να κάνω ποτέ πέρυσι. Λέτε να το κάνω;

Τρέμω ολόκληρη και μόνο στη σκέψη 🙈🙈🙈🙈🙈

17573375896906205924720864434550.jpg

Χχ;χαχαχα τώρα το είδα πρώτα σου έγραψα για τον αποθηλασμο και τώρα αυτό χααχχαχαχα

Δημοσίευση

@Θέτις Κ.Σ ευχαριστώ πολυ για την απάντηση σου, μολις κάνω τη σαλπιγγογραφια θα σου στείλω. Πόνεσε αυτή η εξέταση; @ΠαρασκευαιδουΘα προσπαθήσω στο κύκλο του Οκτωβρίου να γινει πρόκληση.Νιωθω οτι ηρθε η ωρα να προχωρήσουμε σε επόμενο βήμα.

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Παρασκευαιδου είπε:

Σε ευχαριστούμε πολύ για τις θερμές σου ευχές.. 

Έχω πάθει σοκ ότι ο μικρός έφτασε 8 μηνών. Σαν χθες θυμάμαι που πετούσε για διακοπές και ήξερες ότι ήσουν έγκυος. Πωπω απίστευτο πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός. 

Γέρος δυνατός να είναι . Θα σου πω επίσης .. 09.05 σταμάτησα θηλασμό 16.05 πρώτη περίοδος και μετά.... Θετικό.  ,🥰🥰 έχει τον νου σου 

στις πριν 2 ώρες, ο/η Παρασκευαιδου είπε:

Χχ;χαχαχα τώρα το είδα πρώτα σου έγραψα για τον αποθηλασμο και τώρα αυτό χααχχαχαχα

χαχαχα Εσύ Ζαίρα μου πέφτεις μέσα στις προβλέψεις σου, αλλά παρέβλεψέ με για την ώρα απ τη γυάλα σου, πιάσε τις άλλες 😂😂😂😂 λίγο να χαρώ κι εγώ τα αγαπημένα μου τζην και μετά 😂😂🤪🤪 

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η evaa__ είπε:

Καλημέρα κορίτσια, ελπίζω να είστε ολες καλά. Θα ήθελα να ρωτήσω αν καποια κοπέλα τα κατάφερε με πρόκληση ωορρηξιας ή σπερματεγχυση!Και επίσης αν έκανε σαλπιγγογραφια πριν την πρόκληση! Είμαστε πολυ κοντά στο να προχωρήσουμε σε επόμενο βήμα.

Κορίτσι μου ότι και να αποφασίσετε εύχομαι να είναι το καλύτερο για εσάς με ένα θετικό αποτέλεσμα!!

Δημοσίευση

@Naty_ Το πρώτο που ηταν παλινδρομη ηρθε μετα απο 5 μήνες προσπάθειες..Τωρα είμαστε στον 7 μηνα προσπάθειων, αλλα εγω νιώθω οτι πέρασαν 2 χρόνια. Ξερω οτι δεν είναι τραγικός ο καιρός αλλα θελα θελα εστω μέχρι τα Χριστούγεννα να δοκιμάσουμε να βοηθηθουμε. Αυτο το μηνα ειχαμε λίγες επαφές αλλα το έχω αφήσει πιστεύω οτι χρειάζομαι βοήθεια, αρχισα να σκέφτομαι τι μπορούμε να κάνουμε και οχι αν έμεινα.

Δημοσίευση
στις πριν 10 λεπτά, ο/η evaa__ είπε:

@Naty_ Το πρώτο που ηταν παλινδρομη ηρθε μετα απο 5 μήνες προσπάθειες..Τωρα είμαστε στον 7 μηνα προσπάθειων, αλλα εγω νιώθω οτι πέρασαν 2 χρόνια. Ξερω οτι δεν είναι τραγικός ο καιρός αλλα θελα θελα εστω μέχρι τα Χριστούγεννα να δοκιμάσουμε να βοηθηθουμε. Αυτο το μηνα ειχαμε λίγες επαφές αλλα το έχω αφήσει πιστεύω οτι χρειάζομαι βοήθεια, αρχισα να σκέφτομαι τι μπορούμε να κάνουμε και οχι αν έμεινα.

Σίγουρα δεν είναι μεγάλο το διάστημα των 7 μηνών, αλλά έχοντας περάσει και την παλίνδρομη καταλαβαίνω απόλυτα την κούραση που μπορεί να νιώθεις. Εμένα η τελευταία εγκυμοσύνη ήρθε στους 6 μήνες προσπαθειών. Αλλά κι εγώ είχα κουραστεί τόσο πολύ λόγω των προηγούμενων 3 που είχα και δεν προχώρησαν και ουσιαστικά πέρασε διάστημα σχεδόν 3 χρόνων που ήμασταν σε αυτή τη διαδικασία. 

Νομίζω είναι καλό το ότι το "έβγαλες" από το μυαλό σου, που φυσικά δεν μπορεί να βγει αλλά καταλαβαίνεις τι εννοώ. Αν θέλετε να πάτε πιο στοχευμένα μπορείτε να κάνετε την προσπάθεια με τη σπερματέγχυση, μία φίλη μου μετά από χρόνια προσπαθειών χωρίς αποτέλεσμα έκανε και με την πρώτη πέτυχε, αλλά αυτό δεν είναι ο κανόνας. Ο σύντροφός σου πώς το βλέπει γενικά; 

Δημοσίευση

@Naty_ Γενικα είναι πολυ αισιόδοξος και υποστηρικτικός, θελει να το πάμε οπως νιώθω εγω καλύτερα.Ωστοσο βλέπω την επιθυμία του για παιδί και πολλές φορές στεναχωριέμαι που δεν έχω μείνει ακόμα.  Καταλαβαίνω ομως οτι ολα αυτα ειναι αναμενόμενα συναισθήματα αυτής της διαδικασίας. Για κάποιο λογο επαψα να  σκέφτομαι έντονα αν εμεινα, τα τεστ εγκυμοσύνης και λοιπά. Η σκέψη μου στράφηκε στο τι θα κάνουμε εν τέλει. 

Δημοσίευση
στις πριν 13 λεπτά, ο/η evaa__ είπε:

@Naty_ Γενικα είναι πολυ αισιόδοξος και υποστηρικτικός, θελει να το πάμε οπως νιώθω εγω καλύτερα.Ωστοσο βλέπω την επιθυμία του για παιδί και πολλές φορές στεναχωριέμαι που δεν έχω μείνει ακόμα.  Καταλαβαίνω ομως οτι ολα αυτα ειναι αναμενόμενα συναισθήματα αυτής της διαδικασίας. Για κάποιο λογο επαψα να  σκέφτομαι έντονα αν εμεινα, τα τεστ εγκυμοσύνης και λοιπά. Η σκέψη μου στράφηκε στο τι θα κάνουμε εν τέλει. 

Κορίτσι μου απο εξετάσεις, εχει κανει ο σύντροφος σου, σπερμοδιαγραμμα,dfi,οξειδωτικο στρες? Καρυοτυπο ζευγούς και οι δύο?

Ναι ειναι λίγος ο καιρος, αλλα φαινεται αιώνας! Εμεις σκέψου σε κάποιους μήνες κλείνουμε 3 χρονια και ουτε ξερω πως περάσανε! Και ξεκινήσαμε εξετάσεις από τον 6 μηνα σε ηλικία τοτε 26 χρονών! Παλι καλα που με το άγχος που με ειχε καταβάλει κάναμε άπειρες εξετάσεις και  βρήκαμε το θεματακι μας !

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η evaa__ είπε:

@Θέτις Κ.Σ ευχαριστώ πολυ για την απάντηση σου, μολις κάνω τη σαλπιγγογραφια θα σου στείλω. Πόνεσε αυτή η εξέταση; @ΠαρασκευαιδουΘα προσπαθήσω στο κύκλο του Οκτωβρίου να γινει πρόκληση.Νιωθω οτι ηρθε η ωρα να προχωρήσουμε σε επόμενο βήμα.

έχει 2 τρόπους να γίνει αυτή η εξέταση, εγώ είχα κάνει αυτή που σου κάνουν έγχυση σκιαγραφικού υγρού στον κόλπο και "φωτογραφίζουν" στη στιγμή με το μηχανημα ωστε να έχουν εικόνα από τις σάλπιγγες. Είναι άβολο, νιώθεις μια στιγμαία ενόχληση κατά την έγχυση του υγρού με το σωληνάκι, αλλά είναι τόσο σύντομη που δε προλαβαινεις να νιωσεις ουσιαστικό πόνο. Τλχ αυτή ήταν η δική μου εμπειρία. Η/ο γυναικολόγος σου λογικά θα σου πει να πάρεις ιμπουπροφένη 1 ωρα πριν και μετά την εξέταση καθώς και θα σου γράψει αντιβίωση για την πρόληψη από καποια λοίμωξη (εγώ δεν είχα θέμα).

Γενικά, μη τι φοβάσαι καθόλου αυτή την εξέταση, είναι πολύ σύντομη και κατά πλειοψηφία ανώδυνη! Εύχομαι να πάνε όλα καλά και είμαι εδώ αν έχεις περαιτέρω απορίες σχετικά με την πρόκληση.

Ωστόστο όπως σου είπαν και τα κορίτσια παραπάνω, να σου πω κι εγώ ότι ο δικός μου έκανε πρώτα σπερμοδιάγραμμα κι εφόσον αυτό είχε βγει καλό, τότε η ειδικός γονομότητας με παρέπεμψε να κανω σαλπιγγογραφία. Διότι είναι λέει μια παρεμβατική διαδικασία, ενώ του άντρα δεν είναι κάτι, γι αυτό θέλουμε πρωτα να αποκλείσουμε κάποια παθογένεια στο σπέρμα κι έπειτα συνεχίζουμε με περαιτερω έλεγχο στη γυναίκα.

Τέλος, όσον αφορά το σύντροφό σου, χαίρομαι πάρα πολύ που είναι υποστηρικτός και είστε μαζί σ αυτό το ταξίδι. Πάααρα πολύ σημαντικό. Και λέγοντας αυτό, να θυμάσαι πως, όπως εσύ βλέπεις την επιθυμία του για παιδί και αγωνιάς για το πότε θα μείνεις έγκυος (που ήδη έχεις μια εγκυμοσύνη στο ενεργετικό σας, ασχέτως αποτελέσματος!), άλλα τόσο πιστεύω θα αγωνιά κι αυτός για σένα που θέλεις να γίνεις μαμά ❤️ Καλα κάνετε και ψάχνεστε εννοείται, απλά στο μεσοδιάστημα, μη ξεχνάτε να περνάτε και καλά και να κανετε τα πράγματα που σας ευχαριστούν γιατί αλλιώς θα γίνει αυτοσκοπός και θα σας τρώει. Εύχομαι πολύ σύντομα να έρθει το μωράκι σας 🙏🌈

Δημοσίευση

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις σας. Θα μπούμε σε διαδικασία εξετάσεων και οι δύο και πρώτα ο καλος μου. Μεχρι στιγμής εκανα εξετάσεις θρομβοφιλιας μετα την αποβολή, ορμονικό έλεγχο και θυροειδους για να δουμε την ωορρηξία που εκανα σε εναν κύκλο και ΑΜΗ. Ηταν ολα κομπλέ.Ειχαμε πει να δώσουμε λιγο χρόνο μήπως μας έρθει και απο φθινόπωρο να κάνουμε τις εξετάσεις που χρειάζονται. Τι να πω έχουμε δρόμο μπροστά μας το ξέρω.Θα το παμε βημα βημα και βλέπουμε σημασία εχει οτι είμαστε μαζι σε αυτό το ταξίδι.

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η evaa__ είπε:

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις σας. Θα μπούμε σε διαδικασία εξετάσεων και οι δύο και πρώτα ο καλος μου. Μεχρι στιγμής εκανα εξετάσεις θρομβοφιλιας μετα την αποβολή, ορμονικό έλεγχο και θυροειδους για να δουμε την ωορρηξία που εκανα σε εναν κύκλο και ΑΜΗ. Ηταν ολα κομπλέ.Ειχαμε πει να δώσουμε λιγο χρόνο μήπως μας έρθει και απο φθινόπωρο να κάνουμε τις εξετάσεις που χρειάζονται. Τι να πω έχουμε δρόμο μπροστά μας το ξέρω.Θα το παμε βημα βημα και βλέπουμε σημασία εχει οτι είμαστε μαζι σε αυτό το ταξίδι.

Όταν έκανα εγώ τις εξετάσεις και βρήκαμε τη χαμηλή αμη τα είχα βάψει μαύρα... Πίστευα ότι εγώ φταίω για όλα και δεν έχουν μείνει ωαρια... Κάθε φορά που ερχόταν το πίστευα όλο και πιο πολύ, μέχρι που το συζητησα με τον άντρα μου και μου λέει δεν πάω να κάνω μια εξέταση εγώ να δούμε πού βρισκόμαστε... Και τελικά βρέθηκε θέμα και σε εκείνον... Εμένα αυτό κάπως με χαλάρωσε, με  ηρέμησε.. απ' την άποψη βρήκαμε το πρόβλημα θα βρούμε και τη λύση... Σε εκείνον τον κύκλο κάναμε ερωτα χωρίς καθόλου άγχος. Και κάπως έτσι το μπεμπακι ήρθε εκεί που δεν το περίμεναμε..  δεν λέω να μην κάνετε εξετάσεις σε καμία περίπτωση.. να κάνετε! Απλά τελικά το άγχος παίζει και αυτό το ρόλο του..

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...