Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κορίτσια καλησπέρα! Ακούω συχνά τελευταία για περιπτώσεις που βγαίνει θετική η συγκεκριμένη λοίμωξη στην εγκυμοσύνη και έχω λίγο πανικοβληθεί. Εγώ δεν έχω αντισώματα, αλλά στέλνω την μικρή μου βρεφικό για 3-4 ώρες την ημέρα, για να ξεσκάσει λίγο επειδή της αρέσει! Είναι επικίνδυνο να κολλήσω και να το μεταφέρω στο έμβρυο; 
Η παιδίατρος της μικρής στην αρχή της εγκυμοσύνης που ρώτησα, μου είπε πως δεν υπάρχει στους παιδικούς, αλλά ο πρώην γυναικολόγος μου είπε ότι υπάρχει. Ωστόσο, δεν τον ανησύχησε και μου είπε να μην το κλείσω μέσα το παιδί λόγω αυτού. Δεν ξέρω τι να κάνω..

Δημοσίευση

Καλησπερα! Οτιδηποτε μπορεις να κολλησεις ουσα εγκυος, αλλα δυστυχως δεν μπορεις να το προβλεψεις. Με την ιδια λογικη και τοξοπλασμα μπορει να κολλησεις, και κοξακι και κοκκυτη (τα αναφερω γιατι αυτα ειναι ιδιαιτερα επικινδυνα και τα δυο τελευταια μπορει να τα κολλησουν παιδια στον παιδικο, ακομα και για τον κοβιντ δεν ξερουν τι παρενεργειες μπορει να επιφερει στην κυηση). Προφανως και προφυλασσομαστε οσο μπορουμε, απο την αλλη δεν μπορουμε να μπουμε και σε γυαλα, ειδικα εχοντας αλλα παιδακια. Κι ακομα και σταθμο να μην πανε, στανταρ θα βγεις μια βολτα σε παιδικη χαρα, σε παιδοτοπο, θα βρεθεις με φιλους με αλλα παιδια, δεν γινεται να αποκλεισεις το παιδι απο τα παντα. Οποτε θεωρητικα απο πουθενα δεν καλυπτεσαι. Εχε στο νου σου την μικρη, αν εκδηλωσει καποιο παραξενο συμπτωμα να προσπαθησεις να απομονωθεις, να φορας μασκα κλπ, γιατι και στρεπτοκοκος παιζει πολυ σε παιδικους επισης ακομα και τωρα καλοκαιρι. Και κατα τα αλλα για cmv και τοξοπλασμα, ουτως η αλλως κανεις καθε 3-4 βδομαδες ελεγχο αντισωματων. Κυριως αυτα τα δυο αν τα κολλησεις στο α τριμηνο επιφερουν σοβαρες ανωμαλιες στο εμβρυο, μετεπειτα μειωνονται και οι επιπτωσεις. Ελπιζεις απλα να μην σταθεις τοσο ατυχη. Κι αυτο στο λεω ως παθουσα, στην πρωτη μου εγκυμοσυνη κολλησα cmv κι εκανα αναγκαστικη διακοπη. Αν με ρωτας ομως δεν εχω ιδεα πως το κολλησα, δεν ειχα κανενα συμπτωμα, κανενας απο τους κοντινους μου ανθρωπους επισης δεν ηταν αρρωστοι, ουτε και ειχα τοτε αλλο παιδακι. Κι στην εξεταση ρουτινας στον τριτο μηνα, βγηκαν ξαφνικα θετικα τα αντισωματα.! Γενικα αυτη ειναι μια λοιμωξη που σπανια κανει συμπτωματα. Στα λεω γιατι τοτε τα εψαξα ολα. Οποτε καλως η κακως, αν κατι ειναι να συμβει, θα συμβει.  Ειναι κι η τυχη στη μεση.

Δημοσίευση
στις πριν 25 λεπτά, ο/η Maria_mtx είπε:

Καλησπερα! Οτιδηποτε μπορεις να κολλησεις ουσα εγκυος, αλλα δυστυχως δεν μπορεις να το προβλεψεις. Με την ιδια λογικη και τοξοπλασμα μπορει να κολλησεις, και κοξακι και κοκκυτη (τα αναφερω γιατι αυτα ειναι ιδιαιτερα επικινδυνα και τα δυο τελευταια μπορει να τα κολλησουν παιδια στον παιδικο, ακομα και για τον κοβιντ δεν ξερουν τι παρενεργειες μπορει να επιφερει στην κυηση). Προφανως και προφυλασσομαστε οσο μπορουμε, απο την αλλη δεν μπορουμε να μπουμε και σε γυαλα, ειδικα εχοντας αλλα παιδακια. Κι ακομα και σταθμο να μην πανε, στανταρ θα βγεις μια βολτα σε παιδικη χαρα, σε παιδοτοπο, θα βρεθεις με φιλους με αλλα παιδια, δεν γινεται να αποκλεισεις το παιδι απο τα παντα. Οποτε θεωρητικα απο πουθενα δεν καλυπτεσαι. Εχε στο νου σου την μικρη, αν εκδηλωσει καποιο παραξενο συμπτωμα να προσπαθησεις να απομονωθεις, να φορας μασκα κλπ, γιατι και στρεπτοκοκος παιζει πολυ σε παιδικους επισης ακομα και τωρα καλοκαιρι. Και κατα τα αλλα για cmv και τοξοπλασμα, ουτως η αλλως κανεις καθε 3-4 βδομαδες ελεγχο αντισωματων. Κυριως αυτα τα δυο αν τα κολλησεις στο α τριμηνο επιφερουν σοβαρες ανωμαλιες στο εμβρυο, μετεπειτα μειωνονται και οι επιπτωσεις. Ελπιζεις απλα να μην σταθεις τοσο ατυχη. Κι αυτο στο λεω ως παθουσα, στην πρωτη μου εγκυμοσυνη κολλησα cmv κι εκανα αναγκαστικη διακοπη. Αν με ρωτας ομως δεν εχω ιδεα πως το κολλησα, δεν ειχα κανενα συμπτωμα, κανενας απο τους κοντινους μου ανθρωπους επισης δεν ηταν αρρωστοι, ουτε και ειχα τοτε αλλο παιδακι. Κι στην εξεταση ρουτινας στον τριτο μηνα, βγηκαν ξαφνικα θετικα τα αντισωματα.! Γενικα αυτη ειναι μια λοιμωξη που σπανια κανει συμπτωματα. Στα λεω γιατι τοτε τα εψαξα ολα. Οποτε καλως η κακως, αν κατι ειναι να συμβει, θα συμβει.  Ειναι κι η τυχη στη μεση.

Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο και τις πληροφορίες και λυπάμαι για αυτό που πέρασες! Η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ και ούτε θέλω φυσικά να το απομονώσω το παιδί. Στον βρεφικό με ενημερώνουν κιόλας πλέον λόγω εγκυμοσύνης για κρούσματα σε όλες τις ιώσεις, που γίνονται αντιληπτά και την κρατάω σπίτι. Ωστόσο η προφύλαξη είναι εξαιρετικά δύσκολη, γιατί με το που με βλέπει ανοίγει το στόμα και με κυνηγάει μονίμως να με φιλήσει 🤣🤣🤣

Δημοσίευση

Θα συμφωνήσω με τη κοπέλα παραπάνω. Αν θες να πάρεις τα μέτρα σου θα πρέπει οχι μονο να μην στείλεις τη μικρή παιδικό, αλλά γενικά να φοράς μάσκα έξω, μη σου πω να τους αποφεύγεις κ όλους στο σπίτι. Να μπεις δηλαδή σε καραντίνα. Δυσκολο. 

Δυστυχώς κ εγω είμαι παθουσα και εκανα διακοπή στον 6ο μήνα. Τοτε ο γιατρός με ρώτησε αν είμαι δασκάλα κ αν έρχομαι σε επαφή με παιδια. Ούτε δασκάλα είμαι, ούτε παιδί ειχα. Βασικά ούτε ήξερα τι ηταν , δεν ειχα ποτε κανένα σύμπτωμα, ο άντρας μου επειδή έκανε κ αυτός την εξέταση δε κόλλησε ποτέ..εγω όμως την πάτησα. Ειναι να μη σου τύχει. Να πλένεις καλα τα χέρια σου αυτη ήταν η γενική οδηγία. 

Μια τελειομηνη εγκυμοσύνη εύχομαι!💗

Δημοσίευση
στις πριν 25 λεπτά, ο/η Zenia z είπε:

Θα συμφωνήσω με τη κοπέλα παραπάνω. Αν θες να πάρεις τα μέτρα σου θα πρέπει οχι μονο να μην στείλεις τη μικρή παιδικό, αλλά γενικά να φοράς μάσκα έξω, μη σου πω να τους αποφεύγεις κ όλους στο σπίτι. Να μπεις δηλαδή σε καραντίνα. Δυσκολο. 

Δυστυχώς κ εγω είμαι παθουσα και εκανα διακοπή στον 6ο μήνα. Τοτε ο γιατρός με ρώτησε αν είμαι δασκάλα κ αν έρχομαι σε επαφή με παιδια. Ούτε δασκάλα είμαι, ούτε παιδί ειχα. Βασικά ούτε ήξερα τι ηταν , δεν ειχα ποτε κανένα σύμπτωμα, ο άντρας μου επειδή έκανε κ αυτός την εξέταση δε κόλλησε ποτέ..εγω όμως την πάτησα. Ειναι να μη σου τύχει. Να πλένεις καλα τα χέρια σου αυτη ήταν η γενική οδηγία. 

Βλεπω κι εσυ επιασες το τζοκερ… Οπως το λες…. Ειναι μη σου τυχει… Οπως και πολλα αλλα στη ζωη φυσικα… Εκανες μετεπειτα παιδακι/α; 

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Zenia z είπε:

Σε ευχαριστώ πολύ! Μακάρι να μην περνούσαν οι γυναίκες αυτήν την διαδικασία! Λυπάμαι! 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Σε ευχαριστώ πολύ! Μακάρι να μην περνούσαν οι γυναίκες αυτήν την διαδικασία! Λυπάμαι! 
    • Γεια σας κορίτσια! Εγω είμαι πιο μετα απο εσάς, είμαι τον Απρίλιο αλλα λόγω καισαρικής και 2ου παιδιού μπορει να είμαι και Μάρτιο, οπότε έρχομαι στην παρέα σας! Είμαι στην 7η εβδομάδα και τωρα ξεκινάνε οι ανακατωσουρες, κάθε μερα είμαι και απο λιγο χειρότερα. Και εχω και φοβερή κουραση και υπνηλία ολη τη μερα μεχρι να φτασει το απόγευμα που αρχιζω και συνερχομαι καπως. Επίσης εχω έναν πόνο στη μέση απο πολυ νωρίς, δεν ξέρω αν σχετίζεται με την εγκυμοσύνη αλλα εδω και 3 βδομάδες παει κι έρχεται..
    • Όλα τα βρεφικά είναι έρωτας...!!! 🥰 Να περάσει ο καιρός να ξεκινήσουμε τα ψώνια ....! Εγώ φοβάμαι ακόμα να πάρω κάτι...έτσι όπως είναι η κατάσταση μου 
    • Βλεπω κι εσυ επιασες το τζοκερ… Οπως το λες…. Ειναι μη σου τυχει… Οπως και πολλα αλλα στη ζωη φυσικα… Εκανες μετεπειτα παιδακι/α; 
    • Θα συμφωνήσω με τη κοπέλα παραπάνω. Αν θες να πάρεις τα μέτρα σου θα πρέπει οχι μονο να μην στείλεις τη μικρή παιδικό, αλλά γενικά να φοράς μάσκα έξω, μη σου πω να τους αποφεύγεις κ όλους στο σπίτι. Να μπεις δηλαδή σε καραντίνα. Δυσκολο.  Δυστυχώς κ εγω είμαι παθουσα και εκανα διακοπή στον 6ο μήνα. Τοτε ο γιατρός με ρώτησε αν είμαι δασκάλα κ αν έρχομαι σε επαφή με παιδια. Ούτε δασκάλα είμαι, ούτε παιδί ειχα. Βασικά ούτε ήξερα τι ηταν , δεν ειχα ποτε κανένα σύμπτωμα, ο άντρας μου επειδή έκανε κ αυτός την εξέταση δε κόλλησε ποτέ..εγω όμως την πάτησα. Ειναι να μη σου τύχει. Να πλένεις καλα τα χέρια σου αυτη ήταν η γενική οδηγία.  Μια τελειομηνη εγκυμοσύνη εύχομαι!💗  
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...