Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα και πάλι στις μέλλουσες και ήδη υπάρχουσες μανούλες, αρκετά προβλήματα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης βρε κορίτσια..προσωπικά στην αυχενικη διαγνωστικα με αυξημένη πίεση στις μητριαιες αρτηρίες και κίνδυνο προεκλαμψιας, το αντιμετωπίζω με salospir, κάνοντας την β επιπέδου προστέθηκε σε αυτά και ο μικρός τραχηλος,  βέβαια εδώ και 2 εβδομάδες είναι σταθερός στα 27μμ αλλά θέλει τακτικό έλεγχο, για αυτό τον λόγω μου χορήγησαν utrogestan, έχω αγχωθεί γτ όλα τα παραπάνω προκαλλουν προωρο τοκετό..εύχομαι όλα να πάνε καλά και προσπαθώ να μην τ σκέφτομαι αλλά δεν γίνεται κιολας.. έχει καμία άλλη παρόμοια εμπειρία; 

Δημοσίευση
στις πριν 23 ώρες, ο/η Maria Tsal είπε:

Καλησπέρα και πάλι στις μέλλουσες και ήδη υπάρχουσες μανούλες, αρκετά προβλήματα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης βρε κορίτσια..προσωπικά στην αυχενικη διαγνωστικα με αυξημένη πίεση στις μητριαιες αρτηρίες και κίνδυνο προεκλαμψιας, το αντιμετωπίζω με salospir, κάνοντας την β επιπέδου προστέθηκε σε αυτά και ο μικρός τραχηλος,  βέβαια εδώ και 2 εβδομάδες είναι σταθερός στα 27μμ αλλά θέλει τακτικό έλεγχο, για αυτό τον λόγω μου χορήγησαν utrogestan, έχω αγχωθεί γτ όλα τα παραπάνω προκαλλουν προωρο τοκετό..εύχομαι όλα να πάνε καλά και προσπαθώ να μην τ σκέφτομαι αλλά δεν γίνεται κιολας.. έχει καμία άλλη παρόμοια εμπειρία; 

Κι εγω εχω το ιδιο θεμα… Και μαλιστα σε διδυμη κυηση, που ουτως η αλλως το βαρος και η πιεση ειναι πολλαπλασια, καθως και ο κινδυνος προωροτητας αυξημενος….😩 Τωρα ειμαι στην 32η εβδομαδα… Με παρακολουθηση καθε βδομαδα, προγεστερονη, ξεκουραση και χαπια κατα των συσπασεων (γιατι ειχα πολλες και επιβαρυναν τον τραχηλο)…. Ο γιατρος μου λεει πως μετα τις 34 δεν φοβομαστε, γιατι εχει ολοκληρωθει η ωριμανση των οργανων των εμβρυων κι ειδικα στα διδυμα μετα την 34η, ετσι κι αλλιως μπορει να προκυψει τοκετος χωρις να συνυπαρχει και τιποτα αλλο… Βεβαια το ιδανικο σεναριο για εμενα ειναι οι 36… Οποτε μετραω αντιστροφα κι ευχομαι να φτασω εκει για να ειναι οσο το δυνατον πιο καλα σε βαρος… Δε θα σου πω ψεματα, πολυ δυσκολο ολο αυτο που βιωνω… Κλεισμενη ηδη 2 μηνες σπιτι δεν μπορω να κανω τιποτα απο οσα θελω… Δεν εχω κανει καμια ετοιμασια κυριολεκτικα γιατι δεν εχω και βοηθεια και ο συζυγος καλως η κακως δεν το εχει και πολυ με αυτες τις δουλειες… Πλεον κιολας εγω εχω βαρυνει πολυ , οχι απο θεμα κιλων, αλλα πιεσης με την τεραστια κοιλια και τρομερης δυσφοριας συν οτι απο την πολλη ξαπλα ποναω παντου, μεση, γοφους, πλατη, πωπος… Αλλα πιο πολυ με ζοριζει η ψυχολογια, γιατι οσο ειμαι απο το πρωι ως το βραδυ σπιτι, ολο σκεφτομαι αρνητικα σεναρια, ψαχνω, διαβαζω, κι ολο αυτο μονο καλο δεν κανει. 

Δημοσίευση

Δεν το είχα προσωπικά όμως είναι αρκετά συχνό. Συνήθως αρκεί η ξεκούραση κ η ηρεμία. Οι περισσότερες γνωστές μου έφτασαν κανονικά ως 37-38 εβδομάδες αλλά θέλει αρκετή ξάπλα κ προσοχη συνήθως! Εσένα τι σου έχει συστήσει ο/η γιατρός; Με το καλό και όλα να πάνε καλά!

Δημοσίευση

Ευχαριστώ κοριτσια για τις απαντήσεις!! Maria_mtx εύχομαι να πάνε όλα καλά! Μπήκες στην τελική ευθεία!! 

Tokyo προς το παρόν παίρνω μαγνησιο και utrogestan για τον τράχηλο και σαλοσπιρ για τις μητριαιες αρτηρίες. Ελπίζω να με κρατήσουν σε μια σταθερή κατάσταση και να πάνε όλα κατ ευχήν!

Δημοσίευση
στις On 12/8/2025 at 4:51 ΜΜ, ο/η Maria Tsal είπε:

Γεια σου Μαρία! Ομοιοπαθουσα εδώ.. παίρνουμε την ίδια αγωγή, σαλοσπιρ, utro κτλ όμως πριν ένα μήνα περίπου έκανα και περίδεση τραχήλου γιατί είδε ο γιατρός ξαφνική μείωση.  Αν σε παρηγορεί εγώ το σκέφτομαι όλη την ημέρα. Πάω στα ραντεβού, παίρνω μια ανάσα, κι μετά με τρώει πάλι το σαράκι...απ' ότι έχω δει έως τώρα, θέλει προσοχή, όχι περπάτημα, όχι σκάλες, όχι κουβαληματα και ορθοστασία. Κυρίως να ακούς το σώμα σου και να παίρνεις την αγωγη σου. Κάνω κι εγώ ότι μπορώ, και με ένα βήμα τη φορά θα τα καταφέρουμε 🙂

Δημοσίευση

Τα ίδια είχα κορίτσια και στις δύο εγκυμοσύνες. Να ακολουθείτε την αγωγή του ιατρού και ξεκούραση. Παρήγγειλα πολλά από το ίντερνετ για τα μωρά. Το πρώτο το γέννησα 36 και 5,το δεύτερο 37 και 6. Όλα καλά. Μετά δεν προλαβαίνεις να κάτσεις...... για χρόνια 🤣

Δημοσίευση

Είμαι 22 εβδομάδες και ο τράχηλος μου είναι 2.5-2.7 κλειστός με μια μικρή χοάνη στην μέτρηση σήμερα ,δεν έχω κάνει περίδεση είμαι μόνο με utrogestan μαγνήσιο και vasclor και ξάπλα ! Εύχομαι σε όλες μας να πάνε καλά !!! 

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η sofakikaramel είπε:

Είμαι 22 εβδομάδες και ο τράχηλος μου είναι 2.5-2.7 κλειστός με μια μικρή χοάνη στην μέτρηση σήμερα ,δεν έχω κάνει περίδεση είμαι μόνο με utrogestan μαγνήσιο και vasclor και ξάπλα ! Εύχομαι σε όλες μας να πάνε καλά !!! 

Και εμένα στη δεύτερη εγκυμοσύνη ηταν ίδια κατάσταση με εσένα ίδια εκατοστά και με χοάνη. Το πήραμε 37 και 5 πολύ ήρεμο το μωρό. Θέλει παρακολούθηση, αλλά είναι καλό που το ξέρετε. Εύχομαι καλή έκβαση στην εγκυμοσύνη. 

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η sofakikaramel είπε:

Κοριτσι μου κι εγω με 2 εως 2,5 τραχηλο απ τις 24 περιπου με διδυμα. Τωρα εκλεισα τις 32. Μονο ξεκουραση, ουτροτζεσταν και φαρμακο για τις συσπασεις (γιατι εκανα αρκετες). Περιδεση δεν προλαβαμε. Εμενα μου εχει πει πως αν εως τις 34 ανοιξει και δει χοανη, θα μου βαλει πεσσο για να παρουμε οσες μερες παραπανω μπορεσουμε… Ενεσεις κορτιζονης δεν εχω κανει. Μου εχει πει μονο σε περιπτωση ενδειξεων τοκετου κι αυστηρα και μονο ως τις 34. Πλεον δεν ενδεικνυνται προληπτικως, ουτε αν δεν υπαρχει κινδυνος αμεσου προωρου τοκετου, γιατι συμφωνα με τις τελευταιες μελετες εχουν αρκετες παρενεργειες και στην ενδομητρια αναπτυξη των εμβρυων αλλα και στην μετεπειτα ζωη τους. Οποτε ζυγιζεις οφελη με παρενεργειες. Τελικα παντως ειμαστε πολλες με το ιδιο προβλημα. Αλλα τελικα με πολλη προσοχη φτανουμε σε ασφαλεις βδομαδες σιγα σιγα. Κι εγω τωρα οδευω για τις 34…. και αν παω 36… θα κανουμε παρτυ!! Ευχομαι σε ολες μας κουραγιο και να πανε ολα κατευχην!!!!

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Maria_mtx είπε:

Κοριτσι μου κι εγω με 2 εως 2,5 τραχηλο απ τις 24 περιπου με διδυμα. Τωρα εκλεισα τις 32. Μονο ξεκουραση, ουτροτζεσταν και φαρμακο για τις συσπασεις (γιατι εκανα αρκετες). Περιδεση δεν προλαβαμε. Εμενα μου εχει πει πως αν εως τις 34 ανοιξει και δει χοανη, θα μου βαλει πεσσο για να παρουμε οσες μερες παραπανω μπορεσουμε… Ενεσεις κορτιζονης δεν εχω κανει. Μου εχει πει μονο σε περιπτωση ενδειξεων τοκετου κι αυστηρα και μονο ως τις 34. Πλεον δεν ενδεικνυνται προληπτικως, ουτε αν δεν υπαρχει κινδυνος αμεσου προωρου τοκετου, γιατι συμφωνα με τις τελευταιες μελετες εχουν αρκετες παρενεργειες και στην ενδομητρια αναπτυξη των εμβρυων αλλα και στην μετεπειτα ζωη τους. Οποτε ζυγιζεις οφελη με παρενεργειες. Τελικα παντως ειμαστε πολλες με το ιδιο προβλημα. Αλλα τελικα με πολλη προσοχη φτανουμε σε ασφαλεις βδομαδες σιγα σιγα. Κι εγω τωρα οδευω για τις 34…. και αν παω 36… θα κανουμε παρτυ!! Ευχομαι σε ολες μας κουραγιο και να πανε ολα κατευχην!!!!

Είναι πολύ ενθαρρυντικό αυτό που ακούω ! Συγχαρητήρια που έφτασες μέχρι εδώ και σου εύχομαι να φτάσεις όσο πιο μακριά μπορείς ! 

Μου φαίνονται βουνό οι εβδομάδες νιώθω ότι έχω κολλήσει στης 22!  

Εύχομαι να φτάσω σε μια καλή εβδομάδα και να μην κοντύνει ο τράχηλος απότομα !!!

Περίδεση μου είπε ότι δεν μπορεί να μου κάνει σε αυτές τις εβδομάδες απλά θα είμαι με στενή παρακολούθηση! 

Τελικά όντως είμαστε πολλές και εύχομαι ναας πάνε όλα καλά σε όλες μας !!!!

Δημοσίευση
στις πριν 9 ώρες, ο/η sofakikaramel είπε:

Είναι πολύ ενθαρρυντικό αυτό που ακούω ! Συγχαρητήρια που έφτασες μέχρι εδώ και σου εύχομαι να φτάσεις όσο πιο μακριά μπορείς ! 

Μου φαίνονται βουνό οι εβδομάδες νιώθω ότι έχω κολλήσει στης 22!  

Εύχομαι να φτάσω σε μια καλή εβδομάδα και να μην κοντύνει ο τράχηλος απότομα !!!

Περίδεση μου είπε ότι δεν μπορεί να μου κάνει σε αυτές τις εβδομάδες απλά θα είμαι με στενή παρακολούθηση! 

Τελικά όντως είμαστε πολλές και εύχομαι ναας πάνε όλα καλά σε όλες μας !!!!

Σε νιωθω!! Κι εγω οταν το ανακαλυψαμε δεν πιστευα πως θα φτασω ως εδω. Μετραγα μερες σαν τους φυλακισμενους. Βδομαδα τη βδομαδα επαιρνα μια ανασα. Καταλαβαινω απολυτως τι λες. Σου υπογραφω ομως οτι τελικα θα περασει ο καιρος και θα εχουνε παει ολα καλα. Εμενα οι γιατροι που με παρακολουθουν , που γενικα ειναι και πολυ εμπειροι, ηταν αισιοδοξοι εξ αρχης οτι θα πανε ολα καλα κι οτι εχουν δει απειρες αντιστοιχες περιπτωσεις και στατιστικα κανενα τους περιστατικο δεν γεννησε πριν τις 28 εβδομαδες. Μονο το 10% μεταξυ 28 και 32. Δηλαδη το 90% φτανει μετα τις 32 και το 50% μεταξυ 35 και 37. Ξεκουρασου οσο μπορεις, κανε συχνες επισκεψεις στο γιατρο ωστε να προλαβεις ο μη γενοιτο καποια μειωση, παιρνε τα φαρμακα σου και ολα θα πανε καλα. Ειμαστε εδω να τα λεμε!

Δημοσίευση

Σας έχουν συστήσει η γιατροί σας πλήρη ξάπλα; εμένα προς το παρόν μου πρότειναν να μειώσω την έντονη δραστηριότητα, το πολύ περπάτημα και σίγουρα να μην σηκώνω βάρη, αυτα θεωρώ πως τα έχω τηρήσει , αλλά τις βόλτες μου και τα καφεδάκια μου τα κάνω. Αύριο έχω ραντεβού ελπίζω να μην έχω επιβαρύνει την κατάσταση.

Δημοσίευση
στις πριν 5 ώρες, ο/η Maria_mtx είπε:

Σε νιωθω!! Κι εγω οταν το ανακαλυψαμε δεν πιστευα πως θα φτασω ως εδω. Μετραγα μερες σαν τους φυλακισμενους. Βδομαδα τη βδομαδα επαιρνα μια ανασα. Καταλαβαινω απολυτως τι λες. Σου υπογραφω ομως οτι τελικα θα περασει ο καιρος και θα εχουνε παει ολα καλα. Εμενα οι γιατροι που με παρακολουθουν , που γενικα ειναι και πολυ εμπειροι, ηταν αισιοδοξοι εξ αρχης οτι θα πανε ολα καλα κι οτι εχουν δει απειρες αντιστοιχες περιπτωσεις και στατιστικα κανενα τους περιστατικο δεν γεννησε πριν τις 28 εβδομαδες. Μονο το 10% μεταξυ 28 και 32. Δηλαδη το 90% φτανει μετα τις 32 και το 50% μεταξυ 35 και 37. Ξεκουρασου οσο μπορεις, κανε συχνες επισκεψεις στο γιατρο ωστε να προλαβεις ο μη γενοιτο καποια μειωση, παιρνε τα φαρμακα σου και ολα θα πανε καλα. Ειμαστε εδω να τα λεμε!

Πραγματικά μετράω μια μια τις μέρες και κάθε φορά που έρχεται το βράδυ λέω πάει και αυτή η μέρα ! Κάθε βδομάδα έχω πλέον ραντεβού για να με βλέπει ! Μου φαίνονται όλα τόσο βουνό ......

Το μωρό μου είναι τόσο ζωηρό που νιώθω ότι καταλαβαίνει το άγχος μου !

Δημοσίευση
στις πριν 49 λεπτά, ο/η Maria Tsal είπε:

Σας έχουν συστήσει η γιατροί σας πλήρη ξάπλα; εμένα προς το παρόν μου πρότειναν να μειώσω την έντονη δραστηριότητα, το πολύ περπάτημα και σίγουρα να μην σηκώνω βάρη, αυτα θεωρώ πως τα έχω τηρήσει , αλλά τις βόλτες μου και τα καφεδάκια μου τα κάνω. Αύριο έχω ραντεβού ελπίζω να μην έχω επιβαρύνει την κατάσταση.

Κορίτσι μου εμένα ο γιατρός μου είπε ότι με θέλει ξεκουραστη αλλά όχι να κοιτάω το ταβάνι ,ένα φαγητό μπορώ να το κάνω αλλά μέχρι εκεί ,να περπατήσω να κάνω βόλτα έξω όχι ! 

Πόσες εβδομάδες είσαι εσύ και με τι τράχηλο? Εμένα είναι κλειστός με μια μικρή χοάνη 

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Maria Tsal είπε:

Πολυ περπατημα, σκαλες, βαρη πρεπει να αποφευγεις. Αν πχ πας για καφε με αμαξι, κι απλα πας και κατσεις να τον πιεις, δεν υπαρχει προβλημα.

Δημοσίευση
στις πριν 9 ώρες, ο/η sofakikaramel είπε:

Κορίτσι μου εμένα ο γιατρός μου είπε ότι με θέλει ξεκουραστη αλλά όχι να κοιτάω το ταβάνι ,ένα φαγητό μπορώ να το κάνω αλλά μέχρι εκεί ,να περπατήσω να κάνω βόλτα έξω όχι ! 

Πόσες εβδομάδες είσαι εσύ και με τι τράχηλο? Εμένα είναι κλειστός με μια μικρή χοάνη 

Τελευταία φορά που το μέτρησα ήταν 27   χωρίς χοάνη, έχω μέτρηση ξανά αύριο, δουλειά πάω κανονικά αλλά είναι καθιστική, γενικά συνεχίζω κανονικά την καθημερινότητα απλά με περισσότερη ξεκούραση.

Δημοσίευση
στις πριν 9 ώρες, ο/η Maria_mtx είπε:

Πολυ περπατημα, σκαλες, βαρη πρεπει να αποφευγεις. Αν πχ πας για καφε με αμαξι, κι απλα πας και κατσεις να τον πιεις, δεν υπαρχει προβλημα.

Πλέον παντού με αμαξι, περπάτημα πολύ λίγο αναγκαστικά, ελπίζω να συνεχίσει έτσι και να μην χρειαστεί να καθηλωθω γιατί ακόμα είμαι στην 25 εβδομάδα.

Δημοσίευση
στις πριν 10 ώρες, ο/η Maria Tsal είπε:

Τελευταία φορά που το μέτρησα ήταν 27   χωρίς χοάνη, έχω μέτρηση ξανά αύριο, δουλειά πάω κανονικά αλλά είναι καθιστική, γενικά συνεχίζω κανονικά την καθημερινότητα απλά με περισσότερη ξεκούραση.

Εμένα είδε μικρό άνοιγμα γι αυτό με περιόρισε αλλιώς θα συνέχιζα κανονικά την καθημερινότητα μου ! Θα δούμε πως θα εξελιχθεί τώρα ,εύχομαι σε όλες μας να πάνε όλα καλά και να φτάσουμε μέχρι το τέλος !!! 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...