Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπερα μανουλες. Ο μικρος μου ειναι 13 μηνων τωρα. Μεχρι τωρα επινε γαλα με το μπιμπερο και κοιμοταν πινοντας το, τον αφηνα στην κουνια και συνηθως δεν ξυπνουσε. Η παιδιατρος μας ειπε οτι πρεπει να κοψει το μπιμπερο και να μην κοιμαται πινοντας γαλα. Να πινει δλδ το γαλα του να κανουμε τα δοντακια και μετα υπνο. Το πρωτο κομματι το κοψιμο του μπιμπερο πηγε καλα, πινει τωρα απο ποτηρακι με καλαμακι αυτα με το βαριδι. Ομως εχουμε θεμα με τον βραδινο υπνο. Κανουμε τα δοντια μας και μετα τον αφηνω κουνια και του δινω και την πιπιλα. Δε λεει να κοιμηθει με τιποτα. Πρεπει να ειμαστε απο πανω του μια ωρα να τον χαιδευουμε η να του λεμε νανι για να καταφερει να κοιμηθει η να τον παιρνουμε αγκαλια και να τον κραταμε παλι ποση ωρα. Αμα κανουμε να φυγουμε απο το δωματιο σηκωνεται ορθιος και ουρλιαζει. Τι εμπειριες εχετε εσεις; συμβαινει αυτο οταν κοβεται το μπιμπερο;υπαρχει κατι π θα τον βοηθουσε να ηρεμει τα βραδια; 

Δημοσίευση
στις πριν 14 ώρες, ο/η Zaxaroulamak είπε:

Καλησπερα μανουλες. Ο μικρος μου ειναι 13 μηνων τωρα. Μεχρι τωρα επινε γαλα με το μπιμπερο και κοιμοταν πινοντας το, τον αφηνα στην κουνια και συνηθως δεν ξυπνουσε. Η παιδιατρος μας ειπε οτι πρεπει να κοψει το μπιμπερο και να μην κοιμαται πινοντας γαλα. Να πινει δλδ το γαλα του να κανουμε τα δοντακια και μετα υπνο. Το πρωτο κομματι το κοψιμο του μπιμπερο πηγε καλα, πινει τωρα απο ποτηρακι με καλαμακι αυτα με το βαριδι. Ομως εχουμε θεμα με τον βραδινο υπνο. Κανουμε τα δοντια μας και μετα τον αφηνω κουνια και του δινω και την πιπιλα. Δε λεει να κοιμηθει με τιποτα. Πρεπει να ειμαστε απο πανω του μια ωρα να τον χαιδευουμε η να του λεμε νανι για να καταφερει να κοιμηθει η να τον παιρνουμε αγκαλια και να τον κραταμε παλι ποση ωρα. Αμα κανουμε να φυγουμε απο το δωματιο σηκωνεται ορθιος και ουρλιαζει. Τι εμπειριες εχετε εσεις; συμβαινει αυτο οταν κοβεται το μπιμπερο;υπαρχει κατι π θα τον βοηθουσε να ηρεμει τα βραδια; 

Εμενα το εκοψε περυσι το μπιμπερο ηταν κοντα 2 χρονων. Και εμενα ετσι ηθελε να ειμαι κοντα του μεχρι να κοιμηθει. Οταν κοιμοταν εφευγα απο το δωματιο και δεν ξανα ξυπναγε. Βεβαια λιγο καιρο μετα εκοψε την κουνια και αρχισε να κοιμαται σε κρεβατι. Τωρα θελει να ξαπλωνουμε μαζι και μολις κοιμηθει σηκώνομαι και φευγω απο το δωματιο. Υπομονη και θα στρωσει η κατασταση.

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η eva96 είπε:

Εμενα το εκοψε περυσι το μπιμπερο ηταν κοντα 2 χρονων. Και εμενα ετσι ηθελε να ειμαι κοντα του μεχρι να κοιμηθει. Οταν κοιμοταν εφευγα απο το δωματιο και δεν ξανα ξυπναγε. Βεβαια λιγο καιρο μετα εκοψε την κουνια και αρχισε να κοιμαται σε κρεβατι. Τωρα θελει να ξαπλωνουμε μαζι και μολις κοιμηθει σηκώνομαι και φευγω απο το δωματιο. Υπομονη και θα στρωσει η κατασταση.

Σ ευχαριστω ποκυ για την απαντηση! Καταλαβα οποτε μαλλον καπως ετσι παει η φαση..ενταξει απο τη μια ειναι λογικο γιατι ειναι μικρουλια. Εμενα βεβαια το κανει μονο τη νυχτα το μεσημερι ας πουμε τον αφηνω με την πιπιλα και κοιμαται μονος του χωρις να τον νανουρισω η να ειμαι κοντα αλλα ισως τη νυχτα επειδη ειναι και πιο σκοτεινα νιωθει ανασφαλεια. 

Δημοσίευση

Κοριτσι μου, εφόσον έχει μάθει να κοιμάται με το γάλα λογικό να δυσκολεύεται στον βραδινό ύπνο γιατί πρέπει να βρει άλλον τρόπο να αποκοιμιεται..Δοκίμασε μήπως τον βοηθήσουν οι λευκοί ήχοι ή κανένα πανάκι να χαϊδεύει ή αυτό το ρυθμικό το μμμμ που κάνουν καμία φορά κι αυτά όταν πάνε να αποκοιμηθουν. Με το κούνημα στην αγκαλιά θα σε κουράσει πολύ στην πορεία όσο θα βαραίνει αλλά εννοείται μέχρι να βρει δικό του τρόπο να αποκοιμιεται ίσως χρειαστεί να το κάνεις κι αυτό. 

Εγώ προσωπικά δεν έκοψα απότομα το γάλα για κοιμισμα απλά την ώρα που έπινε το γάλα έβαζα λευκούς ήχους είχα και μια πανά αγκαλιας να παίζει στα χέρια του για να συνδυάσει ότι την ώρα που πάει για ύπνο θα έχει λευκούς ήχους και την πάνα αγκαλιάς.

Μετά έδινα τη μισή ποσότητα γάλακτος λίγο νωρίτερα (πχ πριν το βραδινό μπανακι) και το άλλο μισό πριν κοιμηθεί (να πίνει το μισό για να αποκοιμηθει) και σιγά σιγά έδινα όλο και πιο πολύ γάλα νωρίτερα και λιγότερο για να αποκοιμηθει. Παράλληλα κράτησα λευκούς ήχους και πάνα αγκαλιάς ως βοήθεια για τον ύπνο αλλά τα είχε συνηθίσει να υπάρχουν από τότε που έπινε κανονικά το γάλα. 

Τώρα πλέον αποκοιμιεται χωρίς καθόλου γάλα! 

Φυσικά εσύ θα δεις τι ταιριάζει στο δικό σου παιδάκι !

Το σίγουρο είναι ότι μέχρι να αποκοιμηθει θα πρέπει να είσαι εκεί! Ειδικά τώρα που δυσκολεύεται!

Εύχομαι σύντομα να κοιμάται πιο γρήγορα και εύκολα! 

Συγγνώμη για το σεντόνι! 

Δημοσίευση

Εγω θα σ προτεινω να ακολουθήσεις τις ανάγκες του μωρού σου. Σκέψου οτι αν θηλαζες θα τ κρατούσες ακομα αγκαλιτσα. Ειναι μωρακι κ θελει την αγκαλια σας. Μην ταλαιπωριεσαι τζαμπα. Η μικρη μ μέχρι τ 3 σχεδον επινε γαλα στο μπουκάλι στην αγκαλιά μου τ βραδυ κ μεχρι τα 4 σχεδον ηθελε να κοιμαται αγκαλοα μου. Ακομα κ περυσι π έκλεισε τ 5 υπήρχαν βραδια π μ ελεγε θελω να με πάρεις αγκαλια όπως όταν ήμουν μωρο. Θα κάνεις οτι σε εξυπηρετεί κ οτι κάνει ηρεμο τ μωρο σου.

Δημοσίευση

Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις. @Christi.D. πολυ ωραια ιδεα θα το δοκιμασω. @Diwni εχεις δικιο πρεπει να ακολουθουμε τις αναγκες του μωρου μας. Η αληθεια ειναι βρε κοριτσια με αγχωσε καπως η παιδιατρος μου ειπε οτι ειναι λαθος να κοιμαται με το γαλα και επισης ειναι ενα θεμα και τα δοντια. Μας ειπε οτι πρεπει να του κανουμε τα δοντια μετα το γαλα οποτε θεωρητικα δεν πρεπει να του δινω γαλα και μετα να τον βαζω απευθειας για υπνο. Πρεπει να τελειωνουμε με το γαλα να κανουμε τα δοντια μας και μετα να πεφτουμε για υπνο αλλα νιωθω κι εγω οτι ειναι μικρος για να μπει σε τετοιο προγραμμα.

Δημοσίευση

Εγώ θα σου έλεγα να μην αγχώνεσαι τόσο! 

Κι εμένα μου είχε πει όταν ξυπνούσε δύο φορές το βράδυ και έπινε γάλα να δίνω αυστηρά μια φορά το βραδυ γάλα. Δεν ακολούθησα τη συμβουλή της. Τώρα που το μωρό έχει μάθει να κοιμάται μόνο του κανει συνήθως μια αφύπνιση για γάλα αλλά μπορεί να τύχει και δυο. 

Εσένα άμα κοιμάται και σερί μένει ένα δεκαωρο χωρίς να φάει. 

Θεωρώ και πιο αργά και σταδιακά να κάνεις αυτή τη μετάβαση θα είναι μια χαρά! 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...