Μετάβαση σε περιεχόμενο

Με ζέστη, κοιλίτσα και μωρού κλωτσιές, ζούμε Αυγουστιάτικες στιγμές! ⛱️☀️🧸

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Raf123 είπε:

Ναι ναι τώρα θα μας φάει κ εμας! 😂😂😂 εμένα 11 μηνών 8 κιλά!! Μια χαρά είναι κ ο γιος μου έτσι είναι αδύνατος 2.5 χρόνων 12 κιλά. Είναι το σκαρί του!! Πως τα πατε με την μικρή;;; 

τα αδερφάκια καλά! Αγαπιούνται καποιες φορες τσακώνονται αλλά έτσι δεν είναι;;; Η μικρή ότι κρατάει ο μεγαλος το θέλει, ότι αγοράσουμε στην μικρή το θέλει ο μεγαλος άσε!!!!! Όλα είναι δικά του 😂😂😂 την χτυπάει που κ που αλλά έχει κ παθιασμένη αγάπη 😂😂😂 την κάνει αγκαλιά πολύ σφικτά την τσιμπάει το μάγουλο άσε!!! 

καναμε την βάφτιση τον Μάιο!! Άσε εκτός από την παραίτηση μου κ το άγχος μου είχα κ τη βάφτιση μου την ίδια εβδομάδα π έδωσα παραίτηση είχαμε κ τη βάφτιση!! Πήγε πολύ καλά της άρεσε πολύ δεν έκλαψε καθόλου!!! 💕💕 ο νονός της ενθουσιάστηκε γιατί βάφτισε αλλά 2 παιδιά π δεν σταμάτησαν να κλαίνε κ ήταν προετοιμασμένος για τα χειρότερα 

Ναι μωρέ και εμένα έτσι κάνουν οι δικές μου μια αγκαλίτσα και φιλάκια και την άλλη γκρινιάζουν για τα πράγματα της άλλης 😂

Μπράβο στο κορίτσι σου που δεν έκλαψε !  Το χάρηκε και ο νονός και εσείς ! Να σας ζήσει ! (Μεγάλη επιτυχία ο νονός 3 βαφτιστήρια 🥰) σου έπεσαν όλα μαζεμένα μωρέ και το θέμα με την δουλειά και η βάφτιση τουλάχιστον τώρα είναι όλα καλά ☺️  

• Απαντήσεις 476
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση
στις πριν 48 λεπτά, ο/η melitiniღ είπε:

Κορίτσια ερώτηση αν γνωρίζει κάποια!

Πότε πληρωνόμαστε από τον ΕΦΚΑ για την επαπειλούμενη;; Για τον Ιούλιο δεν με έχουν πληρώσει ακόμη.

Έχει να κανει με το ΕΦΚΑ της περιοχής σου . Εγώ είχα κάνει αίτηση αρχές Ιουλίου,η απόφαση βγήκε τέλη του ίδιου μηνα και 5/8 πληρώθηκα.  Τώρα περιμένω να βγει η απόφαση για τον δεύτερο μηνα . Έχεις μιλήσει καθόλου μαζί τους, γνωρίζεις αν βγήκε απόφαση? 

Έβαλα και φώτο που αναγράφει ημερομηνίες έγκρισης και πληρωμών!

Screenshot_20250801_133039_Chrome.jpg

Δημοσίευση
στις πριν 13 λεπτά, ο/η elen. είπε:

Έχει να κανει με το ΕΦΚΑ της περιοχής σου . Εγώ είχα κάνει αίτηση αρχές Ιουλίου,η απόφαση βγήκε τέλη του ίδιου μηνα και 5/8 πληρώθηκα.  Τώρα περιμένω να βγει η απόφαση για τον δεύτερο μηνα . Έχεις μιλήσει καθόλου μαζί τους, γνωρίζεις αν βγήκε απόφαση? 

Με πήρανε τηλέφωνο πριν δύο εβδομάδες για να τους στείλω τους υπερήχους των αναρρωτικών. Δεν μου είπαν όμως τπτ άλλο, πότε δηλαδή θα εγκριθούν οι πληρωμές για τις ημέρες που πήρα σε αναρρωτική. Και πότε θα βγάλουν απόφαση. Τις ημερομηνίες των πληρωμών τις βρήκα και εγώ, απλά χρήματα δεν έχουν μπει ακόμη στο λογαριασμό μου. Δεν λέω για τη δεύτερη αναρρωτική γιατί ακόμη δεν έχει βγει ο Αύγουστος, αλλά ο Ιουλίος όμως θα έπρεπε να είχε πληρωθεί.. Μάλλον κοιμούνται οι δικοί μας εδώ στην Αλεξανδρούπολη. 

Δημοσίευση
στις πριν 13 λεπτά, ο/η elen. είπε:

Με πήρανε τηλέφωνο πριν δύο εβδομάδες για να τους στείλω τους υπερήχους των αναρρωτικών. Δεν μου είπαν όμως τπτ άλλο, πότε δηλαδή θα εγκριθούν οι πληρωμές για τις ημέρες που πήρα σε αναρρωτική. Και πότε θα βγάλουν απόφαση. Τις ημερομηνίες των πληρωμών τις βρήκα και εγώ, απλά χρήματα δεν έχουν μπει ακόμη στο λογαριασμό μου. Δεν λέω για τη δεύτερη αναρρωτική γιατί ακόμη δεν έχει βγει ο Αύγουστος, αλλά ο Ιουλίος όμως θα έπρεπε να είχε πληρωθεί.. Μάλλον κοιμούνται οι δικοί μας εδώ στην Αλεξανδρούπολη. 

Δημοσίευση

Άρα δεν εγκρίθηκε ούτε μέχρι τις 13/8 γιατί θα είχες πληρωθεί.  Εγω θα ελεγα να πάρεις ενα τηλέφωνο να δεις σε τη φαση βρίσκεται.  Ίσως να τα πάρεις μαζεμένα και τους 2 μήνες αρχές Σεπτεμβρίου!

Δημοσίευση
στις πριν 2 λεπτά, ο/η melitiniღ είπε:

Εξαρτάται τον ΕΦΚΑ! Τα κορίτσια από Αθήνα, μπορεί να πληρωθούν και αφότου γεννήσουν. Εμείς Θεσσαλονίκη σε καλό επίπεδο, περίπου 2 μήνες μετά η πρώτη πληρωμή. Εγώ σκέψου τον Ιούνιο τον πληρώθηκα Αύγουστο. Ελπίζω να είναι γρήγοροι και οι δικοί σας! 

Δημοσίευση

Καλησπέρα κορίτσια! Πήγαμε και εμείς σήμερα για υπέρηχο! Ακούσαμε την καρδούλα να χτυπάει τουκου τουκου😄Ο υπ΄έρηχος με έβγαλε 6+5 τελικά ! Χαρούμενη αν και αρκετά συγκρατημένη..βλέπουμε ωστόσο το ποτήρι μισογεμάτο..ξέχασα όμως να ρωτήσω τον γυναικολόγο πότε να κάνω την εξέταση NIPT; όσες την έχετε κάνει..σε ποια εβδομάδα την κάνατε;

Δημοσίευση
στις πριν 2 λεπτά, ο/η sisi93 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια! Πήγαμε και εμείς σήμερα για υπέρηχο! Ακούσαμε την καρδούλα να χτυπάει τουκου τουκου😄Ο υπ΄έρηχος με έβγαλε 6+5 τελικά ! Χαρούμενη αν και αρκετά συγκρατημένη..βλέπουμε ωστόσο το ποτήρι μισογεμάτο..ξέχασα όμως να ρωτήσω τον γυναικολόγο πότε να κάνω την εξέταση NIPT; όσες την έχετε κάνει..σε ποια εβδομάδα την κάνατε;

Μπραβο κοριτσι μου που ειδατε το σπορακι σας!! 

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η sisi93 είπε:

Καλησπέρα! Τον πιο ωραίο ήχο ακούσατε! Nipt θα κάνεις μετά την αυχενικη γιατί αν -χτυπα ξύλο- προκύψει κάποια ανάγκη για λήψη χοριακων λαχνών δεν έχει νόημα να κάνεις νιπτ αφού θα εξεταστεί με μεγαλύτερη ακρίβεια στην τροφοβλάστη. Αν είναι όλα καλά έχεις όλο το χρόνο μετά την αυχενική να κάνεις nipt. Με το καλό!

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Zelda είπε:

Καλησπέρα! Τον πιο ωραίο ήχο ακούσατε! Nipt θα κάνεις μετά την αυχενικη γιατί αν -χτυπα ξύλο- προκύψει κάποια ανάγκη για λήψη χοριακων λαχνών δεν έχει νόημα να κάνεις νιπτ αφού θα εξεταστεί με μεγαλύτερη ακρίβεια στην τροφοβλάστη. Αν είναι όλα καλά έχεις όλο το χρόνο μετά την αυχενική να κάνεις nipt. Με το καλό!

Σε ευχαριστ΄ώ για την απάντηση..επειδή δεν το ήξερα αυτό..η λήψη χοριακών λαχνών είναι πιο ακριβής εξέταση από τη Nipt? σωστά κατάλαβα; Επίσης, αν όλα πάνε καλά στην αυχενική να την κάνω; αν και μας το πρότειναν μετά που μάθαμε ότι απέβαλα από χρωμοσωμική ανωμαλία..τότε μου είπε να κάνω τη nipt σε επόμενη κύηση..γιατί να το είπε εφόσον μπορεί να δείξει η τροφοβλ΄΄αστη (αν χτύπα ξύλο δείξει κάτι κακό η αυχενική) ; σόρυ αλλά δεν έχω ιδέα..

Δημοσίευση
στις πριν 11 ώρες, ο/η Raf123 είπε:

Ναι ναι τώρα θα μας φάει κ εμας! 😂😂😂 εμένα 11 μηνών 8 κιλά!! Μια χαρά είναι κ ο γιος μου έτσι είναι αδύνατος 2.5 χρόνων 12 κιλά. Είναι το σκαρί του!! Πως τα πατε με την μικρή;;; 

τα αδερφάκια καλά! Αγαπιούνται καποιες φορες τσακώνονται αλλά έτσι δεν είναι;;; Η μικρή ότι κρατάει ο μεγαλος το θέλει, ότι αγοράσουμε στην μικρή το θέλει ο μεγαλος άσε!!!!! Όλα είναι δικά του 😂😂😂 την χτυπάει που κ που αλλά έχει κ παθιασμένη αγάπη 😂😂😂 την κάνει αγκαλιά πολύ σφικτά την τσιμπάει το μάγουλο άσε!!! 

καναμε την βάφτιση τον Μάιο!! Άσε εκτός από την παραίτηση μου κ το άγχος μου είχα κ τη βάφτιση μου την ίδια εβδομάδα π έδωσα παραίτηση είχαμε κ τη βάφτιση!! Πήγε πολύ καλά της άρεσε πολύ δεν έκλαψε καθόλου!!! 💕💕 ο νονός της ενθουσιάστηκε γιατί βάφτισε αλλά 2 παιδιά π δεν σταμάτησαν να κλαίνε κ ήταν προετοιμασμένος για τα χειρότερα 

Φτου φτου μια χαρά τα πάμε αλλά τα δόντια μας έχουν ξετινάξει το νευρικό σύστημα. Έχει ήδη 12 δόντια και βγάζει κυνόδοντες! 

Εμείς τη βάφτιση θα την κάνουμε του χρόνου γιατί πρέπει να βγει πρώτα το διαζύγιο της νονάς μας επειδή ήταν με πολιτικό. 

Τέλος καλό, όλα καλά να λες! 

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η sisi93 είπε:

Εμένα όταν έκανα αυχενική μου το πρότεινε ο γυναικολόγος μου αλλά επειδή ήταν μόνο λόγω μεγάλης ηλικίας δικής μου (σχεδόν 37 τότε), αποφάσισα να μην την κάνω. Αλλά αφού είχες τέτοιο θέμα καλό είναι να γίνει κάπου στις 12 εβδομάδες. Μίλα με το γιατρό σου και θα σε κατευθύνει πιο σωστά. 

Δημοσίευση
στις πριν 37 λεπτά, ο/η sisi93 είπε:

Σε ευχαριστ΄ώ για την απάντηση..επειδή δεν το ήξερα αυτό..η λήψη χοριακών λαχνών είναι πιο ακριβής εξέταση από τη Nipt? σωστά κατάλαβα; Επίσης, αν όλα πάνε καλά στην αυχενική να την κάνω; αν και μας το πρότειναν μετά που μάθαμε ότι απέβαλα από χρωμοσωμική ανωμαλία..τότε μου είπε να κάνω τη nipt σε επόμενη κύηση..γιατί να το είπε εφόσον μπορεί να δείξει η τροφοβλ΄΄αστη (αν χτύπα ξύλο δείξει κάτι κακό η αυχενική) ; σόρυ αλλά δεν έχω ιδέα..

Κι εμενα μου προτεινε να την κανω παρολο που ηταν μια χαρα η αυχενικη μου, 35 ημουν οταν εμεινα εγκυος. Ειναι λιγο ακριβη σαν εξεταση αλλα εμενα προσωπικα με βοηθησε να ηρεμησω ακομα παραπανω. 

Δημοσίευση
στις πριν 9 ώρες, ο/η sisi93 είπε:

Ναι φυσικά, η λήψη χοριακων λαχνών και η αμνιοπαρακέντηση είναι οι μόνες διαγνωστικές εξετάσεις που μπορούν μετά απόλυτης βεβαιότητας να διαγνώσουν χρωμοσωμικες και άλλες γενετικές ανωμαλίες του εμβρύου. Ωστόσο είναι επεμβατικές εξετάσεις. Επομένως αν το έμβρυο φαίνεται υγιές στην αυχενική δεν υπάρχει λόγος για κάτι επεμβατικό και η nipt σου προσφέρει σιγουριά γιατί το αποτέλεσμα της μπορεί να μην είναι 100% διαγνωστικό αλλά πλέον επιτυγχάνει πολύ υψηλή ευαισθησία και ειδικότητα (πάνω από 99% για τα περισσότερα σύνδρομα). Αν όμως για οποιοδήποτε λόγο κριθεί απαραίτητη η λήψη τροφοβλάστης θα κάνεις κατευθείαν αυτή, όχι nipt.

Μου κάνει εντύπωση που σου είπε να κάνεις nipt λόγω ιστορικού με χρωμοσωμικη ανωμαλία σε ένα έμβρυο καθώς οι περισσότεροι γυναικολόγοι επιμένουν ότι αυτό πρόκειται για τυχαίο γεγονός και δεν το σκαλίζουν πολύ στην επόμενη, ωστόσο και εγώ θα έκανα nipt, όπως και έκανα, για άλλο λόγο βέβαια. Η εξέταση μπορεί να γίνει απο τη 10η εβδομάδα κύησης αλλά θα το συζητήσεις με το γιατρό σου καθώς αυτός ξέρει το ιστορικό σου μετά την αυχενικη (υπέρηχο και αιματολογικές). Όλα θα πάνε καλά να είσαι αισιόδοξη. Η αλήθεια είναι πως, πράγματι, αν και τρομερά επώδυνο, συνήθως μια απώλεια λόγω χρωμοσωμικης ανωμαλίας αποδίδεται σε τυχαιότητα.

Δημοσίευση
στις πριν 9 ώρες, ο/η sisi93 είπε:

Καλημέρα! Εγώ είχα 2 αποβολές στη μία βρέθηκε ότι ήταν χρωμοσωμικη ανωμαλία, στην άλλη δεν γνωρίζω δεν είχαμε κάνει τον μοριακό καρυότυπο. Ούτε η γυναικολόγος ούτε ο έμβρυομητρικός μου πρότειναν να κάνω nipt πριν καν κάνω αυχενική λόγω των προηγούμενων αποβολών. Καθώς αν και δεν μου αρέσει καθόλου αυτή η εξήγηση, ήταν λογικά τυχαία γεγονότα. Είμαι 34, από τη στιγμή που η αυχενική ήταν καλή πάλι δεν μου είπαν να κάνω κάτι έξτρα, μας είπε μεν τις επιλογές αν εμείς θέλουμε αλλά δεν μας το πρότεινε, δεν μας παρέπεμψε δηλαδή. Κάνε την αυχενική σου πρώτα κορίτσι μου και μπορεί να είναι τόσο καλά τα αποτελέσματα που να μην χρειαστεί ή τελικά να πεις θα κάνω κάτι έξτρα να είμαι σίγουρη. Το βλέπεις! 

Δημοσίευση

Κορίτσια καλημέρα. Διάβασα σχετικά με αναρρωτικές και θέλω να σας πω εγώ την εμπειρία μου. 

Ειχα πάρει αναρρωτική επαπειλουμενης εγκυμοσυνης Φεβρουάριο και Μάρτιο. Με πήραν τηλ και μου είπαν να έχω έναν υπέρηχο για να περάσω επιτροπή. Πήγε ο σύζυγος κανονικά και του έδωσαν και από μια σφραγίδα κάθε μήνα. Στο σύστημα του gov που έμπαινα συνέχεια φαινόταν ότι έχει εγκριθεί αλλά τα χρήματα δεν μου έμπαιναν. 

Μη σας τα πολυλογώ , έκλεισα ραντεβού στο εφκα και πήγα από κει και μου είπαν ότι λόγω φόρτου εργασία εξυπηρετούν μόνο όσους πηγαίνουν από κει…… από την ημέρα που πήγα μέσα σε μια βδομάδα μου είχαν μπει τα χρήματα και αυτό έγινε τώρα μέσα στον Αύγουστο. Σκεφτείτε πόσους μήνες μετά…. 

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Zelda είπε:

Ναι φυσικά, η λήψη χοριακων λαχνών και η αμνιοπαρακέντηση είναι οι μόνες διαγνωστικές εξετάσεις που μπορούν μετά απόλυτης βεβαιότητας να διαγνώσουν χρωμοσωμικες και άλλες γενετικές ανωμαλίες του εμβρύου. Ωστόσο είναι επεμβατικές εξετάσεις. Επομένως αν το έμβρυο φαίνεται υγιές στην αυχενική δεν υπάρχει λόγος για κάτι επεμβατικό και η nipt σου προσφέρει σιγουριά γιατί το αποτέλεσμα της μπορεί να μην είναι 100% διαγνωστικό αλλά πλέον επιτυγχάνει πολύ υψηλή ευαισθησία και ειδικότητα (πάνω από 99% για τα περισσότερα σύνδρομα). Αν όμως για οποιοδήποτε λόγο κριθεί απαραίτητη η λήψη τροφοβλάστης θα κάνεις κατευθείαν αυτή, όχι nipt.

Μου κάνει εντύπωση που σου είπε να κάνεις nipt λόγω ιστορικού με χρωμοσωμικη ανωμαλία σε ένα έμβρυο καθώς οι περισσότεροι γυναικολόγοι επιμένουν ότι αυτό πρόκειται για τυχαίο γεγονός και δεν το σκαλίζουν πολύ στην επόμενη, ωστόσο και εγώ θα έκανα nipt, όπως και έκανα, για άλλο λόγο βέβαια. Η εξέταση μπορεί να γίνει απο τη 10η εβδομάδα κύησης αλλά θα το συζητήσεις με το γιατρό σου καθώς αυτός ξέρει το ιστορικό σου μετά την αυχενικη (υπέρηχο και αιματολογικές). Όλα θα πάνε καλά να είσαι αισιόδοξη. Η αλήθεια είναι πως, πράγματι, αν και τρομερά επώδυνο, συνήθως μια απώλεια λόγω χρωμοσωμικης ανωμαλίας αποδίδεται σε τυχαιότητα.

Να σου πω την αλήθεια ,σε εμένα στην δεύτερη εγκυμοσύνη μου την έκανε παράλληλα με παππ και αυχενική,γτ είχα την αποβολή . Αλλά τώρα στην τρίτη παρόλο που είμαι 36 μου είπε δεν χρειάζεται βγήκαν και τα αποτελέσματα αίματος και υπερήχου όλα πολύ πολύ καλά . Μόνο η ηλικία το ανέβαζε αλλά είπε η γιατρός δεν δίνουμε βάση στη ηλικία τόσο 🤷🏻‍♀️

Δημοσίευση
στις πριν 9 λεπτά, ο/η Eirinistz είπε:

Κορίτσια καλημέρα. Διάβασα σχετικά με αναρρωτικές και θέλω να σας πω εγώ την εμπειρία μου. 

Ειχα πάρει αναρρωτική επαπειλουμενης εγκυμοσυνης Φεβρουάριο και Μάρτιο. Με πήραν τηλ και μου είπαν να έχω έναν υπέρηχο για να περάσω επιτροπή. Πήγε ο σύζυγος κανονικά και του έδωσαν και από μια σφραγίδα κάθε μήνα. Στο σύστημα του gov που έμπαινα συνέχεια φαινόταν ότι έχει εγκριθεί αλλά τα χρήματα δεν μου έμπαιναν. 

Μη σας τα πολυλογώ , έκλεισα ραντεβού στο εφκα και πήγα από κει και μου είπαν ότι λόγω φόρτου εργασία εξυπηρετούν μόνο όσους πηγαίνουν από κει…… από την ημέρα που πήγα μέσα σε μια βδομάδα μου είχαν μπει τα χρήματα και αυτό έγινε τώρα μέσα στον Αύγουστο. Σκεφτείτε πόσους μήνες μετά…. 

Θεέ μου τραγικό.. συγνώμη κιόλας εγώ ζω στη Γερμανία όταν βγήκα άρρωστη απλά έστειλα το χαρτί στην εταιρεία και τέλος. 

Τώρα αν δεν μπορεί η κοπέλα να σηκωθεί κτλ θα πρέπει να πάει 🤬 έλα Παναγία μου.. 

Δημοσίευση
στις πριν 25 λεπτά, ο/η Παρασκευαιδου είπε:

Να σου πω την αλήθεια ,σε εμένα στην δεύτερη εγκυμοσύνη μου την έκανε παράλληλα με παππ και αυχενική,γτ είχα την αποβολή . Αλλά τώρα στην τρίτη παρόλο που είμαι 36 μου είπε δεν χρειάζεται βγήκαν και τα αποτελέσματα αίματος και υπερήχου όλα πολύ πολύ καλά . Μόνο η ηλικία το ανέβαζε αλλά είπε η γιατρός δεν δίνουμε βάση στη ηλικία τόσο 🤷🏻‍♀️

Σε κάποιες χώρες η nipt καλύπτεται από το ταμείο ούτως ή άλλως, δεν ξέρω αν εκεί που είσαι γίνεται αυτό. Η αδερφή μου προ 8ετιας βέβαια στη Γερμανία στο κρατίδιο της Έσσης είχε πληρώσει ένα ποσό για nipt οποτε δεν ξέρω τι ισχύει τώρα. Ίσως να είχε δει ο γιατρός σου έναν καλό υπέρηχο στην αυχενική και για αυτό πήρε και επιτόπου nipt να τελειώνει. Τώρα στα 36 μου ακούγεται πολύ γενναίο αυτό που σου είπε γιατί μετά τα 35 η πιθανότητα κάποιας ανωμαλίας εκτοξεύεται και για αυτό το συστήνουν οι περισσότεροι. Ίσως επειδή είσαι στο όριο, πάντως δεν ισχύει ότι δε δίνουμε σημασία στην ηλικία. Εννοείται ότι με την πρόοδο της τεχνολογίας ο υπέρηχος από έμπειρο εμβρυομητρικό είναι εξαιρετικά αξιόπιστος πλέον αλλά η ηλικία εξακολουθεί να είναι βασικός προγνωστικος παράγοντας. Εγώ είμαι 34 και δε με πίεσε κανένας να κάνω νιπτ λόγω ηλικίας απλώς εγώ ήθελα αυτή τη σιγουριά που παρέχει.

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η Zelda είπε:

Σε κάποιες χώρες η nipt καλύπτεται από το ταμείο ούτως ή άλλως, δεν ξέρω αν εκεί που είσαι γίνεται αυτό. Η αδερφή μου προ 8ετιας βέβαια στη Γερμανία στο κρατίδιο της Έσσης είχε πληρώσει ένα ποσό για nipt οποτε δεν ξέρω τι ισχύει τώρα. Ίσως να είχε δει ο γιατρός σου έναν καλό υπέρηχο στην αυχενική και για αυτό πήρε και επιτόπου nipt να τελειώνει. Τώρα στα 36 μου ακούγεται πολύ γενναίο αυτό που σου είπε γιατί μετά τα 35 η πιθανότητα κάποιας ανωμαλίας εκτοξεύεται και για αυτό το συστήνουν οι περισσότεροι. Ίσως επειδή είσαι στο όριο, πάντως δεν ισχύει ότι δε δίνουμε σημασία στην ηλικία. Εννοείται ότι με την πρόοδο της τεχνολογίας ο υπέρηχος από έμπειρο εμβρυομητρικό είναι εξαιρετικά αξιόπιστος πλέον αλλά η ηλικία εξακολουθεί να είναι βασικός προγνωστικος παράγοντας. Εγώ είμαι 34 και δε με πίεσε κανένας να κάνω νιπτ λόγω ηλικίας απλώς εγώ ήθελα αυτή τη σιγουριά που παρέχει.

Σε εμάς δεν καλύπτεται έπρεπε να πληρώσω. Μένω Γερμανία. Baden Württemberg , όμως στα 34 μου την κάλυψαν τώρα ότι και να σου πω ψέματα θα ναι γτ δεν μου έλεγε ποτέ νούμερα . Πρώτη φορά νούμερα πήρα φέτος .   έκανα στο εξωτερικό αυχενική διαφάνεια γτ είμαι σε άδεια .και papp  Στην ξαδέλφη του άντρα μου η papp είναι τέλεια και αυτήν πήραν υπόψη συν τον υπέρηχο. Δεν είμαι και 54. Το 36 είναι ένα νούμερο όπως και αυτό που είπες ότι εκτοξεύεται είναι ΟΛΑ ποσοστά και από ποσοστά ξέρω ότι ειμαστε ζευγάρι του 1% και περιμένω το 3 😬 στην Ελλάδα το έχουν λιγακι αυτό σε   ψιλό αγχωνουν και αυτό οδηγεί σε πολλές εξετάσεις. 

Μην κοιτάς προ 8 χρ , γτ κυριολεκτικά έχουν αλλάξει τα πάντα! Το 2017 είχα υπέρηχο 3d με το μωρό κτλ και το 2023 με τεράστιο μωρό και δεν έχω ούτε έναν 3d. Οι ασφάλειες ΚΟΒΟΥΝ τρέλα . 

Screenshot_2025-08-26-08-09-40-049_com.openai.chatgpt.jpg

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Παρασκευαιδου είπε:

Σε εμάς δεν καλύπτεται έπρεπε να πληρώσω. Μένω Γερμανία. Baden Württemberg , όμως στα 34 μου την κάλυψαν τώρα ότι και να σου πω ψέματα θα ναι γτ δεν μου έλεγε ποτέ νούμερα . Πρώτη φορά νούμερα πήρα φέτος .   έκανα στο εξωτερικό αυχενική διαφάνεια γτ είμαι σε άδεια .και papp  Στην ξαδέλφη του άντρα μου η papp είναι τέλεια και αυτήν πήραν υπόψη συν τον υπέρηχο. Δεν είμαι και 54. Το 36 είναι ένα νούμερο όπως και αυτό που είπες ότι εκτοξεύεται είναι ΟΛΑ ποσοστά και από ποσοστά ξέρω ότι ειμαστε ζευγάρι του 1% και περιμένω το 3 😬 στην Ελλάδα το έχουν λιγακι αυτό σε   ψιλό αγχωνουν και αυτό οδηγεί σε πολλές εξετάσεις. 

Μην κοιτάς προ 8 χρ , γτ κυριολεκτικά έχουν αλλάξει τα πάντα! Το 2017 είχα υπέρηχο 3d με το μωρό κτλ και το 2023 με τεράστιο μωρό και δεν έχω ούτε έναν 3d. Οι ασφάλειες ΚΟΒΟΥΝ τρέλα . 

Screenshot_2025-08-26-08-09-40-049_com.openai.chatgpt.jpg

Αχ κοπελα μου… πως την παλευεις; Με τρεις υπερηχους ολη η κυηση… και παρακολουθηση απο μαια;;; Δηλαδη ειπαμε… Μην τα ισοπεδωνουμε ολα… οσο καλη κι αξια να ειναι μια μαια, δεν μπορει να συγκριθει το ευρος γνωσεων της και η εμπειρια της με ενος εξειδικευμενου γιατρου… Ποσο μαλλον με ενος εμβρυομητρικου, που οχι μονο σπουδασε ποσα χρονια ιατρικη, οχι μονο εκανε ποσα χρονια ειδικοτητα στη μαιευτικη και γυναικολογια, αλλα μετα εκανε και επιπλεον εξειδικευση στην ιατρικη εμβρυου κι εξεταζε μοναχα εμβρυα επι ποσα ετη… Δηλαδη τι συζηταμε τωρα… Και ετσι ειναι σε αρκετες χωρες… Πχ κι Ολλανδια που γνωριζω, ετσι ακριβως ειναι η κατασταση. Τρεις υπερηχοι και μονο βασικες εξετασεις καθε μηνα και παρακολουθηση απο μαια. Παρακοκουθηση τυπου πως αισθανεσαι και αν νιωθεις το μωρο...🤯Εχω πολυ φιλη που γεννησε μωρακι 41 εβδομαδων , 2.600 κιλα και τοτε σοκαριστηκαν οι γιατροι , το βαλανε μοναδα (που εκει ειναι εξαιρετικα σπανιο) γιατι απορουσαν τι μπορει να ειχε γινει κ δεν λαμβανε βαρος, αν σκεφτουμε πως ενα μωρο σε αυτες τις βδομαδες κατα μεσο ορο πρεπει να ειναι 3.500 τουλαχιστον κιολας.. Αλλα εκ των υστερων ;;;; πως να βρεις την αιτια;;; Ομως λογικο δεν ειναι εφοσον ειχε κανει μονο εναν υπερηχο οοολο το τριτο τριμηνο…;; δηλαδη ουτε ντοπλερ εβλεπε, ουτε αιματωσεις, ουτε γηρανση πλακουντα… Τιποτα… Εδω απαξ και βλεπανε πως δεν αναπτυσσεται σωστα, θα την ειχανε βαλει να γεννησει… Εκει καθονταν αφου γεννησε να μυριζουν τα νυχια τους τι μπορει να ειχε γινει 😅😅 δεν ξερω μου ειχε φανει πολυ ακραιο… Φαντασου στο δευτερο παιδακι της ηρθε Ελλαδα για αυχενικη, β επιπεδου και ηρθε κ τον τελευταιο μηνα και γεννησε τελικα εδω… Ε να το βρασω τετοιο συστημα υγειας… Βεβαια σιγα σιγα και εδω ετσι θα μας κανουν. Ειναι θεμα χρονου….

Δημοσίευση

Καλά ναι συμφωνώ, ένα νούμερο είναι απλώς είναι τόσο ευαίσθητη αυτή η συνθήκη στην οποία βρισκόμαστε που επιδιώκεις να έχεις καλυμμένα όσα περισσότερα μέτωπα μπορείς. Ακόμα δηλαδή κ αν μιλάμε για 1% κάποιας παθολογίας, αν είναι να πέσεις σε αυτό το 1% είναι καταστροφη. Ισχύει στην Ελλάδα η εγκυμοσύνη αντιμετωπίζεται συχνά ως ασθένεια, με άπειρες εξετάσεις και με το τρομερό ποσοστό καισαρικών στο τέλος φυσικά αλλα και η πιο στενή παρακολούθηση μπορεί να αποβεί σωτηρια σε πολλές περιπτώσεις (προεκλαμψία, θετικοποίηση επικίνδυνων ασθενειών στην κύηση, παρακολούθηση iugr, και πολλά άλλα) Για αυτό είναι απαραίτητη η ενημέρωση από επαγγελματίες υγείας για να μπορείς να παίρνεις ενημερωμένες αποφάσεις χωρίς τρομοκρατία αλλά και χωρίς τυφλοσουρτη. Στη Γερμανία στην πρώτη εγκυμοσύνη της αδερφής μου την παρακολουθούσε μια γιατρός στο πανεπιστημιακό της Φρανκφούρτης με τα τυπικά ραντεβού όπως τα περιγράφεις και στο τέλος της λέει όταν με το καλό γενναω πως θα σας ειδοποιησω να έρθετε; Και της λέει τι εννοείτε; Ελάτε στο νοσοκομείο και όποιος εφημερεύει θα είναι εδώ! Σοκ η αδερφή μου 😂 Με το καλό το τρίτο παιδάκι σου!

Δημοσίευση
στις πριν 5 ώρες, ο/η Eirinistz είπε:

Θέλετε να σας πω εγώ το ακόμα πιο τραγικό;;

Πρώτη αναρρωτική τον Μάρτιο. Και για τους επόμενους μήνες μέχρι να γεννήσω. Οι δύο πρώτοι μήνες έχουν περάσει στο υποκατάστημα της περιοχής πριν μετακομίσω. ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ! Ναι από τον Μάρτιο. Μιλάω με το υποκατάστημα της τωρινής μου περιοχής και η γυναίκα πολύ εξυπηρετική, προσπαθεί να βοηθήσει με email και τηλέφωνα αλλά μάταια. Αν δεν πληρωθώ τους πρώτους μήνες, δεν μπορεί ούτε εκείνη να προχωρήσει τους επόμενους. Έκλεισα λοιπόν ραντεβού με εξουσιοδότηση στον σύζυγο να πάει να δει τι γίνεται και να τους τρίξει τα δόντια γιατί εγώ μόλις είχα γεννήσει. Και μαντεψτε... Έλειπαν όλοι με άδειες, αλλά τα ραντεβού τα έκλεινες κανονικά χωρίς καμία ενημέρωση...

Αθάνατο ελληνικό δημόσιο... Ακόμα περιμένω...

Δημοσίευση
στις πριν 36 λεπτά, ο/η Maria_mtx είπε:

Αχ κοπελα μου… πως την παλευεις; Με τρεις υπερηχους ολη η κυηση… και παρακολουθηση απο μαια;;; Δηλαδη ειπαμε… Μην τα ισοπεδωνουμε ολα… οσο καλη κι αξια να ειναι μια μαια, δεν μπορει να συγκριθει το ευρος γνωσεων της και η εμπειρια της με ενος εξειδικευμενου γιατρου… Ποσο μαλλον με ενος εμβρυομητρικου, που οχι μονο σπουδασε ποσα χρονια ιατρικη, οχι μονο εκανε ποσα χρονια ειδικοτητα στη μαιευτικη και γυναικολογια, αλλα μετα εκανε και επιπλεον εξειδικευση στην ιατρικη εμβρυου κι εξεταζε μοναχα εμβρυα επι ποσα ετη… Δηλαδη τι συζηταμε τωρα… Και ετσι ειναι σε αρκετες χωρες… Πχ κι Ολλανδια που γνωριζω, ετσι ακριβως ειναι η κατασταση. Τρεις υπερηχοι και μονο βασικες εξετασεις καθε μηνα και παρακολουθηση απο μαια. Παρακοκουθηση τυπου πως αισθανεσαι και αν νιωθεις το μωρο...🤯Εχω πολυ φιλη που γεννησε μωρακι 41 εβδομαδων , 2.600 κιλα και τοτε σοκαριστηκαν οι γιατροι , το βαλανε μοναδα (που εκει ειναι εξαιρετικα σπανιο) γιατι απορουσαν τι μπορει να ειχε γινει κ δεν λαμβανε βαρος, αν σκεφτουμε πως ενα μωρο σε αυτες τις βδομαδες κατα μεσο ορο πρεπει να ειναι 3.500 τουλαχιστον κιολας.. Αλλα εκ των υστερων ;;;; πως να βρεις την αιτια;;; Ομως λογικο δεν ειναι εφοσον ειχε κανει μονο εναν υπερηχο οοολο το τριτο τριμηνο…;; δηλαδη ουτε ντοπλερ εβλεπε, ουτε αιματωσεις, ουτε γηρανση πλακουντα… Τιποτα… Εδω απαξ και βλεπανε πως δεν αναπτυσσεται σωστα, θα την ειχανε βαλει να γεννησει… Εκει καθονταν αφου γεννησε να μυριζουν τα νυχια τους τι μπορει να ειχε γινει 😅😅 δεν ξερω μου ειχε φανει πολυ ακραιο… Φαντασου στο δευτερο παιδακι της ηρθε Ελλαδα για αυχενικη, β επιπεδου και ηρθε κ τον τελευταιο μηνα και γεννησε τελικα εδω… Ε να το βρασω τετοιο συστημα υγειας… Βεβαια σιγα σιγα και εδω ετσι θα μας κανουν. Ειναι θεμα χρονου….

Θα σου πω το πρώτο μου παιδί έμπαιδωθηκε σχεδόν με χέρια πόδια και κεφάλι... Πονουσα καιου λέγαν έμπαιδωθηκε.. ευτυχώς η γιατρός μου δεν είναι τόσο "Γερμανίδα" και μου έκανε υπέρηχο όπου το είδαμε, στο δεύτερο έκανα εξέταση ζαχάρου 1 ώρα!το αποτέλεσμα είχα ζάχαρο για 1 μήνα και φυσικά δεν το ήξερα το μωρό στον 3 υπέρηχο φάνηκε τεράστιο στο οποίο κάναμε ξανά την σωστή 3 ωρη εξέταση αποτέλεσμα διαβήτη κύησης! Ποιος θα ασχοληθεί αν το παιδί μου έσκαγε στην κοιλιά; Κανένας.. ευτυχώς πήγαν όλα καλά .. όμωςε μάχη για τα κιλά συν κάτι της καρδιάς του που όλα διορθώθηκαν. 

Για όλα αυτά ευθύνονται οι ασφαλιστικές! Γτ ΚΟΒΟΥΝ ότι κερδίσουν ... 

Απ' την άλλη όμως είχα μια υπέροχη μαία που βοήθησε στο να γυρίσουμε το μωράκι μου. Εμένα η μαία ήταν πιο πολύ για συζήτηση ηρεμίας κατά την διάρκεια αλλά και μετά περί θηλασμού, να δει τα ράμματα, για μπάνιο στο μωρό κτλ . 

Δεν θεωρώ κακό που υπάρχουν και μας στηρίζουν. Αλλά οκ δεν θα πήγαινα μόνο σε μαία . 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλησπέρα κορίτσια!! @Kn1 αμέ έρχομαι, δεν έχω θεμα μου αρέσει το βάψιμο. Και το δικό μου θέλει και έλεγα πως θα το έκανα φέτος αλλά η μπέμπα μας άλλαξε τα σχέδια. Πάμε για του χρόνου. @Eirinistz εμένα η δικιά μου πινει απο 170 μεχρι 210 αλλα κςτα μεσο όρο  πίνει 180 5 φορες τη μερα. Υπαρχουν βεβαια βραδιά που έχει πιει και 270. Τα βράδια έχει πολλές μέρες να ξυπνήσει για να πιει ποσότητα.  Νομίζω πως αν ξυπνούσα βράδυ και έπινε δεν θα επινε τόσο τη μερα. Μακάρι να κρατήσει Βέβαια αυτό με τα βραδινά 🤣 Σήμερα η μικρή όλη μέρα κοιμάται. Ξυπνάει για λίγο και ξανά κοιμάται.  Εν τω μεταξύ την έκανα μπάνιο το μεσημέρι και μάλλον συνδύασε πως είναι βράδυ δεν ξέρω και ενώ είχε πιει γάλα 2 ώρες πριν 180ml ξαναπιε αλλά 180. Ίσως επειδή είναι σε αλμα, δεν ξέρω. Σε λίγο έχουμε παιδίατρο και θα τον ρωτήσω. 
    • Κοίτα εγώ με καισαρική και επισκληρηδιο γέννησα το πρώτο. Δεν βλέπεις κάτι από το χειρουργείο αν αυτό σε φοβίζει αλλά οκ νιώθεις λίγο τις πιέσεις. Από την άλλη όμως έχεις πλήρη επίγνωση της κατάστασης, βλέπεις κατευθείαν το παιδί και σε 2-3 ώρες σου έχει περάσει και η δράση της επισκληρηδίου και πας στο δωμάτιο.  Δεν ξέρω πως είναι με ολική αλλά εγώ θα προτιμούσα πάλι επισκληρηδιο ανάμεσα στα 2. Επίσης κάνεις και καμιά πλάκα με τον γιατρό στο χειρουργείο και όλα καλά 😅 Είναι αρκετά γρήγορη διαδικασία. Πιο πολύ ώρα παίρνει το ράψιμο από το κόψιμο 😜
    • Εμένα ο δικός μου είναι 4.5 μηνών κ εμένα εκεί τρώει .Αρχικα δες αν παίρνει βάρος αλλά ούτως ή άλλως παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο .Κ εμένα πολλές φορές μπορεί να φάει και κάτω από 100 γιατί μπορεί να έχει ζέστη μπορεί να του φταίνε τα ούλα του φροντίζω όμως στο 3 ωρο να τον έχω ταΐσει γιατί κάποιες φορές τρώει και κάθε 4 ώρες .Δε νομίζω ότι έχει θέμα το παιδί .Στην αρχή πάθαινα πανικό για να σου είμαι ειλικρινής γιατί εμένα έκανε κ παλινδρόμηση αλλά ο παιδίατρος μου είπε όσο παίρνει βάρος να μην ανησυχώ κ όσο φάει .Δε θα τρώει όλες τις φορές το ίδιο .
    • Να σου πω θες να έρθεις να βάψεις και το σπίτι μου ;θέλει ένα φρεσκάρισμα 🤣🤣🤣
    • Μωρέ κ εγώ του γλεντιού είμαι αλλά αν μας βγει όπως στον γάμο βέβαια εκεί καλέσαμε πολύ κόσμο και ήταν σε κτήμα κλπ δεν ξέρω ..
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...